Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Γιάννης Γεωργόπουλος προς δήμαρχο Ερμιονίδας

ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ !


Σε ένα κείμενο του οποίου ο συντάκτης βρίσκετε εκτός τόπου και χρόνου δεν χωράει καμία απάντηση. 
Επειδή όμως ο συντάκτης του κειμένου έχει τρεις στόχους, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω με λίγα αλλά ξεκάθαρα λόγια. 
Πρώτος στόχος του συντάκτη, εν προκειμένω του Δημάρχου Ερμιονίδας Δ. Σφυρή, είναι να δημιουργήσει για τον ίδιο συνειδησιακά άλλοθι και για την “αυλή” του προστατευτικά αναχώματα. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις έχουν ανεξαρτητοποιηθεί δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι από την παράταξη του Δημάρχου ενώ επί διόμυσι χρόνια, μία Σύμβουλος της πλειοψηφίας απέχει από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η παράταξη του Δημάρχου έχει 13 Συμβούλους! Είναι μια παράταξη ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .
ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΕ ΚΑι ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΛΑΙΚΙΖΕΤΕ.
Στα 3 χρόνια αποδείξατε ότι είστε ανίκανοι να διοικήσετε.
Σεβαστείτε τους συμπολίτες μας ...
Σεβαστείτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες,που παλεύουν στη σημερινή κατάσταση να ανταπεξέλθουν για να εξυπηρετήσουν τους δημότες και να αλλάξουν την εικόνα του Δήμου για το καλό του τόπου.
Σεβαστείτε τον καθημερινό, ακούραστο αγώνα μας να λύνουμε τα προβλήματα δεκαετιών, που άλλοι κυβερνήσατε δημιουργώντας τον πελατειακό Δήμο με σκάνδαλα,κοινωνική αδικία και άλλοι που είσαστε εκτός Δήμου είσαστε παντελώς αδιάφοροι.
Αναλογιστείτε τι θα κάνατε αν διοικούσατε, αυτή τη στιγμή, εφ´όσον είσαστε επικεφαλής παρατάξεων.
Τρία χρόνια χωρίς καμία πρόταση.!!!!!
Δυστυχώς η στάση σας τα τρία χρόνια είναι μια πολεμική χωρίς να συμβάλλετε στην επίλυση των προβλημάτων.
Μοναδικός σας στόχος είναι να ακυρώνετε και να καθυστερείτε τα έργα που χρόνιζαν διότι η υλοποίησή τους σας απομακρύνει από την καρέκλα.
Προβλήματα όπως τα σκουπίδια, μαρίνες, τουριστική ανάπτυξη, νερό, αποχέτευση, σχολεία, χωματερές, δίκτυα ύδρευσης, αποκαταστάσεις βλαβών, οδοποιία,έσοδα, βιωσιμότητα του Δήμου, κοινωνική δικαιοσύνη, τα πολεμάτε έχοντας μοναδικό στόχο την καρέκλα.
Οι δημότες βλέπουν τα έργα,καταλαβαίνουν και βοηθούν την προσπάθειά μας.
Ο Δήμος Ερμιονίδας καταξιώνεται και εδραιώνεται για πρώτη φορά στους υγιείς, αναπτυσσόμενους και παραγωγικούς Δήμους της χώρας.


Spetses mini Marathon 6-8/10

Η εταιρεία Communication Lab, σε συνεργασία με τον Δήμο Σπετσών διοργανώνει από το 2010 το αθλητικό γεγονός  που έγινε θεσμός.

Πρόγραμμα Διοργάνωσης

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 (Παραλία Αγίου Μάμαντος)
17.00: Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας 150 μ. & 300 μ.
17.30: Τελετή Απονομής για τον Παιδικό Κολυμβητικό Αγώνα
18.00: Sunset Yoga για τους συμμετέχοντες από τα Holmes Place

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017
09.25: Συνάντηση κολυμβητών 3.000 μ. στη Ντάπια για μεταφορά στην Κόστα
09.30Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλους Σπετσών 5.000 μ.: Εκκίνηση – τερματισμός παραλία πλατείας Ποσειδωνίου
11.00: Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλους Σπετσών 3.000 μ.: Εκκίνηση παραλία Κόστας – τερματισμός παραλία πλατείας Ποσειδωνίου

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για βυζαντινη μουσικη


ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
 ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
 ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΥΔΡΑΣ ΣΠΕΤΣΩΝ ΑΙΓΙΝΗΣ
 ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ

ΑΠΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ
ΤΗΛ. 2754031045 ΚΑΙ 6972664449

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΠΡΩΤ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜΠΕΛΑΣ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣΥΕΡ : Ερώτημα προς Δ. Σφυρή

