Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

"Φόβος ή Φοβία" Δωρεάν Σεμινάριο από τους Ψυχολόγους του Δήμου Άργους Μυκηνών

«Φόβος ή Φοβία: Αναγνώριση και διάκριση των δύο ψυχοσυναισθηματικών καταστάσεων»
Ο Φόβος είναι ένα απολύτως φυσιολογικό και υγιές συναίσθημα που μας προστατεύει αρκετές φορές στην πορεία της ζωής από ενδεχόμενες επικίνδυνες καταστάσεις. Από την άλλη η Φοβία είναι μια κατάσταση που διογκώνει το συναίσθημα του Φόβου, συνοδεύεται από μια πλειάδα ψυχοσωματικών αντιδράσεων και δυσκολεύει το άτομο στην καθημερινή του ζωή.
Μέσα από αυτό το σεμινάριο θα επιχειρήσουμε να αναγνωρίσουμε και να διαχωρίσουμε τις δυο αυτές καταστάσεις, να ψηλαφήσουμε τις σωματικές αντιδράσεις που συνοδεύουν την κάθε κατάσταση και να προτείνουμε τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης τους.
Το διήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου (1ος όροφος, Δαναού 3, Άργος) στις 22 και 23 Ιανουαρίου 10.00-13.00, με εισηγητές τους ψυχολόγους Κεραμίδα Παναγιώτη και Σκαρπέλου Μαίρη. Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλέφωνο 27513 60747. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Έχει ανακοινωθεί και στη σελίδα του κέντρου στο facebook Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Δήμου Άργους - Μυκηνών.

Nutrilabs: Αυτά είναι τα 10 πιο καρκινογόνα τρόφιμα

H λίστα  τροφών που έχουν συνδεθεί με το καρκίνο όπως την παρουσιάζει το nutrilabs:

1) Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (GMOs)

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Εννοείται ότι οι GMOs δεν έχουν καμία θέση σε μια υγιεινή διατροφή, ειδικά τώρα που έχει αποδειχτεί ότι και οι GMOs, αλλά και τα χημικά που τους βάζουν, κάνουν τους καρκινικούς όγκους να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Δυστυχώς, οι GMOs είναι παντού, όπως στα παράγωγα τροφίμων (καλαμπόκι, σόγια, canola). Μπορείτε να τους αποφύγετε με το να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά, μη-γενετικά τροποποιημένα αλλά και τοπικά παραγόμενα προϊόντα.
2) Επεξεργασμένα κρέατα

Τα περισσότερα από αυτά, όπως το μπέικον, το λουκάνικο, τα hot-dog, περιέχουν χημικά συντηρητικά που τα κάνουν να φαίνονται φρέσκα και ελκυστικά, αλλά δυστυχώς προκαλούν και καρκίνο. Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, και για άλλες μορφές καρκίνου. Προσέξτε τα κρέατα που αγοράζετε να είναι μη-επεξεργασμένα, και κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής.

3) Ποπκόρν στο φούρνο μικροκυμάτων

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΠΡΟΙΟΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟ ΡΟΔΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Κρανίδι 12/01/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : - ΠΡΟΙΟΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟ ΡΟΔΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ο χαρακτηρισμός Π.Ο.Π του ροδιού Ερμιόνης είναι πια γεγονός μια συλλογική προσπάθεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης και του Δήμου Ερμιονίδος που ξεκίνησε από το 2012 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Συγχαρητήρια στην πρόεδρο κα. Λ. Οικονόμου και στο ΔΣ του συνεταιρισμού για τις δυναμικές και αποτελεσματικές ενέργειες τους.
Την δημοτική περίοδο 2011-2014 η διοίκηση του δήμου στήριξε το αίτημα των παραγωγών για να πετύχουμε με κάθε μέσο την ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών μας προϊόντων.
Η ανάθεση της μελέτης για το Π.Ο.Π Ερμιόνης και η καθιέρωση των εορτών ανάδειξης των τοπικών μας προϊόντων (γιορτή ροδιού στην Ερμιόνη , γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι) έδωσαν μεγάλη ώθηση στον κύριο στόχο μας , την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων και την σύζευξη τοπικών προϊόντων με την βελτίωση της παραγωγικής τουριστικής εικόνας της περιοχής μας .
Στις παραπάνω πρωτοβουλίες συνέβαλαν αποτελεσματικά, την προηγούμενη δημοτική περίοδο ο Δ.Σ κ. Π.Κολυμπάδης και η πρόεδρος της Δ.Κ κα. Α. Μονά που είχαν κύριο συντονιστικό ρόλο για την υλοποίηση και την επίτευξη αυτών των συλλογικών στόχων.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου το ντοκιμαντέρ ΑΡΗΣ ΔΙΚΤΑΙΟΣ του ΤΑΚΗ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗ

ΚΙ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑ ΣΠΕΙΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ


Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου το ντοκιμαντέρ ΑΡΗΣ ΔΙΚΤΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2 ΣΤΙΣ 6 το απόγευμα. Ο Άρης Δικταίος (φιλολογικό ψευδώνυμο του Κώστα Κωνσταντουράκη), γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1919 και άρχισε να γράφει ποιήματα από τη μαθητική του ηλικία, εκδίδοντας τις πρώτες ποιητικές του συλλογές «Στα κύματα της ζωής» και «Δώδεκα εφιαλτικές βινιέττες» σε ηλικία 15-16 χρόνων. Κατά τη διάρκεια του ερχομού του στην Αθήνα, το 1938, γνωρίστηκε με τον ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη που επηρέασε την πορεία του στα Γράμματα....... ( Η συνέχεια επί της μικρής οθόνης).


Κείμενο-σκηνοθεσία: Τάκης Σπετσιώτης.
Ηχοληψία: Θόδωρος Ζαχαρόπουλος.
Αφήγηση: Κώστας Καστανάς.
Φωτογραφία: Κωστής Παπαναστασάτος.
Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου.
Παραγωγή: Τάσος Ψαρράς.

Κική Δημουλά – «Άφησα να μη ξέρω»

«Είχα ένα χαμόγελο τεντωμένο σαν τόξο, λουλούδι δεν κρατούσα. Το να γράφω δεν ξέρω αν είναι αντίσταση στη φθορά.
Εγώ πιστεύω ότι έχουμε μια άλλη ζωή μέσα μας όπου εκεί γίνονται όλα τα παράνομα πράγματα που μας βοηθούν να ζήσουμε στα νόμιμα μέσα. Τα νόμιμα είναι απαράδεκτα, αυστηρά και ρητά.»
Από τη συλλογή « Το λίγο του κόσμου »
«Γράφω ποιήματα επειδή εξακολουθώ να μη ζω ωραία. Αν ζει κάποιος πάρα πολύ ωραία δεν διακόπτει αυτή την απόλαυση, να κάνει αυτό το βασανιστικό πράγμα, γιατί αυτή είναι μία βασανιστική ιστορία, δεν είναι ψυχαγωγία, δεν ψυχαγωγείται κανείς, άλλο αν νιώθει τέρψη ή μια φτερωτή ανακούφιση, άσχετα αν τον κυνηγάει αν είναι καλό ή δεν είναι, δεν τελειώνει ποτέ αυτή η αγωνία ώσπου να φτάσει εκεί έχει περάσει αρκετές μαύρες ώρες, αρκετές μαύρες νύχτες, σκέψεις»
( ΕΤ1- Η ζωή είναι αλλού – Κική Δημουλά )

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

"Το σπίτι των ονείρων μου" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης
ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ :ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Η δημοτική παράταξη «Δυνατή Ερμιονίδα», προτείνει την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας και την έκδοση ψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Το ψήφισμα πρέπει να εκφράζει την αντίθεση και του Δ. Σ. Ερμιονίδας στη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια.

"Πιστεύουμε και στηρίζουμε το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων να εισέλθει στους διεθνείς οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Όμως θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση από την παλιά εθνική θέση που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια".

Συνοπτική παρουσίαση της έκθεσης του ΙΓΜΕ για φράγματα και ταμιευτήρες νερού στην Ερμιονίδα


Συνοπτική παρουσίαση της έκθεσης του ΙΓΜΕ

για φράγματα και ταμιευτήρες νερού στην Ερμιονίδα

Το ΙΓΜΕ διενήργησε έρευνα στην Αργολίδα το 1998 και διατύπωσε μια πρόδρομη έκθεση με τίτλο  «Έκθεση υδρολογική – υδρογεωλογική και τεχνικογεωλογική αναγνώριση για την κατασκευή φραγμάτων στο Νομό Αργολίδας»
Όσον αφορά την επαρχία Ερμιονίδας στην προαναφερόμενη έρευνα το ΙΓΜΕ διαπίστωσε ότι σε ορισμένες θέσεις της επαρχίας μας είναι εφικτή γεωτεχνικά και υδρολογικά η παρέμβαση μέσω ταμιευτήρων νερού, η συγκράτηση εκμεταλλεύσιμων ποσοτήτων νερού από τις επιφανειακές απορροές ή η κατασκευή μικρών φραγμάτων ανάσχεσης για εμπλουτισμό υπόγειων υδροφόρων. Εξέτασε θέσεις που παρουσιάζουν μεγάλες λεκάνες απορροής και μικρές διατομές στην έξοδό τους. Τα εδάφη που εξετάστηκαν είναι από ημιδιαπερατά έως αδιαπέρατα εκτός από αυτά του υδρορρέματος του Καταφυκιού (Ερμιόνη), που είναι διαπερατά από το νερό.
Στη συνέχεια περιγράφω συνοπτικά τις περιοχές που εξέτασε το ΙΓΜΕ στην Ερμιονίδα καθώς και τις αντίστοιχες προτάσεις του για κατασκευή φραγμάτων και δημιουργία ταμιευτήρων νερού:

Ο Κρανιδιώτης Γιώργος Φασιλής στο Master Chef

Τον έχουμε απολαύσει σε δύσκολες αποστολές όσων αφορά τους αγώνες δρόμου που έχει λάβει μέρος με κορυφαίο τον υπερμαραθώνιο.
Αυτή τη φορά τον απολαύσαμε μέσα από την εκπομπή μαγειρικής «Master Chef» ,αφού ο Γιώργος εκτός από πολύ δυνατός αθλητής είναι και πολύ ταλαντούχος μάγειρας. Η Ερμιονίδα συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο στο γνωστό παιχνίδι μαγειρικής καθώς ο Γιώργος κατάγεται από το Κρανίδι.
Καλή επιτυχία  γιατί την αξίζει!

μια τραγική πραγματικότητα

Ζωολογικοί κήποι για ανθρώπους… !

 

Απίστευτο κι όμως αληθινό...


Οι ανθρώπινοι «ζωολογικοί» κήποι, που ονομάζονταν επίσης «εθνολογικές εκθέσεις» ή «Negro Villages», ήταν χώροι (περιφραγμένα θεματικά πάρκα) στα οποία εκθέτονταν δημόσια ζωντανοί άνθρωποι τον 18ο, τον 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα. Αυτό συνέβαινε ώστε οι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι να δείξουν και να τονίσουν τις πολιτιστικές διαφορές μεταξύ εκείνων (δηλαδή του δυτικού πολιτισμού) και των μη ευρωπαϊκών λαών. Όπως ήταν επόμενο αυτά τα θεματικά πάρκα χρησιμοποιήθηκαν συχνά, ή μόνο, για ρατσιστικούς σκοπούς και για να επιβεβαιώσουν έτσι την θεωρία του Δαρβίνου.

Ανθρώπινους ζωολογικούς κήπους βρίσκουμε στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Βαρσοβία, τη Βαρκελώνη, το Αμβούργο και άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ένα «
Negro Village» ήταν ο πόλος έλξης για τους παριζιάνους το 1889. Πάνω από 28 εκατομμύρια τον επισκέφτηκαν.

Τους Αφρικανούς τους φωτογράφιζαν δίπλα σε πιθήκους και χιμπατζήδες για να δείξουν στους επισκέπτες, ότι ήταν πιο «συγγενείς» με τα ζώα παρά με τον άνθρωπο. Το 1860, ο Ζωολογικός Κήπος του Παρισιού περιλάμβανε και

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Σήμερα και επίσημα εγκρίθηκε και κατοχυρώθηκε η προστατευόμενη ονομασία του φημισμένου Ροδιού Ερμιόνης για την Ελλάδα

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Σήμερα και επίσημα εγκρίθηκε και κατοχυρώθηκε η προστατευόμενη ονομασία του φημισμένου Ροδιού Ερμιόνης για την Ελλάδα. Ηδη η αίτηση μας έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη από τις 4 Δεκεμβρίου για να εγκριθεί και διεθνώς. Κάναμε έναν μεγάλο αγώνα ώστε αυτό το ευλογημένο προιόν της Ερμιονίτικης γής που πραγματικά δεν μπορεί να συγκριθεί κανένα άλλο μαζί του, να πάρει την διάκριση που του αξίζει. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δήμο Ερμιονίδας επί δημαρχίας κ. Δημητρίου Καμιζή για την οικονομική στήριξη της αίτησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης για τον χαρακτηρισμό Π.Ο.Π του Ροδιού Ερμιόνης. Τον μελετητή κ. Ηλία Ρούμπο και την Αναστασία Μπαστούνη για την πλήρη και καθ'όλα ολοκληρωμένη μελέτη που παρουσίασαν ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Την Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων του Υ.Π.Α.Α.Τ και ειδικά τους κ.κ Σέκκα, Μανανά και Μπακουλοπούλου ως εισηγήτρια της αίτησης μας. Τον Υπουργό Υ.Π.Α.Α.Τ κ. Βαγγέλη Αποστόλου για την στήριξη του. Με την ελπίδα ότι αυτή η επιτυχία για το Ρόδι Ερμιόνης θα αποδώσει όχι μόνο προστιθέμενη αξία στο Ρόδι αλλά και περαιτέρω αναγνωρισιμότητα του Τόπου μας θέλω να επισημάνω ότι τα πάντα κερδίζονται αρκεί να έχουμε όρεξη να αγωνιστούμε. Καλή και κερδοφόρα πορεία στο Ρόδι μας!
Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος
Λιάνα Οικονόμου

ΜΕ Π.Ο.Π. ΤΟ ΡΟΔΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


ΜΕ Π.Ο.Π. ΤΟ ΡΟΔΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ.

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018Από σήμερα επίσημα το ρόδι Ερμιόνης εξασφάλισε την προστασία ονομασίας προέλευσης Π.Ο.Π. Ως παράταξη οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και να συγχαρούμε την πρόεδρο του συνεταιρισμού Ερμιόνης κ. Λιάνα Οικονόμου για τη μεγάλη συμβολή της καθώς και όλα τα μέλη του συνεταιρισμού γι αυτό το σημαντικό επίτευγμά τους. Λέμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους εκείνους που βοήθησαν και ενίσχυσαν την προσπάθεια του συνεταιρισμού.


Δείχνουμε ως παράδειγμα προς όλους τον συνεταιρισμό Ερμιόνης και την διοίκηση τους. Ο αγροτικός τομέας της επαρχίας μας έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους, που αγωνίζονται σκληρά για την καθημερινότητα, αλλά και την αναγνώριση του συλλογικού τους κόπου. Ευχόμαστε ακόμα το Π.Ο.Π ρόδι Ερμιόνης να είναι η απαρχή μιας σειράς κατακτήσεων προς όφελος του κοινού αγροτικού κλάδου της επαρχίας μας.


Γραφείο τύπου
"Δυνατής Ερμιονίδας"ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κρανίδι 10/01/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ : - Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018
          Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει το σχέδιο προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2018 του Δήμου Ερμιονίδας , όπως αυτό παρουσιάστηκε από την διοίκηση του Δήμου , σύμφωνα με τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής.  Η δημοτική μας παράταξη «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» καταψήφισε την εισήγηση , το σχέδιο του προϋπολογισμού με εξαίρεση τις πιστώσεις που αφορούσαν την μισθοδοσία του προσωπικού και τις ανελαστικές δαπάνες καθαριότητας

Μαρία Ευθυμίου: Έχουμε εθιστεί να είμαστε μωρά

Συναντηθήκαμε σε ένα συμπαθητικό εστιατόριο στο Κουκάκι, στα μέσα Δεκεμβρίου. Στα δελτία ειδήσεων έπαιζαν «ψηλά» το ενδεχόμενο εκλογής μουφτή στη Θράκη, τo συνέδριο της Ν.Δ. και η πρωτοφανής κακοκαιρία στις ΗΠΑ. Ποια κακοκαιρία; Στην Αθήνα είχε λαμπρό ήλιο και θερμοκρασίες φθινοπώρου. Η ανάλαφρη διάθεσή μου γρήγορα βάρυνε όταν αρχίσαμε να συζητούμε για το μέλλον της χώρας. Η Μαρία Ευθυμίου ήταν ξεκάθαρη και με συγκεκριμένο σκεπτικό: η βαθιά και παρατεταμένη κρίση που περνάμε δεν μας έδωσε κανένα ουσιαστικό μάθημα. Η πλειονότητα του ελληνικού λαού δεν θέλει να αλλάξει, άρα οποιαδήποτε βελτίωση υπάρξει θα είναι προσωρινή. Δεν θα επιτρέψει να κάνουμε το άλμα που χρειάζεται. Εάν η δυσλειτουργία, η σήψη και η διάλυση παραταθούν, κάποιοι από τους γείτονές μας που εποφθαλμιούν θα μας διαμελίσουν και θα μας απορροφήσουν. Το να ακούς μια τέτοια μαύρη εκτίμηση από έναν άνθρωπο σοβαρό που σπάνια μιλάει στα Μέσα, αλλά έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη της Ιστορίας, σου προκαλεί σύγκρυο.
– Μα δεν πιστεύετε ότι σιγά σιγά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ιδιαίτερα αν υπάρξει μια πολιτική ηγεσία στον τόπο που θα ενισχύσει την ανάπτυξη;
– Με τα μυαλά και τη νοοτροπία που έχουμε σήμερα, δεν σωζόμαστε. Μπορεί για ένα χρονικό διάστημα λίγων ετών να έρθουν περισσότερα κεφάλαια στην Ελλάδα και να υπάρξει ανάκαμψη. Θα είναι, όμως, πρόσκαιρη. Και θα ξαναβυθιστούμε – εάν πράττουμε τα ίδια. Μεγάλη ευκαιρία μας έδωσε, προ

ενημέρωση

Σπαρταριστές υπηρεσιακές αναφορές…


Σπαρταριστές υπηρεσιακές αναφορές…
Δημήτρης Τουτουντζής
Αστυνομική εγκύκλιος διαταγή του 1883
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΑΤΑΓΗ
Προς άπασας τας Αρχάς του Κράτους, Νομάρχας και Δημάρχας της υπ' εμέ Αστυνομικής Περιφερείας, της πόλεως Δημητσάνας.
ΑΡΘΡΟΝ 1ον
Παρακαλούνται πάντες και πάσαι όπως μεθαύριο, Πέμπτην 6ην Δεκεμβρίου 1883, κατά την πανηγυρικήν εορτήν του Αγίου Νικολάου και επί τη εσχάτη ευκαιρία της συγκεντρώσεως των ξένων, οι κάτοικοι της δικαιοδοσίας μου εκτελέσωσι γενικήν καθαριότητα των δρόμων της εγχωρίου ταύτης πόλεως.
ΑΡΘΡΟΝ 2ον
Να ενώσωσι δια στερεών αλύσεων τους κύνας και τους σκύλους και άπαντα τα κακοποιά στοιχεία τα δυνάμενα να προσβάλλουν την εχγωρίαν αιδώ.
ΑΡΘΡΟΝ 3ον
Να θέσωσι φίμωτρα ανά τα στόματα των φωνασκούντων εμψύχων ζώων και πτηνών, διαφόρων καταγωγών, γένους και φύσεως ή και ανθρωπογύναικων, ακαταλλήλων συμπεριφοράς εις ξένους κατά την υπερτελούμενην ενταύθα πανήγυριν.
ΑΡΘΡΟΝ 4ον
Να εμποδισθούν βία το γκάρισμα των όνων και των μουλαριών, το χλιμίντρισμα των ίππων και των γαλών, δηλαδή των κατσουλιών.
ΑΡΘΡΟΝ 5ον