Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

«Κολλυβάδες»

«Κολλυβάδες»
Του Γιάννη Λακούτση
 «Ήτο  Παρασκευή  της  Α’  εβδομάδος  των  Νηστειών,  η  προτεραία  του  Αγίου  Θεοδώρου.  Την  πρωίαν  εκείνην,  εις  την  λειτουργίαν  των  Προηγιασμένων  προσεφέρετο  αφθονία  κολλύβων  εις  τους  ναούς.  Τα  προσφερόμενα  κόλλυβα  ήσαν  όχι  μόνον  « πεθαμένα  κόλλυβα»,  εις  μνήνην  των  νεκρών,  αλλά  και  εορτάσιμα  κόλλυβα,  προς  τιμήν  του  Αγίου  Θεοδώρου.  Ψυχοσάββατον  δεν  είναι  η  ημέρα,  αλλά  μόνον  Σάββατον  σαρακοστιανόν,  καθ’  όλα  δε  τα  Σάββατα  εν  γένει  γίνονται  μνείαι  νεκρών,  μετά  κολλύβων.   Προσέτι  δεν  είναι  η  μνήμη  των  «Αγίων  Θεοδώρων», αλλά  μόνον  του  Αγίου  Θεοδώρου  του  Τήρωνος,  και  όχι  πάλιν  η  μνήμη  αυτού,  ήτις  τελείται  κατά  την  17ην  Φεβρουαρίου,  όπως  η  του  Αγίου  Θεοδώρου  του  Στρατηλάτου  τη  8  του  αυτού,  αλλά  μόνον  «Ανάμνησιςτου  δια  κολλύβων  γενομένου  θαύματος  παρά  του  Αγίου  Μεγαλομάρτυρος  θεοδώρου  του  Τήρωνος»,  ότε  ο  ασεβής  τύρανος  Ιουλιανός  ο  παραβάτης  ηθέλησε  να  μολύνη  τους  Χριστιανούς,  κατά  την  πρώτην  εβδομάδα  των  νηστειών,  δια  των  ειδωλοθύτων,   εμφανισθείς  δε  ο  Άγιος  εις  τον  επίσκοπον,  παρήγγειλε  να   δώση  κόλλυβα  εις  τους  πιστούς  να  φάγουν,  εξηγήσας  άμα  τι  είναι  τα  κόλλυβα.  Εις  τας  μνήμας  όλων  των  Αγίων  προσφέρονται  κόλλυβα  τιμητικά,  εορτάσιμα,  εξαιρέτως  δε  κατά  την  εορτήν  ταύτην  του  Αγίου  Θεοδώρου,  εις  ανάμνησιν  του  θαύματος.  Τα  κόλλυβα  δε  ταύτα  είχον  και  θαυματουργόν  ιδιότητα  δια  τας  κόρας  του  λαού.  Εάν  είχε  πίστιν  εις  τον  Θεόν  και  ευλάβειαν  εις  τον  Άγιον.  Ήρκει  πάσα  κόρη  να  λάβη  μίαν  δράκα  εξ  αυτών  των  αγίων  κολλύβων  και  την  νύκτα  της  Παρασκευής  προς  το  Σάββατον  να  τα  βάλη  υποκάτω  εις  το  προσκέφαλόν  της,  δια  να  ίδη  καθ’ ύπνον  και  ολοφάνερα  τον  μέλλοντα  ευτυχή  σύζυγόν  της.  Ο  Άγιος  μάρτυς  Θεόδωρος  εθεωρείτο  ανέκαθεν  ως  ο  ευρετής  των  απολωλότων  και  ο  αποκαλυπτής  των  κρυφίων…».  ( «Άγια  και  πεθαμένα»  Παπαδιαμάντη,  Άπαντα).

Κάποια  ημέρα  του  1754,  τη  γαλήνη  της  Μοναχικής  Πολιτείας  του  Αγίου  Όρους,  τάραξε  ένα  από  τα  μεγαλύτερα 

Η αγάπη και ο χρόνος (Παραμύθι για μεγάλους)


Γ.Φ.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο..Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης



Επιστολή διαμαρτυρίας από την ομάδα της Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων

ΟΜΑΔΑ ΔΙΔΥΜΩΝ ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


   

 Δίδυμα 21/02/2018


Επιστολή διαμαρτυρίας από την ομάδα της Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων

Κύριε πρόεδρε τις τοπικής κοινότητας Διδύμων ,Κύριε Αντιδήμαρχε Ερμιονίδας με μόνιμη κατοικία τα Δίδυμα, Κύριε Αντιπρόεδρε της ΔΕΥΑΕΡ . Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι καταφέρατε να αποτελειώσετε ένα μεγάλο έγκλημα σε βάρος των κατοίκων των Διδύμων . Με συντονισμένες προσπάθειες και με την στήριξη Δημάρχου και Περιφερειάρχη καταφέρατε τo <<Ανάθεμα >> που δημιουργήσατε σε προηγούμενη θητεία σας, για την υποτιθέμενη επεξεργασία απορριμμάτων στο Σταυρό Διδύμων χωρίς να έχετε εξασφαλίσει τον τόπο και τον τρόπο μεταφοράς των απορριμμάτων με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν χιλιάδες δέματα με απορρίμματα, και ερχόσαστε τώρα παραβλέποντας την υγεία των συγχωριανών μας να θάψετε τόνους πλαστικού, και άλλων επικίνδυνων ουσιών χωρίς να πάρετε κανένα μέτρο προστασίας . Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια .Και μην ξεχάσετε στο τέλος της αποκατάστασης να σας φτιάξουν το κέντρο τοξοβολίας που σας έχουν υποσχεθεί !!!!

Τι ανταλλάγματα πήρατε από τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο για να επιτρέψετε να γίνει ένα τόσο μεγάλο έργο στα ξεχασμένα Δίδυμα ;;;Αληθεύουν αυτά που λένε οι κακές γλώσσες ότι «ανταλλάξατε» την αποκατάσταση των Δεμάτων για ένα εξίσου μεγάλο έργο μεταξύ Κρανιδίου – Πορτοχελιου όπου η παράταξή σας το έχει χάσει δυο φορές !!!!!!!!

Ένα ερώτημα έχουμε αναπάντητο ακόμα για να σας πούμε ένα ακόμα μπράβο ,εκείνη η περιβόητη συνάντηση αρχηγών παρατάξεων που ο Δήμαρχος ζητούσε τη συναίνεση των αρχηγών ώστε να μπορέσετε να διαπράξετε ανενόχλητοι το έργο σας να μας μεταφέρετε και τα σκουπίδια του Κρανιδίου, και όχι μόνο τι έγινε ;;;;

Ααα και μην ξεχάσετε να το γράψετε στο βιογραφικό σας γιατί ζυγώνουν οι εκλογές !!!Και όλα αυτά πάντα για το καλό των κατοίκων που σας επέλεξαν να διοικήσετε !!!

Εμείς σαν ομάδα Διδύμων της Δυνατής Ερμιονίδας την θέση μας την εκφράσαμε και με έγγραφο στις 26/04/2017,και σε σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, και επιμένουμε στην θέση μας. 

Καλή σαρακοστή αν και στα Δίδυμα απουσίαζαν όπως πάντα οι εκδηλώσεις για να δώσετε λίγο χαρά στον κόσμο !!

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Το ντοκιμαντέρ του Τάκη Σπετσιώτη ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΦΟΡΟΣ Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στην ΕΡΤ 2

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΦΟΡΟΣ, ΕΝΑΣ ΛΑΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.30μ.μ. ΣΤΗΝ ΕΡΤ 2


Η ζωή και το έργο του σατιρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Νίκου Τσιφόρου, μέσα από κείμενά του και εικόνες των ταινών του. Ματιές στον ελληνικό υπόκοσμο μιας εποχής και στην ιδιότυπη αργκό της πιάτσας. Σκηνές απ' τις ταινίες ''΄Ελα στο θείο'' ,''Ο άνεμος του μίσους'', ''Η ωραία των Αθηνών'' κλπ. Σύγχρονες εικόνες εμπνευσμένες από τα βιβλία του. Αλήτες και η κουρελιάρικη φιλοσοφία τους. Σύννεφα ''χοντρομπαμπακάτα'', όπως τα λέει, και γκράφιτι. Καθημερινοί Απόλλωνες στους λόφους των ΄Ανω Πετραλώνων. Η Πολιτική, το Χρήμα, οι Γυναίκες, και οι Δέκα Εντολές του Μάγκα. Συνεντεύξεις με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, και μελετητές, που μιλούν για τον χαρακτήρα του και τον πρόωρο θάνατό του. Εκτός απ' τους ρομαντικούς ποιητές, είναι γνωστή η ενασχόληση του Τάκη με σατιρικούς συγγραφείς, αν θυμηθούμε τις δύο δουλειές του πάνω σε κείμενα του Ροίδη την ταινία ''Κοράκια ή το ''Παράπονο του νεκροθάφτη'' και την πετυχημένη παράσταση ''Ψυχολογία Συριανού συζύγου'' στο θέατρο ''Χυτήριο'' (1999-2001) ''Διαβάζω Ροίδη, Τσιφόρο και Τζών Κέννεντυ Τούλ, εκτός από ποίηση...'', μας εκμυστηρεύτηκε ''Το χιούμορ ελαφραίνει τη ζωή, όπως η ποίηση την ομορφαίνει, πούλεγε ο Ουάιλντ. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν ΄Εφη Παπασπύρου, Νάνσυ Τσιφόρου, Στάθης Βαλούκος, Βασίλης Κεσίσογλου, Λάμπρος Γατής κ.α.( H φωτογραφία από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έξω από την κλασσική πετραλωνίτικη ταβέρνα ''Το Ασχημόπαπο''.)

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Μετά την κρίση τι;

Του Βασίλη Γκάτσου
Η παραγωγή τροφίμων πνέει τα λοίσθια αφημένη στη τύχη της και στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.
Ελπίδα; Το παρακάτω που όλοι διαβάσαμε:

" Το Στρατηγικό Σχέδιο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση θα έχει ορίζοντα 15ετίας. Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας έχει μεγάλη σημασία και αφορά και τις επόμενες γενιές. "

Σχέδιο λοιπόν 15ετές (!). Να θυμίσω τα όσα είπε διάσημος οικονομολόγος: Το 5ετές οικονομικό πλάνο είναι το μεγαλύτερο διάστημα που μπορούμε να έχουμε σχετικά ασφαλείς προβλέψεις. Από κει και πέρα, η ιστορία δείχνει, ότι δεν μπορούμε. Φανταστείτε ένα σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης που έγινε το 1920 με ορίζοντα το 1935 να είχε προβλέψει τη μεγάλη κρίση του 1930, ή σχέδιο του 1930 να είχε προβλέψει τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πόσο μάλλον στη χώρα μας, όπου το 5ετές γίνεται 10ετές και το 15ετές γίνεται 30ετές και πάνω. Βλέπε εθνικό δίκτυο δρόμων, Μετρό, ηλεκτροδότηση νησιών, και τον δικό μας Ανάβαλο.
Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά τα σχέδια, στρατηγικά ή όχι, φεύγουν. Εδώ στρατηγικά σχέδια για την παιδεία που για όλο τον δυτικό κόσμο μένουν για πολλά - πολλά χρόνια σταθερά, εδώ αλλάζουν όχι από κάθε νέα κυβέρνηση, αλλά ακόμα και με την αλλαγή υπουργού παιδείας.

Όσο για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της παραγωγής τροφίμων δεν χρειάζεται ούτε 15ετές, ούτε καν μονοετές στρατηγικό σχέδιο. Χρειάζονται στρατηγικές αποφάσεις μέσα σε ένα - δύο μήνες.

Όταν ο κλάδος της οικοδομής δούλευε κανονικά, απασχολούσε 400 000 άτομα, όλα με πολύ καλά μεροκάματα. Ο τουρισμός, ακόμη και τώρα, στην κρίση, απασχολεί κόσμο με λογικά μεροκάματα. Γύρω στα 400 000 άτομα, κυρίως από την πρωτεύουσα, πάνε στα τουριστικά νησιά και στα παράλια για σχετικά ικανοποιητικό μεροκάματο, που μπορεί και το δίνει ο τουριστικός τομέας, παρ' όλη την υπερφορολόγηση που τού έχει γίνει. Συγχρόνως είναι μέσα στον κόσμο, μέσα στην κίνηση, και όσο δύσκολη και να είναι η διαβίωσή τους κάνουν και αυτοί ένα μπάνιο.
Δηλαδή το κύμα των ανέργων λόγω κρίσης πάει ή στο εξωτερικό ή στον τουριστικό τομέα.

Εκδήλωση του ΙΛΜΕ στην Ερμιόνη (3-3-2018)

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

΄Ολγα Κατσιαρδή-Hering,
είναι Ομότιμος Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει τρείς μονογραφίες: α) Η Ελληνική παροικία της Τεργέστης, 1750-1830 (Αθήνα, ΕΚΠΑ, 1986, 1-2 τ.), β) Λησμονημένοι ορίζοντες Ελλήνων εμπόρων· το εμπορικό πανηγύρι στη   Senigallia   (18ος-αρχές 19ου αι.) (Αθήνα 1989), γ) Τεχνίτες και τεχνικές βαφής νημάτων: από τη Θεσσαλία στην Κεντρική Ευρώπη (18ος- αρχές 19ου αιώνα). Επίμετρο¨Η Αμπελακιώτικη συντροφιά (1805) (Αθήνα-Αμπελάκια, Ηρόδοτος, 2003). Εχει συνεκδώσει 5 τόμους και είναι συγγραφέας περισσότερων από 40 άρθρων σε συλλογικούς τόμους, επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ερευνητικοί και διδακτικοί τομείς: Ελληνισμός της Διασποράς, Οικονομική και Κοινωνική Ιστορία των Ελλήνων 15-19ος αι., Ιστορία των Πόλεων, Ιστορία της Οικογένειας, Ιστορική Ανθρωπολογία, Πνευματική Ιστορία του Νέου Ελληνισμού, Μεταναστεύσεις, Ιστορική Ανθρωπολογία, Η ιδέα της Ευρώπης, Πολιτισμικές μεταφορές, Ιστορική χαρτογραφία, Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης κ.ά. Επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, 1994, 2000. Μέλος επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπό έκδοση συλλογικοί τόμοι υπό την επιμέλειά της: “Βενετική χαρτογραφία στην Πελοπόννησο, τέλη 17.-αρχές 18ου αι.” (ΜΙΕΤ) και (σε συνεργασία με την καθηγ. Μαρία Στασινοπούλου), “Across the Danube. Southeastern Europeans and Their Travelling Identities (17th-19th centuries)”, [Κατά μήκος του Δούναβη. Οι Νοτιοανατολικοί Ευρωπαίοι και οι Ταξιδιωτικές τους Ταυτότητες (17ος-19ος αι.)] (Brill 2016). Μέλος της giunta της Διεθνούς Επιτροπής για τη Μελέτη της Οικονομικής Εταιρείας (13-18ος αι.) στο Ινστιτούτο F. Datini (Πράτο Τοσκάνης), αλλά και της Academia Europaea. http://www.arch.uoa.gr/fileadmin/arch.uoa.gr/uploads/cvs/katsiardi_gr.pdf

Κυριακή 29 Απριλίου, όλη η Ελλάδα σε ρυθμούς Εθελοντισμού!


