Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

"ΝΑ ΓΕΛΑΣ" Παύλος Φύσσας 10.4.1979 - 17.9.2013

 


" Σ' αυτές τις μέρες δες
τις αφιλόξενες, άσχημες και ανορθόδοξες
μοιάζουν με λύπη οι χαρές
μοιάζει με μια κιθάρα που έχει σπασμένες χορδές
και είναι πολλές βρε μου λες
οι καθημερινές σου άσχημες και οι κακές σου στιγμές
και τώρα τι να σου πω;
Πως δεν έχεις δίκιο σ' αυτό...

Μα εγώ θέλω να βλέπω να γελάς,
γιατί δε μείνανε πολλά για εμάς
κόντρα μονάχα έτσι θα τους πας
αν σε βλέπουν να γελάς.
Μα εγώ θέλω να βλέπω να γελάς,
έχουν αλλάξει οι καιροί με μιας
το αντίδοτο όμως της αναποδιάς
είναι συνέχεια να γελάς.

Σ' αυτό τον κόσμο δες
που 'χουν φορτώσει με χιλιάδες προβλήματα και με ενοχές
μοιάζουν οι λέξεις κραυγές
μοιάζουν τα όνειρα με επαναλήψεις που παίζουν του χθες
κι εσύ συνέχεια να λες
πως δεν υπάρχουν ελπίδες, χαμένες είναι κι αυτές
και τώρα τι να σου πω;
Πως δεν έχεις δίκιο σ' αυτό... "

ΜΟΥΣΙΚΗ - ΣΤΙΧΟΙ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ (KILLAH P)


in memoriam

Δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή πριν 8 χρόνια,
η δίκη των δολοφόνων του, κράτησε 7 χρόνια...

by Tellos Filis


Απάντηση της Δικηγόρου Σταματίνας Δρούζα στον Δήμαρχο Ερμιονίδας

Δεν είναι προσφιλές σ΄εμένα ν’ απασχολώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τα μέσα μαζικής ή τοπικής ενημέρωσης ή την επικαιρότητα με την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική μου ζωή. Μάλιστα, κάτι τέτοιο είναι τελείως αντίθετο από τις αρχές μου.

Αναγκάζομαι, όμως, τώρα, για πρώτη φορά, να το πράξω κατόπιν του από 14-09-2021 δελτίου τύπου που κοινοποιήσατε σε διάφορα τοπικά ιστολόγια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν ξέρω και που αλλού το κοινοποιήσατε, στο οποίο δελτίο τύπου αναφέρεστε στο πρόσωπό μου και στην επαγγελματική μου ιδιότητα.

Κε Δήμαρχε, το να έρχεστε σε πολιτική αντιπαράθεση με το σύζυγό μου , αφού ηγείστε έκαστος αντιπάλων δημοτικών παρατάξεων, είναι αναμενόμενο και θεμιτό,  στα πλαίσια  της άσκησης των θεσμικών σας ρόλων. Το να χρησιμοποιείτε, όμως, κε Δήμαρχε, τα μέλη της οικογένειας του συζύγου μου και εν προκειμένω εμένα τη σύζυγό του, ως μέσο για να αντιπαρατεθείτε πολιτικά με το σύζυγό μου, δεν είναι διόλου θεμιτό, και βεβαίως ούτε και ηθικό.

Προς αποκατάσταση, λοιπόν, της πραγματικότητας και προς ανταπόδειξη των πλείστων όσων ανακριβειών περιέχονται στο άνω δελτίο τύπου αναφορικά με το πρόσωπό μου, εκθέτω τα παρακάτω.

Γνωρίζετε καλώς ότι αρχές του 2020 προτάθηκε σ΄εμένα από το Δήμο ν΄αναλάβω τη διαδικασία του Κτηματολογίου για τον πρώην δήμο Κρανιδίου, νυν Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου, λαμβάνοντας υπ’ όψη  ότι στο παρελθόν  είχα διενεργήσει για λογαριασμό του δήμου Ερμιονίδας έλεγχο στο υποθηκοφυλάκειο Μάσσητος για την ακίνητη περιουσία του πρώην δήμου Κρανιδίου,  τον οποίο έλεγχό μου είχα υποβάλλει στο δήμο Ερμιονίδας. Συγκεκριμένα, έχω υποβάλλει στο δήμο την από 17-01-2013 έκθεση ελέγχου, η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου από το δήμο 1.738/-02-2013 και στην οποία περιέχονται τα αποτελέσματα της έρευνας για όλες τις Κοινότητες του πρώην δήμου Κρανιδίου .

