Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ενημερωτικό video για την πρόληψη της γρίπης


Η Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας σας προσκαλεί στην πρώτη της πεζοπορία για το 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο όρος Μεγαλοβούνι.

Πεζοπορία και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας - Κυριακή, 24-01-2016

Η διαδρομή είναι κυκλική και ξεκινάει από το χωριό Λουκαΐτι. Από εκεί αρχίζει η ανάβαση στο όρος Μεγαλοβούνι μέχρι την κορυφή, που είναι το ψηλότερο σημείο της Ερμιονίδας. Στη συνέχεια κατηφορίζει για να καταλήξει πάλι στο χωριό. Είναι μέτριας δυσκολίας, μήκους 9 χιλιομέτρων και διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών. Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά 12 ετών και άνω. Φορέστε ρούχα άνετα και παπούτσια πεζοπορίας (ή αθλητικά).


Στο Λουκαΐτι και συγκεκριμένα στην ταβέρνα "Μπούκουρης" η Ομάδα μας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας μας. Σας περιμένουμε όλους για να φάμε, να πιούμε και να γιορτάσουμε τα πέντε χρόνια από την ίδρυση της Φυσιολατρικής Ομάδας. 

Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Νέα Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και την αναγκαιότητα ίδρυσης τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Ερμιονίδας.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και την αναγκαιότητα ίδρυσης τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Ερμιονίδας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή με τις οποίες επισημαίνονται τα προβλήματα που
αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, καθώς και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας για το σύνολο των θεμάτων Υγείας της Αργολίδας, επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου στο ζήτημα της διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι στο Κέντρο

Στη Βιβλιοθήκη Ανθός του ΦουγάρουΚύκλο σεμιναρίων πάνω στο αφηγηματικό θέατρο ξεκινά ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με την ηθοποιό Γιασεμί Κηλαηδόνη, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016. 

Το «Αφηγηματικό Θέατρο» είναι ένα είδος θεάτρου με μια ιδιαίτερη επικοινωνιακή δυναμική. Ο αφηγητής/ηθοποιός χρησιμοποιεί το λόγο σαν το βασικό του εκφραστικό εργαλείο. Μαθαίνει να αφουγκράζεται και να μεταφέρει τις δονήσεις και τα σχήματα του λόγου μέσα από το σώμα του κάνοντας την παρουσία του ζωντανή και σημαίνουσα. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες και θα γίνονται κάθε Τετάρτη 18:00 -21:00 στο Τριανόν .

Μετά την ολοκλήρωση του Κύκλου των Σεμιναρίων θα παρουσιαστεί η δουλειά των συμμετεχόντων σε μορφή θεατρικής παράστασης.

Στα σεμινάρια αυτά οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν στην ανάδειξη της μουσικότητας και ρυθμικότητας του λόγου, θα ανιχνεύσουν την προφορικότητα κάτω από το γραπτό κείμενο και θα εξερευνήσουν τη διπλή φυσιογνωμία του ρόλου του ηθοποιού στο αφηγηματικό θέατρο, δηλαδή του αφηγητή της ιστορίας και συγχρόνως των ηρώων της αφήγησης

Το υλικό πάνω στο οποίο θα δουλέψουν οι συμμετέχοντες είναι κείμενα λογοτεχνικά, λαογραφικά και ιστορικά της περιοχής του Ναυπλίου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνείτε τις εργάσιμες ημέρες 11:00 – 13:00 με την κυρία Νατάσσα Γιοβάνου στο τηλέφωνο 27520 27096.
Posted: 15 Jan 2016 12:38 AM PST


Η ΕΛΜΕ Αργολίδας σας προσκαλεί στην προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας/ντοκιμαντέρ: 

"Το αλάτι της γης"
των Βιμ Βεντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάδο
Κυριακή, 24 Ιανουαρίου στις 6.45μμ
στην αίθουσα πολιτισμού:
"Μέγας Αλέξανδρος" του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η

Απάντηση Αποστόλου σε Ανδριανό για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων εξαπάτησης αγροτών από πρόσωπα που παριστάνουν τους εμπόρους αγροτικών προϊόντων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Απάντηση Αποστόλου σε Ανδριανό για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων εξαπάτησης αγροτών από πρόσωπα που παριστάνουν τους εμπόρους αγροτικών προϊόντων.
Στην 1724/7-12-2015 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη αντιμετώπισης των κρουσμάτων εξαπάτησης αγροτών από πρόσωπα που παριστάνουν τους εμπόρους αγροτικών προϊόντων, απάντησε γραπτώς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου.

Το κείμενο της απάντησης του Υπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Πως θα προστατευθούν οι εσπεριδοπαραγωγοί από τους εμπόρους-μαϊμού

Τι προτείνει το υπουργείο.
Στo «Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)» θα πρέπει να καταφεύγουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών πριν πουλήσουν τα προϊόντα τους. Σε αυτή τη ψηφιακή εφαρμογή εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι συναλλασσόμενοι στον τομέα των νωπών οπωροκηπευτικών, και όποιος δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με καχυποψία.
 Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε ερώτηση που του είχε υποβάλει ο Γιάννης Ανδριανός για την έξαρση των κρουσμάτων εξαπάτησης αγροτών από πρόσωπα που παριστάνουν τους εμπόρους αγροτικών προϊόντων, αναφέρει τα εξής:
" Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (αρμόδια Διεύθυνση Μεταποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Let's do it Greece 2016 Δελτίο Τύπου

Εκ μέρους της Οργανωτικής Ομάδας Εθελοντών του Let's do it Greece, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε την ημερομηνία διεξαγωγής της Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης Let's do it Greece 2016, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 17 Απριλίου.
Πέμπτη, 14  Iανουαρίου 2016

Υπ‘ όψιν: Εκπρόσωποι ΜΜΕ

Προς Δημοσίευση

Δελτίο Τύπου
Lets Do It Greece - Κυριακή 17 Απριλίου, Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!
Το Let's Do It Greece σας καλεί να λάβετε μέρος στην πανελλήνια περιβαλλοντική δράση η οποία θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά στις 17 Απριλίου 2016 σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Δηλώστε τη συμμετοχή σας ηλεκτρονικά στο www.letsdoitgreece.org.

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΑΝΙΔΙ 14/1/2016
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου ενημερώνω τους κατοίκους της Ερμιονίδας πως από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου ξεκίνησα την προσπάθεια για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και την καλύτερη λειτουργία του, μέσα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την χώρα μας.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου αντιμετώπιζε σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό και σε αναλώσιμα ιατρικά είδη. Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, το οποίο απαιτούσε άμεση επίλυση, ήταν ότι δεν διέθετε  κανέναν οδηγό ασθενοφόρου. Στις 16/9/2014 έστειλα επιστολή στον τότε Πρόεδρο του  ΕΚΑΒ κ. Παπαγιανίδη Δημήτριο, με την οποία του ζητάω να δημιουργηθεί Τομέας Εξυπηρέτησης ΕΚΑΒ στον Δήμο Ερμιονίδας.

Τα χειρόγραφα του Νεύτωνα

Το πανεπιστήμιο Κέμπριτζ, όπου δίδασκε ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός Ισαάκ Νεύτων, επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα.  Μεταξύ αυτών βρίσκεται η πρωτότυπη τυπωμένη έκδοση του αριστουργήματός του «Principia Mathematica» (Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας), μαζί με τις εμβόλιμες σχετικές χειρόγραφες σημειώσεις και απαντητικά σχόλια στους επικριτές του, που ο ίδιος είχε κάνει πάνω στο δικό του αντίτυπο. 
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», περισσότερες από 4.000 σελίδες, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του αρχείου του Νεύτωνα, που διατηρεί το φημισμένο πανεπιστήμιο, έχουν ψηφιοποιηθεί και είναι προσβάσιμα online στο πλαίσιο ενός προγράμματος, το οποίο θα δώσει στο ευρύ κοινό πρόσβαση στο έργο και άλλων «κολοσσών» της επιστήμης, όπως ο Δαρβίνος.
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση στη βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ, Γκραντ Γιανγκ, τα χειρόγραφα του Νεύτωνα αποκαλύπτουν τον τρόπο που σκεπτόταν και σταδιακά προχωρούσε στις σημαντικές ανακαλύψεις του, που σφράγισαν τη σύγχρονη επιστήμη.

Για ρίξτε όμως και μια ματιά στο σημειωματάριό του. 
Αναγνωρίζετε τη γλώσσα που χρησιμοποιούσε;
Γιώργος Μπόλμπος

«Μίλα, μη φοβάσαι» στη Βιβλιοθήκη Ανθός


«Μίλα, μη φοβάσαι»
Διαδραστική Θεατρική Παράσταση για το Σχολικό Εκφοβισμό
Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2015, 7 μμΤο ΦΟΥΓΑΡΟ φιλοξενεί την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, στο Café, τη διαδραστική παράσταση «Μίλα, μη φοβάσαι» που διοργανώνει το Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού Εφήβων του σωματείου «φίλοι του θεάτρου στο Ναύπλιο: Θεατροδρόμιο».

Μία παράσταση που κανείς δεν πρέπει να χάσει! Με κεντρικό ζήτημα το σχολικό εκφοβισμό -το πρόβλημα της εποχής μας που ολοένα διογκώνεται- απευθύνεται σε γονείς και παιδιά από 10 ετών και αποσκοπεί στην ενημέρωση, τη συζήτηση αλλά και την εξεύρεση λύσεων. 

Καλλιτεχνική  επιμέλεια: Φλεβάρη Δέσποινα, εκπαιδευτικός, εμψυχώτρια, ιδρυτικό μέλος του Θεατροδρόμιου.
Συμμετέχουν: Αντωνιάδη Ηρώ, Κακούρου Σοφία, Παπαβασιλείου Θεοδώρα, Σαγκιώτη Παρασκευή, Σιατερλή Βαρβάρα, Τσιώτρα Πελαγία

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΣ «ΠΡΩΗΝ ΔΕΠΟΣ» ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΠΡΟΣ: κ. Α. Δημαράκη
Πρόεδρο Δ.Σ.
Δήμου Ερμιονίδας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-         Γραφείο Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή
-         Πρόεδρο Δ.Κ. Πορτοχελίου κ. Μ. Τριγκάκη

ΘΕΜΑ : ΠΩΛΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΣ «ΠΡΩΗΝ ΔΕΠΟΣ» ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ

Κύριε Πρόεδρε,
Όπως σας έχω επισημάνει και με προφορική αίτηση σε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από δύο μήνες το θέμα της πώλησης του κτήματος ΔΕΠΟΣ στο Πορτοχέλι από το ΤΑΙΠΕΔ απαιτείται να έρθει ως θέμα συζήτησης σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου. Πριν από δύο μήνες αρνηθήκατε να συζητηθεί με τη δικαιολογία της έλλειψης ενημέρωσης από την πλευρά σας και λόγω απουσίας του Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή κατά τη φάση της έναρξης της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με την παρούσα επιστολή επανέρχομαι και ζητώ το θέμα να απασχολήσει το κορυφαίο θεσμικό όργανο του Δήμου μας. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της πώλησης του συγκεκριμένου ακινήτου και ο Δήμος μας απαιτείται να διατυπώσει τις θέσεις του, να προασπιστεί τα δικαιώματά του και να παρουσιάσει την άποψή μας για την πρόταση αξιολόγησης, όπως αυτή παρουσιάστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και την Ελληνική Κυβέρνηση.
Κύριε Πρόεδρε,
Απαιτείται να επικαιροποιήσουμε προηγούμενες αποφάσεις τόσο

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

“Α.Ο. Πορτοχελιακός” Πρόσκληση


ATMOΣΦΑΙΡΑATMOΣΦΑΙΡΑ
Ευγενέστατος ο Ματθαίος (Μάνθος στο χαιδευτικό), ο τελετάρχης του Γραφείου Κηδειών ( άντε να το πω κι έτσι ), δίπλα στον ΄Αγιο Αντρέα, την ενορία μας στην οδό Δημοφώντος. Μεσήλικας αλλά καλοστεκούμενος, ροδαλός, και πάντα με μια γλυκειά χαιρετούρα και το χαμόγελο στο στόμα. Κάθε φορά που θα περνούσα, οπωσδήποτε θα με σταματούσε για φιλική κουβεντούλα. Από τότε δε που έμαθε από κοινό μας φίλο και γείτονα ότι έχω κάνει και μια ταινία πάνω στα βάσανα του επαγγέλματος, τα '' Κοράκια ή το Παράπονο του Νεκροθάφτη'' γυρισμένη στα παλιά λημέρια της γειτονιάς μας, Aσύρματο και τέτοια, μέχρι και καφέ μού παράγγελνε. Μη μειδιάτε ειρωνικά οι σνομπ αναγνώστες τούτης της ανάρτησης, ούτε όσοι από σας γείτονες έτυχε να περνούσατε πεζοί ή μ’ αυτοκίνητο και μ’ είχε πάρει κατά τύχη το μάτι σας κανά μελαγχολικό απόγευμα στο κουβέντι με τον Ματθαίο, έξω απ' το γραφείο τελετών, σε καρέκλες, όπως οι παλιοί και οι παλιές στις γειτονιές. - ''Δύσκολα χρόνια, κύριε Τάκη μου...΄Ερχεται μεγάλη φτώχεια.... Αλλά εμείς, δόξα τω θεώ... αυτό, βλέπετε, δεν αλλάζει... Το αντικείμενό μας.. με πιάνετε, τι εννοώ... σε πλούτο ή σε φτώχεια αυτό ίδιο είναι... ΄Ασε που θάλεγα ότι τελευταία αυξήθηκαν οι δουλειές μας... ΄Ολο και λιγότερος χρόνος μού μένει πια να πηγαίνω στη Σαλαμίνα για ψάρεμα με τη βαρκούλα.. Κάτι η ανεργία...κάτι τα κόκκινα δάνεια... κάτι το άγχος... οι απολύσεις κι οι περικοπές.. ο κόσμος δεν ζει πια όπως άλλοτε.. Λίγοι θα την προφτάσουνε τη σύνταξη.. Πεθαίνουν..πεθαίνουν...μειώθηκε ο μέσος όρος ζωής.. Δόξα τω θεώ... κι’ από εμφράγματα, κι από εγκεφαλικά βγαίνει καλό μεροκάματο....’’ Αλλά βιάστηκε κι εκείνος να πεθάνει πριν της ώρας, στα 67. Σοκ στη γειτονιά.. ΄Ηταν χοντρός ο Μάνθος, υπέφερε κι από καρδιά. Δεν την πρόλαβε ούτε ο ίδιος τη σύνταξη. Και το χειρότερο; Τον ακολούθησε κι η Μάνθαινα η νεκροθάφτισσα, αμέσως, μια βδομάδα μετά.

ΣΚΟΥΠΑ
Μικρό, ποιητικό πάρκο της συνοικίας, πόσο άλλαξε η όψη σου με λίγα γκρι σύννεφα από πάνω και με δυο- τρεις οδοκαθαριστές που κλάδευαν τα δέντρα και σκούπιζαν. Μόνο ο αλήτης σου ο άστεγος φούμερνε σκεφτικός : θα πρέπει να βρει απάγκιο κάτω από κανά υπόστεγο άμα από πάνω αγριέψει κι άλλο το γκρι, ή σε κανά μισογκρεμισμένο σπίτι, dear local park... σέρνοντας μες στον βρωμόσακό του τις μέρες των τζιτζικιών όπως η σκούπα τα νεκρά κέρινα φύλλα.

ΤΑΚΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

στα αστέρια


" Έκανε πάντα αυτό που ήθελε να κάνει. Και ήθελε να το κάνει με τον δικό του τρόπο και ήθελε να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Ο θάνατός του δεν υπήρξε διαφορετικός από τη ζωή του – ήταν ένα έργο Τέχνης. Έφτιαξε το Blackstar για εμάς, το αποχαιρετιστήριο δώρο του. Το ήξερα εδώ και ένα χρόνο ότι έτσι θα έρχονταν τα πράγματα. Δεν ήμουν, παρόλα αυτά, προετοιμασμένος. Ήταν ένας ξεχωριστός άντρας, γεμάτος αγάπη και ζωή. Θα είναι για πάντα μαζί μας. Για την ώρα, είναι πρέπον να κλάψουμε. "
Visconti
 
Έλλη Βασιλάκη

Η υπεροχή του ελληνικού καφέ


Ο ελληνικός καφές  «διαβατήριο» μακροζωίας
Ο πλούσιος σε πολυφαινόλες και μέτριος σε ποσότητα καφεΐνης ελληνικός καφές φαίνεται ότι ενισχύει τη μακροζωία, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη σε κατοίκους της Ικαρίας

tovima
 
Αθήνα 
Ο ελληνικός καφές συμβάλλει στη μακροζωία και στην καλή υγεία, σύμφωνα με ελληνική μελέτη που έγινε στην Ικαρία, εστιάζοντας στα μυστικά της καλής ζωής των κατοίκων του νησιού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη εστιάζει στην Ικαρία, αφού το ακριτικό νησί συγκαταλέγεται στον κατάλογο με τα υψηλότερα ποσοστά υπερηλίκων του κόσμου. 

Δεκαπλάσια ικαριώτικα ποσοστά μακροζωίας 

Σύμφωνα με δημογραφικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ στην Ευρώπη μόνο το 0,1% του πληθυσμού ζει πάνω από 90 χρόνια, στην Ικαρία το ποσοστό αυτό είναι δεκαπλάσιο, με ταυτόχρονη διατήρηση καλής ποιότητας ζωής.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Το δεύτερο διαδραστικό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά υποψήφιο καλύτερο βιβλίο για παιδιά στις ΗΠΑ

koutipandoras 
 Δεν πάει πολύς καιρός που σε όλο τον κόσμο, θαυμαστές του Ευγένιου Τριβιζά υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό το πρώτο διαδραστικό ηλεκτρονικό  βιβλίο του (e-book) με τον τίτλο «Το Ποπ Κορν που έγινε Ποπ Σταρ» (“The Amazing Pop Corn” στα αγγλικά) που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από την αμερικανική εκδοτική εταιρεία ηλεκτρονικών βιβλίων Ever After Tales.
Τώρα, το δεύτερο διαδραστικό βιβλίο του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα με τίτλο:«Το Κοτσάνι του Πετροκέρασου» (“Little Emily, the Cherry Stalk and the Eraser Bombs” στα αγγλικά ) κερδίζει μια σημαντική διάκριση στη διεθνή εκδοτική αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων.
Τα Kidscreen Awards, ο σημαντικότερoς φορέας βράβευσης τηλεοπτικών,κινηματογραφικών και διαδικτυακών έργων για παιδιά στις ΗΠΑ, επιλέγουν το έργο του Ευγένιου Τριβιζά μαζί με το“Story Central” της Disney και το “My Little Poney” των Digital Playdates ως ένα εκ των τριών καλύτερων e-books για παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα οποία διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου παιδικού ηλεκτρονικού βιβλίου της χρονιάς.  Mια αξιοσημείωτη

Κική Δημουλά: Αυτό είναι ευτυχία!

Προτείνει η Μαίρη Φασιλή

Κική Δημουλά: Αυτό είναι ευτυχία!
Έχω πολλά ράμματα για τη γούνα αυτής της μεγαλοκυρίας που λέγεται ΕΥΤΥΧΙΑ. Μου έχει σπάσει τα νεύρα με όσα ισχυρίζεται απολογούμενη που με έστησε.
Ότι τάχα ήρθε, αλλά εγώ είχα το νου μου σε τούτο και σ’ εκείνο, ενώ εκείνη με περίμενε σε τούτο και σε κείνο… κι όπως μου τα προσδιόρισε, με περίμενε σε πράγματα αδύνατα να συμβούν, εκεί ακριβώς δηλαδή που είχα το νου μου. Κι αυτός ήτανε, λέει, ο λόγος που την προσπέρασα.
Άλλοτε πάλι, επιμένει πως ήρθε, στάθηκε λέει έξω από κάτι ιστορίες, στις οποίες εγώ είχα ήδη μπει μέσα, είχε τη διάθεση να πηδήξει από το παράθυρο και να μπει, αλλά ήταν τόσο υπερυψωμένη η δυσπιστία μου που δεν το τόλμησε.

σαλέπι

Απολαύστε ένα μοναδικό ρόφημα

με θεραπευτικές ιδιότητες,

θερμαντικό, εύγεστο και παράλληλα χορταστικό!

Έλλη Βασιλάκη

 σαλέπι

Φτιάχνεται από τις ρίζες και τους κονδύλους ενός φυτού -γνωστό για πολλούς αιώνες στον Ελλαδικό, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου από όπου και προήλθε-* με το όνομα Όρχις (Orchis mascula που είναι ένας τύπος Ορχιδέας). Στα παλαιά χρόνια του αποδίδονταν ιδιότητες αφροδισιακές, γι’ αυτό και πέρασε στη λαϊκή παράδοση ως Σερνικοβότανο, βότανο δηλαδή που χάριζε στις γυναίκες αρσενικά παιδιά.
Στην σημερινή εποχή, πίνεται ως ρόφημα ή χρησιμοποιείται κυρίως στην ζαχαροπλαστική για την παρασκευή γλυκών.

Εφαρμογές στην ιατρική

είναι μαλακτικό και αντιδιαρροϊκό. Το αφέψημα από τα φύλλα του είναι γλοιώδες και κατάλληλο για τη δυσεντερία και κατά του ξερόβηχα με φλεγμονή. Στην Ανατολή και την Ελλάδα από τους κονδύλους παράγεται το ρόφημα σαλέπι το οποίο είναι θρεπτικό πρωινό ρόφημα, θερμαντικό και μαλακτικό.
Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο
σε κρυολογήματα, διάρροιες και δυσεντερίες και επίσης θεωρείται δυνατό αφροδισιακό.

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

“Δυνατή Ερμιονίδα” Δελτίο τύπου για το δημοσίευμα του kontranews

Κρανίδι 11/1/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το ανακριβές και συκοφαντικό δημοσίευμα του kontranews.gr με τίτλο “Έκλεισαν το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και πήγαν διακοπές!!!” και την τεκμηριωμένη απάντηση του Επιστημονικά υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, Ιατρού κ. Μαχαίρα Μανώλη, Δημοτικού Συμβούλου Ερμιονίδας, και επειδή κακώς ενεπλάκη η δημοτική μας παράταξη “Δυνατή Ερμιονίδα”, από συγκεκριμμένο τοπικό ΜΜΕ σε σχετικό σχόλιο σχολιαστή με ψευδώνυμο, θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες για τα εξής:

Η “Δυνατή Ερμιονίδα” τιμά τον άνθρωπο, επιστήμονα, ενεργό πολίτη της τοπικής μας κοινωνίας και μέλος της παράταξής μας, Δημοτικό Σύμβουλο Ερμιονίδας κ. Μανώλη Μαχαίρα, Ιατρό του ΚΥΚ.
Ο κ. Μαχαίρας ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν προσφέρει στην κοινωνία και συνεχίζουν να προσφέρουν αθόρυβα και ουσιαστικά, πέραν των υποχρεώσεων τους των επαγγελματικών.
Γι αυτό πρέπει οι “σχολιαστές”, κυρίως οι ψευδώνυμοι, πριν επιλέξουν το “στόχο” τους να σέβονται την κοινωνική προσφορά, την επιστημονική υπόσταση, την προσωπική υπόληψη και την ιστορική διαδρομή κάθε συνανθρώπου μας.
Εάν ενδιαφέρονται για τη σωστή λειτουργία του ΚΥΚ, αντί παρεναίσεως προς το Δήμαρχο Ερμιονίδας να καλέσει σε ...απολογία τον κ. Μαχαίρα, να τον συμβουλέψουν να προβεί στις δέουσες ενέργειες προς τους αρμοδίους και να επιτύχει τη λύση των προβλημάτων του ΚΥΚ.
Η “Δυνατή Ερμιονίδα” με έγγραφη επιστολή στις 6/3/2015 προς τον Υπουργό Υγείας και με κοινοποίηση στους βουλευτές του νομού και στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τα προβλήματα του ΚΥΚ, και ζήτησε τη λύση τους, κάνοντας και συγκεκριμμένες προτάσεις.
Η “Δυνατή Ερμιονίδα” προτείνει συζήτησ στο Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας και ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων του ΚΥΚ και την αναβάθμιση των παρεχόμενων από αυτό υπηρεσιών.

Εκ του γραφείου τύπου
της Δημοτικής παράταξης

 “Δυνατή Ερμιονίδα”

Χρεοκοπία - ανάκτηση της εμπιστοσύνης δανειστών - δανεισμός - χρεοκοπία - ανάκτηση της εμπιστοσύνης δανειστών - δανεισμός - χρεοκοπία - ανάκτηση της εμπιστοσύνης δανειστών - δανεισμός - χρεοκοπία - ανάκτηση της εμπιστοσύνης δανειστών - - - -

Το χρέος Δημοσίου, επιχειρήσεων και Ιδιωτών στη χώρα μας είναι γύρω στα 500 δις.
Οι καταθέσεις 170 δις και στα μπαούλα άλλα 40 δις.
Άρα καθαρό χρέος 500 - 170 - 40 = 290 δις.
Αν πουλήσουμε στους ξένους ιδιωτικά ακίνητα άξιας 290 δις, θα πάρουμε τα χρήματα και θα τα δώσουμε στους δανειστές μας. Δηλαδή κάπου 3000000 ακίνητα μέσης αξίας περίπου 100000 ευρώ το καθένα περνάνε σε ξένα χέρια.

Έτσι κανένας δεν χρωστάει σε κανένα τίποτα.
Οι αποταμιεύσεις πάνε για τα δάνεια στις τράπεζες και τα υπόλοιπα για τους ξένους δανειστές.
Όμως πλέον δεν χρωστάμε ευρώ, δεν έχει κανένας μας ούτε ευρώ στη τσέπη, και σχεδόν όλοι μένουμε στο νοίκι. Έχουμε όμως τα κατσαρολικά μας.

Μάλλον το 1949, μετά από Κατοχή και Εμφύλιο, είμαστε πολύ καλύτερα.
Και όλ' αυτά που ζήσαμε; Μπαράγκα που στηρίζανε τα δανεικά.

Ξεκινάμε για ανάπτυξη, αφού όλοι πλέον μάς εμπιστεύονται, αφού είμαστε οι μόνοι στο κόσμο που δε χρωστάμε τίποτα, και οι μόνοι που ξοφλήσαμε όλους.
Μόνο που το τραίνο της ανάπτυξης ούτε βαγόνια έχει, ούτε ατμομηχανή, ούτε οδηγό. Η μόνη μηχανή που δουλεύει (με την έννοια του άσματος : όλος ο κόσμος τώρα δουλεύει μηχανές) είναι η φορολογική που παίρνει συνέχεια το εισόδημα του ιδρώτα του ιδιωτικού τομέα και το μεταβιβάζει στον δημόσιο. Αδειάζει το μαγγανοπήγαδο συνέχεια και το νερό δεν μπορεί ν' ανέβει στο πηγάδι.Και τι ποτίζει το νερό; Τα κτήματα που έλεγε ο Καραγκιόζης στον Πασά: Τεράστιες εκτάσεις με χαμομήλι και οικόπεδα στη θάλασσα.

Φτου κι απ' την αρχή πάλι για τον έβδομο(;) κύκλο ανάπτυξης της Νεοελληνικής πραγματικότητάς μας  με δανεικά που θα μας ξαναφέρει εδώ που είμαστε. Σαν τον κύκλο του Καραγκιόζη: Καλησπέρα σας πέρα για πέρα! Από εδώ μέχρι ........ εδώ! 

Β. Γκάτσος

David Bowie - Wild Is The Wind


Καλό ταξίδι..  

Μιά Θαυμάσια ΚΟΝΤΡΑ, Μάθημα ΖΩΗς

Αξιοζήλευτη αντίθεση.
Επίθεση στην ατυχία;
Θέλει αρκετή τόλμη η εκεχειρία!
Έχει ορμή κάθε ευκαιρία ("ομοιο-ενεργητικής" αντιμετώπισης)...

με άλλα μάτια,
όσα περνάει ο άνετος [=υγιής (τω πνεύματι), ζωντανός (εορτασμός), χαρά παλεύοντας (ταγμένος)]

εμβόλιο: Έλλη Βασιλάκη