Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΚΑΛΗ ΨΉΦΟ...

Μας εύχεται  η Τζένη Ντεστάκου, μ ένα τραγουδάκι υπέροχο.

Η κυβέρνηση - Γιάννης Ζουγανέλης 

 

Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου..

Τη μικρότερη απόσταση με τη Γη μέσα στο 2012 θα βρεθεί η Σελήνη τη νύχτα της 5ης προς 6η Μαΐου.

Η Σελήνη,  θα βρεθεί σε απόσταση 356.955 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας και θα είναι 16% φωτεινότερη, προσπαθώντας να μας "φωτίσει" αύριο...

.

Οδηγός «ταχείας ενημέρωσης» για τις θέσεις όλων των κομμάτων


Οδηγός «ταχείας ενημέρωσης» για τις θέσεις όλων των κομμάτων που ζητούν την ψήφο σου...
Υπογραφή:Αθανασία Μπαξεβάνη eklogika
Τριάντα δύο συνολικά κόμματα και μεμονωμένοι υποψήφιοι ζητούν την ψήφο σας. Δείτε επιγραμματικά ποιοι τους εκπροσωπούν και τι οι ίδιοι θέτουν ως κορυφαίες προτεραιότητάς τους. Βεβαίως, η παρουσίαση των μεγάλων κομμάτων ισότιμα σε πληροφορίες με τα μικρά, είναι δυσανάλογη σε σχέση με το εκλογικό σώμα που τα στηρίζει. Αυτά όμως τα γνωρίζετε ήδη από όλα τα ΜΜΕ. Μάθετε κάτι  σημαντικό για όλα και μετά αποφασίζετε μόνοι σας. Καλή ψήφο!
Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.): Πρόεδρος, Αντώνης Σαμαράς. Τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ και υπέρ της τήρησης των υποχρεώσεων της δανειακής σύμβασης με ισοδύναμα μέτρα για βελτιώσεις μετά από διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Επιδιώκει την αυτοδυναμία για να είναι εφικτή η επανεκκίνηση της οικονομίας και του κράτους.
Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.): Πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος.  Τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ και υπέρ της τήρησης των υποχρεώσεων της δανειακής σύμβασης με βελτιώσεις σε όσα δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν. Επιδιώκει την πρωτιά στο εκλογικό αποτέλεσμα με στόχο την κυβέρνηση συνεργασίας.
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ): Γ. Γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα. Τάσσεται κατά της Ε.Ε, των Μνημονίων και όλων των δανειακών υποχρεώσεων. Θεωρεί ότι στην κάλπη δεν κρίνεται η ριζική αλλαγή, αλλά να υπάρχει ένα ισχυρό αντίβαρο χωρίς

τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσµετρώνται καν στα έγκυρα

Απο την Έλλη Βασιλάκη
Επειδή θα αρχίσουν πάλι να κυκλοφορούν παραπλανητικά άρθρα όπως αυτό είναι πολύ σημαντικό όλοι να ξέρουμε τι λέει ο ισχύον εκλογικός νόμος. 
Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΑ΄
Άρθρο 98
(Άρθρα 4 και 11 Ν. 3231/2004 και άρθρο 1 Ν. 3434/2006) στην παράγραφο 8 αναφέρει ότι τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσµετρώνται καν στα έγκυρα
8. Κατά την αληθή έννοια των διατάξεων της παρ. 4 του παρόντος άρθρου και των άρθρων 99 και 100, κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσµάτων από τα αρµόδια δικαστήρια, κατά την κατανοµή των εδρών, καθώς και για τον καθορισµό του εκλογικού µέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσµετρώνται στα έγκυρα.
Δείτε το στη σελίδα 71 στο pdf που ακολουθεί:
http://www.ekloges.gr/UserFiles/File/pdfs/173530_isxuon_eklogikos_nomos.pdf
Ποιους βοηθάει αυτή η παραπληροφόρηση

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Δενδροφύτευση από μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ερμιόνης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ερμιόνης, ανταποκρινόμενοι με μεγάλη προθυμία στην πρόσκληση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, έδωσαν ένα ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα στους κατοίκους της Ερμιονίδας. Την Παρασκευή 27 Απριλίου πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στο αλσύλλιο που βρίσκεται απέναντι από το Γυμνάσιο – Λύκειο.
          Με μεράκι και ζήλο φύτεψαν πεύκα δείχνοντας την αγάπη τους για τον τόπο τους και επενδύοντας διαχρονικά σε δράσεις που συμβάλλουν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.
          Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τους μαθητές, το Διευθυντή και τους καθηγητές του Γυμνασίου Ερμιόνης για την άψογη συνεργασία μας και ελπίζουμε ότι θα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της περιοχής μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ

Μπράβο τους!

Επικίνδυνη απουσία μνήμης
 
της Χριστίνας Κουλούρη
Τον περασμένο Ιούλιο παγώσαμε με την είδηση που έφτασε από τη Νορβηγία: ένας ακροδεξιός ρατσιστής εκτέλεσε 77 άτομα, τα περισσότερα νεαρά παιδιά. Συστηματικά προετοιμασμένος για την πράξη του αυτή, ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ υποστήριξε ότι πολεμούσε εναντίον των «προδοτών» της πατρίδας του, που προωθούσαν την «πολυπολιτισμικότητα». Διαβάζοντας τις καταθέσεις του, είναι εύκολο να διακρίνει κάποιος την κοινή ιδεολογική μήτρα των ακροδεξιών κινημάτων. Ο ίδιος φόβος για την «επέλαση του Ισλάμ», το μίσος για τους ξένους μετανάστες, η απέχθεια για την πολυπολιτισμική κοινωνία, ο αντικοινοβουλευτισμός και η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων, η λατρεία της βίας.
Αν πλοηγηθούμε σε ελληνικά blogs θα συναντήσουμε και εκεί αυτές τις απόψεις να αναπαράγονται και να διαδίδονται ως λύση στη σημερινή κρίση. Πράγματι, όπως αποκάλυψαν πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η Ακροδεξιά στην Ελλάδα γνωρίζει ανησυχητική

Γιάννης Βαρουφάκης: Να τι θα ψηφίσω


Έχοντας «αφιερώσει» στα δύο μεγάλα κόμματα το Μέρος Α' του παρόντος, κι έχοντας υποσχεθεί να αναφερθώ στους «μικρούς» σήμερα, αποφάσισα να διαβάσω προσεκτικά τα προγράμματά τους, προσπαθώντας (στον βαθμό που μπορώ) να τα δω με καινούργιο μάτι. Πριν αρχίσω την ανάγνωση, σκέφτηκα να επιλέξω μια σειρά από κριτήρια που θεωρώ σημαντικά. Κατέληξα στα εξής επτά:
1. Ποιότητα προεκλογικού προγράμματος. Αποφάσισα να μην την κρίνω ανάλογα με το κατά πόσο συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτά που λέει αλλά ως προς την ποιότητά του, ως προς τον σεβασμό που δείχνει στον αναγνώστη που αποφασίζει να το διαβάσει για να κατατοπιστεί.
2. Κατανόηση της μακρο-οικονομικής φύσης της Κρίσης. Από τότε που ξέσπασε η Κρίση, σας έχω κουράσει αφάνταστα λέγοντας ότι, σε τέτοιες Κρίσεις, αυτό που είναι προφανώς η σωστή αντίδραση στο επίπεδο της επιχείρησης ή του νοικοκυριού αποτελεί ανόητη αντίδραση στο επίπεδο της μακρο-οικονομίας. Ότι, όταν σφίγγεις μόνο εσύ το ζωνάρι, μειώνονται τα ελλείμματά σου. Αν όμως το σφίγγει όλη η Ευρώπη, τότε τα ελλείμματα δεν μειώνονται (καθώς μειώνονται τα εισοδήματα όλων, την ώρα που τα χρέη παραμένουν τα ίδια, ή μεγαλώνουν λόγω τοκισμού).
3. Κατανόηση της Ευρωπαϊκής διάστασης της Κρίσης. Όσοι με διαβάζετε γνωρίζετε την άποψή μου (η οποία θυμώνει πολλούς από εσάς) ότι ελληνική κρίση δεν υπάρχει. Η Κρίση είναι Ευρωπαϊκή, με ιδιαιτερότητες βεβαίως σε κάθε εθνική της έκφανση. Όποιο

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

"Το χαμόγελο της Τατιάνας..."


