Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Βασίλης Γκάτσος :Αντικατάσταση ή νέα μελέτη δημοτικού φωτισμού;

Ερμούπολη Σύρου

Στις χώρες όπου όλα γίνονται υπεύθυνα και με σύστημα, κάθε τεχνική επέμβαση τεκμηριώνεται, με σχέδια, φωτογραφίες, αποτυπώσεις, παρατηρήσεις περιγραφές. Και κάθε δούναι και λαβείν με διπλότυπα αποδείξεων, δελτίων κίνησης, κ.λ.π.

Πιο απλά: Ο Δήμος υποχρεούται να έχει πλήρη σχέδια των δικτύων πόσιμου νερού. Ένας ιδιώτης ζητά μια νέα σύνδεση. Ο Δήμος σχεδιάζει την τροποποίηση του δικτύου, την αίτηση από την οποία προήλθε η τροποποίηση, καθορίζει τις προδιαγραφές του έργου, βάθος καναλιού, υλικά, τρόπος τοποθέτησης, επιβλέποντα, αποκατάσταση δρόμου, κ.λ.π. και όλα αυτά αρχειοθετούνται.

Ο Δήμος μάς πληροφορεί ότι ανέθεσε "μελέτη καταγραφής και αντικατάστασης 5.750 παλαιών δημοτικών φωτιστικών από νέους σύγχρονης τεχνολογίας  ........

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

http://www.ermion.gr/o-neos-eklogikos-nomos-ke-o-rolos-ton-kinotiton/

Ο νέος εκλογικός νόμος της Τ.Α. όπως κατατέθηκε στην επιτροπή της Βουλής στις 18 Μαρτίου 2021 έρχεται να γίνει για άλλη μια φορά ταφόπλακα των βασικών αρχών της αυτοδιαχείρισης και αυτοδιάθεσης των τοπικών μας κοινωνιών και κοινοτήτων.

Επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας και τις διαφωνίες μας όπως σε προηγούμενες δημοσιεύσεις είχαμε αναρτήσει στο site της Κοινότητάς μας και των τοπικών ιστολογίων.

Διαφωνίες που πλήθος νέων αυτοδιοικητικών στελεχών σε όλη την Ελλάδα καταθέτουν καθημερινώς και διαμαρτύρονται προς την κεντρική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο νέος εκλογικός νόμος με τα κάτωθι βασικά άρθρα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Κρανίδι, 02.04.2021

Ανακοίνωση

 Η Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας θα πραγματοποιηθεί μέσω ειδικού ερωτηματολογίου προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους, το οποίο θα συλλέγει στοιχεία σχετικά με τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις (τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, τα εκτρεφόμενα ζώα), τα ειδικά χαρακτηριστικά τους (τις τεχνικές καλλιέργειας, τον τρόπο σταβλισμού των ζώων), καθώς και την απασχόληση του αγροτικού πληθυσμού σε αυτές.

COVID 19 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗΣε ένα διαδραστικό χάρτη του Πανεπιστημίου Johns Hopkins

 Το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς (αγγλικά University ή JHU) είναι ιδιωτικό ερευνητικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, στη Βαλτιμόρη.

πατήστε εδώ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


2 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου


Βιβλίο, αγαπημένο μου
Το ξέρω, έχεις ηλικία μεγάλη .
Χιλιάδες είναι τα χρόνια που έχεις ζήσει.
Το ξέρω η καρδιά σου απλώνεται παντού
και μύριες φορές μοιράζεσαι σε χιλιάδες βιβλιοθήκες.
Το ξέρω, σ' έχουν καταδικάσει πολλές φορές.
Κι άλλες τόσες σε έχουν κάψει….

Πώς να μη σε αγαπώ,
αφού έχω ζήσει τόσο πολύ στο φως και στη σκιά σου.
Αφού έχω ονειρευτεί τόσες φορές έχοντάς σε στα χέρια μου,
αφού χάρη σε σένα έχω ξεφύγει από τη λύπη κι έχω αντέξει
στην αδικία, αφού έχεις γίνει η μνήμη μου ολάκερη
κι ακόμα καλύτερα η μνήμη ολάκερη των συνανθρώπων μου

Να γιατί νιώθω πως σ' αγαπώ από παιδί και θα σ' αγαπώ
σ' όλη μου τη ζωή, να γιατί φωνάζω πως είσαι το κλειδί
για την ελευθερία μου, για όλων την ελευθερία.
Το παραδέχομαι μπορεί να φτάνω στην υπερβολή
κι ο κόσμος να χαμογελάει ακούγοντας τα λόγια μου.
Μα έτσι συμβαίνει πάντα με αυτούς που αγαπούν.
Είναι αλήθεια πως δεν ντρέπομαι καθόλου, καμαρώνω
για τις νύχτες που έχω περάσει ξάγρυπνος με σένα πλάι μου...
που νιώθω αυτήν την έξαψη κάθε φορά που σε συναντώ
που λυπάμαι όταν σε χάνω και χαίρομαι όταν σε ξαναβρίσκω.
Ακόμα και για την ανησυχία που με πιάνει
όταν δεν σ' έχω στα χέρια μου καμαρώνω.

Ομολογώ πως το πάθος μου με τυφλώνει
όμως πιστεύω πως απ 'όλα όσα δημιούργησε ο άνθρωπος
είσαι το πιο σημαντικό, το πιο σπουδαίο, βιβλίο, αγαπημένο μου.


Το ποίημα «Βιβλίο, αγαπημένο μου» γράφτηκε από τον Miguel A. Fernandez – Pacheco στις 2 Απριλίου 1999. Η μετάφραση είναι της Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου. 


Τζένη Ντεστάκου


Γιάννης Γεωργόπουλος: Ο κ. Λάμπρου να καταδικάσει απερίφραστα τον ανώνυμο και δειλό συκοφάντη.

Κρανίδι, 02.04.2021

Ανακοίνωση

Ο κ. Λάμπρου σε χθεσινό δελτίο τύπου αναφέρεται στις απευθείας αναθέσεις και στην δράση του ανώνυμου συκοφάντη κουκουλοφόρου του διαδικτύου, ο οποίος κρύβεται στο facebook πίσω από το ψεύτικο προφίλ “Ουράνιο Τόξο”.

Τον καλώ λοιπόν να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές.

Καταδικάζει απερίφραστα αυτόν τον ανώνυμο και δειλό συκοφάντη;

Διότι εάν τον καταδικάζει, τότε η μόνη επιλογή που υπάρχει είναι η προσφυγή στην δικαιοσύνη, εφόσον δεν μιλάμε για κάποιον που κάνει επώνυμα κριτική αλλά για κάποιον που επανειλημμένα ψεύδεται, συκοφαντεί και λασπολογεί ανώνυμα.

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Αφιέρωμα του ΙΛΜΕ στη Φιλική Εταιρεία. Μέρος 4ο (vid)


 Αφιέρωμα του ΙΛΜΕ στη Φιλική Εταιρεία. Μέρος 4ο  (vid)

Πρόταση στον Ιωάννη Καποδίστρια να αναλάβει την αρχηγία της Φιλικής Εταιρείας

Στην Αθήνα το 1813, λίγο πριν την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας (1814), ιδρύεται η Φιλόμουσος Εταιρεία των Αθηνών. Η εταιρεία αυτή είχε ως σκοπό αρχικά τουλάχιστον  την ύψωση του πνευματικού επιπέδου των Ελλήνων με ίδρυση σχολείων και πολιτιστικές δράσεις. Μετά την έκρηξη της Επανάστασης οι οικονομικές εισφορές των μελών της δόθηκαν για τον Αγώνα. Η Εταιρεία τελούσε υπό Αγγλική Επιρροή και ένα από τα μέλη της ήταν και ο Νικόλαος Γαλάτης.

