Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

άνθρωπε αγάπα!

με λαμπιόνια ή χωρίς, γιορτές και καθημερινές, μαζί ή χώρια

άνθρωπε αγάπα! 
όποτε, όποιον, όσο, όπως... 

αυτό από μόνο του συνιστά υγεία κι ομορφιά, 
ξεγνοιασιά και πληρότητα μαζί 
(ειδικά όταν διαπιστώνεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν, 
είτε γιατί δεν έμαθαν δηλαδή δεν αγαπήθηκαν, είτε από σκοταδισμό)! 

κι όσο για τη δηλωμένη επιθυμία 
ή την επίκτητη ανάγκη αντ-απόδοσης/αμοιβής, 
παίζει ρόλο η πρόσκληση...
(αν και πάνω απ΄ όλα, 
το πόσο και γιατί ποντάρει κανείς σ΄ αυτό) 


Emoji
στην υγειά μας 
και στη χαρά του καθενός μας 


Έλλη Βασιλάκη

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

OI ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Αγαπητοί Συμπολίτες  και φίλοι της ιδιαίτερης πατρίδας μας Ερμιόνης η Κοινότητα μας σας εύχεται

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και  ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Σας  ξαναδημοσιεύουμε την Χριστουγεννιάτικη Κάρτα  με τις ευχές μας 

                     (κλικ στον σύνδεσμο)


Στο ταξίδι της προετοιμασίας της πόλης μας για να υποδεχτούμε την Νέα Χρονιά και να αποχαιρετήσουμε την χειρότερη που γνωρίσαμε ως  γενιές μετά τον  πόλεμο του 1940 τον εμφύλιο, η προσπάθεια της Κοινότητας μας και του Κοινοτικού Συμβουλίου έφτασε στο τέλος της

Ανεξάρτητα από τις συνθήκες και τα προβλεπόμενα μέτρα που επικρατούν στην οικονομική και παραγωγική μας δραστηριότητα εργαστήκαμε ώστε η πόλη μας και οι κοινωνικές μας ομάδες να αισθανθούν την ανάταση και την ελπίδα αυτές τις μέρες την Χριστιανοσύνης, που όλοι μας χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να αντικρίζουμε το μέλλον ελπιδοφόρο και δημιουργικό .

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ-ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ-ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣΜε μεγάλη μας χαρά και έκπληξη παραλάβαμε την ευχετήρια επιστολή της αξιότιμης συμπατριώτισσας μας κυρίας Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων την οποία δημοσιεύουμε. Μεγάλη μας ικανοποίηση πέραν των ευχών και των συγχαρητηρίων, μας συγκινεί το γεγονός ότι η άξια συμπατριώτισσα μας παρακολουθεί και ενδιαφέρεται έστω και εκ του μακρόθεν τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας της Ερμιόνης.

Ευχές από την Εθελοντική Ομάδα Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου 

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Βασίλης Γκάτσος : "Το Ταφικό Ρωμαϊκό Μνημείο": Λίγα επιπλέον που πρέπει να ξέρουμε.

 "Το Ταφικό Ρωμαϊκό Μνημείο": Λίγα επιπλέον που πρέπει να ξέρουμε.


Βρέθηκε κατά την εκσκαφή του οικοπέδου του ΟΤΕ.  Η βάση του ήταν συναρμολογημένη, δηλαδή τα αρχιτεκτονικά μέλη συνδέονταν μεταξύ τους με σιδερένιους συνδέσμους με έγχυση μολύβδου. Για τη μεταφορά των μελών οι σύνδεσμοι κόπηκαν με τροχό και έχουν παραμείνει σχεδόν στο σύνολό τους, κομμένοι μεν, αλλά στη θέση τους.

