Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον..



Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ' στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
που λούζεται στον ήλιο και στ' αγέρι,
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θέ ν' απλώσει σα χολέρα
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

Στίχοι: Φώντας Λάδης
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας: Δελτίο τύπου για το Μετόχι

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου  το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας συνεδρίασε για να αποφασίσει  επί του αιτήματος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας με 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης  «Επισκευή και Επέκταση του Μώλου στο Μετόχι Θερμησίας » και παρουσίαση   συγκεκριμένης   προμελέτης περιβαλλοντικών  επιπτώσεων.
Σε κανένα αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας, σχετικά με αυτό το θέμα, δεν αναφέρεται γιατί ζητάει από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας να αποφασίσει για ένα χώρο που δεν του ανήκει. Ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στον Δήμο Ερμιονίδας .
Η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας  στις 30/11/2011     ήταν μεν θετική υπό  την προϋπόθεση να μην θιγεί το ΚΑΘΕΣΤΩΣ και τα ευρύτερα χαρακτηριστικά του μώλου στο ΜΕΤΟΧΙ της Τ.Κ. Θερμησίας  του Δήμου Ερμιονίδας, σύμφωνα με την δέσμευση του κ. Δημάρχου Ύδρας.
Η χρήση του μώλου καθορίζεται από το υπ. αριθμ. 8221.Τ25Α/17/12/23-10-2012 έγγραφο της Δ/νσης Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα χρησιμεύει για την πρόσδεση του υδροφόρου πλοίου που μεταφέρει νερό ύδρευσης στο Δήμο Ερμιόνης και  στο νησί της Ύδρας.
Η προμελέτη που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας  μόνο αυτό το καθεστώς δεν εξασφαλίζει. Πρόκειται ουσιαστικά για κατασκευή νέου λιμένα που θα αλλοίωνε τα ευρύτερα χαρακτηριστικά της περιοχής με κυματοθραύστη για τον οποίο υπήρχε διάσταση απόψεων κατά την συζήτηση του θέματος,  μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας και του Δημάρχου Ύδρας για το αν υφίσταται στην  μελέτη.
Να  τονιστεί εδώ ότι στην προμελέτη σελίδα 40 γίνεται ακριβής αναφορά για την θεμελίωση και τα υλικά του κυματοθραύστη , ο οποίος περιλαμβάνεται  σε σχέδιο στην διάταξη των  έργων.
Στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας ο Δήμαρχος Ερμιονίδας  κ. Δημήτριος Καμιζής αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην παραπάνω  Προϋπόθεση – Δέσμευση του Δημάρχου Ύδρας , η οποία όπως φαίνεται ύστερα από την προσεκτική εξέταση της προμελέτης δεν τηρείται σε καμία περίπτωση.
Επειδή γίνεται πολύς λόγος για την ασφάλεια , εμείς οι Ερμιονιδείς είμαστε αλληλέγγυοι  με τους φίλους Υδραίους και να σημειώσουμε ότι ασφαλές λιμάνι έχουμε αυτό της Ερμιόνης και ο χρόνος που απαιτείται για τυχόν διακομιδή ασθενούς σε Νοσοκομειακή μονάδα ή  το Κ.Υ. Κρανιδίου είναι ίσως λιγότερος μέσω Ερμιόνης παρά  μέσω μώλου Μετοχίου.
Θέλουμε και επιδιώκουμε την ευρύτερη συνεργασία των δύο Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων, όχι όμως με ύφος αναγκαίο και  επιτακτικό όπως εσείς επικαλείστε για τα αιτήματά  σας.
Μετά  το Δελτίο τύπου που εκδώσατε από το Δήμο Ύδρας, υπονομεύεται την συνεργασία και την φιλία μας.
Κανένας δεν θα στερήσει το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε τον Τόπο μας και τους Δημότες του.
Αυτά που μας συνδέουν από την κοινή Ιστορική και  Πολιτιστική μας παράδοση επιβάλλουν σε όλους μας την συνεργασία με ισότιμους όρους και με σκοπό την ικανοποίηση αμοιβαίων συμφερόντων.
Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας και το Δήμο Ύδρας σε συνεργασία.

Ο  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΤΟΥ Δ.Λ.Τ.Ε.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Π. ΦΛΩΡΗΣ