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόγραμμα δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Κρανίδι, 15/09/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Ερμιονίδας συμμετέχει ενεργά για πρώτη φορά στον πανευρωπαϊκό θεσμό  «Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα Κινητικότητας».

Ένας από τους σπουδαιότερους θεσμούς, με σκοπό την ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση των πολιτών σε θέματα ανάπτυξης φιλικών συμπεριφορών προς το περιβάλλον και την ασφαλή χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη.

Με κεντρικό σύνθημα « Μετακινούμαστε  με  μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς»,   προσκαλούμε  τους/τις συμπολίτες/σες μας  να  καλωσορίσουν τον θεσμό  και να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες δράσεις  του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο Αντιδήμαρχος

Αριστείδης Α. Μπίμπας

 

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων και το βίντεο – κάλεσμα συμμετοχής με την γνωστή ηθοποιό Φιλίτσα Καλογεράκου :

Αύριο στο προαύλιο του καταστήματος της Κοινότητας Ερμιόνης, ξεκινά το Επιστημονικό Συνέδριο


Την Παρασκευή 17/9 στις 19:00 μ.μ. στο προαύλιο του καταστήματος της Κοινότητας Ερμιόνης, ξεκινά το Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο "Η Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη, το Σύνταγμα της Τροιζήνας και η επίδρασή του στην Επανάσταση και το δημοκρατικό βίο της σύγχρονης Ελλάδας", που ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας με το Δήμο Ερμιονίδας, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Παιδείας και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης.
Υποχρεωτική η μάσκα κατά την είσοδο, έξοδο και στη διάρκεια της εκδήλωσης

 

O Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης δεν θα παραστεί στο τριήμερο επιστημονικό συνέδριο

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης δεν θα παραστεί  στο τριήμερο επιστημονικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ερμιόνη στις 17, 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2021,  λόγω  οικογενειακών  και επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Εύχεται κάθε επιτυχία στους συντελεστές και  οργανωτές του συνεδρίου, ευελπιστώντας ότι τα θέματα που θα συζητηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα κατά την διεξαγωγή του θα είναι ενημερωτικά και χρήσιμα  για την κοινωνία μας, τους συμπολίτες μας  και όσους το παρακολουθήσουν.

Ερμιονιδείς αγωνιστές της Ελληνικής Παλιγγενεσίας

 

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, που οργανώνει ο Δήμος Ερμιονίδας, πραγματοποιήθηκαν τρεις διαλέξεις με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Βουτσίνο. Οι διαλέξεις έγιναν στην Ερμιόνη (10/09/2021), στο Κρανίδι (11/09/2021) και στα Δίδυμα (12/09/2021) με θέματα «Οι Ερμιονίτες Αγωνιστές της Ελληνικής Παλιγγενεσίας», «Οι Κρανιδιώτες Αγωνιστές της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» και «Οι Διδυμιώτες Αγωνιστές της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» αντιστοίχως.

Στις τρεις ομιλίες του ο κ. Βουτσίνος συνέθεσε και παρουσίασε το χρονικό των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Ερμιονίδα κατά την Επανάσταση του ’21 βασιζόμενος στην ιστορική του κοπιώδη έρευνα κυρίως μέσα από χειρόγραφα έγγραφα και ντοκουμέντα.

Μας έδωσε πληροφορίες για την προεπαναστατική περίοδο ξεκινώντας από το 1818 και την μύηση πολλών αγωνιστών, ιδιαίτερα Κρανιδιωτών, στη Φιλική Εταιρεία.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα συγκλονιστικό και ταυτόχρονα λυπηρό στιγμιότυπο

 


κατάφερε να απαθανατίσει ο Έλληνας φωτογράφος Νικόλας Σαμαράς.
 Απέσπασε  μία υποψηφιότητα για τα βραβεία Ocean Photography Awards 2021.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ 17-18-19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021


Επιστημονικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ερμιόνη 17-19 Σεπτεμβρίου με θέμα «Η Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη, το Σύνταγμα της Τροιζήνας, και η επίδρασή τους στην Επανάσταση και στο δημοκρατικό βίο της σύγχρονης Ελλάδας».
Μουσείο παιχνιδιών Ερμιόνης και η Έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς


Το Μουσείο παιχνιδιών Ερμιόνης και η Έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς αφιερωμένη στην επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Το Μουσείο παιχνιδιών Ερμιόνης που ιδρύθηκε από το εμπνευσμένο Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου, στα πλαίσια του γιορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, εκθέτει κούκλες με Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές. Πολλοί από τους συμπολίτες αλλά και τους επισκέπτες είχαν την τύχη να την απολαύσουν. Ολοφάνερο το εκλεπτυσμένο γούστο των μελών του Δ.Σ του Ερμιονικού που εργάστηκαν, αλλά και η συνεχής έγνοια και ανιδιοτελής προσφορά της Μαρίας Τράκη. 

Ο, η επισκέπτης είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία, την παράδοση, την κοινωνική και οικονομική κατάσταση του τόπου μέσα από το ένδυμα.  Η συλλογή  παρέχει παιδαγωγικό, ιστορικό, αισθητικό, πολιτιστικό, κοινωνικό χαρακτήρα και επομένως προσφέρεται για εκπαιδευτικές επισκέψεις και Προγράμματα στην περίπτωση που υπάρχουν ανάλογες για την εποχή της πανδημίας οδηγίες. 

Επίσης φιλοξενούνται και μορφές ηρώων της εποχής δια χειρός Χαρίδημου.

Βιβή Σκούρτη

Δήμαρχος Ερμιονίδας Δελτίο τύπου

Κρανίδι, 14/09/2021

Ανακοίνωση

 Ο κύριος Λάμπρου σε επιστολή του που δημοσίευσε στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, σπεύδει να θριαμβολογήσει γιατί δήθεν με εξέθεσε, καθώς εγώ ανέφερα όντως σε προηγούμενη απάντησή μου προς εκείνον (τον κύριο Λάμπρου) ότι δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς και μεταγραφή της δωρεάς του αείμνηστου Κωνσταντίνου Δημότση στο Υποθηκοφυλάκειο Μάσσητος. Μάλιστα αναφέρει ότι ψεύδομαι και ότι πρέπει να ανακαλέσω και να ζητήσω δημόσια συγνώμη για αυτή μου την αναφορά διότι είμαι αναξιόπιστος. Ας δούμε όμως με έγγραφα και ντοκουμέντα, όπως έχω μάθει να μιλάω, ποιο πρόσωπο παρουσιάζει τελικά ως αναξιόπιστο ο ίδιος ο κύριος Λάμπρου με την ανακοίνωσή του.

Ο Δήμος ανέθεσε στην κυρία Σταματίνα

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Με ιδιαίτερη χαρά  επισκέφτηκα χθες το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης, έργο του Ερμιονικού Συνδέσμου,  το οποίο στεγάζεται στην Εστία Πολιτισμού «Μιχαήλ Παπαβασιλείου».

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση,  οι υπεύθυνοι του  Μουσείου  αποφάσισαν, με διορατικότητα την επιτυχή έκβασή της, να παρουσιάσουν  μια   ιστορική επετειακή έκθεση  για το 1821, με τις παιδικές κούκλες του μουσείου να έχουν φορέσει  Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές της περιόδου 1800-1900, σε συνδυασμό  με έργα ζωγραφικής και φιγούρες του σπουδαίου Χαρίδημου που απεικονίζουν τους  σπουδαίους αγωνιστές  του 1821 ( και του Κάτω Νεχαγιέ)  με τεχνική του Θεάτρου Σκιών.

Στο υπέροχο κτήριο το οποίο είναι δωρεά του αείμνηστου δασκάλου της Ερμιόνης, Μιχαήλ Παπαβασιλείου, με υποδέχθηκε η «ψυχή» του Μουσείου κ. Μαρία Τράκη, που με ξενάγησε στους χώρους της Έκθεσης και με ενημέρωσε με μοναδικό τρόπο για  τις καταπληκτικές φορεσιές σχεδόν από όλη την Ελλάδα που είναι ντυμένες οι κούκλες, αλλά και τα έργα του Χαρίδημου.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Απονεμήθηκαν τα «Βραβεία Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε Επίτιμη Δημότης του Δήμου Ερμιονίδας.

 


Κρανίδι, 13/09/2021

Δελτίο Τύπου

Με μια σεμνή και λιτή τελετή, αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, απονεμήθηκαν για τρίτη χρονιά τα «Βραβεία Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» από τον Δήμο Ερμιονίδας, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος της πόλης, κύριος Γιάννης Γεωργόπουλος, μαζί με την Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο της Επιτροπής των Βραβείων κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ερμιόνης κύριο Ιωσήφ Ελ. Μερτύρη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ερμιόνης Ιωσήφ Γανώση υποδέχτηκαν την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο παραδοσιακό κτίριο του παλαιού Δημαρχείου της Ερμιόνης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.  Αμέσως μετά ο Δήμαρχος επέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Χρυσό Κλειδί του Δήμου, ανακηρύσσοντάς την σε Επίτιμη Δημότη.

«Είμαι πολύ συγκινημένη για τη μεγάλη τιμή που μου επιφυλάξατε, να με ανακηρύξετε Επίτιμη Δημότη της ιστορικής Ερμιόνης. Πόλη πανάρχαια και ευκλεής, στον πόλεμο και στην ειρήνη, μνημονεύεται στον Όμηρο, μετέχει στους Περσικούς πολέμους στέλνοντας πλοία στη Σαλαμίνα και άνδρες στις Πλαταιές, περιγράφεται με θαυμασμό για τους ναούς και τα ιερά της από τον Παυσανία. Eχετε την τύχη να ζείτε σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου η ιστορία συναντά την ομορφιά της φύσης και η σύγχρονη ζωντάνια ένα σπάνιο βάθος πολιτισμού, εγγεγραμμένο στα ορατά ίχνη των μνημείων της, στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, στην καλαισθησία των κατοίκων της. Σας ευχαριστώ για τη χαρά που μου δώσατε να είμαι από σήμερα Δημότης της Ερμιόνης και να νιώθω και δικό μου τόπο μια από τις πιο όμορφες και πλούσιες σε ιστορία γωνιές της πατρίδας μας», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραλαμβάνοντας το Χρυσό Κλειδί του Δήμου και τον Πάπυρο με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Ερμιονίδας

 

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Ερμιονίδας. Κατά την αντιφώνησή της η κυρία Σακελλαροπούλου είπε τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,

Είμαι πολύ συγκινημένη για τη μεγάλη τιμή που μου επιφυλάξατε, να με ανακηρύξετε επίτιμη δημότη της ιστορικής Ερμιόνης. Πόλη πανάρχαια και ευκλεής, στον πόλεμο και στην ειρήνη, μνημονεύεται στον Όμηρο, μετέχει στους Περσικούς πολέμους στέλνοντας πλοία στη Σαλαμίνα και άνδρες στις Πλαταιές, περιγράφεται με θαυμασμό για τους ναούς και τα ιερά της από τον Παυσανία. Γενέτειρα μουσικών και ποιητών «μελιβόων ύμνων», για να χρησιμοποιήσω έναν από τους ελάχιστους σωζόμενους στίχους του Λάσου, του Ερμιονέα λυρικού ποιητή του 6ου αιώνα π.Χ. και πρώτου θεωρητικού της μουσικής, καλλιέργησε τις τέχνες και τα γράμματα όπως κάθε πόλις-κράτος άξια του ονόματός της, και βάσισε στη θάλασσα και στο εμπόριο την ευημερία της. Από τα ρωμαϊκά χρόνια και πέρα, η Ερμιόνη άκμασε, καταστράφηκε, αναβίωσε, υποτάχθηκε στους Φράγκους, στους Ενετούς και στους Τούρκους, αλλά κατόρθωσε να διατηρήσει την παράδοση της ναυτοσύνης της και, υπό το καθεστώς ημιανεξαρτησίας που απολάμβανε κατά την τουρκοκρατία, να την ενισχύσει. Κι έπειτα, κατά την Επανάσταση του 1821, αφιέρωσε όλες της τις δυνάμεις στον απελευθερωτικό αγώνα. Πλήθος είναι οι Ερμιονείς καραβοκύρηδες, φιλικοί, οπλαρχηγοί, συμπολεμιστές του Κολοκοτρώνη, του Νικηταρά, του Καραϊσκάκη – με κορυφαία την οικογένεια των Μητσαίων, που τα αρσενικά παιδιά της δεν έλειψαν από καμιά μάχη. Τέλος, εδώ, τον Ιανουάριο του 1827, έγιναν οι προκαταρκτικές συνεδριάσεις της Γ’ Εθνοσυνέλευσης, η οποία θα ολοκληρωθεί στην Τροιζήνα, με την εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας. Είναι η Εθνοσυνέλευση όπου θα διακηρυχθεί για πρώτη φορά η εθνική βούληση για ένα πολίτευμα εμπνευσμένο από δημοκρατικές και φιλελεύθερες ιδέες βασισμένο στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. «Η κυριαρχία ενυπάρχει εις το Έθνος, πάσα εξουσία πηγάζει εξ αυτού και υπάρχει υπέρ αυτού», διαβάζουμε στο άρθρο 5. Η ρητή αυτή διακήρυξη θα επαναληφθεί κατ’ ουσίαν σε όλα τα ελληνικά συντάγματα μετά το 1864.

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί μου συμπολίτες,

Απονεμήθηκαν στην Ερμιόνη τα βραβεία Πολιτισμού Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη (video)

 

σχολικό (παλαιαί σημειώσεις)


Η δασκαλομάνα (σχολικό διήγημα του Παπαδιαμάντη)

Ανοίγουν τα σχολεία, παρά τις αμφιβολίες και τις δυσκολίες της πανδημίας και παρά τις κτιριακές και άλλες ελλείψεις. Αν αφιερώναμε ένα άρθρο στο θέμα, θα εστιάζαμε μάλλον στο δεύτερο σκέλος της παραπάνω πρότασης, αλλά σήμερα που είναι Κυριακή, και το ιστολόγιο sarantakos δημοσιεύει ύλη λογοτεχνική, θα εστιαστούμε στο πρώτο σκέλος: ανοίγουν τα σχολεία, και θα βάλουμε ένα διήγημα με θέμα σχολικό, ένα από τα κλασικά του Παπαδιαμάντη, που έχει και αυτοβιογραφικά στοιχεία.

Η δασκαλομάνα λοιπόν, όπως αποκαλούσαν τον δάσκαλο του χωριού επειδή ήταν μεγαλόσωμος και πληθωρικός. Το διήγημα μάς το διάβαζε, όταν ήμασταν μικρά, ο παππούς μου, και από τότε θυμάμαι τα σπαρταριστά αποσπάσματα με τις παρανοήσεις των παιδιών, και ιδίως την απορία του μαθητή γιατί το βιβλίο της Γεωγραφίας λέει ότι τα Επτάνησα είναι επτά ενώ στο μέτρημα έβγαιναν δέκα, καθώς για ορισμένα νησιά αναφέρονταν δυο ονομασίες. (Κι επειδή το βιβλίο λέει ότι τα

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ – ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

 

Δευτέρα 13/09/2021

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ – ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Εύχομαι σε όλα τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων (εκπαιδευτικούς – μαθητές/τριες) όλων των σχολείων του Δήμου μας, αλλά και των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στην Επικράτεια της χώρας μία καλή σχολική χρονιά και φυσικά να κερδηθεί το στοίχημα της διά ζώσης μάθησης, της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το στοίχημα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν μία ομαλή εκπαιδευτική χρονιά για να επανέλθουμε όλοι στο φυσικό μας χώρο, στις αίθουσες διδασκαλίας, στα σπουδαστήρια, στα εργαστήρια και στα αμφιθέατρα.

Μία είναι η συμβουλή μας. Να τηρήσουμε ευλαβικά τις κατευθύνσεις της επιστημονικής κοινότητας, τους κανόνες της σωστής ατομικής συμπεριφοράς, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς επίσης να σεβόμαστε τόσο τα ατομικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των άλλων συνανθρώπων μας.

Τάσος Λάμπρου Δελτίο τύπου


ΚΡΑΝΙΔΙ 13/09/2021

 

«Προφάσεις εν αμαρτίες και άλλα ψεύδη προκειμένου να δικαιολογηθεί η απραξία των δυο χρόνων της Δημοτικής Αρχής»

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ . Γ Γεωργόπουλος,συνεχίζει να εκτίθεται με τις απαντήσεις του στην καλοπροαίρετη κριτική, την οποία ασκούμαι με σκοπό να τον παρακινήσουμε να εγκαταλείψει την απραξία του και να προχωρήσει στην παραγωγή δημοτικού έργου. Στην δεύτερη λοιπόν απάντησή του μεταξύ άλλων θεμάτων  πέραν των χαρακτηρισμών αναφέρει επί λέξη τα εξής..

«Μιλάει χωρίς την παραμικρή ντροπή για την εκμετάλλευση της δωρεάς του Κώστα ¨Έλληνα από το 2013 δηλαδή την παλιά οικία στο Κρανίδι, το οικόπεδο των 8 στρεμμάτων και τα 200.000,00 ευρώ για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, όταν μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει από τον Δήμο Ερμιονίδας η αποδοχή της δωρεάς του ευεργέτη , κάτι που ανακαλύψαμε όταν προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε τις υπάρχουσες μελέτες και αφού