Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

" Αύγουστος και μνημεία" εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου στο Δήμο Ναυπλίου

" Αύγουστος και μνημεία" εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Ο  Δήμος Ναυπλιέων ανεβάζει τον πήχυ.
 
Σε κοινή συνέντευξη τύπου σήμερα στο βουλευτικό ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και η Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστη Παπαδημητρίου παρουσίασαν το πρόγραμμα της 3ης διοργάνωσης των εκδηλώσεων με τίτλο " Αύγουστος και Μνημεία ".
Φέτος οι συναντήσεις της μουσικής και των μνημείων θα πραγματοποιηθούν σε έξι αρχαιολογικούς χώρους που επιλέχθηκαν και αυτά είναι: η Ακροναυπλία , το φρούριο Παλαμήδι , η Πλατεία Συντάγματος, η Αρχαία Ασίνη και οι μυκηναικές Ακροπόλεις της Τίρυνθας και της Μιδέας.

ΩΡΑΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΑΠΟ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"


Καλοκαιρινό bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ναύπλιο!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», και φέτος το καλοκαίρι, προσκαλεί τους φίλους και υποστηρικτές του να επισκεφτούν τα καλοκαιρινά bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξει το δύσκολο έργο του. 

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα των δράσεων του Οργανισμού καθώς και να διαλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία καλοκαιρινών και άλλων ειδών, πάντα σε προσιτές τιμές.  

Στα καλοκαιρινά bazaars μπορείτε να βρείτε: πετσέτες θαλάσσης, κουβαδάκια,  λογοτυπημένα είδη του Οργανισμού (μπουκάλια, ποτήρια, κούπες), ενδοϋφασμένες πετσέτες, μπάλες, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, τετράδια, καθώς και διακοσμητικά και είδη σπιτιού. Οι ανάγκες των παιδιών δεν κάνουν διακοπές και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί, καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο.   

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρεθεί:
29 Ιουλίου 2017 στο  ΝΑΥΠΛΙΟ
Πλατεία Φιλελλήνων και ώρες 18:00-00:00

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

το καλό να λέγεται

Έλληνας μαθητής κατέκτησε ένα από τα χρυσά μετάλλια στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα 2017, που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, όπου η ελληνική παρουσία ήταν γενικότερα επιτυχημένη, με πλούσια συμμετοχή στα αργυρά και χάλκινα μετάλλια.
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των Μαθηματικών είναι ο Βασίλης Γεωργιάδης, μαθητής Γ’ Λυκείου από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, ο οποίος έλαβε φέτος για δεύτερη φορά μέρος στην Ολυμπιάδα, κατακτώντας μία από τις πρώτες θέσεις. Όπως ο ίδιος ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, κατάφερε από την περσινή εύφημη μνεία να ανέβει στο πρώτο σκαλί, που ήταν και η καλύτερη ανταμοιβή για την αρκετά σκληρή προετοιμασία των προηγούμενων ετών.

όταν ο πελάτης ΚΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ έχουν πάντα δίκιο...


“Porto Heli Summer Night Run”

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας και η Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου σας προσκαλούν στον 1ο βραδινό αγώνα δρόμου που θα διεξαχθεί στο Πόρτο Χέλι, 28 Ιουλίου 2017, στις 21:00 με το διακριτικό τίτλο: “Porto Heli Summer Night Run”.
Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μίνωα Κυριακού.
Θα προηγηθεί ο παιδικός αγώνας “kids run”, την ίδια ημέρα στις 20:00.

Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού
& Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας

Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2017 με OPTIMIST & LASER 4.7 στην ΕΡΜΙΟΝΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Τάσος Γ. Λάμπρου:"Δεν πρέπει να αποδεχόμαστε μοιρολατρικά την μοίρα μας.Να συζητηθεί στο ΔΣ το θέμα του Αναβάλου
Κύριε Πρόεδρε
Σας ζητώ σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας να εντάξετε σε θέμα της ημερήσιας διάταξης αίτημα για την επέκταση του δικτύου Ανάβαλου στην Ερμιονίδα.
Πιστεύω μετά από τρία χρόνια, από την έναρξη της παρούσης δημοτική περιόδου , να έρθει προς ενημέρωση συζήτηση και λήψη απόφασης το έργο που σχετίζεται με την επέκταση των νερών του Ανάβαλου στην Ερμιονίδα.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ευρύτερα η τοπική μας κοινωνία απαιτείται να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η μελέτη του έργου της επέκταση του δικτύου , η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και να δούμε την προοπτική της χρηματοδότησης , κατασκευής και ολοκλήρωσης του έργου.
Χρειάζεται το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου Ερμιονίδος να ενημερωθεί και να διεκδικήσει την εκτέλεση του έργου – την επέκταση του δικτύου και στην Ερμιονίδα.

εικονικές ξεναγήσεις

Τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός αποτελεί μιας από τις «βαριές βιομηχανίες» καθώς εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Η φυσική ομορφιά, οι αρχαιολογικοί θησαυροί, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που κάνουν τη χώρα μας να ξεχωρίζει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Επιπλέον, οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι αισιόδοξες καθώς παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο διεθνής τουρισμός επιδεικνύει αξιοσημείωτη αντοχή.
Το πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας είναι τεράστιο και η σωστή προβολή και αξιοποίησή του αποτελεί στοίχημα για τις τοπικές κοινότητες αλλά και για τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει στη δοκιμαζόμενη οικονομία. Για να κερδίσουμε το στοίχημα, χρειάζεται να αναπτύξουμε νέες μορφές τουρισμού που θα ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα στερεότυπα και θα αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες παραδόσεις.

Περισσότερα:popaganda

Έλλη Βασιλάκη

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Για ένα μοναδικό LIVE στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique έρχονται στο ΦΟΥΓΑΡΟ για μία μοναδική LIVE συναυλία, την Κυριακή 6 Αυγούστου, στις 10 μμ.
Ύστερα από ένα χειμώνα γεμάτο επιτυχίες, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique ταξιδεύουν και αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα και μας προσκαλούν σε μία σειρά συναρπαστικών συναυλιών!
Με την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός post μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της νέας εποχής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique στήνουν μία υπέροχη μουσική γιορτή, γεμάτη από πολύτιμα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασικά, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το νέο album της Ελένης και των Boğaz που ήδη έχουν προκαλέσει αίσθηση
Κυρ 6/8
22:00
ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ & Boğaz MusiqueΦουγάρο - Ναύπλιο
12,00€

Τάσος Λάμπρου για το κατεστραμμένο αυτοκίνητο της ΔΕΥΑΕΡ


Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
πέρασαν 20 μέρες από την ολική καταστροφή του δημοτικού αυτοκινήτου της ΔΕΥΑΕΡ, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αυτό, κατά την διαδρομή του από Κρανίδι προς Ερμιόνη τις μεταμεσονύχτιες ώρες και από την πλευρά του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή έχουμε σιγή ιχθύος.
Το ευχάριστο είναι ότι ο οδηγός του οχήματος κ. Πάλλης Ιωάννης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ, βγήκε από το φλεγόμενο αυτοκίνητο σώος και αβλαβής.
Το δυσάρεστο είναι ότι καταστράφηκε ένα δημοτικό αυτοκίνητο εξαιτίας του κ. Δημάρχου Ερμιονίδας, ο οποίος δεν τηρεί και καταστρατηγεί κατ’ εξακολούθηση την Εγκύκλιο 226/7007/30-3-2010 του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις υποχρεώσεις των οδηγών κρατικών αυτοκινήτων:

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

κάποτε στα Επιδαύρεια

Η ΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ 'ΣΚΟΝΤΑΨΑΝ' ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ


Αναζητώντας κάποιες "κρυφές" πτυχές των θεατρικών γεγονότων της Επιδαύρου σε βάθος χρόνου, η ματιά μας έπεσε σε αυτό το άρθρο του Χρ. Σιάφκου από το 2011 που αναφέρει κάποια όχι τόσο ή και καθόλου γνωστά περιστατικά που συνέβησαν κατά καιρούς στον "ιερό" χώρο της θεατρικής "δοκιμασίας".
Αμέτρητες οι ιστορίες που ακολουθούν τόσο τη σκηνή αλλά και τα παρασκήνια του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου. Ειδικά την εποχή που πρόσβαση σ’ αυτό είχαν μόνο το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης.
Δεν είναι λίγες οι νεοτεριστικές παραστάσεις, που καμιά φορά έχουν και τον ανθρωποδιώκτη.
Όπως με την εμφάνιση της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο ρόλο της Λυσιστράτης αρχικά και της Αντιγόνης στη συνέχεια. Στην πρώτη περίπτωση το κοινό της έκανε πρεμιέρα μαζί της με... μαξιλαράκια ανά χείρας, αφού δεν γνώριζε ότι και από αυτά διέθετε το θέατρο! Στο φινάλε της παράστασης, όταν το κοινό φώναζε ρυθμικά «Αλίκη, Αλίκη», το δίδυμο Τάσος Χαλκιάς και Γιώργος

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΟΥ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΟΥ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  

Μετά από συνεχείς ερωτήσεις του κοινού, εάν διατίθενται εισιτήρια ή εάν έχουν εξαντληθεί, ενημερώνουμε το κοινό, ότι υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια και θα υπάρχουν εισιτήρια και την ημέρα της συναυλίας. Αναφέρουμε τα σημεία προπώλησης, που μπορεί ο κόσμος να προμηθευτεί εισιτήρια. 
*Εάν χρειαστεί, ο Σύλλογος έχει προνοήσει τα αυξηθούν τα εισιτήρια.                      
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

1.     SUPER MARKET «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ερμιόνη.

2.     DROUGAS BAKERY ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ( Ερμιόνη, Κρανίδι, Πόρτο Χέλι)

3.     ΦΟΥΡΝΟΙ Ι.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ( Ερμιόνη, Κρανίδι, Πόρτο Χέλι, Σπέτσες).

4.      HAPPY FLO, ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ

5.      «ALESSIA TRAVEL» ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΠΕΤΣΕΣ

6.     Fun in the sun – Travel & Tourism, Λιμάνι Ερμιόνης

7.     Λάσκαρης outfit, Οδός Αγγέλου Τερζάκη 31 16  Ναύπλιο.

8.     Άννα Sport , Πλατεία Κρανιδίου.


10. Public καταστήματα

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΒΑΣΩ: 6972366737
ΓΙΩΡΓΟΣ: 6984434407
ΝΙΚΟΣ: 6977184743
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ: 6978382730

ουπς...!

 «Ο κύριος Τομ Μπιρμπιντάουν»

                                                     Ένα παραμύθι της Παυλίνας Παμπούδη 
                                                   από τα «δεκαπεντέμισι κάπως περίεργα παραμύθια» 
                                                                                               (εκδ. «Κέδρος», β’ έκδοση, 1978)
Έλλη Βασιλάκη
Αποτέλεσμα εικόνας για μουτζουρα σκιτσο χαρτι

   Ο κύριος Τομ Μπιρμπιντάουν ήταν ένας πολύ σοβαρός κύριος, που ζούσε σ’ ένα πολύ μεγάλο γραφείο με πολλά κουδούνια και πολλά τηλέφωνα. 
   Ήταν πάντα βιαστικός και απασχολημένος κι έκανε σπουδαίες δουλειές. Κάθε πρωί, τριάντα ολόκληρα χρόνια, έμπαινε στο γραφείο του, καθόταν στην πολυθρόνα του, και μέχρι το βράδυ μιλούσε σ’ όλα τα τηλέφωνα, χτυπούσε όλα τα κουδούνια και διέταζε όλους τους ανθρώπους.
   Μια μέρα όμως, ο κύριος Τομ Μπιρμπιντάουν έπαθε κάτι πρωτάκουστο και φοβερό:
   Ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με κάποιο πελάτη και μουτζούρωνε αφηρημένος το χαρτί που βρισκόταν μπροστά του, να έτσι: 
1000, βελάκια προς τα δεξιά, tout, συν-πλην τετραγωνική ρίζα του 32, 382.679, βελάκια προς τ’ αριστερά, 10832Χ6 = 64792, THE, 743 Kg, ένας μικρός ήλιος, Mwv 3C, βελάκια προς τα κάτω, σταυροί, τηλ. 632589, βελάκι προς τα δεξιά, ένα παιδικό σχέδιο κοριτσιού, κ.ά. πολλές ακατανόητες μουτζούρες

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. : Απεβίωσε ο αγαπητός συνάδελφος Νεκτάριος Μόρογλου

Κρανίδι 24-07-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με μεγάλη μας λύπη σας ανακοινώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου απεβίωσε ο υπάλληλος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και αγαπητός συνάδελφος Νεκτάριος Μόρογλου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και οι συνάδελφοί του εύχονται να ‘ναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει κι απευθύνουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Τρίτη 25 Ιουλίου στη 1 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγία) της Ερμιόνης.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα παραμείνουν κλειστά όλη την ημέρα της Τρίτης 25 Ιουλίου. Για έκτακτη ανάγκη και βλάβες δικτύων ισχύει το εκτός ωραρίου τηλέφωνο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. 6979-986004.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Ιωάννης Πάλλης

από (ένα αποφασισμένο γράμμα) τσέπης...

VIU πολυγωνικό έργο τέχνης από χαρτί, Papa Collections

Στην τσέπη του παλτού σου
παλιό σουσάμι
φλούδια φιστικιών
και το τσαλακωμένο γράμμα μου.

Ξύπνησαν λέξεις
φράσεις ανακλαδίστηκαν
έτριξα μήνες εκεί μέσα
μέρες του κρύου
νύχτες απ’ την κρεμάστρα μέσα στη σιωπή
μήπως ακούσεις
άλλαξα στίξη αμβλύνοντας υπαινιγμούς
κόπηκα ράφτηκα εν αγνοία σου
κατά τις πιθανές σου επιθυμίες.

Μα τώρα πια που μπαίνει το καλοκαιράκι
κι είναι σαφείς οι προοπτικές του μέλλοντός μας
αντί να γκρεμοτσακιστώ πηδώντας
ή αντί να με ξεγράψεις
στέλνοντας το παλτό σου στο καθαριστήριο
θα σφίξω θα μαζέψω
σε σουσάμι ή φλούδι
κι απ’ τις ραφές θα γραπωθώ για πάντα.

Κάποτε θα μ’ αγγίξουνε τα δάχτυλά σου.


Γιάννης ΒαρβέρηςΈλλη Βασιλάκη

7η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης ''Απόστολος Γκάτσος''


Εξαιρετική η ΄΄ΑΝΤΙΓΟΝΗ΄΄ του Σοφοκλή από τον Θεατρικό Όμιλο ΕρμιονίδαςΔελτίο τύπου
Την ΄΄Αντιγόνη ΄΄του Σοφοκλή, επέλεξε ο Θεατρικός ‘Όμιλος    Ερμιονίδας, στην ετήσια παραγωγή του που αφορά το αρχαίο δράμα. Η σκηνοθεσία ήταν της μεγάλης ηθοποιού του ελληνικού θεάτρου, Αγλαΐας Παππά, σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου, στον εξαιρετικό πολυχώρο ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, υπό την άγρυπνη καθοδήγηση και επιμέλεια του κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου.
Το βράδυ της Κυριακής 23/7/17, την παράσταση είχε τη χαρά να παρακολουθήσει και ο Γιάννης Γκιόλας, Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους θεατές του κατάμεστου θεάτρου.
Είναι πραγματικά κέρδος για κάθε θεατή να ακούσει το λόγο τους σε πρώτο πρόσωπο.
Επικρατούσε απόλυτη σιωπή στο ανοιχτό θέατρο , κατά την

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Τα πιο σημαντικά πράγματα που μας έμαθε ο Μίλαν Κούντερα

