Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Βασίλης Γκάτσος : Δεν είναι τόσο απλό το θέμα με την αποχέτευση Κρανιδίου - Πορτοχελιού

 Σύμφωνα με την σύμβαση, η ΔΕΥΑΕΡ συμμετέχει στο έργο πληρώνοντας το 10% του συνολικού κόστους κατασκευής, δηλαδή 790.000,00 €.

.........................................
Η ΔΕΥΑΕΡ θα εξοφλήσει το άτοκο δάνειο αλλά και τα υπόλοιπα 600.000,00€ προς τον εργολάβο λόγω της συμμετοχής της στην κατασκευή του έργου της αποχέτευσης, εισπράττοντας χρήματα από τους χρήστες τού νέου αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου και Πορτοχελίου.
Αυτά τα έσοδα έχουν καθορισθεί με αποφάσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και είναι 145,00€ + ΦΠΑ το τέλος σύνδεσης στο αποχετευτικό δίκτυο και 316,00€ + ΦΠΑ η δαπάνη του φρεατίου διακλάδωσης και σύνδεσης προς τον αγωγό αποχέτευσης.
................................................................
Με ποιόν τρόπο θα πληρωθούν αυτά τα 790.000,00€ από την ΔΕΥΑΕΡ στον εργολάβο που κατασκευάζει το αποχετευτικό δίκτυο;
Διότι εάν δεν πληρώσουν την συμμετοχή που τους αναλογεί οι χρήστες του αποχετευτικού, δηλαδή οι κάτοικοι του Κρανιδίου και του Πορτοχελίου, τότε το ποσό αυτό ουσιαστικά θα επιμεριστεί σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδας, οπότε θα κληθούν αδίκως να το πληρώσουν και οι κάτοικοι των υπόλοιπων Κοινοτήτων που δεν χρησιμοποιούν το εν λόγω αποχετευτικό δίκτυο. (Από την Ανακοίνωση του Δημάρχου).

(Απομονώνω τις φράσεις που αναφέρονται στα οικονομικά του έργου αποχέτευσης και των συνδέσεων).

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ερμιονίδας η πρόταση στο "Αντώνης Τρίτσης" για ακτοπροστασία και αναβάθμιση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρόταση του Δήμου Ερμιονίδας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, στην πρόσκληση ΑΤ09, στον άξονα προτεραιότητας: «Πολιτική προστασία-Προστασία της Δημόσιας Υγείας – Τεχνική βοήθεια» με τίτλο : «Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος» με Α.Δ.Α. : Ψ6ΘΞ46ΜΤΛ6-1ΩΕ, η οποία έλαβε αριθμ. πρωτ. 2903/17-02-2021.

Συγκεκριμένα η πρότασή μας, έχει δύο σκέλη :

α) «Ακτοπροστασία παραλιακού μετώπου Δήμου Ερμιονίδας»

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Ρομποτικό ρόβερ της NASA περίπου στις 11:00 σήμερα φτάνει στον ΆρηΤο ρομποτικό ρόβερ “Perseverance” της αποστολής “Mars 2020” της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) ετοιμάζεται σήμερα , περίπου στις 11 μ.μ. ώρα Ελλάδας, για την προσεδάφιση του   στην επιφάνεια του Άρη, για να αναζητήσει ίχνη μικροβιακής ζωής στον πλανήτη και να τον μελετήσει γεωλογικά.


Η όλη διαδικασία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας εδώ με ώρα έναρξης στις 9.15 μ.μ. ώρα Ελλάδας.


Ευχαριστούμε Δημήτρη για την ενημέρωση.

Ο Νίκος Κωνσταντινίδης συζητά για τη φωτογραφική δουλειά του Online μέσω Facebook Live


Α
ύριο 19/2/21 στις 8 μ.μ. εδώ

Ο Νίκος Κωνσταντινίδης, ένας καταξιωμένος φωτογράφος,  συζητά για τη φωτογραφική δουλειά του Online μέσω Facebook Live.

Ο Νίκος που  ζει και εργάζεται στο Κρανίδι γεννήθηκε  στη Βέροια το 1957. 
Σπούδασε Ιατρική στο πανεπιστήμιο της Τεργέστης .

Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Shots Magazine. Έχει εκδώσει ένα λεύκωμα στα πλαίσια της μικρής σειράς του Φωτογραφικού Κύκλου. Συμμετείχε στην έκθεση “Selfimage” που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης. 
Μαθήτευσε φωτογραφία κοντά στους Κωστή Αντωνιάδη, Κώστα Γουδή, Χάρη Κακαρούχα, Νατάσσα Μαρκίδου, Πλάτωνα Ριβέλλη. 

