Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Εθελοντισμός και καπελώματα

Όπως ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος μας κος Κούστας,
....Επειδή εμπνευστής και ο ιδρυτής του εθελοντικού κινήματος στην περιοχή μας είναι ο κος Καμιζής...,
θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως ο εθελοντισμός πέρα από την ανάγκη όλων μας για συμμετοχή και προσφορά στον τόπο του, ενισχύεται και από την έλλειψη  που δημιουργείται από  τα κενά στις υποχρεώσεις των αρμοδίων.
Αν λοιπόν οι ανάγκες που δημιούργησε ο κος Καμιζής και η παράταξή του για νοικοκύρεμα και καθαρισμό  ενίσχυσε την ανάγκη  για εθελοντισμό, τότε ναι είναι ο  ιδρυτής του!
Είναι πολλοί που αθόρυβα και αυθόρμητα προσφέρουν χρόνια τώρα, σε πολλούς τομείς και είναι προσβολή να τους  εκμεταλλευόσαστε  λέγοντας ότι δρουν μετά από παρακίνηση του "ιδρυτή του εθελοντικού κινήματος".
Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης
 μια ακόμα ομάδα εθελοντικής προσφοράς, χωρίς ιδρυτές και καπελώματα.

Εκδήλωση με τον Άγγελο Σιωρά, σήμερα στο Λαογραφικό Ερμιόνης


24η εκδήλωση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης "Απόστολος Γκάτσος"

Δευτέρα 26 Αυγούστου, 6.30 – 8:00 μ.μ.
 Ο καλλιτέχνης που ζωγράφιζε μπλε άλογα.
 Διαβάζουμε το βιβλίο του ΄Ερικ Καρλ, γνωρίζουμε το ζωγράφο Φραντς Μαρκ και ζωγραφίζουμε ζώα με το δικό του τρόπο.
Με την  Ελίνα Μπαϊρακτάρη
Στη βιβλιοθήκη. Για παιδιά  5-9 ετών. Χωρίς προεγγραφή.


Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη Συρία

Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στη Συρία το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Ο ελληνικός λαός πρέπει να προβληματιστεί και να απορρίψει τη γνωστή επικίνδυνη τακτική των ιμπεριαλιστών που οργανώνουν και αξιοποιούν προπαγανδιστική και παραπλανητική καμπάνια ενοχοποίησης της συριακής κυβέρνησης για τη χρήση χημικών όπλων, προκειμένου να δικαιολογήσουν στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας.
Στην  καμπάνια αυτή, και χωρίς αποδείξεις, πρωτοστατούν οι ΗΠΑ , η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, οι οποίες στηρίζουν τους λεγόμενους αντικαθεστωτικούς. Πρωτοστατούν δηλαδή οι δυνάμεις που επεμβαίνουν  στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας στο πλευρό των ενόπλων αντικαθεστωτικών, των κάθε λογής μισθοφόρων, τους οποίους τροφοδοτούν με οπλισμό για να προωθήσουν τα στρατηγικά τους σχέδια στην περιοχή.
Ο λαός θυμάται καλά ότι ίδια ή παρόμοια ιμπεριαλιστικά προσχήματα χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογηθούν οι πόλεμοι κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Λιβύης.
Πριν λίγους μήνες υπήρξαν βάσιμα στοιχεία που μαρτυρούσαν ότι με ευθύνη των λεγόμενων αντικαθεστωτικών ομάδων χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Συρία, αλλά το γεγονός αυτό αποσιωπήθηκε σκοπίμως.  
Το ΚΚΕ καταδικάζει την εξωτερική επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και των άλλων κρατών της περιοχής, καταδικάζει την προετοιμασία νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου και καλεί το λαό μας να απαιτήσει από την κυβέρνηση καμιά εμπλοκή της χώρας στους δολοφονικούς αυτούς σχεδιασμούς».
902.gr 

Ληστεία στην Εθνική Ερμιόνης

Με κινηματογραφικό  τρόπο οπλισμένοι άνδρες εισέβαλαν σήμερα το πρωί, για να ληστέψουν για άλλη μια φορά την Εθνική Τράπεζα της Ερμιόνης .
Άλλα στοιχεία δεν έχουν δοθεί από την αστυνομία που συνεχίζει τους ελέγχους.