Προτείνει η Τζένη Ντεστάκου

 Τατιάνα Μπουκτογιάροβα
Από τον Κώστα Βαξεβάνη
Μια πόρνη, δεμένη πίσω από το άλογο της σύγχρονης ενημέρωσης, σέρνεται στα σοκάκια όπου έχουν παραταχθεί τα βλέμματα των περίεργων, όσων ανησυχούν αλλά και όσων υποκρίνονται.
 (Σκηνή από την ταινία Liljia 4-ever, που έχει θέμα την εμπλοκή μιας ανήλικης ρωσίδας στο τράφικινγκ)
Η Τατιάνα Μπουκτογιάροβα, με αυτό το μακρόσυρτο α και το παχύ ρ στο όνομα, είναι στημένη μπροστά στη φωτογραφική μηχανή της Σήμανσης και σχεδόν πνίγει ένα ειρωνικό χαμόγελο. Η φωτογραφία θα κυκλοφορήσει λεπτά μόλις αργότερα, για να αναγνωριστεί το πρόσωπο της πόρνης που έσπειρε τον θάνατο.
Όταν πήρα τις φωτογραφίες στάθηκα για ώρα για ν’ αποφασίσω αν έπρεπε να τις δημοσιεύσω. Η δημοσίευση εξυπηρετούσε από τη μία το δημόσιο συμφέρον: την αναγνώρισή της από πιθανά θύματα. Αλλά και τον παραδειγματισμό, όπως άφηνε να εννοηθεί η εισαγγελική εντολή. Μια πόρνη, δεμένη πίσω από το άλογο της σύγχρονης ενημέρωσης, σέρνεται στα σοκάκια όπου έχουν παραταχθεί τα βλέμματα των περίεργων, όσων ανησυχούν αλλά

Κεντρική βάνα στην Αυλώνα τρέχει μια εβδομάδα

Προφανώς θεωρούν ότι η Ερμιονίδα είναι  ένας υδάτινος παράδεισος .Φυσικά έχουν ειδοποιηθεί από τις 25 /4 αλλά το νερό τρέχει…..Η ΔΕΥΑΕΡ αδυνατεί να επισκευάσει τη βλάβη

 Καταγγέλλει η Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας  planetermionida


.

14η συνεδρίαση Δ.Σ Δήμου Ερμιονίδας 19/4 (Σφαγεία κλπ)

5 και κάτι ώρες..Η δουλειά και τα εύσημα στο Live Ermionida.
To video  προέρχεταιαπο Screen Capture  που εγγράψαμε την ώρα της μετάδοσης .Κάποιο τεχνικό πρόβλημα στον σκληρό δίσκο  μας καθυστερήση την δημοσιοποίηση του .
Απο πολλούς χαρακτηρίστηκε η πιό κρίσιμη συνεδρίαση της παρούσης δημοτικής θητείας .Θα ήταν κρίμα να την αφήναμε στο παρασκήνιο.
Δεν πάμε καλά πάντως...
"Ι"

Πηγή σχόλιο Ιχνηλάτες

Κι εμείς όπως και αρκετοί ακόμα,  περιμέναμε να παρακολουθήσουμε την κρίσιμη αυτή συνεδρίαση.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Από τον Rossini ως τον Piazzoll
Marc Grauwelsφλάουτο
Christophe Delporte, ακορντεόν
Δευτέρα 7 Μαΐου,ώρα 20:00- Πεντέλη, Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας
Τρίτη 8 Μαΐου,ώρα 20:30- Ναύπλιο, Πρώτη Βουλή των Ελλήνων (Βουλευτικό)
Τετάρτη 9 Μαΐου,ώρα 19:30- Αρχαία Ολυμπία, Μουσείο Ιστορίας Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων
Παρασκευή 11 Μαΐου,ώρα 20:30- Πάτρα, Achaia Clauss
Με πρωτοβουλία της πρεσβείας του Βελγίου στην Ελλάδα και στο πλαίσιο της πολιτιστικής προώθησης με τίτλο «Τα βέλγικα» που διοργανώνεται με συνέπεια και άξονα τη μουσική από το 2011, θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου, περιοδεία του σχήματος Duo Habanera  από το Βέλγιο, σε Αθήνα, Ναύπλιο,

Οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι σκουπίδια

Όπου και να περπατήσεις προς τη Μαγκούλα,το Μοναστήρι,  το Καταφύκι,  το Ορλέντι, στους ενδιάμεσους αγροτικούς δρόμους, συναντάς εικόνες σαν κι αυτή πού σου προκαλούν ντροπή και θυμό.
Σκουπίδια και πλαστικά μπουκάλια παντού.
Όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, τα γύρω δέντρα γίνονται διαφημιστές των σούπερ μάρκετ της περιοχής.
 Αργούν να τους αδειάσουν και ο αέρας σκορπάει παντού τις σακούλες.
Εμείς που τους  περπατάμε αυτούς τους δρόμους  το διαπιστώνουμε, οι  δημοτικοί μας σύμβουλοι περνάνε καθόλου ή τα βλέπουν όλα καθαρά;
Ένας εργάτης και μεγάλες σακούλες μια φορά το μήνα χρειάζεται για να διατηρηθούν οι δρόμοι μας καθαροί και νοιάξιμο βέβαια.. 

Τι λέτε κύριε Κούστα, κύριε Κολυμπάδη, κύριε Κρητσωτάκη, κύριε Αραπάκη, κύριε Δρουγκάνη, κύριε Δάγκλη, κύριε Μέξη;

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

«Η απειλή των νεοναζί»

Στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας η Μαρίν Λε Πεν του Εθνικού Μετώπου εξασφαλίζει την τρίτη θέση στον πρώτο γύρο με 18,01%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει στην ιστορία της η ακροδεξιά παράταξη. Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της Ελλάδας οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη Χρυσή Αυγή να περνάει για πρώτη φορά την πόρτα της Βουλής. Η λαϊκή δυσαρέσκεια που γεννά η οικονομική κρίση, μέσα σε ένα σκηνικό ευρύτερης κοινωνικής αναταραχής και ανασφάλειας οδηγεί στην σταθερή άνοδο της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα ταξιδεύει στη Γερμανία, τη χώρα που έχει στιγματιστεί από τον εθνικοσοσιαλισμό αλλά και από φαινόμενα ακροδεξιάς βίας επί δεκαετίες και αποκαλύπτει την «απειλή των νεοναζί». Σήμερα, στις 22:30 στη ΝΕΤ!

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Είδηση: Ξανθιά, ρωσίδα υγειονομική σεξοβόμβα εντοπίστηκε να βιάζει ανυποψίαστους πελάτες.

Συμφωνούμε με την καταγγελία της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας
 
Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση που επεφύλαξαν οι ελληνικές αρχές (αστυνομία και δικαστικές αρχές) στη ρωσίδα εκδιδόμενη TATIANA B. της οποίας δημοσιοποίησαν φωτογραφία και όνομα, διότι, όπως ανέφεραν, επειδή είναι οροθετική, αποτελεί “υγειονομική βόμβα” και πρέπει να ενημερωθεί το κοινό.
Υπενθυμίζουμε ότι οι γυναικείες οργανώσεις στηλίτευσαν τις ρατσιστικές δηλώσεις Λοβέρδου τον Δεκέμβριο του 2011 για την απέλαση οροθετικών αλλοδαπών εκδιδομένων γυναικών, απαιτώντας τη θεραπεία όλων των θετικών στον HIV και όχι την απέλαση των αλλοδαπών γυναικών. Επίσης απαίτησαν να στηλιτεύονται οι πελάτες που απαιτούν επαφή χωρίς προφυλακτικό, πληρώνοντας μάλιστα υψηλότερη, αρκετές φορές και διπλάσια τιμή.
Ο υπουργός και τότε και τώρα μιλούσε για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η «ελληνική οικογένεια» από την επιμόλυνσή της από τον ιό. Παράληψή του να αναφέρει ποιος είναι αυτός που «μεταφέρει» στην ελληνική οικογένεια τον HIV.
Αντί το υπουργείο να παιδοθετήσει μια ανθρωπιστική στάση για την θεραπεία των φορέων, εκδιδομένων ή μη, αλλοδαπών ή ντόπιων, προχώρησε στη ρατσιστική στάση να διαπομπεύσει την συγκεκριμένη γυναίκα, που δεν γνωρίζουμε αν ήταν και θύμα καταναγκαστικής πορνείας και υποχρεωνόταν στην δραστηριότητα που αναφέρεται.
Δεν γνωρίζουμε ποιος μετέδωσε τον ιό στην συγκεκριμένη γυναίκα, και σίγουρα το ίδιο δεν το γνωρίζει και το υπουργείο ή οι αστυνομικές αρχές. Και όμως, έδωσε τη φωτογραφία της μόνο και μόνο για να συμβάλει στο ρατσιστικό «ξεσάλωμα» των τελευταίων

Ο λαός που ξεχνά , είναι λαός συμμέτοχος

Επειδή ο λαός που ξεχνά , είναι λαός συμμέτοχος..Μαρτυρίες και περιγραφή του ιστορικού Αντώνη Λιάκου για τα αιματηρά γεγονότα κατά την πρωτομαγιάτικη απεργία στην Θεσσαλονίκη του 1936. 

Η οικονομική κρίση του 1929 είχε ξεκινήσει να φθείρει την οικονομία της Ελλάδας, της οποίας το βάρος κλήθηκε να συγκρατήσει για άλλη μια φορά, η εργατική τάξη. Οι μισθοί τους συρρικνώθηκαν στο μισό, ο αστυνομικός κλοιός γύρω απ'τον συνδικαλισμό έσφιγγε και τα εργατικά αιτήματα αντιμετωπίζονταν με βία. Σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και εξαθλίωσης, οι εργάτες συσπειρώθηκαν σε σωματεία, τα οποία σημείωσαν κορύφωση κυρίως στην Θεσσαλονίκη, η οποία αριθμούσε 270 σωματεία. Τα καταστατικά τους έκαναν σαφή λόγο για "Κατάργηση εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο".Η δικτατορία του Μεταξά αρνήθηκε να συνθηκολογήσει με την αυξανόμενη δύναμη των εργατών, πλησιάζοντας στην τελική έκρηξη.
Καλο Μηνα!

Καλο Μηνα! Μαης, μηνας των λουλουδιων, των κοινωνικων αγωνων και ανατροπων. Μαης μεθυστικος. Ας τον χαρουμε και ας τον ζησουμε με υγεια. Μαιρη Φασιλη.

Εχουνε εγκατασταθεί  για τα καλά  Ανοιξιάτικες μέρες πιά...
Ενας ήλιος απο ψηλά σπρώχνει απαλά

τις αχτίνες του να χαϊδεψουν τα παγωμένα πλάσματα του κόσμου τούτου..έμψυχα...και άψυχα...!!!

Πρώτη..πρώτη και πάντα βιαστική,

(σαν να φοβάται μην της πάρει κανείς την πρωτιά..)η αμυγδαλιά.!!

Στολισμένη μετα ρόζ και άσπρα ανθάκια της..καμαρώνει ..όπως η νύφη στα σκαλιά της εκκλησίας!!!!
Μιά ηλιαχτίδα, άγγιξε τα... μπουμπούκια της τριανταφυλλιάς..!!!

Νυσταγμένα εκείνα ακόμη από τον βαθύ ύπνο του χειμώνα,

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Όταν βγει στο φως η "Χρυσή Αυγή" θα καεί..

Έως τώρα η Ελλάδα είχε την τιμή να είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που στο Κοινοβούλιό τους δεν είχαν καταφέρει να μπουν νεοναζί.
Το δύο κόμματα του δικομματικού μονοκομματισμού, όμως, έφθειραν τόσον το πολίτευμα, ώστε, ως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, η πιθανότης να μπουν οι επίγονοι του Χίτλερ στη Βουλή είναι υπαρκτή.
Ας μπουν! Θα πάθουν ό,τι έπαθε και το ΛΑΟΣ! Θα αναμετρηθούν με την πραγματικότητα θα βρεθούν ελλιποβαρείς και θα εξαερωθούν.
Το ίδιο έχει συμβεί πολλές φορές ακόμα και στην (βεβαρημένου φασιστικού παρελθόντος) Ευρώπη – για παράδειγμα ο πολύς καμαράντεν Μπόσι της Λίγκας του Βορρά! ο φυρερίσκος χρησιμοποιούσε τους μελανοχίτωνές του απλώς για να πλουτίζει ο ίδιος.
Οψιμα ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε τον κίνδυνο της ακροδεξιάς (που η πολιτική του δικομματισμού εξέθρεψε) και προσπαθεί να τον μετατρέψει σε έναν χρήσιμο κίνδυνο, ένα σκιάχτρο, ένα σείστρο πάνω απ’ τα κεφάλια μας για να τρομάξουμε και να κάτσουμε ήσυχοι.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η προπαγάνδα των Δυνατών (Μπόμπολας, Αλαφούζος, ΔΟΛ) – ομοθυμαδόν τα παπαγαλάκια τους επισείουν τον κίνδυνο των «δύο άκρων».
Και κατά τούτο συμπίπτουν με τους φασίστες! Διότι όποιον Χρυσαυγίτη ρωτήσεις για τα εγκλήματα του Χίτλερ θα σου απαντήσει για τα εγκλήματα του Στάλιν (και ότι «και οι
Αμερικανοί καταπιέζουν τους νέγρους»).
Παιδαριώδες;
Μα τι περισσότερο από παιδαριώδης είναι η σκέψη των «λαϊκών αγωνιστών του φασισμού».
Μάλιστα, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι οι Χρυσαυγίτες θα την πατήσουν πρώτοι, θα τους αδειάσουν πρώτους οι φυρερίσκοι τους όταν έρθει η ώρα!
Θα πάθουν κι αυτοί ό,τι έπαθαν τα ΕςΑ (τα «Τάγματα Εφόδου») από τον ίδιον τον πολυαγαπημένο τους φύρερ.
Δεν θα τους σφάξουν βέβαια όπως έσφαξαν τους φαιοχίτωνες ΕςΑ οι μελανοχίτωνες Ες Ες τη «νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών»,

Γκρεμίστε!

Ἀκοῦστε. Ἐγὼ εἶμαι ὁ γκρεμιστής, γιατί εἶμ᾿ ἐγὼ κι ὁ κτίστης, ὁ διαλεχτὸς τῆς ἄρνησης κι ὁ ἀκριβογιὸς τῆς πίστης. Καὶ θέλει καὶ τὸ γκρέμισμα νοῦ καὶ καρδιὰ καὶ χέρι. Στοῦ μίσους τὰ μεσάνυχτα τρέμει ἑνὸς πόθου ἀστέρι. Κι ἂν εἶμαι τῆς νυχτιᾶς βλαστός, τοῦ χαλασμοῦ πατέρας, πάντα κοιτάζω πρὸς τὸ φῶς τὸ ἀπόμακρο τῆς μέρας. ἐγὼ ὁ σεισμὸς ὁ ἀλύπητος, ἐγὼ κι ὁ ἀνοιχτομάτης· τοῦ μακρεμένου ἀγναντευτής, κι ὁ κλέφτης κι ὁ ἀπελάτης καὶ μὲ τὸ καριοφίλι μου καὶ μὲ τ᾿ ἀπελατίκι τὴν πολιτεία τὴν κάνω ἐρμιά, γῆ χέρσα τὸ χωράφι. Κάλλιο φυτρῶστε, ἀγκριαγκαθιές, καὶ κάλλιο οὐρλιάστε, λύκοι, κάλλιο φουσκῶστε, πόταμοι καὶ κάλλιο ἀνοῖχτε τάφοι, καί, δυναμίτη, βρόντηξε καὶ σιγοστάλαξε αἷμα, παρὰ σὲ πύργους ἄρχοντας καὶ σὲ ναοὺς τὸ Ψέμα. Τῶν πρωτογέννητων καιρῶν ἡ πλάση μὲ τ᾿ ἀγρίμια ξανάρχεται. Καλῶς νὰ ῾ρθῆ. Γκρεμίζω τὴν ἀσκήμια. Εἶμ᾿ ἕνα ἀνήμπορο παιδὶ ποὺ σκλαβωμένο τό ῾χει τὸ δείλιασμα κι ὅλο ρωτᾷ καὶ μήτε ναὶ μήτε ὄχι δὲν τοῦ ἀποκρίνεται κανείς, καὶ πάει κι ὅλο προσμένει τὸ λόγο ποὺ δὲν ἔρχεται, καὶ μία ντροπὴ τὸ δένει Μὰ τὸ τσεκοῦρι μοναχὰ στὸ χέρι σὰν κρατήσω, καὶ τὸ τσεκοῦρι μου ψυχὴ μ᾿ ἕνα θυμὸ περίσσο. Τάχα ποιὸς μάγος, ποιὸ στοιχειὸ τοῦ δούλεψε τ᾿ ἀτσάλι καὶ νιώθω φλόγα τὴν καρδιὰ καὶ βράχο τὸ κεφάλι, καὶ θέλω νὰ τραβήξω ἐμπρὸς καὶ πλατωσιὲς ν᾿ ἀνοίξω, καὶ μ᾿ ἕνα Ναὶ νὰ τιναχτῶ, μ᾿ ἕνα Ὄχι νὰ βροντήξω; Καβάλα στὸ νοητάκι μου, δὲν τρέμω σας ὅποιοι εἶστε γκρικάω, βγαίνει ἀπὸ μέσα του μιὰ προσταγή: Γκρεμίστε! 

Κ.Παλαμάς

Ερμιονίδα, η γειτονιά των κροίσων..

Αυτά γράφει το Έθνος  της Κυριακής. Αφού ζούμε τελικά στη γειτονιά των κροίσων και των offshore company, γιατί πεινάμε;
4,5 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ Γαλαζοαίματη σφραγίδα στην ελληνική Ριβιέρα O εφοπλιστής Β. Ρέστης, έναντι 20 εκατ., απέκτησε το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Υδρα», ενώ θα επενδύσει περί τα 60 εκατ. για την κατασκευή στην Ερμιόνη 5άστερου ξενοδοχείου και τουριστικών κατοικιών. Μεγάλη επένδυση 600 εκατ. στην Αργολίδα, που θα αλλάξει τα δεδομένα του τουρισμού σε όλη την Πελοπόνησσο, έχει ξεκινήσει ο Μίλτος Καμπουρίδης της Dolphin Capital Investors (DCI).

Γαλαζοαίματη σφραγίδα στην ελληνική Ριβιέρα
H ελληνική Ριβιέρα που βρίσκεται στα παράλια της Πελοποννήσου, γοήτευσε και τον διάδοχο του θρόνου της Ολλανδίας, πρίγκιπα Βίλεμ Αλεξάντερ, τον μεγαλύτερο γιο της βασίλισσας Βεατρίκης. Η αγορά μιας εντυπωσιακής βίλας λίγο έξω από το Κρανίδι έναντι 4,5 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους της Κυριακής, από μεσίτες και παράγοντες της περιοχής.
Ο πρίγκιπας Αλεξάντερ είναι τελευταίος celebrity που έβαλε στο μάτι τη μοναδική αυτή περιοχή της Πελοποννήσου και έγινε ιδιοκτήτης πολυτελούς βίλας με πισίνα και ιδιωτική μαρίνα.
Το ακίνητο πούλησε ο διάσημος Γερμανός φωτογράφος Μ. Ρίκερ, ο οποίος, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κτηματομεσιτικού γραφείου Goutos Real Estate, E. Γούτο, «είχε αγοράσει κι έκτισε το ακίνητο προ δεκαετίας.
Πρόσφατα αποφάσισε να το πουλήσει και βρέθηκε ο πρίγκιπας, ο οποίος με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Μαξίμα, είχε επισκεφτεί την περιοχή, με αφορμή τον γάμο του γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαο, με την Τατιάνα. Πριν δύο χρόνια επισκέφτηκαν τις Σπέτσες, πέρασαν απέναντι και λάτρεψαν την περιοχή, από το Πόρτο Χέλι μέχρι την Ερμιόνη».
Γαλαζοαίματη σφραγίδα στην ελληνική Ριβιέρα
Αλλωστε και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ έχει αποκτήσει στην ευρύτερη περιοχή έκταση άνω των 200 στρεμμάτων, όπου σκοπεύει να χτίσει εξοχική κατοικία.
Σύμφωνα με τον κ. Γούτο, η είδηση της αγοράς της βίλας από τον πρίγκιπα Αλεξάντερ έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς στην περιοχή ήρθαν πολλοί Ολλανδοί δημοσιογράφοι κι έγιναν

Tώρα που δεν έχουμε πια τίποτα

Μια εικόνα και πάνω της τυπωμένοι, στίχοι από το «Σκουριά και Aρμύρα», του 1989, σε ποίηση του Γιώργου Σεφέρη κάνει το γύρο του Facebook.
Ένα συγκινητικό κάλεσμα για αλλαγή:

«Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε.
Yποταχθήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε.
Aγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας.
Bρήκαμε τη στάχτη.
Mένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας
Tώρα που δεν έχουμε πια τίποτα»

Γιώργος ΣεφέρηςΚυριακή 29 Απριλίου 2012

Σταύρος Ξαρχάκος, Γιώργος Κοντογιώργης "Ανοιχτή επιστολή προς τους συμπολίτες μας"


 Απο τους κυρίους, Σταύρο Ξαρχάκο και Γιώργο Κοντογιώργη λάβαμε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή.

     
   Αισθανόμαστε ότι έχουμε χρέος ως πολίτες αυτής της χώρας, να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας, να τους διατυπώσουμε τη γνώμη μας και να τους καλέσουμε να συνειδητοποιήσουν ότι το ελληνικό πρόβλημα έχει ως πρωτογενή αιτία το ιδιοτελές όσο και δυναστικό κράτος, που εγκατέστησε το κομματικό σύστημα στη χώρα από τη δεκαετία του 1980. Ότι δηλαδή η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την άρση των πυλώνων  που οδήγησαν στην καταστροφή: Οι οποίοι είναι: η κομματική ιδιοποίηση του πολιτικού συστήματος, το δυναστικό και εκφαυλισμένο κράτος και η νομοθεσία που θεσμοθετεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Να αντιληφθούν, επομένως, ότι η λύση δεν βρίσκεται στην εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, αφού η πολιτική τάξη εξάντλησε τα όριά της: ούτε θέλει ούτε μπορεί να αλλάξει και μάλιστα να υπερβεί τον εαυτό της.
          Δύο χρόνια από τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έριξε τη χώρα στο λάκκο των λεόντων, η πολιτική τάξη δεν έπραξε το παραμικρό όχι μόνο για να άρει τα αίτια της κρίσης, που στο σύνολό της δημιούργησε, αλλά και για να δείξει την παραμικρή διάθεση μεταμέλειας και αλλαγής πορείας. Διαγκωνίζεται πάνω στα συντρίμμια της χώρας για να υφαρπάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση με ψευδή διλήμματα του τύπου "μνημόνιο ή χρεωκοπία", "ευρώ ή δραχμή", "σταθερότητα ή ακυβερνησία", ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι η χώρα δεν θα αποφύγει ούτε τη χρεωκοπία ούτε ίσως την επάνοδο στη δραχμή, εάν δεν αρθούν τα αίτια της κρίσης.
          Η Ελλάδα της δημιουργίας και του πολιτισμού είναι όμηρος των ολιγαρχικών συμμοριών που ύφανε η πολιτική τάξη στο σύνολο του κράτους, οι οποίες τη λυμαίνονται και τη σπιλώνουν. Συνένοχες στον κατήφορο αυτό, είναι τόσο οι "μνημονιακές" δυνάμεις, που έριξαν τη χώρα βορά στη διεθνή των αγορών, όσο και οι "αντι-μνημονιακές" δυνάμεις, το σύνολο σχεδόν της πολιτικής τάξης.
          Η ελληνική κοινωνία παρίσταται μάρτυρας μιας άγονης αντιπαράθεσης των πολιτικών δυνάμεων, που επικεντρώνεται στο σύμπτωμα -στα υπέρ ή κατά του μνημονίου-, προκειμένου να αντιπαρέλθουν το πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή την άρνησή τους

Στην εορτή του Αγίου Πέτρου στο Άργος οι σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων

Δελτίο τύπου
Στις 3 Mαίου 2012 στον εορτασμό του πολιούχου της πόλης του Άργους, Αγίου Πέτρου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσία των σπουδαστών της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Άργος, που από την επόμενη σχολική – ακαδημαϊκή χρονιά θα φιλοξενείται στο δήμο μας.
Οι σπουδαστές και μαθητές και φυσικά οι νέοι που θα έλθουν αναμένεται να προσθέσουν το νεανικό ενθουσιασμό τους, στο γενικότερο εορταστικό κλίμα.
Ο Δήμος Άργους  Μυκηνών τους καλωσορίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Έτσι εξηγείται ο πανικός…

gallop 

Την πρώτη ολοκληρωμένη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρη την Αττική έχει στη διάθεση του το makeleio.
Το γκάλοπ έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί το πραγματοποίησε ανεξάρτητος φορέας και μάλιστα σε πολύ μεγάλο δείγμα ψηφοφόρων- 3000 άτομα, όταν τα περισσότερα γκάλοπ διενεργούνται με δείγμα 1000 ατόμων…Τα αποτελέσματα όπως είδατε στην παραπάνω κάρτα είναι πραγμαγματικά τραγικά τόσο για Πασοκ και Νεα Δημοκρατία όσο και για τον Καρατζαφέρη που φαίνεται να μην μπαίνει στη Βουλή… Απο την άλλη τα