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την παρουσίαση της δουλειάς του.
Καλή επιτυχία Νίκο!

ΑΝΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ | Επιλεγμένες διαδικτυακές προβολές από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου


Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζει τον κύκλο των διαδικτυακών προβολών με μουσικές παραστάσεις που ξεχώρισαν στο πρόγραμμα του 2020. Η αρχή έγινε την Πρωτοχρονιά, με τη μετάδοση της συναυλίας του Λεωνίδα Καβάκου στην Επίδαυρο.

Καθώς η  ψυχαγωγία στο σπίτι παραμένει η μόνη διέξοδος υπό τις παρούσες, δύσκολες συνθήκες της πανδημίας,  το Φεστιβάλ αποφασίζει να μεταδώσει δωρεάν τρεις ακόμη συναυλίες που αγαπήθηκαν ιδιαιτέρως από το κοινό.  Τα επόμενα τρία Σάββατα, συντονιστείτε YouTube (Greek Festival) του Φεστιβάλ, για να απολαύσετε τις μεταδόσεις που θα ξεκινούν στις 5 το απόγευμα και θα διαρκούν 48 ώρεςΗ αρχή θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, όπου μέσα από τις οθόνες μας θα μεταφερθούμε στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, για να απολαύσουμε το Mihalis Kalkanis Group με καλεσμένους τους Χάικ Γιαζιτζιάν & Γιάννη Αναστασάκη. Οι εκλεκτοί μουσικοί της jazz

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη χρωματίστηκε ως μια από τις πιο μαύρες ημέρες που έχουμε βιώσει πρώτα ως φοιτητ@ αλλά και ως άνθρωποι που είναι μέρος μιας κοινωνίας. Αυτή η ημέρα ήρθε να επαληθεύσει την ακροδεξιά τοποθέτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να αποδείξει την αντισυνταγματική του τοποθέτηση. Ήρθε για να καθιερώσει την ταξική διαφοροποίηση, να υποβιβάσει όλα εκείνα τα άτομα που προσπαθούν να αντισταθούν για ένα υγιές αύριο. Ήρθε για να δώσει ένα λαμπρό μέλλον μόνο σε εκείνους που έχουνε λεφτά και δόξα. Η ενδεκάτη Φεβρουαρίου θα μείνει στην

Ανάρτηση Δασικού Χάρτη Π.Ε. Αργολίδας και Πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων.

Κρανίδι, 17.02.2021

Ανακοίνωση

Την 22.01.2021 ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Δασών Αργολίδας ότι με την υπ’ αριθ. 12485/22.01.2021 (ΑΔΑ: 9ΞΙΧΟΡ1Φ-ΟΔΣ) απόφαση, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του «Ελληνικού Κτηματολογίου»  ο Δασικός Χάρτης Π.Ε. Αργολίδας.

 https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension 

Ήδη από την 26.01.2021 η ανακοίνωση ανάρτησης του Δασικού Χάρτη και η Πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων έχουν αναρτηθεί στους Πίνακες Ανακοινώσεων των Κοινοτικών Καταστημάτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Κάθε ιδιοκτήτης οφείλει να ελέγξει εάν το ακίνητό του έχει συμπεριληφθεί σε περιοχή δασικού ή χορτολιβαδικού χαρακτήρα. Σε περίπτωση αμφισβήτησης του χαρακτηρισμού μπορούν να υποβληθούν αντιρρήσεις.

Η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων λήγει την 20.05.2021. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει την 09.06.2021.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

 

Τι είναι η ανάρτηση του δασικού χάρτη

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ – ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ , Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ


Τετάρτη 17/2/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ , Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ

 

Συνδημότισσες και Συνδημότες 

Την προηγούμενη εβδομάδα, με πρωτοβουλία του προέδρου της κοινότητας Κρανιδίου κ. Ν. Αντώνιοζα προέκυψε το αίτημα της άμεσης αποκατάστασης του οδικού δικτύου από τον εργολάβο που εκτελεί το έργο της αποχέτευσης. Τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου της  Τετάρτης 10/02/2021 ,όσο και σε επίπεδο δημοσιευμάτων τέθηκε το σοβαρό πρόβλημα της άμεσης αποκατάστασης του οδικού δικτύου στο Κρανίδι, και στο Πορτοχέλι, στα πλαίσια εκτέλεσης αυτού του σημαντικού για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών , το έργο της αποχέτευσης.  

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Νεκρός εντοπίστηκε δυστυχώς από δύτες ο 65χρονος εργαζόμενος ιχθυοκαλλιέργειας στην Υδρα


 

http://hydraspoliteia

Εντοπίστηκε δυστυχώς από δύτες ο 65χρονος εργαζόμενος ιχθυοκαλλιέργειας στην Υδρα που, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε στη θάλασσα από βοηθητικό σκάφος στο οποίο βρισκόταν μαζί με τον γιο του στη νησίδα Τρίκερι Υδρας.


Περισσότερα: 
www.newsit.gr/

Ανακαλύφθηκε τυχαία στη Νέα Κίο άθικτο πέτρινο γεφύρι της εποχής της τουρκοκρατίας

Μια τυχαία ανακάλυψη προέκυψε μετά από καθαρισμό ρέματος στην περιοχή του βάλτου Νέας Κίου στην Αργολίδα.
Καλυμμένο κάτω από θάμνους και καλάμια εντοπίσθηκε ένα πέτρινο γεφύρι εξαιρετικής ομορφιάς και σε άριστη κατάσταση.

Σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας πρόκειται για πέτρινο γεφύρι του τέλους του 17ου αιώνα που βρισκόταν στον τότε δρόμο που συνέδεε το Ναύπλιο με τους Μύλους επί τουρκοκρατίας

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

η Ερμιόνη στο βοριά

 


Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Κρανίδι, 15.02.2021


Ανακοίνωση

Η σημερινή μέρα είναι μοναδική και αφιερωμένη σε όλα εκείνα τα αγγελούδια που έδωσαν και δίνουν την σκληρή τους μάχη με τον καρκίνο. Είναι μια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τον καρκίνο των παιδιών, να πάρουμε και να δώσουμε βοήθεια. Στην καθημερινότητα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, εντοπίζονται κενά στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση, για αυτά τα παιδιά που είναι κι αυτά καρκινοπαθείς, που έχουν δικαιώματα ως ασθενείς, που πρέπει να εκπροσωπούνται και να διεκδικούν πρόσβαση σε θεραπείες, που πρέπει να τους εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Νέα Μέλη στην Επιτροπή “Ερμιονίδα 1821 – 2021”

Κρανίδι, 15.02.2021

Ανακοίνωση

Ο Δήμος Ερμιονίδας έχει τη χαρά και την τιμή να ανακοινώσει ότι η Επιτροπή Σχεδιασμού Επετειακών Εκδηλώσεων ‘Ερμιονίδα 2021’ συμπληρώθηκε με τέσσερα νέα μέλη, φτάνοντας το συμβολικό αριθμό των 21 μελών.

Καλωσορίζουμε στην Επιτροπή τις αξιόλογες εκπροσώπους της νέας γενιάς που αποτελεί την παρακαταθήκη για τη συνέχεια της προόδου στον τόπο μας.

Σοφικίτη Μαριάνθη, φιλόλογο

Καρανικόλα Έφη, φιλόλογο

Βορριά Ναταλία, απόφοιτη Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών

Βαλκάνη Σταματίνα, φοιτήτρια στο Ιστορικό Αρχαιολογικό ΕΚΠΑ

Η τοπική μας ιστορία είναι συνυφασμένη με το παρόν και το μέλλον του τόπου μας και η Επιτροπή συντονίζει τις προγραμματισμένες δράσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821, που κατατέθηκαν μετά από πρόσκλησή της από διάφορους φορείς, με σκοπό την ανάδειξη της Ερμιονίδας, και των δυνατοτήτων της και προοπτικών για την πορεία της στην σύγχρονη εποχή. Αισθανόμαστε περήφανοι όχι μόνο για την ιστορική μας διαδρομή έως τώρα, αλλά και για το γεγονός ότι με τη δυναμική παρουσία της νέας γενιάς η Ερμιονίδα θα εξακολουθήσει την πορεία ανάπτυξής της πολυποίκιλα.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος


Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ


Κυριακή 14/02/2021


ΘΕΜΑ: Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ


Παρά τις επιστολές στον Πρωθυπουργό και τα πανηγυρικά δελτία τύπου του Δήμου μας ότι ξεκινάει τη λειτουργία του το εμβολιαστικό κέντρο Κρανιδίου στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, αυτό είναι για την ηλικιακή ομάδα 60-65 ετών με το εμβόλιο της Astazeneca. Δυστυχώς τους ηλικιωμένους συμπατριώτες μας τους κατευθύνουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο νησί των Σπετσών στο αντίστοιχο εμβολιαστικό κέντρο Σπετσών με το εμβόλιο της Pfizer. 

Άρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία για την τρίτη ηλικία του Δήμου μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε δύσκολες συνθήκες μετακίνησης, σε κόπωση και σε οικονομικό κόστος και με τις παρούσες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.