Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ της κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη


Παραδόθηκαν  σήμερα 11/12/2020 από την Κοινότητα μας τα Χριστουγεννιάτικα δώρα της αγαπητής  συμπολίτισσας μας κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη   για τους μαθητές  των σχολείων της πόλης μας και των  Σχολείων  Ηλιοκάστρου και Θερμησίας

Η κοινότητα μας εκ μέρους όλων των μαθητών , των γονέων τους  και του εκπαιδευτικού- παιδαγωγικού προσωπικού  ευχαριστεί τους δωρητές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ταχ. Δ/νσης: Ερμιόνη

Ταχ. Κώδικ: 21051

Τηλ.2754360219

e-mail proedroske@gmail.com

Πληρ.: Γανώσης Ιωσήφ

Κινητό:6974349663

e-mail iosifganosis@gmail.com

                                                                        ΠΡΟΣ: –MOTOR OIL

Υπόψη 

  • κ.κ. Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Θέμα: «Δώρα Χριστουγέννων 2020».

 

Αξιότιμοι Κύριε Βαρδή και Κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη,

Μας γοητεύει και μας ενθουσιάζει το γεγονός ότι παρά την πολυάσχολη και πολυδιάστατη δραστηριότητα  του επιχειρηματικού, του πολιτιστικού και κοινωνικού σας έργου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με Ελλαδικές και παγκόσμιες τιμητικές διακρίσεις και για το 2020 για άλλη μία φορά δεν αμελήσατε και συνεχίζετε να ενδιαφέρεστε για την χαρά και την ποιότητα ζωής των μαθητών της ιδιαίτερης πατρίδας σας.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΔΕΥΑΕΡ


Παρασκευή 11/12/2020

Προς 

Πρόεδρο και ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α.Ε.Ρ

 

ΘΕΜΑ : ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΔΕΥΑΕΡ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΕΕΣ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΓΝΩΣΤΗ» ΜΕΘΟΔΟ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ

 

Σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 συνεδριάζει δια περιφοράς το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ με 19 θέματα ημερήσιας διάταξης , επί των θεμάτων εμείς θα καταψηφίζουμε συγκεκριμένες τεχνικές εκθέσεις οι οποίες δρομολογούν νέες περιττές και αλόγιστες δαπάνες που κατασπαταλούν το χρήμα των δημοτών μας. 

Μια επιχείρηση που ζει με δανεικά, είναι διασωληνωμένη για χρόνια , που ζητά συνεχώς οικονομικές ενισχύσεις δεν μπορεί να μοιράζει χρήμα σε τρίτους για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες και πολιτικά γραμμάτια.

Συγκεκριμένα μας προτείνουν 

Α) να δοθούν 4.970 ευρώ σε εξωτερικό συνεργάτη για προσφορά υπηρεσιών σύνταξης τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού για το Ο.Ε 2021,μια υπηρεσία , μια δαπάνη που ποτέ δεν είχε δοθεί από την ίδρυση  της ΔΕΥΑΕΡ μέχρι σήμερα.  Τόσα αιρετά στελέχη διαθέτει ο Δήμιος μας και η ΔΕΥΑΕΡ , τόσα διοικητικά στελέχη και σύμβουλοι απαρτίζουν τις υπηρεσίες του Δήμου και της επιχείρησης , δεν μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να συνταχθεί έγκυρα και έγκαιρα το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός  της ΔΕΥΑΕΡ για τον επόμενο χρόνο πρέπει να αναζητηθούν τρίτοι για να πραγματοποιηθεί αυτή η αναγκαία «δουλειά» τη τελευταία στιγμή, στην εκπνοή του χρόνου.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Βασίλειος Γκάτσος:Ευκαιρία που αφήσαμε να χαθεί.


Η  Ναυμαχία της Σαλαμίνας και η συμμετοχή των Ερμιονέων.


Το 2020 γιορτάσαμε τα 2500 χρόνια της ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Η Ερμιόνη έστειλε 3 τριήρεις. Τα πλοία που έστειλαν οι μικρές ναυτικές πόλεις (το ανώτερο, 10 η Επίδαυρος) ήσαν 46, άρα η Ερμιόνη με τα 3 πλοία είχε μερίδιο 7.5% στη συμμετοχή «των μικρών».
Συνολικά 21 ναυτικές πόλεις έστειλαν πλοία.

Θα περιμέναμε η Επιτροπή Εορτασμού να άφηνε κάποιο «σημαδιακό» έργο στις 21 αυτές πόλεις, ως ανάμνηση του εορτασμού των 2500 χρόνων, πέρα από ομιλίες, παραστάσεις κ.λ.π., κάτι που νομίζω δεν συνέβη, τουλάχιστον δεν συνέβη στην Ερμιόνη.
Κατά τον Νοέμβρη πρότεινα γραπτώς και δημοσίως, έστω και στην εκπνοή των εορτασμών, να ζητήσουμε από την Επιτροπή των Εορτασμών την έρευνα και αποτύπωση των εν σειρά αυλακώσεων σε ένα επιπεδοποιημένο ύφαλο στη θέση Μαγγούλα, όπου βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα η προϊστορική Ερμιόνη. Πιθανώς απομεινάρι νεωσοίκων και νεωρίων.
Δεν έγινε τίποτα.


Τριήρης Ολυμπιάς
Έτσι, ας ρίξουμε μια εορταστική ματιά στο τι σημαίνει για την Ερμιόνη η αποστολή των τριών πλοίων στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, και τι ναυτική υποδομή προϋποθέτει μια τέτοια αποστολή. Πλήθος στοιχείων αντλούνται από το εξαίρετο βιβλίο του αρχαιολόγου (επιτίμου Εφόρου Αρχαιοτήτων της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών – Κλασσικών Αρχαιοτήτων) Γεωργίου Σταϊνχάουερ*  «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ», Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΗΜΑ, Αθήνα 2001.

στήριξη των επιχειρήσεων που ζημιώθηκαν


Κρανίδι, 10.12.2020

Ανακοίνωση

Είναι γεγονός πως η δεύτερη φάση της πανδημίας που έπληξε την χώρα μας ζημιώνει στο μέγιστο βαθμό και τους επιχειρηματίες του τόπου μας δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας.

Ως Δημοτική Αρχή, κατά την περίοδο που πραγματοποιήθηκε το πρώτο γενικό lockdown, εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία προχωρήσαμε με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε οικονομικές ελαφρύνσεις για τις πληττόμενες από τον κορωνοϊό επιχειρήσεις εκείνης της περιόδου.

Υποβολή πρότασης του Δήμου Ερμιονίδας στο Πράσινο Ταμείο για το «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)»

Κρανίδι, 10.12.2020

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Ερμιονίδας υπέβαλε πρόταση στην Πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου για χρηματοδότηση της εκπόνησης του «Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)» μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020» με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων για τα έτη 2020 – 2022, στο πλαίσιο της προώθησης της ηλεκτροκίνησης που η κεντρική διοίκηση έχει νομοθετήσει. (Ν.4710/2020 ΦΕΚ 142/Α/23.07.2020).

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Στο νοτιά


 

Τάσος Τόκας: 5 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Δυστυχώς αλλά για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος δεν απαντά επί της ουσίας, αποσείει τις ευθύνες του και προσπαθεί να δικαιολογήσει χωρίς επιχειρήματα την από μέρους του υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρέπει λοιπόν επιτέλους να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Δήμαρχο επί της ουσίας:

1. Πάρθηκαν ή όχι όλες οι αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας για προτάσεις έργων προς χρηματοδότηση από τον Μάρτιο και μετά;

2. Είναι ή όχι υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου η απλή ενημέρωση του ανώτερου θεσμικά οργάνου για τις αποφάσεις των άλλων οργάνων του Δήμου χωρίς αυτό να έχει συμμετάσχει σε καμία φάση της διαδικασίας;

3. Υπάρχει ή όχι ειδική Ομάδα Έργου, με αντικείμενο την ιεράρχηση και την υποβολή προτάσεων εκ μέρους του δήμου ή απλώς αποφασίζει ο Δήμαρχος, εκτελεί η Τεχνική Υπηρεσία και αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή; 

4. Υπάρχει ή όχι η δυνατότητα βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, η Οικονομική Επιτροπή με ειδική απόφαση της που λαμβάνεται ομόφωνα να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητάς της στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητά του;

5. Μπορεί ναι ή όχι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας να αντικαταστήσει την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου;


Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡευαισθησία - κινητοποίηση - Α Ν Α Γ Κ ΗΗ έλλειψη αίματος κοστίζει ζωές!

Τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν τα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο περιγράφει με επιστολή του το Δ.Σ. ΠΑΣΠΑΜΑ (Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο). Η ΕΣΑμεΑ προσυπογράφει κάθε μέτρο που προτείνει ο Σύλλογος για να λήξει άμεσα αυτή η ζοφερή κατάσταση.

Με τις ακυρώσεις να αυξάνονται εθελοντικών αιμοδοσιών να αυξάνονται, λόγω του λοκτντάουν, οι ζωές των ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο αλλά και όλων των πολιτών που έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο Νόμος ορίζει ρητά ότι αρμόδια να αποφασίζει για την υποβολή χρηματοδοτικών προτάσεων είναι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας

Κρανίδι, 09.12.2020

Ανακοίνωση

Η ανακοίνωση της 1ης ολοκληρωμένης υποβολής πρότασης από τον Δήμο Ερμιονίδας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για τον προσεισμικό έλεγχο σχολικών και δημοτικών κτηρίων, δήθεν εξέπληξε τον κ. Τόκα, ο οποίος με επιστολή εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την όλη διαδικασία, αφού το συγκεκριμένο θέμα δεν ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και η σχετική απόφαση πάρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή.

Η στάση του κ. Τόκα είναι καθαρά υποκριτική και προσχηματική, εφόσον γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Νόμος 4674/2020 ορίζει ρητά ότι αρμόδια να αποφασίζει για την υποβολή χρηματοδοτικών προτάσεων είναι η Οικονομική Επιτροπή, η οποία για τον Δήμο Ερμιονίδας είναι επταμελής και σε αυτή εκπροσωπούνται η μείζων και η ελάσσων αντιπολίτευση.

Τι να κάνουμε κ. Τόκα;

Επανάληψη Απολυμάνσεων στον Δήμο Ερμιονίδας

Κρανίδι, 08.12.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ερμιονίδας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνει όλα τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση και την μη εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19.

Η προάσπιση της υγείας των πολιτών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα εκπονήσαμε πρόγραμμα για την επανάληψη των απολυμάνσεων όλων των Δημοτικών Κτιρίων του Δήμου μας, και ήδη εκτελέσθηκε από την ανάδοχο εταιρεία η πρώτη φάση των απολυμάνσεων.

Η Δημοτική Αρχή παραμένει σε διαρκή επαγρύπνηση. Υπενθυμίζουμε στους δημότες μας ότι πρέπει να προσέχουμε και αδιαπραγμάτευτα να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Γραφείο Δημάρχου

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Τ.ΛΑΜΠΡΟΥ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΟΥ COVID-19 ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Τρίτη 08/12/2020

Προς 

Την Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Α. Αντωνοπούλου

Κοινοποίηση

Γραφείο Δημάρχου

κ. Γ. Γεωργόπουλου

 

ΘΕΜΑ : ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΟΥ COVID-19 ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

 

Κυρία Πρόεδρε 

Στο σημερινό μας δημοτικό συμβούλιο , το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 05:30μμ ζητώ να εισάγετε ως έκτακτο θέμα στο δημοτικό μας συμβούλιο , σχετικά με ενημέρωση και επιβολή μέτρων υπέρ των επιχειρήσεων που πλήττονται από την Β’ φάση της πανδημίας. 

Ζητώ από τον Δήμαρχο κ. Γ. Γεωργόπουλο , να μας ενημερώσει για τις ενέργειες του και τις πρωτοβουλίες της διοίκησης σχετικά με το θέμα , τις ενέργειες που έχουν γίνει , και ποιες πρόκειται να γίνουν. Εμείς προτείνουμε ο δήμος μας με την σημερινή απόφαση , απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου , να πάρει γενναίες αποφάσεις για να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές , κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους από τον covid -19. 

Σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση , πολλοί δήμοι έχουν προχωρήσεις σε μια σειρά μέτρων που ανακουφίζουν τις επιχειρήσεις τους δίνουν το απαραίτητο οξυγόνο για να αντέξουν σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία.

Η απόφαση μας πρέπει να έχει σχέση με απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών καθαριότητα και φωτισμού, μη καταβολή τελών από παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων , με την μη καταβολή του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων τους, με μη επιβολή προσαυξήσεων και δυνατότητα πολλαπλών δόσεων πληρωμών. 

Κυρία Πρόεδρε 

Προτάσεις που κατατέθηκαν από την Εταιρεία Μελετών Ερμιονίδος για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Η Εταιρεία Μελετών Ερμιονίδας, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, αφού συνήλθε και αποφάσισε να μοιραστεί με τα τοπικά ιστολόγια τις προτάσεις που αποφάσισε, κατέθεσε με ηλεκτρονικό μήνυμα στην επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας που έχει συσταθεί για τις επετειακές εκδηλώσεις από τα 200 χρόνια της επανάστασης, είναι στην ευχάριστη θέση να επικοινωνήσει μαζί σας εκείνα που πρότεινε:

-Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά & μεγάλους με τίτλους: 

Α)«Η θυσία του Γιάννη Μήτσα υπέρ πίστεως και πατρίδος»
Β)
«Η Άλωση του Παλαμηδίου, 30-11-1822, και η συμβολή του Σταμάτη Μήτσα»
Γ)
«Τα σωζόμενα κτίσματα των Μητσαίων» 

Σκοπός των ανωτέρω δράσεων είναι: 

1.Ευαισθητοποίηση σε θέματα τοπικής ιστορίας

2. Ιστορική γνώση και καλλιέργεια κριτικής σκέψης 

3. Διαμόρφωση της ιστορικής συνείδησης

4.Γνώση και αξιολόγηση των επιλογών και των πράξεων ανθρώπων, που στη συνέχεια αποκαλούνται «ήρωες»

5.Σύγκριση ιστορικών γεγονότων με την αναπαράστασή τους στη λογοτεχνία και τις εικαστικές τέχνες

6.Συμβολή από το σωματείο μας, στην οικοδόμηση της τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας σε ανθρώπους κάθε ηλικίας

7.Οικοδόμηση της ιστορικής γνώσης

Τέλος, προτάθηκε να αποπληρωθούν από το Δήμο Ερμιονίδας,
 τα έξοδα του επόμενου τεύχους του περιοδικού: "Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα", το οποίο θα αφιερώνεται - περιεχόμενο εξ ολοκλήρου - σε ιστορικά στοιχεία που αφορούν την επέτειο και τη σημασία της Ερμιονίδας στην εξέλιξη της επανάστασης.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα Προγράμματα βασίζονται σε κείμενα που προκύπτουν από την ιστορική έρευνα των: Γιάννη Σπετσιώτη-Τζένης Ντεστάκου και είναι δημοσιευμένα.
 
Εκ μέρους του Δ.Σ. της Εταιρείας Μελετών Ερμιονίδας,
ο γραμματέας, Κωστής Σκούρτης

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ) και το βιβλιάριο όλων των Ιπποειδών (αλόγων, γαϊδουριών, μουλαριών)https://pfpo.gr

Ως Ως Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, χαιρετίζουμε, έστω και με σημαντική 10ετή καθυστέρηση, την θέσπιση ειδικού θεσμικού πλαισίου για την προστασία των Ιπποειδών στη χώρα μας εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η εναρμόνιση της Ελλάδας με την σχετική Κοινοτική Οδηγία, καθιστά επιτέλους νομικά υποχρεωτική την ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ) και το βιβλιάριο όλων των Ιπποειδών (αλόγων, γαϊδουριών, μουλαριών) στη χώρα μας, καθώς και την καταχώρησή τους στην ηλεκτρονική βάση του ΥΠΑΑΤ. Έτσι, ώστε να μην συνεχίζεται άλλο η αθρόα εγκατάλειψή τους ανεύθυνα, μόλις αρρωστήσουν ή γεράσουν, και να ταυτοποιείται άμεσα ο ιδιοκτήτης.

Τ.ΤΟΚΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου  2020

ΠΡΟΣ

κ. Γεωργόπουλο Ιωάννη

Δήμαρχο Ερμιονίδας

Κοινοποίηση:

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου,

Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων,

Πρόεδροι Κοινοτήτων

ΘΕΜΑ: Οι υπέρμετρες αρμοδιότητες (έως και αντισυνταγματικές) της Οικονομικής Επιτροπής δεν πρέπει να υποβαθμίζουν τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. 

   κ. Δήμαρχε,

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση σας,  της 4ης/12/2020,  για την υποβολή πρότασης του Δήμου  Ερμιονίδας   στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.

Και ένιωσα έκπληξη όχι γιατί διαφωνώ για προτάσεις έργων προς χρηματοδότηση, που τόσο   ανάγκη έχει ο Δήμος μας, αλλά για την από πλευρά σας υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και του ρόλου που αυτό έχει στην συνείδηση των δημοτών. Το συγκεκριμένο θέμα, όπως και άλλες προτάσεις, δεν ήρθε ποτέ στο κατεξοχήν αντιπροσωπευτικό όργανο του Δήμου μας για να ληφθεί  σχετική απόφαση, αφού αυτό έγινε από την 7μελή Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε).

