Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ρωτώντας πας στην Πόλη

Ο Δήμος ας δώσει στοιχεία για τα έσοδα που έχει (στο ταμείο όχι απλά βεβαιωμένα) από τη λειτουργία του αιολικού πάρκου Διδύμων, από τότε που πρωτολειτούργησε. Ας δώσει στοιχεία για την απασχόληση σε αυτήν την επένδυση. Να ξέρει ο δημότης τι κέρδισε αυτό το διάστημα από αυτήν την επένδυση. Το ίδιο για ιχθυοκαλλιέργειες, φωτοβολταϊκά.

Ο Δήμος να επισκεφθεί την Τροιζηνία και να ζητήσει ανάλογα στοιχεία. Γιατί πώς γίνεται και η Τροιζηνία γεμίζει αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά;

Και μετά να βγει να πει στον κόσμο ότι πέραν της συμβολής αυτών των επενδύσεων στην εθνική οικονομία, η συμβολή τους η πραγματική στην τοπική οικονομία και στα έσοδα του Δήμου είναι αυτή. Αντικειμενικά στοιχεία.
Τα όχι ή τα ναι των δημοτών σε αυτές τις επενδύσεις πρέπει να βασίζονται σε αντικειμενικά στοιχεία: Άμεσο και έμμεσο πραγματικό όφελος (μετρημένα στο χέρι και όχι υποθετικά) της Ερμιονίδας από αυτές τις επενδύσεις.
Όταν είχαμε το εργοστάσιο του Λαναρά ξέραμε ότι το κύριο όφελος ήταν 200 - 300 σταθερές θέσεις εργασίας. Το ίδιο όταν είχαμε και τα Μεταλλεία Μποδοσάκη τα οποία όμως προσφέρανε και εργασία σε τοπικά εξωτερικά συνεργεία και επαγγέλματα χώρια στο ότι πολλοί ξένοι έμεναν και εργάζονταν σε αυτά. Και για τα μεγάλα ξενοδοχεία ξέραμε και ξέρουμε ότι προσφέρουν πολλές, εποχιακές όμως, θέσεις εργασίας. Αυτά ήταν φανερά και σε μικρά παιδιά, δεν χρειάζονταν περισσότερα στοιχεία.

Γιατί οι δημότες να μην έχουν κανένα στοιχείο στο χέρι τους για αυτές τις νέες επενδύσεις των οποίων  το όφελος στην τοπική οικονομία δεν είναι ευδιάκριτο, λόγω της φύσης τους; Και να βγουν παρατάξεις και να πουν ναι η όχι σε αυτές τις επενδύσεις, πώς θα γίνουν πιστευτές όταν δεν δίνουν πραγματικά στοιχεία ούτε για την Ερμιονίδα, ούτε έστω για την Τροιζηνία;
Το βέβαιο είναι ότι  το 2020 η χώρα μας θα παράγει το 20% την ενέργειας κυρίως αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα που παράγουν ρεύμα. Άρα περίπου το 40% του ρεύματος της χώρας μας θα παράγεται από αυτές τις μηχανές. Για όλη την Ελλάδα θα είναι συμφέρουσες επενδύσεις και για της Ερμιονίδα θα είναι ζημιά;
Καλοί και οι τάπητες των Παιδικών Χαρών, καλά και τα δεκάδες βελτιωτικά μικροέργα, αλλά για αυτό τα τα θέματα ουσίας, γιατί δεν μιλάει καμιά παράταξη; Εκτός και αν πρόκειται προσεχώς να διαβάσουμε σχετικά στα προγράμματα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΦΥΡΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2007-2010 ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Η Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας συνεχίζει την παρουσίαση του τεράστιου έργου που έκανε ο Δημήτρης Σφυρής ως Δήμαρχος Κρανιδίου την τετραετία 2007-2010, με την δέκατη  θεματική ενότητα, η οποία αφορά τον τομέα Ύδρευση - Αποχέτευση.
Α). Στον τομέα της Ύδρευσης την τετραετία 2007-2010, έχουμε:
·        Συνολικά αντικατάσταση 10 km αγωγών των δικτύων ύδρευσης σε Κρανίδι, Πορτοχέλι, Κοιλάδα, Δίδυμα και Φούρνους.

Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στους Φούρνους:
Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στο Κρανίδι:

Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου: Η Δίκη του Ναυπλίου

Σαν σήμερα…
Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου 
Η Δίκη του Ναυπλίου
Η 16η Απριλίου, επέτειος των 100 χρόνων από την έναρξη της Δίκης του Ναυπλίου, συμπίπτει με την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας. Γι΄ αυτό δημοσιεύουμε το παρακάτω σχετικό άρθρο μία εβδομάδα ενωρίτερα.


Σαν σήμερα πριν από εκατό χρόνια, στις 16 Απριλίου 1914, αρχίζει στο Ναύπλιο η συνεδρίαση του Δικαστηρίου Εφετών με 110 μάρτυρες, τέσσερις συνηγόρους και 12 κατηγορουμένους. Μεταξύ αυτών ο παιδαγωγός και δημοτικιστής Αλέξανδρος Δελμούζος, διευθυντής του Ανώτερου Δημοτικού Παρθεναγωγείου Βόλου (Α.Δ.Π.) και ο επιφανής γιατρός του Βόλου Δημήτριος Σαράτσης, πρωτοστάτης στην ίδρυση του Α.Δ.Π. καθώς και του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Η μακροχρόνια περιπέτεια που είχε σαν κατάληξη τη Δίκη του Ναυπλίου, έμεινε γνωστή ως υπόθεση των «Αθεϊκών» του Βόλου.

Το κατηγορητήριο 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι εναγόμενοι «…προσεπάθησαν δια ζώσης, δια διδασκαλίας και δι’ εντύπων φυλλαδίων να ελκύσωσι εις λεγόμενα θρησκευτικά δόγματα, τουτέστι την αθεΐαν, διδάσκοντες ότι δεν υπάρχει θεός, ότι η θρησκεία αποτελεί άρνησιν της σκέψεως, ότι προ παντός πρέπει να εκριζωθή η ρίζα του κακού, η θρησκεία, ότι ο άνθρωπος εδημιουργήθη υπό πιθήκων, ότι ο θεός είναι ένα αγγούρι, ότι η πατρίς είναι πόρνη και στρίγγλα μητριά και η θρησκεία μαστρωπός, και τον σκοπόν των εν μέρει κατώρθωσαν προσελκύσαντες εις τας δοξασίας ταύτας πολλούς…». Επίσης «…δι’ ομιλιών δημοσία γενομένων εξεφράσθησαν εις πρόσκομμα άλλων με τρόπον προσβάλλοντα το οφειλόμενο σέβας προς τον Δημιουργόν του Παντός, και εξέφραζον δημοσία τοιαύτας αρχάς, δόξας και φρονήματα, τα οποία αντιβαίνουσι εν γένει εις τας βάσεις της θρησκείας και της ηθικής και είναι επιβλαβή εις την θρησκείαν και τα ήθη, ήτοι ότι δεν υπάρχει θεός, ότι ο θεός είναι εφεύρεσις ίνα χρησιμεύση ως σκιάχτρον, δεν είναι θεός ο επιτρέπων την αδικίαν εις τον κόσμον…». 
Είχε προηγηθεί επεισόδιο ανάμεσα σε φιλόλογο που υπηρετούσε στο σχολείο και στον επίσκοπο Δημητριάδος, του οποίου το χέρι δεν ασπάστηκε η εκπαιδευτικός, μαρτυρία για δήθεν υβριστική αναφορά του Δελμούζου στο πρόσωπο του Χριστού, αλλά και φήμες για σκανδαλώδη συμβάντα στο Παρθεναγωγείο, όπως λ.χ. ότι οι μαθήτριες έπαιξαν χιονοπόλεμο με τον τριαντάχρονο διευθυντή, πήγαιναν εκδρομές στα βουνά και «εφαίνοντο τα πόδια
των»,«δεν πήγαιναν γραμμή στον δρόμο, όπως τ' άλλα σχολεία», έπαιρναν μέρος σε μαθήματα τεχνητής αναπνοής, δεν έκαναν καθημερινά προσευχή κ.λπ.
Το επεισόδιο με τον Μητροπολίτη στις 10 Φεβρουαρίου 1911 έδωσε αφορμή στον εκδότη της τοπικής εφημερίδας «Κήρυξ», Δημοσθένη Κούρτοβικ, να ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον του Α.Δ.Π. Ένα μήνα μετά, τον Μάρτιο του 1911, οργανώθηκε συλλαλητήριο στον Βόλο, το θέμα έφτασε στη Βουλή και το

3 - 7 Μαίου: Το Ναύπλιο παρουσιάζει το Mediterranean Yacht Show 2014

Η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού (GYA) πραγματοποιούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας τη μεγάλη διοργάνωση Mediterranean Yacht Show, από 3 έως 7 Μαΐου στο Ναύπλιο.
«Η πολυνησία μας, η μεγάλη ακτογραμμή μας και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες της Ελλάδας, καθιστούν τον θαλάσσιο τουρισμό την αιχμή του δόρατος του ελληνικού τουρισμού. Το yachting είναι το πιο ενδιαφέρον και εντυπωσιακό μέρος του θαλάσσιου τουρισμού, γιατί απευθύνεται σε τουρίστες πολύ υψηλού κοινωνικού και εισοδηματικού επιπέδου, καθώς και σε ανθρώπους που είναι διεθνώς αναγνωρίσιμοι, οι οποίοι δημιουργούν τεράστια διαφήμιση και τουριστικό ρεύμα για την Ελλάδα», αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΘΤ (GYA).

Εκδήλωση με Θέμα: "Δωρεά Μυελού των Οστών - Δώρο Ζωής" σήμερα στο Κρανίδι


Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σεισμός 5.4R κοντά στην Ύδρα

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο Νοτιοανατολικά της Ύδρας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Στην Ερμιόνη ο σεισμός ήταν πολύ αισθητός, έγινε αισθητός ακόμα και στην Κρήτη. Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για τραυματισμούς και ζημιές.

Οι νέοι της Ερμιόνης ιδρύουν Πολιτιστικό Σύλλογο.


Είναι μια ελπιδοφόρα κίνηση των νέων μας που ενώνουν τη φρεσκάδα, τις ιδέες , την ενέργειά τους και  την αγάπη τους για την Ερμιόνη .
Συγκεντρώνονται , οργανώνονται,  συναποφασίζουν  τους όρους του καταστατικού ,  τους σκοπούς του, το όνομά του.
Και το όνομα αυτού  «Βιτόριζα» .
Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης  που από την αρχή ενθάρρυνε την ιδέα της ίδρυσης του συλλόγου  ως κάτι εντελώς απαραίτητο για τον τόπο, τους εύχεται καλή συνέχεια   και καλή επιτυχία στη νέα δημιουργική τους προσπάθεια.
Η πρώτη τους δράση είναι η συμμετοχή στο Let’s do it Greece … Let’s do it Ermionida!!! για τον  καθαρισμό του υδροβιότοπου Ερμιόνης.H Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης, ο υπό σύσταση Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμιόνης (Βιτόριζα) και το Γυμνάσιο & Λύκειο Ερμιόνης στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας καθαρισμών ακτών Lets do it,
σας περιμένουν την Κυριακή 6 Απριλίου και ώρα 10 το πρωί στα Ευκάλυπτα Ερμιόνης να δημιουργήσουμε μια μεγάλη παρέα με σκοπό να καθαρίσουμε τον υδροβιότοπο Ερμιόνης.

Ο ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Είναι ένας σημαντικός υδροβιότοπος της περιοχής μας και μαζί με

Σημαντικότατο κείμενο

Πρωτοβουλία πολιτών και φορέων της Ερμιονίδας για το νερό

Είναι, αν δεν κάνω λάθος, το πρώτο κείμενο που περιλαμβάνει προβληματισμό δημιουργικό από φορείς και της αγροτικής παραγωγής, δηλαδή τους άμεσα ενδιαφερόμενους, αυτούς που ζουν τις οικογένειές τους από τη γη των προγόνων τους και που αξίζουν κάθε σεβασμό.
Σήμερα έχει η αγροτιά μας πιστέψει στις δικές της δυνάμεις και στη δική της γη. Έχει πιστέψει στην παραγωγή. Και αυτή την πίστη την ενδυναμώνει η πεποίθηση ότι όπου νάνε φτάνει στα μέρη μας ο Ανάβαλος, δηλαδή το νερό που είναι η  βάση των καλλιεργειών και της κτηνοτροφίας. Και θα παλέψει ο αγρότης για αυτήν την υπόθεσή του.
Και αμέσως ανακύπτει το πρόβλημα του συστήματος αγωγών που θα κάνουν τη διανομή του νερού στα κτήματα, το κόστος του αρδευτικού νερού, αλλά και το μέγα πρόβλημα της ανασυγκρότησης των καλλιεργειών αλλά και της γης. Γιατί κακά τα ψέματα. Πρέπει να ενταχθούν στην καλλιέργεια και όλα τα κτήματα που σήμερα είναι παρατημένα, πολλά από αυτά με ιδιοκτήτες μη μονίμους κατοίκους.
Το νερό του Ανάβαλου, κατά τη μελέτη, θα ποτίσει 22000 στρέμματα στην Ερμιονίδα με 400 κ.μ. νερό ανά στρέμμα. Είναι αρκετό νερό και επαρκεί για τους βασικούς παραγωγικούς κάμπους της Ερμιονίδας. Μακάρι γρήγορα να γίνουν και τα βασικά φράγματα. Όσο για τη χρήση επεξεργασμένων λυμάτων από τους βιολογικούς, μην την περιμένετε, είναι πάρα πολύ δύσκολο θέμα και αφορά μικρές σχετικά ποσότητες νερού.
Όμως οι καλλιέργειες πρέπει να είναι ανταγωνιστικές, γιατί και άλλες περιοχές με μεγαλύτερους κάμπους πιο εύφορους, με ευνοϊκότερες κλιματολογικές συνθήκες και άφθονα νερά παράγουν ίδια σχεδόν προϊόντα με την Ερμιονίδα. Και καλλιέργεια  των ολίγων στρεμμάτων και ο καθένας μόνος του, δεν έχει σήμερα τύχη στην αγορά.
Σε μεγάλους κάμπους όπου η η αξία της γης προέρχεται από την απόδοσή της στις διάφορες καλλιέργειες, τα κτήματα λίγο πολύ έχουν περίπου ίδια αξία και  βρίσκει εφαρμογή ο αναδασμός. Δηλαδή ή ανταλλαγή γης, ώστε ένας αγρότης να συγκεντρώσει τη γη του σε μία θέση, ώστε η καλλιέργειά της να είναι ανταγωνιστική. Άλλωστε και η αγορά γης γίνεται σε λογικές τιμές.
Στα μέρη μας όμως αυτό δεν συμβαίνει γιατί η αξία της γης προέρχεται από την δυνατότητα τουριστικής αξιοποίησης. Ένα στρέμμα με βράχια στον Άγιο Αιμιλιανό πουλιέται 30 φορές ακριβότερα από ένα εύφορο στρέμμα στο Ηλιόκαστρο. Αλλά και μέσα στον ίδιο κάμπο οι διαφορές είναι μεγάλες. Άρα ο αναδασμός δεν είναι λύση, και μάλιστα κάπου στην δεκαετία του 1970 γίνονταν τέτοιες σκέψεις που όμως δεν απέφεραν πρακτικό αποτέλεσμα.
Πολύ σωστά λοιπόν διατυπώνεται το πρόβλημα της γης: Με ποια νομική μορφή μπορούν  να ενώνονται τα κτήματα σε κοινή καλλιέργεια; Συνεταιρισμοί, αγροτικές εταιρείες, εθελοντικές συμπράξεις, ή ό,τι άλλο. Ποια θα είναι τα κίνητρα μακροχρόνιας συμμετοχής όλων των κατόχων γης, ακόμη και των εξοχικών; Γιατί συμμετοχή σημαίνει να δεσμευθεί ένα κτήμα σε μια εταιρική παραγωγική ένωση για χρόνια, να δεντροφυτευθεί κ.λ.π. σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ένωσης. Πώς θα βοηθήσει το Κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση μια τέτοια αξιέπαινη προσπάθεια; Γιατί εδώ δεν έχουμε μια παραγωγική ένωση για να πάρει επιδοτήσεις, αλλά για να μπει δυναμικά στην παραγωγή, στην μεταποίηση και στον ανταγωνισμό της αγοράς.
Πολύ εύστοχα λοιπόν αρχίζει ο προβληματισμός: Πώς θα μοιραστεί το νερό, πώς θα συγκεντρωθεί η γη σε ανταγωνιστικά παραγωγικά και μεταποιητικά σύνολα. Εδώ χρειάζεται ο Δήμος μας να αγκαλιάσει θερμά αυτή την προσπάθεια που θα μεταμορφώσει τον τόπο μας. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν και για τους όντως οικολόγους και για τους όντως εθελοντές και πρωτοπόρους, να μπουν σε αυτή την προσπάθεια και να καινοτομήσουν με δημιουργικές συνεργασίες, ώστε με τα αποτελέσματά τους να γίνουν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση. Να δείξουν στην πράξη τι είναι αειφορία, τι είναι συνεργασία, τι είναι σεβασμός στο περιβάλλον με απτά παραγωγικά και εμπορικά αποτελέσματα και όχι με πολιτικά συνθήματα.
Και είναι κοινή πεποίθηση όλων, ότι μόνο με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, μόνο με προϊόντα μεταποίησης εξαιρετικά και καινοτόμα, έχουμε στρατηγικό πλεονέκτημα και σίγουρη ανοδική πορεία στην ντόπια και ξένη αγορά.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας δελτίο τύπου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 3 ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Αγαπητοί Βούλα, Απόστολε και Μανώλη,

