Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Έκκληση της αδερφής του αγνοούμενου Έλληνα ναυτικού Αναστάσιου Νάκη απο τους Φούρνους

Επιστολή στα ελληνικά και σε δύο ακόμη γλώσσες κοινοποίησε η Μαρία-Κατερίνα Νάκη, η αδερφή του αγνοούμενου ανθυποπλοιάρχου που τα ίχνη του αγνοούνται από το πρωί της περασμένης Δευτέρας, στα ανοιχτά του δυτικού Μεξικού.
Το zougla δημοσιεύει την επιστολή για την υπόθεση εξαφάνισης:

Γεια σας! Το όνομά μου είναι Μαρία-Κατερίνα Νάκη και θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ο αδελφός μου ονομάζεται Αναστάσιος Νάκης και είναι ο Έλληνας ανθυποπλοίαρχος που αγνοείται από την Κυριακή 12 Απριλίου 2015, από τις 14:00 (ώρα Μεξικό). Ταξίδευε με πλοίο. Το πλοίο, που ονομάζεται «Ingrid C», είναι ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, ταξιδεύει υπό τη σημαία των «Marshall Islands» και ανήκει στην εταιρεία EFShipping του Θεόδωρου Ευσταθίου. Η διαδρομή του πλοίου ήταν από τη Σαγκάη της Κίνας προς το Manzanillo του Μεξικό. Υπάρχουν φήμες ότι αυτοκτόνησε, αλλά το γεγονός είναι ότι η αιτία της εξαφάνισής του δεν είναι η αυτοκτονία. Ο αδελφός μου, ο οποίος είναι 22 ετών, έκανε σχέδια για το μέλλον, ένιωθε καλά και δεν είχε κανένα πρόβλημα, είτε προσωπικό ή επαγγελματικό, όπως αποδεικνύεται από την οικογένειά του, τη φίλη του και τους φίλους του. Είναι εξωστρεφής και ο χαρακτήρας του είναι πολύ δυνατός.

Πιστεύουμε ότι είναι σε ένα μέρος όπου δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Αν κάποιος γνωρίζει ή έχει δει κάτι, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
My name is Catherine Naki. My brother's name is Anastasios Nakis.

Κύριοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας, για να μην εκτεθείτε άλλοΚύριοι Παναγ. Αποστόλου και Ιωάννη Πάλλη αντιπρόεδρε και πρόεδρε της ΔΕΥΑΕΡ.

Επανερχόμαστε ξαναλέγοντάς σας πως ούτε μπορείτε, ούτε θα σας αφήσουμε να υποτιμήσετε τη νοημοσύνη μας.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως επιτέλους  είδαμε το φλοτέρ, που τοποθετήθηκε άρον άρον  σήμερα.
Θέλοντας να σας προστατέψουμε από περαιτέρω έκθεσή σας,  από μια απαντητική επιστολή  ως  απόδειξη - υπόδειξη ύπαρξης φλοτέρ στη δεξαμενή νερού της Ερμιόνης, σας προλαβαίνουμε.
Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και κάθε φωτογραφία  έχει όλα τα στοιχεία που μπορεί να χρειαστούν ως αποδεικτικά  μιας  λήψης (Ημερομηνία λήψης ώρα λήψης).


Οι  φωτογραφίες είναι μία από όσες τραβήχτηκαν χθες,  αφού περιμέναμε τι θα συμβεί, και μια σήμερα με το νέο μας φλοτέρ στη γωνία.
Τουλάχιστον θα κρατήσουμε το θετικό σ αυτή την ιστορία, ότι όταν θέλετε γινόσαστε πολύ αποτελεσματικοί. 

Με γεια μας λοιπόν το φλοτέρ!! 
Όλα αυτά όμως θα τα είχαμε αποφύγει αν ήσασταν ειλικρινείς και θα μας αρκούσε μια συγγνώμη σας για τον εμπαιγμό.

Αυτά τα παιχνίδια δεν τιμούν κανένα και περισσότερο εσάς, που σας έχουμε εκλέξει  για να προασπίζεστε  τα συμφέροντα του τόπου.
Παρεμπιπτόντως σήμερα μετά από καιρό βρήκαμε την πόρτα της δεξαμενής κλειδωμένη, όπως θα έπρεπε να είναι και η φωτογράφηση έγινε από το παράθυρο.


Το κτήμα της ΔΕΠΟΣ στο Πορτοχέλι (Ας πούμε συμβολή στη γιορτή του ελαιολάδου και των ελαιών μας)

Του Βασίλη Γκάτσου

"Και διατύπωσα την άποψη ότι εκεί ο Δήμος πρέπει να έχει ως στόχο να δημιουργήσει κάτι σοβαρό, με Πανελλαδική εμβέλεια και όχι μόνον, κάτι που θα αλλάξει την φυσιογνωμία και την Οικονομία του Τόπου μας.
Και ως παράδειγμα πρότεινα τον Ζωολογικό Κήπο.
Παρενέβη ο Ιχνηλάτης και πρότεινε το Βοτανικό Πάρκο και ο κ. Λούζης που πρότεινε Αυτοκινητοδρόμιο.
Ακολούθησε ο κ. Γούτος με την πρόταση αγοράς για δημιουργία μεγάλης εκπαιδευτικής μονάδας."
Από Villadidimo
----------------------------------
Άρα γιο το κτήμα το Δημόσιο, των 1000 στρεμμάτων, της πρώην ΔΕΠΟΣ ΑΕ στο Πορτοχέλι, αναζητούμε κάτι το σοβαρό, με Πανελλαδική, θα πρόσθετα Πανευρωπαϊκή εμβέλεια, κάτι που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία (όχι όμως να του αλλάξει και τα φώτα του τόπου μας!) και την οικονομία του τόπου μας.
Προϋπόθεση να παραμείνει Δημόσιο, δηλαδή να μην πουληθεί σε ιδιώτες, αλλά ούτε να παραχωρηθεί σε ιδιώτες για πολλά χρόνια π.χ. 50 χρόνια, για τουριστική μονάδα και τα παρόμοια.
Οι ιδέες, οι απόψεις, οι προτάσεις των πολιτών κοστίζουν μόνον το χρόνο που χρειάζεται για να τις διατυπώσουν και να τις κοινοποιήσουν. Αν κάποιος αποδέκτης αυτών ενθουσιαστεί και προχωρήσει στην υλοποίηση, τότε κάνει επένδυση, βάζει χρήμα και σε περίπτωση αποτυχίας χάνει. Δεν φταίει βέβαια η ιδέα, η άποψη ή η πρόταση που δημόσια ακούστηκε. Το "με πήρατε στο λαιμό σας" δεν ισχύει, γιατί έχει την απάντηση "άμα σου λέγαμε να πέσεις στη φωτιά θα έπεφτες;" Έλα όμως που όλα ξεκινάνε από ιδέες, προτάσεις, απόψεις και όνειρα;
Οι ιδέες όμως Ζωολογικός Κήπος, Βοτανικό Πάρκο, Αυτοκινητοδρόμιο, Μεγάλη Εκπαιδευτική Μονάδα, πρέπει να αναλύονται από αυτούς που τις κατεβάζουν, δηλαδή τι ακριβώς εννοούν, τα στάδια υλοποίησης, το κόστος, τον τρόπο λειτουργίας, τα στοιχεία που ενισχύουν τη βιωσιμότητά τους, πώς και γιατί θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία και την οικονομία του τόπου μας. Και

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Απο Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης προς τον κο Παναγιώτη Αποστόλου αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.Κύριε Παναγιώτη Αποστόλου, αντιπρόεδρε της ΔΕΥΑΕΡ.
Ευχαριστούμε για την απάντηση σας σχετικά με την καταγγελία μας για την διαρροή της δεξαμενής νερού της Ερμιόνης. 
Μια κατ επανάληψη καταγγελία αφού από το 2012 προσπαθούμε και απαιτούμε λύση.
Χαρήκαμε που ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ και ερμιονίτης κος Ιωάννης Πάλλης μας διαβεβαίωσε  ότι  έλυσε   το πρόβλημα με την τοποθέτηση  ενός φλοτέρ, που θα ειδοποιεί  όταν η δεξαμενή υπερχειλίζει.
Μόνο που η υπερχείλιση συνεχίζεται για ώρες, ίσως και μέρες.

Μας  απαντάτε σχετικά:

«Η υπερχείλιση της δεξαμενής, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ήταν αποτέλεσμα της εμπλοκής των φλοτέρ εντολής («ειδικό μπαλονάκι» όπως ονομάστηκε), που υπάρχουν εντός της δεξαμενής και λειτουργούν για την αυτόματη πλήρωση των δεξαμενών με νερό. Η εμπλοκή αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει το φλοτέρ που δίνει την εντολή διακοπής της πλήρωσης της δεξαμενής, όταν η δεξαμενή γέμισε πλήρως.» κλπ κλπ.
Μάλιστα..

Κύριε Αποστόλου πρέπει να σας ενημερώσουμε πως ούτε μπορείτε, ούτε θα σας αφήσουμε να προσβάλετε τη νοημοσύνη μας.
Για να μπλοκάρει όπως ισχυρίζεστε το φλοτέρ πρέπει να υπάρχει.
Ή δεν ξέρετε κύριε Αποστόλου ότι δεν έχει μπει ποτέ φλοτέρ στη δεξαμενή, ούτε ρεύμα υπάρχει για να δώσει τις απαραίτητες εντολές, η νομίζετε ότι είστε ικανοί να μας εμπαίξετε.

Ελάτε κύριε Αποστόλου να μας δείξετε που είναι ακριβώς.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Δελτίο Τύπου από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ερμιόνης «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ»           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΕΡΜΙΟΝΗΣ                        Ερμιόνη, 16  Απριλίου 2015
   « ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ»                          Αρ. Πρωτ.:46
                             
Ταχ. Δ/νση: Ερμιόνη                                                                           
Ταχ. Κώδικας: 21051                                                       
Πληροφορίες: Γιάννης Κρητσωτάκης
Τηλ.: 6947848610                                               
 Fax: 2754031300                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ερμιόνης «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ» στα πλαίσια ενημέρωσης του αθλητικού κοινού του Δήμου Ερμιονίδας ανακοινώνει τα κάτωθι:
·        Το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος του έργου: «Γήπεδο Ηλιοκάστρου Δήμου Ερμιονίδας -  Συνθετικός χλοοτάπητας». Το έργο μετά την έκπτωση είναι προϋπολογισμού 120.811,40€ πλέον ΦΠΑ 23% και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί εντός διμήνου.
·        Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες τακτοποίησης όλων των αυθαίρετων χώρων που βρίσκονται στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης, σύμφωνα με το Ν.4178/2013, ΦΕΚ 174/Α/2013.
·        Το επόμενο δεκαήμερο αρχίζουν οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου γηπέδου beach soccer στην περιοχή Κάπαρη, δίπλα από τα δημοτικά γήπεδα τένις. Το έργο θα είναι έτοιμο για χρήση αρχές καλοκαιριού και θα μπορεί να φιλοξενεί κι αγώνες beach volley  και beach tennis.
·        Με την 15/2015 Απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε η κατασκευή αίθουσας γυμναστικής 60 τ.μ. δίπλα από τα αποδυτήρια του δημοτικού  γηπέδου Ηλιοκάστρου. Το γυμναστήριο πλήρες εξοπλισμένο με όργανα γυμναστικής, προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του α΄ εξαμήνου του 2016.
·        Από σήμερα λειτουργεί η νέα ιστοσελίδα μας: www.dakermionis.gr
όπου ο πολίτης μπορεί να έχει μια πλήρη, άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον αθλητικό τομέα στη Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης.


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
                                       

                               ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ

Ιστορία αφοσίωσης και αγάπης στην Τουρκία!

Μαθήματα αληθινής αγάπης και αφοσίωσης από σκύλο στην Τουρκία. Πρόκειται για τον αξιαγάπητο Ζόζο, που καθημερινά πενθεί το αφεντικό του, τον Ισμαήλ, πηγαίνοντας στο μνήμα του και παραμένοντας εκεί για πέντε λεπτά. Κάθε μέρα. Αδιαλείπτως! Μια ιστορία που θυμίζει πολύ εκείνη του Χάτσικο, του σκύλου στην Ιαπωνία που έγινε σύμβολο της αφοσίωσης, περιμένοντας κάθε μέρα τον κύριό του στο σταθμό του τρένου, αρνούμενος να αποδεχτεί ότι εκείνος είχε χαθεί για πάντα.
Στην Τουρκία, λοιπόν, πρωταγωνιστής είναι ο Ζόζο. Ένα υπερήφανο σκυλί ράτσας Κάνγκαλ. Το Κάνγκαλ είναι μια πόλη και επαρχία του νομού Σεβάστειας, που κατοικείται κυρίως από Αλεβίτες. Η περιοχή αυτή είναι γνωστή στη χώρα, αλλά και στους κύκλους των φιλόζωων παγκοσμίως, από τον ποιμενικό σκύλο που ζει εκεί.
Το Κάνκγαλ είναι σε θέση να οδηγεί και να φυλάει μόνος του ένα

«Κιβωτός»: ένας τρελόπαπας άλλαξε τον κόσμο

«…Ήταν το 1998 όταν νεαρός ιερέας μόλις 26 ετών διορίστηκα στον Άγιο Γεώργιο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Θέλησαν να γνωρίσω το πραγματικό ποίμνιο, να καταλάβω γιατί τα παιδιά ήταν παραβατικά, γιατί έμεναν στο δρόμο σαν αγρίμια και έμπαιναν σε συμμορίες. Ένα απόγευμα λοιπόν είδα κάποιους εφήβους να παίζουν μπάσκετ. Τους πλησίασα και έπαιξα μπάσκετ μαζί τους φορώντας το ράσο. Ήταν η αρχή του ταξιδιού…»
Έτσι περιγράφει ο πατήρ Αντώνιος την αφετηρία της Κιβωτού του Κόσμου, αυτής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης. Τώρα, «πατήρ Αντώνιο» δεν τον λες εύκολα, έναν νεότατο άνθρωπο, αστραφτερό στην αύρα, αντίρροπο στην αυστηρότητα του μαύρου ράσου, και αμέτοχο της θρησκειακής μελαγχολίας που μας συνήθισαν οι επαγγελματίες ιερείς των τελευταίων δεκαετιών. Επίσης δεν τη λες «Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση». Μιλάμε για ένα ανθόκηπο του εθελοντισμού, πες την αυγουστιάτικη καταγάλανη παραλία, πες την οικουμενική αγκαλιά της αυταπάρνησης, αλλά μη τη γειώνεις τόσο γραφειοκρατικά ως ΜΚΟ…
«Είχα πείσμα ότι πρέπει να γίνει κάτι στη γειτονιά. Ήταν και δική μου ευθύνη αυτό. Έπρεπε να βγάλει κάποιος το φίδι από την τρύπα…» Γεννιέται λοιπόν η «Κιβωτός του Κόσμου». Για τους περίεργους είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, αφοσιωμένος σε παιδιά υπό συνθήκες  παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από έναν

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΕΡ σχετικά με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας https://deyaer.wordpress.com/ η παρακάτω ανακοίνωση και παρακαλούμε για την ενημέρωση των δημοτών/αναγνωστών σας.