Πέρα από την αναστύλωση του Μνημείου στη νέα του θέση, σημαντικό για την αρχαία τεχνολογία είναι η μελέτη των σιδερένιων συνδέσμων. Επειδή στα εργαστήρια της Χαλυβουργική ΑΕ μελετήσαμε αρχαίους συνδέσμους του Παρθενώνα και άλλων μνημείων, είναι εκπληκτικό τι τεχνολογικές γνώσεις μεταλλουργίας κρύβουν οι σύνδεσμοι. Υπάρχει δε και τεράστια βάση δεδομένων τέτοιων αναλύσεων και μελετών που μπορεί να προσδιορίσει από ποια περιοχή προέρχεται ο μόλυβδος, πιθανόν και το ορυκτό από το οποίο προήλθε ο χάλυβας. Οι σιδερένιοι σύνδεσμοι δεν είναι χυτοί, γιατί δεν γνώριζαν οι αρχαίοι τη μέθοδο υψικαμίνου (κινέζικη ανακάλυψη που ήρθε πολύ αργότερα στην Ευρώπη). Συνήθως προέρχονται από εν θερμώ συγκόλληση λαμών χάλυβα με σφυρηλάτηση.

Ας λοιπόν φροντίσει ο κ. Δήμαρχος να προστεθεί ένα μικρό ποσό επιπλέον για να αποσταλούν δείγματα συνδέσμων στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στον Δημόκριτο για τα περαιτέρω. Δεν αποκλείεται οι σύνδεσμοι να έχουν κατασκευαστεί στην αρχαία Ερμιόνη, για τις ανάγκες συναρμολόγησης. Η Ερμιόνη ως σύμμαχος της Σπάρτης, θα είχε εύκολη πρόσβαση στα ορυκτά σιδήρου της Λακωνίας που ήσαν από άποψη ποιότητας τα άριστα στον ελλαδικό χώρο. Η αρχαία τεχνολογία είναι εξίσου σημαντική με τα αρχαία μνημεία. Μη ξεχνάμε ότι χρειάζονται αυτά και για το μελλοντικό Μουσείο της Ερμιόνης.

Κατά την εκσκαφή βρέθηκε και δεύτερη μικρότερη σαρκοφάγος αλλά επειδή η μισή ήταν κάτω από τα θεμέλια σπιτιού έμεινε (κακώς) στη θέση της.
Άρα στο χώρο αυτόν υπήρχε ρωμαϊκό νεκροταφείο της τότε ακμάζουσας Ερμιόνης, με το υδραγωγείο της, τα αρχοντικά των κατοίκων της με τα περίφημα ψηφιδωτά, και τις παραθαλάσσιες αγροτικές βίλες. Άρα το μνημείο αυτό σηματοδοτεί και τον χώρο του Ρωμαϊκού νεκροταφείου. Δεν είναι απλά μια αναστύλωση σε μια θέση για εξωραϊσμό μιας περιοχής.

Πιστεύουμε αυτή τη φορά να το δούμε πραγματικά, γιατί στα χαρτιά το ξαναείδαμε.

Βασίλης Γκάτσος

«Ρωμαϊκό Ταφικό Μνημείο Ερμιόνης»

Κρανίδι, 23.12.2020

Δελτίο Τύπου

Με χαρά παραλάβαμε το υπ’ αριθ. πρωτ. 298998/17-12-2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αργολίδας, σχετικά με την ένταξη και κατασκευή του έργου : «Αναστήλωση – στερέωση και διαμόρφωση χώρου τοποθέτησης Ταφικού Μνημείου Ερμιόνης Δήμου Ερμιονίδας» προϋπολογισμού 120.000 €.

Με την ανωτέρω απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των αρμοδίων Υπηρεσιών της, υλοποιείται μία ακόμα δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Π. Νίκα και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Μαλτέζου προς τον Δήμο Ερμιονίδας.

Έτσι η Ερμιόνη θα αποκτήσει σύντομα μία όμορφη «πλατεία» στης οποίας το κέντρο θα στέκει το Ρωμαϊκό Ταφικό Μνημείο που βρέθηκε πλησίον αυτής, κατά τις ανασκαφές που έγιναν το 1988 – 1990 στο οικόπεδο του ΟΤΕ Ερμιόνης.

Τάσος Τόκας: ΕΚΘΕΤΗ Η ΔΕΥΑΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΤετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Στο σημερινό ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας θα συζητηθεί το θέμα της έκρισης του νέου Ο.Ε.Υ που ψήφισε η ΔΕΥΑΕΡ με την απόφαση 243/2020 την 6 Νοεμβρίου 2020.

Ομως στο νέο Ο.Ε.Υ. και παρά τις δηλώσεις του Προέδρου της για την προσπάθεια εξυγίανσης της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. ώστε να μπορέσει η επιχείρηση να προσλάβει προσωπικό και να σταματήσει τους εξωτερικούς συνεργάτες, δεν προβλέπεται οργανική θέση του Γενικού Διευθυντή καθώς και Διοικητικού Π.Ε. και άλλων ειδικοτήτων. Επιπλέον στην κάλυψη της δαπάνης του προσωπικού στο άρθρο 57 του νέου Ο.Ε.Υ. προβλέπεται η αναπλήρωση του Γενικό Διευθυντή με προϋπολογισμό 20.000€.

Τάσος Λάμπρου: ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ , ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ «ΜΠΕΛΑΔΕΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΕΡ


Τετάρτη  23/12/2020

Προς 

Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ

κ. Γεώργιο Τσεγκή

 

ΘΕΜΑ : ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ , ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ «ΜΠΕΛΑΔΕΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΕΡ

 

Αγαπητέ  Πρόεδρε

Πριν ξεκινήσουν οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στην δεύτερη επιστολή σου και να σου τονίσω ότι οι δημότες του Δήμου Ερμιονίδας τον Μάιο του 2019 με τίμησαν , μου έδωσαν εντολή και εξουσιοδότηση να ασκήσω εγώ και οι συνεργάτες μου δυο βασικές λειτουργίες στην διαχείριση των δημοτικών θεμάτων του δήμου μας.  

Να στηρίξουμε την δημοτική αρχή για ότι θετικό έργο επιτελεί για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του αλλά ταυτόχρονα να ασκήσουμε τον προβλεπόμενο θεσμικό έλεγχο για τις δράσεις και τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Αυτός είναι ο ρόλος μας και επιτέλους απαιτείται γρήγορα να τον αντιληφθείτε. 

Επίσης οι διαφορές μας , όταν και όποτε προκύψουν  δεν είναι προσωπικές αλλά σχετίζονται με άλλες προτεραιότητες , με άλλες αξιολογήσεις , με άλλες στρατηγικές και άλλες πολιτικές. 

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ο καθένας από εμάς έχει άλλη διαδρομή στις δημοτικές υποθέσεις και στις βασικές του επιλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Ευχές ΙΛΜΕ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Ευχές από Ναυταθλητικο Ομιλο Ερμιόνης

 


Τα παραθύριαΠαραδοσιακό τραγούδι από τη Σαμοθράκη
Πολυφωνική επεξεργασία, μουσική προετοιμασία - διδασκαλία: Γιώργος Πατεράκης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Κοινότητα μας, όπως και κατά την περυσινή Χριστουγεννιάτικη περίοδο, παρέδωσε στα τρία Φιλόπτωχα Ταμεία της πόλης μας

α)   Ιερού Ναού Ταξιαρχών

β) Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου και

γ) “Άγιος Ιωάννης ο  Ελεήμων”

τρόφιμα για εξήντα και πλέον οικογένειες.

Τα τρόφιμα αυτά συλλέχτηκαν από προσφορές των Εταιρειών τροφίμων Γεώργιος Σκούρτης και ΣΙΑ,  Δημαράκης Φραγκίσκος  και S.M.  EXPRESS  του Γεωργίου Μέλλου  και από την προσωπική παραγωγή ελαιολάδου και οίνου των Κοινοτικών  μας Συμβούλων.

Προσφέρθηκαν στην μνήμη του μακαριστού συμπολίτη μας και επίτιμου Προέδρου του Φιλόπτωχου Ταμείου “Άγιος Ιωάννης ο  Ελεήμων”, Πατέρα Ιωάννη Σαρρή.

