Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Καλή Ανάσταση!!

  Μακάρι ότι ζούμε να ήταν ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα..
  Όμως γεμίσαμε δυσβάσταχτες αλήθειες και με χρόνια που έμοιαζαν αληθινά μα δεν ήταν..
   Έχουμε όμως εμείς τις δικές μας αλήθειες, τις δικές μας αξίες, τα δικά μας ξωκλήσια ..
   Είναι οι δικοί μας, οι φίλοι μας, τα όνειρά μας, η προσωπική μας πίστη ..
   Και αυτά είναι και οι αντιστάσεις μας σε κάθε κρίση.
   Καλό Πάσχα σε όλους μας.
  Να χαρούμε ολόκληρη την κάθε μας στιγμή και το κάθε μας ¨τώρα¨, να δυναμώσουμε..
  Σας ευχαριστούμε για τις ευχές σας, για τα όσα μοιραζόμαστε μ αυτήν την "δικτυακή" επικοινωνία μας και για την εμπιστοσύνη σας.

Καλή Ανάσταση σε όλους μας !!

Φώτης Κόντογλου

Ο Χριστός του Φώτη Κόντογλου

Φώτης Κόντογλου (1895-1965) - Ἁγιογράφος & Λογοτέχνης, Ὀρθόδοξος & Ἕλληνας
"Οἱ ἄνθρωποι καταντήσανε σὰν ἄδεια κανάτια, καὶ προσπαθοῦν νὰ γεμίσουν τὸν ἑαυτό τους, ρίχνοντας μέσα ἕνα σωρὸ σκουπίδια, ἐκθέσεις μὲ τερατουργήματα, μπάλλες, ὁμιλίες καὶ ἀερολογίες, καλλιστεῖα, ποὺ μετριέται ἡ ἐμορφιὰ μὲ τὴ μεζούρα, ἠλίθιους καρνάβαλους, συλλόγους λογῆς-λογῆς μὲ γεύματα καὶ μὲ σοβαρὲς συζητήσεις γιὰ τὸν ἴσκιο τοῦ γαϊδάρου, συνδέσμους ἀφιερωμένους στοὺς ἀποθεωμένους ἄνδρας τῆς Εὐρώπης κι ἕνα σωρὸ ἀλλὰ τέτοια. Αὐτή, μὲ μιὰ ματιά, εἶναι ἡ εἰκόνα τῆς ἀνθρωπότητας σήμερα, ποὺ νὰ μὴν ἀβασκαθεῖ! Ποῦ νὰ βρεῖ κανένας καταφύγιο; ... -Δόξα στὸν Θεό, ποὺ ὑπάρχει ἀκόμα κάποιο καταφύγιο γιὰ μᾶς ποὺ δὲν εἴμαστε σὲ θέση νὰ νοιώσουμε «τὸ μεγαλεῖο της ἐποχῆς μας». Δόξα στὸν θεὸ ποὺ ὑπάρχουν ἀκόμα κάποιοι τόποι ποὺ δὲν τοὺς ἐξήρανε αὐτὴ ἡ φυλλοξήρα ποὺ λέγεται σύγχρονος πολιτισμός."

«Καλὸ εἶναι νὰ ὑπάρχεις, ἀλλὰ νὰ ζεῖς εἶναι ἄλλο πρᾶγμα»

Ευχές απο την Δημοτική μας Βιβλιοθήκη

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Γιορτή των αθλητών ιστιοπλοΐας

Γράφει η Κική Βεντουρή Σέρφα

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η Επιτροπή Ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ της Ε.Ι.Ο. διοργανώνει στις 26 Μαΐου την 1η ε...τήσια γιορτή των αθλητών ιστιοπλοΐας με αναπηρία στην αίθουσα Ανέμων του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Η γιορτή έχει στόχο την αγορά ενός μονοθέσιου σκάφους 2,4 mR, που θα ενισχύσει την ομάδα μας ,ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2010, στο οποίο οι αθλητές μας θα διεκδικήσουν την πρόκριση της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2012. Η πρόσκληση κοστίζει 50 ευρώ και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται φαγητά, γλυκά , όλα τα ποτά και το….γλέντι μετά μουσικής!!!Γνωρίζοντας την ευαισθησία ,αλλά και τις δυνατότητές σας, ευελπιστούμε στην κινητοποίηση όλων για την επίτευξη του στόχου μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Η Επιτροπή Ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ

Παραμονή λαϊκής..Αυτοί που θα πληγούν λιγότερο στην δυσκολία που ζυγώνει, θα είναι όσοι έχουν μάθει να ζουν πιο εύκολα..

Ρίνα Λουμουσιώτη

Ο ρόζ Ερμής πιο ορατός

Ο μικρός πλανήτης Ερμής, συνήθως κρυμμένος στην εκτυφλωτική λάμψη του Ήλιου, θα είναι ορατός με γυμνό μάτι τις επόμενες εβδομάδες γύρω στην ώρα της δύσης. Οι υπολογισμοί των αστρονόμων δείχνουν ότι ο Ερμής, ο πλησιέστερος στον Ήλιο πλανήτης, θα βρίσκεται ασυνήθιστα κοντά στην Αφροδίτη όλο τον Απρίλιο, ιδιαίτερα μέχρι τις 10 του μήνα.Δεδομένου ότι η Αφροδίτη είναι ένα από τα λαμπρότερα σώματα στον νυχτερινό ουρανό, μπορεί να χρησιμεύσει ως δείκτης και για τον εντοπισμό του Ερμή.
 Ο μικρός πλανήτης, που φαίνεται ροζ από τη Γη, θα βρίσκεται κάτω και δεξιά από την Αφροδίτη στον δυτικό ουρανό, περίπου μισή ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα (η Αφροδίτη ονομάζεται και Αποσπερίτης στις βραδινές τις εμφανίσεις, ενώ όταν εμφανίζεται το πρωί λέγεται Αυγερινός).
 Όπως ανακοίνωσε ο Τζακ Χόρκιμερ, διευθυντής πλανηταρίου στο Μαϊάμι, η φαινόμενη απόσταση ανάμεσα στους δύο πλανήτες θα μειωθεί στο ελάχιστο κατά το διήμερο 3 και 4 Απριλίου.
Στην πραγματικότητα, όμως, η Αφροδίτη θα βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ήλιου.Ο βραχώδης Ερμής είναι ο μικρότερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος με ακτίνα 2.400 χλμ. Η μία πλευρά του είναι μονίμως στραμμένη στον Ήλιο και φλέγεται στους 430 βαθμούς Κελσίου, ενώ η άλλη είναι βυθισμένη σε μόνιμο σκοτάδι και παραμένει κατεψυγμένη στους -180 βαθμούς.
O πλανήτης όχι μόνο κρύβει στην καρδιά του έναν συμπαγή σιδερένιο πυρήνα, αλλά διαθέτει και μεγάλες ποσότητες σιδήρου στην επιφάνειά του.Οι πλανητολόγοι γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι ο Ερμής, ο πλησιέστερος στον Ήλιο πλανήτης, είναι ο δεύτερος πιο πυκνός πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος (5,4 φορές πυκνότερος από το νερό), σχεδόν εξίσου πυκνός με τη Γη (5,5 φορές).H υψηλή πυκνότητα σε συνδυασμό με άλλα χαρακτηριστικά υποδηλώνει ότι ο μικρός πλανήτης κρύβει

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ “KABULI KID” ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΦΙΛΙΠ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010, ΩΡΕΣ: 18:30, 20:30, 22:30, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου το βραδάκι, μια μητέρα περνούσε με τα παιδιά της από το σημείο που εξερράγη άλλη μια βόμβα στην Αθήνα. Αυτή τη φορά ήταν στα Πατήσια. Ο γιος της, 15 χρόνων, σκοτώθηκε, διαμελίστηκε. Η κόρη, 10 ετών τραυματίστηκε, τυφλώθηκε. Η μάνα δεν φέρει τραύματα στο σώμα της. Αυτή τη φορά, τα θύματα ήταν Αφγανοί....
Αυτή τη φορά, ο θυμός κι η ντροπή μας για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, κατέληξε στην απόφασή μας να ζητήσουμε μια έμπρακτη συγγνώμη, σαν Έλληνες πολίτες, από τους ανθρώπους που η ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή, έγινε θάνατος, αναπηρία και απώλεια.
Την Παρασκευή 9 Απριλίου 2010, στον κινηματογράφο ΦΙΛΙΠ (οδός Θάσου 11 , τηλ: 210-8612476) θα προβάλλουμε την ταινία KABULI KID σε τρεις παραστάσεις 6:30μμ, 8:30μμ και 10:30μμ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα είμαστε όλοι όσοι συμπονούμε εκείνους που γίνονται, ξαφνικά, αποτροπιαστικές πρωτοσέλιδες ειδήσεις.
Όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά στο ποσό που συγκεντρώνουμε σαν μια υλική συμπαράσταση στην οικογένεια της κυρίας Ζάχρα Νατζαφί.
Η ταινία και ο κινηματογράφος προσφέρονται, αντίστοιχα, από τις εταιρείες ΠΕΓΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ- P.C.V. A.E. και ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, ανοίγοντας μια συμβολική αγκαλιά στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Αυτήν την αληθινή αγκαλιά ανοίγουμε, όλοι μαζί, απλά και ανθρώπινα.
Μια πρωτοβουλία της Πέγκυ Καρατζοπούλου-Βάβαλη
Λίγα λόγια για την ταινία
KABULI KID ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ, Μια ταινία P.C.V. A.E.
Πώς τα βγάζεις πέρα όταν βρίσκεσαι μόνος σ’ ένα ταξί στους δρόμους της Καμπούλ, και είσαι μόλις 6 μηνών άνθρωπος?
Σκηνοθεσία: Barmak Akram

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Μέρες για βόλτες..

Στα Βουλγαρέϊκα
Φωτ:Ρίνα Λουμουσιώτη

50 νέα πευκάκια στο Μπίστι απο παιδιά..

 Tην Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 , οι μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης με πρωτοβουλία του δασκάλου κ. Ιωάννη Κρητσωτάκη και συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης κ. Βασιλική Μέλλου και τους δασκάλους κ.κ. Πάλλη Κυριάκο και Παναγιωτακοπούλου Δήμητρα και με την βοήθεια του Αντιδημάρχου κ. Βασιλείου Αιβαλιώτη , δενδροφύτευσαν περίπου 50 δενδρύλλια ( πευκάκια ) στο Μπίστι της Ερμιόνης ανατολικά του Αϊ Γιάννη. Θα ακολουθήσουν και άλλες δενδροφυτεύσεις από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Ο Δήμος Ερμιόνης ευχαριστεί τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης για την αξιόλογη πρωτοβουλία τους καθώς και τους μαθητές για τον ζήλο που επέδειξαν σε αυτήν την πολύτιμη οικολογική προσπάθεια για την δενδροφύτευση του πανέμορφου δασυλλίου που στολίζει την Ερμιόνη μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ερμιόνης για την συνεισφορά του.