Να προστατευθεί το Σπήλαιο Φράγχθι

 Την ανάδειξη και προστασία του σπηλαίου Φράγχθι στον κόλπο της κοιλάδας της Αργολίδας, προς όφελος του λαού, ζητούν με Ερώτησή τους στον υπουργός Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου και Νίκος Μωραϊτης.
Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι «αποτέλεσμα της πολύχρονης αντιλαϊκής πολιτικής είναι και η καταστροφή αρχαιολογικών μνημείων και η σύλησή τους από αρχαιοκάπηλους. Χαρακτηριστικά, στο Σπήλαιο Φράγχθι, ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης, οι καταστροφές είναι μεγάλες. Η ανασκαφική έρευνα στο εσωτερικό του σπηλαίου βεβαιώνει τη χρήση του κατά την Ανώτερη Παλαιολιθική Εποχή (25.000 χρόνια πριν) και κατά τη Μεσολιθική και Νεολιθική εποχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, ομάδα Ελλήνων και Ελβετών επιστημόνων πραγματοποίησε (16-209/7/2012) υποβρύχια έρευνα στον κόλπο της Κοιλάδας Αργολίδας, «η οποία θα συνεχιστεί και το 2013 για να αποκαλυφθεί ο βυθισμένος νεολιθικός οικισμός, που πιθανότατα βρίσκεται κοντά στο σπήλαιο Φράγχθι. Από τα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στο Σπήλαιο Φράγχθι, ελάχιστα φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, ενώ τα περισσότερα μένουν αναξιοποίητα στις αποθήκες του. Η ανακαίνιση του παλιού δημοτικού σχολείου της Κοιλάδας και η αξιοποίησή του ως μουσείου για την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων -δώδεκα χρόνια από την έναρξη των εργασιών- δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης χρηματοδότησης».

Τέλος, οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό: Αν εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητοι πόροι ώστε να ολοκληρωθούν οι έρευνες στο Σπήλαιο Φράγχθι, να κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές προστασίας και φύλαξής του, να αποκαλυφθεί ο βυθισμένος νεολιθικός οικισμός στον κόλπο της Κοιλάδας και να ανακαινισθεί το σχολείο της Κοιλάδας για να στεγάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Κ.Κ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

  Ο Ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα
Παρουσίαση του παραμυθιού από την συγγραφέα Μαριβίτα Γραμματικάκη
Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο στις 12:00μμ στην Ηλιογραφία
Είσοδος ελεύθερη
cid:image001.jpg@01CDB827.6DA7A0F0
Μέσα από την χρυσή κλειδαρότρυπα, οι άνθρωποι έβλεπαν για λίγα μόνο λεπτά, αυτά που λαχταρούσαν.
Σε αυτήν την κλειδαρότρυπα είδε και ένας ζητιάνος τα όνειρα και τις επιθυμίες του
και αποφάσισε να βρει το κλειδί που θα άνοιγε την χρυσή κλειδαρότρυπα.
Για να πάρει όμως το κλειδί χρειάζεται να περάσει από 3 δοκιμασίες
και να μάθει να βλέπει πίσω από αυτά που φαίνονται και να ακούει πίσω από αυτά που ακούγονται.
Τότε μόνο μπορεί να κερδίσει το κλειδί της χρυσής κλειδαρότρυπας
Το χρυσό κλειδί της ευτυχίας, το κλειδί της αγάπης.

 Έλλη Βασιλάκη

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Τι σημαίνει να γίνουμε ευέλικτοι;

Η απαγκίστρωση από τις αποκτημένες ικανότητες μολύνει την κοινωνία με νέου τύπου ανασφάλεια και στοιχίζει στην οικονομία
Του Βασιλη Καραποστολη*kathimerini
Να γίνετε ευέλικτοι... Ιδού τι ζητούν σήμερα οι περιστάσεις, οι ανάγκες, η οικονομία, τα ήθη. Η λέξη δεν ηχεί άσχημα κατ’ αρχήν. Την ακούει κανείς και στον νου του έρχονται εικόνες γεμάτες από κίνηση και πλαστικότητα. Αλλά αμέσως οι εικόνες εξαφανίζονται από τη στιγμή που η λέξη συνδεθεί με συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες επιβάλλεται να γίνουν.
Πρέπει να ενεργούμε ευέλικτα, να σκεφτόμαστε ευέλικτα, να φερόμαστε ευέλικτα. Η επιταγή είναι αμείλικτη και φέρει τη σφραγίδα του οικονομικού επείγοντος.
Εδώ και αρκετό καιρό το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα έδειχνε πως αυτά που παλαιότερα αποτελούσαν αρρυθμίες στη λειτουργία του άρχισαν να γίνονται ο κυρίαρχος ρυθμός του, ένας ρυθμός άτακτος, σπασμωδικός που αυξομείωνε απότομα την παραγωγή, που νέκρωνε απότομα ολόκληρους κλάδους και απαιτούσε γρήγορα την αναζωογόνηση άλλων.
Ολο και συχνότερα οι εργαζόμενοι ήταν υποχρεωμένοι είτε να μετακινούνται σε νέες θέσεις εργασίας είτε να μένουν χωρίς εργασία, κεραυνοβολημένοι από απρόβλεπτες αλλαγές. Σήμερα το κεραυνοβόλημα έγινε κανόνας. Και για να ελεγχθεί κάπως ο αριθμός των θυμάτων, οι πολιτικοί, οι επιχειρήσεις, ακόμη και η εκπαίδευση ζητούν από τους εργαζόμενους να γίνουν περισσότερο ευέλικτοι.
Αυτό γενικά σημαίνει να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μιας καινούργιας δουλειάς χρησιμοποιώντας «δεξιότητες» που δεν είχαν ως τότε. Πράγμα που στη συνέχεια σημαίνει πως είναι υποχρεωμένοι να προετοιμάζονται, να βρίσκονται σε εγρήγορση, να είναι πρόθυμοι να ξεχάσουν όσα

Ο προβλήτας στο Μετόχι συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις

Γράφει η  Λένα Μαρίνη

Εντάσεις φαίνεται ότι συνεχίζει να προκαλεί το θέμα του προβλήτα στο Μετόχι, ενός προβλήτα που συνδέει την Ύδρα με την απέναντι στεριά της Ερμιονίδας.
Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιόνης όπου και συζητήθηκε το αίτημα του Δήμου Ύδρας για την επισκευή και επέκταση του υπάρχοντα προβλήτα στο Μετόχι.
Το συγκεκριμένο θέμα είχε απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας, ένα χρόνο πριν, όπου και πάρθηκε απόφαση υπέρ της επισκευής του, εφόσον εκπονηθεί ανάλογη μελέτη από το Λιμενικό Ταμείο Ύδρας και εφόσον βεβαίως νομιμοποιηθεί πρώτα, καθώς στην παρούσα φάση αυτό δεν υφίσταται.

Στη συνεδρίαση της 12ης Νοεμβρίου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Κοτρώνης, ο Γ.Α.Ε π.Ακίνδυνος Δαρδανός ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Παστός, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Υ κ. Αθανάσιος Μερτζάνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και Μέλη του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ύδρας, εκπρόσωποι φορέων του νησιού, αλλά και πολλοί Υδραίοι πολίτες. Σκοπός αυτής της πολυπληθούς παρουσίας στην συνεδρίαση, ήταν η ανάδειξη του τόσο ζωτικού θέματος για την Ύδρα και η στήριξη για λήψη θετικής απόφασης από το Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ύδρας όλες οι άλλες απαιτούμενες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ληφθεί και η τελευταία για την πραγματοποίηση του έργου ήταν αυτή του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας.
Κατά την συζήτηση του θέματος ο Δήμαρχος κ. Κοτρώνης, τόνισε την αναγκαιότητα του έργου, διότι το Μετόχι αποτελεί την μόνη διέξοδο της Ύδρας προς την στεριά. «Η προσδοκία όμως όλων των παρισταμένων εκπροσώπων της Υδραϊκής Κοινωνίας για θετική αντιμετώπιση του ζητήματος, κατέρρευσε αναπάντεχα» αναφέρει δελτίο τύπου για το θέμα και συνεχίζει «Από την πρώτη στιγμή και ιδιαίτερα από την εισαγωγική τοποθέτηση του Δημάρχου Ερμιονίδας και Προέδρου του Δ.Λ.Τ. κ. Δημήτρη Καμιζή, φάνηκε ότι η όλη διαδικασία ήταν περιττή, αφού είχε ήδη προαποφασιστεί η απόρριψη του δίκαιου αιτήματός μας,  για λόγους άλλους πέρα από τους ουσιαστικούς που αναφέρθηκαν παραπάνω».
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Καμιζή, μας τόνισε επανειλημμένα ότι ποτέ δεν αρνήθηκαν την

Μια και βγήκατε στο βουνό

Πριν τις επαναστατικές και κομματικές κραυγές ενημερώστε τον κόσμο σωστά.
Και δύο όμοια «φαινόμενα» αντιμετωπίστε τα με τον ίδιο τρόπο.
Του Βασίλη Γκάτσου

Σαν βγείτε λοιπόν στη επίμαχη περιοχή, θα δείτε ό,τι βλέπετε από το Google, γιατί διαδίκτυο υπάρχει σχεδόν σε όλα τα σπίτια, πόσο δεν μάλλον Δημάρχων, Αντιδημάρχων, πολιτικών οργανώσεων κ.λ.π.
Περίεργο που όλοι βλέπετε μόνο το «δημόσιο δάσος των κέδρων» (κόκκινο ‘δημόσιο οικόπεδο’), το οποίο έχει και πολύ χαμηλή βλάστηση, που κατά τους ορισμούς μάλλον δεν είναι δάσος αλλά δασική έκταση. Δηλαδή τον χώρο όπου έχει αδειοδοτηθεί η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών.
Όμως στα πέριξ υπάρχουν άλλα 3 ‘δημόσια οικόπεδα’ (πράσινα στο σχέδιο), όπου οι κέδροι είναι σε ανάπτυξη που θα το λέγαμε δάσος. Η έκταση αυτή των κεδροδασών προφανώς δεν είναι ορατή από το σημείο που βγήκαν στο βουνό οι ως άνω. Αυτές οι άσπρες περιοχές είναι τα λατομία της περιοχής, προφανώς νομίμως αδειοδοτημένα, που όταν τελειώσουν την εργασία τους δεν

ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2013


ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2013, έκθεση ελιάς και ελαιολάδου
1 έως 3 Μαρτίου, στο κτίριο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό αεροδρόμιο) Ελληνικό-Αθήνα


Με έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της 5ης Μεσογειακής έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου «ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2013», η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα για την ελιά και το ελαιολάδου – δύο από τα βασικά εθνικά μας προϊόντα -που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Μαρτίου, στο κτίριο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό αεροδρόμιο) Ελληνικό-Αθήνα. Στην έκθεση θα λάβουν μέρος, το σύνολο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την τυποποίηση, την συσκευασία, τα ελαιοκομικά και ελαιουργικά μηχανήματα. Για φέτος έχει προγραμματιστεί δυναμική επικοινωνία με όλες τις περιφέρειες και τα επιμελητήρια για συμμετοχή των μικροπαραγωγών του κάθε νομού. Όλες οι πληροφορίες στο http://www.eleotexnia.gr

Η οργανώτρια εταιρεία Compass Expo, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που κατέχει και σε συνδυασμό με το δίπτυχο–έκθεση ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ, διαγωνισμός Ελαιολάδου ΚΟΤΙΝΟΣ- πιστεύει πως η επιτυχία της έκθεσης είναι εξασφαλισμένη και θα ανήκει σε όλους, μα κυρίως στο ελληνικό ελαιόλαδο και στην ελληνική ελιά.  

Ο διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ  θα εξελιχθεί σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος  θα αφορά τον διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους), ενώ το δεύτερο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).


Για περισσότερες πληροφορίες:
Φιλολάου 234 – 11631, Αθήνα Τηλ.: 210 7568888 (8 γραμμές)

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Γεωπληροφοριακός χάρτης ΡΑΕ

Για την ευρύτερη περιοχή μας
Του Βασίλη Γκάτσου
 

Καλά, αυτόν τον χάρτη που δείχνει με ακρίβεια που θα γίνουν τα ΑΠΕ και που τον ξέρουν, καιρό τώρα, και τα μικρά παιδιά, που ανοίγουν το σχετικό site της ΡΑΕ και παίζοντας βλέπουν όλες τις θέσεις της χώρας μας όπου θα γίνουν εκατοντάδες εγκαταστάσεις ΑΠΕ δεν τον γνωρίζουν ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος για τα ΑΠΕ της Ερμιονίδας μας Αντιδήμαρχος, ούτε ο Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ούτε η ΠΑΠΟΕΡ, και τώρα τον ανακαλύπτουν οι οικολογούντες; Μα όλη η μπλογκολογία περί των ΑΠΕ σε αυτόν βασίζεται, σε αυτόν αναφέρεται. Και κάνουν ότι δεν τον ήξεραν οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι;
Είχα την εντύπωση ότι ξαφνιάστηκαν από την έναρξη των έργων χωρίς να έχουν ερωτηθεί, και δεν ξαφνιάστηκαν από τη θέση των έργων, θέση γνωστή στον κάθε πολίτη εδώ και καιρό.
Στο παρακάτω site της ΡΑΕ λοιπόν μπορούν να μπουν οι αρμόδιοι και να δουν με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα.


Επέλεξα στην φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο την απεικόνιση των ανεμογεννητριών (κάθε τρίγωνο είναι μία ανεμογεννήτρια), των φωτοβολταϊκών (κάθε κόκκινη περιοχή δείχνει την έκταση που θα μπουν φωτοβολταϊκά), και των θέσεων – εκτάσεων με πράσινο όπου θα αναπτυχθούν Ηλιοθερμικοί σταθμοί (περιέργως δεν έχουν απασχολήσει καθόλου την οικολογία του βένιου) οι οποίοι μόνον παραθαλασσίως μπορούν να αναπτυχθούν, και θα απασχολούν τουλάχιστον 20 ειδικευμένα

Δήμος Ύδρας-Δελτίο Τύπου για το Μετόχι


                                                          Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Ύδρα 13 Νοεμβρίου 20


Την Δευτέρα  12 Νοεμβρίου και ύστερα από τις επανειλημμένες προσπάθειες του Δημάρχου κ. Άγγελου Λ. Κοτρώνη και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Αθανάσιου Μερτζάνη, συζητήθηκε  στο Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιόνης, το αίτημα του Δήμου μας για την επισκευή και επέκταση του υπάρχοντα προβλήτα στο Μετόχι.
Το ίδιο θέμα ακριβώς, είχε συζητηθεί  έναν χρόνο πριν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας και είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση υπέρ της επισκευής και επέκτασης του υπάρχοντα μόλου. Αλήθεια τι άλλαξε από τότε; Γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος αναμένοντας την απόφαση και του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας; Πως είναι δυνατόν το Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας, να αναιρεί με τόση ευκολία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;
Στην συζήτηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος

" Ο φτωχός"

Της Έλλης Βασιλάκη

ένα ελληνικό λαϊκό παραμύθι

      Ο ΦΤΩΧΟΣ

   ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ με πολλά παιδιά κι ηδουλεύαν όλοι με τη γυναίκα του όλη μέρα. Πάσα βράδυ που 'τανε κουρασμένοι ήθελα να φάνε τω ψωμάκι τωνε ήσυχα κι αναπαμένα κι έπειτα να πιάσ' ο πατέρας να παίζει το λυράκι του να χορεύουνε τα παιδιά του και να περνάνε μια ζωή αγγελική.
Δίπλα ηκάθουνταν ένας πλούσιος και σαν ήκουεν κάθε βράδυ τα γέλια και τσοι χαρές του φτωχού, ηπαραξενευούντανε, "πως εγώ μαθές να μην είμαι τόσο φχαριστημένος κι αναπαμένος σαν αυτός / όλη μέρα αξίνη και το βράδυ ζεύκι", λέει, "να τωνε δώκω θέλω γρόσα, να δω τι θα τα κάμουνε".
Πάει βρίσκει το φτωχό, λέει: "Επειδή σε ξέρω τίμιο άνθρωπο, να, σου δίνω χίλια γρόσα ν' ανοίξεις πραμάτεια, ό,τι θες κι αν καζαντίσεις μου τα δίνεις, ειδεμή σου τα χαρίζω".
Όλη μέρα πια, σαν τα 'πήρεν ο φτωχός, εσυλλογούνταν τι να κάμει τόσα γρόσα / τα 'φερνεν από δω, τα 'φερνεν από κει. "Ν' ανοίξω πραματευτάδικο, να τα βάλω στον τόκο, να πάρω αμπελοχώραφα;" Έρχεται το βράδυ μηδέ λυράκι πια να πιάσει, μιλιά τσιχ να κάνανε τα παιδιά του, να γελάσουνε τα μάλωνε. Όλη νύχτα δεν ηβούλωσεν μάτι στη συλλογή.
Την άλλη μέρα μηδέ σε μεροκάματο να πάει, μηδέ πουθενά έξω απ' τη συλλογή. Τον ερώτα η γυναίκα του τι έχει; να τονε κάμει να γελάσει, αυτός την εμάλωνε να τον αφήκει ήσυχο.
Αφουκράται ο πλούσιος, περνά μια βραδιά, περνά άλλη, περνούνε τρεις, μηδέ λυράκι πια άκουεν, μηδέ γέλια μηδέ χορό των παιδιών.
Μιαν ταχυτερνή βλέπει το φτωχό κι έρχεται. "Να, χριστιανέ, τα γρόσα σου και μηδ' αυτά θέλω μηδέ τη σκοτούρα τωνε".
Όπως τότε πάλι πάει χαρούμενος στο σπίτι του ο φτωχός, ήπαιζεν το λυράκι, ηχορεύανε τα παιδιά του σαν και πρώτα και ταχύτερου στη δουλειά του.


- κι ένα τραγούδι από την εξαιρετική ταινία "Ο Βιολιστής στη στέγη" που πάει κόντρα στον ανώνυμο Έλληνα παραμυθά...

Ανάπλαση μονοπατιών στο Λεμονόδασος

Μονοπάτια εντός του Λεμονοδάσους και πάνω από τον κεντρικό δρόμο Γαλατά Ερμιόνης
Ανάπλαση στα μονοπάτια του Λεμονόδασους
Την ανάπλαση των μονοπατιών στο Λεμονόδασος στο Γαλατά χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο. Το έργο προβλέπει την ανάπλαση των μονοπατιών εντός της περιοχής του Λεμονοδάσους και πάνω από τον κεντρικό δρόμο Γαλατά Ερμιόνης, σε συνολικό μήκος 610 μ. περίπου.
Πιο συγκεκριμένα η κατασκευή αφορά:
Α. Τον κεντρικό τσιμεντοστρωμένο δρόμο από την εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ, με κυκλοφορία τροχοφόρων οχημάτων, μήκους 188 μ.
Β. Το στενό μονοπάτι από την εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ και βόρεια έως τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς το κέντρο «Καρδάση».
Γ. Μονοπάτι μήκους 332 μ. εντός του πυρήνα του Λεμονοδάσους από προσβάσιμο από τροχοφόρα σημείο του δρόμου και μέχρι τον ανατολικά ευρισκόμενο έτερο τσιμεντοστρωμένο δρόμο.
Η επιφάνεια του τμήματος προτείνεται να επιστρωθεί με σταμπωτό μπετόν σε πάχος 15 εκ. περίπου και οπλισμένο με δομικό πλέγμα, ενώ για άλλα τμήματα προτείνεται επίστρωση με κροκαλόστρωτο ή χοντρό βοτσαλόστρωτο.
Το έργο προβλέπει επίσης την τοποθέτηση 10 κάδων απορριμμάτων και 27 φωτιστικών, την κατασκευή 2 χτιστών καθιστικών με επικάλυψη ξύλινων δοκών και την κατά τμήματα κάλυψη, με φρεάτια επίσκεψης, του υφιστάμενου ανοικτού αρδευτικού καναλιού.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Μονομερής σχεδιασμός και εφαρμγή

Του Βασίλη Γκάτσου
Σας έχουν ποτέ περάσει από το νου τα παρακάτω;

