Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Πρόβλεψη του 2008 για πανδημία από τον δρα Γκρέγκερ


Το βίντεο αυτό αποτελεί απόσπασμα από ομιλία του δρος Μάικλ Γκρέγκερ (www.nutritionfacts.org) με τίτλο "Πανδημίες: Ιστορία και Πρόληψη", που έδωσε το 2008, όταν ήταν διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κτηνοτροφίας στο Humane Society των ΗΠΑ. Ο δρ Γκρέγκερ - όπως και άλλοι γιατροί και επαγγελματίες στον χώρο της δημόσιας υγείας - είχε σε μεγάλο βαθμό προβλέψει, ήδη από τότε, ότι θα έρθει μια πανδημία γρίπης, λόγω κάποιων συγκεκριμένων πρακτικών μας, τις οποίες και αναλύει διεξοδικά.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ» ΚΑΙ Η «ΕΛΠΙΔΑ»

Στην πρώτη γραμμή της προσφοράς και της αλληλεγγύης για να στηρίξουν τις ευπαθείς ομάδες και όσους πλήττονται περισσότερο από την πανδημία παραμένουν το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».
Αμέσως μετά την ανακοίνωση κρουσμάτων και την απόφαση να τεθούν σε μερική καραντίνα οι κάτοικοι της Ερμιονίδας η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή της, έσπευσε να στηρίξει τη γενέτειρά της με αποστολή μεγάλης ποσότητας υγειονομικού υλικού, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπατριώτες της.

3η Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιονίδας σχετ. με το Επιχειρησιακό Σχέδιο

Κρανίδι, 24.04.2020


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η 3η σύσκεψη στο Δημαρχείο σχετικά με το Επιχειρησιακό Σχέδιο που υλοποιείται στην περιοχή για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει. Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γεωργόπουλος, ο Διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Διαμαντόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Μαλτέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Σχοινοχωρίτης, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος Συντονιστής Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, κ. Μουστάκας, ο Διευθυντής Παραρτήματος ΕΚΑΒ Πελοποννήσου, κ. Μπακόπουλος και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, κ. Νέζος συζήτησαν αναλυτικά για την πρακτική αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε και την εφαρμογή όλων των μέτρων που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιάς.

Δήμαρχος Ερμιονίδας: Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                                       24-4-2020
                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. 

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους φορέων Τουρισμού της Αργολίδας είχε την, Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, με θέμα τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στον τουριστικό κλάδο και τα μέτρα προστασίας για επιχειρήσεις και εργαζομένους.
Στην τηλεδιάσκεψη, την οποία συντόνισε το μέλος της Ν.Ε. Αργολίδας και υπεύθυνος Τουρισμού, Ηλίας Παπαδόπουλος,  συμμετείχαν οι :Φ.Δαμούλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας, Κ. Μιχόπουλος, εκπρόσωπος ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων Ναυπλίου, Μ.Μπίμπα, Πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ερμιονίδας,  Ν.Μπικάκης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ναυπλιέων-εκπρόσωπος συλλόγου επαγγελματιών Τολού και ο Αρανίτης Πάνος, Συντονιστής Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανάδυση»: Το πορτραίτο του Αλέξανδρου, ενός 25χρονου παραολυμπιακού αθλητή


«Ανάδυση»: Το πορτραίτο του Αλέξανδρου, ενός 25χρονου παραολυμπιακού αθλητή To ντοκιμαντέρ της Έμιλυς Γιαννούκου και του Αλέξανδρου Παπανικολάου παρακολουθεί την διαδρομή του Αλέξανδρου Ταξιλδάρη, ενός 25χρονου τετραπληγικού, στον δρόμο προς τους Παραολυμπιακούς αγώνες

 Δείτε το στη lifo

Έλλη Βασιλάκη

Λάζαρος Γούτος: Δεν έχει τηρηθεί η δέσμευση για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου

Κρανίδι , 23/4/2020

Προς : – Επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνο ΚΥ Κρανιδίου , κο Ιωάννη Μουστάκα
Κοινοποίηση:  1) Διοικητή 6ης ΔΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας ,
Κο Καρβέλη
2) Δήμαρχο Ερμιονίδας , κο Γιάννη Γεωργόπουλο
3) Aντιπεριφερειάρχη Αργολίδας , κο Γιάννη Μαλτέζο
4) Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Κο Νίκος Χαρδαλιας
5) Βουλευτή κο Γιάννη Ανδριανό
6) Βουλευτή κο  Ανδρέα Πουλάς
7) Βουλευτής κο Ιωάννη  Γκιολα
Αξιότιμοι Κύριοι,
Σχετικά με την επείγουσα κατάσταση που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες  στην Ερμιονίδα , έχει εξαγγελθεί τόσο στις ενημερώσεις των αρμοδίων φορέων του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας  όσο και στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Ερμιονίδας στις 21/4/2020, η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό 10 ατόμων ,( 2 Παθολόγους, 2 Ακτινολόγους, 2 Μικροβιολόγους και 4 Νοσηλευτές ) και με ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το πλήρωμά του. Ωστόσο, εξ όσων γνωρίζουμε, την Πέμπτη 23/4/2020 εκ των αναμενόμενων υγειονομικών προς ενίσχυση του Κέντρου Υγείας είχαν προσέλθει προς υπηρεσία μόνο 2  Μικροβιολόγοι και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το πλήρωμά του.
Με γνώμονα την ανησυχία και αγωνία  μας για την εξασφάλιση της ασφάλειας τόσο των διαμενόντων ατόμων και πασχόντων  στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» αλλά  και των δημοτών όλης της Ερμιονίδας , αιτούμαι να μας ενημερώσετε για το αν έχουν πραγματοποιηθεί οι εξαγγελθείσες από τους αρμοδίους  τοποθετήσεις και αν όχι ποιο το χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησής τους.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πράξετε όλα τα δέοντα για την άμεση εξασφάλιση της ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου , οι εργαζόμενοι του οποίου επιφορτίζονται αυτή τη στιγμή με το μεγαλύτερο βάρος  αυτής της επιδημιολογικής κρίσης στον Δήμο μας .
Με εκτίμηση,
ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΟΥΤΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

AΝΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ με την περίφημη παράσταση της Αντιγόνης του Σοφοκλή
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ανταποκρίνεται στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού «Μένουμε σπίτι με τον Πολιτισμό», προβάλλοντας διαδικτυακά ορισμένες από τις παραστάσεις και τις συναυλίες που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στην Ιστορία του.
Εγκαινιάζουμε τις AΝΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ με την περίφημη παράσταση της Αντιγόνης του Σοφοκλή που σκηνοθέτησε o Λευτέρης Βογιατζής στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (2007). Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 25/4 στις 19:00 στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube και θα παραμείνει στη διάθεσή σας για 24 ώρες. #AEF2020 #ΑΕΦ2020#μένουμε_σπίτι

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΑΣΟΥ ΤΟΚΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020


Συνέντευξη σχετικά με τα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας στον Γαλαξία, τις εξελίξεις αλλά και τις ευθύνες που υπάρχουν για τη διαχείριση του προσφυγικού από τα αρμόδια Υπουργεία και την Πολιτική Προστασία, έδωσε σήμερα ο Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ. Τάσος Τόκας, ο οποίος τόνισε την καθυστερημένη αντίδραση αλλά και την έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνουν τεστ για τον κορονοϊό σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, σε όλες τις επιχειρήσεις που ήταν ανοικτές στην ευρύτερη περιοχή λόγω της ανησυχίας που υπάρχει καθώς οποιαδήποτε αδράνεια ή παράλειψη μπορεί να οδηγήσει σε διασπορά στην κοινότητα.

Αναφέρθηκε επίσης στην στάση της παράταξής του, η οποία κινήθηκε θετικά στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό στην αντιμετώπιση του αόρατου εχθρού.


Στην παρακάτω  διεύθυνση ακούστε  την συνέντευξη:


 https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-23-2020-1


Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική προς τον κο Αντωνόπουλο


κ. Αντωνόπουλε,
Διάβασα με μεγάλη προσοχή τα όσα αναφέρετε στην επιστολή σας προς τον Δήμαρχο κ. Γεωργόπουλο και με λύπη μου διαπιστώνω πως με μεγάλη ευκολία παραποιείτε τις δηλώσεις μου κατά το πως σας βολεύει εις βάρος, δυστυχώς, της δημόσιας υγείας.
Στην δήλωσή μου κ. Αντωνόπουλε είπα πως υπάρχει μια φημολογία, την οποία σας ενημερώνω πως έμαθα από τα παρακάτω δημοσιεύματα που προηγήθηκαν της δήλωσής μου:
Στην συνέχεια, έκανα έκκληση σε όσους είχαν σχέση με τους μετανάστες να το πουν στις αρχές και να εξεταστούν.  Μίλησα για προσωπικές σχέσεις. Οι προσωπικές σχέσεις είναι απαραίτητα και σεξουαλικές; Ανοίξτε και κανένα λεξικό. Πόσοι συντοπίτες μας χρησιμοποιούσαν μετανάστες μέχρι και τον Μάρτιο στα κτήματά τους για γεωργική εργασία; Μη μου πείτε πως δεν το ξέρατε! Επίσης, ακόμα και αν υπάρχει η υποψία σεξουαλικών σχέσεων, δεν νομίζετε πως πρέπει να διερευνηθεί; 
Μιλάτε για δυσφήμιση.

«Το γάλα»: Δείτε online την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου με τον Κωνσταντίνο Παπαχρόνη


Το γάλα του Βασίλη Κατσικονούρη, ένα κείμενο σταθμός για το σύγχρονο ελληνικό θέατρο, είχε ανέβει το 2006 στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και με τον Κωνσταντίνο Παπαχρόνη, στο ρόλο του σχιζοφρενή Λευτέρη.

Δείτε το εδώ

ΤΑΣΟΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥ:ΔΕΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣΚρανίδι, 23/04/2020

ΔΕΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

1)    Σήμερα ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, προέκυψε το θετικότατο μήνυμα, όλοι οι κάτοικοι της Κοινότητας που εξετάστηκαν ήταν αρνητικοί, άρα οι δημότες μας τηρούσαν και τηρούν τα μέτρα κατά της πανδημίας.
2)    Όμως είναι όχι μόνο απαραίτητο αλλά και αναγκαίο οι εξετάσεις και τα τεστ να συνεχιστούν σε όλους αυτούς που είχαν οποιαδήποτε επαγγελματική και κοινωνική σχέση με τη μεταναστευτική δομή του ξενοδοχείου «ΓΑΛΑΞΙΑΣ».
3)    Στη μεταναστευτική δομή δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, δεν υπήρχε ουσιαστικός έλεγχος παρακολούθησης, δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο λειτουργίας που προβλέπει ο νόμος για τις μεταναστευτικές δομές.
4)    Απαιτείται μόλις λήξει η υγειονομική κρίση, να ανοίξει ο φάκελος «Μεταναστευτικής δομής στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ», το θέμα θα απασχολήσει τόσο το Δήμο Ερμιονίδας όσο και τις Ελεγκτικές Αρχές της Δημόσιας Διοίκησης. Οι νόμοι θα ισχύσουν και θα τηρηθούν από όλους.

Παρέμβαση

Καλημέρα, η ανάδειξη του θέματος σχετικά με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού COVID-19  σε Ξενοδοχείο – Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών στο Κρανίδι, μας ώθησε να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις για την πρόληψη αντίστοιχων φαινομένων. 
Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε επιπλέον διευκρίνιση.


Σας ευχαριστούμε

Η εμπειρία για την πρόληψη κρίσεων και τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού…
Μπορούμε να μένουμε έκπληκτοι όταν δεν αξιοποιούμε τα μαθήματα μας;


Η αντιμετώπιση της επιδημίας στη χώρα μας είχε και έχει υποδειγματικό χαρακτήρα ελαχιστοποιώντας τις πάντα δυσάρεστες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Η είδηση για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού COVID-19  σε Ξενοδοχείο – Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών στο Κρανίδι, δημιουργεί ανησυχίες για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρας μας, αναστατώνει όσους έχουμε ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή και μας βάζει σε σκέψεις.
Υπάρχει λόγος να αναρωτηθούμε γιατί; Μήπως θα έπρεπε να περιμένουμε την εκδήλωση αντίστοιχων κρίσεων;
O Δήμος Ερμιονίδας είναι μια από τις περιοχές της χώρας μας όπου μετά την προσφυγική κρίση του 2015, φιλοξένησε σημαντικό αριθμό προσφύγων / μεταναστών με ενεργό στήριξη των κατοίκων της περιοχής.

