Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Ματαιώνεται ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας και η Προβολή Ταινιών Μικρού μήκους στην Ερμιόνη

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των νέων μέτρων θεωρήσαμε απαραίτητο να επικοινωνήσουμε με το Αστυνομικό Τμήμα  Ερμιονίδας.

Μας ενημέρωσαν ότι βάσει της απόφασης Δ1α/Γπ.οικ48595  του ΦΕΚ 31-7-2020 απαγορεύτηκαν όλες οι εκδηλώσεις σε κλειστό και ανοικτό χώρο άρα και η δική μας.

Έχουμε δουλέψει πολλοί άνθρωποι εθελοντικά, αρκετό  καιρό τώρα προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση που έχουμε αγαπήσει όλοι.

Μας στεναχώρησε πολύ η ματαίωσή της, όμως οφείλουμε να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ:

Στους φωτογράφους και σκηνοθέτες  απ' όλη την Ελλάδα που μας εμπιστεύτηκαν τις δημιουργίες τους.

Στη φωτογραφική ομάδα Παπάγου Χολαργού και το δάσκαλο τους Παντελή Μπαλή  για την άψογη συνεργασία  και τη βοήθειά τους.

Στην Πολύμνια Παπαδοπούλου-Σαρδέλη που μας πρότεινε την οργάνωση προβολής Ταινιών Μικρού Μήκους στα πλαίσια του Διαγωνισμού Φωτογραφίας  για τη συμβολή της. 

Στη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης και τον Δήμο Ερμιονίδας που ήταν δίπλα μας σε ό,τι χρειαστήκαμε.

Στους εκλεκτούς  μουσικούς Βασίλη Δαπόντε, Θανάση Πάτσιο και τη γλυκύτατη Νάντια Κωστελένου που με χαρά θα έντυναν μουσικά την εκδήλωση.

Στον Κώστα και στην Αργυρούλα Κουτούβαλη που κι αυτήν τη χρονιά έσπευσαν να βοηθήσουν.

Στην Ξυλεμπορική των  Αδελφών Πανάγου που μας παρείχαν   τα υλικά στήριξης των φωτογραφιών.

Στους νέους εθελοντές αλλά και στους παλιούς που στην πρόταση μας να βοηθήσουν  ανταποκρίθηκαν με χαρά.


Πρόταση μας είναι οι φωτογραφίες που στάλθηκαν για το διαγωνισμό να εκτεθούν την επόμενη χρονιά η όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες .

Όσοι από τους φωτογράφους δε συμφωνούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο protoenpoermionis@gmail.com για να τους επιστραφούν οι φωτογραφιές.


Ζούμε ένα πρωτόγνωρα δύσκολο καλοκαίρι, ένα καλοκαίρι μεγάλης ευθύνης.  

 Θα τα καταφέρουμε.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 


Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη του Διαγωνισμού Φωτογραφίας στην Ερμιόνη


Μετρώντας αντίστροφα λίγες μέρες από την έναρξη της εκδήλωση μας, 8-14 Αυγούστου που περιλαμβάνει το Διαγωνισμό, την Έκθεση Φωτογραφίας και την προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους  στα σακάκια της Ερμιόνης,  θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η δημόσια υγεία αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων μας.

Παρακαλούμε να αναλάβουμε ο καθένας μας ξεχωριστά την ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους άλλους.

Εμείς και οι εθελοντές  της εκδήλωσης θα φροντίσουμε για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της. 


Σας περιμένουμε να απολαύσουμε μαζί βραδιές  πολιτισμού,

κόντρα σ’ αυτό το πρωτόγνωρο και δύσκολο καλοκαίρι που διανύουμε, με παρέα εξαίρετων μουσικών.


Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης


Αριστείδης Α. Μπίμπας: Επισκευή και Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Λοιπές Δράσεις


Ως νέος ο οποίος επέλεξα να προσφέρω και να εργαστώ για το καλό του τόπου μας και των πολιτών του, οφείλω και πρέπει να παραθέσω κάθε αλήθεια, για οποιοδήποτε θέμα παρουσιάζεται ή εσκεμμένα κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν με σκοπιμότητα ή δόλο.

Πριν λίγες μέρες αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται η επικινδυνότητα στην πρόσβαση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου λόγω ελλιπούς σήμανσης και μη υπάρχουσας διαγράμμισης.

Οδός Ευαγγελία Δεϊλάκη: Μια σημαντική ημέρα για το Ναύπλιοhttps://anagnostis.org/

Ο δρόμος που ανεβαίνει στην Ακροναυπλία παίρνει το όνομα της αρχαιολόγου που κατάφερε να διασώσει την Παλιά Πόλη του Ναυπλίου από την τσιμεντοποίηση, την αντιπαροχή και την ανεξέλεγκτη «ανάπτυξη». Τι αναφέρει η παράταξη «Ανάπλι Εμπρός!» που πρότεινε την ονοματοδοσία της οδού.

28 Ιουλίου 2020. Μια σημαντική ημέρα για την μικρή κοινωνία του 

Ήταν ένας φόρος τιμής από όλους τους πολίτες του Ναυπλίου για έναν άνθρωπο που συνέβαλλε τα μέγιστα για να είμαστε σήμερα όλοι υπερήφανοι για την υπέροχη αυτή πόλη.

Σε πείσμα των τότε μικρόνοων συμφερόντων και με συμπαράσταση κάποιων ελάχιστων τότε “γραφικών” της πόλης, η Ευαγγελία Δεϊλάκη αγωνίστηκε για την προστασία της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΕΡΜΙΟΝΗ  28/7/2020

Προς

 1) Αντιδήμαρχο Ερμιόνης

κ. Ιωσήφ Μερτύρη

2) Κοινοτικούς Συμβούλους Κοινότητας Ερμιόνης

3) Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Ερμιόνης

4) Αγροτικό Ιατρείο Ερμιόνης

5) Φαρμακεία Ερμιόνης


Σας προσκαλούμε  την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 στο Κοινοτικό Κατάστημα Ερμιόνης και ώρα 11.00 π.μ., όπου  θα γίνει η παραλαβή του αυτομάτου  εξωτερικού απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας και ενημέρωση λειτουργίας του,  δωρεάς  του κ. Ελευθερίου  Αρχάβλη κατοίκου εξωτερικού, ιδιοκτήτη παραθεριστικής κατοικίας στο Πόρτο Ύδρα, η οποία γίνεται μέσω του Συλλόγου ΑΧΕΠΑ.

Με Απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου έγινε η αποδοχή της ανωτέρω δωρεάς και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί στο Λιμεναρχείο της Ερμιόνης.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 29 Ιουλιου 2020 DK Ermionis Δελτιο Τυπου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

”Με την επίσκεψη του Προέδρου της Δ.Κοινότητας Ερμιόνης Ιωσήφ Γανώση,έκλεισε η διήμερη Έκθεση της Καλλιτεχνικής Ομάδας Ερμιονίδας στην όμορφη Ερμιόνη. Η Καλλιτεχνική Ομάδα στα πλαίσια των καλοκαιρινών δράσεων της,έχει αποφασίσει να εκθέσει στις Κοινότητες Ερμιονίδας, ώστε να τιμήσει τα μέλη της  και τους κατοίκους τους. Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους για την παρουσία τους στον όμορφο χώρο της Έκθεσης. Ο Πρόεδρος της Ερμιόνης, μας έδωσε τα συγχαρητήρια του για την απόφαση μας να εκθέσουμε στην Κοινότητα του και με την υπόσχεση του Ιωσήφ Γανώση να ξανά βρεθούμε. Η Καλλιτεχνική Ομάδα θα είναι πάντα στην διάθεση σας Πρόεδρε. Σας Ευχαριστούμε!!!!!!!”

 

ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ « ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου μας τάσσονται πλέον κατά της υποβάθμισης της λειτουργίας του ανώτερου θεσμικά οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου, θέμα  το οποίο ανέδειξε η παράταξή μας από τις 15 Μαΐου 2020 με επιστολή στον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.


Όπως τόνισα και τότε δεν ταιριάζει στην ιστορία των συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου μας η επιμονή στην διαδικασία της «βουβής διεκπεραίωσης» όπως είναι αυτή της «διά περιφοράς» συμβουλίων που υποβαθμίζει το ρόλο και το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο σύνολό του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΡΙΨΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ

Η δημοσιοποίηση και ανάρτηση της παρούσας επιστολής γίνεται και προς συμπολίτες μας για να έχουν γνώση των ενεργειών της Κοινότητας, αλλά και για οποιανδήποτε επιχείρηση προτίθεται να προωθήσει  τα προϊόντα της με ρίψη φυλλαδίων 

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ   ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 

Ταχ. Δ/νση:  ΕΡΜΙΟΝΗ

Τ.Κ.:  21051

Τηλ: 2754360219 – 2754360221

E-mail:   proedroske@gmail.com

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣ

τα Καταστήματα εμπορίας ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών –  οικιακών συσκευών και εποχιακών ειδών

Καταστήματα γενικού εμπορίου και τροφίμων S.M.

Κοιν.:

1)Γραφείο Δημάρχου

2) Αντιδήμαρχο καθαριότητας

κ.  Ιωάννη Τσαμαδό

3) Αντιδήμαρχο Ερμιόνης

κ . Ιωσήφ Μερτύρη

 

ΘΕΜΑ: “Ρίψη διαφημιστικών φυλλαδίων”

Σχετ.:  Υπ΄  αριθμ. 9593/3-12-2019 έγγραφο μας 

          Υπ΄ αριθμ. 10191/20-12-2019 έγγραφο μας

Παρότι επανειλημμένως σας έχουμε ενημερώσει ότι

1) με το άρθρο 15 του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας η ρίψη διαφημιστικών φυλλαδίων από την επιχείρηση σας στους δρόμους, σε πλατείες και γενικά σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους δεν επιτρέπεται

2) η πολιτική της Κοινότητας μας σε θέματα καθαριότητας είναι ευθυγραμμισμένη με το ανωτέρω άρθρο

3) στις οικίες της πόλης μας δεν υπάρχουν τα απαραίτητα γραμματοκιβώτια ώστε να τοποθετείτε το διαφημιστικό σας υλικό

4) η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση από τους διανομείς σας σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αυλόπορτες και σε ανοικτά κλιμακοστάσια και σε δεκάδες ακατοίκητα σπίτια με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας (μελτέμια) έχουν ως αποτέλεσμα την αδιανόητη ρύπανση της πόλης μας, για την οποία προσπαθούμε επιμελώς Δήμος και Κοινότητα να διατηρούμε καθαρή

Εσείς συνεχίζετε να αγνοείτε τα ανωτέρω και

Διερωτώμεθα

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Ο Ανάργυρος Πασχάλης συμμετέχει στην ομαδική έκθεση "Into the Deep" στην Πάρο

ένα από τα έργα του στην έκθεση

Μια έκθεση αφιερωμένη στο βάθος. Την απόσταση δηλαδή από τον παρατηρητή καθώς κοιτάζει προς τα κάτω ή προς τα μέσα. Εκεί που τα εξωτερικά ερεθίσματα σταματούν, ο ήχος της επιφάνειας και το φως είναι λιγοστά, η ησυχία και η αίσθηση του άγνωστου κυριαρχούν, η ανάσα σταματά και υπακούει στους ρυθμούς της αβύσσου. 

Ο φόβος για την ζωή και ο καινούργιος χρόνος που με κάποιον τρόπο έπρεπε να καλυφθεί μας έσπρωξαν στα αβαθή μας; Η πρόσφατη καταναγκαστική απραξία συντέλεσε σ’ αυτό; Η ενδοσκόπηση της ζωής και του βίου μας, της επαφής μας με τους άλλους συνέβη; Θα μπορέσουν όλα αυτά που βιώθηκαν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στον τρόπο που θα συνεχίσουμε να ζούμε και να αντιδρούμε;

Οδηγός για την Ερμιονίδα


ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κρανίδι, Δευτέρα 27/07/2020


ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΘΕΜΑ : ΕΠΑΝΗΛΘΑΜΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ


Κυρία Πρόεδρε του Δ.Σ.,


χωρίς καμία δικαιολογία που σχετίζεται με την υγειονομική κρίση επανήλθατε να μας προσκαλείτε σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δια αλληλογραφίας και δια περιφοράς. Φορτώνετε στον κορονοϊό (covid-19) τακτικισμούς και σκοπιμότητες να μη λειτουργήσει κανονικά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας. Ανεξάρτητα αν τα θέματα είναι αρκετά σοβαρά ή έχουν διαδικαστική χροιά, το παραμύθι σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου από απόσταση πρέπει οριστικά να σταματήσει, δείχνει έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας, αδιαφορία για μία ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου. Από το Μάϊο του 2020 σας πρότεινα την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Κρανιδίου και αυτό το υλοποιήσατε σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Στο Μύλο
κοιτάμε ψηλά για να παιρνουν τις σωστές διαστάσεις τα μικρά και τα ασήμαντα..

Χορηγία της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. προς το σωματείο ΔΡΥΟΠΕΣ Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Ερμιονίδας


Διαγωνισμός Φωτογραφίας 10-14/8 και Προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους 8-9/8 στην Ερμιόνη

Στα πλαίσια του διαγωνισμού 
φωτογραφίας στην Ερμιόνη θα γίνουν προβολές μικρού μήκους ταινιών στα στενά της έκθεσης

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ


Νεριτάν Ζιτζιρία “Χαμομήλι”  Neritan Zinhiria “Chamomile”   Duration:15’ https://www.youtube.com/watch?v=L1hH8FHpVtY


Chrisanthos Margonis “Young Fish”  Χρύσανθος Μαργώνης “ Ιχθύς” Duration:18’ https://www.youtube.com/watch?v=Q1Hn5Mmvlx0


Αυρήλιος Καρακώστας “ Νεμέρτσικα”  Avrilios Karakostas “Nemercka”  Duration:13’ https://www.youtube.com/watch?v=XZGx_xMkf5Q


Loukianos Moshonas “Manodopera” Λουκιανός Μοσχονάς “Manodopera” Duration:26’

https://www.youtube.com/watch?v=wJgpbrVqLzsLia Tsalta  “The forest”  Λία Τσαλτα  “Το δάσος” Duration:17’

https://vimeo.com/278454322Πολύμνια Παπαδοπούλου-Σαρδέλη  “Βύθισμα”  Polymnia Papadopoulou-Sardeli “Vithisma” Duration:15’

https://www.youtube.com/watch?v=l-unCIwXCzQΓιάννης Συμβώνης  “Νηπενθές” Jon Simvonis “Nepenthes” Duration:13’

https://www.youtube.com/watch?v=gSqTs5zhVBkΜιχάλης Μαθιουδάκης “Το Μανάβικο” Michalis Mathioudakis “The Grocery Store” Duration:14’

https://www.youtube.com/watch?v=asLkL-jAdIc

Helene Schjerfbeck The Door, 1884
The Door, 1884

Helene Schjerfbeck (1862 – 1946)
 

Finnish National Gallery-Ateneum Art Museum


Έλλη Βασιλάκη