Το Ερμιονιδιστάν έχει ένα αίσθημα υπεροχής έναντι των νησιών μας. Δηλαδή δική μας είναι η Ερμιονίδα και εμείς είμαστε αυτοί που ορίζουμε πού και πώς βγαίνετε απέναντι. Άμα δεν σας αρέσει πηγαίνετε να βγαίνετε αλλού!
Ωραία. Αλλά, αν ρίξετε μια ματιά στον χάρτη, υπάρχει μια κόκκινη γραμμή, κάτι σαν χωρικά ύδατα. Η θάλασσα που μπορεί να διαχειριστεί η Ερμιονίδα, ή που μπορεί να περνάει για αυτήν ο λόγος της, είναι εξαιρετικά μικρή και περίκλειστος. Περιβάλλεται από τον τεράστιο θαλάσσιο χώρο που διοικητικά αλλά και εθιμικά ανήκει στο Υδραιοστάν και το Σπετσεστάν. Δηλαδή ένα ιχθυοτροφείο στον Δοκό έχει σχέση με την Ύδρα και την διοικητική Περιφέρειά της και όχι με την Ερμιονίδα και την Περιφέρειά της. Άρα τα νησιά ελέγχουν διοικητικά αλλά και κατά έθιμο την θάλασσα. Ναι μεν ψαρεύουμε όλοι ελεύθερα παντού, πλέουμε παντού αλλά......
Αν η Ύδρα και οι Σπέτσες απευθυνθούν στην Περιφέρειά τους και κινήσουν ζήτημα άμεσης και ταχύτατης εφαρμογής των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για τη θάλασσα και την προστασία της, θα ορίσουν αυτοί κανόνες και φυσικά όποιες περιοχές θέλουν όπου θα απαγορεύεται η αλιεία για να πολλαπλασιάζονται τα ψάρια, θα ορίσουν ένα τεράστιο θαλάσσιο πάρκο για την προστασία και πολλαπλασιασμό της υδραίικιας φώκιας, θα χαράξουν υποχρεωτικές ρότες για πλοία που ενοχλούν πολύ τη θαλάσσια ζωή, κ.λ.π.
Ερώτημα: Η Ερμιόνη κυρίως δεν θα ήθελε να έχει λόγο σε μια τέτοια εξέλιξη, ώστε να υποστηρίξει τα συμφέροντά της; Η θα έμενε ικανοποιημένη με την απάντηση, «εμείς οι νησιώτες ορίζουμε το πού και πώς στις θάλασσες μας»;

Γι’ αυτό λοιπόν η Ερμιονίδα και τα νησιά της πάνε μαζί, δηλαδή Η Ερμιονίδα και τα νησιά της  = Τα νησιά και η Ερμιονίδα τους.

«Ξεκινάμε ωσάν να μη συνέβη τίποτα!»

Επέστρεψαν στo πόστο τους Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη. Μετά από απουσία δύο περίπου εβδομάδων, οι δύο δημοσιογράφοι σήμερα το πρωί βρέθηκαν και πάλι στις θέσεις τους στο στούντιο της ΝΕΤ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση».
Είχε προηγηθεί ραντεβού με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ Αιμίλιο Λιάτσο, στο οποίο, αφού δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις αποφασίστηκε η επαναφορά της εκπομπής.
Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα και την αναστολή των κινητοποιήσεων που εδώ και μέρες έχουν παραλύσει το ενημερωτικό πρόγραμμα στο Ραδιομέγαρο.
«Καλημέρα σας… Φως», είπαν ταυτόχρονα με το που ξεκίνησε η εκπομπή οι δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους τηλεθεατές, το κοινό, τους συναδέλφους τους, αλλά και την ΠΟΣΠΕΡΤ για την στήριξη που τους έδωσαν όλες αυτές τις ημέρες.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το ιδιαίτερο «ευχαριστώ» του Κώστα

Σκάλα Μετόχι. Ερασιτεχνισμός από όλες τις μεριές

Και ανυπαρξία στοιχείων
Του Βασίλη Γκάτσου
Για να αποφασίσεις κάτι, πρέπει να έχεις και επάρκεια στοιχείων αλλά και προβλέψεων.
Στην περίπτωσή μας πρέπει κάποια αρχή που μετράει σωστά να δώσει στους δημότες Ύδρας και Ερμιονίδας τα στοιχεία κίνησης επιβατών και εμπορευμάτων του λιμένος Ερμιόνης και σκάλας Μετόχι. Επειδή πρόκειται για θαλάσσια μεταφορά είναι πιο εύκολη η μέτρηση.
Δηλαδή:
Λιμάνι Ερμιόνης. Στοιχεία για τα 5 τελευταία χρόνια:
1). Πόσοι επιβάτες φύγανε για Ύδρα ή ήρθαν από Ύδρα με όλα τα μέσα. Με θαλάσσια ΤΑΧΙ, με πλοία της γραμμής, με τουριστικά πλοία, με έκτακτα δρομολόγια.
2). Ο όγκος και η αξία των εμπορευμάτων που κινήθηκαν προς και από Ύδρα μέσω φερυμπότ και άλλων μέσων.
3). Τι ποσοστό εμπορευμάτων αφορά τοπικό εμπόριο και όχι μεταφορά εμπορευμάτων από πρωτεύουσα ή άλλες περιοχές.
4). Τι άμεσο όφελος έχει η Ερμιόνη από αυτή την σύνδεση (εισπράξεις από τέλη κ.λ.π.) και τι έμμεσο (κίνηση στα μαγαζιά, μετάβαση εργαζομένων στην Ύδρα, κ.λ.π.)

Σκάλα Μετόχι. Στοιχεία για τα 5 τελευταία χρόνια:
Στοιχεία για τα ως άνω 1), 2), 3).

Συμβαίνει η σκάλα Μετόχι να λειτουργεί τα τελευταία χρόνια.
Από τα στοιχεία αυτά φαίνεται η πραγματική σημασία αυτών των συνδέσεων, φαίνεται η δυναμική τους από την αύξουσα ή φθίνουσα πορεία των μεγεθών, φαίνεται η μεταξύ τους σχέση, δηλαδή το αν η χρήση της σκάλας Μετόχι παίρνει τα πάνω της.

Τι διαφορά κόστους για επιβάτες και εμπορεύματα έχει η

«Στις 14 Νοεμβρίου, η απεργία σου είναι η κραυγή σου»

Ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης σήμερα.
Θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.
Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Εν όψει της κινητοποίησης, η ισπανική CGT δημιούργησε ένα ειδικό βίντεο με τίτλο Respira (ανέπνευσε) στο οποίο εμφανίζονται πολίτες-θύματα της οικονομικής κρίσης να μην μπορούν να αναπνεύσουν παγιδευμένοι σε κουκούλες που τους κόβουν την ανάσα.
Στο τέλος του βίντεο το σύνθημα είναι: «στις 14 Νοεμβρίου, η απεργία σου είναι η κραυγή σου». 



Μια παραίτηση υπαλλήλου της Βουλής με ήθος και Αίγλη

Το κορίτσι του papandreou.gr εγκατέλειψε τη σιγουριά της Βουλής
Της Λινας Γιανναρου
 lifo
Συναντηθήκαμε το βράδυ της Τετάρτης, σε μια απίθανη συγκυρία, την ώρα που η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα από την κινητοποίηση των υπαλλήλων της Βουλής. «Κανονικά» οι εξελίξεις θα την αφορούσαν άμεσα. Στις 5 Οκτωβρίου όμως, η Αίγλη Μπαλαμάτση κατέθεσε αρμοδίως την παραίτησή της από υπάλληλος της Βουλής, παραιτούμενη αντίστοιχα εν μέσω κρίσης και από τα πάμπολλα προνόμια και την ασφάλεια του κλάδου.
Εστυβε το κεφάλι του ο αρμόδιος προϊστάμενος στη Βουλή, μα δεν μπορούσε να θυμηθεί άλλη τέτοια παραίτηση («κανείς δεν έχει εγκαταλείψει μια τέτοια θέση χωρίς να έχει εξασφαλίσει κάτι άλλο», λένε οι παροικούντες το ελληνικό Κοινοβούλιο). «Ομως για μένα ήταν απολύτως αυτονόητο» εξηγεί στην «Κ» η Αίγλη, 30 ετών. «Εφόσον η δουλειά μου στην κυβέρνηση ολοκληρώθηκε, δεν υπήρχε λόγος να κάνω χρήση του δικαιώματος μονιμότητας στη Βουλή. Δεν πήγα εκεί γι' αυτό, άρα δεν θα έμενα γι' αυτό. Πιστεύω στη συνευθύνη και ήθελα στο επίπεδο που μου αναλογεί να είμαι συνεπής με αυτά που πρεσβεύω».
Μεγάλα projects
Η Αίγλη Μπαλαμάτση διορίστηκε στη Βουλή από τον Σεπτέμβριο του 2009 ως υπάλληλος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Μετά τις εκλογές,

"... τα πράγματα γίνονται μια φορά ..."

  Ύπνος

Πάνω στο λόφο σου 'στρωσα πευκοβελόνες
κι έριξα πάνω τους αχτίδες ήλιου κι από πάνω
σου 'στρωσα ένα χαμόγελο να μην κόβεται το κορμί σου.

Κι είπα στο χρόνο να μη σε ξυπνήσει.
Ή πιο καλά, να σε ξυπνήσει όσο μπορούσε αργότερα,
γιατί πολλές φορές τα πράγματα γίνονται μια φορά
κι ας είναι οι μέρες όλες ίδιες και ο ήλιος  αιώνιος. 


Νικηφόρος Βρεττάκος
(1912 - 1991)
από το ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ της "ΑΥΓΗΣ" (3/11/2012)
με ανθολόγο του Νοεμβρίου τον Κώστα Τερζή


Έλλη Βασιλάκη 

Ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ερμιονίδας

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
                              
                                    Ανακοίνωση

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 στην Ερμιόνη (Κτίριο Συγγρού), θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ του Δήμου Ερμιονίδας με θέματα:

1) Η πορεία προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και η γενικότερη πολιτική συγκυρία.
2) Συζήτηση πάνω στο σχέδιο διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
3) Η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στα τοπικά προβλήματα.

Στην συνέλευση θα παραβρεθεί ο Παναγιώτης Ρήγας μέλος της Π.Σ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πληροφορούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πως μπορούν να αναζητήσουν το σχέδιο διακήρυξης στους παρακάτω ιστότοπους :
 www.syriza.gr
 www.syriza-argolidas.pblogs.gr 
Την ημέρα της συνέλευσης η αίθουσα θα είναι ανοιχτή από τις 17:30 και θα υπάρχουν αντίτυπα του σχεδίου διακήρυξης ώστε να το μελετήσει όποιος επιθυμεί.   

Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ!
Έλα να σταματήσουμε την καταστροφή.
Έλα να οργανώσουμε την ανατροπή.




Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!

Της Μαίρης Φασιλή
Το να κατοικείται μια γέφυρα είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο και πολύ πέρα από τη βασική λειτουργία της που δεν είναι άλλη από τη γεφύρωση φυσικών εμποδίων, διευκολύνοντας την εκτέλεση οικιστικών αλλά και εμπορικών λειτουργιών. Για το λόγο αυτό οι έξι γέφυρες που θα δείτε στη συνέχεια είναι όχι μόνο σπάνιες στον κόσμο αλλά καθεμία ξεχωριστά αποτελεί τουριστική «ατραξιόν» στον τόπο της εξαιτίας της ιστορίας που κρύβει πίσω της.

1. Ponte Vecchio, Ιταλία
perierga.gr - Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Είναι η παλαιότερη γέφυρα της Φλωρεντίας, η δημιουργία της οποίας ανάγεται στο 1345, όταν κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει μια προηγούμενη γέφυρα που καταστράφηκε από πλημμύρα. Σπίτια χτίστηκαν πάνω στη γέφυρα, ως αποτέλεσμα μια

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σε ένταση οι σχέσεις μας με τους αγαπητούς γείτονες Υδραίους


πηγή φωτ:sikam
Αρνητική ομόφωνα ήταν η απάντηση του Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας χθες, στην αίτηση  για επισκευή και επέκταση προβλήτας στο Μετόχι Θερμησίας , βασιζόμενη στο ότι η μελέτη που ακολουθούσε την αίτηση  είχε άλλο σχεδιασμό και προοπτική για κατασκευή τουριστικού λιμένα.
 Ανάλογες αναφορές: eikonoskopionews
 
Παρακάτω ακολουθεί η ενυπόγραφη διαμαρτυρία εκατοντάδων Ερμιονιτών που κατατέθηκε στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας στη χθεσινή συνεδρίαση.


ΠΡΟΣ   :  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΘΕΜΑ  :  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Όλοι οι παρακάτω υπογραφόμενοι κάτοικοι, επαγγελματίες και φορείς της τοπικής κοινότητας Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την υποβάθμιση του τόπου μας και κατ’ επέκταση όλων των δραστηριοτήτων μας σε κοινωνική ή επαγγελματική έκφανση που συντονισμένα επιδιώκεται, με την προσπάθεια ανάδειξης της ακατάλληλης προβλήτας του Μετοχίου Ερμιονίδας σε λιμένα, όπου καθημερινά επιβάτες επιβιβάζονται και αποβιβάζονται σε πλοία με προορισμό την Ύδρα.
Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 1071541/7691/Β0010/27-8-1999 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, παραχωρήθηκε απευθείας στον τότε Δήμο Ερμιόνης το δικαίωμα χρήσης αιγιαλού για την κατασκευή αυτής της προβλήτας για την αποκλειστική χρήση της υδροφόρας.
Με την υπ’ αριθ. 70/2010 απόφασή του ο φορέας διαχείρισης ήτοι το Δ.Λ.Τ. Ερμιόνης, δεν ενέκρινε σχετικό αίτημα του Δ.Λ.Τ. Ύδρας για επέκταση και επισκευή της προβλήτας αυτής.
Και εσείς σήμερα, ως φορέας διαχείρισης, πρέπει να αρνηθείτε την αποδοχή του αιτήματός τους για επισκευή του μώλου Μετοχίου και επέκταση αυτού με παράλληλη αναβάθμισή του σε λιμένα, σύμφωνα με την κατατεθειμένη σε εσάς μελέτη.
Να μην δεχθείτε την απομόνωση του νόμιμου λιμένα Ερμιόνης. Δεν πρέπει να γίνουμε άγονη γραμμή.
Ας παραμείνει ο μώλος αυτός ως έχει για τη χρήση της υδροφόρας, όπως και αδειοδοτήθηκε.
Η μεταφορά προϊόντων, αγαθών και επιβατών, που μέχρι σήμερα γίνεται κατά παράβαση των νόμων από το Μετόχι, ας γίνεται πλέον από το νόμιμο και αναγνωρισμένο λιμένα Ερμιόνης, ο οποίος πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές του Νόμου.
Οφείλουμε, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων, να σεβαστούμε όλοι την ανάγκη ανάπτυξης όχι μόνο της δικής μας αλλά της ευρύτερης περιοχής.
Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε απλοί θεατές και να δεχθούμε την υποβάθμιση του τόπου μας και της ίδιας της ζωής μας που συντονισμένα επιχειρείται.
Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε και να περιμένουμε καρτερικά την καταστροφή μας, που έρχεται.
Αντιδρούμε και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο και ζητούμε απλά και μόνο την εφαρμογή των Νόμων.

Ερμιόνη 6 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης