Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Δύτες της εθελοντικής ομάδας “We Dive We Clean” θα καθαρίσουν το λιμάνι της Ερμιόνης

Δύτες της εθελοντικής ομάδας “We Dive We Clean” θα καθαρίσουν το λιμάνι της Ερμιόνης
Η ομάδα εθελοντών δυτών “We Dive We Clean” στα πλαίσια του προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που υλοποιεί εδώ και 7 χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδος αυτή την φορά θα βρεθεί στην νοτιοανατολική ακτή της Αργολίδας στην Ερμιόνη με στόχο τον καθαρισμό του λιμανιού. 

Η δράση με την ονομασία «Project ERMIONI» θα γίνει την 01.07.2020 από κλιμάκιο εθελοντών δυτών με πολυετή δραστηριότητα στους τομείς έρευνας & ανέλκυσης με 167 δράσεις υποβρυχίων καθαρισμών και έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία/τεχνογνωσία από την περισυλλογή 61 και πλέον τόνων απορριμμάτων σε ανάλογα εγχειρήματα σε Γαλατά Τροιζηνίας - Τυρό - Ναυάγιο Ζακύνθου - Μονεμβασιά - Κατάκολο - Νέα Επίδαυρο - Αρχαία Επίδαυρο - Μάτι - Παράλιο Άστρος - Κιβέρι - Σέριφο - Αίγινα - Μέθανα - Αγκίστρι - Πάρος - Νέα Πέραμο - Ελευσίνα - Πάχη - Γύθειο - Αίγιο - Ζάκυνθο - Ανάβυσσο - Ελαφόνησο - Κρήτη - Πάτρα - Διακοπτό - Βραχάτι - Σίφνο - Αμοργό - Πύλο - Αντίκυρα - Μικρολίμανο - Άσσο - Κιάτο - Τολό - Ναύπλιο - Κόρινθο - Ύδρα - Βάρκιζα - Άγιοι Θεόδωροι - Λουτράκι, θα επιδιώξει με την χρήση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού να απομακρύνει από τον βυθό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων. 


Ιωσήφ Γανώσης: Αγαπητέ κύριε Γκάτσο,

Αγαπητέ κύριε Γκάτσο,

Εδώ και μία δεκαετία περίπου, από την εποχή που αρθρογραφείτε σε ιστολόγια της περιοχής μας, ανελλιπώς παρακολουθώ και διαβάζω τις απόψεις σας με μεγάλο ενδιαφέρον , ειδικότερα δε εκείνες που αφορούν αυτοδιοικητικά και αναπτυξιακά θέματα τα οποία αναλύετε τεκμηριωμένα και εμπεριστατωμένα .

Μπορεί να μην ευδοκίμησε ο χρόνος και η διάθεση για να ανοίξουμε έναν διαδικτυακό διάλογο μεταξύ μας, ώστε να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, αλλά σας ενημερώνω ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό των θεμάτων που αναλύετε με βρίσκετε σύμφωνο και πώς να μην με βρίσκετε σύμφωνο, όταν σήμερα γίνεται “η μάχη του αυτονόητου” την οποία εσείς φωτογραφίζετε με απλότητα και την στοιχειοθετείτε με αριθμητικά δεδομένα.

Όμως σήμερα ως Πρόεδρος της Κοινότητας μας, μέσα από τις υποχρεώσεις που μου οριοθετεί ο θεσμός που υπηρετώ, είμαι υποχρεωμένος όταν οι συμπολίτες μας, όπως εσείς, απευθύνονται στην Κοινότητα μας, να ανοίγω διάλογο και να καταθέτω τις θέσεις τις απόψεις και τις αντιθέσεις της Κοινότητας μας.

Στο άρθρο σας λοιπόν "Τρία θέματα επ' ευκαιρία των καθαρισμών στην Ερμιόνη" στις 9 Ιουνίου 2020 αναφέρεστε στην άποψη και τις ενέργειες της Κοινότητας

Με αφορμή την δημοσίευση του άρθρου σας, θέλω να σας επισημάνω, ότι ο διοικητικός και επιχειρησιακός ρόλος της κάθε Κοινότητας δεν έχει την δυνατότητα να αποκαταστήσει περιοχές σε παλαιές και ωραίες μορφές του παρελθόντος, διότι ούτε Προϋπολογισμό διαθέτει ούτε εργατικό προσωπικό, ούτε τεχνικές υπηρεσίες, αλλά ούτε την ανεξαρτησία ενός τεχνικού προγράμματος διαφοροποιημένου από την πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Η αλήθεια για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας Δελτίο τύπου


Κρανίδι, 26.06.2020

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα σχετικά  με το σημερινό κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας, το οποίο σύμφωνα με την τελευταία ανάθεση του έτους 2020, ανέρχεται σε 110 € ανά τόνο και περιλαμβάνει παραλαβή και μεταφόρτωση σε εγκατάσταση εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ερμιονίδας, μεταφορά και επεξεργασία σε κατάλληλα αδειοδοτημένη εγκατάσταση καθώς επίσης και την περαιτέρω διαχείριση του υπολείμματος επεξεργασίας ΑΣΑ.

Κάποιοι υποκριτικά αναρωτιούνται πως είναι δυνατό σε όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς και αναθέσεις μέχρι το 2018-2019,  να έχουμε κόστος διαχείρισης απορριμμάτων 64€ ανά τόνο και σήμερα να έχουμε φτάσει τα 110€ ανά τόνο.

Βιβή Σκούρτη: Λίγα λόγια για τον Κλήδονα
Λίγα λόγια για τον Κλήδονα

«Μήλο έβαλα στον κλήδονα, είναι και μυρωδάτο

 κι αν δε σε πάρω θα γενεί ο κόσμος άνω-κάτω»

«Παραμονή του Αϊ Γιαννιού ανάβανε φωτιές για της χρονιάς το έθιμο. Ανυπόμονα κορίτσια ηβάζανε δαχτυλιδάκια και ό,τι λάχαινε, για να ακούσουνε στιχάκια. Ανίδεος αυτός που τα ψαχούλευε ποιανής το κάθε πράμα ήτανε.» (απόσπασμα από το βιβλίο της Συριανής συγγραφέα Λουκριτίας Δούναβη με τίτλο: (ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΗ ΦΟΥΣΤΑΝΙ)

Το νέο έτος στην αρχαία Αθήνα ξεκινά με την είσοδο του θερινού ηλιοστάσιου, γεμάτο δοξασίες   εμπνέοντας από τον Σαίξπηρ μέχρι και τον Καραγάτση.  Πολλές επίσης οι αναφορές στο Ομηρικό Έπος της Οδύσσειας για τους κληδόνιους Θεούς Δία και Ερμή, αλλά και τον Προμηθέα Δεσμώτη. Η Χριστιανική εκκλησία οικειοποιήθηκε τη γιορτή και την τοποθέτησε την ίδια μέρα γιορτάζοντας τον Αη Γιάννη τον Φανιστή, Αφανιστή, Ριζικάρη και στον τόπο μας τον Σιντιανιψώριζα.

Το θερινό ηλιοστάσιο ξεκινά το καλοκαίρι καθώς ο ήλιος επιβραδύνει την τροχιά του με αποτέλεσμα η μέρα αυτή να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.  Ήλιος ο λαμπρός, ήλιος ο ζωογόνος φίλος σταθερός των ανθρώπων. Με τον κύκλο του ρυθμίζουν οι άνθρωποι την επιβίωσή τους μέσα από τις ασχολίες τους, αλιευτικές, γεωργικές, κτηνοτροφικές.

Η λέξη Κλήδονας προέρχεται από το ρήμα κλέω (αγγέλω) και τη λέξη κληδών. Αλλά τον συναντάμε και ως Λαμπροφόρο, Λαμπαδάρη, Φανιστή στη Χίο, ενώ στο νησί της Νάξου το γεμάτο από συκιές τον ονομάζουν Απορνιαστή, καθώς ολοκλήρωναν το όρνιασμα των σύκων που εξασφάλιζε την άκρως θρεπτική και γλυκαντική τροφή στους πληθυσμούς του νησιού. Οι κοπέλες τη μέρα εκείνη μάζευαν το χώμα κάτω από τη συκιά και έκαναν μαγικές τελετές.

ΤΑΣΟΣΤΟΚΑΣ: ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                                                 
Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22 /06/ 2020 στην τοποθέτησή μου με αφορμή το θέμα για την αναμόρφωση προϋπολογισμού 2020 του Δήμου Ερμιονίδας επισήμανα το ζήτημα  του κόστους στη διαχείριση  των απορριμμάτων,  εκτός της αποκομιδής, αφού για διάστημα 5 μηνών το κόστος θα είναι 500.000,00€ περίπου, από 2 συμβάσεις του ίδιου μεγέθους  (2 x 248.000,00€).  Δηλαδή 110,00€ ο τόνος για τους 3.636  τόνους ( 2x 1818 tn)  της υπηρεσίας: «ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» ( περιλαμβάνει παραλαβή και μεταφόρτωση σε εγκατάσταση εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ερμιονίδας, μεταφορά και επεξεργασία σε κατάλληλα αδειοδοτημένη εγκατάσταση καθώς επίσης και περαιτέρω διαχείριση του υπολείμματος επεξεργασίας ΑΣΑ) .

  Ο Δήμαρχος στην απάντησή του προς εμένα, είπε, πως αυτό γίνεται γιατί  υπάρχει ένας μόνο χώρος για να συγκεντρώνουμε τα σκουπίδια μας, αυτός του ιδιώτη( μονοπώλιο)  και πως αναμένουμε να ξεκινήσει  ο δημοτικός  Σταθμός Μεταφόρτωσης.


Και εδώ δημιουργούνται ερωτήματα:


1) Πως   φτάσαμε στο σημείο να πληρώνουμε για τη διαχείριση των σκουπιδιών 110,00€ /tn  χωρίς τον ΦΠΑ;

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Προς

Δήμαρχο Ερμιονίδας

κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο 

Κύριε Δήμαρχε,

Η περιοχή Αλμυριές που περικλείεται από το SM. ΔΗΜΗΤΡΑ – το Γήπεδο Ποδοσφαίρου – το χώρο της Λαϊκής Αγοράς – το Διοικητικό κτίριο του Λιμεναρχείου- τα Σχολικά Κτίρια – το Αγροτικό Ιατρείο και το  ιδιόκτητο κτίριο του ΟΤΕ, είναι ένας οικισμός που αναδείχτηκε τα τελευταία 40 χρόνια μετά την επέκταση του σχεδίου πόλης.

Δυστυχώς η τότε επικρατούσα άποψη κατασκευής κατοικιών, η ανύπαρκτη ρυμοτόμηση, οι ανύπαρκτες υποδομές αποχετευτικού και συλλογής ομβρίων υδάτων ανέδειξε έως σήμερα μια πολύ αρνητική εικόνα, αντίθετη προς τον βασικό αρχιτεκτονικό κορμό της πόλης μας.

Στο κτιριακό συγκρότημα του σημερινού Δημοτικού Σχολείου, όπου δυστυχώς χαρακτηρίζει την περιοχή επιβάλλεται η τοποθέτηση κεραμοσκεπής, όπως ορίζει ο ΓΟΚ  για τις νεόκτιστες κατοικίες της πόλης μας, αλλά και όλα τα Δημοτικά και Σχολικά κτίρια πρέπει να εισέλθουν σε ένα ενεργειακό πρόγραμμα πράσινης και εναλλακτικής ενέργειας.

Η προβλεπόμενη κατασκευή  και λειτουργία  Τουριστικής Μαρίνας στην περιοχή, αναβαθμίζει σε πρωτεύοντα ρόλο την περιοχή που εκ των πραγμάτων πρέπει ο Δήμος μας να την εντάξει τάχιστα  ολάκερη σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα αστικής αρχιτεκτονικής ανάπτυξης και υποδομών.

Παράλληλα με τον σχεδιασμό αυτόν πρέπει να ξεκινήσουν οι ενέργειες για να επικαιροποιηθεί και να ενεργοποιηθεί ο φάκελος της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης, ο οποίος εδώ και τρεις δεκαετίες έχει παραμείνει στα συρτάρια, με αρνητικά αποτελέσματα και εις βάρος της ορθολογικής ανάπτυξης και αρχιτεκτονικής ταυτότητας της πόλης μας.

Κύριε Δήμαρχε,

όπως καλά θα γνωρίζετε ορθή και σωστή οικιστική αστική ανάπτυξη σε μια τέτοια περιοχή, όπου καθημερινώς φοιτά από τα προσχολικά χρόνια  όλο το αυριανό δυναμικό της πόλης μας, είναι βασικό   στοιχείο της ανάπτυξης του ταλέντου τους της συγκοινωνιακής και κυκλοφοριακής αγωγής τους της ορθής αντίληψης για την λειτουργία της πόλης του 21ου αιώνα και βασική εικόνα για την ευταξία και καθαριότητα.

Η ρυμοτόμηση – η πεζοδρόμηση – η κατασκευή πλατιών – αλσυλλίων – η ρύθμιση του κυκλοφοριακού και η ορθή χρήση των προτερημάτων της Κοινοτικής μας  έκτασης αναβαθμίζουν, διαμορφώνουν και αναπτύσσουν την δυναμική της  έτσι και αλλιώς τοπικής μας κοινωνίας αλλά και αναπαράγουν στον καλύτερο δυνατό βαθμό τις κοινωνικές σχέσεις των συμπολιτών μας.

Κύριε Δήμαρχε,

συγχωρήστε μας για τις υποδείξεις μας αλλά η Κοινότητα μας καθημερινώς προβληματίζεται συνομιλεί και αφουγκράζεται τους συμπολίτες μας, νέους και νέες παραγωγούς και επαγγελματίες – επιστήμονες και νοικοκυρές και θα προσπαθεί και θα συνεχίζει να καταθέτει τις προτάσεις της και τις απόψεις της εμπλουτίζοντας τον προσωπικό σας προβληματισμό , ο οποίος θα είναι σίγουρα χρήσιμος στην πολιτική σας χάραξη, για την οποία εσείς και οι συνεργάτες σας Δημοτικοί Σύμβουλοι ιεραρχείτε και χαράσσετε

Με τιμή

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Από φέτος το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ» αφορά όλους τους δημότες του Δήμου Ερμονίδας!

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 

Από φέτος το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ»    αφορά όλους τους δημότες του Δήμου Ερμονίδας! 
O θεσμός του «ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ» επεκτείνεται από φέτος σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους άξιους νέους από όλες τις δημοτικές κοινότητες, να συμμετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία. 
Ο «ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ» ανταποκρινόμενος με ικανοποίηση στο αίτημα των δημοτικών κοινοτήτων που μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση στο μοναδικό αυτό θεσμό αριστείας του Δήμου μας, δίνει πλέον τη δυνατότητα σε όλους τους νέους, από κάθε γωνιά του Δήμου Ερμιονίδας, να βραβευτούν για τους κόπους τους στον δύσκολο αγώνα δημιουργίας που δίνουν, κάτω από τις αντίξοες συνθήκες της εποχής μας. 

Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση του «ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ» για το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ» 2021. Δηλώσεις συμμετοχής/διευκρινίσεις:  Ελένη Τράκη, τηλ. 210 4515081 (Πειραιάς) και 27540 31228 (Ερμιόνη) Γιάννης Σπετσιώτης, τηλ. 210 8662094 (Αθήνα)

                                                                       Ανακοίνωση

Ο «Ερμιονικός Σύνδεσμος» ανακοινώνει ότι 

ΤΟ EUROPIUM ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 21:00


               Φωτογραφία: Mike Rafail


Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Οnassis Cultural Centre Athens

ΤΟ EUROPIUM ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ YOUTUBE
Δείτε ολόκληρη την παράσταση στο https://youtu.be/I1bHuuoQYQg

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις ιστορίες. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα γεγονότα.»
Με το Europium, η σπουδαία χοροθεατρική ομάδα της Λίντας Καπετανέα και του Jozef Fruček εστιάζει στην κοινή ευρωπαϊκή μας ιστορία, αναζητώντας τα γεγονότα που εξηγούν πώς λειτουργεί ο εύθραυστος πολιτισμός μας. Οι Fighting Monkey / RootlessRoot μας προδιαθέτουν για το τέλος, όποιο κι αν είναι αυτό, ως μια νέα αρχή, μια φρέσκια υπόσχεση για το μέλλον.
Δείτε το Europium [The end of the world will be better this year] σε live πρεμιέρα στο κανάλι μας στο YouTube την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 21:00.
Διαθέσιμη με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.

Η απόσταση μας ενώνει. Πιάστε την καλύτερη θέση στον καναπέ και κάντε subscribe στο https://www.youtube.com/onassisfoundationchannel…


Ανάψαμε φωτιές στις γειτονιές


«Και φωτιές ανάβανε στους απάνω δρόμους, τ’ Αϊ Γιάννη θα ’τανε θαρρώ» 


«Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές, του Αϊ Γιάννη απ' όσα ξέρεις και μου λες» Κι εμείς αυτό το αλλιώτικο καλοκαίρι ανάψαμε φωτιές στη γειτονιά των Μύλων. 

Όπως παλιά.

Ο Αϊ Γιάννης ο Κλήδονας, έθιμο που πραγματοποιείται στις 23 και 24 Ιουνίου. 

Συμπίπτει με το θερινό ηλιοστάσιο.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ                                                                  

ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,                                               

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                     

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 319

ΚΡΑΝΙΔΙ 24/06/2020

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ,ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/06/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ TOY COVID-19. 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ανακοίνωση Δημάρχου για το κλειστό (μεταλλικό) γυμναστήριο Έλληνα

Κρανίδι 23/06/2020

ΚΛΕΙΣΤΟ (ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ) ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΑ

Έπειτα από το θέμα που έθεσε ο κ. Λάμπρου για συζήτηση στο Δ.Σ. σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για την ολοκλήρωση του οράματος του μεγάλου δωρητή του Δήμου μας Κωνσταντίνου Δημότση ή Έλληνα για την δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου, αφού καταρχάς ενημερώθηκα αναλυτικά επί του θέματος από την αρμόδια Υπηρεσία, εν συνεχεία έθεσα υπ’ όψιν του Σώματος όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από το 2012 μέχρι και σήμερα, καθώς και τα όσα βάσει της Τεχνικής Υπηρεσίας πρέπει να ακολουθήσουν.

1) Στις 10-2-2012 συντάχθηκε η Δημόσια διαθήκη του Κων/νου Δημότση – Έλληνα στην οποία αναφέρονται: «...αφήνω επίσης τον αγρό μου στη θέση Γκολέμι – Αγ. Θεοδώρα της κτηματικής περιφέρειας Κρανιδίου, έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας για την ανέγερση γυμναστηρίου που θα φέρει το όνομα ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ Ή ΕΛΛΗΝΑΣ»

2) Στις 20-5-2013 συντάχθηκε τοπογραφικό διάγραμμα από τον τοπογράφο Παριανό Πέτρο και έγινε αίτηση για έλεγχο από το αρμόδιο ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ

Βασίλης Γκάτσος: Ο θεμέλιος λίθος και η προοπτική του τόπου μας.


Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε παρουσία αρχών και επισήμων, αλλά απουσία λαού. Η  διαπίστωση των επισήμων είναι κοινή: Η επένδυση αυτή θα εκτοξεύσει το τουριστικό μας προϊόν .....  μια νέα εποχή αρχίζει ...... η Ερμιονίδα μπαίνει στον τουριστικό χάρτη ....... 600 θέσεις εργασίας ..... η βαριά βιομηχανία του τουρισμού ....

Να επισημάνω:
- Ο πιο ασφαλής δείκτης προόδου, ανάπτυξης, ευημερίας λόγω επενδύσεων είναι η αύξηση του πληθυσμού. Παράδειγμα η Ελευσίνα. Ήταν ένα μικρό χωριό και λόγω των γύρω εργοστασίων έγινε πόλη των 30 000 κατοίκων, ενώ και τα γύρω χωριά, όπως ο Ασπρόπυργος (πρώην Καλύβια Χασιάς), η Μαγκούλα, η Μάντρα κ.λ.π. μικρά αρβανιτοχώρια, έγιναν και αυτά μικρές πόλεις.

- Η Ερμιονίδα το 1960 δεν είχε ούτε έναν τουρίστα, δεν είχε πουλήσει σε ξένο ούτε ένα μέτρο γης. Στο Δημοτικό Ερμιόνης είμαστε 330 μαθητές και ακόμη λειτουργούσε το Δημοτικό στα Μεταλλεία στη Ντάρδιζα. Το Λουκαΐτι είχε γύρω στους 50 μαθητές σχολικής ηλικίας. Να μη πω για το Κρανίδι. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν άλλοι 330 προσχολικής ηλικίας και άλλοι 330  από 12 έως 18 χρονών (τότε δεν ήταν υποχρεωτικό σχολείο το Γυμνάσιο) μόνο στην Ερμιόνη.

Από το τότε μέχρι σήμερα:

μετά τη μπόρα


Καλά τα νέα στη γειτονιά των Μύλων

Χθες ξεβούλωσαν επιτέλους το καταραμένο φρεάτιο.

Η απίστευτη μπόρα μετά, καθάρισε την ντροπή απο τους δρόμους μας.
Σήμερα πρωί πρωί συνεργείο  προσπαθεί να διορθώσει ένα πρόβλημα που κρατάει χρόνια  αλλάζοντας σωλήνες κ.λ.π..


Τίποτα  όμως δεν μας σώζει αν συνεχίσουν να πετάνε κάποιοι ασυνείδητοι μωρομάντηλα και πάμπερς στις τουαλέτες.


Κι εμείς που δεν τσιγκουνευόμαστε τα ευχαριστώ, ακόμα και για τα αυτονόητα, ευχαριστούμε όσους νοιάστηκαν.


Κάτοικοι της γειτονιάς


Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Killada hills: Και τα αρχαία ευρήματα σε 22 στρέμματα ; Το νεκροταφείο των αθέατων νεκρών;killada hills Τελετή Θεμελίωσης

Το νεκροταφειο των αθεατων νεκρων; Δεν τα βλεπω στην μακετα. Θα τα ξεχασαν!

Θα μπορουμε να τα επισκεφτουμε εμεις οι μη πελατες της μοναδας και αλλοι επισκεπτες της περιοχης;Το γραφω γιατι προκειται για σημαντικο ευρημα των υστερων κλασσικων Ελληνιστικων χρονων που δειχνει πως η περιοχη συνεχισε να κατοικειται και μετα τους Αλιεις και τον Μασσητα και πριν τους Μεσαιωνικους χρονους. Δηλαδη πως υπαρχει συνεχης  ανθρωπινη παρουσιααπο τον Νεανταρταλ και μετα τον Σκεπτομενο Ανθρωπο (στο Φραγχθι τη μεγαλη σπηλια στα Διδυμα και το Χελι ) μεχρι σημερα. Και αν υπηρχε στους Ελληνιστικους χρονους νεκροταφειο στη Δελπριζα υπηρχε λογικα και οικισμος στην ευρυτερη περιοχη. Που;

173 2018 document σελ 1834

2.2.3. Χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος: Εντός των  ΒΑ ορίων της Περιοχής Ι του Π-ΤΧ και εκτός της δομήσιμης έκτασης του ακινήτου εντοπίζονται ενδείξεις αρχαιοτήτων, σύμφωνα με την υπ’ αρ. Α.Π. ΥΥΠΟΑ/ΙΔΑΙΚ/ ΔΒΜΑ/ ΤΣΠΑΕΕ/294243/190983/ 5100/340/25.7.2017  απόφαση της Γενικής Δ/νσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ). Στο πλαίσιο της ανάπτυξης τα αρχαιολογικά ευρήματα οριοθετούνται εντός χώρου επιφάνειας 22 στρ. περίπου, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στη δομήσιμη έκταση του Π-ΤΧ, διατηρείται αδόμητος χωρίς καμία επέμβαση και εντάσσεται στο ευρύτερο δίκτυο ελεύθερων χώρων του Π-ΤΧ, με σκοπό την προστασία και ανάδειξή του μέσω προγραμμάτων ενημέρωσης – ξενάγησης – ευαισθητοποίησης που θα καταρτιστούν.

Περισσότερα: https://sikam.wordpress.com/2020/06/21/ο-κ-αντωνοπουλος-εκπροσωπησε-την-δησυ/

Βασίλης Γκάτσος: Ας μας εξηγήσει κάποιος

Τα παρακάτω μού τα επεσήμαναν φίλοι.

Στη φωτογραφία που δείχνει την συνολική επένδυση Kilada Hills, στο βάθος, στην πανέμορφη Λεπίτσα, σημειώνεται Beach Club, ως αναπόσπαστο τμήμα της επένδυσης.
Και σε άλλη φωτογραφία, ψηλά στη γωνία, βλέπουμε  να οριοθετείται η ιδιοκτησία της εταιρείας με κόκκινη γραμμή η οποία όμως φτάνει μέχρι την αμμουδιά και προς την εκεί ταβέρνα. Η kilada Hills καλά κάνει και οραματίζεται, καλά κάνει και επενδύει, καλά κάνει και φροντίζει να αποκομίσει κέρδη. Αυτή είναι η δουλειά της.

Οι ερωτήσεις προς κ. Δήμαρχο αλλά και Αντιπολίτευση είναι:

1. Πρόκειται ο Δήμος να νοικιάσει την παραλία απέναντι από το υπό δημιουργία  Beach Club της  Kilada Hills;

2. Με τι μέσα θα την διαφυλάξει δεδομένου ότι εκεί το καλοκαίρι κολυμπούν Κρανίδι, Κοιλάδα και χιλιάδες επισκέπτες; Ποιά είναι η απόσταση από το χειμέριο κύμα που ορίζει ζώνη δημόσιας χρήσης; Πολλοί, ιδιαίτερα οι νέοι, περπατούν στα ωραία παραθαλάσσια βράχια. Θα μπορούν στο μέλλον;

3.  Το πάγιο αίνιγμα: Δεδομένου ότι οι γεωτρήσεις είναι για τους αγρότες και για τον Δήμο, με ποιον τρόπο θα υδρεύεται με πόσιμο νερό το  Kilada Hills, με τι νερό θα ποτίζει το γρασίδι, θα γεμίζει τις λιμνούλες του γκολφ και τις πισίνες καταλυμάτων;

4. Τα λύματα θα πάνε στον Βιολογικό Κρανιδίου ή το Kilada Hills θα έχει δικό του βιολογικό; Αν έχει δικό του βιολογικό, που θα πάνε τα επεξεργασμένα λύματα;

Υπάρχουν απλές και κατανοητές απαντήσεις;

Να υπενθυμίσω ότι ορισμένα πράγματα γίνονται ανεπαισθήτως μέχρι ξαφνικά να λάβουμε πλήρη συνείδηση του τι ήδη έχει συντελεστεί. (Στη διπλωματία αυτό το λένε τακτική Οθωμανικής Αυτοκρατορίας).
Το παρακάτω μάς το έλεγε ο κύριος Γεωργουσόπουλος, ο αγαπημένος μας δάσκαλος, στο φροντιστήριο Τσατσάκη - Σταυρόπουλου: Μιά φορά και έναν καιρό, ο Κινέζος Αυτοκράτωρ διέταξε έναν τεχνίτη να του φτιάξει το πιο κοφτερό σπαθί. Τόφτιαξε και του τόφερε. Του λέει ο Αυτοκράτωρ: Είναι όπως το λες; Ναι, του λέει, κόβει το κεφάλι χωρίς να βγάλει αίμα, και χωρίς καθόλου πόνο. Αν είναι έτσι, του λέει ο Αυτοκράτωρ, πάρε μου το κεφάλι. Πράγματι του δίνει μια γερή σπαθιά στο λαιμό και τότε του λέει ο Αυτοκράτωρ: Μα με δουλεύεις; Μου έκοψες τον λαιμό; Δεν το πιστεύω! Αυτοκράτορά μου, του απαντά ο τεχνίτης, δεν έχετε παρά να το διαπιστώσετε σκύβοντας ελαφρά το κεφάλι!

Έτσι, αν και ο Καποδίστριας θέλησε μοιράζοντας γη να γίνουν όλοι με ιδιόκτητα κτήματα, γιατί τότε μόνο θα είναι σωστοί  και ανεξάρτητοι πολίτες, το νεότερο κράτος, τιμώντας τον, έβγαλε νόμο να οικοδομείται αρχικά από τα 300 τ.μ. και μέχρι σήμερα στα 2 ή 4 στρέμματα η ιερή μας γη. (να τι πρέπει να γιορτάσουμε στον τόπο μας του χρόνου).

Έτσι τεράστιες εκτάσεις γης Ερμιονίδας άλλαξαν χέρια ανεπαισθήτως. Ήδη αλλάζουν και τα τοπωνύμια: Πρώτα λέγαμε ότι η βίλλα του Μποδοσάκη και μετά του Κυριακού είναι κοντά στον Άγιο Αιμιλιανό. Τώρα που όλοι ψάχνουν να βρουν το εκκλησάκι, λέμε, μα είναι δίπλα στου Κυριακού. Τώρα αλλάζουν ονόματα και οι παραλίες μας. Που θα πάμε για μπάνιο; Δίπλα στου βασιλιά της Ολλανδίας! Δεν λέμε πιά μπάνιο στο Θυνί, αλλά στη βίλλα Βαρδινογιάννη.
Ανεπαισθήτως λοιπόν και με το νόμο θα έχουμε πουλήσει όλη τη γη μας και θα έχουμε περιοριστεί ως κάτοικοι χωριών. Τότε θα λάβουμε συνείδηση ότι ο χωρίς γη χωριάτης είναι δουλοπάροικος - κολίγος, με τη διαφορά ότι τα χωριά μας θα είναι ελευθεροχώρια! Θα περιμένει με τα εργαλεία του καθημερινά το μεροκάματο, ή την εποχική εργασία. Αυτά γράφει η ιστορία μας για τα 400 χρόνια σκλαβιάς, που ώς προς τη νοοτροπία μας μάλλον του χρόνου γιορτάζουμε τα 600. 

Και παρατήρησε ο φίλος: Δεν ξέρω τι συμβόλιζαν τελικά τα τόσα φτυάρια κατά την τελετή θεμελίου λίθου, για την Ερμιονίδα.

Αλλά αν νομίζουν οι πέριξ του θεμελίου λίθου με έργα σαν τις 18 τρύπες του γκόλφ θα συνέλθει και θα μεγαλουργήσει η Ερμιονίδα και η Ελλάδα μας, καληνύχτα!

Βασίλης Γκάτσος

Δήμος Ερμιονίδας: Ζητούμε καθημερινή λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) Κρανιδίου

                                                                                    

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Μελίνας Μερκούρη 11

T.K.:  213 00 Κρανίδι

Τηλ: 2754-360028

E-mailm.ermionidas@gmail.com

      

 

 

Κρανίδι, 16.06.2020

Αρ. πρωτ.: 4787

 

Προς: 

Προϊστάμενο

Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου

κ. Σπυράκη Γρηγόρη

Ηρακλέους 4

ΤΚ 21100 Ναύπλιο

 

 

ΘΕΜΑ :  Καθημερινή λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων  (ΓΕΦ) Κρανιδίου.

 

Κύριε Προϊστάμενε,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας μεταφέρουμε την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Ερμιονίδας, λόγω της μη καθημερινής λειτουργίας του ΓΕΦ Κρανιδίου. 

Ως νέα Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή δείξαμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο Δήμο μας. Έπειτα από δωρεά που εξασφαλίσαμε, εκπληρώσαμε το χρόνιο αίτημά σας, ανακαινίζοντας πλήρως το εν λόγω γραφείο, όπου στεγάζεται το τμήμα της Υπηρεσίας σας. 

Εδώ και περίπου ένα μήνα, στον ανακαινισμένο και καλαίσθητο χώρο λειτουργεί το ΓΕΦ, μόνο μία φορά την εβδομάδα, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, απλές διαδικασίες όπως απόδοση ΑΦΜ, κλειδάριθμοι, δηλώσεις, αιτήσεις, κατάθεση πινακίδων, κ.λπ. αναγκάζουν τους δημότες να περιμένουν αρκετές μέρες για να εξυπηρετηθούν, δημιουργώντας τους πρόβλημα και στα επόμενα στάδια των διαδικασιών που τους απασχολούν. 

Ζητούμε να επανέλθει η καθημερινή λειτουργία του ΓΕΦ Κρανιδίου, για την αμεσότατη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων πολιτών μας και την αποφυγή των δύσκολων μετακινήσεων στην Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου.

Παρακαλούμε για την συντομότερη καθημερινή λειτουργία του ΓΕΦ Κρανιδίου.     

 

Ο Δήμαρχος

 

 

 

Ιωάννης Γεωργόπουλος

Μαρία Ευθυμίου: «Πριν 40 χρόνια οι μαθητές δημοτικού ήξεραν περισσότερα από τους αποφοίτους λυκείου σήμερα»


Η Ελληνίδα ιστορικός ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική, ξεκάθαρη και με συγκεκριμένο σκεπτικό…

Μαρία Ευθυμίου: Η Ελληνίδα ιστορικός και καθηγήτρια πανεπιστημίου παραχώρησε μία συνέντευξη στα μέσα Δεκεμβρίου. Η συνέντευξη που παραχώρησε έλαβε χώρα μέσα σε ένα συμπαθητικό εστιατόριο. Εκείνο βρισκόταν στο Κουκάκι. Η Ελληνίδα ιστορικός ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική, ξεκάθαρη και με συγκεκριμένο σκεπτικό…

«Η βαθιά και παρατεταμένη κρίση που περνάμε δεν μας έδωσε κανένα ουσιαστικό μάθημα. Η πλειονότητα του ελληνικού λαού δεν θέλει να αλλάξει, άρα οποιαδήποτε βελτίωση υπάρξει θα είναι προσωρινή. Δεν θα επιτρέψει να κάνουμε το άλμα που χρειάζεται. Εάν η δυσλειτουργία, η σήψη και η διάλυση παραταθούν, κάποιοι από τους γείτονές μας που εποφθαλμιούν θα μας διαμελίσουν και θα μας απορροφήσουν. Το να ακούς μια τέτοια μαύρη εκτίμηση από έναν άνθρωπο σοβαρό που σπάνια μιλάει στα Μέσα, αλλά έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη της Ιστορίας, σου προκαλεί σύγκρυο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας 11 - 12 Ιουλίου 2020 στην Ερμιόνη


Ψηφιακή φωτογραφία από τη θεωρία στην πράξη και την  επεξεργασία 

Διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας  από  11 έως 12 Ιουλίου 2020 στην Ερμιόνη, στο Πνευματικό Κέντρο  ( Σχολείο Συγγρού )

                 

Οι δάσκαλοι της φωτογραφικής ομάδας PhotoPX Παντελής Γ. Μπαλής και Γιώργος Μπαλής έρχονται στην Eρμιόνη, μετά από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης, για ένα διήμερο γεμάτο φωτογραφία. 

Κάθε μέρα και για 5 ώρες θα πραγματοποιηθούν μαθήματα φωτογραφίας, κατανόηση της ψηφιακής μηχανής και των λειτουργιών της, φωτογραφίσεις και επεξεργασία των φωτογραφιών μέσω Photoshop.  

Θα διδαχθούν οι βασικές αρχές της φωτογραφίας και θα παρουσιαστούν πιο εξειδικευμένα projects έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να εξελίξουν τη καλλιτεχνική τους ματιά και να προχωρήσουν σε ένα νέο δημιουργικό επίπεδο που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν ποιο είναι το φωτογραφικό θέμα που τους ενδιαφέρει. 

Κανόνες σύνθεσης φωτογραφίας, επεξήγηση λειτουργιών φωτογραφικής μηχανής και φωτισμός είναι μερικά από τα θέματα που οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν. 

Η εμπέδωση της θεωρίας όμως γίνεται μόνο μέσω της πρακτικής. Έτσι και τις 2 μέρες θα γίνουν κατά τη διάρκεια του μαθήματος φωτογραφίσεις πάνω σε θέματα που θα έχουν ετοιμάσει οι δάσκαλοι του σεμιναρίου αλλά και σε θέματα που θα προτείνουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες έτσι ώστε να λυθούν και τυχόν απορίες.  

Επίσης θα διδαχτεί η επεξεργασία της φωτογραφίας μέσω του πλέον γνωστού προγράμματος της Adobe Photoshop. Ξεκινώντας από το μηδέν και μαθαίνοντας το περιβάλλον του προγράμματος, τα βασικά του εργαλεία και τις χρησιμότητές τους, τα adjustments και τις λειτουργίες τους οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις σωστές βάσεις για την επεξεργασία φωτογραφίας. 

Απαιτείται: 

Για τη φωτογραφία: 

Φωτογραφικός εξοπλισμός (Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή) 

 

Για το Photoshop 

Laptop με το πρόγραμμα και συνίσταται εξωτερικό mouse 

 

Κόστος συμμετοχής και για τις δύο ημέρες (10ώρες)  40€ 


Επικοινωνία: protoenpoermionis@gmail.com

                        6977255437 / 6972425920

Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας: Θεμελίωση Ξενοδοχειακού συγκροτήματος Kilada HillsΗ μεγαλύτερη  τουριστική  επένδυση  στον  Δήμο μας ξεκίνησε με την θεμελίωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Kilada Hills στην Κοιλάδα. 

Στην τελετή παρέστησαν οι Υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Δημήτρης Οικονόμου. 
Επίσης οι Γενικοί Γραμματείς Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Μαντζούφας, Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Ιωάννης Μαλτέζος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Σχοινοχωρίτης & Ιωάννης Ματζούνης, η Δημοτική & Κοινοτική Αρχή του Δήμου Ερμιονίδας.

Η φυσική ομορφιά, η Ιστορία και ο Πολιτισμός του τόπου μας θα  αναδείξουν και θα καθιερώσουν τον Δήμο μας σε προορισμό υψηλής ποιοτικής παροχής στοχευμένων τουριστικών υπηρεσιών για τουρισμό δωδεκάμηνης διάρκειας.
Ο προϋπολογισμός της επένδυσης θα είναι άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ, και θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και τουλάχιστον 600 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της πλήρους λειτουργίας του συγκροτήματος.
Η Δημοτική Παράταξη μας, με επικεφαλής τον αείμνηστο Δημήτρη Σφυρή αγωνίστηκε 15 χρόνια, τόσο από την θέση της Δημοτικής αρχής αλλά και όσο από την θέση της αντιπολίτευσης για να μπορέσει αυτή η ιδέα του αείμνηστου Μάρκου Ποτηριάδη και της εταιρείας Dolphin Capital να υλοποιηθεί.
Όλα αυτά τα χρόνια, ο στόχος μας ήταν και είναι, ο Δήμος μας να στηρίξει  και να προωθήσει τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας & προστιθέμενης αξίας, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. 
Η παράταξη μας “Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας” εκπροσωπήθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αντωνόπουλο Ιωάννη.

Γραφείο Τύπου