Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Οκτώβρης 1978 μ.Χ. Λιλή Ζωγράφου

Tvxs
Η ζωή περνά από μέσα μου, με διαποτίζει με την ασκήμια της, με γεμίζει λύσσα με την αδικία της την οργανωμένη, με ταπεινώνει με την ανημποριά μου ν’ αντιδράσω, να επαναστατήσω αποτελεσματικά, να υπερασπιστώ το μαζικό μας εξευτελισμό.
Αν ξαναγινόμουν είκοσι χρόνων θα ξεκινούσα από τις κορφές των βουνών, αντάρτης, ληστής, πειρατής, ν’ ανοίξω τα μάτια εκείνων που δέχονται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα τους, όσο και κείνων που εθελοτυφλούν. Όχι, η επανάστασή μου δε θα στρεφόταν κατά του καταστημένου και του συστήματός του, αλλά εναντίον εκείνων που το ανέχονται. Θα σκότωνα, θα τσάκιζα την κακομοιριά, την υποταγή, την ταπεινοφροσύνη.
Η γη έτσι κι αλλιώς δε χωρά άλλους ταπεινούς και καταφρονεμένους. Όπως δε χωρά άλλα φερέφωνα προκάτ επανάστασης.
Η ζωή γίνηκε πια πάρα πολύ απάνθρωπη για να την καλουπώνουμε σε σχήματα, δε μας ανήκει καν, όπως δε μας ανήκει τίποτα, από τη γη που κατοικούμε ως τα πρόσωπά μας.
Όταν ο κάθε τυχάρπαστος, ο κάθε τιποτένιος, μπορεί να μάς δέσει πάνω σε μια καρέκλα, σ’ έναν πάγκο ή σ’ ένα κρεβάτι, να μάς φτύσει, να μάς μαστιγώσει, να μάς βιάσει.
Το Σύστημα αποχαλινωμένο καλλιεργεί σκόπιμα την ασυνειδησία, την αγριότητα, το χάος, καταλύοντας το σεβασμό για τον ανθρώπινο παράγοντα. Δεν άφησε τίποτα ανεκμετάλλευτο, από το “χάσμα των γενιών” που αποκόβει τους ανθρώπους μεταξύ τους και ετοιμάζει τους αυριανούς

Για τους πορτοκαλοπαραγωγούς. Μια σημαντική είδηση

Είμαι ο τελευταίος που θα υποστηρίξει ότι η μπλογκόσφαιρα αποτελεί μια ανθρώπινη κοινότητα αγγελικά πλασμένη.
Όμως σε πολλές περιπτώσεις σημαντικές ειδήσεις που παρέμειναν στα ψιλά των εφημερίδων και πίσω από τα φώτα των

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Κύριος - Κύρης - Άρχοντας - Αφέντης (Efendi)

Του Βασίλη Γκάτσου
Κύριος – Κύρης -  Άρχοντας - Αφέντης (Efendi)

Οι τίτλοι αυτοί έρχονται από την αρχαιότητα, γίνονται κυρίαρχοι τη Βυζαντινή Εποχή και συνεχίζουν μέχρι περίπου τα τέλη του 19ου αιώνα. Το Αφέντης μάλιστα περνά ως Efendi στα Τούρκικα με μεγάλη χρήση μέχρι σήμερα. Στο Ετυμολογικό Λεξικό του Μπαμπινιώτη υπάρχουν αρκετά κατατοπιστικά σχόλια.
Την περίοδο 1770 – 1828 οι τίτλοι αυτοί υπάρχουν σε ευρύτατη χρήση στα νησιά μας Ύδρα και Σπέτσες (γνωστά τότε και ως Τσάμλιζα και Σούλιζα) και απευθύνονταν στους προύχοντες. Έτσι τον Λάζαρο Κουντουριώτη τον καλούν Κυρ-Λάζαρο, τον Γεώργιο Βούλγαρη, Κυρ-Γιώργη. Σήμερα αυτό είναι μια οικειότητα, αλλά τότε ήταν τίτλος, δηλαδή εγώ που σε λέω έτσι σε αποδέχομαι στην κοινωνία μας ως Κύριο. Το ίδιο γινόταν με το Άρχοντας και Αφέντης. Γίνεται έτσι αποδεχτή η εξουσία τους, η θέση τους στη κοινωνική και οικονομική κλίμακα, αλλά από την άλλη και οι τρεις τίτλοι απευθύνονται και προς τον Χριστό ως ποιμένα και στην
Παναγιά ως μητέρα.

Βλέποντας με τα σημερινά μάτια αυτή την παλαιότερη εποχή προσάπτουμε στοιχεία της εποχής μας σε αυτούς τους τίτλους, ότι τους αποκαλούσαν έτσι, γιατί είχαν στέρνες με χρυσά νομίσματα, μένανε σε μέγαρα και φυσικά για να γίνουν ό,τι γίνανε εκμεταλλεύονταν την εργασία των άλλων. Και έτσι είχαν τέτοια δύναμη που και ο παπάς δεν έκανε Ανάσταση στις Σπέτσες αν δεν

οργανωμένες φυτείες ροδιάς, ποικιλίας Wonderful

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη
Με προοπτικές η καλλιέργεια ροδιάς – ανάρπαστο το προϊόν που στηρίζουν οι συνεταιρισμοί

Με προοπτικές η καλλιέργεια ροδιάς – ανάρπαστο το προϊόν που στηρίζουν οι συνεταιρισμοί

02.01.2012 Εξηνταπέντε παραγωγοί τόλμησαν και δημιούργησαν συνεταιρισμό για την καλλιέργεια ροδιάς, με σκοπό να συνεχίσουν να παράγουν και να προσφέρουν στα νοικοκυριά τους. Πρόκειται για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Ροδιού Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Όπως τονίζουν οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού στο paseges.gr, οι προοπτικές είναι εξαιρετικές και διαφαίνονται ήδη στα τρία μόλις χρόνια λειτουργίας του συνεταιρισμού.
Το 2008 πρώην καπνοπαραγωγοί, από τις Φυτείες και από άλλα
καπνοχώρια της Αιτωλοακαρνανίας (Παπαδάτου, Λεπενού, Όχθια, Αμφιλοχία, Γουριώτισσα, Ρουσέικα), στράφηκαν στην αναζήτηση νέων-εναλλακτικών καλλιεργειών, σύγχρονων και δυναμικών.
Αξιολογώντας τα δεδομένα της ελληνικής, ευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας αγοράς και με τη συμβολή επιστημόνων (Καθηγητών Πανεπιστημίου, Γεωπόνων, Οικονομολόγων), εγκατέστησαν στα

Τζιβαέρι

Όχι τα ραδιοκύματα αλλά κάποιοι συνειρμοί, μου θύμισαν το Τζιβαέρι. Και ποια ραδιοκύματα, που μόνο η ΕΡΑ τολμούσε να παραχωρεί ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός της στην παραδοσιακή ελληνική μουσική. Μόνο η ΕΡΑ 2 θα μπορούσε να έχει έναν Πάνο Γεραμάνη να εκπέμπει λόγια και μουσικές που έγραψαν Ιστορία. Μόνο στο Τρίτο Πρόγραμμα άκουσα κρητικούς λαϊκούς ποιητές να απαγγέλλουν τις μαντινάδες τους, με σεβασμό και μέτρο.

Όμως οι υπηρεσίες της ΕΡΤ απαξιώνονται χυδαία σε συνθήκες μάλιστα απεργίας της ΠΟΣΠΕΡΤ από τους γνωστούς φονταμενταλιστές νεολιμπεράλες. Η τζιχάντ του Μίλτον Φρίντμαν, που ξαναλέγαμε, που όχι απλά δεν αναγνωρίζει τη συμβολή της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης στον πολιτισμό αλλά φαίνεται να φαντασιώνεται τον αφελληνισμό σε κάθε έκφανση του κοινωνικού βίου, έναν πολύ κακώς εννοούμενο ελληνισμό, ταυτόσημο με το ραγιαδισμό.

Και την ίδια ώρα, το αντίπαλο δέος, ένα συνονθύλευμα μεταμοντερνιστών, αριστεριτζήδων και αντεξουσιαστών, ευνούχοι όλοι εθνικής ταυτότητας, αν δεν αποποιείται μετά βδελυγμίας, στέκεται

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Παρασκευή 20/01/2012 και ώρα 5.30μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Κρανιδίου το ραντεβού των ξενοδ/λων Ερμιονίδας

Αγαπητοί συνάδελφοι σας ενημερώνουμε

1)Η κοπή της πίτας του Σωματείου θα γίνει την Παρασκευή 20/01/2012 και ώρα 5.30μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου

Κρανιδίου ,η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά και είναι απαραίτητη , διότι θα παραβρεθεί
και θα μας ενημερώσει για τα νέα εργασιακά καθεστώτα ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος ,
ο Επιθεωρητής Εργασίας Βασιλης Λιακόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ραφαήλ Μπαρού.

2) Σας ενημερώνουμε ότι αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω

"Όλοι όσοι αγαπήσατε ποτέ βρίσκονται πάνω σε μία γαλάζια κουκκίδα"

Ένας καθηγητής αστρονομίας φιλοσοφεί γύρω από το απέραντο σύμπαν με αφορμή μια φωτογραφία που βγήκε Η φωτογραφία που ακολουθεί βγήκε από το Voyager 1 το 1990 καθώς απομακρυνόταν από τη γη, σε απόσταση 1 δις μιλίων, βγαίνοντας από το ηλιακό μας σύστημα. Από αυτή την απόσταση η γης εμφανίστηκε ως ένα μικροσκοπικό φωτεινό σημείο (μεταξύ των δύο άσπρων σημείων), μικρότερη από ένα πίξελ. Κατά τύχη εκείνη τη στιγμή η γη φωτιζόταν από τον ήλιο σε μία γωνία που

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αργό Νυχτερινό Ζεϊμπέκικο

Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου και η Δημοτική Κοινότητα Νέας Κίου, παρουσιάζουν το βιβλίο του Τάσου Καραμέλη «Ο Πελαργός της Νέας Κίου».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012, στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον κ. Γιώργο Μανινή, τ. Δήμαρχο Νέας Κίου και τον κ. Κώστα Χριστοδούλου, βιομήχανο.Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Εύα Γιαγκιόζη.

Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία του κονσερβοποιείου Πελαργός, από την ίδρυσή του μέχρι και την πώλησή του, σε

κάπου βόρεια της Καμπούλ


Το εμπόρευμα λιγοστό μα εκλεκτό και το σημείο- στο πλάι του δρόμου- ικανό να φέρνει πελάτες. Οσο για τον υπεύθυνο του καταστήματος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ποζάρει με καμάρι και αποφασισμένος να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση κάπου βόρεια της Καμπούλ.

(REUTERS/Ahmad Masood)Καθημερινή

γεννιέται η κοινωνική αλληλεγγύη

Στα σπάργανα η ανταλλακτική οικονομία

Οπου χτυπάει η κρίση, γεννιέται η κοινωνική αλληλεγγύη.
Οπου οι εκλεγμένοι -και μη- κυβερνώντες πήραν και στέρησαν, δηλαδή παντού, κάποιοι άλλοι, απλοί πολίτες, πάντα εθελοντικά και από το υστέρημά τους έρχονται για να δώσουν πίσω.
Σε αυτόν τον παράλληλο κόσμο οι δάσκαλοι κάνουν δωρεάν μαθήματα, όπως μέσω του νεοσύστατου «tutorpool», τα παζάρια χαρίζουν, οι άποροι δεν πεινάνε, ενώ οι «τράπεζες χρόνου και τροφίμων» μοιράζουν απλόχερα χωρίς τα τοκογλυφικά επιτόκια που απαιτούν οι πατροπαράδοτες.
Μια ιδέα που γεννήθηκε μόλις πριν από λίγα 24ωρα και, όπως φαίνεται, καθημερινά παίρνει σάρκα και οστά.
Ηδη αρκετές οικογένειες ζορίζονται για τα απολύτως απαραίτητα,

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στέλιος Ράμφος. Οι Έλληνες ζουν σε συνθήκες παράνοιας

Σε μια κοινωνία που δεν έχει μάθει να ακούει και που -πολύ περισσότερο- δε δείχνει να ενδιαφέρεται για τη φιλοσοφική σκέψη ο Στέλιος Ράμφος έχει καταφέρει τον τελευταίο καιρό να ταράξει τα νερά. Ως αποτέλεσμα της κρίσης που βιώνουν οι Νεοέλληνες οι σκέψεις και ο λόγος του βρίσκουν, πλέον, ευήκοα ώτα. Ο ίδιος δείχνει να το απολαμβάνει, αν και επιμένει σε όσα λέει τις τελευταίες δεκαετίες. Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και μίλησε στον «ΑτΚ»: για τον Ελληνα, τη νοοτροπία, την οικογένεια, τη δημοκρατία και -κυρίως- για το ιστορικό πείραμα, που ο ίδιος βλέπει να εξελίσσεται. Ενθουσιώδης και χειμαρρώδης, έχει το χάρισμα του δασκάλου που παρασύρει δημιουργικά τους ακροατές του. Πολύ περισσότερο όσους συζητούν μαζί του.
Κύριε Ράμφο, πως σας φαίνεται το ότι η απήχησή σας τον τελευταίο καιρό αυξάνεται θεαματικά; Αυτό που ξέρω είναι ότι το τελευταίο μου βιβλίο «Η λογική της παράνοιας» κινείται καλά. Εδώ και δέκα εβδομάδες κάνει μια έκδοση την εβδομάδα. Ενδεχομένως αυτό συμβαίνει,

Ενας χρονος Καλλικράτη

Τι φαίνεται να είναι ο Καλλικράτης;

Του Βασίλη Γκάτσου

1.     Σοσιαλιστικό παχύδερμο. Ο κάθε συνδυασμός για να κατέβει στις εκλογές χρειάζεται από 50 μέχρι 100 υποψηφίους. ‘Πλέρια’ δημοκρατία, γιατί έτσι δίδεται η ευκαιρία συμμετοχής στα κοινά όλων των πολιτών που μέχρι τώρα ...... Αυτό έχει όμως και την εξής ανάγνωση: Ο συνδυασμός υποκύπτει και εξαρτάται απόλυτα από τις θελήσεις και τις συμφωνημένες εκδουλεύσεις 50 έως 100 οικογενειών, πιθανόν και σογιών. Δηλαδή 5-10 αξιοκράτες και ικανοί να φτιάξουν έναν συνδυασμό θα εξαρτηθούν απόλυτα από το μεγάλο πλήρωμα που τελικά θα επιβάλει τις θελήσεις του.
2.     Διοικητικό παχύδερμο. Εδώ στο Ερμιονιδιστάν 3 συζητούν και  ... 4 διαφωνούν. Τι δημοτικό συμβούλιο να γίνει με 27 άτομα τα περισσότερα ανίδεα για τις σοβαρές υποθέσεις του δήμου; Δεν αρκούσαν 11 άτομα; Τι είναι όλα αυτά τα νομικά ή μη νομικά πρόσωπα, οι πρόεδροι, οι πάρεδροι κ.λ.π.; Μια αγροτοτουριστική επαρχία 10000 κατοίκων είμαστε. Περίεργη βέβαια. Ο Δήμος της είναι φτωχός, σε αυτήν κατοικούν και επενδύουν οι πλουσιότεροι Έλληνες, έρχεται πρώτη σε οφσορ εταιρίες, υπάρχει φτώχια και μεταναστευτικό ρεύμα ντόπιων προς ξένες χώρες, αλλά μεγάλη έλλειψη εργατικού δυναμικού που αναπληρώνεται από 2000 περίπου μετανάστες από όλα τα μέρη του κόσμου! Όμορφη και παράξενη πατρίδα ....
3.     Αυτοτρεφόμενο παχύδερμο. Δηλαδή με το πέρασμα του χρόνου όλο και παίρνει βάρος. Αμοιβές αιρετών (σπανίως όμως ερετών), αμοιβές προέδρων, συνέδρων, συνεδριαζόντων, διαβουλευομένων, δεματοποιούντων ων ουκ εστί αριθμός. Συν τις αμοιβές προσωπικού, μόνιμου, έκτακτου, με σύμβαση, κ.λ.π. που πάσχει από γνώση, ειδίκευση, ειδικότητα, κ.λ.π. Συν το νέο φρούτο των αμειβομένων συμβούλων κατά ειδικότητα.
4.     Διαβουλευόμενο παχύδερμο. Κάπου 50 άτομα συνιστούν την επιτροπή διαβούλευσης, εκ των οποίων 12 φυσικά πρόσωπα με κλήρο, όπως στην αθηναϊκή δημοκρατία και τα υπόλοιπα εκπρόσωποι συλλογικοτήτων. Δηλαδή αν φτιάξουμε 100 συλλόγους παραπάνω η επιτροπή θα έχει 150 μέλη. Και για να διαβουλευτούν πρέπει να πάρει έγκαιρα ο καθένας έναν πλήρη φάκελο με τα θέματα να τα μελετήσει,

Κατερίνη: «πράσινα» σχολεία


Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Δύο νέα «πράσινα» δημοτικά σχολεία αποκτά η Κατερίνη, καθώς υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την κατασκευή των βιοκλιματικών κτιρίων από τον δήμαρχο, Σάββα Χιονίδη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.
Με χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ ξεκινά η κατασκευή του 4ου δημοτικού σχολείου στην περιοχή Βατάν - Μυλαυλάκου και του 14ου δημοτικού στην περιοχή Εθνικού Σταδίου.
Ο προϋπολογισμός κάθε σχολείου ανέρχεται στο ποσό των 3.700.000 ευρώ, ενώ συνολικά, με την κατασκευή ενός ακόμη σχολείου στην περιοχή των Ευαγγελικών, που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, η δημοτική αρχή της Κατερίνης πέτυχε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 11 εκατ. ευρώ.Με την κατασκευή των νέων «πράσινων» σχολείων θα λυθούν στεγαστικά προβλήματα, ενώ θα αξιοποιηθούν παράλληλα οι ενεργειακοί πόροι, που συντελούν στη μείωση του κόστους σε ό,τι αφορά την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος.
Τα δύο «πράσινα» δημοτικά σχολεία της Κατερίνης αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους και να υποδεχτούν τους μαθητές το Σεπτέμβριο του 2013.

ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΜΑΓΙΚΟ

Το πανάρχαιο μανιτάρι της γνώσης        

Επιμέλεια Έλλη Βασιλάκη

Πασίγνωστα από την αρχαιότητα ήταν στην χώρα μας τα μανιτάρια. Θεωρούνταν μάλιστα εκλεκτή τροφή. Διάφοροι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η αμβροσία που ήταν το έδεσμα των θεών του Ολύμπου δεν ήταν παρά ένα μανιτάρι και μάλιστα ο αμανίτης (amanita muscaria). Το συγκεκριμένο είδος έχει παραισθησιογόνες ιδιότητες και οι πρόγονοί μας απέδιδαν σ' αυτό μαγικές δυνάμεις. Τα μανιτάρια αυτά μαζί με τα μανιτάρια του είδους (Phallus impudicus) ήταν τα μανιτάρια των Κένταυρων των Σάτυρων και των Μαινάδων της Μυθολογίας και αναπόσπαστο κομμάτι στα Διονυσιακά αλλά και στα Ελευσίνια μυστήρια.
Είναι από τα ωραιότερα μανιτάρια, το μανιτάρι των παραμυθιών. Όταν βγαίνει από τη γη μοιάζει με μικρή μπάλα του γκολφ. Γρήγορα μεγαλώνει σχίζοντας στα δυο την λευκή παχιά μεμβράνη που το σκεπάζει και προβάλλει το ολοκόκκινο κεφάλι του διάσπαρτο με άσπρες βούλες. Έχει ιδιότητες παραισθησιογόνες και ναρκωτικές, μεθυστικές και αφροδισιακές.
Πιθανολογείται ότι αποτελούσε την βάση του "κυκεώνα" των ελευσίνιων μυστηρίων. Όπως ήταν το κύριο συστατικό των ουσιών που χρησιμοποιούνταν στις τελετές των Σαμάνων.