Γιάννης Γεωργόπουλος: Τα μέτρα που επεβλήθησαν εξακολουθούν να ισχύουν,θα ακολουθηθεί η Νομική Οδός για εκείνους που υβρίζουν


Αγαπητοί μου συνδημότες κ συνδημότισσες καλημέρα σας. Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί και τα 177 δείγματα που ελήφθησαν στο ΚΥ Κρανιδίου είναι αρνητικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Ωστόσο τα μέτρα που επεβλήθησαν εξακολουθούν να ισχύουν και οφείλουμε να τα τηρούμε κανονικά μέχρι του περατός τους. Σχετικά με εκείνους που υβρίζουν, συκοφαντούν κ δυσφημούν την περιοχή μας και τους κατοίκους της έχει ήδη δρομολογηθεί από εμάς η νομική οδός. Επίσης, άμεσα θα τεθούν εκ νέου επι τάπητος οι όροι κ οι προϋποθέσεις παραμονής η μη των φιλοξενουμένων στην ξενοδοχειακή δομή. Χάρη και στη δική σας καθολική στήριξη, για την οποία σας ευχαριστώ θερμά, συνεχίζουμε την προσπάθεια σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για να βγούμε όλοι μαζί, αλώβητοι και από αυτή τη δοκιμασία.

Γιάννης Γεωργόπουλος

Μια Κυριακή στο Κρανίδι(Αναδημοσίευση)

Τις Κυριακές οι πόλεις ησυχάζουν .
Μια τέτοια ήσυχη χειμωνιάτικη Κυριακή βγήκα  μια βόλτα σε μέρη γνώριμα. Στο Κρανίδι.
Άρχισα   από το δρόμο  προς το παλιό γυμνάσιο.  Χώθηκα μετά και κατηφόρισα στις ρούκιζες,  τα μικρά στενά.

Αρνητικά και τα 177 τεστ !!
Ευχάριστα είναι τα νέα από το Κρανίδι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr και τα 177 δείγματα που ελήφθησαν από πολίτες της περιοχής ήταν αρνητικά.

Σε τεστ είχαν υποβληθεί μεταξύ άλλων εργαζόμενοι σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικοί και άλλοι κάτοικοι της περιοχής καθώς και κάθε δυνητική επαφή high και low risk όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την εκτεταμένη επιχείρηση ιχνηλάτησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης μέχρι το πρωί της Τετάρτης αφού είχαν διαπιστωθεί 150 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή.

COVID-19 από τους van Gogh, Picasso, Magritte, Pollock, Dali, da Vinci, Warhol and MONDRIAN! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!


Τζένη Ντεστάκου

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Η καρδιά, η σκέψη και η έγνοια μου είναι από εχθές στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την ΕρμιόνηΗ καρδιά, η σκέψη και η έγνοια μου είναι από εχθές στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Ερμιόνη. Στον τόπο της καρδιάς μου. Ο τόπος που αγαπώ βαθιά ,αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σκληρά. Ο ιός χτύπησε και την Ερμιονίδα. Στέλνω όλη μου την αγάπη και ευχές για κουράγιο και δύναμη στους συμπατριώτες μου. Είμαι βέβαιη πως η περιοχή μας γρήγορα θα βγει από την περιπέτεια κι οι συμπατριώτες μου σύντομα θα βρουν την κανονικότητά τους και θα γίνουν ξανά μια φιλόξενη αγκαλιά για όλους μας. Με πίστη και υπομονή θα ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για όλους. Προσεύχομαι η Παναγία να είναι στο πλευρό σας φίλοι μου και θέλω να ξέρετε, όπως δήλωσα και από την πρώτη στιγμή στον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο, πως είμαι δίπλα σας για να βοηθήσω με κάθε τρόπο, σε ό,τι χρειαστεί.

- Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣΣε ένα ξενοδοχείο που στοιβάζονται τόσες ζωές, που δεν γινόταν  να κρατούν αποστάσεις ούτε  τους επιβλήθηκε, που κυκλοφορούσαν στην περιοχή χωρίς έλεγχο, ποιο πρωτόκολλο   φτιαγμένο από νοήμονες δεν επέτρεπε έναν προληπτικό έλεγχο.
Εν μέσω πανδημίας ήρθαν νέοι μετανάστες; 
Χωρίς να ξέρουμε αν είναι υγιείς; 
Αν δεν είχε χρειαστεί η έγκυος γυναίκα  να νοσηλευτεί και να ανιχνευτεί ο ιός τι απρόβλεπτα χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί και τι έχει ήδη συμβεί;

Υπάρχουν ευθύνες.
Πρέπει να αποδοθούν, όχι τώρα.

Μόνος  του  προσπαθούσε να αποτρέψει το κακό ο Δήμαρχος.
Δεν τα κατάφερε..

ΠΡ.Ε.Π.ΕΡΜΙΟΝΗΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Υ . ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ


Δηλώσεις Χαρδαλιά από Κρανίδι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Έπειτα από τις χθεσινές εξελίξεις και τα επιπλέον μέτρα που εφαρμόζονται στο Δήμο Ερμιονίδας, δημιουργήθηκαν εύλογοι αλλά και βάσιμοι προβληματισμοί οι οποίοι συζητήθηκαν αναλυτικά στην νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 09.30 π.μ. υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.
Αναλυτικά διευκρινίζεται ότι, όσοι μέχρι ώρας χρησιμοποιούσαν την μετακίνηση Β4 για την φροντίδα ατόμων που έχουν ανάγκη, θα μπορούν πλέον να μετακινηθούν για τον εν λόγω σκοπό με συγκεκριμένη βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο.
Διευκρινίστηκε ακόμη, πως απαγορεύεται κάθε είδους εμπορική δραστηριότητα σε υπαίθριους χώρους καθώς και το πλανόδιο εμπόριο.
Γραφείο Δημάρχου

Πως εισήλθε ο κορωνοϊός στην δομή μεταναστών της ΕρμιονίδαςΗ αναπάντεχη εισροή νέων ατόμων εν μέσω πανδημίας, η αναστάτωση στο ξενοδοχείο, το έγγραφο του δημάρχου και η γυναίκα που διαγνώστηκε πρώτη. Τι ανέφεραν για το θέμα Άκης Γκάτζιος και Γιάννης Γεωργόπουλος (Video).

https://anagnostis.org
Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ.


                                                     ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 
     ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ.
    Σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο του Κρανιδίου σήμερα παρέστη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.
       Η σύσκεψη έγινε με την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, μετείχαν δε εκτός του Δημάρχου κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαλτέζος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Δ/ντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου κ. Πούπουζας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου, εκπροσώπηση από το Κ. Υ. Κρανιδίου και του Ιατρικού Συλλόγου.
  Από την επίσημη ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά

Αδαμαντία Αρανίτη: Συνέπεια στην αδιαφορία - Καθυστερημένη άφιξη κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Ερμιονίδα


Της Αδαμαντίας Αρανίτη - 
Στην Αυγή

Σήμερα 21 Απριλίου βρέθηκαν 150 επιπλέον κρούσματα θετικά στον κορονοϊό. Η κυβερνητική ανεπάρκεια και αδιαφορία μας εκθέτει σε κίνδυνο άνευ προηγουμένου

Στις αρχές Μαρτίου, ζευγάρι δημοτών της Ερμιονίδας βρέθηκαν θετικοί στον CoviD-19. Κατόπιν συνεργασίας των τοπικών αρχών με τον ΕΟΔΥ παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πριν από έναν περίπου μήνα ο άνδρας νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο και η γυναίκα παρέμεινε σε περιορισμό σε διαμέρισμα, αμφότερα στην Αθήνα. Χωρίς καν να ενημερωθούν οι αρχές ή η τοπική κοινωνία μέσω κάποιας ανακοίνωσης για τυχόν επαφές ή πιθανά κρούσματα, η ευρύτερη περιοχή φαινόταν να βρίσκεται στις πλέον μη μολυσμένες.