Κρανίδι, 16-04-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης της Τετάρτης 15/4/15, που αφορά υπερχείλιση της δεξαμενής νερού της Ερμιόνης, σας ενημερώνουμε για τα εξής.
Η υπερχείλιση της δεξαμενής, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ήταν αποτέλεσμα της εμπλοκής των φλοτέρ εντολής («ειδικό μπαλονάκι» όπως ονομάστηκε), που υπάρχουν εντός της δεξαμενής και λειτουργούν για την αυτόματη πλήρωση των δεξαμενών με νερό. Η εμπλοκή αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει το φλοτέρ που δίνει την εντολή διακοπής της πλήρωσης της δεξαμενής, όταν η δεξαμενή γέμισε πλήρως.
Το συμβάν εντοπίστηκε στον πρωϊνό καθημερινό έλεγχο των δεξαμενών και επιδιορθώθηκε άμεσα. Η βλάβη όμως θα είχε επιδιορθωθεί άμεσα την προηγούμενη ημέρα, εάν ο καταγγέλλων είχε απευθυνθεί στα τηλέφωνα της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. για την βλάβη και όχι σε οποιονδήποτε άλλο. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για όλες τις ημέρες και ώρες αναφέρονται στο site της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και συγκεκριμένα: https://deyaer.wordpress.com/epikoinwnia/.
Συνεπώς παρακαλούμε όλους στο εξής όταν εντοπίζονται βλάβες του δικτύου ύδρευσης να ενημερώνετε είτε στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, είτε τον υπεύθυνο ελέγχου βλαβών & προγραμματισμού επισκευών Παναγιώτης Αποστόλου, ώστε οι βλάβες να επισκευάζονται το συντομότερο δυνατό.
Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. βρίσκεται μετά από ειδική πρόσκληση στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 16/5/15 και σχετικά με την διαχείριση αποβλήτων – επεξεργασία αστικών λυμάτων στο Κρανίδι και την Αναφορά 1152/2010. Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε με νέα μας ανακοίνωση.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
 

199 θέσεις ελλιμενισμού στη μαρίνα Ερμιόνης;

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κορινθίων παρέλαβε τοπογραφική μελέτη για τον επανακαθορισμό της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στην Κόρινθο.
Να σημειωθεί ότι στο εγκριθέν Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο Λιμένα Κορίνθου προβλέπεται η ανάπτυξη του λιμένα Κορίνθου έτσι ώστε να ικανοποιείται η τουριστική και εμπορική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής με την ταυτόχρονη κατασκευή τουριστικής μαρίνας δυναμικότητας 300-400 θέσεων τουριστικών σκαφών. Όσον αφορά στη Χερσαία Ζώνη προτείνεται η μείωση της Χερσαίας Ζώνης με αφαίρεση χώρων οι οποίοι δεν επηρεάζουν τη λειτουργικότητα των σημερινών εγκαταστάσεων αλλά ούτε και την κατασκευή των προτεινόμενων με το MASTER PLAN νέων έργων και η αύξηση της Χερσαίας Ζώνης στο σημείο που θα κατασκευασθούν τα προτεινόμενα νέα έργα και μαρίνα σκαφών.

Εξάλλου, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων αποφασίσθηκε η τροποποίηση της χωροθέτησης και έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων της μαρίνας Ερμιόνης. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα η μαρίνα θα έχει 199 θέσεις ελλιμενισμού. Προβλέπεται η δημιουργία κτιρίου τουριστικών καταλυμάτων ή ξενοδοχείου 32 κλινών καφέ-μπαρ και εστιατόρια.

tornosnews 

"Μπούμ" και τρόμαξε ο Ντράγκι

Η 21χρονη Γιοζεφίν Βιτ, το πρόσωπο της χθεσινής ημέρας  έκανε "μπούμ"!! σε συνέντευξη τύπου στον  Μάριο Ντράγκι.
Τον  «έλουσε» με κονφετί και του φώναξε «Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ».
Και  την  κοιτούσε με τρομαγμένο βλέμμα ο  επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο γενναίος..

Χίος, Σύρος και Λασίθι στα βραβεία πολιτιστικής κληρονομιάς Europa Nostra

Τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στις προσπάθειες διατήρησης και ανάδειξης της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς επιβεβαιώνουν οι διακρίσεις που απέσπασαν η Χίος, η Σύρος και το Λασίθι, στο πλαίσιο της απονομής των Βραβείων Europa Nostra 2015, τα οποία ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ομώνυμο ευρωπαϊκό δίκτυο.
Οι συνολικά 28 νικητές που επιλέχθηκαν από 263 αιτήσεις, τις οποίες υπέβαλαν οργανισμοί και ιδιώτες από 29 χώρες, τιμήθηκαν για τα επιτεύγματά τους σε τέσσερις κατηγορίες: 1) αποκατάσταση, 2) έρευνα και ψηφιοποίηση, 3) ειδικές υπηρεσίες διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, 4) εκπαίδευση, κατάρτιση και ευαισθητοποίηση.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, στην πρώτη κατηγορία, ευρωπαϊκό βραβείο απονεμήθηκε στο αρχοντικό Αντουάνικο στη Χίο, ένα από

«Πελοπόννησος Πρώτα» Δελτίο τύπουΠρος

Πρόεδρο Αναπτυξιακής

Εταιρείας «Πελοπόννησος Α.Ε.»

κ. Πέτρο ΤατούληΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.»


Επανειλημμένα έχουμε θέσει ζητήματα ενημέρωσης, διαφάνειας και λειτουργίας της αναπτυξιακής ανώνυμης εταιρείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Πελοπόννησος Α.Ε.» στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή αλλά πειστικές και ουσιαστικές απαντήσεις δεν έχουμε. Αντίθετα δεχόμαστε αήθεις και απαράδεκτες επιθέσεις από τον Περιφερειάρχη. Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο η πλειοψηφία του κ. Τατούλη εξουσιοδότησε «εν λευκώ» την «Πελοπόννησο Α.Ε.» να διαχειριστεί 1.045.500 € για τουριστική προβολή χωρίς να δώσει τις απαραίτητες – ελάχιστες εξηγήσεις.
Επειδή:
– Πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης δηλαδή είναι Εταιρεία Δημοσίου Ενδιαφέροντος μιας και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα των Ελλήνων φορολογούμενων σε μια περίοδο οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.
– Η εταιρεία οφείλει να ενημερώνει τα συλλογικά όργανα που είναι μέτοχοι της Α.Ε. όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο των Δήμων της Πελοποννήσου.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Μας κατήγγειλαν πως η υπερχείλιση της δεξαμενής νερού της Ερμιόνης ώρες τώρα τρέχει και χάνεται το πολύτιμο νερό.Μας κατήγγειλαν πως η υπερχείλιση της δεξαμενής νερού της Ερμιόνης ώρες τώρα τρέχει και χάνεται το νερό.
Λέμε αποκλείεται,  μας διαβεβαίωσε ο κος Ιωάννης Παλλης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ,  ότι έχει μπει  ειδικό  «μπαλονάκι», μετά απο τις τόσες καταγγελίες μας, που δίνει εντολή όταν γεμίζει η δεξαμενή  να σταματάει να στέλνει η αντλία νερό από τις γεωτρήσεις . Έτσι θα έχουμε οικονομία στο νερό αλλά και στο ρεύμα.
Τελικά είχαν δίκιο 20:30 σήμερα  φωτογραφίσαμε τη δεξαμενή και τηλεφωνήσαμε στον κο Πάλλη , αλλά το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.
Μέχρι το πρωί και βλέπουμε θα τρέχει το πολύτιμο   νερό μας .
Αυτό το νερό το πολύτιμο που μας ζητούν να πληρώνουμε με αναδρομικούς λογαριασμούς τριών χρόνων  και με αυξημένη την  τιμή από τις άλλες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου.
Γι αυτό το νερό το πολύτιμο  μεταβίβασαν το πρόβλημα της καθυστέρησης της πληρωμής  του  στα σπίτια μας,  χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις στους υπεύθυνους της προηγούμενης διαχείρισης  που δεν τους έστειλαν ως όφειλαν.
Σαν να μην συνέβη τίποτα.
Γι αυτό το νερό το πολύτιμο,   επιβαρυνόμαστε επιπλέον  το κόστος των συμβάσεων που έγιναν για να το κόβουν   σε όσους αδυνατούσαν να  πληρώσουν.
Και το πληρώνουμε λοιπόν με προσαυξήσεις, μπορούμε δεν μπορούμε αυτό το νερό το πολύτιμο, που τώρα τρέχει στο βουνό και κανείς δεν θα  χρεωθεί την αξία του και την αμέλειά του.

Ενώ εμείς πληρώνουνε με προσαυξήσεις κάθε σταγόνα που καταναλώνουμε ενός «ακατάλληλου» νερού, αφού  να το πιούμε δεν μπορούμε.Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης