Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, σήμερα στην Ερμιόνη  ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
Τα καλύτερα τραγούδια της «Παραγγελιάς» - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

Γήπεδο Ερμιόνης
Σάββατο 13 Αυγούστου

21:00 
Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδεύουν στην Ερμιόνη για μια μεγάλη συναυλία στο Γήπεδο Ερμιόνης, το Σάββατο 13 Αυγούστου.Ο Χειμώνας που πέρασε τους βρήκε μαζί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, μια από τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της Αθήνας, σε μία συνάντηση έκπληξη, όπου στο δεύτερο μέρος του προγράμματός τους πρωταγωνιστούσαν οι «Παραγγελιές» του κοινού. Εκεί ζητήθηκαν και ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, πολυαγαπημένα τραγούδια των Γούναρη, Μπιθικώτση, Πλέσσα, Σαββόπουλου, Λοΐζου, Πάριου κ.ά.

Λεωνίδας Καβάκος: Στις 20 Αυγούστου στην Ύδρα

Η πανσέληνος στην Ύδρα φωτίζει τον κορυφαίο Έλληνα βιρτουόζο του βιολιού και τη φιλανθρωπική συναυλία του

Δεν είναι πολύς καιρός που ο Λεωνίδας Καβάκος ανακηρύχθηκε κορυφαίος µουσικός του κόσµου, καθώς το απονεμήθηκε το βραβείο Léonie Sonning Music Prize 2017. Πρόκειται για µια διάκριση που ονειρεύονται τα µεγαλύτερα ονόµατα και δύσκολα κατακτούν. Μάλιστα, ο Καβάκος είναι ο πέµπτος βιολιστής στην ιστορία που κερδίζει αυτό το βραβείο -οι 4 προηγούµενοι ήταν ιερά τέρατα της κλασικής µουσικής όπως ο Γεχούντι Μενουχίν (1972), ο Ισαάκ Στερν (1982), ο Γκίντον Κρέµερ (1989) και η Αν-Σοφί Μούτερ (2001).

Δύο χρόνια πριν οι αναγνώστες του «Gramophone», του πιο απαιτητικού ίσως περιοδικού για την κλασική µουσική, τον είχαν ανακηρύξει επίσης Καλλιτέχνη της Χρονιάς, ενώ ήταν υποψήφιος και για το βραβείο Γκράµι. Φτάνοντας εποµένως στο απόγειο µιας καριέρας γεµάτης διακρίσεις και βραβεία από την εφηβική κιόλας ηλικία του, ο κορυφαίος µουσικός επιστρέφει κατά κάποιον τρόπο εκεί απ’ όπου ξεκίνησε. Συγκεκριµένα στην Ύδρα, για µια πανηγυρική φιλανθρωπική συναυλία που θα δοθεί στις 20 Αυγούστου, στις 09:00 το βράδυ. 
 
Περισσότερα

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

                      
     
                       Η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ Γ. ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΑ 
    
Το Δεκέμβριο του 2008 παρακολούθησα ένα διήμερο σεμινάριο για τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες στο Νέο Ηράκλειο. Ένα από τα θέματα που παρουσιάστηκε ήταν οι Λέσχες Ανάγνωσης στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Ότι υπήρχαν Λέσχες Ανάγνωσης  παγκοσμίως ,των οποίων τα μέλη συναντιούνται σε σπίτια,βιβλιοπωλεία,καφετέριες το γνώριζα ,όμως αγνοούσα ότι μπορεί να αγκαλιάσει την ιδέα αυτή μια Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα με την ιδέα να γίνει κάτι παρόμοιο στη δική μας Βιβλιοθήκη. Επιστρέφοντας  στο Κρανίδι το συζήτησα  με το Δημήτρη Σφυρή ,που ήταν τότε δήμαρχος και με ενθάρρυνε να υλοποιηθεί η ιδέα υποσχόμενος ότι θα μας ενισχύει οικονομικά αγοράζοντας η Βιβλιοθήκη κάθε μήνα δυο τίτλους του ίδιου βιβλίου της επιλογής της ομάδας. Η ομάδα συγκροτήθηκε και το Μάρτιο του 2009 ξεκινήσαμε τις συναντήσεις στο χώρο της Βιβλιοθήκης και στο κτήριο Μίληση στο Πορτοχέλι το καλοκαίρι.

ΔΕΥΑΕΡ: Τις Αναλύσεις παιδιά!

Θα συμφωνήσουμε με το villadidimo.brodimas.
Που είναι αναρτημένες οι αναλύσεις του νερού για το εξασθενές κύριοι της ΔΕΥΑΕΡ;
Επίσης  η γραμματοσειρά των υπολοίπων αναλύσεων στο ιστολόγιο σας, γιατί είναι στα Αλαμπουρνέζικα ...


Αναρτήσατε μία ανακοίνωση-ενημέρωση με τίτλο ‘ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΣ ΧΡΩΜΙΟΥ’.
Και μας λέει:
‘ … Κατόπιν τούτου γίνεται κατανοητό από όλους ότι έως σήμερα δεν έχει θεσπιστεί παραμετρική τιμή για το εξασθενές χρώμιο στο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης και εφόσον αυτή θεσπιστεί η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα ενημερωθεί αρμοδίως, ώστε να αναμορφώσει κατάλληλα το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας του νερού, που παρέχει σε όλη την έκταση του Δήμου Ερμιονίδας….’
Που σηκώνει πολύ κουβέντα αφού λογική ‘Πόντιου Πιλάτου’ δεν χωρά σε τέτοια θέμα αλλά και γιατί όρια υπάρχουν. Αλλά αυτά στην πορεία.
Για την ώρα επειδή μας λέτε:
‘… Η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. πάντως στα πλαίσια του υφιστάμενου προγράμματος παρακολούθησηςήδη διενεργεί αναλύσεις του εξασθενούς χρωμίου παράλληλα με την εκτέλεση της ελεγκτικής παρακολούθησης, ώστε να υπάρχει πληρέστερη εικόνα της ποιότητας του νερού που παρέχεται στους καταναλωτές.…’
Και επειδή εγώ, προφανώς από ανεπάρκεια και ανικανότητα, δεν μπορώ να τις βρω, θερμά σας παρακαλώ να αναρτηθούν οι αναλύσεις αυτές στο ιστολόγιό σας σε σημείο που να μπορούν να τις βρίσκουν και οι χαζοί.
Όχι τίποτα άλλο, να έχουμε κοινή βάση στην συζήτηση.

ΤΙ ΦΩΝΑΞΕ, ΚΑΠΟΤΕ, ΕΝΑ ΕΞΑΛΛΟ, ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Σ' ΕΝΑ ΘΛΙΜΜΕΝΟ, ΠΑΛΙΟ ΛΑΙΚΟ...κι όσο οι δρόμοι αδειάζουν από αυτοκίνητα και πεζούς, κι όσο τα μαγαζιά κλείνουν, προχωρώντας ο Αύγουστος ( σήμερα η ουρά στο χασάπικο θύμιζε Πάσχα, ο Γιώργος κι ο Χρήστος φεύγουν αύριο για τα νησιά), μαζί με τη σωτηρία μας απ' τους συνωστισμούς, την ησυχία μας, κι ο παλιμπαιδισμός δίνει και παίρνει : ''Ξέχασα, βρε Χρήστο, να σου πω να μού γράψεις έξω απ' τα δύο δέματα που πήρα ποιο είναι το αρνάκι και ποιο το χοιρινό...πώς θα τα ξεχωρίσω;'' '' Θα τα δεις, θα τα μυρίσεις...'' ''Μμ.. αμφιβάλλω... Μπορεί νάρχομαι τόσο συχνά εδώ, αλλά τόσες γνώσεις κρεοπώλη δεν έχω ακόμη, για να τα ξεχωρίζω απ' τη μυρουδιά..'' '' Το αρνάκι έχει κόκκαλο... ενώ το χοιρινό όχι... ''Α! Ναι! Το αρνάκι έχει κόκκαλο και το μακαρόνι τρύπα!'' ... Και δεν μιλάμε, βέβαια, για τις ατέλειωτες ώρες στο σπίτι, βοηθούντος και του καύσωνος, για τα λαικά του βασανισμένου κόσμου των μεγάλων του ' 60 , όλα εκείνα τα '' η κοινωνία με κατακρίνει..'' και τα ''τώρα πούγινα θύμα στα φιλιά σου'' που επιστρατεύονται στη διαπασών, για να διασκεδάσουν τις ώρες της πλήξης.. Πήρε φωτιά το γιου τιουμπ, καίγεται, καίγεται.. Ούτε για τις αποδράσεις - όπως τότε, παλιά-, στους δικούς μας νεανικούς κόσμους των μοντέρνων ρυθμών με τα ''τζερόνιμο γιάνκα'' και τα ''πεπερόνε..νταλκάντο, νταλκάντο..'' που τα επιστρατεύουμε ξανά - για λίγη δροσιά μες στην ξεραίλα των λαικών-, κι αυτά . Α! όλα κι όλα! ΄Εχουμε κι απ' αυτά μνήμες. ''Δεν είσαστε μόνο εσείς τραγούδια! '', φωνάζουν στο
                                        «Κίλλυς Πλέις»

 '' Στη ζωή ποτέ μου δεν μετάνοιωσα, που πολύ σ' αγάπησα και πόνεσα...'' οι ''Μπότες'' της Νάνσυ Σινάτρα, από το πρώτο, σκανδαλώδες για το '60 νάιτ κλαμπ του παραθαλάσσιου θερέτρου μας, το «Κίλλυς Πλέις», δίπλα στο «Σινέ Παρί» , το θερινό σινεμά της Ερμιόνης που έπαιζε την '' Ορφανή σε ξένα χέρια''.
 

'' ΄Εχουμε κι εμείς φωνή και ρυθμό - ''these boots are made for walking...'', τραγούδια είμαστε κι εμείς, τα ξένα, και, μάλιστα, τρέχουμε γρηγορότερα από σας, μια ζωή θλιμμένα, λαικά.

ΤΑΚΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

Προσέχετε και Σκέφτεστε...

και προσέχετε τι σκέφτεστε!
 
Κατά το φαινόμενο πλασέμπο, κάποιος παρουσιάζει μία ασθένεια χωρίς εμφανή αίτια, απλά και μόνο γιατί του έχει γίνει εμμονή ότι θα του συμβεί. Με άλλα λόγια, οι σκέψεις σου επηρεάζουν τη διάθεση, τη συμπεριφορά, αλλά και τον οργανισμό σου.
Για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα που κάνεις πρέπει να απαλλαγείς από τον αρνητισμό και να μάθεις να σκέφτεσαι μόνο θετικά.
Ο αμφισβητούμενος ιεροκήρυκας, Dr. Norman Vincent Peale, μέσω του βιβλίου του με τίτλο «Η δύναμη της θετικής σκέψης», που κυκλοφόρησε το 1952 κι έμελλε να γίνει το «ευαγγέλιο» όσων ασχολούνται με την αυτοβελτίωση, πρότεινε μερικούς έξυπνους τρόπους για να το πετύχεις.
Γνώρισέ τους

DOROUFI BEACH PARTY


ENERGY TRIATHLON TOLO 2016ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Energy Triathlon Tolo 2016
Στις 2 Οκτωβρίου 2016 θα διεξαχθεί το Energy Triathlon Tolo 2016”,
με αγώνα Τριάθλου Ολυμπιακής απόστασης στο γραφικό Τολό και διαδρομές στο Ιστορικό Ναύπλιο
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στο link:
Η Οργανωτική Επιτροπή του Energy Triathlon Tolo, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), την Energy Races, την εταιρεία CAREFULL, τους αθλητικούς συλλόγους Ν.Ο.ΝΑΥΠΛΙΟΥ & Κ.Ο.ΝΑΥΠΛΙΟΥ «ΕΥΡΟΣ», ανακοινώνει τη διεξαγωγή αγώνων Τριάθλου – Multisports με την ονομασία «Energy Triathlon Tolo», την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, ο οποίοι θα λάβουν χώρα με κέντρο διεξαγωγής το  Τολό Αργολίδας και διαδρομές εντός του Δήμου Ναυπλιέων.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Σοβαρή καταγγελία μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρανιδίου για παράνομη εκχέρσωση δασικης καμμένης έκτασης στη Κορακιά .


ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ 
Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Στάγιας Θεόδωρος με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρανιδίου ύστερα από καταγγελία μελών του Συλλόγου ότι στην περιοχή Κορακιά, όπου στις 4 Αυγούστου είχε ξεσπάσει φωτιά καίγοντας χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, μηχάνημα εκχέρσωνε τα καμένα, μπαζώνοντας την καμένη βλάστηση και ισοπεδώνοντας την περιοχή επέμβασής του, μετέβηκε στο σημείο όπου διαπίστωσε την σχετική ενέργεια και άμεσα ενημέρωσε την δασική αρχή.  Την επόμενη ημέρα την περιοχή επισκέφτηκε ο Δ/ντης Δασών Αργολίδας διαπιστώνοντας την παράνομη εκχέρσωση και επέμβαση στην καμένη δασική έκταση, η οποία ενδεχομένως έχει σχέση με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Θεωρούμε ότι η δασική υπηρεσία θα πράξει τα δέοντα και θα οδηγήσει τον υπαίτιο ενώπιον της δικαιοσύνης, ως οφείλει, στα πλαίσια των καθηκόντων της, υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος.Το βράδυ της Πέμπτης 11 Αυγούστου θα κορυφωθεί η πιο εντυπωσιακή βροχή από «πεφταστέρια»,Όπως κάθε χρόνο στην καρδιά του καλοκαιριού, αργά το βράδυ της Πέμπτης 11 Αυγούστου προς τα χαράματα της Παρασκευής, στο νυχτερινό ουρανό της Ελλάδας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου θα κορυφωθεί η πιο εντυπωσιακή βροχή από «πεφταστέρια», οι διάττοντες Περσείδες.

Φέτος, μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς της NASA, οι Περσείδες θα εμφανίσουν έξαρση και θα είναι ίσως οι πιο θεαματικές της τελευταίας δεκαετίας, καθώς στην πορεία της Γης θα βρεθούν πολύ περισσότερα μετέωρα-καμικάζι λόγω της βαρυτικής επίδρασης του Δία, που εξέτρεψε τα σωματίδια (μετεωροειδή) πλησιέστερα προς την τροχιά της Γης.
Όσοι είναι ξύπνιοι, θα έχουν την ευκαιρία -εφόσον ο κατά τόπους ουρανός δεν έχει σύννεφα- να δουν το θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο, που μπορεί να φθάσει τα 150 έως 160 μετέωρα ανά ώρα (από 60 έως 100 συνήθως). Η έξαρση των μετεώρων αναμένεται τις πρωινές ώρες της 12ης Αυγούστου, από 02:00 έως 07:00. Στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής θα δύσει και η Σελήνη, οπότε μετά από ο ουρανός θα είναι σκοτεινότερος και η παρατήρηση των διαττόντων θα είναι ανεπηρέαστη από το φως του φεγγαριού.
Περισσότερα:pronews 

Μαίρη Φασιλή

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΔΕΥΑΕΡ: Ανακοίνωση εξασθενούς χρωμίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με την από 2-6-2016 ανακοίνωσή μας σας ενημερώσαμε ότι, μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στους Φούρνους την 12-5-2016 για την ενημέρωση των πολιτών, εστάλη αίτημα με αριθμ. πρωτ. 1405/23-5-2016 της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας προς την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και την Δ/νση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου σχετικά με επικείμενη ή μη νομοθετική ρύθμιση της παραμετρικής τιμής του εξασθενούς χρωμίου στο νερό ύδρευσης.
Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας διαβίβασε το αίτημα αυτό στο Υπουργείο Υγείας με το έγγραφο Ειδ. Γραμ. Υδάτων αριθμ. πρωτ. 125760/29-6-16 λόγω αρμοδιότητας.
Κατόπιν το Υπουργείο Υγείας απάντησε προς τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. με το έγγραφο Δ/νση Δημ. Υγείας αριθμ. πρωτ. 52543/27-7-16. Σε αυτό αναφέρεται ότι σε περίπτωση θέσπισης παραμετρικής τιμής του εξασθενούς χρωμίου για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα ενημερωθεί σχετικά.
Κατόπιν τούτου γίνεται κατανοητό από όλους ότι έως σήμερα δεν έχει θεσπιστεί παραμετρική τιμή για το εξασθενές χρώμιο στο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης και εφόσον αυτή θεσπιστεί η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα ενημερωθεί αρμοδίως, ώστε να αναμορφώσει κατάλληλα το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας του νερού, που παρέχει σε όλη την έκταση του Δήμου Ερμιονίδας.
Η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. πάντως στα πλαίσια του υφιστάμενου προγράμματος παρακολούθησης ήδη διενεργεί αναλύσεις του εξασθενούς χρωμίου παράλληλα με την εκτέλεση της ελεγκτικής παρακολούθησης, ώστε να υπάρχει πληρέστερη εικόνα της ποιότητας του νερού που παρέχεται στους καταναλωτές.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Ιωάννης Πάλλης

Μουσείο Παιχνιδιών στην Ερμιόνη


15η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης


Επικοινωνία Ανδριανού με Τόσκα για την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος ΚρανιδίουΝαύπλιο, 10 Αυγούστου 2016ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Επικοινωνία Ανδριανού με Τόσκα για την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου μετά και τις σημαντικές ζημιές από τη χθεσινή νεροποντή.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, μετά και τις σημαντικές ζημιές που προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου, είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο αν. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Τόσκα, στον οποίο έθεσε εκ νέου την επιτακτική ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης του ΑΤ, το οποίο στεγάζεται σήμερα σε εντελώς ακατάλληλο κτήριο που δημιουργεί τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας για τους αστυνομικούς, και παρουσιάζει μία προσβλητική εικόνα στους προσερχόμενους σε μια περιοχή με έντονη τουριστική κίνηση.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Στην κορυφή του κόσμου

 η Άννα Κορακάκη!
 Στιγμές περηφάνιας για όλους.

1.230.000 € θα δοθεί σε 6 χωριά της Αργολίδας από τα Αιολικά Πάρκα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνεται οριστικά η διάθεση των ποσών από σταθμούς Α.Π.Ε. που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων, για τα έτη 2010-2014.
Το συνολικό ποσό αφορά 274 τοπικές κοινότητες και ανέρχεται στα 17.614.927,20 ευρώ, τα οποία πρόκειται να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
Από το παραπάνω ποσό, 1.230.000 € θα δοθεί σε 6 χωριά της Αργολίδας (Αχλαδόκαμπο, Θερμήσια, Ηλιόκαστρο, Δίδυμα, Αραχναίο, Άγ. Νικόλαο).
argolika

Πρόσκληση παρουσίασης του βιβλίου "Δεντρίτες" της Κάλλιας Παπαδάκη


Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε

Κανείς δεν είναι τόσο πλούσιος που να μην χρειάζεται
ένα χαμόγελο και κανείς δεν είναι τόσο φτωχός ...

... που να μην μπορεί να το δώσει!

Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!!
 
Μαίρη Φασιλή

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Επίσκεψη Ανδριανού σε Ερμιονίδα και Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Επίσκεψη Ανδριανού σε Ερμιονίδα και Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου: Υπεράνθρωπος ο αγώνας των πυροσβεστών – Άμεσα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αργολίδα.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε την περιοχή της Ερμιονίδας που επλήγη από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά και στη συνέχεια το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου. Ο κ. Ανδριανός εξήρε τον υπεράνθρωπο αγώνα των πυροσβεστών και των χειριστών των κατασβεστικών αεροσκαφών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών στη μάχη τους με τις φλόγες, και συζήτησε μαζί τους ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αργολίδα, δεδομένων των σημαντικών προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Το πρώτο μετάλλιο

Το πρώτο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήρθε στην Ελλάδα απο την  Άννα Κορακάκη που διαγωνίσθηκε στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι.
Η Άννα Κορακάκη μόλις 20 χρονών είναι φοιτήτρια ειδικής αγωγής. 
Ανήκει στον Ωρίωνα Θεσσαλονίκης και προπονείται από τον πατέρα της,  ο οποίος υπηρετεί στα Σώματα Ασφαλείας.
 

Το αποχαιρετιστήριο γράμμα του Leonard Cohen στη Marianne

Ο Leonard Cohen έγραψε μια σπαρακτική τελευταία επιστολή προς τη μούσα του, Marianne Ihlen, πριν πεθάνει στις 29 Ιουλίου, ηλικίας 81 ετών.

Ήταν η Ihlen που είχε εμπνεύσει το «So Long, Marianne» και το «Bird on a wire», μετά την γνωριμία τους στην Ύδρα  το 1960 και αφού έγιναν ζευγάρι.
Το ραδιόφωνο CBC Radio μίλησε στον στενό φίλο της Marianne, Jan Christian Mollestad, σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ, ο οποίος ανακοίνωσε στον Cohen ότι πλησιάζει ο θάνατός της, και έλαβε μια επιστολή του σπουδαίου μουσικού για να της τη διαβάσει.
Εγραφε:« Λοιπόν Marianne, φτάσαμε σε αυτό το χρονικό διάστημα, που είμαστε πραγματικά τόσο μεγάλοι που τα σώματά μας καταρρέουν και νομίζω ότι θα ακολουθήσω πολύ σύντομα».
» Να ξέρεις ότι είμαι τόσο κοντά  σου, πίσω σου, που αν απλώσεις το χέρι σου, νομίζω ότι μπορεί να φτάσεις το δικό μου. Και ξέρεις ότι πάντα σε αγαπούσα για την ομορφιά σου και τη σοφία σου, αλλά εγώ δεν χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο για αυτό, γιατί το ξέρεις. Αλλά τώρα, θέλω μόνο να σου ευχηθώ ένα πολύ καλό ταξίδι. Αντίο παλιά μου φίλη.  Ατελείωτη αγάπη, θα σε δω στο τέλος του δρόμου… »

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ο δωδεκάλογος του Ρομά

ΦΩΤΟ: Ρίνα ΛουμουσιώτηΤου Τάκη ΘεοδωρόπουλουΡομά και μόνον Ρομά. Διότι αν σου ξεφύγει και πεις τσιγγάνος ή γύφτος θα σου ρίξουν το πιπέρι του πολιτικώς ορθού στο στόμα σου και θα καεί η γλώσσα σου. Ως εκ τούτου ο «Δωδεκάλογος του Γύφτου» του Παλαμά θα πρέπει πάραυτα να μετονομασθεί σε «Δωδεκάλογο του Ρομά», η «Γυφτοπούλα» του Παπαδιαμάντη σε «Μικρή Ρομά» και πάει λέγοντας, αν θέλουμε να προνοήσουμε ώστε τα παιδιά μας να μάθουν τη γλώσσα της πολιτικής ορθότητας. Η επιβολή της ενιαίας σκέψης ξεκινάει από το λεξιλόγιο. Το περιέγραψε μια χαρά ο Οργουελ στο «1984». Εμείς απλώς το ζούμε.Αν πεις ότι ομάδες Ρομά λεηλατούν τον χαλκό, από τους σιδηροδρόμους ώς την προτομή του συνταγματάρχη Ψαρρού, μπορείς να έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου. Αν όμως τολμήσεις να ψελλίσεις τη λέξη τσιγγάνος ή γύφτος αλίμονό σου. Αν πεις ότι οι Ρομά προτιμούν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο απλώς αναγνωρίζεις τα διαφορετικά ήθη και έθιμα μιας φυλής, η οποία κι αυτή διεκδικεί το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Αν όμως τολμήσεις και αναρωτηθείς γιατί η οικογένεια των

Σήμερα ο Ορφέας Περίδης στο ARTίκι


καλοκαιράκι έχ΄ η καρδιά μου


καλοκαιράκι νάχει η καρδιά σας 
Έλλη Βασιλάκη

Ναύπλιο....Μάλαμας/Αγγελάκας/Παυλίδης/ΛάργκοΝεα Κίος(Ναύπλιο)
Εργόστασιο «Πελαργός»

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & the b-movies
ΛΑΡΓΚΟ

Πέμπτη 18 & Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016!

Μια μοναδική μουσική εκδήλωση ετοιμάζεται στις εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου «Πελαργός» στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Νέας Κίου! 

14η Δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης