Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του Πολυτεχνείου


Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, είναι ο μοναδικός φωτορεπόρτερ που κατάφερε να απαθανατίσει τη στιγμή της εισόδου του τανκ στο Πολυτεχνείο και μαζί με το φιλμάκι των μόλις 35 δευτερολέπτων του Ολλανδού οπερατέρ Άλμπερτ Κουράντ, αποτέλεσαν τα μοναδικά ντοκουμέντα και διέψευσαν την αρχικές δηλώσεις της αστυνομίας ότι "στο Πολυτεχνείο δε συνέβη το παραμικρό".
41 χρόνια μετά,  αφηγείται μέσα από τις φωτογραφίες του, τις κρίσιμες ώρες πριν και μετά την εισβολή στο Πολυτεχνείο, αποδεικνύοντας ότι η ιστορία καταγράφεται, και μέσα από το φακό κάποιων ανθρώπων στις μνήμες μας και περνά στις νεότερες γενιές.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Κρανίδι, 16-11-2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ  ΝΕΡΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΙΝ. ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Λόγω αντικατάστασης κατεστραμμένης βάνας διανομής νερού, θα γίνει διακοπή νερού  σε όλη την Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης την Τρίτη 20-11-2018, που θα διαρκέσει από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ.
Ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή σας για την ενόχληση, που θα προκληθεί. Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Η φετινή ζημιά στην ελαιοπαραγωγή του Δήμου Ερμιονίδας είναι τεράστια

Ελαιοπαραγωγή 2018/19
Η φετινή ζημιά στην ελαιοπαραγωγή του Δήμου Ερμιονίδας είναι τεράστια. Δεν είναι μόνο η πρωτοφανής πτώση του καρπού αλλά και η υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιολάδου.
Ως βασικές αιτίες θα μπορούσα να αναφέρω την μεγάλη προσβολή του καρπού από το έντομο του δάκου ,αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες του Οκτωβρίου,ως και τα μέσα Νοεμβρίου. Οι θερμοκρασίες αυτές ευνόησαν την εγκατάσταση μυκήτων στον καρπό με συνέπεια την εκτεταμένη σήψη του.
Μετά και την περυσινή μειωμένη παραγωγή , το οικονομικό πρόβλημα για τους ελαιοπαραγωγούς είναι τεράστιο .
Θεωρώ απαραίτητο όλες οι συλλογικές εκφράσεις των παραγωγών, όπως οι Αγροτικοί /γεωργικοί συνεταιρισμοί να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα στις κρατικές αρχές .

Επίσης ως προς την ίδια κατεύθυνση θα πρέπει να βοηθήσει και ο Δήμος .
Θεωρώ πως είναι υποχρέωση της πολιτείας σε αυτή τη δύσκολη για τους παραγωγούς συγκυρία να σταθεί αλληλέγγυα .

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Γεώργιος Π. Χαρμπής

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΠέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Ερμιονίδας αλλά και του κ. Λάμπρου θέλω να επισημάνω ότι οφείλουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση να είμαστε πιο μετρημένοι στις δηλώσεις μας και να μην εκτοξεύουμε κορώνες για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Άλλωστε η απαξίωση των   υποδομών του  Δήμου Ερμιονίδας (Κέντρο Υγείας, Σχολεία, κ.λ.π.) είναι παλιό θέμα και δεν προκύπτει με αφορμή την έλευση των μεταναστών, αλλά έχει να κάνει με τη διαχείριση της κατάστασης τα τελευταία χρόνια.
Να ρίξουμε λοιπόν τους τόνους και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες ανάγκες δημιουργηθούν από την φιλοξενία 500 περίπου προσφύγων.
Οι πρόσφυγες ως γνωστό έφτασαν στην περιοχή μας με αφορμή την οριακή κατάσταση που επικρατεί στα  ελληνικά νησιά, ειδικά σε Λέσβο και Σάμο και το  Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής   και για ακόμη μια φορά αποφάσισε   τη μεταφορά ανθρώπων στην ενδοχώρα λόγω του υπερπληθυσμού ανθρώπων που ζουν σε δύσκολες συνθήκες. 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΚΡΑΝΙΔΙ 15/11/2018
Η στάση του κ. Σφυρή στην έλευση των προσφύγων στο Ξενοδοχείο «Γαλαξίας» και τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
με αφορμή την πρόσφατη έλευση και φιλοξενία 450 προσφύγων στο Ξενοδοχείο «Γαλαξίας», έκανα σχετική ανάρτηση στο Facebook και τόνισα την απουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Ερμιονίδας στην διαχείριση των προσφυγικών ροών.
Σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε αποφασίσει ΟΜΟΦΩΝΑ, απαντώντας σε έγγραφο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι στην Ερμιονίδα δεν είναι δυνατόν να φιλοξενηθούν πρόσφυγες, διότι δεν υφίστανται κοινόχρηστοι Δημοτικοί χώροι, ούτε ιδιωτικοί χώροι κατοικιών για φιλοξενία προσφύγων, αλλά ούτε υπάρχουν υποδομές και μέσα, όπως στελέχωση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, Εφαρμογή Υγειονομικού Προγράμματος, Σχολικές Υποδομές, στελέχωση Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας και λοιπών Δημόσιων Υπηρεσιών. 
Για τους παραπάνω λόγους τόσο ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής, ο οποίος έκανε την σχετική εισήγηση,  όσο και οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοί πήραμε την παραπάνω απόφαση ομόφωνα.
Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 έκπληκτος, ενημερώθηκα για την έλευση και φιλοξενία 450 προσφύγων στο Ξενοδοχείο «Γαλαξίας».
Ο κ. Σφυρής, θέλοντας κατά την προσφιλή του συνήθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να διώξει τις ευθύνες από πάνω του και να τις μεταφέρει αλλού, με ανάρτησή του στο Facebook, κατηγορεί τους πάντες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ερμιονίδα, μεταξύ αυτών και εμένα που ανέδειξα το θέμα.
Ισχυρίζεται για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ότι δεν ήξερε τίποτα για την έλευση των προσφύγων στο Ξενοδοχείο «Γαλαξίας», κάτι το οποίο δεν ισχύει.
Διερευνώντας το θέμα, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει αλληλογραφία της ιδιοκτήτριας του Ξενοδοχείου «Γαλαξίας» με τον Κ. Σφυρή από τις 26 Μαΐου 2016 και αφού είχαν φύγει οι πρώτοι πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στον εν λόγω Ξενοδοχείο.
Με δύο έγγραφα λοιπόν το Ξενοδοχείο «Γαλαξίας» ενημερώνει τον κ. Σφυρή ότι θα συνεχίσει να φιλοξενεί πρόσφυγες, έχοντας κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για δύο διαγωνισμούς φιλοξενίας προσφύγων.

ΝΟΕΡ: Η 10η σχολή ανοιχτής θάλασσας είναι γεγονός

  Η 10η Σχολη Ιστιοπλοιας ανοιχτής θαλασσης απο τον Ναυταθλητικο Όμιλο Ερμιονης ειναι γεγονός !!!
Αρχες Δεκέμβρη θα ξεκινήσει και η δεύτερη σχολή μεσα στη Χρονια μετά απο το μεγάλο ενδιαφέρον σας !!! 
  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα, να πάρουν πληροφοριες και να κάνουν την εγγραφή τους στην γραμματεία του ομιλου
  Η σχολή περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα μάθησης, εκπαίδευσης και εξάσκησης, που διδάσκονται από τον έμπειρο και καταξιωμένο εκπαιδευτή, κύριο Βασίλη Τριανταφυλλη.
Τα θεωρητικά μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.ΕΡ. κάθε Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα. Η πρακτική εξάσκηση με το σκάφος γίνεται , κάθε Σάββατο και Κυριακή .
Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με την ιστιοπλοΐα και τις αρχές της, γνωρίζουν τα σκάφη ανοιχτής θάλασσας, τις αρχές χειρισμού και αγκυροβολίας εντός και εκτός λιμανιών, τη χρήση των πανιών, βασικές γνώσεις μετεωρολογίας, βασικές γνώσεις μηχανικής, ώστε να μπορούν αποκτώντας και την κατάλληλη εμπειρία, να μανουβράρουν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοιχτής θάλασσας.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους απόφοιτους δίπλωμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θάλασσας διεθνώς αναγνωρισμένο.
Το δίπλωμα που παίρνουν όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία τη σειρά μαθημάτων και προπονήσεων δίνει το δικαίωμα πλόων και κυβέρνησης ιστιοφόρων ανοιχτής θάλασσας, καθώς και ενοικίασης, σε περίπτωση που κάποιος το επιθυμεί.
Τα θεωρητικά μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν δωρεάν και οι απόφοιτοι των προηγουμένων σχολών της ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΕΡ., που θέλουν να φρεσκάρουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την Ανοιχτή Θάλασσα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες από την Γραμματεία του Ομίλου στο τηλέφωνο 6977092121 ή στο e-mail: noermionis@gmail.com
Περιμένουμε για τις εγγραφές σας...

Ντοκιμαντέρ στο Άργος: Η Χούντα, η λογοκρισία και ο ελληνικός κινηματογράφος

Παρασκευή 16/11, στο Δον Κιχώτη. Βραδιά αφιερωμένη στο Πολυτεχνείο και προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Χούντα, η λογοκρισία και ο ελληνικός κινηματογράφος (1967 – 1974)»
Μέρες επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Άλλοι θα αναφερθούν υποκριτικά σε αυτήν, άλλοι θα την κατατεμαχίσουν και θα επιλέξουν ποιά συνθήματα και νοήματα τους βολεύουν, άλλοι θα την οικειοποιηθούν και κάποιοι άλλοι θα προσπαθούν να το ξεχάσουν, μεθώντας με ψέμματα και αναπολώντας την …χούντα.
Κι όμως, το Πολυτεχνείο παραμένει ζωντανό όχι μόνο ως μνήμη και ιστορία αυτου του τόπου, αλλά κυρίως ως ανάγκη. Ως ανάγκη να βρεθούν εκείνοι οι τρόποι, μαζικής και ακηδεμόνευτης έκφρασης των πιο βαθιών πόθων του λαού μας. Τα συνθήματα “Ψωμί-παιδεία-ελευθερία”, “Έξω οι ΗΠΑ”, Κάτω η χούντα”, κ.ά. αναζητούν το σύγχρονο νόημά τους, και κυρίως αυτούς που με τη δραστηριοποίησή τους θα τους δώσουν ζωή και υπόσταση.

ΔΗΜ ΣΦΥΡΗΣ: 450 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ. ΑΔΙΑΦΟΡΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

450 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ. ΑΔΙΑΦΟΡΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ και ΔΟΜΕΣ. 
ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ ΤΟΥΣ "ΠΑΡΚΑΡΕ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ. 
ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ο κος ΛΑΜΠΡΟΥ και ο κάθε Λάμπρου. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χωρίς να ρωτήσει ΤΟΝ ΔΗΜΟ. Παραβλέποντας μάλιστα και απαξιώνοντας την ανυπαρξία ΥΠΟΔΟΜΩΝ ( Μη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, Σχολικών Υποδομών, Κοινωνικών Υποδομών, Χωρική Ικανότητα του Δήμου). 
Εγώ προσωπικά εκτός από τις ενέργειες που έκανα όχι μόνο τώρα, αλλά και την προηγούμενη φορά προς το Υπουργείο επι Υπουργού Κου ΜΟΥΖΑΛΑ, την ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ του ΟΗΕ, τις ΚΟΙΝΣΕΠ, την ΠΕΔ, την Περιφέρεια, και προς το Ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ που έκανε σύμβαση με την ΔΟΜ ( Διεθνης Οργανισμός Μεταναστών ) και το Υπουργείο, για καθαρά οικονομικούς λόγους παραβλέποντας τις δυνατότητες του Δήμου μας, αλλά και τις συνέπειες σε μια τουριστική περιοχή. Ακόμα και για τους πρόσφυγες που ανάμεσά τους είναι πάνω από 150 παιδιά από 2 μηνών μέχρι 13 χρόνων. Από σημερινές πληροφορίες της ΔΟΜ έχει υπογράψει σύμβαση για 494 πρόσφυγες, το απέκρυψε όταν επικοινώνησα με την ιδιοκτήτρια και μου είπε ότι θα τους " φιλοξενήσει " για έπινα μήνα. !!!!
Εκτός αυτών των ενεργειών ήρθα σε επαφή με τον ΔΟΜ και αναζήτησα τον υπεύθυνο του Υπουργείου και τον νέο Υπουργό κο ΒΙΤΣΑ. 
ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει στείλει τους γιατρούς που πρέπει να υποστηρίξουν τους 450 Πρόσφυγες εκτός των Κοινωνικών Λειτουργών, των ψυχολόγων, των συντονιστών, των Νομικών και των μεταφραστών που απαιτούνται ακόμη και για το " παρκάρισμα" δυστυχώς θα έλεγα να μην πω την εγκαταλειψη (γιατί αυτό συμβαίνει)και ενδεχομένως κάποιοι κερδίζουν μόνο χρήματα και αδιαφορούν για τις ζωές των προσφύγων. Σαν Δήμαρχος έθεσα το θέμα σε σύσκεψη της Πανελλήνιας Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ , που είμαι μέλος με θέμα: Τουρισμός προσφυγική και μεταναστευτική πολιτική (την

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Εγκρίθηκε η μελέτη για το φράγμα της Τζερτζελιάς στην Αργολίδα


argolikeseidhseis
Στην Τρίπολη και στο Κεντρικό Κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 03/07/2018,  συνήλθε σε συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποφάσισε την  έγκριση της 3ης τμηματικής και Οριστικής παραλαβής της Μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΧΑΜΗΛΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΡΟΡΟΥ – ΤΖΕΡΤΖΕΛΙΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ».


Οι εργασίες και μελέτες που περιλαμβάνονται στην παρούσα τμηματική παραλαβή είναι οι παρακάτω: 
ΜΕΛΕΤΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΈΡΓΩΝ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 13) 
• ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ 
• ΣΑΥ-ΦΑΥ 
• ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΣΤΟΥΣ-ΟΦΕΛΟΥΣ 
Εγκρίθηκε με την υπ' αρ. 321318/74017/13-12-2017 Απόφαση (ΑΔΑ: 69847Λ1-ΑΚ2). 
Στην τελική επιμέτρηση των εργασιών που συνοδεύει την βεβαίωση οριστικής παραλαβής, αναγράφονται λεπτομερώς όλες οι εκπονηθείσες εργασίες και μελέτες (κατηγορία, στάδια μελέτης, σύντομη περιγραφή, προϋπολογισμός κλπ) με τις εντολές και τις εγκρίσεις.
Πρόκειται για ένα έργο η υλοποίηση του οποίου θα επιλύσει οριστικά τα προβλήματα άρδευσης και ύδρευσης του Δήμου Ερμιονίδας και όχι μόνο.
Η  Τζερτζελιά (από το τζερτζελές;-φασαρία) βρίσκεται ανάμεσα της Πελεής και της Μονής Αυγού περιοχή πριν το τριπόταμο ακριβώς κάτω απ το μοναστήρι στο φαράγγι του Μπεντενιού οπου και προβλέπεται να δημιουργηθεί το φράγμα.
Η ΑΠΌΦΑΣΗ

Ορεινός αγώνας τρεξίματος στο Αρτεμήσιο


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΥΩΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΣ
ΤΟ «ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ»
Καρυά 14/11/2018
Αριθμ Πρωτ: 112
           
Ο Σύλλογος Απανταχού Καρυωτών “Το Αρτεμίσιο” σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων - Δρομείς Αργολίδας, προκηρύσσει αγώνα ορεινού τρεξίματος και παράλληλων αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, οι οποίοι θα λάβουν χώρα στις 02/12/2018, στο όρος ¨Αρτεμίσιο¨ και στον ορεινό παραδοσιακό οικισμό της Καρυάς Αργολίδας.
Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις διαδρομές διαφορετικής αποστάσεως, υψομετρικής διαφοράς και βαθμού δυσκολίας.
Την Mountain Running 25K η οποία είναι η κλασική διαδρομή του αγώνα μήκους 25χλμ και 1600μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (ειδικά στο κομμάτι της κορυφής), απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

ΛΑΜΠΡΟΥ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ , ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ


Κρανίδι 13/11/2018

ΘΕΜΑ  : ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ , ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Πέρασαν εφτά χρόνια που η ιδέα δυο νέων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης (κ. Π. Κολυμπάδης , κα. Δ. Μονά) να διοργανώσει ο Δήμος Ερμιονίδας την γιορτή του Ροδιού στην Ερμιόνη και την γιορτή της Ελιάς και του ελαιολάδου στο Κρανίδι και με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου έγινε πράξη. Οι γιορτές πλέον καθιερώθηκαν και στηρίζονται από τις δημοτικές κοινότητες , την εκπαιδευτική κοινότητα , τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς , τους παραγωγούς της Ερμιονίδας όμως το ζητούμενο για τα επόμενα χρόνια είναι ο Δήμος Ερμιονίδας να εγγυηθεί την ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση των εορτών αυτών.
Διανύουμε ήδη το τελευταίο έτος της παρούσης δημοτικής περιόδου, τον Μάιο έχουμε δημοτικές εκλογές και είναι η ώρα να καταθέσουμε τις προτάσεις και στην τοπική κοινωνία , να θέσουμε στο δημόσιο λόγο τις παρατηρήσεις μας, τις θέσεις μας που θα εξασφαλίσουν την συνέχιση αυτού του θεσμού , την ποιοτική αναβάθμιση των γιορτών που προωθούν τα κορυφαία προϊόντα ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π) , το ρόδι και το λάδι, τα προϊόντα της γης της Ερμιονίδας. Κύριο μέλημα των εορτών απαιτείται να είναι :
1.     Η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των παραγωγών αυτό θα επιτευχθεί με πολλούς τρόπους , αλλά χρειάζεται να δοθούν και τα κατάλληλα κίνητρα συμμετοχής. Απαιτείται διεξοδικός διάλογος , ανταλλαγή απόψεων που θα εξασφαλιστεί η ευαισθητοποίηση των παραγωγών και η ενεργός  συμμετοχή τους.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ


Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Σας ενημερώνουμε οτι η προσεχής Εθελοντική Αιμοδοσία θα γίνει όπως πάντα στο Ιατρείο Ερμιόνης από την Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αργους, στο οποίο όπως γνωρίζετε ο Σύλλογος μας διατηρεί Τράπεζα Αίματος, στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:
Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 5 με 9 Απόγευμα
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 9 με 2 Πρωί
Ευχαριστούμε Θερμά τους Αιμοδότες μας,που χάρη στην προσφορά τους, καλύφτηκαν πολλές ανάγκες αίματος πολλών συμπολιτών μας

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