Δελτίο τύπου: Επιπλέον περιοριστικά μέτρα στο Δήμο Ερμιονίδας

Επιπλέον περιοριστικά μέτρα στο Δήμο Ερμιονίδας

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Στο ξενοδοχείο Γαλαξίας φιλοξενούνται 470 πρόσφυγες και μετανάστες υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Την Πέμπτη 16 Απριλίου διαπιστώθηκε ένα επιβεβαιωμένο  κρούσμα με κορωνοϊό COVID-19 εργαζομένης στο ξενοδοχείο και την Κυριακή 19 Απριλίου διαπιστώθηκε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα φιλοξενούμενης.
Κατόπιν αυτών, εχθές Δευτέρα 20 Απριλίου, κλιμάκιο του  Ε.Ο.Δ.Υ. μετέβη στο ξενοδοχείο και πήρε δείγματα από το σύνολο των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων, με σκοπό την διενέργεια τεστ για κορωνοϊό.
Από τα 497 δείγματα που ελήφθησαν από το κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ., βρέθηκαν θετικά τα 150. Από αυτά τα 148 είναι πρόσφυγες, 1 είναι υπάλληλος της δομής και 1 είναι εργαζόμενος στο ξενοδοχείο. Όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά.
Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ερμιονίδας παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά Νικόλαου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη και του Προέδρου του Ε.Ο.Δ.Υ. κ. Αρκουμενέα Παναγιώτη αποφασίστηκαν τα παρακάτω μέτρα τα οποία ισχύουν από σήμερα και για τις επόμενες 14 μέρες.
·       Απαγορεύεται η κυκλοφορία εντός των ορίων του Δήμου Ερμιονίδας από ώρα 20:00 έως ώρα 8:00 της επομένης.

Δηλώσεις Χαρδαλιά Νίκα
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση, κανείς δεν μπαίνει, κανείς δεν βγαίνει. Ο Δήμος Ερμιονίδας μπαίνει σε περιορισμό της κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες, αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών και παζαριών, ενώ ενισχύεται και το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, με ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που θα συνδράμουν στην έκτακτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στα σπίτια τους και να τηρήσουν τα μέτρα που ελήφθησαν και τα οποία θα ισχύσουν για 14 μέρες.
Προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη υπό τον ίδιο στο δημαρχείο της περιοχής όπου αποφασίστηκε να μπει σε καραντίνα η περιοχή της Ερμιονίδας και να απαγορευθεί η κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.

Στις 13.00 στο Δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με Νίκο Χαρδαλιά και Παναγιώτη Νικά

Με δεδομένα τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας και λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου μεταβαίνουν αυτή τη στιγμή ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.
Στις 13.00 στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμέτοχη του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νικά
Πολιτική Προστασία

Υπουργός Μετανάστευσης - Ασύλου κ. Μηταράκης: "Πιθανότατα κάποιος εργαζόμενος ο οποίος δουλεύει στη δομή και είναι και εκτός δομής, να έχει μεταφέρει τον ιό ».

150 κρούσματα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι σύμφωνα με δήλωση Χαρδαλιά

Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν 150 άτομα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Nίκο Χαρδαλιά.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida, ο κ. Χαρδαλιάς, εξερχόμενος πριν από λίγο από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπου ήταν σε σύσκεψη με συνεργάτες του και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωυτήρη Τσιόδρα, είχε συνομιλία με καταστηματάρχες στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας. Σε ερώτηση του προέδρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, Ανδρέα Μαρτζάκλη, πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά γιατί ο κλάδος υποφέρει, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε υψηλό τόνο: «Εχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Ολα θα ανοίξουν στην ώρα τους».

Σιδέρης-Γανώσης: Το ποτήρι ξεχείλισε


https://www.argolikianaptiksi.gr

Το ποτήρι ξεχείλισε δηλώνουν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Βασίλης Σιδέρης και Αναστάσιος Γανώσης με ανακοίνωση στην οποία καταγράφονται μία σειρά προβλημάτων που έχουν άμεση σχέση τα περισσότερα με την Ερμιονίδα. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσης που έδωσαν στην δημοσιότητα αναφέρουν :Σε περιόδους μεγάλων  κρίσεων , όπως αυτή που διανύουμε, είθισται οι 
υγιείς  πολιτικές δυνάμεις   να ρίχνουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους  στην προσπάθεια τους να

ΤΟΚΑΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ- ΤΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤρίτη 21 Απριλίου 2020Παραβρέθηκα σήμερα από τις 13:00  μέχρι τις 16:00  στην σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Ερμιονίδας υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά.

Ο απόλυτος υγειονομικός αποκλεισμός της δομής φιλοξενίας στον Γαλαξία είναι πια γεγονός μετά την επιβεβαίωση 150 θετικών κρουσμάτων.

Από την αρχή όλης αυτής της περιπέτειας με τα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων –μεταναστών τάχτηκα θετικά στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό στην αντιμετώπιση του αόρατου εχθρού. Το ίδιο και από την στιγμή που η Πολιτική Προστασία υπό τον κ. Χαρδαλιά ανέλαβε την κατάσταση την Δευτέρα 20-04-2020. Οφείλω να πω πως έχει πάρει προσωπικά το θέμα της όλης οργάνωσης και αυτό τον τιμά.