Δελτίο Τύπου

Κυριακή 29 Απριλίου, όλη η Ελλάδα σε ρυθμούς Εθελοντισμού!

Φέτος, η 29η Απριλίου δεν είναι μια απλή Κυριακή! Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον.

Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας  θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσης της χώρας.

Εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, περιφέρειες,  φορείς και πολίτες συντονίζονται για να φροντίσουν και να ομορφύνουν πλατείες, πάρκα, γειτονιές, ποτάμια, παραλίες, λίμνες, βυθούς, βουνά, δάση, ενώ μαθητές θα περιποιηθούν το χώρο των σχολείων τους μέσα από μία εβδομάδα γεμάτη Εθελοντισμό, με κορύφωση την Κυριακή 29 Απριλίου!

Πρόκειται για μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τόλμησαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Φέτος, το όνειρό τους να ενώσουν όλη την Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα για έβδομη συνεχή χρονιά και πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις!

Μετά την περσινή επιτυχία με τη συμμετοχή του 1% του ελληνικού πληθυσμού, ο φετινός στόχος είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές με πάνω από 2.000 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα! Η φετινή θεματική είναι “Εθελοντισμός και Νεολαία”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το ταξίδι ξεκινάει με ένα κλικ στο www.letsdoitgreece.org όπου μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή και, στις 29 Απριλίου, να οργανώσεις τη δική σου δράση ή να λάβεις μέρος σε μία οργανωμένη δράση που θα γίνει στην περιοχή σου.
Νιώσε τον παλμό της εθελοντικής οικογένειας του Let’s do it Greece με μία ματιά στο βίντεο της δράσης και γίνε η αλλαγή που περιμένεις!



Πρακτικά της Διημερίδας για τον Εθνικό Διχασμό


Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους-Μυκηνών και οι Γραφικές Τέχνες Ν-ΤΥPΟ παρουσιάζουν το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος στο Άργος τα Πρακτικά της Διημερίδας για τον Εθνικό Διχασμό.

Τα Πρακτικά θα παρουσιάσουν: ο κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου του ΕΚΠΑ, ο κ. Δημήτριος Γιαννακόπουλος, Δρ. Ιστορίας του ΕΚΠΑ, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Αργολίδας και ο κ. Βασίλειος Τσιλιμίγκρας, Φιλόλογος-Ιστορικός.

Στη διάθεσή σας θα βρίσκεται ως και την παραμονή της εκδήλωσης η φόρμα στην οποία μπορείτε να κάνετε προκράτηση του τόμου των Πρακτικών.

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018


Δεύτερη επιστολή, μέσα σε 3 μήνες, αποστείλαμε χθες στον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ με παράλληλη κοινοποίηση στον Δήμαρχο Ερμιονίδας για το θέμα των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στη ΔΕΥΑΕΡ, με αφορμή την «απουσία»  της επιχείρησης από την κάλυψη  συνολικά 800 θέσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ)  σε ΔΕΥΑ (επιχειρήσεις ύδρευσης –αποχέτευσης) σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθεί η επιστολή:

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018 ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ


Κρανίδι 21/02/2018

ΠΡΟΣ

– Οικονομική Επιτροπή

Δήμου Ερμιονίδας

Κοιν :

-        Γραφείο Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή

-        Τεχνική Υπηρεσία  



ΘΕΜΑ : ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018 ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΛΑΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ)

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας τη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στα πλαίσια έναρξης υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος του οικονομικού έτους 2018, εγκρίθηκε ομόφωνα και έγινε η παραλαβή της μελέτης προκοστολόγησης με τίτλο «επούλωση λάκων έτους 21018» όπως γίνεται κάθε χρόνο στο Δήμο μας σε όλες τις δημοτικές περιόδους.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι σα 59.971 ευρώ με τα ΦΠΑ και αφορά παρεμβάσεις-επούλωση λάκων που θα πραγματοποιηθούν στην έκταση όλου του Δήμου Ερμιονίδας. Επειδή η εκτέλεση του έργου , θα ξεκινήσει περίπου σε δυο μήνες και όπως επισήμανα σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής , άμεσα ο Δήμος απαιτείται να παρέμβει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εντός των οικισμών των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων να επουλώσει σοβαρές περιπτώσεις , να κλείσει το οδόστρωμα προκειμένου να μην συμβούν ατυχήματα πεζών και αυτοκινήτων και να μην συμβούν ανθρώπινα θύματα.

