Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ




















































  Διοργανώνεται  για 6η συνεχή χρονιά από την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης  ο  καθιερωμένος πια  διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας.

Το  φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους ερασιτέχνες φωτογράφους και η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη  με έως και 3 έγχρωμες η ασπρόμαυρες φωτογραφίες. 

Μετά τις 5/8/2013 τελευταία ημέρα αποδοχής συμμετοχών, θα ακολουθήσει έκθεση  των φωτογραφιών και  βράβευση των τριών πρώτων διαγωνιζόμενων από 10 έως και 13 Αυγούστου 2013.

  Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από  προσωπικότητες  με γνώση της φωτογραφίας και της τέχνης και το κοινό  συμμετέχει στη διαμόρφωση του  τελικού αποτελέσματος  με την ψήφο του.
Στην έκθεση θα συμμετέχουν με έργα τους, οι φωτογραφικές ομάδες Παπάγου Χολαργού.

Τηλέφωνα  επικοινωνίας  2754031103-31366-41003
6972425920-6977255437

Για τους όρους του διαγωνισμού ανατρέξτε στο http://enpoermionis.blogspot.com

Οργάνωση : Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης



ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Συνελήφθη 44χρονος με εκρηκτικό μηχανισμό στο Κρανίδι


Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από εκρηκτική ύλη ακαριαίας θρυαλίτιδας...
 
Συνελήφθη 44χρονος με εκρηκτικό μηχανισμό στο Κρανίδι
Άνδρας 44 χρόνων συνελήφθη στο Κρανίδι Αργολίδας, για ληστεία και κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού, έτοιμου για πυροδότηση.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από εξιχνίαση ληστείας, που είχε διαπράξει ο 44χρονος στις 9 Δεκεμβρίου 2012 στον Πειραιά, πήγαν στο σπίτι του χθες στο Κρανίδι και τον συνέλαβαν.

Κατά τη σύλληψή του, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι κι έμειναν έκπληκτοι, αφού βρήκαν και κατέσχεσαν, αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από εκρηκτική ύλη ακαριαίας θρυαλίτιδας, η οποία ήταν συνδεδεμένη με βραδύκαυστο φυτίλι, έναν γεμιστήρα αυτόματου πολεμικού όπλου τύπου G3 καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.epikaira

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΒΙΒ-ΘΗΚΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ "Α. ΓΚΑΤΣΟΣ"



Το  φωτο – κόμικ  στη  βιβλιοθήκη  μας !
Δευτέρα1-7-13, 7-8.30 μ.μ.

Καλοκαιρινή εκστρατεία Καινοτομίας και Δημιουργικότητας
(6η συνάντηση)
Ο κόσμος στη Βιβλιοθήκη μας είναι πολύχρωμος   
       
Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Παιδείας    Δήμου Ερμιονίδας

Συλλήψεις για τυχερά παιχνίδια στην Ερμιόνη

 Συνελήφθη, χθες 28-6-2013 το βράδυ, στην Ερμιόνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, μία  24χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, ενώ αναζητείται ακόμα ένας  51χρονος.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στην Ερμιόνη Αργολίδας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα – καφετέρια με παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, όπου κατελήφθη η 24χρονη, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, να έχει θέση και να λειτουργεί έξι  ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι σε παράνομη ιστοσελίδα, πρόσφοροι για τη διενέργεια παράνομων τυχερών παιχνιδιών και τους οποίους έλεγχε μέσω κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή (SERVER).

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και χρήματα. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του καταστήματος.
Η 24χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Καταφέραμε να ξεράνουμε και τον χλοοτάπητα!

Αυτό δεν είναι Παράταξη, Λίβας είναι.


"..............Όπως ήδη είναι γνωστό ο χλοοτάπητας του γηπέδου υπέστη φθορές οι οποίες σύμφωνα με τους εργαστηριακούς ελέγχους οφείλονται στην εναλάτωση του εδάφους, συνεπεία του υφάλμυρου νερού με το οποίο ποτίζεται και της χρόνιας εναπόθεσης αλάτων στο έδαφος του γηπέδου.................."   

Καλά, χρειαζότανε εργαστηριακός έλεγχος για το αυτονόητο; Υπάρχουν προδιαγραφές για το νερό που ποτίζουμε το γκαζόν των γηπέδων γκολφ και ποδοσφαίρου. Γιατί για το γκολφ θέλουνε νερό αφαλάτωσης για το γκαζόν (σχεδόν βρόχινο) και δεν αντιγράφουνε τη "μέθοδο" του δημοτικού γηπέδου;
Αμέλεια του τύπου δεν βαριέσαι, θα βγάλουμε ένα κονδύλι και θα το φτιάξουμε με λεφτά βέβαια του Δήμου και του Δημόσιου κουρβανά. Και είναι να καμαρώνουμε........
Αφού η Παράταξη αρέσκεται στο να ζητάει συνέχεια τις ευθύνες.... εκτός Παρατάξεως, να ζητήσει ευθύνες από αυτόν που έδωσε το Ο.Κ. για να ποτίζεται ο χλοοτάπητας με νερό εκτός προδιαγραφών.
Άρα πρώτα βρίσκεις κατάλληλο νερό και μετά βάζεις γκαζόν.
Το νερό του πηγαδιού δεν είναι λίγο. Αν ποτίζεις όμως κάθε 10 μέρες, παίρνεις μόνο το νερό που έχει τη δέκατη μέρα το πηγάδι. Ξεχάσατε πώς ποτίζαμε με τα πηγάδια; Η θα "παίρνεις το νερό μέχρι το πάτο κάθε πρωΐ και κάθε απόγευμα και θα ποτίζεις, ή θα το διοχετεύεις σε μεγάλη δεξαμενή για να ποτίζεις κάθε 10 μέρες. Το πηγάδι είναι μακριά από θάλασσα και θα έχει πάντα νερό καλό, αλλά το θέμα είναι να παίρνεις το μέγιστο που μπορείς.
Συμπληρωματικά: Δίπλα είναι το κτήριο του Λυκείου. Κάνει και το νερό των ταρατσών/σκεπών και το νερό των τσιμεντοστρωμένων εξωτερικών χώρων. Αν η επιφάνεια είναι 1000 τ.μ. για κάθε βροχή ύψους 5 πόντων μαζεύουμε 50 κ.μ. νερό. Λίγο είναι;
Στέρνα μεγάλη χρειάζεται.
Και αν δεν φτάνει το μέρος είναι κατηφορικό. Μπορεί να επιλεγεί ένα μικρό ρεματάκι, και να πιαστεί το νερό του σε παραπήγαδο καθαρισμού και στη συνέχεια σε στέρνα, όπως κάνουν οι ποιμένες στα βουνά.

Δίπλα είναι το Λύκειο. Μπορεί να τους ανατεθεί το όλο έργο και η φροντίδα του, γιατί είναι ένα σοβαρότατο οικολογικό πείραμα με πολύ καλά αποτελέσματα και μεγάλη χρησιμότητα. Τι κάθονται και παρακολουθούν οι μαθητές τη θερμοκρασία, τη σεισμική δραστηριότητα, τη βροχόπτωση και όλα όσα εξαρτώνται από τον καλό Θεό; Πράξη θέλουν που να έχει αποτέλεσμα και χρησιμότητα και φυσικά τη χαρά της δημιουργίας.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Ο ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Ο ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Με δαπάνες του Δήμου Ερμιονίδας αποκαταστάθηκε στα εφθαρμένα τμήματά του ο χλοοτάπητας του δημοτικού γηπέδου Κρανιδίου με προσθήκη έτοιμων επιθεμάτων.

Όπως ήδη είναι γνωστό ο χλοοτάπητας του γηπέδου υπέστη φθορές οι οποίες σύμφωνα με τους εργαστηριακούς ελέγχους οφείλονται στην εναλάτωση του εδάφους, συνεπεία του υφάλμυρου νερού με το οποίο ποτίζεται και της χρόνιας εναπόθεσης αλάτων στο έδαφος του γηπέδου.   

Για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, υλοποιήθηκε ιδέα – πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή, σύμφωνα με την οποία ο χλοοτάπητας πλέον ποτίζεται και με νερό του παρακείμενου ιστορικού πηγαδιού του Πύργου που έχει άριστης μεν ποιότητας από χημική σύσταση νερό, σε μικρή όμως παροχή.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα κατάλληλου νερού για το πότισμα του γηπέδου, εξετάζονται και άλλες λύσεις χαμηλού κόστους ώστε η ομάδα μας να διαθέτει κατάλληλο γήπεδο για τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Γ’ κατηγορία στην οποία έχει ανέλθει. 
 

Αγαπητοί Αντιδήμαρχοι

Δεν φαίνεται να αμφισβητείτε τις φωτογραφίες του κυρίου Σφυρή, αλλά τις θεωρείτε ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα των έργων του, αποτέλεσμα όμως που περνάει εδώ και 2.5 χρόνια από τα χέρια σας. Ο κύριος Σφυρής μιλάει για μπαζώματα με σκουπίδια του πρώην βοθρόλακκου του Κάμπου, αν δεν κάνω λάθος, όπως και ρεμάτων και αγρών. Σε αυτά δεν απαντάτε. Συμβαίνει ή δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Εσείς λέτε ότι οι φωτογραφίες είναι από αναγκαίους χώρους μεταφόρτωσης. Δεν μας δίνετε όμως δικές σας φωτογραφίες αυτών των συγκεκριμένων φυσικά χώρων μεταφόρτωσης ούτε έγγραφα - άδειες, ώστε αυτοί οι χώροι να χρησιμοποιούνται νομίμως για αυτόν τον σκοπό. Πού είναι τα σημεία μεταφόρτωσης; Πόσα είναι; φωτογραφίες; Άδειες;;;;
Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει βρεθεί η Παράταξή μας, μπροστά σε ένα όντως σοβαρότατο και δύσκολο πρόβλημα, δεν νομιμοποιείτε η Παράταξη μέσω των αντιπροσώπων της, να ενεργεί εκτός νόμων και περιβαλλοντικής ηθικής, επικαλούμενη την ανάγκη των νοικοκυριών, των επιχειρηματιών, του τουρισμού κ.λ.π. (επισημαίνω ότι κατά το ρηθέν του Δημάρχου, κυρίαρχη είναι η Παράταξη, αφού αυτή θα αποφασίσει ακόμη και τον διάδοχό του!).

Ένα ανάλογο: Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες μόνο του ιδιωτικού τομέα αδίκως έχασαν τη δουλειά τους και πεινάνε οι οικογένειές τους. Αυτό σε τοπικό επίπεδο θα νομιμοποιούσε τον Δήμο, εσάς, να μπαίνετε στα καταστήματα και να αρπάζετε τρόφιμα για να λύσετε το πρόβλημα; Ή να Δημεύετε το 1/3 του μισθού κάθε δημόσιου υπαλλήλου που η εργασία του προστατεύεται από το σύνταγμα(!) (αυτό και αν δεν είναι ισότητα!), υπέρ των ανέργων του ιδιωτικού τομέα; Ίδιας λογικής νομιμότητα θα ήταν!
Όταν εγώ σας ψήφιζα, μεταξύ των άλλων, ήταν ισχυρό και το ότι φαινόσασταν ότι θα διαχειριστείτε τα προβλήματα μέσα στην νομιμότητα. Δεν σας ψήφισα για να "εξυπηρετήσετε" τον κόσμο, τον λαό, ή ό,τι άλλο, αμέτι μουχαμέτι, με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε να θρονιαστείτε στη δημοτική εξουσία.
Σε ένα τέτοια αδιέξοδο, όπως των απορριμμάτων Ερμιονίδας, καλό είναι, αντί να καταφεύγετε σε τέτοιες "περιβαλλοντικές λύσεις" να παραιτηθείτε μαζί φυσικά με τον Δήμαρχο, τώρα και όχι τον Οκτώβρη. Ας περάσει το πρόβλημα κατ' ευθείαν στον λαό, ή στον επόμενο που πιστεύει ότι θα το λύση. Δημοκρατία έχουμε, και πίσω από σας είναι οι ψηφοφόροι σας. Φίλος μου τηλεφώνησε και μου είπε: Όταν τους ψήφιζες, τους έδινες και το ελεύθερο να κάνουν αυτά που φωτογράφησε ο κύριος Σφυρής; Και βέβαια δεν σαν το έδωσα, γι' αυτό και σαν ανακαλώ υπέρ οποιουδήποτε άλλου που πιστεύει ότι θα λύσει το πρόβλημα.
Αμάν πια με το κόλλημα στην εξουσία! Παραιτηθείτε και πάρτε κάνα μαχαιράκι να μαζέψετε πεταλίδες!

Σημείωση: Κάποτε στα Μαντράκια ένας ψαράς με σχετικά μεγάλο καΐκι, επέμενε να το τραβήξει με τα χέρια, για να μη πληρώσει στο καρνάγιο του μπάρμπα Τάσου. Μαζεύτηκαν, όπως πάντα, πρόθυμοι οι ψαράδες, οι διερχόμενοι και η πιτσιρικαρία. Θα τα καταφέρουμε, λέγανε. Αυτό, σαν υπόσχεση, τους έδινε δύναμη και κουράγιο, αλλά μετά από δυο ώρες το καΐκι είχε βγει μέχρι τη μέση, όλοι ήσαν κατάκοποι, παρά τις καλές τους προθέσεις, αλλά το σκαρί δεν έλεγε να κάνει πόντο πάνω στα φαλάγγια με κανένα τρόπο. Είχε αρχίσει και μούσγκωνε. Τότε λέει στον καραβοκύρη ο μπαρμπα Θανάσης ο Χοντρός: Μέχρι εδώ ήτανε, μουλάρωσε και δεν βγαίνει, αλλά και από την αρχή δεν έβγαινε, μόνε άντε δώσε στον Τάσο αυτό που πρέπει να στο τραβήξει, που έχει και την πείρα και τα εργαλεία. Εμείς να το ξανασπρώξουμε στη θάλασσα, είναι δυο λεπτά υπόθεση.

Σημείωση για κάθε κακόβουλο: Δεν εννοώ ότι ο σημερινός μπάρμπα Τάσος, μπορεί να είναι ο Αγαπητός Ανάργυρος, αλλά την πείρα και τα εργαλεία τάχει!


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

«Μαμά, είμαι χοντρή»

Κάθομαι σταυροπόδι στο πάτωμα του μπάνιου μου, καθώς περιποιούμαι τα νυχάκια των ποδιών της κόρης μου. Ο εννιάχρονος γιος μου κάνει ντουζ ενώ εγώ γέρνω προς την μπανιέρα. Η τρίχρονη κόρη μου βάζει το νυχτικό της στο υπνοδωμάτιό της.Ετσι ξεκινάει το συγκλονιστικό κείμενο-μαρτυρία μιας μητέρας για το σώμα το δικό της και της 7χρονης κόρης της.
Ο εντεκάχρονος γιος μου κυριολεκτικά «εισβάλλει» στο σπίτι μετά την προπόνηση του ποδοσφαίρου και ανεβαίνει στον πάνω όροφο ενώ παραπονιέται για πονόλαιμο και ζητά να ξαναζεστάνουμε το φαγητό για να φάει. Ο σύζυγός μου είναι έξω. Πήγε το μίνι-βαν για σέρβις. Ο ήλιος έχει δύσει κι εμείς ετοιμαζόμαστε να ξεκουραστούμε ξανά. Μέσα στο μπέρδεμα αυτής της συνηθισμένης βραδιάς, βλέπω την εφτάχρονη κόρη μου εντελώς γυμνή, να πλένει τα δόντια της δίπλα μου. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που κοιτάζει τον εαυτό της στον καθρέπτη... Ο τρόπος που πιάνει την κοιλίτσα της και κατσουφιάζει στην όψη του προφίλ της. Την κοιτάζω για λίγο και μετά πλησιάζω.
«Τι έγινε, αγάπη μου;» ρωτάω. «Είμαι χοντρή», μου απαντά χωρίς να διστάσει. Νιώθω αδύναμη για μια στιγμή. «Το στομάχι μου κινείται όταν τρέχω. Θέλω να είμαι αδύνατη. Θέλω επίπεδο στομάχι». Σώπασα. Έχω διαβάσει έρευνες, βιβλία, μπλογκ. Έχω αριστεύσει σε έρευνες σε σχέση με το φύλο, έχω ασχοληθεί με τα ΜΜΕ, έχω παρακολουθήσει μαθήματα σε σχέση με την κοινωνία και τον πολιτισμό. Έχω συμβουλεύσει άλλες μητέρες και, ακόμη, παραδίδω μαθήματα για έφηβες. Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να ενθαρρύνω γυναίκες και παιδιά με οικονομικά προβλήματα. Έχω αρκετές, αν όχι παραπάνω απ' όσες γνώσεις χρειάζομαι, για να απαντήσω σε αυτό το σχόλιο. Αλλά στην πραγματικότητα είμαι πολύ αδύναμη. Δεν είναι δυνατόν. Όχι το δικό μου κορίτσι!
Ανακαλώ και επαναφέρω την αυτοκυριαρχία μου. «Είσαι

O Θεατρικός Ομιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει ΞΑΝΑ τη Μουσικο-Θεατρική Παράσταση "Εχω απόψε ραντεβού" σήμερα και αύριο στον Πολυχώρο "ARTiki".


O Θεατρικός Ομιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει ΞΑΝΑ τη Μουσικο-Θεατρική Παράσταση "Εχω απόψε ραντεβού" στις 28 και στις 29 Ιουνίου στον Πολυχώρο "ARTiki".
Είσοδος: € 8,00
τηλ. κρατ.: 6986 982224

Bιβλιοθήκες του κόσμου

From: Aristidis-Telis, Αachen

Πάμε σε βιβλιοθήκες που αγαπούν το βιβλίο και τον αναγνώστη;
Ξεκινάμε από τη νέα βιβλιοθήκη στη Στουτγκάρδη, Γερμανία

 
Βιβλιοθήκη, θαύμα αρχιτεκτονικής μέσα και έξω.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες βιβλιοθήκες του κόσμου.
 
Αυτό είναι το κέντρο της βιβλιοθήκης, όροφοι γεμάτοι βιβλία. Μη σταθείτε στο λευκό χρώμα, σταθείτε στην ομορφιά των βιβλίων στους τοίχους.

 
Δρώμενα, ξεναγήσεις... Που τέτοια χάρη εδώ...

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Κρανίδι: Αυτοκτόνησε δίπλα στη νεκρή μητέρα του!

Ο 47χρονος ζούσε για μεγάλο διάστημα δίπλα στη νεκρή 89χρονη μητέρα του πριν αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του

 

Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία έχει συγκλονίσει τους κατοίκους στο Κρανίδι Αργολίδας, που βρήκαν νεκρή στο κρεβάτι της μια ηλικιωμένη συγχωριανή τους σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης. Σε άλλο δωμάτιο, όμως, είχε βάλει τέλος στη ζωή του ο γιος της που ζούσε για αρκετό καιρό δίπλα στη σορό της μην μπορώντας να την αποχωριστεί!

Οι φίλοι και γείτονες ενίσχυαν συχνά οικονομικά την 89χρονη γυναίκα και τον  47χρονο γιο της ή τους πρόσφεραν από ένα πιάτο φαγητό μια και ήταν εντελώς άποροι και το μόνο που διέθεταν ήταν η διώροφη κατοικία τους. Όταν διαπίστωσαν ότι από το σπίτι διαχεόταν μία έντονη δυσοσμία, κάλεσαν το τοπικό αστυνομικό τμήμα, άνδρες του οποίου μπήκαν στο διώροφο και βρήκαν την 89χρονη νεκρή.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν το γιο της και τελικά τον εντόπισαν στον πρώτο όροφο, όπου είχε αυτοκτονήσει με μια αυτοσχέδια αγχόνη. Στην περιοχή έφτασε κλιμάκιο από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας για να διερευνήσει την υπόθεση, καθώς ο 47χρονος είχε βάλει τέλος στη ζωή του μόλις λίγες ώρες πριν, κάτι που σημαίνει ότι ζούσε πολύ καιρό με το άψυχο σώμα της μητέρας του αρνούμενος να δεχτεί ότι στο εξής θα ζούσε χωρίς εκείνη! Πάντως, η Αστυνομία δεν βρήκε ίχνη εγκληματικής ενέργειας.

protothema 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΩΝ


Με μεγάλη συμμετοχή των δημοτών μας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και αρκετοί από τους συμπατριώτες μας που προσέφεραν προγονικά και οικογενειακά κειμήλια.

Με λαογραφικό ενδιαφέρον ο Δήμαρχος στην ομιλία του αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συντελεστές αυτού του έργου, τους εθελοντές που εργάστηκαν, τους κατοίκους που προσέφεραν τα αντικείμενα, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων κ.Σερέτη Παναγιώτη και την Αντιδήμαρχο κα Μπάρδη-Σαμπάνη Γιώτα τόνισε ότι στους ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς που ζούμε στην πατρίδα μας, η ιστορία και η παράδοση είναι ότι η άμυνά μας και ότι ο πολιτισμός πρέπει να μας ενώνει.

Αυτή τη σπουδαία κατάκτηση, τη δημιουργία δηλαδή του Λαογραφικού Κέντρου στα Δίδυμα, πρέπει όλοι να την ενισχύσουμε, να την διαφυλάξουμε και να την αναδείξουμε με κάθε τρόπο.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΔΥΜΩΝ

ΣΕΡΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ



Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα για την Ερμιονίδα

Του Βασίλη Γκάτσου

(Η Αντιπολίτευση ελέγχει και τεκμηριώνει τον έλεγχο της με φωτογραφίες, και μάλιστα συγκλονιστηκές. Είναι στα καθήκοντά της και καλά κάνει. Άλλο το θέμα της δημιουργίας του δεματοποιητή και άλλο η τρέχουσα καθημερινότητα, την οποία οφείλει να παρακολουθεί η Αντιπολίτευση και να φανερώνει στους πολίτες. Η Αντιπολίτευση ελέγχει, προτείνει, αποκαλύπτει, όμως δεν είναι πλειοψηφία στο Δήμο για να μπορεί να κάνει πράξει αυτό που σκέπτεται με τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος και η Πολιτεία.)


Παρακάτω το κείμενο του κυρίου Σφυρή και με κόκκινο παρατηρήσεις και επισημάνσεις του γράφοντος.

Ο ΝΟΝΟΣ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Κε Δήμαρχε,

  Παρακολουθώ με σοκ και δέος τους χειρισμούς σας (ομοίως έτσι παρακολουθούμε όλοι οι μη μόνιμοι κάτοικοι το θέμα των απορριμμάτων και είμαστε υπό σκέψη αν αξίζει τον κόπο να περάσουμε το καλοκαίρι μέσα στα σκουπίδια.), όχι μόνο στην διαχείριση των απορριμμάτων αλλά στην αυτονόητη «καθημερινή» αποκομιδή.
  Παντού ανεξέλεγκτα  χύδην απορρίμματα, στους δρόμους μέσα στις πόλεις και τα χωριά του δήμου μας. Δίπλα στις τουριστικές εγκαταστάσεις και στα μαγαζιά της περιοχής μας, στις πλατείες, στα λιμάνια και στα σχολεία, στα ρέματα και στις παραλίες. Δημιουργήσατε δεκάδες μικρές χωματερές σε όλο το Δήμο Ερμιονίδας.
  Ο Δήμος μας, μετά από την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήσατε,  μπήκε σε πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης για τη Δημόσια Υγεία (Τι πρόγραμμα είναι αυτό; Η έκτακτη ανάγκη επιβάλλει να γίνεται αυτό που δείχνουν οι φωτογραφίες; Δηλαδή η έκτακτη ανάγκη το νομιμοποιεί;).
  Αδιαμφισβήτητα ο Δήμος Ερμιονίδας με υπαιτιότητά σας, κατέλαβε τα πρωτεία πανελλαδικά και σίγουρα πανευρωπαϊκά, της δημιουργίας νέων και ανοίγματος παλιών ανενεργών χωματερών (όντως ακουγόμαστε πανελληνίως, ως επαρχία - σκουπιδότοπος. Όμως όρος ανενεργός χωματερή δεν υπάρχει. Ανενεργό ηφαίστειο υπάρχει, που σημαίνει ότι στο μέλλον δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί. Οι χωματερές μας έχουν, κλείσει δια νόμου, δηλαδή δεν ξανανοίγουν με τίποτα και κατά τον νόμο βρίσκονται στο στάδιο της εφαρμογής της μελέτης αποκατάστασης κ.λ.π. Ας κάνει έναν έλεγχο η Αντιπολίτευση και να μας πει για κάθε χωματερή πια μελέτη αποκατάστασης (αριθμός πρωτοκόλλου κ.λ.π.) εφαρμόζεται και σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται. Υπάρχει η αίσθηση ότι καμία μελέτη δεν

«Ήλιος»: Έκθεση Ζωγραφικής του Απόστολου Χαντζαρά στην Γκαλερί Ακρόπρωρο στις Σπέτσες

«Ήλιος»:  Έκθεση Ζωγραφικής του Απόστολου Χαντζαρά στην Γκαλερί Ακρόπρωρο στις Σπέτσες
Η έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Χαντζαρά, «Ήλιος» εγκαινιάζεται το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στη γκαλερί Ακρόπρωρο στις Σπέτσες.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης, Λουίζας Καραπιδάκη και γράφουν για τον ζωγράφο ο καθηγητής Ιστορίας Τέχνης Δημήτρης Παυλόπουλος & ο δημοσιογράφος Νίκος Μαστροπαύλος.
«Η αναπαράσταση του άυλου ήλιου αποτελεί στη ζωγραφική του Χαντζαρά μια αφηγηματική πρόκληση, εδώ και χρόνια. Έτοιμος και ώριμος πια, μετά από επίπονες χρονοβόρες δοκιμές τεχνικής και μέσων έκφρασης, παρουσιάζει επιζωγραφισμένες μονοτυπίες και τέμπερες, για πρώτη φορά, με αυτή τη θεματική ενότητα.
Οι αναβιώσεις εικονογραφικών προτύπων -από την αρχαία τέχνη των αγγειογράφων, τη βυζαντινή τέχνη της μικρογραφίας των χειρογράφων, τη νεοελληνική τέχνη των αναπαραστάσεων του θεάτρου της σκιάς, τη σύγχρονη τέχνη των κόμικ- είναι εμφανείς και καθοριστικές στο έργο του αλλά χωρίς να εμποδίζουν την άκρως υποκειμενική γραφή του.
Η αναζήτηση της συμβολικής απόδοσης του ήλιου εκφράζεται στο έργο του Α.Χ., πέρα από τις επιμέρους εικονικές επιλογές του, με μια αισιόδοξη διάθεση που προκαλείται και από τα έντονα χρώματα, την κινητικότητα και τη σαφή θεατρικότητα. Ο καλλιτέχνης έτσι αποδίδει συνειρμικά την αιώνια ζωογόνα πλευρά του ήλιου ως χαρά της ζωής, έτσι όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται.»
                                                                                           
Λουϊζα Καραπιδάκη

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί της Αργολίδας γιατί... φυλάνε το σπίτι του τέως βασιλιά στην Ερμιονίδα

 Επιστολή προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. με κοινοποίηση στην πολιτική ηγεσία του Σώματος απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τη φύλαξη της οικίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αργολίδα.
Στην επιστολή επισυνάπτεται σχετική ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας στην οποία αναφέρεται πως η οικία δεν μπορεί να φυλάσσεται από τις ελλιπείς δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας και προτείνει την ανάθεση της φύλαξης σε κεντρικές υπηρεσίες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κυρίως από την Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων ή την Κρατική Ασφάλεια και ζητείται παρέμβαση για το ζήτημα από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας που εκδόθηκε στα τέλη Μαΐου σημειώνεται πως η συγκεκριμένη κατοικία «μέχρι σήμερα φυλάσσεται κατά τις βραδινές ώρες από αστυνομικούς και παρέχεται συνοδευτική αστυνομική δύναμη με συμβατικό περιπολικό κατά τις μετακινήσεις του τέως βασιλιά εκτός αυτής όταν ζητείται - απαιτείται».

Οπως αναφέρεται «σύμφωνα με πληροφορίες της Ενωσής μας οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί, η ΑΔ Αργολίδας από 1.6.2013 και στο εξής καλείται με διαταγή ανωτέρας υπηρεσίας να φυλάξει με

Οι προς αποκατάσταση χωματερές

Όταν κλείσει επίσημα και με το νόμο μία χωματερή, αμέσως αρχίζει η εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας μελέτη εξυγίανσης, αποκατάστασης, παρακολούθησης. Δηλαδή μετράμε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και αποφασίζουμε τι θα κάνουμε. Μπορεί να πρέπει όλα τα απορρίμματα και τα αποκαΐδια να μεταφερθούν, μπορεί να απλωθούν και να τσιμεντοστρωθούν, η δενδροφυτευτούν. Μετά με γεωτρήσεις παρακολουθούμε την επίδραση στον υδροφόρο ορίζοντα. Η εξυγίανση και η αποκατάσταση κρατάει 2-3 χρόνια και η παρακολούθηση συνήθως άλλα τόσα. Αν τελικά έχει επέλθει αποκατάσταση του χώρου με αμελητέα επίπτωση στο περιβάλλον, τότε ο χώρος αποχαρακτηρίζεται και επανέρχεται στις κανονικές χρήσεις της γης. Αλλιώς παραμένει υπό παρακολούθηση πολλά πολλά χρόνια.
ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ δεν μπορεί να γίνει ΤΙΠΟΤΑ στο χώρο αυτόν, ό,τι και να γίνει είναι παράνομο, εκτός και αν είναι στοιχείο της μελέτης εξυγίανσης, αποκατάστασης, παρακολούθησης. Αλλά και μετά τον αποχαρακτηρισμό, ΔΕΝ επιτρέπεται να γίνει χωματερή, γιατί απαγορεύονται οι χωματερές.
Όλα αυτά που μεθοδεύει ο Δήμος για να μετατρέψει μέρος των χωματερών Ρορού και Κροθιού σε ό,τιδήποτε άλλο που δεν περιλαμβάνεται στη μελέτη αποκατάστασης είναι παράνομο, και είναι να απορεί κανείς με τους συμβούλους περιβάλλοντος του Δημάρχου.
Αλλά αφού θέλει ο δήμαρχος έναν προσωρινό (;::) μικρό χώρο μεταφόρτωσης, δηλαδή χώρο που θα μένουν λίγες (;;;) μέρες τα σκουπίδια πριν φύγουν εκτός Ερμιονίδας, γιατί σκαλίζει τις παλιές χωματερές και δεν ορίζει, νομίμως φυσικά, έναν στον Άγιο Αιμιλιανό; Τι έχουν οι παλιές χωματερές, μέλι;
Οι Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Διδύμων, Ηλιοκάστρου, Θερμησιού, Ερμιόνης οφείλουν να αντιδράσουν, ώστε να βοηθήσουν τον Δήμο να εφαρμόσει το προεκλογικό πρόγραμμά του, "Θα τα πάω στα Λιόσια", "Θα δώσω τον δεματοποιητή" κ.λ.π., το πρόγραμμα δηλαδή για το οποίο και τον ψηφίσαμε.
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο, ότι αυτό που έγινε στα Δίδυμα είχε ένα και μόνο σκοπό: Να απαλλάξει την τουριστική Ερμιονίδα από τα σκουπίδια.
Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της παραίτητης και όχι τον Οκτώβριο!

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Ο ΝΟΝΟΣ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Ο ΝΟΝΟΣ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Κε Δήμαρχε,

  Παρακολουθώ με σοκ και δέος τους χειρισμούς σας, όχι μόνο στην διαχείριση των απορριμμάτων αλλά στην αυτονόητη «καθημερινή» αποκομιδή.
  Παντού ανεξέλεγκτα  χύδην απορρίμματα, στους δρόμους μέσα στις πόλεις και τα χωριά του δήμου μας. Δίπλα στις τουριστικές εγκαταστάσεις και στα μαγαζιά της περιοχής μας, στις πλατείες, στα λιμάνια και στα σχολεία, στα ρέματα και στις παραλίες. Δημιουργήσατε δεκάδες μικρές χωματερές σε όλο το Δήμο Ερμιονίδας.
  Ο Δήμος μας, μετά από την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήσατε,  μπήκε σε πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης για τη Δημόσια Υγεία.
  Αδιαμφισβήτητα ο Δήμος Ερμιονίδας με υπαιτιότητά σας, κατέλαβε τα πρωτεία πανελλαδικά και σίγουρα πανευρωπαϊκά, της δημιουργίας νέων και ανοίγματος παλιών ανενεργών χωματερών.
  Οι πρώην Δήμοι Κρανιδίου και Ερμιόνης είχαν βγει από το χάρτη  επικινδυνότητας του περιβάλλοντος της ΕΕ, γιατί  είχαν κλείσει τις χωματερές τους  από το 2010 και είχαν ενταχθεί στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα αποκατάστασης των χωματερών.
  Τα συγχαρητήρια μου κε Καμιζή, όχι μόνο τα δικά μου αλλά και του κάθε συμπολίτη μας γι αυτό που καταφέρατε . Μπράβο και πάλι μπράβο!
  Στην επιστολή σας προς τον Πρόεδρο της Θερμησίας κο Ηλία Κατσάβελα, που «υπερήφανα» αναρτήσατε, καθιστάτε υπόλογο

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

«Όλα τα ΝΑΙ του κόσμου»

 Τετάρτη 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ και η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων λένε ΝΑΙ στην προσπάθεια, την ελπίδα και τη ζωή με μια μεγάλη συναυλία. Τίτλος της «Όλα τα ΝΑΙ του κόσμου».
Αφορμή της το ομότιτλο cd, σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη βασισμένουςστο βιβλίο της Φωτεινής Τσαλίκογλου “Όλα τα Ναι του κόσμου” (εκδ. Καστανιώτη).
Συμμετέχουν αλφαβητικά και αφιλοκερδώς οι:  Θανάσης Αλευράς, Ηρώ, Θέμης Καραμουρατίδης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Φιλοθέη Μωρίκη, Onirama, Τάνια Τσανακλίδου και Μιχάλης Χατζηγιάννης.
Μαζί τους και τα συγκροτήματα των προγραμμάτων απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και 18 ΑΝΩ.
Τετάρτη 26 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21.00 μ.μ.

Τεχνόπολη, Γκάζι (Πειραιώς 100) Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Χωρίς απόδειξη φυσικά!

Στις Σπέτσες, όπως είναι γνωστό, ένα από τα βασικά μέσα μεταφοράς, που κάθε τουρίστας θα χρησιμοποιήσει και όχι μόνο μία φορά, είναι τα θαλάσσια ταξί. Στο νησί - το νιώθει όποιος πατήσει το πόδι του στην Ντάπια - η κρίση δεν φαίνεται· σαν να βρίσκονται οι Σπέτσες εκτός της επικράτειάς της. Αλλά αυτό σημαίνει, άραγε, ότι βρίσκονται και εκτός φορολογικού συστήματος;

Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά περιστατικά, που επαναλήφθηκαν για μια ακόμη φορά, το τριημέρο του Αγίου πνεύματος τόσο στις Σπέτσες, όσο και στην γειτονική τους Ύδρα, για τα οποία θα ήταν χρήσιμο να ενημερωθεί ο υπουργός Οικονομικών.

Σκηνή 1 (στο λιμάνι των Σπετσών): Αραγμένα τα κόκκινα θαλάσσια ταξί στην προβλήτα. Πλησιάζω μαζί με τρεις φίλους το πρώτο και ρωτάω πόσο κοστίζει η μεταφορά μέχρι την παραλία των Αγίων Αναργύρων. Απάντηση του ιδιοκτήτη: «80 ευρώ». «Θα εννοείτε φυσικά να μας πάτε και να μας γυρίσετε πίσω» ρωτάμε. «Όχι» απαντάει. «80 ευρώ να πάτε και 80 ευρώ να γυρίσετε»! «Ωραία», απαντάει φίλος, «θα μας δώσετε, βέβαια, απόδειξη». Ο οδηγός τον κοιτάζει ειρωνικά και απαντάει: «Θα αστειεύεστε φυσικά»…

Σκηνή 2 (στο λιμάνι της Ύδρας): Γαϊδουράκια προς ενοικίαση για τους λιλιπούτειους τουρίστες. Ο ιδιοκτήτης (που σ' αυτή τη περίπτωση απαίτησε λογικό αντίτιμο) μου εκμυστηρεύεται: «Κοιτάξτε, εγώ θα σας δώσω απόδειξη, αλλά είμαι ο μόνος σ' αυτό το νησί. Κανείς δεν δίνει. Κανείς δεν κάνει τίποτα γι' αυτό. Το έχω πει στην Αστυνομία, σε εκπροσώπους του δήμου και μου απαντούν, μην ασχολείσαι εσύ μ' αυτά…»

Αντί σχολιασμού, θα προσθέσω μόνο ότι ένα κλιμάκιο του ΣΔΟΕ μια φορά το τρίμηνο δεν βοηθάει. Πρέπει να τοποθετηθεί μόνιμος ελεγκτικός μηχανισμός σε αντίστοιχες τοποθεσίες «έξυπνων» τοπικών …επιχειρηματιών. Η εξυπνάδα και η νοοτροπία του «καταφερτζή» δεν είναι πλέον χαριτωμένη για κανέναν. Είναι ένδειξη αλητείας.