Η συμμετοχή σας στον συνδυασμό  Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας και η υποψηφιότητά σας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα, καθώς ενδυναμώνει την προσπάθειά μας για ένα καλύτερο αύριο για την Ερμιονίδα.
Σας ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου και σας εύχομαι καλή δύναμη και καλό αγώνα για την προσωπική σας επιτυχία, για την υλοποίηση των αρχών και του προγράμματός μας και την επίτευξη των στόχων μας.
Η Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας ανακοινώνει σήμερα 3 νέους υποψηφίους συμβούλους για τον Δήμο Ερμιονίδας:

61). Τριγκάκης Μανώλης του Παντελή
Τουριστικός Πράκτορας – Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Πορτοχελίου

62). Αντζινά – Δεβελέκου Βούλα του Γεωργίου
Ιδιωτική υπάλληλος

63). Χόντας Απόστολος του Αθανασίου
Ηλεκτρονικός – Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Θερμησίας


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Περί παραταξιακών συγχύσεων - άρθρο του κ. Λουκά Κούτρα, μέλους της Ρι.Κ.Ερ Συμμετοχή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οπως είναι φυσικό, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, τόσο ο υποψήφιος Δήμαρχος της Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή, Κώστας Π. Λυμπερόπουλος, όσο και άλλα στελέχη της, έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολλούς δημότες της Ερμιονίδας, συζητώντας τα προβλήματα που ταλανίζουν την επαρχία μας.
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι πρέπει να εξηγούμε σε συζητήσεις ότι δεν είμαστε "ουρά" κανενός συνδυασμού. Δεν γνωρίζουμε πόθεν προκύπτει η σύνδεση της Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή, με άλλες δημοτικές παρατάξεις και ΚΥΡΙΩΣ με τη ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ του κ. Δ. Σφυρή!
Είναι λυπηρό να το συζητάμε, ωστόσο θεωρούμε αναγκαίο να το ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση:


  • Η Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή είναι μια ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική κίνηση πολιτών με σκοπό την αλλαγή στη νοοτροπία διοίκησης του Δήμου. Δεν τελεί υπό τις διαταγές κανενός κόμματος, δεν πατρονάρεται από ισχυρούς, δεν λειτουργεί για λογαριασμό κανενός, παρά μόνο για το συμφέρον της Ερμιονίδας και των πολιτών της
  • Έχει απερίφραστα δηλώσει μέσω του επικεφαλής της, ότι ΔΕΝ θα συνεργαστεί με καμία παράταξη από αυτές που φέρουν ευθύνη βαρύτατη για την εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος μας σήμερα. 
  • Οποιαδήποτε σύνδεσή της με αυτές τις παρατάξεις, προσβάλλει τους ανθρώπους που αγωνίζονται, μήνες τώρα, με καθημερινή τριβή να διαδώσουν τις αρχές μας στους συμπολίτες μας. Προσβάλλει τους υποψήφιους και τους ψηφοφόρους εν γένει.
  • Κάθε προσπάθεια συσχέτισης της Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή με τις παραδοσιακές παρατάξεις και τα πρόσωπα που έχουν επί σειρά ετών  διαχειριστεί τις τύχες του τόπου τούτου, είναι έωλη, ξεκάθαρα συκοφαντική και στερείται ηθικής.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να φέρουμε την ανατροπή στο κατεστημένο της Ερμιονίδας. Συνεχίζουμε, καθαροί, ανεξάρτητοι, επίμονοι και αισιόδοξοι. Η ώρα να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο πλησιάζει, ανησυχητικά για κάποιους.  

Σύντομα θα ακολουθήσεις τοποθέτηση του επικεφαλής και της γραμματείας για αυτά τα θέματα

Λουκάς Κούτρας
Μέλος της Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 3 ΝΕΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 ΝΕΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Η Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας ανακοινώνει σήμερα 3 νέους υποψηφίους συμβούλους για τον Δήμο Ερμιονίδας:
61). Αντζινά – Δεβελέκου Βούλα του Γεωργίου
62). Τριγκάκης Μανώλης του Παντελή
63). Χόντας Απόστολος του Αθανασίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

                          Παρασκευή  04-04-2014


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ
Φίλες και Φίλοι
Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας στην προγραμματισμένη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στη Κεντρική Πλατεία των Φούρνων.
Στην εκδήλωση, που ήταν η δεύτερη στη σειρά  προεκλογική συνάντηση της ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ, παρουσιάσαμε τις προγραμματικές θέσεις της νεοϊδρυθείσας παράταξής μας.
 Αναφερθήκαμε στις κατευθυντήριες αρχές και τις προτεραιότητές μας στη διαχείριση των θεμάτων που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Ερμιονίδας την επόμενη πενταετία, προς όφελος των δημοτών.
Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού και ακολούθησε συζήτηση με τους  πολίτες για το θέμα της κατάστασης της υπερ-χωματερής στο « Σταυρό Διδύμων », και  των αναλύσεων του νερού της Τοπικής Κοινότητας.
 Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σταύρο Γεωργίου για την τοποθέτησή  και τους προβληματισμούς  του στο παραπάνω ζήτημα που αφορά πρωτίστως την υγεία των κατοίκων λόγω της κοντινής απόστασης της Κοινότητας των Φούρνων και τις απορροές των υδάτων.
 Εμείς,κατά την συζήτηση, δεσμευτήκαμε  ότι θα ζητήσουμε από την ΔΕΥΑΕΡ  να βγάλει στη δημοσιότητα  τις αναλύσεις του νερού, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες άμεσα.

Για τη ΝΕΔΥΠΕΡ
Τάσος  Τόκας

                                            Υποψήφιος Δήμαρχος

************************************************************

                                                       Παρασκευή  04-04-2014
Στην προσπάθεια για μια Νέα Δυναμική Πορεία του Δήμου Ερμιονίδας η παράταξή μας ανακοινώνει σήμερα δύο νέες υποψήφιες  δημοτικούς συμβούλους.

Το Ρορό στη Θερμησία τρέχει ακόμα


Το Ρορό  μήνες τώρα κατεβαίνει  από το  Ηλιόκαστρο,  τις  Αδέρες  περνάει  μέσα από την 90 και τις άλλες παλιές  στοές των μεταλλείων και χάνεται στη θάλασσα περιμένοντας το φράγμα  και το θαύμα ..

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Μυθικά ζευγάρια στην τέχνη στο Φουγάρο

