Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελ: Με τα πόδια στη γή και τα μάτια στον ουρανό να σχεδιάζεις το αύριο


"Με τα πόδια στη γη και τα μάτια στον ουρανό να σχεδιάζεις το αύριο. Ο άνθρωπος είναι το μόνο όν που προσπαθεί να γίνει κάτι άλλο από αυτό που τον έκανε η φύση. Γι' αυτό έγινε δημιουργός. Έτσι οι άνθρωποι έγιναν, άλλος καλλιτέχνης, άλλος επιστήμονας, άλλος εργάτης της πέτρας, του σιδήρου, του ξύλου, του αγρού. Πέτυχε ο άνθρωπος αυτό που ονειρεύτηκε γιατί δεν ήξερε ότι ήταν αδύνατον. Όμως η ανθρωπιά δεν είναι μόνο θεϊκό δώρο. Είναι πάνω από όλα κατόρθωμα ανθρώπινο: «Μουσικὴν ποίει καὶ ἐργάζου» Αυτό ονειρεύτηκε ο Σωκράτης πριν πιει το κώνειο! Ας μείνει αυτό δίδαγμα και αέναο μάθημα."

Helene Ahrweiler (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ) 

Γυναίκες της ανατροπής.. Αύριο στις 21.00 στο ΑRTIKI


 

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ “ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 1821 – 2021”

 


Σαν σήμερα, το 1988

έφυγε από τη ζωή δολοφονημένος  

Οι δράστες δεν βρέθηκαν ποτέ

Αν πεθάνω,

δεν θα ξανάρθει ο ταχυδρόμος

δεν θα μου στείλεις πια βιβλία

ή την καρδιά σου σ' ένα φάκελο

 

δεν θα σε δω να φεύγεις

ή να έρχεσαι

δεν θα καθίσω πια ποτέ στο μπαρ

και συ στο πλάι μου

ή απέναντι κατάμονος

να με κοιτάς

 

αν πω πως πέθανα;

Τάσος Λάμπρου: ΤΟ «ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ» ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ ΚΑΙ TO ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ.


ΤΕΤΑΡΤΗ 25-08-2021

ΠΡΟΣ : Γραφείο Δημάρχου

κ. Γ. Γεωργόπουλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 Πρόεδρο και Μέλη

Συμβουλίου Κοινότητας Πορτοχελίου

ΘΕΜΑ : ΤΟ «ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ» ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ ΚΑΙ TO ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ.

 

Aυτονόητο η λήψη νέας απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο

Σε μια παράξενη , δύσκολη,  αλλά με καλά αποτελέσματα τουριστική χρονιά τόσο στον τόπο μας όσο και συνολικά στην ελληνική τουριστικά αγορά, είμαι υποχρεωμένος να σας θυμίσω ότι στο Πορτοχέλι , όπως κρίθηκε επί της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, υπάρχει τεράστια ανάγκη να διαμορφωθεί, επικουρικά , ένας μεγάλος δημοτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.  Είναι

2ο μετάλλιο για τα ελληνικά σπαθιά στην Ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στην ιαπωνική πρωτεύουσα είναι γεγονός. Πρωταγωνιστής ο Πάνος Τριανταφύλλου, ο οποίος μετά το ασημένιο στο Ρίο, κατέκτησε το χάλκινο στους αγώνες του
Τόκιο, πάντα στο αγώνισμα της σπάθης Β.
Ο Τριανταφύλλου, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στον αγώνα για την 3η θέση απέναντι στον Γάλλο Βαλέτ, που βρήκε νικητή τον Έλληνα οπλομάχο με 15-6.
Αυτό είναι το 2ο μετάλλιο για τα ελληνικά σπαθιά στην Ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων και το δεύτερο προσωπικό του Τριανταφύλλου, ο οποίος στον δρόμο για το βάθρο των νικητών σημείωσε συνολικά έξι νίκες σε εννέα αγώνες, τρεις εκ των οποίων στους ομίλους.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Διαγωνισμός Φωτογραφίας στην Ερμιόνη. Βραβεία και ευχαριστίες.

Η έκθεση και ο διαγωνισμός φωτογραφίας    που διοργάνωσε  η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ   το διάστημα 17-21 Αυγούστου 2021 ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Τα βραβεία


 1ο Βραβείο Σταύρος Παντερής


2ο Βραβείο Αθανάσιος Δήμου

2ο Βραβείο με ισοβαθμία Κώστας Παπαπάνος


3ο Βραβείο Χρήστος ΠαπαδάςΒραβείο νέων φωτογράφων (μικρές ηλικίες) Λυδία Μαλέα


1ο Βραβείο κοινού Νίκος Καλκούνος


                           1ο Βραβείο κοινού με ισοβαθμία   Σταύρος Παντερής2ο Βραβείο κοινού Ηρακλής Φλωράκης


3ο Βραβείο κοινού Παναγιώτης Καλκαβούρος


Παρουσίες
Με την παρουσία του μας τίμησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κος  Γεώργιος Διδασκάλου,Δήμαρχος Ερμιονίδας: Κύριε Πρόεδρε του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης,

Κύριε Πρόεδρε του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης,

Γνωρίζετε ότι τα βραβεία πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», τα οποία θα απονεμηθούν στην Ερμιόνη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2021, τελούν υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επίσης γνωρίζετε ότι λόγω της πανδημίας (covid 19) ο αριθμός των προσκεκλημένων τη φετινή χρονιά θα είναι αυστηρά περιορισμένος.

Η προσωπική μου επιθυμία αλλά νομίζω ότι και η επιθυμία της ΠτΔ και της διοργανώτριας κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη είναι να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αδιακρίτως όσοι το επιθυμούν. Δυστυχώς όμως λόγω της πανδημίας αυτό δεν είναι εφικτό.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας δεν έχει την «αποκλειστική ευθύνη των προσκλήσεων» όπως λαθεμένα εσείς αναφέρετε σε ενημερωτική επιστολή σας, την οποία αποστείλατε προς 126 άτομα, ενημερώνοντάς τα ότι εσείς επιθυμείτε να προσκληθούν στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Προφανώς υπονοείτε ότι εάν δεν προσκληθούν την ευθύνη την έχει ο Δήμαρχος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                                                    

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021  θα πραγματοποιηθεί  η κορυφαία εκδήλωση στην   πόλη  μας, της   απονομής των “Βραβείων Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 2021”, την οποία καθιέρωσε προ τεσσάρων χρόνων,  η συμπολίτισσα μας  Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της  UNESCO κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της  η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα  Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα ανακηρυχτεί  επίτιμη Δημότης του Δήμου Ερμιονίδας,  θα παραβρεθεί στην  εναρκτήρια παρουσίαση του επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο “Η Εθνοσυνέλευση Ερμιόνης, το Σύνταγμα της Τροιζήνας και η επίδραση τους στην επανάσταση και στον Δημοκρατικό Βίο της σύγχρονης Ελλάδας” και στην τελετή απονομής των Βραβείων Πολιτισμού  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 2021

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Οι διαχειριστές - εκπρόσωποι των τοπικών ιστολογίων, εφόσον επιθυμούν, δύνανται να επισκεφθούν τον χώρο της έκθεσης στο Μουσείο Παιγνιδιών για φωτογράφηση των εκθεμάτων, μετά από συνεννόηση με την κ Μαρία Τράκη (τηλ.: 27540 31228).

 

Το Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου