Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δρόμου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

 

Θα ξεκινήσει στις 16 Οκτωβρίου και θα συμμετέχουν 55 ελληνικές ομάδες και 10 ομάδες από το εξωτερικό.

  Ελληνικά και ξένα θεατρικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες θα «διακτινιστούν» από τις 16 Οκτωβρίου και για πέντε ημέρες, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
  Είναι η πρεμιέρα στη χώρα μας του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δρόμου και συμμετέχουν 55 ελληνικές ομάδες, δέκα ομάδες από το εξωτερικό και πάνω από τετρακόσιοι καλλιτέχνες σε συνολικά 200 παραστάσεις. Συγκροτήματα από την Ιταλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ολλανδία, τη Βραζιλία και τη Βουλγαρία, θα μεταμορφώσουν τους δρόμους γύρω από την Ακρόπολη, με παραστάσεις θεάτρου και άλλες μορφές τέχνης, χοροθεατρικές παραστάσεις, happening, workshop, παραστάσεις κουκλοθέατρου, καθώς και μουσικές από μικρές μπάντες, με αφετηρία πάντα τον δημόσιο χώρο.


  Οι ενότητες του Φεστιβάλ θα είναι δύο: το κεντρικό (main) φεστιβάλ και το ελεύθερο (open). Στο κεντρικό φεστιβάλ θα συμμετάσχουν είκοσι δύο επιλεγμένες ομάδες, ελληνικές και ξένες, ενώ το open είναι πιο ελεύθερο και θα μετάσχουν μεμονωμένοι καλλιτέχνες ή ομάδες απ' όλο το φάσμα και τις εκφράσεις του Θεάτρου Δρόμου.
  Το Φεστιβάλ έχει χαρακτήρα διαγωνιστικό και θα απονείμει τέσσερα βραβεία. Για το κεντρικό πρόγραμμα υπάρχουν δύο ισότιμα βραβεία. α) Βραβείο «Σκηνοθεσίας και συνολικής σύλληψης». β) Βραβείο «Πρότασης για θέαμα σε δημόσιο χώρο». Τα βραβεία θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 4.000 ευρώ έκαστο. Ένα βραβείο θα δίνεται αποκλειστικά σε ελληνική ομάδα και θα συνοδεύεται από πρόσκληση σ' ένα Διεθνές Φεστιβάλ του εξωτερικού. Για τη φετινή περίοδο έχει οριστεί το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου και Κουκλοθέατρου «PUPPET FAIR», που γίνεται στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ένα τέταρτο βραβείο θα απονέμεται σε ομάδα ή καλλιτέχνη του open προγράμματος, που θα ισοδυναμεί με πρόσκληση για το Κεντρικό Φεστιβάλ της επόμενης χρονιάς και χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ.
 Τα βραβεία θα απονέμουν δύο επιτροπές από ανεξάρτητα και καταξιωμένα πρόσωπα της Τέχνης και του Θεάτρου.
Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα γίνει η τελετή έναρξης στον εξωτερικό χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου. Τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη ημέρα, από το πρωί έως το βράδυ, θα εμφανίζονται τα γκρουπ και οι μεμονωμένοι καλλιτέχνες. Μέχρι το μεσημέρι θα πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους σεμινάρια και συζητήσεις.
  Την τελευταία ημέρα, το πρωί, θα παρουσιαστούν τα γκρουπ που έλαβαν μέρος και θα γίνει η απονομή των βραβείων. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στο πλαίσιο της τελετής λήξης, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των ομάδων από την πλατεία Μακρυγιάννη προς το Θησείο και η γιορτή θα τελειώσει με πάρτι στη πλατεία Ασωμάτων

ΑΝΑ-ΜΡΑ

Ενας σύμμαχος στη μάχη κατά των περιττών κιλών

Μια γαλάζια κάψουλα υπόσχεται να αυξήσει την απώλεια βάρους κατά 50% -αν κι εμείς βέβαια υποσχεθούμε ότι θα κάνουμε δίαιτα

Εχουμε το «προνόμιο» να κατατασσόμαστε στους παχύσαρκους λαούς της Ευρώπης. Φταίει ο μεσογειακός μας σωματότυπος; Η μη ισορροπημένη διατροφή που ακολουθούμε -από την παιδική κιόλας ηλικία; Οι βραδινές έξοδοι στις ταβέρνες;

  Η παντελής απουσία άσκησης από το καθημερινό μας πρόγραμμα; Οποια κι αν είναι πάντως η αιτία, ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών βλέπει με τρόμο τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει επικίνδυνα και να τις οδηγεί, χρόνο με τον χρόνο, από την κατηγορία «κανονική» -ή έστω «υπέρβαρη»- στην κατηγορία «παχύσαρκη». Και τότε αρχίζει η μάχη των περιττών κιλών.
  Μια μάχη επίπονη και διαρκής, που για να κερδηθεί απαιτεί αποφασιστικότητα, σύστημα, πειθαρχία και επιμονή. Οι επιστήμονες δεν παύουν να τονίζουν πως η παχυσαρκία δεν αντιμετωπίζεται με μαγικά χάπια και θαυματουργά μαντζούνια που «λιώνουν τα λίπη».
  Είτε μας αρέσει είτε όχι, τα όπλα που διαθέτουμε είναι η αυστηρή δίαιτα -ή «διατροφή», όπως μας αρέσει τελευταία να την αποκαλούμε- και η συστηματική άσκηση, ενώ τα εγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα που δρουν βοηθητικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους είναι ελάχιστα και μέχρι σήμερα δίνονταν μόνο με συνταγή γιατρού.
   Τελευταία όμως γίνεται πολύς λόγος για το alli, ένα νέο βοήθημα κατά της παχυσαρκίας, το μόνο προϊόν αυτής της κατηγορίας που είναι εγκεκριμένο από τη Δ/νση Τροφίμων και Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) της ΕΕ και το πρώτο που δεν συνταγογραφείται. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, από τον Μάιο όμως, που εμφανίστηκε στα φαρμακεία πολλών ευρωπαϊκών χωρών, η ζήτηση ήταν τεράστια.
   Τι είναι το alli; Ενα προϊόν σε κάψουλες, σχεδιασμένο να δρα βοηθητικά, σε συνδυασμό με μια υποθερμιδική δίαιτα χαμηλών λιπαρών και συστηματική άσκηση. Για κάθε 2 κιλά που χάνουμε μόνο με δίαιτα, το alli μάς βοηθά να χάσουμε 1 κιλό ακόμα. Απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικα, υπέρβαρα άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος μεγαλύτερο του 28 και υπόσχεται απώλεια βάρους ως και 4, 4 κιλά στους 6 μήνες, που είναι και ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος λήψης του προϊόντος.
  Πώς δρα; Η ορλιστάτη που περιέχει εμποδίζει την απορρόφηση ενός μέρους (περίπου το 25%) από τα λιπαρά που καταναλώνουμε, με αποτέλεσμα να αποβάλλονται μέσω των κοπράνων. Σταδιακά, ο οργανισμός για να καλύψει τις ανάγκες του αρχίζει να χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος που διαθέτει.
 Τι δεν είναι το alli; Δεν είναι συμπλήρωμα διατροφής ούτε υποκατάστατο γευμάτων. Δεν είναι το μαγικό χάπι που θα μας βοηθήσει να χάσουμε γρήγορα τα «2 κιλά που βάλαμε το καλοκαίρι» ούτε μας επιτρέπει να τρώμε «όσο θέλουμε». Αν σε κάποιο γεύμα καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες λιπαρών (πάνω από το 30% των συνολικών θερμίδων που συνιστάται να λαμβάνουμε), ενδέχεται να παρουσιαστούν παρενέργειες, όπως έντονη διάρροια. Ωστόσο, ο φόβος αυτής ακριβώς της «τιμωρίας» μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για να τηρήσουμε κατά γράμμα, χωρίς παρεκτροπές, τη δίαιτά μας.

Η γνώμη του ειδικού
Δρ. Γεώργιος Πανοτόπουλος
  Παθολόγος-Διατροφολόγος, Διευθυντής Τμήματος Παχυσαρκίας-Διατροφής-Μεταβολισμού, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
  Το alli είναι το μόνο μη συνταγογραφούμενο φάρμακο-βοήθημα απώλειας βάρους, το οποίο είναι εγκεκριμένο από τη Δ/νση Τροφίμων και Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) της ΕΕ. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της ορλιστάτης έχουν καλά τεκμηριωθεί βάσει στοιχείων από περισσότερες από 100 κλινικές μελέτες κατά τα τελευταία 12 χρόνια.
  Η θεραπεία οδηγεί σε σταδιακή αλλά σημαντική απώλεια βάρους και αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τη βελτίωση της διατροφής.

Λένα Ιωαννίδου Καθημερινή

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Κρανιδίου θα συμμετάσχει στην έκθεση «PHILOXENIA» που θα πραγματοποιηθεί από 29.10.09 μέχρι 01.11.09 στον εκθεσιακό χώρο Helexpo στην Θεσσαλονίκη με δικό του χώρο στο περίπτερο της Νομαρχίας Αργολίδας.

Επίσης ο Δήμος μας θα συμμετάσχει και στην «ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» στο Λονδίνο που θα πραγματοποιηθεί από 09.11.09 έως 13.11.09, με δικό του χώρο στο περίπτερο της Νομαρχίας Αργολίδας.

Για την καλύτερη προβολή και διαφήμιση της περιοχής μας, κρίνεται απαραίτητη η δική σας συμμετοχή τόσο με διαφημιστικό υλικό, το οποίο μπορείτε να φέρετε στο Δημαρχείο Κρανιδίου μέχρι 27.10.09, όσο και με την παρουσία σας, όπου μπορείτε.


Πληροφορίες 2754360017-19 Λέκκα Βάσω

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.Ο.ΕΡ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ  ΑΠΟ ΤΙΣ 11-18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ -ΣΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΔΕΛΤΑ ΦΑΛΗΡΟΥ - ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΓΩΝΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΗΝ ΑΣΙΑ.
ΟΙ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΕΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΙΒΟΥΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΥΤΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ Η ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ 2 ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ (ΑΘΗΝΑ - ΠΕΚΙΝΟ)ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ (ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ-ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ-ΔΕΛΗΚΟΥΡΑΣ - ΑΛΕΞΑΣ ) .

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (IFDS) ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 100 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ 100 ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΠΟ 25 ΧΩΡΕΣ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦ'ΕΑΥΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΑΡΤΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.

Ο ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ (ΝΟΕΡ) ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΚΙΚΗΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΣΕΡΦΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ,ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 25 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΡ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΝΟΕΡ.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Νέο Βιβλίο ΄΄Η σοφία του Ρίλκε - Ο οδηγός του ποιητή για τη ζωή ΄΄


«Oφείλεις να ζεις τη ζωή στο έπακρο, όχι ανάλογα µε το τι µέρα είναι, αλλά βολιδοσκοπώντας το βάθος της κάθε µέρας» γράφει ο Ράινερ Μαρία Ρίλκε, ένας από τους κορυφαίους γερµανόφωνους ποιητές, δηµιουργός ανάµεσα σε άλλα των Ελεγειών του Ντουίνο και των Σονέτων στον Ορφέα.


Στο βιβλίο αυτό -που αποτελεί θησαυρό σοφίας και πνευµατικής διορατικότητας- ο Ulrich Baer, επιλέγοντας µέσα από χιλιάδες σελίδες αµετάφραστης αλληλογραφίας, συγκέντρωσε τα καλύτερα κείµενα και τις πιο εύστοχες φιλοσοφικές παρατηρήσεις ενός από τους µεγαλύτερους ποιητές του σύγχρονου κόσµου, του Ράινερ Μαρία Ρίλκε. Ο Ρίλκε (γεννηµένος στην Πράγα το 1875) είναι ευρύτατα γνωστός τόσο για το ποιητικό έργο του όσο και για τα δοκίµιά του, ανάµεσα στα οποία ξεχωρίζει το κλασικό πλέον «Γράµµα σε ένα νέο ποιητή» . Η επίδραση που άσκησε η ποίησή του στη διαµόρφωση και εξέλιξη της σύγχρονης γερµανικής ποίησης, αλλά και της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας εν γένει, είναι σηµαντικότατη και ανιχνεύεται στο έργο µεγάλων ποιητών, όπως του Πάουλ Τσέλαν, του Μπορίς Παστερνάκ, της Μαρίνα Τσβετάγεβα και του Γ.Χ. Ώντεν.


ΑΝΘΟΛΟΓΗΣΗ: Ulrich Baer

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Μαρία Τοπάλη
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αλεξάνδρα Νικολακοπούλουπηγή  Καθημερινή