Ο μεγάλος συγγραφέας, ο δημιουργός της Αβάσταχτης Ελαφρότητας του Είναι και αρκετών άλλων λογοτεχνικών αριστουργημάτων, μας μαθαίνει πράγματα για το όνειρο, τη σοφία, τη συγχώρεση και τον έρωτα, απαντώντας σε ερωτήματα που διαχρονικά απασχόλησαν και θα εξακολουθήσουν να απασχολούν τον άνθρωπο.
—-
Το όνειρο είναι η απόδειξη, ότι το να φαντάζεται, το να ονειρεύεται αυτό που δεν έχει υπάρξει, είναι μια από τις βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου.
Όποιος θέλει διαρκώς να “εξυψωθεί” πρέπει να περιμένει ότι μια μέρα θα τον πιάσει ίλιγγος . Ο ίλιγγος είναι άλλο πράγμα από τον φόβο μην πέσουμε. Είναι η φωνή του κενού κάτω από εμάς που μας τραβάει και μας καταπίνει, η επιθυμία μας να πέσουμε που μετά την πολεμάμε με τρόμο.
Όσο οι άνθρωποι είναι λίγο πολύ νέοι και η μουσική παρτιτούρα της ζωής τους δεν είναι παρά στους πρώτους της ρυθμούς, μπορούν να συνθέσουν μαζί και να ανταλλάξουν μοτίβα, αλλά , όταν συναντιόνται σε μια πιο ώριμη ηλικία η μουσική τους παρτιτούρα είναι λίγο πολύ συμπληρωμένη , και κάθε λέξη , κάθε αντικείμενο, σημαίνουν κάτι διαφορετικό στην παρτιτούρα του καθενός.
Η πρώτη προδοσία είναι ανεπιδιόρθωτη. Προκαλεί, με αλυσιδωτή αντίδραση, άλλες προδοσίες, η καθεμιά από τις οποίες μας απομακρύνει όλο και περισσότερο από το σημείο της αρχικής προδοσίας.
Κάποια μέρα, παίρνει κανείς μια απόφαση χωρίς καλά-καλά να ξέρει πως κι αυτή η απόφαση έχει τη δική της δύναμη αδράνειας. Κάθε χρόνος που περνάει κάνει ακόμα δυσκολότερο το να αλλάξει κανείς.
Το θέμα είναι να βρει κανείς εικόνες που συντηρούν την ερωτική έλξη χωρίς να πυροδοτούν την απογοήτευση.
Η πηγή του ά

Γιατί οι γονείς πληγώνουν τόσο βαθειά;


mother
Η μητρική αγάπη θεωρείται αυτονόητο συναίσθημα αλλά αντικειμενικά δεν είναι.
Τα παιδιά δεν είναι τα ιδανικά παιδιά της φαντασίας μας . Όπως επίσης και οι μητέρες δεν μοιάζουν μ αυτές που περιγράφουν τα ποιήματα.
Ο μύθος της μητρότητας – όπως κάθε μύθος – είναι απλουστευμένος και απλοποιημένος. Όλοι μας έχουμε βιώσει την κατάρριψη αυτού του μύθου στην παιδική μας ηλικία, αλλά μεγαλώνοντας όλοι θέλουμε ν’ αποδείξουμε ότι εμείς θα τον επαληθεύσουμε ως γονείς.
Μοιάζει να υπάρχει μια συλλογική πεποίθηση ότι όταν μια γυναίκα γίνεται μητέρα – μεταμορφώνεται σε καθαγιασμένο πλάσμα. Όσοι έχουν μπει στη διαδικασία να δουλέψουν θεραπευτικά με τον εαυτό τους, γνωρίζουν ότι το είδος και η ποιότητα της αγάπης που έχουμε εισπράξει ως παιδιά, αυτό είναι που μπορούμε να προσφέρουμε ως γονείς .

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Στην Ερμιόνη χθες ολοκληρώθηκε το μουσικό ταξίδι των Φιλαρμονικών Βόρειας Κυνουρίας και Ερμιόνης


Στην Ερμιόνη χθες ολοκληρώθηκε το μουσικό ταξίδι των Φιλαρμονικών Βόρειας Κυνουρίας και Ερμιόνης, μετά τις συναυλίες σε Παρ. Αστρος και Πόρτο Χέλι. Δείτε αποσπάσματα μου μας έστειλε στο astrosnews ο Σπύρος Σιαβελής, από τον εκπληκτικό χώρο της συναυλίας, στο εκκλησάκι του Αγίου Γερασίμου, με θέα τον κόλπο της Ερμιόνης.