Τα γνωστά από την αρχαιότητα μανιτάρια, που φυτρώνουν στα δάση και στους κάμπους της Ελλάδας, δεν έχουν δυστυχώς στις μέρες μας τη φήμη που τους

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Όταν χαράζει


Μια μουσική επιλογή της  Αγγελικής

Ο Ανάβαλος …ψάχνει τον δρόμο για την Ερμιονίδα

Αποφασίστηκε η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι μελετητές 
Στην διαδρομή που θα ακολουθήσει ο αγωγός του Αναβάλου για την Ερμιονίδα κατέληξαν οι μελετητές και συμφώνησαν με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες.
Τα ζητήματα και οι εναλλακτικές λύσεις που κυρίως απασχόλησαν τη Μελέτη ήταν δύο:
Α. Η όδευση από το αντλιοστάσιο Ιρίων στην Άρια μέχρι την περιοχή της Κάντιας.
Β. Η όδευση από το ακρωτήρι των Ιρίων μέχρι την Κοιλάδα.
Στο πρώτο τμήμα της όδευσης Άρια – Κάντια, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε βόρεια πορεία μέσω του δρόμου Ναύπλιο – Πυργιώτικα – Αγ. Αντώνιος – Κάντια. Τελικά επελέγη η νότια όδευση Άρια – Λευκάκια – Δρέπανο – Βιβάρι – Ανηφοράκι - Κάντια Παραλία Ιρίων, με ένα μήκος αγωγού

Υπερπαραγωγή με θέμα την Άλωση της Πόλης ετοιμάζουν οι Τούρκοι γείτονες μας

Mια υπερπαραγωγή με θέμα την Άλωση της Πόλης απο τον Μωάμεθ τον Πορθητή ετοιμάζουν οι γείτονες μας. Η νέα ταινία έχει την ονομασία Fetih 1453 δηλαδή «η Άλωση 1453» και θα δείχνει με λεπτομέρειες τις τελευταίες ημέρες πριν τη μεγάλη μάχη ανάμεσα στους Οθωμανούς και το Βυζάντιο στην Κωνσταντινούπολη.
Η νέα ταινία κόστισε 17 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις για τον τρόπο που θα δείχνει τα γεγονότα της εποχής.
Η πρεμιέρα θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου. Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορεί το διαφημιστικό σποτ της ταινίας..
πηγή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-Ταινία Πόες-Ομάδα Κόνυγκ Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ομάδα Παραγωγής ΚΟΝΥΓΚ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου σας προσκαλεί στην πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους Πόες στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου την Πέμπτη, 12/01/2012, στις 8:30μμ. Την προβολή θα προλογίσει η Ιστορικός του κινηματογράφου, Δρ. Κωστούλα Καλούδη, διδάσκουσα του Τμήματος. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.
Σας περιμένουμε!   
Είσοδος ελεύθερη.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Πέντε νέοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως το μοναδικό περιεχόμενο της νόησης τους, νοιώθοντας ότι η μοναδικότητα της ύπαρξης τους απειλείται από τον εξωτερικό κόσμο. Τον

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Τα ταξιδιάρικα πουλιά

LE PEUPLE MIGRATEUR / THE TRAVELLING BIRDS
Ντοκιμαντέρ, Έγχρ., Διάρκεια: 103'
Παραγωγή: Γαλλία - Ιταλία - Γερμανία - Ισπανία – Ελβετία
Σκηνοθεσία: Ζακ Περέν
Περίληψη: Αυτό το συναρπαστικό και πανέμορφο ντοκιμαντέρ που χρειάστηκε τρία χρόνια γυρισμάτων σε όλες τις ηπείρους για να ολοκληρωθεί, παρακολουθεί τα αποδημητικά πουλιά σε ένα ταξίδι που πραγματοποιούν κάθε χρόνο: αυτό της αναζήτησής τους για επιβίωση.