Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Μάνος Χατζιδάκις (Ξάνθη 23 Οκτωβρίου 1925 – Αθήνα 15 Ιουνίου 1994)

 


Απογραφή πληθυσμού κατοίκων 2021, στο Δήμο Ερμιονίδας


 Κρανίδι, 23/10/2021

Ανακοίνωση

Σύντομα ξεκινά η απογραφή πληθυσμού 2021 που θα διενεργηθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Την απογραφή πληθυσμού, θα διενεργήσουν οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ. Σε πρώτη φάση θα διανεμηθεί ένας κλειστός φάκελος σε κάθε οικία, που θα περιέχει έναν μοναδικό κωδικό ο οποίος θα αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατοικία. Στη συνέχεια ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της απογραφής μέσω του www.gov.gr, προκειμένου να συμπληρώσει ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο του νοικοκυριού του. Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιοδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβαινε και σε προηγούμενες απογραφές. Κάθε τομεάρχης που έχει αναλάβει την Απογραφή και θα επισκεφτεί το σπίτι σας, φέρει πάνω του κονκάρδα με τα στοιχεία του, ενώ στο έντυπο ορισμού υπάρχει η φωτογραφία του και η σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Η απογραφή που μοιάζει μία απλή και τυπική διαδικασία, έχει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του τόπου μας. Πρέπει όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Ερμιονίδας να απογραφούν στον τόπο κατοικίας τους. Επίσης όλοι όσοι μένουν για αρκετό χρονικό διάστημα στον τόπο μας, και είναι πολλοί αυτοί, έχει πολύ μεγάλη σημασία να απογραφούν και εκείνοι ΕΔΩ.

Όλες οι χρηματοδοτήσεις που λαμβάνει ο Δήμος μας λαμβάνονται με πληθυσμιακά κριτήρια, πρέπει λοιπόν να αποτυπωθεί ο πραγματικός πληθυσμός άρα και οι πραγματικές ανάγκες !

Απογραφόμαστε στην Ερμιονίδα, στηρίζουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη της !!!

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης με Χρήστο Δάντη


 

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

  Συντονιστείτε!

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 /www.trito.gr
__________________________________ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ 
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ MEΓΑΛΟ ΣΥΝΘΕΤΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 

Με μια σειρά από αφιερωματικές εκπομπές, το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι (23 Οκτωβρίου 1925, Ξάνθη- 15 Ιουνίου 1994, Αθήνα). Στις 23 Οκτωβρίου, συμπληρώνονται 96 χρόνια από τη γέννηση του. Οι εκπομπές που θα μεταδοθούν, προσεγγίζουν με ευαισθησία και διεισδuτικότητα το πολύτιμο έργο που άφησε πίσω του.


Ειδικότερα:


ΣΑΒΒΑΤΟ 23 -10-21

09.00-10.00 
« Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ»
«Ο Μάνος Χατζιδάκις μέσα απ’τη μουσική του … μέσα απ΄τις σκέψεις του»
Παραγωγή-παρουσίαση: Άννα Σακαλή 

20.00-21.00 
«ΟΣΑ ΕΙΔΕ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»
Ένα μικρό αφιέρωμα στον ατίθασο και ασυμβίβαστο καλλιτέχνη 
Θα ακουστούν κείμενα από «Τα Σχόλια του Τρίτου», την ιστορική εκπομπή που διατηρούσε ο ίδιος στο Τρίτο Πρόγραμμα, 
όπως επίσης και αγαπημένα του έργα από το κλασικό ρεπερτόριο, τα οποία παρουσίασε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων. 
Παραγωγή-παρουσίαση: Μιχάλης Μεσσήνης 

23.00-00.00
ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ: REFLECTIONS-ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ- 
Ένας δίσκος σε 2 γλώσσες 
Μια πορεία στην ιστορία ενός δίσκου που κυκλοφόρησε σε 2 γλώσσες και ηχογραφήθηκε σε 2 χώρες.
Παραγωγή-Παρουσίαση: Αφροδίτη Κοσμά 


ΚΥΡΙΑΚΗ 24-10-21

18.00-19.00 
«ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΙΑ;» 
"...ΕΚ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΑΡΧΕΣΘΑΙ..." Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ_ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
Ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ στο οποίο ο Μάνος Χατζιδάκις, ξανάρχεται στο Τρίτο με στόχο να κατατροπώσει 
- όπως έκανε πάντα- το φόβο της φθοράς και του θανάτου.
Παραγωγή-Παρουσίαση: Μενέλαος Καραμαγγιώλης 

´Ελλη Βασιλάκη

10η Γιορτή Ροδιού

 


Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Δρ. Μάνος Δανέζης Ανθρώπινος βιουπολογιστής...


Ο Δρ Μάνος Δανέζης, Αστροφυσικός, μέλος του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του ΕΚΠΑ, Επίτιμος ομιλητής στην έναρξη του 4ου Σχολείου της Φλεβολογικής Εταιρείας, με θέμα: “Ανθρώπινος βιουπολογιστής και τεχνητή νοημοσύνη -είσοδος στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση”, την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19.15- 20.00 στο χώρο του Συνεδρίου της Φλεβολογικής Εταιρεία, Hotel King Saron στα Ίθμια. Προλογίζει ο Σπύρος Βασδέκης, Πρόεδρος του Συνεδρίου, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής ΕΚΠΑ - Αγγειοχειρουργική ΠΓΝ "Αττικόν", και απερχόμενος Πρόεδρος της Ελληνικής Φλεβολογικής Εταιρείας.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

2η ενημερωτική συνάντηση για τα διαδικτυακά μαθήματα φωτογραφίας με τον Κώστα Γουδή

 


Καλησπέρα σε όλους!


Η δεύτερη  ενημερωτική συνάντηση για τα μαθήματα φωτογραφίας θα γίνει αυτή την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 20.00. Η συμμετοχή στη συνάντηση είναι ελεύθερη. 

Όσοι ενδιαφερθούν για τα μαθήματα θα μπορούν να το δηλώσουν στην παρούσα διεύθυνση email (costasgoudis@gmail.com)

Κάντε κλικ εδώ για να συμμετάσχετε στη σύσκεψη

Παρακαλώ επιβεβαιώστε ότι λάβατε το παρόν email. 

Θα χαρώ να σας δω
Κ.Γ

Αναρριχητικό διήμερο στο Καταφύκι, 9-10 Οκτωβρίου 2021.

 


Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Βαρδιάνος στα σπόρκα.


Βαρδιάνος στα σπόρκα.

Του Γιάννη Λακούτση

« Βαρδιάνος στα σπόρκα. Είνε ο τίτλος του νέου έργου του συνεργάτου της Ακροπόλεως, κ. Αλεξ. Παπαδιαμάντη, το οποίον από αύριον αρχίζομεν δημοσιεύσεις», γράφει η εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ στις 13 Αυγούστου του 1893 και συνεχίζει: « Οφείλομεν να σημειώσωμεν το επίκαιρον του νέου του μυθιστορήματος. Πρόκειται περί χολερικών αναμνήσεων. Αλλά μακράν πας φόβος. Εις τον Βαρδιάνον δεν εκτυλίσσονται στυγναί και απαίσιαι εικόνες τόπων ερημουμένων υπό της χολέρας. Δεν προβάλλει εις την ιστορίαν αυτήν η απελπισία και το πένθος της χολέρας, άτινα γεννούν και φόβον πολλάκις εις τους αναγνώστας, εν εποχή καθ’ ην αγωνιζόμεθα πώς να αποφύγομεν την αχόρταγον νόσον. Ο Βαρδιάνος  δεν  είναι συρραφή απελπιστικών εικόνων, είνε διήγημα, έχον μεν βάσιν χολερικάς αναμνήσεις, αλλ’ εξεικονιζομένας υπό του τερπνού και ευθύμου καλάμου του συγγραφέως… Εν τω όλω του το νέον διήγημα θα κατακτήση, είμεθα βέβαιοι, τους αναγνώστας του, και καθ’ ας ημέρας δεν λείπει ο λόγος περί χολέρας, ο Βαρδιάνος θα αποτελέση εύθυμον αντίρροπον κατά του φόβου και της λύπης ην γεννά η ανάγνωσις των περί της φοβεράς νόσου ειδήσεων». Το διήγημα «Βαρδιάνος στα σπόρκα» γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη το 1893 και δημοσιεύθηκε σε συνέχειες, για πρώτη φορά, στην εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, από τις 14 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου του 1893.