Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ)

Αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Η δικαίωση των Ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού μέσω των Ιταλικών δικαστηρίων, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία για να ακυρώσει τις αποζημιώσεις και το οποίο ξεκίνησε τη σχετική δικαστική διαδικασία τη Δευτέρα 12/09.
Την ίδια ώρα, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το μέγα θέμα του ανεξόφλητου αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου της χώρας μας προς τη Γερμανία και των γερμανικών επανορθώσεων για τις κατοχικές καταστροφές στη χώρα μας, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα η οποία δεν έχει λάβει ως αποζημίωση ούτε ένα ευρώ.
Η μέχρι τώρα παθητική, δυστυχώς, στάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, στο μέγιστο αυτό Εθνικό θέμα, ήρθε η ώρα να γίνει ενεργητική.
Είναι απόλυτη ανάγκη, από σήμερα, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Οικονομικών, τουλάχιστον, να παρακολουθήσουν αυτή την πολυσήμαντη για τα εθνικά μας συμφέροντα δίκη στη Χάγη.
Η παρουσία τους δεν θα είναι τιμή μόνο, για τα θύματα του Ναζισμού, αλλά, επιτέλους θα καταδείξει στους Δικαστές της Χάγης και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, την αποφαστικότητα της Ελληνικής Πολιτείας να στηρίξει δυναμικά τις διεκδικήσεις των συγγενών των Ελλήνων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας για ηθική και υλική αποζημίωση.

Αυτή η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στις σημερινές συνθήκες, έχει τεράστια σημασία για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας. 

Για το Εθνικό Συμβούλιο.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ: http://www.greece.org/blogs/wwii/

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΛΜΠΟΣ

Αλλού γίνονται. Στην Ερμιονίδα ;;;;;

Στα Φιλιατρά Ναι!!!!      Και στην Κορινθία ένα κατά πολύ μεγάλο. Σε μας;;;;

Το πρώτο 6μηνο του 2015 ολοκληρώνεται η κατασκευή του φράγματος Φιλιατρών. Η τεχνητή λίμνη του θα έχει χωρητικότητα 8 000 000 κ.μ. νερού και θα ποτίσει 30 000 στρέμματα. Ήδη αρχίζουν οι διεργασίες για το δίκτυο διανομής του νερού, αρδευτικού και πόσιμου. Η λίμνη θα γεμίσει μέσα σε ένα χρόνο με λογικές βροχοπτώσεις. Το μέγεθος του έργου είναι σαν και των φραγμάτων που μπορούν να γίνουν στον τόπο μας. Η στέψη του είναι κάπου 280 μέτρα.
Χτυπήστε: Φράγμα Φιλιατρών στο google και θα βρείτε όλα τα σχετικά αλλά και ένα θαυμάσιο βίντεο της κατασκευής του, όπου θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για ένα χείμαρρο σαν και τους δικούς μας.
Γιατί όχι σε μας; Μα αυτοί έχουν γκοτζάμ πρωθυπουργό από τη Μεσσηνία. Ε, και; Εμείς έχουμε δύο βασιλιάδες και συμπατριώτες όλη την οικονομική αφρόκρεμα της χώρας.

Παρακάτω η διεύθυνση του βίντεο. Ας το αναρτήσουν όσοι γνωρίζουν από αυτά να το δουν οι συμπατριώτες.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GpqAikO5-Ms
Ως εκ τούτου δεν είμαι καθόλου υπερβολικός που σχεδιάζω στον χάρτη τα φράγματά μας που τα θεωρώ αναγκαία, περισσότερο και από τον Ανάβαλο. Γιατί, αν το καλοσκεφθούμε, οι κάμποι μας είναι γύρω στα 40 000 στρέμματα αλλά με νερό γίνονται παράδεισος οι απέραντοι λόφοι Κρανιδίου και όλες οι πλαγιές των Αδερών στα χαμηλά και φυσικά όλες οι εκτάσεις οι περιφραγμένες εξοχικών και ξενοδοχείων.