ΝΑΥΠΛΙΟ
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

3ος Κύκλος Σεμιναρίων Σύγχρονης Τέχνης

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014Παρασκευή 11 Απριλίου 2014
Από την Πέμπτη 3 Απριλίου, με αφορμή την άνοιξη που έρχεται, την εποχή του έρωτα και της αναγέννησης, το Φουγάρο ξεκινά τον 3ο κύκλο 4 διαλέξεων με την εικαστικό Κατερίνα Ζαχαροπούλου και τίτλο ΜΥΘΙΚΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ.
Σε αυτόν τον κύκλο (Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Πέμπτη 10, Παρασκευή 11 Απριλίου από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα) θα παρουσιαστούν μυθικά ζευγάρια της τέχνης, των οποίων το έργο επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την μεταξύ τους σχέση και τον μεγάλο τους έρωτα. Οι νευρώσεις, οι ανταγωνισμοί, αλλά και ο διάλογος, η συνεργασία, η συμβίωση έπαιξαν δραματικό ρόλο και γέννησαν στην κυριολεξία έργα σταθμούς στην ιστορία της τέχνης.
Η αφήγηση των σχέσεων και η ταυτόχρονη παρουσίαση των έργων τους θα δώσει την ευκαιρία να φωτισθούν όψεις της δημιουργίας που ανήκουν καθαρά στο βίωμα και την ερωτική ένταση, την σχέση των φύλων και τις παρεκκλίσεις από συνήθεις συμπεριφορές. Μερικά από αυτά τα ζευγάρια συζητιούνται ως μοναδικά παραδείγματα καλλιτεχνικής αλληλεγγύης και ερωτικής συνύπαρξης ενώ άλλα μνημονεύονται για την καταστροφική τους σχέση και παραφορά.
Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις τέτοιων σχέσεων που αξίζουν την προσοχή μας αφού άφησαν σαν «απογόνους» έργα σταθμούς για την τέχνη.
Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου είναι εικαστικός και γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική (1982-1987) στην Αθήνα, ενώ μεταξύ των ετών 1990-1994 παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια στο Παρίσι στο Centre Georges Pompidou σε ζητήματα εκπαίδευσης παιδιών και νέων στη σύγχρονη τέχνη. Ανέπτυξε πλούσια παιδαγωγική δραστηριότητα σε θέματα σύγχρονης τέχνης, συνεργαζόμενη με μουσεία και ιδρύματα ενώ επιμελήθηκε και παρουσίαζε επί σειρά ετών εκπομπές για τα εικαστικά στην ΕΡΤ. Από το 2003 έως το 2013 παρουσίαζε στην ΕΤ1 την εκπομπή Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ, την μοναδική εκπομπή για τη σύγχρονη τέχνη στην ελληνική τηλεόραση. Οργανώνει κύκλους διαλέξεων με θέμα τη Σύγχρονη Τέχνη και τους σύγχρονους εικαστικούς καλλιτέχνες, ενώ δουλεύει συστηματικά για τη δημιουργία αρχείου της σύγχρονης εικαστικής σκηνής. Υποστηρίζει τον ρόλο του καλλιτέχνη ως φορέα εμπειρίας της εποχής του, ενώ το καλλιτεχνικό της έργο χαρακτηρίζεται από ένα είδος «πορτραιτογραφίας» μέσα από την ίδια την καλλιτεχνική πρακτική.

Πώς οι κακές σκέψεις εμποδίζουν την απόλαυση της ζωής

Συχνά οι άνθρωποι παραπονιούνται για «μπλοκαρίσματα» στη ζωή τους, για κακή διάθεση, για το ότι δε μπορούν να απολαύσουν τη ζωή ενώ δεν υπάρχει κάτι που αντικειμενικά να πηγαίνει στραβά, για το ότι έχουν τύψεις και ενοχές ή για το ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί κανόνες, οι οποίοι δεν τους επιτρέπουν να νιώσουν ελεύθεροι.
Μέσα από την κλινική δουλειά μου, παρατηρώ ότι οι άνθρωποι δημιουργούν κανόνες και κανονισμούς οι οποίοι διέπουν τη σκέψη τους και τη ζωή τους, για το πώς πρέπει να ζουν, να εργάζονται, να ερωτεύονται, να έχουν κοινωνική ζωή.
Όταν κανείς έρθει αντιμέτωπος με αυτές τις αυστηρές και άκαμπτες πεποιθήσεις του μένει έκπληκτος για το πώς του γεννήθηκαν τέτοιες ιδέες και πώς καθορίζουν τη ζωή του.
Γιατί οι πεποιθήσεις έχουν τόση δύναμη:
1. Οι πεποιθήσεις είναι οι σκέψεις και οι υποθέσεις που κάνουμε σχετικά με το πώς πρέπει να είναι τα πράγματα, πώς πρέπει να φέρονται οι άνθρωποι και πώς λειτουργεί ο κόσμος
2. Συνήθως οι πεποιθήσεις αυτές δεν είναι συνειδητές, δε γνωρίζουμε την ύπαρξή τους ούτε και τη δύναμη που έχουν πάνω

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ 

Το γήπεδο του Ηλιοκάστρου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων 2013 από την Γενική  Γραμματεία Αθλητισμού και σύντομα θα επιστρωθεί με συνθετικό χλοοτάπητα.
Όλα ξεκίνησαν μετά από προφορικό αίτημα του κ. Δημήτρη Σφυρή στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό  στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη σαν Υφυπουργός στην Ερμιονίδα.
·       Για την σιδερένια εξέδρα στο γήπεδο Κρανιδίου.
·       Για την επίστρωση χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ηλιοκάστρου.

Βλέπε φωτογραφία από την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων  κατά την τέλεση του Μέγα Εσπερινού  χοροσταντούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κ.Κ. Ευφραίμ την 30η  Ιουνίου 2013:


Στη συνέχεια οι τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μετά από αλληλογραφία, ζήτησαν από τον κ. Δημήτρη Σφυρή συμπληρωματικά υψομετρικά και τοπογραφικά σε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΧΑΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες.