Παραδόθηκαν στους εφημέριους των δύο εκκλησιών μας, Παπά Γιάννη και Παπά Δημήτρη Αμπελά και στην Πρόεδρο του Δ.Σ. της Φιλόπτωχου κ. Μαντίκα  Καισαρέα, ως  οι πλέον ενδεδειγμένοι για την διανομή τους στους συνανθρώπους μας χωρίς καμία ηθική, πολιτική και  κοινωνική εκμετάλλευση

Ευχαριστούμε τους χορηγούς

Ευχαριστούμε  τους  Σεβαστούς Πατέρες και την Πρόεδρο για  τα Χριστουγεννιάτικα  κεράσματα που μας πρόσφεραν, με  ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη το εορτολόγιο της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, επί τη συμπληρώσει διακοσίων ετών από της κηρύξεως της Επαναστάσεως του Γένους των Ελλήνων, με ιδιαίτερη μνεία στην Γ΄ Εθνοσυνέλευση στην πόλη μας

Δυστυχώς το έθιμο μας ΓΙΑΛΑ-ΓΙΑΛΑ δεν θα διοργανωθεί και δεν θα πραγματοποιηθεί


Μετά από ερωτήματα γονέων και παιδιών προς την Κοινότητα μας για την τέλεση του εθίμου Γιάλα -Γιάλα και του Αγιασμού των Υδάτων την  6/1/2021, η Κοινότητα μας ενημερώνει  για τα κάτωθι:

1) Ο Αγιασμός των Υδάτων είναι θρησκευτική και Χριστιανική Εορτή και για τον φετινό  τρόπο  τέλεσης  αυτής οι οδηγίες της Ιεράς Συνόδου και της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας είναι σαφείς  (…. ο Αγιασμός θα γίνει εντός των Ιερών Ναών με τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού του COVID- 19 …)

2) Οι αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές έχουν όπως όλοι γνωρίζουμε την αυστηρή εντολή της τήρησης της τάξεως, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα για και τον COVID- 19

α) Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10.00 μ.μ.

β) Απαγόρευση συγκεντρώσεων  πολιτών άνω των 10 ατόμων

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/12/2020


Αγαπητέ Θανάση η αποδοχή  της πραγματικότητας εκ μέρους σας αναδεικνύει την ποιότητα του χαρακτήρα σας, της προσωπικότητας σας και δικαιώνει την θέση που υπηρετείτε ως  Πρόεδρος του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου μας.

Η συνεργασία της Κοινότητας μας, του Αντιδημάρχου κ. Τσαμαδού Ιωάννη και εν γένει της Δημοτικής Αρχής με τους συλλογικούς φορείς του τόπου μας θα μπορεί πάντα να προσφέρει επιθυμητά αποτελέσματα

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


Προληπτικά τεστ (rapid tests) σε υπαλλήλους του Δήμου Ερμιονίδας

Κρανίδι, 22.12.2020

Δελτίο Τύπου

Προληπτικά τεστ (rapid tests) για ανίχνευση κορωνοϊού σε υπαλλήλους του Δήμου Ερμιονίδας, διενήργησαν την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου οι κινητές ομάδες Υγείας ( Κ.ΟΜ.Υ ) Αργολίδας  του ΕΟΔΥ.

Η εξέταση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημαρχείου και στις αποθήκες του Δήμου Ερμιονίδας. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε με την λήψη ρινικού επιχρίσματος, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί ο Ε.Ο.Δ.Υ. σε υπαλλήλους υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, οι οποίοι έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό. Λήφθηκαν συνολικά  41 δείγματα. Όλα τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.

Η προστασία της υγείας των εργαζόμενων στο Δήμο είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού.

Τηρούμε τα μέτρα για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας.

Γραφείο Δημάρχου

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Αναστάσιος Γ. Γανώσης Ευχές

 


Ποιος είναι ο 49χρονος σεΐχης που αγόρασε το Ermioni Club


Ο σεΐχης που διαχειρίζεται fund 75 δισ. είναι παράλληλα είναι επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών στα Εμιράτα και τώρα επενδύει στην Ελλάδα - Αγόρασε και ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι.

Υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους ταιριάζει γάντι ο όρος «αινιγματική προσωπικότητα» και ο σεΐχης Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Βαθύπλουτος, αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και μεγάλος επενδυτής στον χώρο του real estate, παραμένει στα 49 του χρόνια ένας εν πολλοίς άγνωστος σεΐχης. Προ ημερών έγινε ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας ως ο Αραβας που «χτύπησε» ένα ακίνητο-φιλέτο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου το οποίο είχε βγει σε πλειστηριασμό και ένα παλιό ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι. Από τον καινούριο χρόνο το πρώτο θα μεταμορφωθεί σε πολυτελές κατάλυμα και το δεύτερο σε ξενοδοχείο έξι αστέρων.

Περισσότερα: www.newmoney.gr

Απολυμάνσεις κατά του Covid-19 σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας

Κρανίδι, 21.12.2020

Ανακοίνωση

Συνεχίζουμε την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού στο πλαίσιο της προσπάθειας προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σήμερα το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένη απολύμανση σε εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις Κοινότητες - Οικισμούς του Δήμου μας.

Παρακαλούμε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους κατά την διενέργεια των απολυμάνσεων.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

 


Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης: Προς τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης


Προς τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης

Σε σχόλιο  σας,  διαμέσου  του f.b. (επισυνάπτεται στο τέλος του άρθρου) , διατυπώσατε τις ευχαριστίες σας προς τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ιωάννη Τσαμαδό για την αποψίλωση – κλάδεμα των πεύκων του περιβάλλοντος χώρου του Σχολείου μας

Σας ενημερώνουμε ότι η Κοινότητα μας  επί τρείς ημέρες με την παρουσία και την εργασία ιδιωτικού προσωπικού, του Αντιπρόεδρου και του Προέδρου με τα ιδιωτικά τους φορτηγά αυτοκίνητα και του Κοινοτικού Συμβούλου Μιχάλη Φραιδάκη που δώρισε στην Κοινότητα μας ολοκαίνουργιο βενζινοπρίονο,  κλάδεψε και ευπρέπισε τα πεύκα του αύλειου χώρου, ο δε τεράστιος όγκος του κλαδέματος  μεταφέρθηκε προς καύση στα ιδιόκτητα κτήματα μας.

Αγαπητέ Θανάση η συγκεκριμένη εργασία από τις υπηρεσίες του Δήμου με τους ρυθμούς και την εργατική νομοθεσία που διέπει την υπηρεσία καθαριότητας θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένα δεκαήμερο για να ολοκληρωθεί.

Online προβολή της συναυλίας του Λεωνίδα Καβάκου στην Επίδαυρο


Καλωσορίζοντας εορταστικά το νέο έτος την Πρωτοχρονιά, το Φεστιβάλ προσφέρει για 48 ώρες την προβολή της μοναδικής συναυλίας του Λεωνίδα Καβάκου που έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν στην Επίδαυρο

Όλοι θυμόμαστε το κορυφαίο μουσικό γεγονός που άνοιξε τα φετινά Επιδαύρια στις 17 Ιουλίου, την κατανυκτική συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου, ο οποίος στάθηκε μόνος του στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου για να ερμηνεύσει έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Ήταν μια εμβληματική στιγμή για τα 65 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου αλλά και για την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Κατερίνας Ευαγγελάτου, που, με την πρόσκληση του κορυφαίου βιολονίστα στην Επίδαυρο, εγκαινίασε ένα διαφορετικό βίωμα των φεστιβαλικών χώρων, μια αντισυμβατική «κατοίκησή» τους.Η συναυλία θα προβληθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στο διαδικτυακό μας κανάλι στο YouTube: Greek Festival και θα παραμείνει διαθέσιμη για 48 ώρες.

Έναρξη: 17:00 / YouTube: Greek Festival


Περιααότερα:www.culturenow.gr