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

"ΤΟ ΣΠΙΡΤΟ" Μαθητικό Περιοδικό ΓΕ.Λ. Ερμιόνης. Χαρείτε την ανάγνωσή του ηλεκτρονικά


Γ.Ε.Λ. Ερμιόνης

Όταν η διάθεση των εκπαιδευτικών λειτουργεί παραινετικά και ενθαρρυντικά, είμαστε σε καλό δρόμο. Όταν, όμως, η προθυμία και η δημιουργικότητα των μαθητών κορυφώνονται, αυτός ο δρόμος δεν μπορεί παρά να οδηγεί στο φως, τη χαρά, την πληρότητα! Η συγγραφική ομάδα «Του Σπίρτου» κατάφερε ξανά να ξεπεράσει τον εαυτό της. Παρά τις δυσκολίες, την καθημερινή πίεση, το ασφυκτικό πρόγραμμα, τις προσωπικές ανάγκες και τις αναμενόμενες διαφωνίες, δημιούργησε κάτι που νομίζουμε ότι αξίζει να το προσέξει κανείς. Γιατί είναι η προσπάθεια των παιδιών να εκφραστούν, να δουν τη δουλειά τους αποτυπωμένη και να βρίσκει ανταπόκριση, να ξεχωρίσουν. Πατούν στο δεδομένο χώμα τους για να ανθίσουν, και αξίζουν το χαμόγελο και τον έπαινο. “Οι ρίζες είναι για να βγάζουμε κλαδιά, και όχι να επιστρέφουμε σε αυτές”. Ας τα αφήσουμε, λοιπόν…
Μπορείτε να χαρείτε την ανάγνωση του μαθητικού μας περιοδικού ηλεκτρονικά προς το παρόν, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και σε έντυπη μορφή. Όταν επιστρέψουμε στο σχολείο μας, ένα τεύχος θα σας περιμένει!

TO SPIRTO_2020_SMALL (1)

Μένουμε σπίτι και γυμναζόμαστε online δωρεάν... Πρόγραμμα άθληση για όλους.


Δεδομένης της κατάστασης που ζούμε και μετά την προτροπή των νέων μέτρων για το covid19 να παραμένουμε όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο στο σπίτι, η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Ερμιονίδας αποφάσισε με την στήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το πρόγραμμα άθληση για όλους όπου γινόταν σε διάφορες αίθουσες των κοινοτήτων του δήμου να συνεχίσει μέσω ζωντανής σύνδεσης διαδικτύου με την πλατφόρμα του ΖΟΟΜ δωρεάν. 

Το πρόγραμμα ξεκινάει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και θα υλοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή στις 18:00, έως νεωτέρας των μέτρων. 

Η γαζία

 


της οικίας Τράκη.

Εκτός από το σπίτι, ομορφαίνει και το δρόμο χρόνια τώρα.

Μοσχοβολάει η γειτονιά όταν περνάς, πόσες κατακίτρινες ανθισμένες μπαλίτσες της έχουμε κόψει.

Ένα κλαδάκι της  στολίζει το ιστολόγιο.


Από πάνω μας ήταν η γαζία, κι όταν ήταν ανθισμένη, η αυλή μοσκομύριζε. Αγαπούσα πολύ τα ευωδάτα κίτρινα λουλούδια της, τα 'βαζε η μητέρα μου στις κασέλες και τα σώρουχά μας, τα σεντόνια μας, όλη μου η παιδική ηλικία μύριζε γαζία.” 

'Εγραψε ο Καζαντζάκης για τη μάνα του, στο απόσπασμα από την  «Αναφορά στο Γκρέκο».


Ταινία του Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου Αργολίδας βραβεύτηκε απο τον Ο.Η.Ε.


Με τίτλο "Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το πιστέψεις.!" η ταινία του Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου Αργολίδας βραβεύτηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε) στο φεστιβάλ κινηματογράφου που διοργανώνει (PLURAL+ Youth Video Festival) με το βραβείο 2020 MediaB PLURAL+ Award!

Ανάμεσα σε εκατοντάδες ταινίες από όλο τον κόσμο (πάνω από 70 χώρες συμμετείχαν), η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από σημαντικούς ανθρώπους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία των Πολιτισμών (UNAOC) και του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (IOM) επέλεξε την ταινία από τη χώρα μας για το μήνυμα που στέλνει περί ισότητας των φύλων.

Μέσα σε λιγότερα από δύο λεπτά, οι μαθητές του σχολείου θίγουν το πάντα διαχρονικό ζήτημα του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία και τα εμπόδια που συναντά για επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση. 

Περισότερα: www.notospress.gr