Αποτελεί, για εμένα προσωπικά, ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, Ιατρού Μικροβιολόγου κ. Μανώλη Μαχαίρα, στο ψηφοδέλτιο νίκης της "Δυνατής Ερμιονίδας". Θεωρώ καταλυτική την παρουσία του τόσο στο συνδυασμό μας όσο και στη διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας, που με τη δύναμη της ψήφου σας θα κληθούμε να αναλάβουμε.
Ως επιστήμων και ως άνθρωπος ο Μανώλης Μαχαίρας έχει αποδείξει την προσφορά του στον τόπο μας και σίγουρα ο τόπος μας τον χρειάζεται.  
Όλοι μαζί για την Ερμιονίδα που αγαπάμε για την Ερμιονίδα που μας αξίζει. 
Όλοι μαζί για μια Ερμιονίδα δυνατή.
Γιάννης Γεωργόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΧΑΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ".


Κύριε Γεωργόπουλε,


Ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή σας για τη συμμετοχή μου ως σύμβουλος στο ψηφοδέλτιό σας «ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ», συνεκτιμώντας την παρούσα κοινωνικοοικονομική συγκυρία, τα προβλήματα που ζητούν επιτακτικά επίλυση, την ανάγκη συνέχισης της στήριξης του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου από το Δήμο Ερμιονίδας, που μέχρι σήμερα ήταν συνεχής και ουσιαστική και την απόφασή μου να προσφέρω στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου σε τομείς δραστηριοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, παράλληλα με την εργασία μου ως Διευθυντής του Ε.Σ.Υ. στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, αποδέχομαι την πρόσκλησή σας και θα είμαι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.
Ελπίζω και εύχομαι μαζί με τους άλλους συνυποψηφίους, όχι μόνο της δικής μας ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, αλλά και όλων των λοιπών συνδυασμών να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι με μοναδικό σκοπό την επίλυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων από τα προβλήματα του τόπου μας.
Τόσο μέχρι τις εκλογές, αλλά κυρίως μετά από αυτές, όλοι ενωμένοι να αποδείξουμε στους δημότες μας ότι αυτά που λέγαμε προεκλογικά εξακολουθούμε να τα πιστεύουμε και να προσπαθούμε.
Αντιπαλότητες και ακραίες αντιπαραθέσεις που τόσο ταλαιπώρησαν τον τόπο να αποτελέσουν παρελθόν, να βοηθήσουμε όλοι τον τόπο που ζούμε, τον τόπο που αγαπάμε.


3 Απρίλη 2014

Μανώλης Μαχαίρας

Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Κ.Υ. Κρανιδίου

Η ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                             
Η ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ σας προσκαλεί στην συνάντηση του προεκλογικού αγώνα που διοργανώνει την ΚΥΡΙΑΚΗ  06-04-2014 και ώρα 8:00 μμ στην Τοπική  Κοινότητα  της Κοιλάδας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου   με θέμα :

« Παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της παράταξής μας. »

 Η εκδήλωση   εντάσσεται στο πλαίσιο των  συναντήσεων και ανοικτών συζητήσεων σε όλες τις  τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας.

Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η αμφίδρομη ενημέρωση όλων μας, έτσι ώστε να καθορίσουμε τις κατευθυντήριες αρχές και τις προτεραιότητές μας στη διαχείριση των θεμάτων που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Ερμιονίδας την επόμενη πενταετία προς όφελος των δημοτών του.

                                                       Πέμπτη  03-04-2014


                                         Για τη ΝΕΔΥΠΕΡ

                                          Τάσος  Τόκας

                                     Υποψήφιος Δήμαρχος

Πεζοπορία στη φύση

Περπάτησαν, από ό,τι διαβάζω 75 επισκέπτες τη διαδρομή Ηλιόκαστρο - Καταφύκι - Ερμιόνη. Έφαγαν στην Ερμιόνη. Να ένα μπουκάλι νερό, να κάτι από τον φούρνο, να ένα αναμνηστικό, να το γεύμα, να ο καφές, να οι αγορές προϊόντων στην Ερμιόνη ή Τραχειά και Κολιάκι.
Ο κάθε επισκέπτης σίγουρα άφησε 30 ευρώ στον τόπο μας. Σύνολο 2250. Χωρίς να χρησιμοποιήσουν ξενοδοχεία που για μας είναι μεγάλες επενδύσεις.
Ο διερχόμενος τουρισμός είναι ο πλέον προσοδοφόρος για τον τόπο μας. Διερχόμενος είναι και με τους ιστιοπλοϊκούς ομίλους και τα κότερα. Αλλά χρειάζονται λιμάνια που είναι πανάκριβα. Η Ερμιόνη μπορεί να υποδεχθεί 200 ιστιοπλοϊκά με σύνολο 800 άτομα. Θα ξοδέψουν 30 ευρώ το άτομο; Διερχομένους στεριανούς μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλάσιους και όλες τις εποχές, μέχρι να γεμίσουν όλα τα φαγάδικα της Ερμιονίδας.
Επισκέπτες, εκδρομείς, μαθητικές, θρησκευτικές, φυσιολατρικές, αθλητικές και άλλες εκδρομές για το σπήλαιο Φράχθι, για το (μελλοντικά αναστηλωμένο) κάστρο του Θερμησιού, για το (μελλοντικά υπέρλαμπρο) Μουσείο Ερμιόνης, για να παρακολουθήσουν μια παράσταση στο (μελλοντικά μεγαλόπρεπο) Αρχαίο Θέατρο Ερμιόνης, για να επισκεφτούν την Ομηρική Ερμιόνη (μελλοντικά κι αυτήν), για να κάνουν ποδήλατο στα καταπράσινα περιβόλια της Ερμιόνης με τις ροδιές και τα εσπεριδοειδή (μελλοντικά κι αυτά με τον μελλοντικό ερχομό του Ανάβαλου και του νερού της Τζερτζελιάς), για το Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων και τον ιστορικό ελαιώνα του, για τις Διαδρομές: Ηλιόκαστρο - Καταφύκι - Ερμιόνη και το ανάποδο, Ηλιόκαστρο - Αδέρες, Ηλιόκαστρο - Χώριζα - Καρατζάς, Μονή Αυγού - Δυτικό Δίδυμο, για Μετόχι με σκοπό να πάνε στην Ύδρα.
Ούτε το ρεύμα των στεριανών διερχομένων, ούτε των δια θαλάσσης δημιουργείται αυτόματα. Πρέπει ο τόπος μας να το δημιουργήσει με καινοτόμες ιδέες και έργα. Τίποτα δεν σου προσφέρεται στο πιάτο.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ΝΕΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                        Πέμπτη  03-04-2014

Στην προσπάθεια για μια Νέα Δυναμική Πορεία του Δήμου Ερμιονίδας η παράταξή μας ανακοινώνει σήμερα τρεις νέους  υποψηφίους   δημοτικούς συμβούλους.

 Καλωσορίζουμε τους:

Δαγρέ  Ελευθέριο  του Σπυρίδωνα     Ιδιωτικός  Υπάλληλος

Κοτρωνάκη  Ιωάννη του  Μιχαήλ        Ιδιωτικός  Υπάλληλος

Μπάμπα  Νικόλαο  του Γεωργίου       Κτηνίατρος

 και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κοινό αγώνα  για την ενσάρκωση του οράματός μας.


                                                 Για  τη  ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ

                                                       ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ

                                                    ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Πρόγραμμα απασχόλησης για 120 ανέργους στην Αργολίδα - δικαιολογητικά και προθεσμία για αίτηση

argolidalifeΠρόγραμμα ένταξης 120 ανέργων της Αργολίδας στην αγορά εργασίας βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο του έργου «Τοπική Πρωτοβουλία για την Απασχόληση ΙΙΙ».
Το Έργο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Συνέργια για την Αργολίδα», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ωφελούμενοι - Κριτήρια

  • Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
  • Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000€ για το οικονομικό έτος 2011 (το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημά τους από λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει τις 9.000€).
  • Νέοι Επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών), οι οποίοι έχουν

Επίσκεψη του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών σε Ηλιόκαστρο, Καταφύκι και Ερμιόνη

fysiolatriki
Την Κυριακή 30/3/2014 ο πεζοπορικός όμιλος Αθηνών με 75 μέλη του επισκέφτηκαν την Ερμιονίδα.
Η πεζοπορική διαδρομή τους ξεκίνησε από το Ηλιόκαστρο με προορισμό το φαράγγι τον μύθων και όμορφο Καταφύκι, όπου στην διαδρομή τους απόλαυσαν τα δώρα της Άνοιξης. Η εξόρμηση του ομίλου τελείωσε με γεύμα των μελών στην Ερμιόνη.
Τους περιμένουμε ξανά στα μονοπάτια μας.ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ


                                                              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Πέμπτη  03-04-2014

Αποφάσισα, αν και οι εποχές δύσκολες και σκληρές για μένα αλλά και για όλους τους συντοπίτες του δήμου μας, να βρεθώ στο πλευρό του Τάσου Τόκα και του συνδυασμού του << ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ  .ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ>>. Ενός άνδρα Έλληνα, προερχόμενου μέσα από την κοινωνία μας.

Μιας κοινωνίας που συνεχώς καταδυναστεύεται, τρομοκρατείται και φιμώνεται από τους ίδιους και τους ίδιους πολιτικάντηδες που τόσα χρόνια αλλάζουν προσωπεία νομίζοντας ότι πλέον ο κόσμος δεν τους γνωρίζει και δεν τους έχει καταλάβει, στηρίζοντας επανειλημμένα ο ένας τον άλλον για να μη χάσουν το θώκο τους.
Ένας άνθρωπος που έχει προβλήματα ίδια με όλους μας και την αβεβαιότητα του αύριο μην αντέχοντας πλέον να την αφήσει ξανά στα ίδια χέρια αυτών που πάντα μας έσωζαν προς όφελος τους, παίρνοντας γραμμή από την κομματική τους ταυτότητα που πλέον έχει γίνει μία και απαράλλακτη.

Ενός ανθρώπου του ελεύθερου και ιδιωτικού επαγγέλματος, ασχολούμενος με το εμπόριο που τόσο βάλλεται όπως όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του δήμου μας.      

Ενός ανθρώπου χωρίς πολ