Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Βασίλης Γκάτσος:Είναι ή δεν είναι τελικά τα Μαντράκια Παραδοσιακός Οικισμός από το 1978;;;;;Στο ΦΕΚ 594 Τεύχος Δ΄ , όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία, χαρακτηρίζονται τα Μανδράκια της ΕΡΜΙΟΝΗΣ ως παραδοσιακός οικισμός. Αλλά ...... γράφονται στον Νομό Αρκαδίας (!) και μάλιστα χωρίς σχετικό κωδικό, ενώ όλα τα άλλα μέρη έχουν κωδικό.
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παραδίδεται φυσικά επίσημο αντίγραφο του νόμου και το Τυπογραφείο τον αντιγράφει σε γράμματα τυπογραφείου, τυπώνει ένα δοκίμιο προς διόρθωση, και το τυπώνει μετά κανονικά σε ένα ΦΕΚ.
'Αρα δύο πράγματα συμβαίνουν:
1. Ο νόμος στο γνήσιο που υπέγραψαν Τσάτσος και κ. Μάνος να είναι ακριβώς αυτός που τυπώθηκε και βλέπουμε στη φωτογραφία. Δηλαδή το λάθος και η παράλειψη υπάρχουν στον νόμο.
2. Ο νόμος στο γνήσιο να ήταν σωστός, δηλαδή να γράφει Νομός Αργολίδας - ΕΡΜΙΟΝΗ (Μανδράκια) - Κωδικός τάδε αλλά το Τυπογραφείο έκανε λάθος (στ' αλήθεια χοντρό λάθος).
Έτσι ως έχει λοιπόν, με το που βγήκε το ΦΕΚ 594 Δ΄ που φυσικά ενδιέφερε το 1978 άμεσα την Κοινότητα Ερμιόνης, έπρεπε άμεσα η Κοινότητα να κάνει ένσταση με αναφορά της αρμοδίως για διόρθωση του λάθους. Περιέργως όμως μέχρι σήμερα υπάρχει το ερώτημα: είναι ή δεν είναι τα Μαντράκια - Ερμιόνης - Αργολίδος Παραδοσιακός οικισμός;;;

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται τον εικαστικό Λευτέρη Ολύμπιο


Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται στη FOUGARO GALLERY τον εικαστικό Λευτέρη Ολύμπιο, που ζει και δραστηριοποιείται μεταξύ Ολλανδίας, Κύπρου και Ελλάδας, με την ευκαιρία μιας αναδρομής στη ζωγραφική του.

Σε μία μεγάλη έκθεση με τίτλο «3», το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τη δουλειά ενός σημαντικού καλλιτέχνη με σειρά διακρίσεων, που έχει αφομοιώσει τις αρχές της λαϊκής και της βυζαντινής τέχνης, αποδίδοντας με χειρονομιακό χαρακτήρα έργα ζωγραφικής με ελληνική οικουμενικότητα. Η έκθεση έχει δομηθεί γύρω από τρεις ενότητες έργων, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ

 

Κρανίδι, 06.06.2022

Δελτίο Τύπου

Μια σημαντική πρόταση  για τον Δήμο Ερμιονίδας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με σκοπό την ανάπλαση του πάρκου που βρίσκεται στην περιοχή της παλαιάς πυροσβεστικής στο Κρανίδι.

Ο Δήμος Ερμιονίδας, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 10-03-22 προχώρησε στην έγκριση της υπ’ αριθ.: 012/2022 τεχνικής έκθεσης με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ», με την οποία προβλέπεται η δημιουργία ενός πολυθεματικού και πολυχρηστικού χώρου βορειοανατολικά της Κοινότητας Κρανιδίου.

Στόχος της πράξης αυτής είναι η τοποθέτηση νέου και σύγχρονου αστικού εξοπλισμού, οργάνων παιδικής χαράς διεθνών ευρωπαϊκών προτύπων για την ασφαλή χρήση τους από παιδιά, οργάνων γυμναστικής για την άθληση των πολιτών, φωτιστικών σωμάτων, αρδευτικών υλικών, περιφράξεων καθώς επίσης και φυτικό υλικό  που θα αναβαθμίσει το πάρκο της περιοχής. Ο χώρος καθώς και η παιδική χαρά, έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την  προσβασιμότητα και την χρηστικότητα και για ‘Aτοµα µε Αναπηρίες (ΑµεΑ).

Ο Δήμος Ερμιονίδας  στις 31.05.2022, υπέβαλε την προαναφερόμενη πρόταση στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για τα έτη 2021-2022 του Πράσινου Ταμείου. Το ποσό της δαπάνης ανέρχεται σε 214.263,20€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, ενώ η αιτούμενη χρηματοδότηση ανέρχεται  στο  ποσό  των  170.984,00€ και το υπολειπόμενο ποσό ήτοι 43.279,20€, θα καλυφθεί  από  ίδιους  πόρους  του  Δήμου, ύστερα και από την υπ’ αριθ. πρωτ. 5360/23-07-2021 Β’ Πρόσκληση (Α.Δ.Α: ΨΥ5846Ψ844-Τ5Ξ) στον άξονα προτεραιότητας: «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ»

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ


Γραφείο Δημάρχου

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Στην περίπτωση τσιμπήματος της μωβ μέδουσας, δίνονται οι ακόλουθες συμβουλές


Προσεκτικοί στις βουτιές τους θα πρέπει να είμαστε το φετινό καλοκαίρι, καθώς υπάρχει έξαρση στον πληθυσμό των μωβ μεδουσών. Μέχρι τώρα, οι περισσότερες μωβ μέδουσες έχουν θεαθεί στον Σαρωνικό Κόλπο.


Στην περίπτωση τσιμπήματος της Μωβ μέδουσας, δίνονται οι ακόλουθες συμβουλές:

Ξεπλύνετε προσεκτικά με θαλασσινό νερό χωρίς να τρίβετε την πληγείσα περιοχή. 
Εάν υπάρχει, εφαρμόστε ένα μείγμα θαλασσινού νερού και μαγειρικής σόδας (αναλογία 1:1) για δύο λεπτά. Αυτό θα σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω απελευθέρωση δηλητηρίου από τα κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα.Χρησιμοποιήστε μια πλαστική πιστωτική κάρτα, για να αφαιρέσετε τυχόν κεντριά και μείγμα μαγειρικής σόδας που έχουν ενδεχομένως παραμείνει. 
Εφαρμόστε κρύα κομπρέσα για 5-15 λεπτά. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μια σακούλα με πάγο, ή ακόμα και κρύο ρόφημα τυλιγμένο σε ένα πανί. Ο πάγος πρέπει να μην είναι σε απευθείας επαφή με το δέρμα.

Ανάλογα με τον βαθμό του πόνου, εφαρμόστε ξανά την κρύα κομπρέσα, εάν χρειάζεται, για άλλα 5 λεπτά. 
Εάν ο πόνος επιμένει, συμβουλευτείτε έναν γιατρό, ή φαρμακοποιό. Εκείνος πιθανώς θα σας συνταγογραφήσει παυσίπονα ή/και κάποια αντιφλεγμονώδη αλοιφή π.χ. 3-4% περιεκτικότητας σε λιδοκαΐνη και υδροκορτιζόνη. 
ΜΗΝ τυλίγετε το σημείο του τσιμπήματος με επιδέσμους και ΜΗΝ χρησιμοποιείτε ξύδι, φρέσκο (πόσιμο) νερό, αλκοόλ και αμμωνία, τα οποία μπορούν να επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας στην Ερμιόνη

 


Πληροφορίες - Στιγμιότυπα

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» Καθαρισμός των παραλιών μας στην Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης.Ερμιόνη, 03.06.2022

Ανακοίνωση

Ο Δήμος Ερμιονίδας, συμμετέχοντας στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» διοργανώνει δράσεις καθαρισμού ακτών και παραλιών της Ερμιονίδας.

Σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ερμιόνης, την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Ερμιονίδας και τους εθελοντές της Ερμιόνης, την Κυριακή 5 Ιουνίου, αναλαμβάνουμε δράση συμμετέχοντας στον  

Ώρα συνάντησης : 10.00 π.μ. στο Λιμάνι της Ερμιόνης.

Στον καθαρισμό των ακτών γύρω από το άλσος Μπίστι, στον κόλπο Λατοβούνι και στον όρμο Κάπαρη, συμμετέχουν οι εθελοντές μας με τα σκάφη «ΣΟΦΙΑ ΙΙ ΣΝ 218 Β»  και  «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΧ 201» με κυβερνήτες τους κ. Παυλίδη Παύλο και Μόρογλου Δημήτριο.

Την ίδια μέρα, οι μικροί μας φίλοι εθελοντές, θα επισκεφθούν και τα μουσεία της Ερμιόνης.

Οργανώνουμε την εξόρμηση για τον καθαρισμό των κοντινών μας ακτών, βάζουμε σε προτεραιότητα την υγεία όλων μας, φοράμε γάντια παίρνουμε σακούλες απορριμμάτων, στέλνουμε μήνυμα ευαισθητοποίησης για καθαρότερο περιβάλλον, για να προστατέψουμε τον πλανήτη μας και να διατηρήσουμε τις θάλασσες, τα δάση, τα ποτάμια και όλο το φυσικό μας περιβάλλον καθαρό.

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ερμιόνης

Δαμιανός Κουτούβαλης