Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η Αληθινή απολογία του Σωκράτη" στο ΑρτίκιΑλλη μια εξαίρετη θεατρική βαρδιά στο  κατάμεστο "Αρτίκι" μας χθές βραδυ.
Το έργο του Κώστα Βάρναλη  "Η Αληθινή απολογία του Σωκράτη" απέδωσε χαρισματικά ο Χρίστος Καλαβρούζος.
 Ενδιαφέρον στοιχείο ή παρουσία μιας μεγάλης παρέας απο το Ναύπλιο που ήρθε να δεί τη παράσταση δείγμα ότι το εγχείρημα του ΘΟΕ έχει ευρύτερη απήχηση.

"Ι"

Ανίχνευση φυτοφαρμάκων στο ελαιόλαδο με νέα απλή μέθοδο.

Πρότεινε το άρθρο ο Γιάννης Λακούτσης
πηγη:sedik

 Ανίχνευση φυτοφαρμάκων στο ελαιόλαδο με νέα απλή μέθοδο. 
Στηριζεται σε Βιοαισθητήρες  φθηνούς και εύχρηστους όπως αυτούς που χρησιμοποιούνται για τβιοαισθητήρωνο ζάχαρο των διαβητικών
 
Του  Νίκου  Μιχελάκη*

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας για την ανάπτυξη μιας απλής, φθηνής και γρήγορης μεθόδου ανίχνευσης των υπολειμμάτων διαφόρων φυτοφαρμάκων στο ελαιόλαδο. Η μέθοδος αυτή, που βασίζεται στην χρήση βιοαισθητήρων αναμένεται να συμβάλλει πολύ στον άμεσο έλεγχο των ελαιόλαδων που προέρχονται απο ελαιόκαρπο που δέχτηκε ανεξέλεγκτους ψεκασμούς με οργανοφωσφωρικά και κατά συνέπεια θα συντελέσει σημαντικά στην προστασία των καταναλωτών.

Η αναγκαιότητα ελέγχων για τα Φυτοφάρμακα
Τα οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα, όπως είναι γνωστό, χρησιμοποιούνται ευρύτατα για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς, με ψεκασμούς ολικής κάλυψης σε όλες ελαιοπαραγωγικές χωρες όπου που δεν γίνονται δολωματικοί ψεκασμοί . Τελευταία όμως χρησιμοποιούνται αρκετά και στην Ελλάδα για συμπληρωματική προστασία σε περιπτώσεις που οι δαλματικοί ψεκασμοί, για διαφόρους λόγους (μη έγκαιρη, η όχι ορθή εφαρμογή) δεν έχουν την απαιτουμένη αποτελεσματικότητα.

Τα Οργανοφωσφορικά φάρμακα όμως, ενώ επιτρέπουν μια σχετικά ασφαλή προστασία των καρπών απο προσβολές του Δάκου, επειδή τα πλείστα απο αυτά είναι λιπόφιλα και μπορούν να διαλύονται και να παραμένουν στο λάδι, δημιουργούν σημαντικούς κινδύνους για την

Εντοπίστηκαν υπολείμματα εντομοκτόνου σε ελαιόλαδα στην Αργολίδα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εντοπίστηκαν υπολείμματα εντομοκτόνου σε δείγματα ελαιολάδου που εξετάσθηκαν από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Αργολίδας.
Συγκεκριμένα την καλλιεργητική περίοδο 2013-14 λήφθηκαν 6 δείγματα από τις περιοχές Ελληνικό (1), Πυργιώτικα (2), Καρυά (1), Νέο Ροεινό (1), Αχλαδόκαμπος (1). Σε δύο από αυτά και συγκεκριμένα από τις περιοχές του Ελληνικού και των Πυργιώτικων βρέθηκαν υπολείμματα του εντομοκτόνου Chlopryiphos γνωστό με τα εμπορικά ονόματα Dursban, Pyrinex. To εντομοκτόνο αυτό κυρίως χρησιμοποιείται στην περιοχή μας για την καταπολέμηση διάφορων εντόμων στα εσπεριδοειδή.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται υπολείμματα του παραπάνω εντομοκτόνου σε γεωργικά προϊόντα. Σε ελέγχους που έχει διενεργήσει η Υπηρεσία έχουν βρεθεί υπολείμματα από αυτό σκεύασμα σε σπανάκι και σε μαρούλι.
Κατά την άποψη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, στις περιπτώσεις αυτές είχε γίνει επιμόλυνση λόγω των ψεκασμών που διενεργήθηκαν σε διπλανές καλλιέργειες εσπεριδοειδών. Ειδικά όταν οι ψεκασμοί γίνονται με τουρμπίνες και υπάρχει έστω και «ένας ελαφρύς άνεμος» η επιμόλυνση είναι σίγουρη. Πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί και όταν τα ραντίσματα γίνονται με μάνικα και υπάρχει αέρας κατά τη διάρκεια των ψεκασμών. Για αυτό, έχει τονίσει πολλές φορές με τα ενημερωτικά Δελτία Τύπου που έχει εκδώσει, να δίνεται μεγάλη προσοχή στον τρόπο διενέργειας των ψεκασμών.
Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής:
Όταν υπάρχει σε γειτονικό κτήμα διαφορετική καλλιέργεια από εσπεριδοειδή να μη ψεκάζονται οι δύο τελευταίες σειρές των

Δυνατή Ερμιονίδα ανακοίνωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΤΕ ΔΕΜΑΤΑ ! ΤΩΡΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ "ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ" !


Συνδημότισσες και συνδημότες,

η δημοτική μας παράταξη Δυνατή Ερμιονίδα, όπως επισήμως δήλωσε, αποδεχόμενη το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2014 θα ακολουθήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση και θα συμβάλει στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Αυτό πράττει καθ’ όλο το διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα.

Στήριξη και συναίνεση όμως δεν σημαίνει αναντίρρητη αποδοχή όλων των αποφάσεων και πρακτικών της δημοτικής αρχής.

Ειδικά στο μέγα πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όλοι οι δημότες βιώνουμε την καθημερινότητα με τα απορρίμματα του Δήμου μας, η οποία παραμένει τραγική όπως τραγική ήταν.

Δεν υπάρχει καμία απαίτηση από κανέναν το πρόβλημα αυτό το οποίο ταλαιπωρεί όλους μας, δυσφημίζει τον τόπο και μολύνει το περιβάλλον επί τόσα χρόνια να λυθεί μέσα σε 20 – 25 μέρες.

Αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε να συνεχίζονται και να

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Εθελοντική ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης «Απ. Γκάτσος» Δελτίο τύπου  Μία ακόμη καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας, Καινοτομίας έφτασε στο τέλος της.   Ένα ακόμη ξεχωριστό καλοκαίρι στην Ερμιόνη και η βιβλιοθήκη μας γέμισε παιδιά, γονείς, εθελοντές, παππούδες και γιαγιάδες, στην πρωτότυπη προσπάθεια να γνωρίσουμε «αντίθετους κόσμους»!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα του φετινού καλοκαιριού ήταν «Ό,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!». Αρχίσαμε τις εκδηλώσεις μας για παιδιά και εφήβους στις 16 Ιουνίου και τις ολοκληρώσαμε στις 12 Σεπτεμβρίου. Μέσα στους τρεις αυτούς μήνες κάναμε πράγματα που δεν είχαμε σκεφτεί ότι θα μπορούσαν να συμβούν σε μια βιβλιοθήκη, φτιάξαμε μουσικά όργανα, ανεμοδείκτες, παίξαμε ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, σχεδιάσαμε χάρτες, ράψαμε και ξηλώσαμε, κάναμε πειράματα, μάθαμε τραγούδια και χορούς, φτιάξαμε ιστορίες αλλά και ρούχα, ερευνήσαμε και φανταστήκαμε αντίθετους κόσμους, τους  περιγράψαμε και διαλέξαμε τον δικό μας πιο όμορφο!   Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη δυνατότητα της μάθησης, της πληροφόρησης, της συμμετοχής, της σκέψης, της δημιουργίας, αλλά και της χαράς που μπορεί να έχει κανείς μέσα στο χώρο της βιβλιοθήκης. Αυτό το καλοκαίρι καταβάλαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ιδιαίτερη προσπάθεια για τη πραγματοποίηση δράσεων δημιουργικότητας και νομίζουμε ότι τα καταφέραμε.
Κάτι τέτοιο βέβαια δεν θα γινόταν χωρίς τη βοήθεια των 30 και πλέον εθελοντών, οι οποίοι ανέλαβαν τις παρουσιάσεις των θεμάτων και όλη την εργασία υποστήριξης, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο και όρεξη με αποτέλεσμα τον ενθουσιασμό και την αγάπη που δεχτήκαμε από μικρούς και μεγάλους.
Στο διάστημα αυτό έγιναν 30 εκδηλώσεις, απασχολήσαμε συνολικά 877 παιδιά, παρευρέθηκαν 318 ενήλικες, 690 άτομα δανείστηκαν 1214 βιβλία.

Ευχαριστίες:
Ευχαριστούμε τα ιστολόγια που μας στήριξαν με τις δημοσιεύσεις των ανακοινώσεών μας. Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, που στήριξε την προσπάθειά μας, και επιβραβεύει όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στο ξεχωριστό, καλοκαίρι της Ερμιόνης.
Ευχαριστούμε το Future Library - ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τους πολύτιμους συνεργάτες του, για την έμπνευση και το σχεδιασμό της καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης, Καινοτομίας, Δημιουργικότητας, τη στήριξη και τις χορηγίες του στη βιβλιοθήκη μας. 
Και του χρόνου!

Κείμενα και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μας θα βρείτε  στο
https://www.flickr.com/photos/97631308@N03/sets/
                                                                                                                                   Ερμιόνη, 25-9-14

      Η εθελοντική ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης  «Απ. Γκάτσος»   
                                                                                                                                                                                     

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΙΑΣΤΙΚΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΔΥΜΩΝ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δελτίο τύπου
Μέχρι σήμερα η νέα Δημοτική Αρχή είχε επιλέξει να μην κάνει καμία ανακοίνωση για το φλέγον θέμα των απορριμμάτων της Ερμιονίδας, λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος και των κρίσιμων χειρισμών που απαιτούνται για την οριστική επίλυσή του.
Την παρούσα χρονική στιγμή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το θέμα να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στην πολύ βιαστική και άκρως υποκριτική «ανακοίνωση – καταγγελία» της Ομάδας Διδύμων της Δυνατής Ερμιονίδας, με δεδομένο πως το πρόβλημα των απορριμμάτων της Ερμιονίδας ταλανίζει τον τόπο μας εδώ και τρία χρόνια και μάλιστα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει γίνει εκρηκτικό με τα σκουπίδια στους δρόμους επί μήνες.
Δεν είχαν δει άραγε τα μέλη της Ομάδας Διδύμων της Δυνατής Ερμιονίδας τους σωρούς από τα σκουπίδια  στην διασταύρωση του δρόμου για Σαλάντι την 31η Αυγούστου 2014;
Ξεχνούν κάποια μέλη της Ομάδας Διδύμων της Δυνατής Ερμιονίδας (οι κ.κ. Αντουλινάκης Σπύρος και Σερέτης Παναγιώτης), ότι ήταν εκλεγμένοι αιρετοί με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία φέρει ακεραία την ευθύνη για το σημερινό κατάντημα με τα απορρίμματα της Ερμιονίδας;
Σύμφωνα με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η μεταφορά των 2.000 τόνων απορριμμάτων προς τον ΧΥΤΑ Φυλής ολοκληρώθηκε

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δελτίο τύπου

Πέμπτη  25 Σεπτέμβριου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Κρανιδίου κ.Κοντοβράκη Ιωάννη

Ερμιόνης κ.Δάγκλη Χρήστο

Πορτοχελίου κ. Τριγκάκη Εμμανουήλ

Διδύμων κ. Σπανό Κωνσταντίνο

Κοιλάδας κ. Φλωρή Παναγιώτη

Φούρνων κ.Θεοδώρου Κωνσταντίνα

Ηλιοκάστρου κ.Στάθη Ανάργυρ

Θερμησίας κ.Σαραντόπουλο Πέτρο

Κύριοι,

Παρακαλώ αν είναι δυνατό να μας ενημερώνετε για την ημερομηνία συνεδρίασης του συμβουλίου της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας  της οποίας είστε οι καθ΄ύλην αρμόδιοι σύμφωνα με το άρθρο 88 του Νόμου 3852 /2010 (Καλλικράτης).

Όπως γνωρίζετε, οι συνεδριάσεις του συμβουλίου είναι δημόσιες (άρθρο 89 το Ν.3852 /2010) και θα ήταν πολύ θετικό για μας να παρευρίσκονται σε αυτές στελέχη ή μέλη της ΝΕΔΥΠΕΡ, για να μπορέσουμε να έχουμε άμεση ενημέρωση για τα τοπικά προβλήματα.

Email επικοινωνίας :  tasos.tokas@gmail.com

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Τάσος Τόκας

ΣΠΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ:ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ Ο κ. ΣΕΡΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δελτίο τύπου
Διαβάζοντας στο διαδίκτυο την επιστολή του πρώην Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων κ. Σερέτη Παναγιώτη προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Σφυρή Δημήτρη για το θέμα της παράδοσης του Δημοτικού Σφαγείου, ένιωσα μεγάλη έκπληξη με τις ανακρίβειες που περιέχει αυτή.
Έτσι με την παρούσα επιστολή πιστεύω να του φρεσκάρω λίγο την μνήμη, η οποία προφανώς του έχει αδυνατίσει πολύ τώρα τελευταία.
Καταρχήν δεν μου παρέδωσε τίποτα την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Εγώ απουσίαζα στο εξωτερικό για οικογενειακούς λόγους από την 11η Αυγούστου 2014 και επέστρεψα στα Δίδυμα την 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00.
Μάλιστα είχα ενημερώσει ως όφειλα για την απουσία μου, με επιστολή μου τον Δήμο Ερμιονίδας.
Οπότε επειδή δεν μπορούσα να ορκιστώ στις 24 Αυγούστου 2014, η ορκωμοσία μου έγινε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00, ημερομηνία από την οποία ανέλαβα τυπικά τα καθήκοντά μου ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων.
Επειδή υπήρχε μεγάλη ανάγκη να προετοιμαστούν τα σχολικά κτίρια ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, αποφάσισα να παραλάβω τα κλειδιά του Κοινοτικού Καταστήματος Διδύμων μια μέρα νωρίτερα από την ορκωμοσία μου.
Έτσι  την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 15:00 βρεθήκαμε με τον

Αλλάξτε τη ζωή σας σε 2 εβδομάδες!

Οι περισσότερες δίαιτες ή αλλαγές που κάνουμε στη διατροφή μας για να είμαστε πιο υγιείς δεν κρατούν περισσότερο από δύο εβδομάδες. Σύντομα σταματάμε την προσπάθεια και επαναλαμβάνουμε τις παλιές κακές συνήθειες. Για να καταφέρετε να είστε πιο υγιείς και πιο χαρούμενες ακολουθώντας ένα υγιεινό τρόπο ζωής αρκεί να αλλάξετε 14 συνήθειές σας. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες κάντε μία κάθε μέρα και αμέσως θα αισθανθείτε καλύτερα! Κάποιες είναι πιο εύκολες και κάποιες πιο δύσκολες, όμως αν τις κάνετε αρκετά συχνά ώστε να σας γίνουν ρουτίνα τότε θα έχετε επιτύχει στον στόχο σας.
1η Μέρα: Να πίνετε περισσότερο νερό! Το σώμα μας χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά κι ακριβώς επειδή δεν μπορεί να το αποθηκεύσει πρέπει να πίνουμε κάθε μέρα. Πόσα λίτρα χρειάζονται όμως καθημερινά; Ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται 2 λίτρα την ημέρα, επειδή όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι πρέπει να μάθουμε να ακούμε το σώμα μας. Εάν διψάτε πιείτε περισσότερο νερό, αν δεν διψάτε πιείτε λιγότερο από 2 λίτρα. Τόσο απλό!
2η Μέρα: Προσοχή στα αναψυκτικά και τα ποτά! Εάν πίνετε

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΔΥΜΩΝ ΤΗΣ "ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ".

Δελτίο τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγαπητοί συνδημότες,

Παρά το γεγονός ότι είχαμε την καλή διάθεση να δώσουμε πίστωση χρόνου στην νέα Δημοτική Αρχή, εν τούτοις αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε και να ενημερώσουμε τους συγχωριανούς μας, αλλά και όλους τους δημότες του Δήμου Ερμιονίδας ότι στο χωριό μας ήδη δημιουργήθηκαν δύο καινούριες παράνομες χωματερές.
Μία στην διασταύρωση του δρόμου για Σαλάντι (φωτο 1,2,3) από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής και η δεύτερη το πρωί της Τρίτης 23 Σεπτέμβρη 2014 απέναντι από την υπερχωματερή του Σταυρού σ ένα κρυφό σημείο στον παλιό αδιέξοδο δρόμο Λουκαϊτίου-Κρανιδίου, μέσα σε δασική περιοχή (φωτο 4,5,6).
Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι πολύ μεγάλος και θα πρέπει να επισημανθεί ότι η δεύτερη παράνομη χωματερή είναι μέσα σε δασική περιοχή με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Καλούμε την νέα Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει το πρόγραμμά της όπως το εξήγγειλε στην πλατεία του χωριού μας και να μην προβαίνει σε δημιουργία νέων παράνομων χωματερών.

Η Ομάδα Διδύμων της «ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»

1.   Αντουλινάκης Σπύρος
2.   Αντωνόπουλος Γιώργος
3.   Θεοδοσίου Νίκος
4.   Κουρτέση Κατερίνα
5.   Μπάρδη Αντωνία
6.   Οικονομόπουλος Αποστόλης
7.   Σερέτης Παναγιώτης

Δελτίο Τύπου για την Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Ερμιόνης "Βιτόριζα"Δελτίο Τύπου


Ο πολιτιστικός σύλλογος «ΒΙΤΟΡΙΖΑ», μετά την υπ’ αριθμών 13/2014 διάταξη του Ειρηνοδικείου Μάσσητος που επικυρώθηκε το από 7-5-2014 καταστατικό,   συγκαλεί ανοιχτή γενική συνέλευση την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο παλιό δημαρχείο Ερμιόνης, με θέματα:
1.       Εγγραφή μελλών
2.       Δήλωση υποψηφιοτήτων για το διοικητικό συμβούλιο
3.       Ορισμός ημερομηνίας εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίουΜετά τιμής
Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο

Τα πρόσωπα του χρόνου

(Η δική μας πολιτιστική κληρονομιά)

Οι φετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα εορταστούν στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014, με θεματική Τα πρόσωπα του χρόνου.
Πώς γεννήθηκε ο κόσμος, ποια ήταν η αρχή του και πώς αυτή προκλήθηκε; Ο άνθρωπος στην αρχή προσπάθησε με μύθους να δώσει μια λογική ή υπερφυσική εξήγηση σε ένα υπαρξιακό, όσο και φυσικό ερώτημα. Έτσι, έδωσε στο Χρόνο πολλά πρόσωπα και καταρχήν μια σειρά από ιστορίες. Ιστορίες για την αρχή και το τέλος του κόσμου, την αιώνια νεότητα, την περιοδικότητα των μεταβολών που αυτός προκαλεί.
Ο Χρόνος έγινε όμως και αντικείμενο της Επιστήμης. Ο σκοπός και πάλι ο ίδιος: η ερμηνεία του κόσμου. Αναζητώντας το «σωματίδιο του Θεού» στο υπέρτατο πείραμα του CERN, Επιστήμη και Μεταφυσική φανερώνουν τον κοινό τους στόχο, την αναζήτηση της φύσης του κόσμου, ξεκινώντας από την αρχή, το σημείο μηδέν.
Ο Χρόνος είναι παρελθόν, παρόν και μέλλον. Άλλοτε ρέει γρήγορα, άλλοτε πιο αργά, ή αλλιώς, αυτή είναι η αίσθησή μας. Ο χρόνος είναι σχετικός. Συμπυκνωμένος ή χαλαρός. Κερδισμένος ή χαμένος. Για να τον καταλάβουμε καλύτερα προσπαθήσαμε να τον μετρήσουμε με χίλιους δυο τρόπους: ημερολόγια, κάθε είδους ρολόγια, απλά και σύνθετα όργανα – πολλά από αυτά στραμμένα προς τον απέραντο ουρανό. Και πάντα υπάρχει η αγωνία ότι τελειώνει. Για οτιδήποτε έχει αρχίσει.
Ο χρόνος είναι βιολογικός. Ο χρόνος είναι κυκλικός. Ο χρόνος είναι κίνηση, μετασχηματισμός, εξέλιξη. Ο Χρόνος είναι μνήμη και άρα

«Αποζημίωση» της κυβέρνησης στη Μορέας ΑΕ για τον κεντρικό οδικό άξονα Πελοποννήσου λόγω... μειωμένης κίνησης

Επιπλέον 350 εκατομμύρια ευρώ ως "αποζημίωση" θα λάβει από την κυβέρνηση η κοινοπραξία Μορέας Α.Ε., συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Ιωάννου-Παρασκευαΐδη και Σ. Κόκκαλη, που κατασκευάζει τον κεντρικό οδικό άξονα Πελοποννήσου. Η κοινοπραξία εμφάνισε λογαριασμό με απώλειες 500 εκατ. ευρώ λόγω μειωμένης κίνησης. 
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή νέα συμπληρωματική σύμβαση του έργου. Η αποζημίωση έρχεται σε συνέχεια των πρόσθετων εργολαβικών αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ, για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.
Στην περίπτωση της Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας τα έργα δεν είχαν σταματήσει στα μέσα του 2011, αλλά προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς. Σήμερα απομένουν περίπου 6 χλμ. στην παράκαμψη της Καλαμάτας, το δύσκολο κομμάτι Παραδείσια-Τσακώνα και η διακλάδωση Λεύκτρο-Σπάρτη. Οι εργολάβοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι από το 2009 η κυκλοφορία έχει μειωθεί κατά 40%.
tvxs 

Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης πρόσκληση


Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών σε φιλανθρωπικές οργανώσεις στην Αργολίδα


Από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξεδόθησαν οι Κανονισμοί 913 και 932/14 που αφορούν την θέσπιση προσωρινών εκτάκτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών, μετά την επιβολή απαγόρευσης που επέβαλε η Ρωσία, στα προϊόντα προέλευσης Ε.Ε.

Η δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών είναι ένα από τα μέτρα στήριξης και δικαιούχοι αυτής είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίες εφ΄όσον ενδιαφέρονται για τα συγκεκριμένα προϊόντα, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για την έγκριση αναγνώρισής τους στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π. Ε Αργολίδας.

Η υπηρεσία βρίσκεται στο 1ο χλμ Ε.Ο Ναυπλίου – Ν. Κίου ( Διοικητήριο ΠΕ Αργολίδας)
Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση
Σπανός Κων/νος Τηλ. : 2752360252
Καραχάλιος Ηλίας >> : 2752360261
ή στην γραμματεία της υπηρεσίας Τηλ:
2752360257