Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Γαϊτανάκι 2023 | Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης


 #Γαϊτανάκι_2023 #χοερ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναμφίβολα, ζώντας ή παρατηρώντας ένα τόσο δυνατό δρώμενο, είναι δύσκολο να βάλεις τις σκέψεις σου, τα συναισθήματά σου, τον παλμό, που πια αποτελεί ανάμνηση, σε σειρά και όλα ετούτα να τα αποτυπώσεις σε λέξεις.
Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης, μετά από δίχρονη υποχρεωτική παύση του αποκριάτικου δρώμενου που διοργανώνει με τίτλο «Γαϊτανάκι», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 , φώναξε δυνατά και πάλι «Τούτες οι μέρες το ‘χουνε & αυτές οι εβδομάδες» στα σοκάκια και τους δρόμους της Ερμιόνης μας.


Για 6η χρονιά, 27 παιδιά, 35 έφηβοι & ενήλικες χορευτές & χορεύτριες έδωσαν δυναμική παρουσία και αρωμάτισαν τις γειτονιές του Ταξιάρχη και της Παναγίας, πλημμύρισαν με χρώματα, τα Μανδράκια και τον Άγιο Αθανάσιο, ταξίδεψαν το κοινό σε αποκριάτικους ρυθμούς στο Λιμάνι και στην Πλατεία Πεύκου.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

ΣΤΕΓΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ:Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στον εκλεκτό κ. Σπύρο Λιναρδόπουλο.


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στον εκλεκτό κ. Σπύρο Λιναρδόπουλο. 

Η διάλεξή του για την δημιουργία του καρκίνου, τους παράγοντες που τον επηρεάζουν, την οφειλόμενη προσοχή του καθενός μας και την έρευνα για την αντιμετώπισή του, καθήλωσαν το σύνθετο ακροατήριό του. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιστήμονες ωφελήθηκαν πολλαπλά απ’ τη γνωριμία μαζί του.

Προσιτός, εύληπτος, παραστατικός, μας κατέστησε σοφότερους.Ο κ. Σπύρος Λιναρδόπουλος είναι ο φιλικός γείτονας, ο πρόσχαρος και συνάμα ο ακάματος μελετητής, ο ακούραστος ερευνητής. Είναι ο άνθρωπος που με τους συνεργάτες του έχει πατεντάρει, ως τώρα, δύο φάρμακα ενάντια στον καρκίνο. Έχει ανακουφίσει και έχει σώσει συνανθρώπους μας. Έχει κατακτήσει τις κορυφαίες επιστημονικές θέσεις. Τι περισσότερο από Διευθυντής Έρευνας για τον καρκίνο στο Cambridge!Μας περιποιεί τιμή η αγάπη και η φιλία του. Είναι εδώ για όλους. Κόσμημα της Ερμιόνης, της επαρχίας μας, της Ελλάδας, παράδειγμα για όλους μας, ιδιαιτέρως για τους μαθητές μας που τον έζησαν από κοντά, τον συναναστράφηκαν.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Ερμιονίτικο Ξεφάντωμα στην Πλατεία Πεύκου στην Αγία Ερμιόνη

 


Γιώργος (Σορολόπης) Ιωάννου

μεστό αφιέρωμα στον συγγραφέα και φιλόλογο Γιώργο Ιωάννου
από την ποιήτρια Βίκυ Δερμάνη Ο Γιώργος Ιωάννου ήταν ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος και θεατρικός συγγραφέας, ένας από τους σημαντικότερους πεζογράφους της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς. Το πραγματικό του όνομα ήταν Γιώργος Σορολόπης. Γεννήθηκε το 1927 στη Θεσσαλονίκη από γονείς Θρακιώτες πρόσφυγες. Εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο και αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου (1950). Τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια τα έζησε στη Θεσσαλονίκη με εξαίρεση το διάστημα της Κατοχής, όταν για να προστατευτούν από τους βομβαρδισμούς, αυτός και τα αδέλφια του κατέφυγαν στη Χαλκιδική και στη συνέχεια στην Αθήνα. Η περίοδος της Κατοχής σημάδεψε έντονα την ψυχή του κι επανέρχεται συχνά στο συγγραφικό του έργο.
Ο πατέρας του Ιωάννης κατέφυγε στη Θεσσαλονίκη από τη Ραιδεστό της Ανατολικής Θράκης, προερχόμενος από αστική οικογένεια. Η μητέρα του Αθανασία ήταν από την Κεσσάνη της Ανατολικής Θράκης. Ο Γιώργος