Σημείωση: Ο όμιλος επενδυτικών κεφαλαίων υπό τον κύριο Καμπουρίδη, αν υλοποιήσει και την πλήρη επένδυση του γκολφ, θα δεσπόζει του τουριστικού τομέα της Ερμιονίδας. Θα είναι από τους κύριους πελάτες νερού. Ας τον πλησιάσει ο Δήμος, Ας συζητήσει σοβαρά μαζί του. Ας πλησιάσει ο δήμος και τους ιδιοκτήτες των μεγάλων βιλών. Γιατί εκ των προτέρων έχουμε προεξοφλήσει την αρνητική τους στάση; Αυτοί δεν γέμισαν το ΕΣΥ με μηχανήματα; Χωρίς αυτών τις δωρεές το ΕΣΥ τι θα είχε μέσα; Πού θα παίζανε τα παιδιά μπασκετ;

Αλλά και κάτι άλλο. Πριν 10 χρόνια σχεδόν όλα τα ξενοδοχειακά μας συγκροτήματα ήταν κλειστά και πολλά αφημένα στη φθορά του χρόνου. Ποιος τολμούσε να διανοηθεί ότι θα μετατρέπονταν σταδιακά σε υπερπολυτελή;;; Ποιος φανταζότανε επένδυση σαν το ΑΜΑΝΖΟΕ;

Και στη γη έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα. Όχι μόνον στον ήλιο και στη θάλασσα, αλλά και στην καλλιεργήσιμη γη! Έφτασε ο καιρός των έργων υποδομής για να αυξηθεί θεαματικά η αγροτική παραγωγή του τόπου μας όπως και όλης της χώρας.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Κρίση, φόβος και διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής


Του Κώστα Αρβανίτη
Για το βιβλίο του Χαράλαμπου Πουλόπουλου
Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Χαράλαμπου Πουλόπουλου, αναπληρωτή καθηγητή Κοινωνικής Εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ με συγκλονιστικά επιστημονικά στοιχεία για τις επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα. Είναι το πρώτο βιβλίο το οποίο επιχειρεί μια συνολική καταγραφή των επιπτώσεων της κρίσης στην καθημερινότητα των πολιτών.
« Η κρίση που έπληξε και την Ελλάδα, ήταν αποτέλεσμα μιας διεθνούς κρίσης του καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο έδειξε άλλη μια φορά τις αδυναμίες του. Παρότι η Ελλάδα δεν ήταν η μόνη χώρα που επλήγη από την κρίση, υπήρξε η μοναδική στην Ευρώπη που υπέστη τα επόμενα χρόνια, για τη διάσωσή της από τη χρεωκοπία, τόσο αρνητικές συνέπειες λόγω του παράλογου προγράμματος λιτότητας. Είναι η χώρα, που απορρόφησε τους κραδασμούς μιας συστημικής κρίσης σε διεθνές επίπεδο, λειτουργώντας ως αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόχρονα ως πειραματικό εργαστήριο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών…
… Κυριάρχησε η άποψη ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει το δημόσιο χρέος της και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, με ραγδαίες μειώσεις σε μισθούς, επιδόματα, συντάξεις, κοινωνική φροντίδα, εκπαίδευση και υγεία και με ένα εντατικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ώστε να γίνουν επενδύσεις. Η Ελλάδα θα πλήρωνε πολλά για τη διάσωσή της…»
Το βιβλίο περιγράφει το κλίμα φόβου και τις συνθήκες που οδήγησαν στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της ακραίας λιτότητας, των περικοπών και των μέτρων που

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ....


ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ 22-23/11/2014 Φαράγγι κουμαριάς – Αρτεμίσιο Όρος

Η φυσιολατρική  Ομάδα Ερμιονίδας θα παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Άργους στην Κρύα Βρύση Αργολίδας, που περιλαμβάνει πολιτιστικά δρώμενα και διαδρομές στο ιστορικό Φαράγγι Κουμαριάς από πεζοπόρους , ποδηλάτες και ιππείς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 22/11/2014
  • 8:30  Αναχώρηση της ομάδας από το παρκινγκ Κρανιδίου (λαϊκή αγορά).
  • Τακτοποίηση στης ομάδας στο Δημοτικό σχολείο της Κρύας βρύσης όπου και θα διανυχτερέψει η ομάδα.
  • Πεζοπορία στα μονοπάτια του Όρους Αρτεμίσιο από το χωρίο Καρυές (το τηλεοπτικό Κολοκοτρωνίτσι).  
  • Βραδινό ψήσιμο και μαγείρεμα στην ξυλόσομπα
Κυριακή 23/11/2014
  • 8:00  Πρωινό
  • 10:00  Άφιξη στον χώρο της εκδήλωσης
  • 11:00  πεζοπορια στο Φαράγγι Κουμαριάς
  • 13:00  Τερματισμός διαδρομών – παραδοσιακό γλέντι
  • Αναχώρηση

