Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

έχεις μάτια το φεγγάρι


Σε καθε τραγουδακι που βαζετε καλο ειναι να γραφετε διπλα και τους στιχους. Εκει φαινονται και οι αλλοι δημιουργοι.
Και ειδικα ο στιχουργός - ποιητης που η ποιηση εχει συνηθως την ιδια αξια αν οχι μεγαλυτερη απο την μουσικη.
G.K.T. απο τα Διδυμα...
Συμφωνούμε και ευχαριστούμε.

Έχεις μάτια το φεγγάρι

Στίχοι: Ελευθερίου Μάνος
Μουσική: Θεοδωράκης Μίκης
Πρώτη εκτέλεση: Αντώνης Καλογιάννης
Άλλες ερμηνείες:
Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Έχεις μάτια το φεγγάρι
κι είναι η νύχτα σπιτικό σου
μα από αυτά που μου ’χεις πάρει
τίποτα δεν είν’ δικό σου.

Έχεις δάκρυα την αγάπη
με φωτιά και με μαχαίρι
κι έχεις για κρασί φαρμάκι
και το χωρισμό στο χέρι.


Καλό Σαββατοκύριακο!

καβάλα σε ένα έργο τέχνης

Πώς ένα νεκρό δέντρο γίνεται... ποδήλατο 

Προτείνει η Έλλη Βσιλάκη

 
Δύο κάτοικοι του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ο Bill Holloway και ο Mauro Hernandez διατηρούν μια ιδιαίτερη ξυλουργική επιχείρηση. Δουλειά τους είναι να μαζεύουν καταδικασμένα δέντρα του αστικού τοπίου και να τα μετατρέπουν σε... ποδήλατα.
 
 
Κάθε χειροποίητο έργο τους διαφέρει από τα υπόλοιπα, κάτι που κάνει το προϊόν της προσπάθειάς τους ιδιαίτερα ελκυστικό για

Η αλήθεια της ζωής...

Της Έλλης Βασιλάκη
Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά
Δείτε τις απόψεις του George Carlin για τα γηρατειά όπως μας τις παρουσιάζει το Ξέφωτο. «Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!» Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.
Μπαίνεις στην εφηβεία, και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει.
Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.
«Πόσων ετών είσαι;» «Θα γίνω 16!» Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ, θα γίνεις 16! Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σου! Γίνεσαι 21.
Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία.ΓΙΝΕΣΑΙ 21..

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Απολαύστε

τον Nicolas Besnard
και την Shenea Booth 
ΚΑΙ ...
ΞΑΝΑΕΡΩΤΕΥΘΕΙΤΕ!
ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Σήμερα στις 19:00 συνεδριάζει το Δ.Σ. της Δημ. Κοιν. Ερμιόνης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 
 ΕΡΜΙΟΝΗΣ                                                                   ΕΡΜΙΟΝΗ  16/01/2011
                                                                                          ΑΡ. ΠΡΩΤ: 32                          

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Για την σύγκλιση του  Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας κατά τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/10
Προς :  Τον  κ. Δήμαρχο.
            Τους κ. Δημοτικούς Κοινοτικούς Συμβούλους Ερμιόνης.

Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που  θα γίνει  στο Δημοτικό Γραφείο Ερμιόνης την ημέρα  Παρασκευή 20/01/2011 και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, στα  παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.    Σχετικά με το ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (για τα σκουπίδια :Σταυρός – Δίδυμα).
2.    Σχετικά με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας για αναπροσαρμογή δημοτικών τελών.
3.    Αίτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης.
4.    Αίτηση των κ.κ. Δημαράκη Δήμητρα και Κρητικού Αργυρώ.
5.    Διαμόρφωση παραλίας (στη βόρεια είσοδο του άλσους Μπίστι).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ

Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας. Αναλύσεις ολικού και εξασθενούς χρωμίου.

Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας
Κρανίδι, 16-01-2012
ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
του Δήμου Ερμιονίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναφορικά με αναλύσεις που πραγματοποίησε η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. για τον ποσοτικό προσδιορισμό του ολικού και εξασθενούς χρωμίου σε δείγματα νερού, έχουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:
Ελήφθησαν συνολικά 87 δείγματα νερού στις 24 & 25/10/2011 για αναλύσεις ολικού και εξασθενούς χρωμίου.
Σε ότι αφορά το ολικό χρώμιο, όλα τα δείγματα ήταν εντός των ορίων που καθορίζει η Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία (ΚΥΑ2600/2011) για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης (ανώτατο αποδεκτό όριο 50 μg/l). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ανώτερη τιμή ολικού χρωμίου που ανιχνεύτηκε σε δείγμα του Δήμου, ήταν το 16,3 μg/l (η οποία αναφέρεται στην γεώτρηση Γέφυρα της Δ.Κ. Φούρνων που είναι εφεδρική, δεν χρησιμοποιείται στο δίκτυο ύδρευσης)

Σε 54 δείγματα η συγκέντρωση του ολ. χρωμίου ήταν από μηδενική έως 2 μg/l,
σε 17 δείγματα η συγκέντρωση του ολ. χρωμίου ήταν από 2 μg/l έως 5 μg/l,
σε 14 δείγματα η συγκέντρωση του ολ. χρωμίου ήταν από 5 μg/l έως 10 μg/l.
σε 2 δείγματα η συγκέντρωση του ολικού χρωμίου ήταν μεγαλύτερη των 10 μg/l

Σε ότι αφορά το εξασθενές χρώμιο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ανωτέρω παραμετρική τιμή των 50 μg/l που ισχύει για το ολικό

Κινδυνολογία

Αφήσανε τις διοξίνες και πιάσανε το εξασθενές.

Του Βασίλη Γκάτσου
Είναι η δεύτερη φορά που με ανεύθυνη κινδυνολογία από τον χώρο της παρατρεχάμενης αριστεροειδούς αφασίας η Ερμιονίδα αρχίζει να παρουσιάζεται σαν ο νέος Ασωπός της χώρας (Περισσότερα στους Ιχνηλάτες).
Η πρώτη ήταν με τις διοξίνες των δύο χωματερών μας που σκέπαζαν τάχατες κάμπους και βουνά. Παραδόξως οι κινδυνολόγοι ποτέ δεν έκαναν αναλύσεις και εξαφανίστηκαν από τους χώρους των χωματερών, όπως και εμφανίστηκαν.
Τώρα μας προέκυψε η Ερμιονίδα ως νέος Ασωπός, γιατί ο Δήμος, φρόνιμα ποιών, έκανε αναλύσεις σε πολλά σημεία, έστω και με μη επιστημονικό τρόπο, και σε μία γεώτρηση εκτός λειτουργίας μετρήθηκε εξασθενές χρώμιο γύρω στα 13 -14 μg/l. Και επειδή είναι βέβαια μέσα στα όρια του ολικού χρωμίου, η αριστεροειδής αφασία αντί να επικαλεστεί τα όρια που έχει θέσει κάποια σοσιαλιστική χώρα όπως η Βόρεια Κορέα, η Κούβα και η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, επικαλείται το χαμηλότερο όριο του κόσμου της καπιταλιστικότητης Καλιφόρνιας! Και εκεί που ο Δήμος φρόντισε για την υγεία των κατοίκων, τώρα θα τρέχει να αποδείξει ότι η Ερμιονίδα δεν είναι Ασωπός!!

Ξαναγράφω:

1.    Ο Δήμος πρέπει να επαναλάβει τις δειγματοληψίες με επιστημονικό τρόπο και να προσθέσει και δειγματοληψίες από τα παράλια ύδατα. Τα έγραψα σε προηγούμενο άρθρο. Μόνο να προσθέσω ότι τα μπουκάλια που θα πάρει δείγμα νερού να είναι γεμάτα πάνω πάνω, γιατί αν είναι μέχρι τη μέση ο αέρας μπορεί να οξειδώσει το τρισθενές χρώμιο σε εξασθενές. Άρα η επιστημονική δειγματοληψία και η

Πολεοδομία

Του Βασίλη Γκάτσου
Άλλο Πολεοδομία και άλλο Εξοχικοδομία

Πολεοδομία 1: Σύνθετος επιστημονικός και τεχνικός κλάδος, που αποβλέπει στη σχεδίαση και την αρμονική οργάνωση στον χώρο μικρότερων ή μεγαλύτερων τμημάτων πόλης ή οικισμού για τη διατήρηση υψηλής αισθητικής και την εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης.
Πολεοδομία 2: το σύνολο των τεχνικών, διοικητικών, οικονομικών και κοινωνικών μέτρων, με τα οποία επιδιώκεται η αρμονική και ανθρώπινη οργάνωση των οικισμών.
Πολεοδομία 3: Κρατική υπηρεσία αρμόδια για τα παραπάνω ζητήματα.

Τα τρία ως άνω είναι η Πολεοδομία κατά το λεξικό Μπαμπινιώτη.

Δηλαδή η Πολεοδομία έχει σχέση μόνο με πόλη και οικισμό. Όμως η βάση της πόλης και του οικισμού είναι η γη. Άρα πρέπει πρώτα ένας νόμος να καθορίσει ότι σε αυτά τα κομμάτια επιτρέπεται η δημιουργία πόλεων ή οικισμών ή σε αυτά τα κομμάτια γης επιτρέπεται η επέκτασή τους, και μετά αυτά τα κομμάτια περιέρχονται στην αρμοδιότητα της Πολεοδομίας.
Το εξοχικό στα 2 στα 4 ή περισσότερα στρέμματα δεν συνιστά οικισμό ούτε πόλη. Άρα δεν έχει καμιά αρμοδιότητα η Πολεοδομία και με τις τρεις ως άνω

Έφτασε στην Ελλάδα το εμβόλιο καλα-αζάρ

Διαθέσιμο και στην Ελλάδα, είναι από σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, το πρώτο και πολυαναμενόμενο εμβόλιο κατά της λεϊσμανίωσης σκύλων (καλα-αζάρ).
Το εμβόλιο CaniLeash περιέχει πρωτεΐνες του παράσιτου για τις οποίες μπορεί να παράγει αντισώματα το ανοσοποιητικό σύστημα. Χορηγείται σε τρεις δόσεις, με μεσοδιαστήματα τριών εβδομάδων.
Το κόστος για κάθε δόση κυμαίνεται γύρω στα 50 ευρώ.
Πριν από τον εμβολιασμό προηγείται αιματολογική εξέταση προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ο σκύλος είναι αρνητικός στο παράσιτο, δηλαδή δεν φέρει αντισώματα που υποδηλώνουν παλαιότερη λοίμωξη.

Τα ΑμεΑ ζητούν άμεση λύση

«Δώστε τέλος στη συζήτηση για την πιστοποίηση της αναπηρίας»                                Προτείνει η Έλλη Βσιλάκη 

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη να δώσει εδώ και τώρα οριστικό τέλος στη συζήτηση για την πιστοποίηση της αναπηρίας στην Ελλάδα.
Επιβάλλεται να οριστικοποιηθούν το συντομότερο δυνατό οι αλλαγές στον Ενιαίο Κανονισμό Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, που θα ανταποκρίνεται κατ’ ελάχιστο στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως έχει ήδη συζητηθεί με την ΕΣΑμεΑ και τους φορείς της και έχει δεσμευθεί ο υπουργός.
Η Συνομοσπονδία καλεί παράλληλα τους συντάκτης της

Τα 28 δευτερόλεπτα της εσχάτης προδοσίας

Να αναρτηθεί οπωσδήποτε, προτείνει η Έλλη Βασιλάκη
Δημήτρης Αντωνίου
Η υπόθεση της μήνυσης του ιατρού κ. Αντωνίου, δεν είναι μια «χαμένη υπόθεση» όπως έσπευσαν αρκετοί να προεξοφλήσουν!
Είναι αλήθεια ότι, μιλώντας με πολλούς παράγοντες όταν κατατέθηκε η μήνυση για «ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» κατά του συνόλου των βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο, μας «βομβάρδιζαν» με πληροφορίες του τύπου ότι δεν έχει καμία απολύτως τύχη. Και μέχρι σε ένα βαθμό δεν είχε μιας και στα δικαστήρια είχε απορριφθεί.
Η επιμονή όμως του γιατρού, τον ώθησε να προωθήσει την μηνυτήρια αναφορά ακόμα και στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας στον Άρειο Πάγο.
Εκεί φαίνεται ότι οι όροι αντεστράφησαν! Η μήνυση όχι απλά δεν κατέπεσε, όχι απλά δεν θεωρήθηκε αβάσιμη αλλά αντίθετα:
Κρίθηκε ως βάσιμη με δεδομένα που στοιχειοθετούν κατηγορητήριο. Κι έτσι, ο αρμόδιος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που την εξέτασε, Αθανάσιος Κατσηρώδης,

την παρέπεμψε στη Βουλή, διότι κάποιοι από τους «κατηγορούμενους» είχαν διατελέσει και υπουργοί. Θεώρησε δηλαδή, ότι πρέπει να δικαστούν με το νόμο περί ευθύνης υπουργών ο οποίος «συμπαρασύρει» και τους λοιπούς βουλευτές που δεν είχαν διατελέσει υπουργοί! Ετσι, εδώ και μερικές εβδομάδες, στη βουλή, έχει φτάσει το πόρισμα στην ουσία του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, το οποίο έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για «εσχάτη προδοσία» εκ μέρους των

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Θα έλεγε τις

«Θα έλεγε τις ότι η χώρα αύτη ηλευθερώθη επίτηδες, δια να αποδειχθή ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκησιν»

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.
.

δεν είναι όλα όπως τα νομίζουμε

Του Βασίλη Γκάτσου
Κομποστοποίηση


Επειδή τελευταία η κομποστοποίηση έχει γίνει καραμέλα, το προϊόν της κομποστοποίησης, το κομπόστ, έχει χρήση μόνον όταν προέρχεται από τα υπολείμματα των τροφών χωρίς τίποτε άλλο μέσα. Όταν αυτό γίνει υπεύθυνα στο σπίτι έχει και άμεση υπεύθυνη χρήση στον κήπο του σπιτιού ή στο κτήμα. Μη νομίσετε βέβαια ότι κάνει θαύματα, ένα φτωχότατο εδαφοβελτιωτικό είναι.
Όταν όμως η προς κομποστοποίηση πρώτη ύλη είναι από διαλογή αστικών απορριμμάτων, άρα μεγάλη ποσότητα που κανένας δε ξέρει τι άλλο εκτός από υπολείμματα τροφών περιέχει, το πράμα πάει τελείως αλλού.
Ακόμη και να μην περιέχει πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα κ.λ.π. μπορεί να έχει λάδια μηχανής, φυτοφάρμακα, χρώματα, διαλύματα κάθε είδους κ.λ.π., χώρια τα μικροαντικείμενα.
Και το σπουδαιότερο, από οικιακά απορρίμματα που είναι απόβλητο φτιάχνεις ένα προϊόν  από τη διεργασία της κομποστοποίησης το οποίο θα χρησιμοποιήσεις προφανώς στις καλλιέργειες. Άρα πρέπει το κομπόστ να τυποποιηθεί σε συσκευασία και ανά παρτίδα με κωδικό, να έχει χημική ανάλυση, προδιαγραφές  και άδεια για συγκεκριμένη χρήση βάσει οδηγιών. Δεν σημαίνει ότι φτιάξαμε ως Δήμος η ως εταιρεία αξιοποίησης κομπόστ και ελάτε πάρτε το με το φορτηγό και στρώστε το σαν εδαφοβελτιωτικό στο κτήμα σας. Εδώ δεν επιτρέπεται η μεταφορά χώματος από έναν κάμπο στον άλλο, δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να μεταφέρει χώμα από τον κάμπο της

Καερέτι:

Η ζωή χωρίς χρήμα 

Επιλέγει η Έλλη Βασιλάκη

Όταν οι νόμοι της αγοράς γίνονται ασφυκτικοί, οι πολίτες οργανώνουν τη δική τους ανταλλακτική οικονομία και συναλλάσσονται με κοινωνικά νομίσματα. Μια οικονομία που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Στην Ιεράπετρα, στα Χανιά, στην Πάτρα και συνολικά σε 26 τοπικά δίκτυα σε όλη την Ελλάδα, οι κάτοικοι αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού...
Η Τηλεόραση από τους Πολίτες ταξιδεύει στην Ιεράπετρα με αφορμή τη συνάντηση ανταλλακτικών δικτύων από την Κρήτη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, που οργάνωσε το τοπικό δίκτυο Ιεράπετρας «Καερέτι». Το Καερέτι προέρχεται από την τούρκικη λέξη “gayret” που σημαίνει προσφέρω μια μικρή βοήθεια σε κάποιον (ψυχικό), και η ρίζα της είναι αραβική.

από τους αστυνομικούς της Αργολίδας

Έξι τόνοι τρόφιμα
Τα πρόσφεραν σε φιλανθρωπικά σωματεία και στο νοσοκομείο Άργους.
Ενημερώνει η Έλλη Βασιλάκη
Τους τελευταίους μήνες, η τοπική διοίκηση Αργολίδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, διέθεσε όσα χρήματα είχε συγκεντρώσει την τελευταία δεκαετία προκειμένου να οικοδομήσει στο Ναύπλιο ιερό ναό στο όνομα του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγίου Αρτεμίου, σε φιλανθρωπικά σωματεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, «η κωλυσιεργία της
Ναοδομίας να εγκρίνει την άδεια οικοδομής και η απόφαση του δήμου Ναυπλίου να αποδεσμεύσει οικόπεδο που είχε διαθέσει ο δήμος το 2004 και προοριζόταν για την ανέγερση του ιερού ναού», τους οδήγησε στην απόφαση να διαθέσουν όλα τα χρήματα που υπήρχαν σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, σε φορείς και οργανώσεις που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο.

Ελληνικό λάδι πίσω απο ιταλικές ετικέτες

Πίσω από κάθε μπουκάλι Carapelli, το οποίο πωλείται προς 7-8 ευρώ το λίτρο, υπάρχει ένας έλληνας παραγωγός που πουλάει το προϊόν του χύμα στην ιταλική αγορά εισπράττοντας περίπου 2 ευρώ το κιλό και αφήνοντας τον Ιταλό να καρπωθεί την υπεραξία. Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πώς μια χώρα μπορεί να χάσει την ανταγωνιστικότητά της εκχωρώντας τον πλούτο της σχεδόν δωρεάν!
Στα ράφια των ευρωπαϊκών σούπερ μάρκετ μπορεί κανείς να βρει πολλές γνωστές μάρκες ελαιολάδου, όπως οι διάσημες ιταλικές Carapelli, Monini και Carli, όχι όμως και ελληνικές.
Και όμως, το ελληνικό ελαιόλαδο είναι... παρόν, αλλά μόνο μέσα στο μπουκάλι και στο πίσω μέρος της ετικέτας, αν και εφόσον αναγράφονται οι χώρες προέλευσης. Πίσω από κάθε λίτρο

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Kraak & Smaak


Μουσική πρόταση απο τον  Τίμο

Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να γίνουν Έλληνες

  
Εδώ και μερικούς μήνες στο http://jesuisgrec.blogspot.com εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ευρώπη, ζητούν να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα, καταγγέλλοντας παράλληλα την "δικτατορία των αγορών" και την επιβολή μέτρων οικονομικής λιτότητας.
Η πρωτοβουλία ονομάστηκε "Η έκκληση της Νάντης", αφού από αυτή την πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών με το σλόγκαν "Είμαι και εγώ Έλληνας".
"Είμαστε και εμείς Έλληνες. Μαζί περνάμε κοινές δυσκολίες και συμπαραστεκόμαστε στον
δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό", εξηγεί ο Λικ Ντουγιάρ, δάσκαλος στο επάγγελμα με καταγωγή από τη Νάντη της Γαλλίας.
Στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου ο κ. Ντουγιάρ άναψε την πρώτη σπίθα που γρήγορα μετατράπηκε σε ένα μικρό πλην

ενθουσιώδες κίνημα συλλογής διαδικτυακών υπογραφών για την απόκτηση της Ελληνικής υπηκοότητας, ως ένδειξη συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους Έλληνες.
Πως άρχισαν όλα
Όλα φαίνεται πως άρχισαν από μία μακρά συζήτηση μεταξύ δύο φίλων το βράδυ της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου. "Με τον γείτονα και φίλο μου Ζιλ Γκελγκόν μένουμε στην Νάντη με τις οικογένειές μας. Η πρωτοβουλία μας άρχισε στο όνομα ενός πολιτιστικού συλλόγου που ονομάζεται "Η Νάντη είναι μία γιορτή - Neuf".

Τσίπρας με αποδείξεις και ονόματα

Για πρώτη ίσως φορά, αρχηγός κόμματος τολμά να μιλήσει με αποδείξεις και ονόματα για τα κακώς...

Συνέντευξη- καταπέλτης Τσίπρα... με ονοματεπώνυμα
κείμενα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
πηγή 
«Δεν μπορείς να καταγγέλλεις αόριστα το «Κεφάλαιο», όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»» λέει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο newsbomb, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Και να αναλαμβάνεις βέβαια και το πολιτικό κόστος» σημειώνει.
Στην ερώτηση πόσο συμπτωματικό είναι κάποιοι όμιλοι, όπως π.χ. αυτός του κυρίου Μυτιληναίου, που είδαμε πρόσφατα να καταγγέλλεται σε δημοσιεύματα για την ευκολία με την οποία παίρνει δουλειές, να είναι συγχρόνως χορηγός στα συνέδρια που κάνει ο αδελφός του πρωθυπουργού για την «πράσινη ανάπτυξη», ο κ. Τσίπρας απαντά:
«Ο κύριος Μυτιληναίος, διαθέτει μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού

Κύρη συνέχεια ......

Κύριος – Κύρης -  Άρχοντας - Αφέντης (Efendi), αλλά στο επιχειρησιακό περιβάλλον.
 Του Βασίλη Γκάτσου
Η διοίκηση μιας επιχείρησης ήταν κατ’ αρχήν αντιγραφή της στρατιωτικής κάθετης διοίκησης η οποία μετεξελίχθηκε στην κλασσική (μέχρι προ ολίγων δεκαετιών) Προϊσταμένου – Υφισταμένου. Δηλαδή από τα άνω κλιμάκια, σκαλί σκαλί έρχονται προς τα κάτω οι εντολές, οι ιδέες τα σχέδια, ενώ προς τα πάνω δεν πάνε εντολές, αν προσπαθήσουν δε να πάνε ιδέες και σχέδια, κόβονται, ή χάνονται, ή τα οικειοποιούνται οι προς τα πάνω, οπότε, σε μια τέτοια δομή, γιατί να παράγονται ιδέες και σχέδια; Εδώ λοιπόν, σύμφωνα με όσα είπαμε στο προηγούμενο άρθρο, ο κάθε Προϊστάμενος λειτουργεί με το πρώτο μισό του Κυρίου – Άρχοντα, και ελάχιστα με το δεύτερο του ποιμένος, της μητέρας και να προσθέσουμε και του δασκάλου.
Τα ίδια και κατά πολύ χειρότερα ίσχυαν και στις σοβιετικού τύπου επιχειρήσεις, όταν έβλεπες κάτω από την σοσιαλιστική τους προπαγανδιστική πάσπαλη.

Τα πράγματα όμως αλλάξανε και από την Ιαπωνία κυρίως μας ήλθε ένας νέος οριζόντιος τρόπος διοίκησης. Δηλαδή η σχέση Προϊσταμένου – Υφισταμένου έγινε εξαιρετικά χαλαρή και η δραστηριότητα της επιχείρησης βασίστηκε στην ομαδική εργασία και την δημιουργία ομάδων που επιλύουν προβλήματα, δημιουργούν και αξιολογούν ιδέες, σχεδιάζουν κ.λ.π. Αυτός ο νέος τρόπος σχηματικά αποτυπώνεται σε αυτό που λέμε Total Quality = Ολική Ποιότητα = Ποιότητα στα πάντα. Αυτό πρακτικά σημαίνει να δουλεύουμε μαζί και όχι υπό. Αυτή η διοικητική επανάσταση

το δικαίωμα της «επαρκούς αμοιβής»

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη
Καθώς πλησιάζει η 16η Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται η επόμενη επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών, εντείνονται και οι πιέσεις για συμφωνία των κοινωνικών εταίρων η οποία να οδηγεί σε μείωση του κόστους εργασίας.

Τα συνδικάτα, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους, ότι δεν θεωρούν μισθούς, δώρα, επιδόματα και μισθολογικές ωριμάνσεις, ζητήματα προς εξέταση. Το σύνολο όμως του εργατικού κόστους αποτελούν όμως εκ των πραγμάτων, αντικείμενο διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης με την «τρόικα».

Για πρώτη φορά βρίσκεται στο τραπέζι και ο κατώτερος μισθός, το ύψος του οποίου επηρεάζει τις μέσες ετήσιες απολαβές των μισθωτών.

Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι ο 8ος μεγαλύτερος

θέλω…

θέλω 
Θέλω να με ακούς,  χωρίς να με κρίνεις
Θέλω τη γνώμη σου, χωρίς συμβουλές 
Θέλω να με εμπιστεύεσαι, χωρίς απαιτήσεις 
Θέλω τη βοήθειά σου, κι όχι ν΄ αποφασίζεις για μένα 
Θέλω να με προσέχεις, χωρίς να με ακυρώνεις 
Θέλω να με κοιτάς, χωρίς να προβάλεις τον εαυτό σου σε μένα
Θέλω να μ΄ αγκαλιάζεις, χωρίς να με κάνεις να ασφυκτιώ
Θέλω να μου δίνεις ζωντάνια, χωρίς να με σπρώχνεις
Θέλω να με υποστηρίζεις, χωρίς να με φορτώνεσαι
Θέλω να με προστατεύεις, χωρίς ψέματα
Θέλω να πλησιάζεις, χωρίς να εισβάλλεις
Θέλω να ξέρεις τις πλευρές μου, που πιο πολύ σε ενοχλούν
Να τις αποδέχεσαι και να μην προσπαθείς να τις αλλάξεις 
Θέλω να ξέρεις ... πως σήμερα μπορείς να βασίζεσαι πάνω μου ... 
Χωρίς όρους
 
 Από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι "Ιστορίες να σκεφτείς" 
 
Έλλη Βασιλάκη

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΣΑ ΣΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΟΥΡΑΝΟΣΧρόνια πολλά σε κάθε Αντώνη, Αντωνία, αλλά και Θεοδόση

Το κείμενο της συντονιστικής επιτροπής αγώνα της Ερμιονίδας που διαβάστηκε χτές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Πηγή Ιχνηλάτες 

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα και αξιότιμοι κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Εκπροσωπούμε την συντονιστική επιτροπή αγώνα της Ερμιονίδας που δρά για την λύση των προβλημάτων πού έχει δημιουργήσει η λειτουργία  έξω απο κάθε νόμιμο πλαίσιο η εγκάτασταση δεματοποίησης στα Δίδυμα  Αργολίδας . Μια  κρατική εγκατάσταση με  εγκεκριμένη μελέτη Περιβαλλοντολογγικών επιπτώσεων που εχει μετατραπεί σε μια κλασσική ΧΑΔΑ  όπου συνυπάρχουν 15000 τουλάχιστον δέματα και 7000  τόννοι κατα προσέγγιση χύμα αστικά  απορρίμματα .
Η κρατική αυτή εγκατάσταση που χρηματοδότήθηκε και απο την Ευρωπαική  Ενωση έφτασε σε αυτήν την κατάσταση απο την αδυναμία της Περιφέρειας Πελοποννήσου (διαχρονικά) να ορίσει εγκατάσταση αποδέκτη των δεμάτων.Αυτό ισχύει και σημέρα που μιλάμε.
Επειδή όμως η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο πού στην ουσία  αχρηστεύει την εγκατάσταση ,και δημιουργεί κινδύνους για την υγεία ανθρώπων που ζούν   στην περιοχή οι οποίοι προέρχονται απο την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα   αλλά και τον κίνδυνο απο μια πυρκαγιά που  θα αποτεφρώσει 22000 τόννους σκουπίδια  ζητούμε απο έσας σαν περιφερειακό συμβούλιο μια άμεση δράση για την αποσυμφόρηση της κατάστασης κα την επαναφορά της σε έναν αποδεκτό επίπεδο λειτουργίας .
Για αυτό ζητάμε άμεσα τον ορισμό διαδικασίας για την

Το εξασθενές, του εξασθενούς ώ εξασθενές

Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πούν’ ο παπάς;

Του Βασίλη Γκάτσου

Ας προσέξουμε τα παρακάτω:

1.     Στα δελτία αναλύσεων αναγράφεται ότι την δειγματοληψία την έκανε ο Πελάτης. Ποίος είναι ο πελάτης; Ποία η μέθοδος δειγματοληψίας; Ποίος ο βαθμός εμπιστοσύνης στα πρόσωπα που έκαναν τη δειγματοληψία; Γιατί κανονικά πρέπει να υπάρχει Δελτίο Δειγματοληψίας που να γράφει ότι την τάδε ώρα ο τάδε πήρε δείγμα νερού από τη γεώτρηση τάδε, αφού την έβαλε πρώτα σε λειτουργία επί τόσο χρόνο. Το δείγμα εν συνεχεία σφραγίζεται. Χωρίς καταγραφή τέτοιων στοιχείων η δειγματοληψία είναι άκυρος. Επίσης και η χημική ανάλυση πρέπει να γίνεται σε διαπιστευμένο κατά ISO 17025 εργαστήριο, πράγμα που δεν συνέβη με όλες τις αναλύσεις του Δήμου Ερμιονίδας, οι οποίες, ως εκ τούτου, μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες μεν,  αλλά με ερωτηματικά.

2.     Ο εξοπλισμός των γεωτρήσεων πιθανόν να φέρει εξαρτήματα που περιέχουν χρώμιο στο κράμα τους ή στην επιφανειακή προστασία τους. Άρα είναι αυτονόητο ότι όταν δεν λειτουργεί η γεώτρηση, το σχεδόν στάσιμο νερό γύρω

‘’Ο Ορφέας και οι νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα’’

 Για την ενήμερωση των αναγνωστών σας, σας στέλνουμε το συνημμένο αρχείο.
‘’Ο Ορφέας και οι νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα’’ είναι ένα παραμύθι που αφορά την ενδοσχολική βία, ένα θέμα επίκαιρο και σημαντικό που απασχολεί γονείς, εκπαιδευτικούς και τα ίδια τα παιδιά.
Για να μπορέσουν τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα το θέμα, προσαρμόσαμε την παρουσίαση διαφορετικά για δύο ηλικιακές ομάδες.
Orfeas.JPG

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ "ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • Δύναται ένας ορκισμένος ανεξάρτητος άντρας να απαλλαγεί απ’ την κατάστασιν ερωτευμένου;
  • Πως διατηρείται ζωντανόν το πάθος;
  • Είναι ο γάμος, ο τάφος του έρωτος;
  • Μια φιλόστοργος σύζυγος μπορεί να προσφέρει στιγμάς υπερτάτης ηδυπαθείας;
Τις απαντήσεις στα ερωτήματα δίνει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Έμμανουήλ Ροϊδης στην ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ, που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα GAFF σε συνεργασία με τον Δ.ΟΠ.Π.Α.Τ. Ναυπλίου στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ για δύο παραστάσεις.
Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 21:00μμ.

«Χαμηλές τιμές» εξασθενούς χρωμίου στα υπόγεια νερά της Ερμιονίδας

 Έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν για ερευνητικούς λόγους σε γεωτρήσεις στην περιοχή της Ερμιονίδας στην Πελοπόννησο αποκάλυψε «πολύ χαμηλές τιμές» εξασθενούς χρωμίου, αποκάλυψε ο δήμαρχος της περιοχής, ο οποίος όμως εμφανίστηκε καθησυχαστικός.
  Το καρκινογόνο μέταλλο εντοπίστηκε μεταξύ άλλων σε γεώτρηση στους Φούρνους Ερμιονίδος.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής τόνισε πως η συγκεκριμένη δεν χρησιμοποιείται τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, ούτε για ύδρευση, αλλά ούτε και για άρδευση. Χρησιμοποιήθηκε, είπε, μόνο το τελευταίο

Εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα των Διδύμων;

Γράφει ο  Κώστας Ντρης
πηγή

Το εξασθενές χρώμιο, το περιβόητο χημικό στοιχείο που έκανε την ταινία Εριν Μπρόκοβιτς και την Τζούλια Ρόμπερτς διάσημες ανά τον κόσμο, έρχεται να ανησυχήσει τους κατοίκους των περιοχών γύρο από τα Δίδυμα.
Οι μετρήσεις που παρήγγειλε ο Δήμος Ερμιονίδας πριν από λίγες ημέρες (και προς τιμήν τους τις δημοσίευσαν και δεν τις έβαλαν κάτω από το χαλί) έφεραν στο φως μια υπόθεση, που πολλοί φοβόντουσαν: Ότι δηλαδή, ο Δεματοποιητής αλλά και ο τρόπος λειτουργίας τους θα γινόταν υπεύθυνος για περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή.
Όπερ και εγένετο. Οι τιμές στη γεώτρηση "Γέφυρα" στους Φούρνους, για το εξασθενές χρώμιο έδειξαν τιμή 13,6ppb. Τιμή που εκτιμάται ως υψηλή και άνω των ανεκτών ορίων χρήσης, αφού στην Αμερική, το επίσημο όριο που έχει οριστεί είναι μόλις 0,02ppb. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει επίσημα κάποια τιμή ορίου, κάτι που δείχνει το πόσο πρόχειρα αντιμετωπίζονται τα περιβαλλοντικά θέματα στη χώρα μας.
Από την άλλη μεριά, κανείς δεν μπορεί με απόλυτη βεβαιότητα να ενοχοποιήσει τον Δεματοποιητή των σκουπιδιών. Όμως η κακή

Το εξασθενές

Του Βασίλη Γκάτσου
Αναζητείστε στο Διαδίκτυο το site: Η χημική ένωση του μήνα: Εξασθενές χρώμιο.
Θα βρείτε έγκυρες πληροφορίες από καθηγητές Πανεπιστημίου, κατανοητές σχεδόν για όλους.
Στην αρχή του site υπάρχει και ένας κατάλογος πολλών άλλων ενώσεων που ενδιαφέρουν μεταξύ αυτών και οι διοξίνες.

Για το χρώμιο και μάλιστα το εξασθενές θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει και στα πετρώματα, υπάρχει και στα φυτά, αλλά κυριότατη πηγή είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα, γιατί χρησιμοποιείται σε πολλές διεργασίες στην παραγωγή.
Και να μη ξεχνάμε ότι οι περιοχές του κόσμου που βάζουν αυστηρότατους νόμους και όρια για την προστασία του Περιβάλλοντος είναι οι ΗΠΑ, Καναδάς, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστραλία και ακολουθεί η Ιαπωνία.
    
Άντε και καλή Χημεία! Και ας έχουμε υπ’ όψιν ότι μαγειρεύουμε

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

το Νόμισμα... η ψευτο-ένωση... μια γενικής φύσης Κυβέρνηση... & ο χάρτης!

Κι όμως εκδόθηκε το 1952 

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη

Τέτοιες μέρες είναι καλό να θυμόμαστε αυτά που οι άλλοι έχουν ξεχάσει.
Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική", ένα μικρό βιβλιαράκι που "κάποιοι" φρόντισαν να εξαφανιστεί.
Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις "Μπιστιρλή", το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.
Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907.
Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον "Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης" κι άρχισε να

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Πότε : Τετάρτη, 1 Φεβρουάριος 2012
 Ώρα: από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ.
 Τοποθεσία
 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
 ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ     ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.     
ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ. 
ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
  Το "απαγόν" ή σβήσιμο είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι αργεντινοί καταναλωτές για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας.Εσβησαν ταυτόχρονα τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα!Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση.
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!!!!

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Τα 15 λάθη της ανακύκλωσης...

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στον μπλε κάδο μπαίνουν αλουμινένιες,
τσίγκινες, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες. Τι γίνεται όμως όταν το γυαλί είναι σπασμένο ή το χαρτί λερωμένο; Διαβάστε τι δεν κάνουμε σωστά όταν ρίχνουμε τα σκουπίδια μας στους μπλε κάδους.
Καθώς η ανακύκλωση οικιακών αποβλήτων κάνει σημαντικά βήματα και όλο και περισσότεροι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται ορισμένα λάθη, που ενδέχεται, αντί να
λύσουν, να δημιουργήσουν προβλήματα. Εμείς συγκεντρώσαμε 15 «περίεργα υλικά» που φαίνονται κατάλληλα για...ανακύκλωση,