Το Σεπτέμβριο του 1814, που ξεκίνησε το Συνέδριο της Βιέννης, ο Άνθιμος Γαζής,που ήταν Επίτροπος της Φιλόμουσης Εταιρείας των Αθηνών και κατοικούσε μόνιμα στη Βιέννη παρακινεί τον Καποδίστρια, ο οποίος συμμετείχε στο Συνέδριο της Βιέννης (18 Σεπτ. 1814 – 9 Ιουν. 1815) να ιδρύσουν με τη βοήθεια του τσάρου αντίστοιχη εταιρεία στη Βιέννη. Πράγματι ιδρύεται από τον Καποδίστρια η Φιλόμουσος Εταιρεία της Βιέννης με σκοπό φαινομενικά την έκδοση κλασικών συγγραφέων και την παροχή βοήθειας σε φτωχούς Έλληνες μαθητές, για να σπουδάσουν στην Ευρώπη σε συνεργασία με τη Φιλόμουση Εταιρεία των Αθηνών. Όμως κάτω από τους αθώους σκοπούς υπήρχαν συνωμοτικές κινήσεις, τις οποίες αντιλήφθηκε η Βιεννέζικη Αστυνομία, την οποία έσπευσε ο Καποδίστριας να καθησυχάσει.

Καλό μήνα!!

"Μὲ τὸ φῶς τῆς χαρᾶς συμμαζωχτῆτε·
ἀνοίξετε ἀγκαλιὲς εἰρηνοφόρες..
"
Δ. Σολωμός
Πίνακας της Ανθούλας Λαζαρίδου Δουρούκου


Δεν σταματάει η ζωή όλα θα περάσουν!!

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΤΑ «ΟΥΡΑΝΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ», ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

 


Κρανίδι 01/04/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ «ΟΥΡΑΝΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ», ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

 

Δε θα ήθελα να ασχοληθώ με τα οπτικά μετεωρολογικά φαινόμενα του ουρανού, αλλά είμαι υποχρεωμένος να σχολιάσω τόσο την ανάρτηση ενός μέλους του facebookμε χρήση ψευδωνύμου, όσο και το ύφος και το περιεχόμενο του δελτίου τύπου του Δήμου. Οι δημότες μας, έχουν προβληματιστεί για το θέμα όπως προέκυψε στο διαδίκτυο και ευρύτερα στα ΜΜΕ του τόπου μας. Από την πλευρά μου θέλω να επισημάνω τα εξής:

➢ Διαφωνώ με τις αναρτήσεις από «φίλους» του διαδικτύου με τη χρήση ψευδωνύμου. Διαφωνώ στην κριτική, στο έλεγχο, στον σχολιασμό χωρίς υπογραφή.

Όποιος θέλει να πει κάτι να τολμάει να το εκφράζει ελεύθερα και δημοκρατικά 

Σας θυμίζω ότι και στην χρήση των παραδοσιακών πολιτικών μιας κλασικής εφημερίδας πάντα υπάρχει ένας υπεύθυνος για τη δημοσίευση σύμφωνα με τον νόμο.

➢ Διαφωνώ με ύφος και το περιεχόμενο του δελτίου τύπου της διοίκησης του Δήμου, διαφωνώ με την ποινικοποίηση του δημόσιου λόγου για τα δημοτικά θέματα του Δήμου μας και με τη θέση ότι η κριτική, ο έλεγχος, η παρουσίαση των λαθών, η αξιολόγηση των πράξεων και των παραλείψεων να οδηγείται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Τέρμα η λογική της απειλής επειδή κάποιοι διαφωνούν, κριτικάρουν και σχολιάζουν. Απαιτείται να πέσουν οι τόνοι και να περιοριστεί η έκδηλη νευρικότητα της επιστολής σας. Οι δεύτερες σκέψεις είναι απαραίτητες για το καλό του τόπου μας. Πρέπει να ακούτε και να ακούμε όλους τους δημότες χωρίς φόβο και πάθη.
➢ Σας θυμίζω την αυστηρή κριτική και τα λιβελλογραφήματα που είχαν δεχτείοι δύο μεγάλοι πολιτικοί της Μεταπολίτευσης, οι αείμνηστοι Πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Α. Παπανδρέου, πόσες εφημερίδες στα μανταλάκια της εποχής εκείνης, ποτέ δεν πήγαν κανένα στο δικαστήριο, στις αίθουσες απονομής δικαιοσύνης. 
➢ Τη θέση μου για τις απευθείας αναθέσεις την ξέρετε διαχρονικά, απαιτείται να περιοριστούν και κάθε φορά χρειάζεται να υπάρχει επαρκή αιτιολόγηση (π.χ. έλλειψη προσωπικού, εργασία που δε μπορεί να εκτελεστεί σε επίπεδο Δήμου, άμεση έκτακτη ανάγκη κλπ). Το πάρτυ των απευθείας αναθέσεων και ιδιαίτερα λόγω υγειονομικής κρίσης χρειάζεται να περιοριστεί… γιατί θα έχουμε συνέχεια …

Αποτελέσματα rapid test που πραγματοποιήθηκαν την 31.03.2021 στον Δήμο Ερμιονίδας

 Κρανίδι, 01.04.2021

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε η λήψη δειγμάτων,  χθες Τετάρτη 31/3/2021, από τις κινητές ομάδες Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Αργολίδας του ΕΟΔΥ,  για την διάγνωση covid-19. Πραγματοποιήθηκαν 128 rapid test σε δημότες, σε χώρο έξω από το Super Market “Lidl”, και όλα προέκυψαν αρνητικά.

Πρέπει να είμαστε  προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα για να ανακόψουμε την μετάδοση του ιού, προστατεύοντας τον εαυτό μας, την οικογένειά μας και τους συμπολίτες μας.

Η προστασία της υγείας των δημοτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού.

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία το Εθνικό σύστημα υγείας είναι σε οριακή κατάσταση.

Ας προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των δικών μας ανθρώπων.

Ας φροντίσουμε να διασφαλίσουμε τη θετική εικόνα και τη φήμη του τόπου μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι κανένα μέτρο και κανένας κανόνας δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός, εάν δεν αναλάβουμε ο καθένας ατομικά την ευθύνη του.

Γραφείο Δημάρχου


Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 Σύμφωνα με δημοσίευμα ενημερωτικής  ιστοσελίδας της Ύδρας της 30ης Μαρτίου 2021, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας (ΔΛΤΥ) δικαιώθηκε με την παρέμβαση του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) εναντίον της προσφυγής που είχε κάνει ο Δήμος Ερμιονίδας κατά της υπαγωγής του “Μετοχίου” στη διοικητική αρμοδιότητα του ΔΛΤ Υδρας.

Το ΣτΕ με την 401/2021 απόφαση του έληξε οριστικά αυτό το θέμα που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια.

Για το θέμα η παράταξή μας  με άρθρο στις 31-01-2014 με άρθρο  "ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ " είχε ήδη επισημάνει τις  λανθασμένες  κινήσεις της δημοτικής αρχής  που τελικά είχαν σαν συνέπεια την απώλεια της σημαντικής λιμενικής υποδομής για τον δήμο μας. 

Συγκεκριμένα η  τότε   Δημοτική  αρχή, δεν  πρόσεξε μάλλον το θέμα και  δεν προώθησε  τη διαδικασία  νομιμοποίησης  των  παράνομων  εγκαταστάσεων στο Μετόχι και τη λήψη απόφασης από το αρμόδιο  όργανο  (Δ.  Λιμενικό  Ταμείο  Ερμιονίδας)  για  εξομοίωση  του  χώρου  με   χερσαία  ζώνη λιμένα, ώστε να έχει φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης όπως ορίζει ο νόμος     κάτι που  είχε  ως  αποτέλεσμα  την  αφαίρεση του προβλήτα  από τα διοικητικά όρια του Δήμου μας και  την ανάθεση της εκμετάλλευσης και λειτουργίας του σε άλλο Δήμο.!!

Έτσι η υπαγωγή της υφιστάμενης  λιμενικής υποδομής (προβλήτας) στη θέση Μετόχι Θερμησίας  πέρασε στην  αρμοδιότητα  του  Δημοτικού  Λιμενικού  Ταμείου  Ύδρας,  με απόφαση των Υπουργών  Εσωτερικών  και Ναυτιλίας και Αιγαίου  κ. Μιχελάκη  και  Βαρβιτσιώτη  αντίστοιχα,  στις  13-01-2014, η  οποία  δημοσιεύτηκε   στην  Εφημερίδα της Κυβέρνησης  στις 27-01-2014, αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία».

η εξέλιξη και η πρόελευση του είδους μας


Δείτε το  βίντεο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης για την εξέλιξη και πρόελευση του είδους μας.


Ανακοίνωση – Σχετικά με την λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Ερμιόνης την Πέμπτη 01/04/2021

 


Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Δήμαρχος Ερμιονίδας : Ο ανώνυμος κουκουλοφόρος συκοφάντης του διαδικτύου, πολύ σύντομα θα οδηγηθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης

 Κρανίδι, 30/03/2021 

Ανακοίνωση

Ο ανώνυμος συκοφάντης κουκουλοφόρος του διαδικτύου, ο οποίος κρύβεται στο facebook πίσω από το ψεύτικο προφίλ “Ουράνιο Τόξο”, χτύπησε για μια ακόμα φορά διαδίδοντας ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες εναντίον της Δημοτικής Αρχής.
Ανάρτησε το χρηματικό ένταλμα πληρωμής μιας μελέτης αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού με σχόλια για “αχρείαστες δαπάνες” και “πάρτι απευθείας αναθέσεων”.
Ενημερώνω τους Δημότες της Ερμιονίδας ότι η συγκεκριμένη μελέτη όχι μόνο δεν είναι αχρείαστη, αλλά αντίθετα πρόκειται για μια πολύ σημαντική μελέτη η οποία αφορά την καταγραφή όλων των υφιστάμενων δημοτικών φωτιστικών και την αντικατάστασή τους από νέα, που θα χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Οι απευθείας αναθέσεις προβλέπονται σαφώς από το νόμο. Η δυνατότητα από έναν ΟΤΑ για απευθείας ανάθεση ενός έργου περιορίζεται χρηματικά σε μικρά σχετικά ποσά. Ο σκοπός που αυτές έχουν προβλεφθεί από το νομοθέτη είναι προκειμένου να πραγματοποιηθούν γρήγορα ορισμένες ενέργειες που αφορούν τους ΟΤΑ, σε αντίθεση με τους ηλεκτρονικούς ή άλλους διαγωνισμούς που αφορούν σαφώς μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 


Δύο ευχάριστες εκπλήξεις με περίμεναν κατά την άφιξή μου στην Αθήνα την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021.

α) Μου προσφέρθηκε ιδιοχείρως η δίτομη έκδοση των βιβλίων ”ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΝΑΧΑΓΙΕ(ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ)” από τον Γιάννη Σπετσιώτη και τη Τζένη Ντεστάκου γραμμένα  μετά την ιστορική, επιμελή και σχολαστική ερευνά τους.

β) Και 100 συλλεκτικά αναμνηστικά μετάλλια  με τις ανάγλυφες προτομές του Ιωάννη και Σταμάτη Μήτσα από τα 200 (συμβολικός αριθμός) ως ενθύμια της επετειακής χρονιάς του 2021.

Η χορηγία είναι της εταιρείας 2Μ των Πάνου Σ. Μήτσα και του υιού του Σταμάτη Π. Μήτσα που με αυτή την χειρονομία θέλησαν να τιμήσουν τους οπλαρχηγούς ήρωες της ιστορικής οικογένειάς τους και την γενέθλια γη, την Ερμιόνη μας.

Η Τζένη, ο Γιάννης, ο Πάνος και ο Σταμάτης όπως και πολλοί συμπολίτες μας άνθρωποι της γνώσης και της προσφοράς παραμένουν πηγή πλούτου από όπου η Κοινότητά μας αντλεί ενεργητικότητα και φαντασία για το έργο της.

Η Κοινότητα Ερμιόνης ευγνωμονούσα τα δικά της παιδιά εκείνα που σήμερα προσπαθούν να ξεσκονίσουν τη λαμπρή ιστορία, τα ήθη και τις παραδόσεις του τόπου μας, και όλους εκείνους που από το δικό τους μετερίζι δηλώνουν παρόντες στις προκλήσεις του αύριο, θα στέκεται όρθια και θα γίνεται εντολοδόχος και υπηρέτης τους στις προτάσεις του σήμερα.

Η Κοινότητά μας τους ευχαριστεί και εγώ προσωπικά ως φίλος και συμπατριώτης τους, τους διαμηνύω ότι όσο η Ερμιόνη και οι γύρω Κοινότητες της Ερμιονίδας, η καθεμία με τις ιδιαιτερότητές της, τα πλεονεκτήματά της, τις τοπικές ομορφιές, γεννά άξιους και ευπατρίδηδες συμπολίτες, η δική μας ενασχόληση με τα κοινά και τα αυτοδιοικητικά θα παραμένει χαρά, γοητεία, χρέος και καθήκον.

Αγαπητέ Γιάννη και Τζένη,

Διενέργεια rapid test την Τετάρτη 31.03.2021 για τους δημότες της Ερμιονίδας.

 Κρανίδι, 29.03.2021

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε πως την Τετάρτη 31/3/2021, μεταξύ ωρών 10.00 – 13.00, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Αργολίδας, θα βρίσκεται  στον εξωτερικό χώρο του Super  Market  ”Lidl”, στον κάμπο Κρανιδίου, για δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Ο ιός βρίσκεται παντού και οφείλουμε σαν Δήμος να κρατάμε τα επίπεδα υπό έλεγχο.

Ελπίζουμε σε μια σημαντική προσέλευση των δημοτών ώστε να προκύψει μια έγκυρη ”εικόνα” της πορείας της πανδημίας στον Δήμο Ερμιονίδας.

Παρακαλούμε να τηρηθεί το ωράριο προσέλευσης γιατί την τελευταία φορά παρατηρήθηκε συνωστισμός την τελευταία στιγμή μετά τη 13.00, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν τεστ σε όσους δημότες προσήλθαν αργότερα.

Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια.

Μια πτυχή αυτής της προσπάθειας, είναι η παρακολούθηση της διασποράς του covid-19 στην κοινότητα και η εκτίμηση του λεγόμενου ”δείκτη θετικότητας”.

Η προστασία της υγείας των δημοτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ανοιξιάτικο φεγγάρι

 
πάνω από τη βυθισμένη αρχαία πόλη της Ερμιόνης. 

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Κοτζιαδών 37                                                                                       Πειραιάς, 27-3-2021

185 37 Πειραιάς

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 21 ο εκλεκτός φίλος και μέλος του Ερμιονικού Συνδέσμου κος Πάνος Σταμ. Μήτσας, τιμώντας τη μνήμη των προγόνων του, προχώρησε στην έκδοση 200 (συμβολικός ο αριθμός) ορειχάλκινων, αριθμημένων μεταλλίων με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Στις δύο όψεις τους αποτυπώνονται οι θρυλικές μορφές των προγόνων του αδελφών Γιάννη και Σταμάτη Μήτσα, Ερμιονιτών οπλαρχηγών της Επανάστασης του 21.   

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει τον κο Μήτσα για την πρωτοβουλία του και τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά 50 αναμνηστικών μεταλλίων στο Σύνδεσμό μας.

 

Ο Πρόεδρος

 

Τα Μέλη

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Γιάννης Σπετσιώτης

 

 

Γιάννης Ησαΐας