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

«Ο Μάκης» του Βασίλη Κατσικονούρη στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου


«Ο Μάκης» του Βασίλη Κατσικονούρη στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου.
Ένας παππούς μόνος του στο σπίτι, καλοκαιριάτικα συνομιλεί με τον αγαπημένο του φίλο  που ακούει στο όνομα Μάκης.
Σαν παλιός αριστερός εξόριστος και αγωνιστής, τα βάζει με όλους και με όλα.
Καθώς τα χρόνια περνάνε, αποφασίζει να κάνει μια ηρωική έξοδο που δε μοιάζει με καμία άλλη...

Την κωμωδία του  Βασίλη Κατσικονούρη «Ο Μάκης», σκηνοθετεί και ερμηνεύει ο Έπι Κατσέλης.
Παρουσιάζεται για δέκα  μοναδικές παραστάσεις, από 23 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου, στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου.
Ώρα 8:30 μ.μ.

Είσοδος δωρεάν.

Αλλαγή συνεταιριστικής νοοτροπίας στην Ερμιονίδα

Η ανάγκη να υπάρχει ένας συνεταιρισμός που να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με διαφορετική νοοτροπία από αυτήν που ήδη επικρατεί ήταν ο λόγος που οδήγησε μια ομάδα ελαιοπαραγωγών να δημιουργήσουν πριν από δέκα μήνες τον Συνεταιρισμό ΘΕΡΜΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ. Το όνομα του συνεταιρισμού οφείλεται σε ιστορικές αναφορές του Παυσανία για την περιοχή και τη λειτουργία ενός ναού αφιερωμένου στη θεά Δήμητρα.
Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Κώστας Μέλλος, εξηγώντας τους λόγους ίδρυσης του συνεταιρισμού, αναφέρει ότι «για όλους όσοι ξεκινήσαμε τη νέα προσπάθεια, συνεταιρισμός σημαίνει γεωργική εταιρεία με επιχειρηματικότητα. Συμπυκνώνουμε δυνάμεις για να δημιουργήσουμε μία γεωργική επιχείρηση, η οποία θα προάγει το προϊόν που παράγουμε». Ο Κώστας Μέλλος δήλωσε ότι ο

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΣ...


Υπάρχουν καμπύλες που ονομάζονται ΛΑΘΗ,
φανάρια που λέγονται ΦΙΛΟΙ,
φώτα που ονομάζονται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,
και όλα γίνονται, αν έχεις: ένα ανταλλακτικό που ονομάζεται ΑΠΟΦΑΣΗ,
μια ισχυρή μηχανή που ονομάζεται...
ΑΓΑΠΗ,
μια καλή ασφάλιση που ονομάζεται ΠΙΣΤΗ,
άφθονο καύσιμο που ονομάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ,
αλλά πάνω απ 'όλα έναν έμπειρο οδηγό που ονομάζεται ΘΕΟΣ


  
Πηγή: ellpalmos

Γ.Φ.

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Παιδικές φωνές, μπαμπάδες, μαμάδες , παππούδες που γίνονται πάλι παιδιά γέμισε ο λόφος των Μύλων



Αρκετός κόσμος ανέβηκε στην Αγία Ερμιόνη σήμερα, για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού και  να γιορτάσει όπως κάθε χρόνο τα Κούλουμα .
Η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης είχε φροντίσει για τις μουσικές και τα κεράσματα.
Ο καιρός όμως δεν ήταν σύμμαχος.
Και του χρόνου!