Το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης

Πηγή:maccunion
Η σκαπάνη της αρχαιολόγου Αικατερίνης Περιστέρη έφερε στο φως τα τρία τέταρτα του μεγαλοπρεπούς μνημείου, το οποίο έχει περιστύλιο μήκους περίπου 500 μέτρων και ύψους τριών.
AmphipolisΓράφει ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Το μυστικό της Αμφίπολης

Κανείς δεν μπορεί να πει οτιδήποτε με κατηγορηματικό τρόπο, πριν μας ενημερώσουν επισήμως οι αρχαιολόγοι ότι άνοιξαν τον τάφο και ότι φώτισαν τα ευρήματα οι αχτίδες του Ήλιου της Μακεδονίας.
Η αρχική και πολύ προσεκτική εκτίμηση της αρχαιολόγου Αικατερίνης Περιστέρη είναι ότι ο τάφος ανήκει στη Ρωξάνη και στο γιο που απέκτησε με τον Μέγα Αλέξανδρο. Η ίδια είχε εκφράσει την εκτίμηση της, με κάθε επιφύλαξη, πριν από λίγο καιρό, στην 26η επιστημονική συνάντηση με θέμα «Το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη».
«Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για τον τάφο της Ρωξάνης και του Αλέξανδρου (γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου)», είχε πει χαρακτηριστικά.
Το μνημείο είναι καλυμμένο από ποταμίσια άμμο και κοκκινόχωμα, σχηματίζοντας ένα μεγάλο τύμβο που μοιάζει με λόφο. Αποτελείται από έναν εσωτερικό τοίχο από πωρόλιθο επενδυμένο με μεγάλα παραλληλόγραμμα κομμάτια θασίτικου μαρμάρου, διατηρημένο σε άριστη κατάσταση.

Το Λιοντάρι της Αμφίπολης στην κορυφή του τάφου

Amphipolis-12493752.limghandler
Ο αρχιτέκτονας Μ. Λεφαντζής κατάφερε και ταυτοποίησε τα μαρμάρινα κομμάτια που αποτελούν το βάθρο του Λέοντα της Αμφίπολης με τα κομμάτια της μαρμάρινης επένδυσης του τύμβου της Ρωξάνης. Σύμφωνα με την παρουσίαση της μελέτης του αρχιτέκτονα, το γνωστό σε όλους μας Λιοντάρι της Αμφίπολης και ο τάφος της Ρωξάνης και του μικρού Αλέξανδρου αποτελούσαν ένα ενιαίο μνημείο. Το Λιοντάρι τοποθετείται στο κέντρο και στο υψηλότερο σημείο του τύμβου.
Μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Κάσσανδρος είχε στείλει τη Ρωξάνη και το μικρό Αλέξανδρο στην Αμφίπολη, όπου στη συνέχεια τους θανάτωσε. Το ταφικό μνημείο κατασκευάστηκε από τον αγαπημένο αρχιτέκτονα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Δεινοκράτη.

Η ταφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου

«Οφείλουμε να είμαστε γενναίοι»

: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Ο πολυμεταφρασμένος έλληνας συγγραφέας μιλάει για το νέο μυθιστόρημά του
« Το ελάχιστο ίχνος »,
για το αλλόκοτο της καθημερινότητας
και για τον αγώνα που απαιτούν η τέχνη και η ζωή


Βαγγέλης  Χατζηγιαννίδης: «Οφείλουμε να είμαστε γενναίοι»
 
«Οταν γράφουμε είμαστε εκτός του κόσμου τούτου. Και όταν διαβάζουμε επίσης» λέει ο γάλλος κριτικός λογοτεχνίας Πιερ Ασουλίν. Αυτό μοιάζει να συμπυκνώνει απόλυτα την εμπειρία του αναγνώστη που πιάνει στα χέρια του ένα βιβλίο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη. Ταξιδεύει στους λαβύρινθους ενός ανεξερεύνητου, ημιφωτισμένου, απροσπέλαστου σύμπαντος. Εκεί ακριβώς που παραδέχεται ότι ταξιδεύει, γράφοντας, και ο ίδιος.

Ο έλληνας διεθνής συγγραφέας (τον περασμένο Μάιο απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο ετήσιο Θεατρικό Φεστιβάλ της Χαϊδελβέργης

π ρ ο σ ο χ ή

τραγικός θάνατος παιδιού καταγράφηκε δυστυχώς προ ημερών όταν ένα 7 μηνών αγοράκι, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών κατάπιε μία ταμπλέτα πλυντηρίου


Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό από ταμπλέτα πλυντηρίου και ήδη έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων για τον τόσο άδικο χαμό ενός μικρού παιδιού από ένα προϊόν που θα μπορούσε να τηρεί κάποιους κανόνες ασφαλείας ώστε να αποφευχθεί ο θάνατος του μωρού!

Το άτυχο αγοράκι ζούσε μαζί με τη μητέρα του σε άσυλο για κακοποιημένες γυναίκες. Η νεαρή μητέρα μία μέρα, έβαλε το καλάθι των άπλυτων ρούχων στο κρεβάτι και μέσα σε αυτό και τις ταμπλέτες με τις οποίες θα τα έπλενε.
Η άτυχη γυναίκα απομακρύνθηκε για λίγο από το παιδί για να φέρει κάτι και όταν επέστρεψε είδε τον μικρό να τρώει την ταμπλέτα.
Πανικοβλημένη κάλεσε σε βοήθεια αλλά όταν έφτασε στο νοσοκομείο το μωρό, άφησε την τελευταία του πνοή.

Εκπρόσωπος της εταιρίας που διαθέτει το συγκεκριμένο προϊόν στην αγορά, δήλωσε πως έμαθε την τραγική είδηση από τα media και εξέφρασε την λύπη του για τον άδικο χαμό του παιδιού. Τέλος, τόνισε πως η εταιρία πρόκειται άμεσα να λάβει σοβαρά υπόψη της την ασφάλεια του προϊόντος ώστε να μην συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

 
Έλλη Βασιλάκη

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Μας μετατρέπουν σε χωματερή της Ευρώπης. Αποκαλυπτικό βίντεο - ντοκιμαντέρ

Οι κυβερνήσεις κωφεύουν και εγκληματούν την ώρα που σπέρνουν οι νόμιμες και μη πηγές λίπανσης τον καρκίνο...

Πρόλογος: Αραχναίος

Αποκαλυπτικό το ντοκιμαντέρ Toxic Crisis του Ομήρου Ευαγγελινού. Εν μέσω κρίσης και το περιβάλλον είναι από τα πρώτα που πλήττονται μαζί με τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας.
Δείτε πώς η Γερμανία, χώρα υπόδειγμα ορθής οικολογικής διαχείρισης των απορριμάτων, προωθεί σε συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις πολιτικές που μετατρέπουν τη χώρα μας σε χαβούζα τοξικών αποβλήτων της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή που έρευνες ελληνικών πανεπιστημίων αποδεικνύουν πώς η Κρήτη και ο Θεσσαλικός κάμπος από μόνοι τους μπορούν να γίνουν πρότυπα αγροτικής παραγωγής και να θρέψουν δισεκατομμύρια ανθρώπων με κηπευτικά, δίπλα σε αγροτικές εκτάσεις τα τοξικά κάνουν πάρτι ανεξέλεγκτα. Θριάσιο πεδία, Βόλος, Χαλκιδική, Μεσόγεια, Φωκίδα και άλλες περιοχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Το νερό του Ασωπού ποτίζει με καρκίνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και όλους τους εν δυνάμει καταναλωτές των προϊόντων του. Καρκινογενέσεις, τερατογενέσεις και θηλυκοποιήσεις αρσενικών εμβρύων, μερικά από τα κρούσματα σε Λιόσια και άλλες περιοχές με χωματερές.
Αυτά και πολλές άλλες παγκόσμιες πρωτοτυπίες στη διαχείριση του περιβάλλοντος της νεοελληνικής πραγματικότητας με κόστος ανυπολόγιστο, τόσο οικονομικό αλλά κυρίως κοινωνικό.Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε από τη διαδικτυακή συχνότητα της ΕΡΤ χθες. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από την πρώτη στιγμή του μαύρου στις οθόνες μας συνεχίζουν να εκπέμπουν σήμα, κάνοντας πρόγραμμα ομολογουμένως ποιοτικότερο της κανονικής λειτουργίας της ΕΡΤ των τελευταίων ετών. Μέχρι χθες το σήμα της ΕΡΤ μετέδιδε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) η οποία σήμερα διέκοψε τη μετάδοση με το αιτιολογικό της λειτουργίας με ειδησεογραφικό πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ). Οι εργαζόμενοι συλλέγουν υπογραφές διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της EBU εδώ.

Η μετάδοση του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά από το The Press Project και στη σελίδα της Ελεύθερης ΕΡΤ των εργαζομένων.
 

μια κοινωνία μπορεί ν’ αλλάξει ΜΟΝΟ..

αν αλλάξουν εκείνοι που την κάνουν να είναι έτσι όπως είναι

 Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη

…Ζούμε σ’ έναν κόσμο, όπου δεν είναι όλα όπως θα έπρεπε να είναι. Αυτός όμως είναι ο μοναδικός που έχουμε. Καθώς δε οι άνθρωποι, όπως εμείς, τον έφτιαξαν έτσι όπως είναι, είμαστε οι μόνοι που θα μπορούσαμε να τον αλλάξουμε. Πρώτα θα έπρεπε βέβαια ν’ αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

Πώς όμως; Όσο παρηγοριόμαστε λέγοντας στον εαυτό μας ότι όλα είναι σίγουρα και στο σωστό δρόμο δε θα υπάρχει περίπτωση ν’ αναζητήσουμε έναν άλλο, καλύτερο δρόμο. Αλλά κι όταν επιτρέψουμε στο φόβο να βγει στην επιφάνεια, είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε έναν τέτοιο δρόμο όσο εξακολουθούμε να παρατηρούμε το χαοτικό πέρα-δώθε της κίνησης σ’ όλα τα δρομάκια, τους δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους αυτού του κόσμου πάντα είτε από πολύ μικρή είτε από πολύ μεγάλη απόσταση. Παραμένουμε δέσμιοι της προοπτικής που επιλέξαμε κατά περίπτωση. Ίσως βρείτε κι εσείς κάπου κοντά ένα λόφο, απ’ όπου όλα φαίνονται κάπως διαφορετικά…

Αν θέλετε πάντως μπορείτε να έρχεστε πότε-πότε στο δικό μου λοφάκι, το Βουνό των Αλόγων. Θα το βρείτε κάπου στο κέντρο της Γερμανίας. Μέχρι πριν λίγα χρόνια περνούσε ακριβώς από πάνω του ο μεθοριακός φράχτης και το χώριζε στα δύο. Η ανατολική του πλευρά είχε αποψιλωθεί τότε εντελώς. Για να υπάρχει ελευθερία βολής δεν αφέθηκε ούτε δέντρο όρθιο ούτε θάμνος. Στο μεταξύ ξαναφύτρωσαν οι πρώτοι θάμνοι και τα πρώτα δεντράκια και σε λίγο το Βουνό των Αλόγων θα ξαναβρεί την παλιά του όψη.
Ο δρόμος προς τα πάνω περνάει μέσα από έναν εγκαταλελειμμένο

το όλον ... !

Είναι θαυμαστό, και άξιο ίσως να καταγραφεί, το πόσες σκέψεις μπορεί να κάνει κάποιος αν καταφέρει να στραφεί εντός του, να έλθει «εις εαυτόν» και, με μια αποκαλυπτική κριτική διάθεση, να απεμπλακεί από την «προδιαγεγραμμένη» ροή των πραγμάτων. 
Είναι όπως ένας πίνακας ζωγραφικής, που όταν τον κοιτάς από πολύ κοντά, δεν διακρίνεις την αλήθεια του και βλέπεις μόνο μπογιά, χρώματα και ακανόνιστα σχήματα, ενώ αν απομακρυνθείς απ’ αυτόν ανακαλύπτεις το όλον.
Σκόρπιες σκέψεις, που αθροιστικά περιγράφουν κάτι. Και ερωτηματικά και διαπιστώσεις, υποκειμενικές και αντικειμενικές. Συνεχώς ανησυχώντας…
Πόσο επιτυχημένος είναι ο πολιτισμός μας, όταν στεκόμαστε αδιάφοροι μπροστά στον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων επάνω στην γη, ενώ συγκινούμαστε στην θέα ενός τραυματισμένου σκύλου;

Σκοτώνουμε για να φέρουμε την ειρήνη. Μας σκοτώνουν για να κερδίσουν την ειρήνη τους.
Στεκόμαστε με ασέβεια επάνω στον άνθρωπο, που πεθαίνει. Ορίζουμε εμείς το «πότε», με άλλοθι την ζωή του άλλου, ενώ δεν έχουμε την εξουσία της ζωής. Οι κραυγές για άλλη μια φορά θα απομακρύνουν την σύνεση.
Ζητάμε την ανακούφιση των άλλων, όχι για τους άλλους, αλλά για

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ζητάμε να μη σταματήσει η μετάδοση της ΕΡΤ από την EBU

Ζητάμε να μην σταματήσει η μετάδοση της ΕΡΤ από την EBU
Εμείς, ως υπεύθυνοι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αλλά και ολόκληρου του κόσμου) είμαστε βαθειά σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από την σημερινή ανακοίνωση της ΕΒU μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/08/ert-streaming-to-end-as-interim.html, με την οποία ανακοινώνει τη διακοπή της μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ.
Για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εχουν αποδείξει την αποφασιστικότητά και την αφοσίωσή τους παράγοντας και μεταδίδοντας 24ωρο Ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα. Και μάλιστα υψηλού επιπέδου!
Από την άλλη πλευρά, η αποκαλούμενη, Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ) είναι ένας παράνομος "φορέας- φάντασμα", μια ενδιάμεση τηλεόραση που το μόνο που κάνει είναι να τροφοδοτείται "παρασιτικά" από το αρχείο της ΕΡΤ.
Κάνουμε επείγουσα έκκληση σε εσάς, ως Πρόεδρο της EBU, να μην σταματήσετε τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ και να την κρατήσετε ζωντανή μέσα από τους δορυφόρους της EBU, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

κουβέντα να γίνεται...

 
Η κουβέντα ακούγεται σε οικογενειακά τραπέζια, μεταφέρεται σε θλιμμένες παρέες, ενίοτε καταλήγει και μονόλογος. Το ερώτημα είναι ποια γενιά πληρώνει τα σπασμένα. Οι 50άρηδες; Οι μεσήλικοι; Οι πιτσιρικάδες;

Μια καλλιτεχνική απεικόνιση του καβγά των γενεών από τον εικονογράφο Γιώργο Γούση.
Ο 20άρης: Οταν και αν υπάρξει ανάπτυξη, θα έχει ήδη εργασιακή εμπειρία./ Παρατείνεται η εξάρτησή του από το σπίτι και την οικογένεια. Η ανεργία στους κάτω των 24 ετών άγγιξε το 43,5%.
Ο 30άρης: Λόγω εμπειρίας θα εξακολουθεί να βρίσκει δουλειές, αλλά όχι αυτές που θα ήθελε και με τον μισθό που θα ήθελε./ Οι προτεραιότητές του γίνονται επιβίωσης και όχι προόδου. Η ανεργία στους κάτω των 34 ετών έφτασε το 24,9%.
Ο 40άρης: Εχει περισσότερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους

23η εκδήλωση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης "Απόστολος Γκάτσος"

Πέμπτη 22 Αυγούστου,  7.00 – 8:30 μ.μ.
΄Ελμερ, ο παρδαλός ελέφαντας
 Διαβάζουμε τις περιπέτειες του ‘Ελμερ του Ντέιβιντ Μακ Κι, εκδ.Πατάκη, και φτιάχνουμε έναν τεράστιο παρδαλό ελέφαντα
 Με την  Ιωάννα Δρούγκα
Στη βιβλιοθήκη.  Για παιδιά 4-8 ετών Χωρίς προεγγραφή
Ο κόσμος στη βιβλιοθήκη μας είναι πολύχρωμος!
Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης,Δημιουργικότητας,Καινοτομίας.

" Για μια ποιητική τέχνη "


Αχ θεούλη μου,
τι ωραία που θα ΄ταν να ΄γραφα ένα ποιηματάκι

Μπα! Να ένα που περνάει τώρα δα απο μπροστά μου
Ψιτ ψιτ ψιτ

Έλα εδώ χρυσό μου να σε εμπλέξω
Στο ίδιο περιδέραιο με τ΄αλλα μου ποιήματα

Έλα εδώ να σε εμπήξω
Στο οικοδόμημα των Απάντων μου

Έλα εδώ να σε εμπαταδώσω
Και να σε ενομοιοκαταλήξω
Και να σε ερρυθμολογήσω
Και να σε ελλυρικοποιήσω
Και να σε εμπηγασεύσω
Και να σε ενστιχώσω
Και να σε εμπεζολογήσω

Να πάρει η ευχή

Την κοπάνησε


Raymond QueneauBy
 
Έλλη Βασιλάκη 

Επίσκεψη Κοδέλα στο Πόρτο Χέλι

Επίσκεψη στο Πόρτο Χέλι πραγματοποίησε ο Βουλευτής Αργολίδας (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης Κοδέλας συνοδευόμενος από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την Ερμιονίδα και την Επίδαυρο.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ περιηγήθηκε στην έκθεση «Γεύσεις και Όψεις» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και επισκέφθηκαν τη Λαογραφική Έκθεση που οργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Πορτοχελίου «Φάρος», στο κτίριο Μίληση.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Δύο μήνες καλοκαιρινής εκστρατείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος»Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας Αλληλεγγύης                                                                                                                                                                              Πολιτισμού Παιδείας  Δήμου Ερμιονίδας
     
  ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ 
Ο κόσμος στη βιβλιοθήκη μας είναι πολύχρωμος!                                                                                                                   
 Δύο μήνες καλοκαιρινής εκστρατείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης                               «Απόστολος Γκάτσος».
Αρχίσαμε στις 14 Ιουνίου και ήδη έκλεισαν  δύο μήνες εκδηλώσεων για παιδιά και εφήβους. Προσπαθούμε να αναδείξουμε μιαν  άλλη  οπτική για την ύπαρξη και τη  χρήση των βιβλιοθηκών σήμερα, που  έχει σχέση με την  … ανάσα ζωής  που όλοι δικαιούμαστε, με το δικαίωμα στη μάθηση ,στην πληροφόρηση, το δικαίωμα στη συμμετοχή, στη σκέψη, στη δημιουργία, στη χαρά.                                                                                                                                                          Αυτό το καλοκαίρι καταβάλλουμε προσπάθεια  για την πραγματοποίηση δράσεων διασκέδασης  και μάθησης, που να τις χαρακτηρίζουν  εξ ίσου η ποιότητα και η φρεσκάδα,  προσπαθήσαμε πράγματι το γκρι της  ζωής όλων μας  να μετατραπεί  σ΄ ένα  πολύχρωμο ορίζοντα ελπίδας.
Οι εθελοντές, που ανέλαβαν τις παρουσιάσεις των θεμάτων και όλη την εργασία υποστήριξης, υπερέβαλαν σε ζήλο  και  το αποτέλεσμα είναι ο ενθουσιασμός και η αγάπη  που μας περιβάλλει από μικρούς και μεγάλους.
Στο διάστημα αυτό έγιναν 21 εκδηλώσεις, απασχολήσαμε δημιουργικά 587 παιδιά,  παρευρέθηκαν  262 ενήλικες, 495 άτομα δανείστηκαν από τη συλλογή μας  857 βιβλία.                                                                                                                                                       
  Ευχαριστούμε το Future Library- ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος  και τους πολύτιμους συνεργάτες  του,  για την έμπνευση και το σχεδιασμό της καλοκαιρινής εκστρατείας , τη στήριξη και  τις  χορηγίες του στη βιβλιοθήκη μας.                                                                                                 
 Συνεχίζουμε. 
΄Εχουμε  άλλωστε  ακόμη  ένα μήνα  διαδρομών  με ...πυξίδα τη βιβλιοθήκη.              Ελάτε να προσθέσετε τη δικιά σας απόχρωση στον πολύχρωμο κόσμο!  
                                                   Η εθελοντική ομάδα της βιβλιοθήκης. 18-8-13     
Κείμενα και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μας θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας             www.dbe.gr  , και φωτογραφίες στο  http://www.flickr.com/photos/97631308@N03/