Σας περιμένουμε στην παρέα μας για να περάσουμε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο και να γνωρίσουμε την ορεινή φυσική ομορφιά της Αργολίδας.
( Η συμμέτοχη είναι δωρεάν , οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν τα έξοδα μετακινήσεις και φαγητού).
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE

Όπως αποφάσισε η Διοργανώτρια Αρχή του Πρωταθλήματος,η 6η Αγωνιστική, που ήταν προγραμματισμένη από τις 14 έως και τις 17 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για μια εβδομάδα αργότερα, στις 23 Νοεμβρίου.
Ως γνωστόν, η ομάδα μας, την προσεχή Κυριακή θα αντιμετώπιζε τον Ηρακλή Ψαχνών.
Ανακοινώνουμε ότι όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, από χθες Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στα σημεία προπώλησης στο καφέ Dalli στο Κρανίδι και στο πρακτορείο ΟΠΑΠ «Κοτταράς» στην Ερμιόνη, μπορούν να εισέλθουν με αυτά στο γήπεδο την άλλη Κυριακή και ώρα 15.00.
Φίλαθλοι σας ενημερώνουμε ότι Εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Κρανιδίου, στις 23/11 και ώρα 15.00, μπορείτε να προμηθευτείτε όπως αναφέρεται ανωτέρω: (στο καφέ Dalli στο Κρανίδι, στο πρακτορείο ΟΠΑΠ «Κοτταράς» στην Ερμιόνη και στα γραφεία της Α.Ε.
Ερμιονίδας Π.Α.Ε. στο Κρανίδι).
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας, στο τηλ. 27540-22609.

Εκ του γραφείου τύπου
AUTHOR: Kosmas Georgiou

Από το προγραμμά γιορτής πορτοκαλιού στο Κουτσοπόδι.

"Οι γυναίκες του Συλλόγου θα εκθέσουν και θα διαθέσουν εναλλακτικής μορφής προϊόντα και κατασκευές με βάση τα εσπεριδοειδή κατά τη διάρκεια της έκθεσης καθώς και πλήθος επιχειρηματιών θα εκθέσει τα προϊόντα που παράγουν."
Βλέπουμε ότι σε όλες τις παραγωγικές γιορτές μπορεί να γιορτάζεται το κύριο προϊόν όμως η γιορτή είναι ευκαιρία να εκθέσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα που παράγουν και άλλοι παραγωγοί.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Ο θρύλος του σκιάχτρουΤο σκιάχτρο που ήθελε να έχει φίλους.


Το πολυβραβευμένο αυτό animation είχε, μεταξύ άλλων, προταθεί για Oscar το 2005. 

Ο Ερχομός του Ανάβαλου και η διανομή του στους κάμπους μας.

Ο Υπουργός ΥΠΕΚΑ έχει προσπαθήσει να μας πείσει με ανακοινώσεις του ότι ο Ανάβαλος προς Ερμιονίδα είναι Έργο που όπου νάνε θαρχίσει. Οι μη πιστεύσαντες με το δίκιο τους λένε ότι εδώ και 40 χρόνια έρχεται και ποτέ δεν έφτασε. Πρόκειται περί των γνωστών ανακοινώσεων των εκάστοτε τοπικών βουλευτών ..... για το καλό τους.
Οι πιστεύσαντες, τον περιμένουν σε 3 - 4 χρόνια να σκάσει μύτη κάπου στα Δίδυμα. Εκεί, στον 'τερματικό σταθμό' του έργου θα γίνει μια τελετή, θα κοπούν κορδέλες. Και μετά;
Επειδή είμαι από τους πιστεύσαντες, όχι γιατί το λέει ο Υπουργός, αλλά γιατί η χώρα πρέπει να αλλάξει πρότυπο και από καταναλωτική να γίνει παραγωγική. Οπότε τέτοια έργα θα έλθουν στο προσκήνιο για να αυξηθεί η παραγωγή αγροτικών προϊόντων, γιατί μεσοπρόθεσμα δεν φαίνεται ότι μπορούμε να αναπτύξουμε κάτι πέραν της αγροτικής παραγωγής, του τουρισμού, και των μεταφορών.

Δεν θα πρέπει ο Δήμαρχος να συγκαλέσει σε μία ημερίδα τους αγρότες, τους ξενοδόχους και άλλους ενδιαφερόμενους, για να ακουστούν απόψεις για το τι θα γίνει από μετά την παράδοση του έργου ΑΝΑΒΑΛΟΣ ΠΡΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ;
Δεν πρέπει οι κατ' εξοχήν ενδιαφερόμενοι αγρότες να προκαλέσουν τέτοιες ημερίδες, ώστε να αρχίσει από τώρα ο σχεδιασμός της διανομής του Ανάβαλου στα 22000 στρέμματα που πρόκειται να αρδευτούν;

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Το έργο: ΔΙΑΝΟΜΗ ΝΕΡΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ ΤΗς ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΑΡΔΕΥΣΗ 22000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ είναι έργο μεγαλύτερο από τον ερχομό του Ανάβαλου.
Αν περιμένει η Ερμιονίδα να έρθει πρώτα ο Ανάβαλος και μετά να σκεφτεί την διανομή του, βάλτε από σήμερα καμιά δεκαριά χρόνια για να ποτιστούν οι κάμποι μας.
Ευχής έργο είναι: Όταν κοπεί η κορδέλα του ερχομού του Ανάβαλου, συγχρόνως να κοπεί και η κορδέλα διανομής του έστω αρχικά στο 20% των κάμπων μας.

Το θέμα αυτό πρέπει να συζητηθεί σε ΔΣ και να αρχίσουν να παίρνονται αποφάσεις και να δημιουργείται σιγά σιγά η επιχειρησιακή δομή που θα αναλάβει το όλο έργο, γιατί με τέτοια έργα θα αλλάξει σελίδα ο τόπος.
Εδώ θα μπορούσε να παίξει ρόλο και το συμβούλιο διαβούλευσης, αλλά ..... ανάποδα. Αντί να περιμένει το θέμα προς διαβούλευση από τον δήμο, να πάρει την πρωτοβουλία να διαβουλευτεί μόνο του και τα αποτελέσματα να τα δώσει στον Δήμο, φυσικά και στους Δημότες.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Πρώτη Γιορτή-Έκθεση Πορτοκαλιού


Ο Πολιτιστικός μορφωτικός και εξωραϊστικός Σύλλογος Κουτσοποδίου «Αγ. Κυριακή» διοργανώνει σε συνεργασία με την Δημοτική κοινότητα Κουτσοποδίου και τοπικούς φορείς την 1η Γιορτή – Έκθεση Πορτοκαλιού με στόχο την προβολή, παρουσίαση και προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Η γιορτή – έκθεση θα διαρκέσει 3 μέρες και θα την πλαισιώσουν η σχολή μαγειρικής του Ιεκ Πελοποννήσου του Υπουργείου Τουρισμού, το τμήμα αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ μαθητείας Αργολίδας του ΟΑΕΔ και το ΚΑΠΗ του Δήμου Άργους – Μυκηνών οι οποίοι θα δημιουργήσουν διάφορα εδέσματα με σχέση το Πορτοκάλι, και το περιφερειακό χορευτικό τμήμα Κουτσοποδίου του Λυκείου ελληνίδων Άργους με παραδοσιακούς τοπικούς χορούς
Οι γυναίκες του Συλλόγου θα εκθέσουν και θα διαθέσουν εναλλακτικής μορφής προϊόντα και κατασκευές με βάση τα εσπεριδοειδή κατά τη διάρκεια της έκθεσης καθώς και πλήθος επιχειρηματιών θα εκθέσει τα προϊόντα που παράγουν.

Η Γιορτή – έκθεση θα γίνει στις 21-22-23 Νοεμβρίου στο χώρο του Πρώην γεωπονικού καταστήματος της ARGOFARM πλησίον Ιερού Ναού Αγ. Κυριακής στο Κουτσοπόδι.

Σε απευθείας ανάθεση ο Δήμος Ερμιονίδας για το θέμα των απορριμμάτων


Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΩΝ ROBERT MCCABE & ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΚΟΥΡΗ "ΜΥΚΗΝΕΣ 1954 - ΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΗΜΕΡΟ"

Μυκήνες 1954 - το καταμεσήμερο" των Αθηνά Κακούρη και Robert McCabe. Σχόλια Lisa Wace French. Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall.
Ομιλητές:
Μιχάλης Κοσμόπουλος, αρχαιολόγος,
Καθηγητής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι Η.Π.Α.
Dr. Charles K. Williams, II

Ναταλία Βογκέικωφ-Brogan, Αρχαιολόγος,
Υπεύθυνη Αρχαίων Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και οι Robert McCabe και Αθηνά Κακούρη

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές

Δεν είχα δει την εκπομπή για το ρόδι μας, και είδα το βιντεάκι - ανάρτηση κατά προτροπή του Αγαπητού Ανάργυρου, του εξ αναργύρων, στο Εικονοσκόπιο.
Θα πρέπει να αναρτηθεί σε όλα τα τοπικά μπλογκ, αλλά και της Πελοποννήσου να το απολαύσουν όλοι. Μη ξεχνάμε ότι είναι και προϊόν Πελοποννήσου και πρέπει να το προβάλλει και η Περιφέρεια.
Τέτοια αρμόζουν στον τόπο μας.

Βάλτε και ένα ωραίο ρόδι σε αυτό που γράφω να μείνει στο διηνεκές!

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Πρώτα ο μαθητής


Με μια ταινία μικρού μήκους, που τιτλοφορείται «Πρώτα ο Μαθητής» οι μαθητές του 46ου Ενιαίου Λυκείου στα Εξάρχεια καυτηριάζουν την κατάσταση στον χώρο της Παιδείας, με όλες τις στρεβλώσεις και τις απίστευτες προκλήσεις που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν.
Μέσα από μια αξιέπαινη προσπάθεια, οι μαθητές προσπαθούν, με το δικό τους μοναδικό τρόπο να μπουν στο μυαλό, όχι του Τζον Μάλκοβιτς, αλλά του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου.
Η ταινία θα πάρει μέρος στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;» το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Νοέμβριο και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση.
tvxs 

Απο Ιχνηλάτες

Το λάδι το καλό το έπαιρναν τα λιτρίβια 3 ευρώ το κιλό. Δηλαδή ο τενεκές 48 ευρώ στο λιτρίβι. Και 3 ευρώ ο τενεκές, άρα 51.Τα λεφτά ντάγκα! Άρα στην Αθήνα με μεταφορικά κ.λ.π. το καλό λάδι θα πουληθεί πάνω από 60 ευρώ. Στη κρίση που περνάμε αυτά τα λεφτά έχουν διπλάσια αξία.Όντως πολύ καλή χρονιά είναι.
Τώρα, αν υπήρχε συνεταιρισμός καλός, αλλά Κρήτης που λέμε, θα έδινε και 3. 5 ευρώ. Αλλά για πάρα πάνω το λάδι μας πρέπει να γίνει brand name. δεν αρκεί το ΠΟΠ. Άλλωστε σε λίγο όλη η Ελλάδα ΠΟΠ στο λάδι θα είναι. Έχω γράψει παλαιότερα εκτενώς.
Και βέβαια η καλή τιμή είναι λόγω έλλειψης στην αγορά. Το θέμα είναι να πουλάς και όταν η αγορά είναι φουλ στο λάδι. Αυτό μόνον τα brand name το μπορούν.
 
Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Εκπληκτικής τέχνης ψηφιδωτά στην αρχαία Ελληνική πόλη Ζεύγμα

Εκπληκτικής τέχνης ψηφιδωτά ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι, στην αρχαία Ελληνική πόλη Ζεύγμα στη νότια Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Συρία.
Η πόλη είναι των ελληνιστικών χρόνων και την ίδρυσε ο διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Μακεδόνας στρατηγός Σέλευκος Νικάτωρ (εξ ου και η δυναστεία των Σελευκιδών), περίπου το 300 μ.Χ..
Η Ζεύγμα είναι κατά 80% βυθισμένη καθώς παρά τις διαμαρτυρίες, κατακλύστηκε από τα νερά τεχνητής λίμνης, από το φράγμα Μπιρετσίκ.
Τα κομψοτεχνήματα τα οποία ανακαλύφθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση, ανάγονται στον 2ο μ.Χ αιώνα. Πρόκειται για μοναδικής τέχνης ψηφιδωτά, που απεικονίζουν τις Μούσες και τον Ωκεανό,
Στο ψηφιδωτό με τις Μούσες, το όνομα της καθεμιάς είναι γραμμένο στα ελληνικά, καθώς η ελληνιστική κοινή ήταν η διεθνής γλώσσα της εποχής.
Το ένα ψηφιδωτό, που παριστά τις εννέα Μούσες, σε πορτρέτα, κοσμούσε μεγάλο δωμάτιο στο σπίτι που οι αρχαιολόγοι έχουν ονομάσει «Οίκο των Μουσών», λόγω της ιδιαίτερης φινέτσας στα αρχιτεκτονικά στοιχεία και στον διάκοσμό του.
Στο κέντρο εικονίζεται η Καλλιόπη και γύρω της οι αδερφές της. Κατά τον Ησίοδο η Καλλιόπη ήταν η μεγαλύτερη και ευγενέστερη από τις 9 Μούσες, προστάτης της Επικής Ποίησης και της Ρητορικής, καθώς και όλων των Καλών Τεχνών (Καλλιέπουσα), άρα η επιλογή της στο κέντρο της σύνθεσης δεν είναι παράξενη.

Το δεύτερο ψηφιδωτό παριστά τον Ωκεανό και την Τιθύ και είναι ωραιότερο από ένα άλλο με παρόμοια σύνθεση που έχει βρεθεί σε διαφορετικό χώρο. Η ζωηρότητα των μορφών, η ομορφιά τους και τα θαυμάσια χρώματα εντυπωσιάζουν. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικά κατασκευασμένες γυάλινες ψηφίδες. Το τρίτο είναι μικρότερων διαστάσεων και παριστά νεαρό άνδρα.
Στην ξενάγηση που έκαναν οι αρχαιολόγοι παρουσιάζοντας τα ευρήματα στον Τύπο, τα ψηφιδωτά αναφέρονται ως «ρωμαϊκά».
Συμφώνα με την hurriyetdailynews οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η αρχαία πόλη Ζεύγμα είχε περί τα 2 με 3 χιλιάδες σπίτια, εκ των οποίων τα 25 παραμένουν κάτω από το νερό. Οι ανασκαφές που έχουν ξεκινήσει από το 2007 αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2015.ΘΕΑΤΡΟ "ΤΡΙΑΝΟΝ" ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

«ΟΙ ΜΗΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» της Πάμελα Πράθερ
Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Νοεμβρίου
Ώρα 8:30 μμ.
Η Νέα Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. παρουσιάζει την παράσταση «Οι Μήδειες του κόσμου» σε σκηνοθεσία Βάλιας Ρεντούλη.
 Η Μήδεια από το χώρο του μύθου, η Φούμικο και η Σούζαν, γυναίκες καθημερινές και σύγχρονες οδηγούνται στο αποτρόπαιο.
«Οι Μήδειες του κόσμου» τις ακολουθούν ζητώντας απαντήσεις…
Ποιοί είναι εκείνοι οι δαίμονες που καλά κρυμμένοι στα απώτερα βάθη της ύπαρξης, έρχονται στο φως και ζητάνε να εκφραστούν, ξεκλειδώνοντας τις πύλες της Αβύσσου?
Είσοδος ελεύθερη
 
Η ARTIVA Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ διοργανώνουν το «1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ» που θα λάβει μέρος στο Ναύπλιο
Στις 16 (Βουλευτικό), 20-21-22-23 Νοεμβρίου 2014 (Τριανόν – Βουλευτικό)
 Φέτος το Νοέμβριο, το Ναύπλιο θα τιμήσει καταξιωμένες χορωδίες της Ελλάδας και του Εξωτερικού και  το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μελωδίες και φωνές, που θα το ταξιδέψουν πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας.
 
«ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ» του Κώστα Σάμαιργλου
Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Νοεμβρίου
Ώρα 9:00 μμ
Η ομάδα «Νοσταλγία» παρουσιάζει την παράσταση «Το στόμα του λύκου» του Κώστα Σάμαιργλου, υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ  Δήμου Ναυπλιέων.
Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, κοινωνικού προσανατολισμού, μέσα στο οποίο διαφαίνονται σκληρά και καθαρά, μεγάλα θέματα που απασχολούν την ελληνική καθημερινότητα.
 
Έλλη Βασιλάκη

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΙΩΣΗΦ ΜΕΡΤΥΡΗΣ : " ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ"


12 Νοεμβρίου 2014
Τα εισιτήρια, θα διατίθενται από την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στο καφέ Dalli στο Κρανίδι και στο πρακτορείο ΟΠΑΠ «Κοτταράς» στην Ερμιόνη.
Ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Κυριακής και της κάθε Κυριακής που η ομάδα μας παίζει στην έδρα της, είναι το μοναδικό κοινωνικό γεγονός που έχει η επαρχία μας, για όλους τους χειμερινούς μήνες.
Η μεγάλη συνάντηση της Εβδομάδας, είναι στο γήπεδο!
Ο καθένας μας, μπορεί να βρει τους γνωστούς του και τους προσωπικούς φίλους, απ΄όλη την επαρχία.
Ο Κρανιδιώτης συναντά τον Ερμιονίτη, τον Κοιλαδιώτη, τον Διδυμιώτη, τον Πορτοχελιώτη , τον Θερμησιώτη.
Μπορούν να ανταλλάξουν τις απόψεις τους, όχι μόνο για τα αθλητικά δρώμενα, αλλά και για το οποιοδήποτε θέμα που απασχολεί την καθημερινή μας ζωή.
Οι φίλαθλοι, μπορούν να έρθουν λίγο νωρίτερα από την προγραμματισμένη έναρξη του παιχνιδιού, να πάρουν τον καφέ τους, να διαλέξουν την θέση τους και μαζί με την παρέα τους, να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα, ξεφεύγοντας από την ρουτίνα της καθημερινότητας τους και ενισχύοντας παράλληλα την ομάδα της καρδιάς τους.
Είναι η μοναδική μας ευκαιρία, να απολαύσουμε το ότι τόσοι άνθρωποι, βρίσκονται μαζί στον ίδιο χώρο, πλάι-πλάι, έχοντας το μοναδικό κοινό σκοπό, την στήριξη και την ενίσχυση της Ομάδας της Επαρχίας μας: Της Ένωσης Ερμιονίδας.
Γι αυτό λοιπόν, σας καλούμε όλους ξανά στο γήπεδο.
Με τις γυναίκες σας, με τα παιδιά σας και με όλη την μεγάλη αγάπη που δείχνετε σε αυτή την ομάδα, που τόσο περήφανους μας κάνει.

Ο Πρόεδρος,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                       

                         
Κρανίδι 12 11 – 2014

                  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Θέμα: «Πρόσκληση για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης»
Καλούμε τους φορείς, τους συλλόγους και τις οργανώσεις που έχουν την έδρα τους στο Δήμο Ερμιονίδας και επιθυμούν να συμμετέχουν με εκπρόσωπό τους στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης να εκφράσουν εγγράφως τη βούλησή τους έως την Παρασκευή  21/11/2014.
Αυτοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης θα πρέπει να δηλώσουν τον εκπρόσωπό τους και τον αναπληρωτή του είτε ταχυδρομικά είτε με φαξ στον αριθμό 2754023667 είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση kranidi1@otenet.gr .

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτρης Σφυρής