Κύριε Δήμαρχε, μετά από όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, προστάτευσε τα συμφέροντα των Δημοτών, μην πληρώνεις την εταιρία και κάλεσέ την άμεσα να διορθώσει αυτή τα λάθη που διέπραξε και όχι οι Δημότες μας.
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
η διπροσωπία και η διγλωσσία του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Σφυρή έχει ξεπεράσει κάθε όριο αλήθειας, λογικής και νομιμότητας.
Και το ερώτημά μου είναι, πως θα μπορέσει να πείσει ο κ. Δημήτρης Σφυρής τους Δημότες μας ότι αυτή του η ενέργεια, δηλαδή τα νέα χαράτσια επί των τετραγωνικών μέτρων των οικιών και των καταστημάτων είναι ηθική και νόμιμη, όταν πριν έξι χρόνια, το 2011, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ για όλους τους Έλληνες.
Βλέπε την ομόφωνη απόφαση 274/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, με απόντα τον τότε Δήμαρχο Ερμιονίδας, μετά από την πρόταση και εισήγηση του κ.Δημήτρη Σφυρή:

10ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑΠρόσκληση
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας και η Τοπική Κοινότητα Κοιλάδας σας προσκαλούν στο 10ο Ποδηλατικό Αγώνα, που θα διεξαχθεί στην Κοιλάδα, 15 Οκτωβρίου 2017, με ώρα εκκίνησης  10:00 π.μ. 
 Εκκίνηση-Τερματισμός : Κοιλάδα Ερμιονίδας. 
Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Ιατρού Χρήστου Ι. Σκορδή, εμπνευστή των αγώνων. 
                                                                    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   
        ΣΤΡΙΓΚΟΥ – ΦΩΣΤΙΝΗ ΑΝΝΑ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ 51 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2017Η Εθνική Ομάδα Ιστιοπλοΐας προσκεκλημένη στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που ευχήθηκε:

          « ΝΑ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΩ ΚΑΙ ΩΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ»


Η ύψιστη τιμή για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Τους αθλητές και αθλήτριες που μέσα στο 2017 κατέκτησαν μέχρι τώρα 28 μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κι άλλα 23 στους Βαλκανικούς αγώνες της Τουρκίας  τίμησε σήμερα Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.


Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε  στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12 το μεσημέρι  κατόπιν επιθυμίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως λάτρης των σπορ ενημερώνεται σε καθημερινή βάση για τις σημαντικές διεθνείς επιτυχίες όλων των Ελλήνων αθλητών.
Ο κ. Παυλόπουλος με κάθε επισημότητα θέλησε να συχγαρεί δημόσια τους ιστιοπλόους μας για τις εντυπωσιακές επιδόσεις τους και ταυτόχρονα να τους στείλει μήνυμα ότι η Πολιτεία στο μέτρο του δυνατού θα είναι δίπλα τους.

Στο Προεδρικό Μέγαρο  παρευρέθηκαν 35 αθλητές, δεδομένου ότι αρκετοί απουσιάζουν στο εξωτερικό για αγώνες. Την ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Αντώνης Δημητρακόπουλος, η αντιπρόεδρος Νίκη Αναστασίου, ο έφορος εθνικών ομάδων Παντελής Παυλίδης και το μέλος του Δ.Σ  Κική Βεντούρη- Σέρφα.
Το «παρών» έδωσε και ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε τιμήσει τους ιστιοπλόους με την παρουσία του στα γραφεία της Ε.Ι.Ο και συνέβαλε για την  εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: HellenicSailingFederation

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ5 Οκτωβρίου: Η παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών.

Με αφορμή τη σημερινή μέρα, που  καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO ως παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών και εορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες, δημοσιεύουμε αποσπάσματα από το βιβλίο «Τα Ελληνικά» του αλησμόνητου Δημήτρη Λιαντίνη. Ενός γοητευτικού φιλοσόφου, οραματιστή και ανθρωπιστή, που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε ως συνάδελφο και ως δάσκαλο. Η επαφή και η μαθητεία κοντά του μας σημάδεψε, μας προβλημάτισε και μας άνοιξε νέους ορίζοντες στη σκέψη, μετουσιώνοντας σε πράξη τους στίχους του ποιητή: «Αλλάζουνε εντός μου τα σύνορα του κόσμου».


Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου


ΙΔΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ!
«Εν αρχή ην ο δάσκαλος. Μη ο δάσκαλος η φύση θα ήταν, δε θα ήταν όμως οι κοινωνίες. Θα υπήρχε ο χρόνος, αλλά δε θα υπήρχε η ιστορία. Και στο βασίλειο των ζωντανών ήχων θα άκουγε κανείς την κραυγή, τα χουγιαχτά, τα συνθήματα. Δε θα άκουγε όμως ούτε θα ‘βλεπε τη φωνή, τα γράμματα της γραφής, τις συμφωνίες και τους χορούς.
Γιατί; Απλά, γιατί ο δάσκαλος είναι που μεταμορφώνει τον εγκέφαλο του ζώου σε νου του ανθρώπου. Αυτός κατορθώνει ώστε η ματιά του καθένα μας να μη μένει βλέμμα βοδιού, αλλά να γίνεται βιβλίο ανοιχτό να το διαβάζεις. Επεξεργάζεται το πετσί της κεφαλής μας και δημιουργεί πρόσωπο. Η δουλειά του δάσκαλου είναι ο αθέρας της βυρσοδεψίας. Και στο τέλος-τέλος ο

δάσκαλος θωπεύει και μαλάζει έτσι το σώμα και την ψυχή μας, ώστε από τη στέρησή μας αποστάζεται το κλάμα, και από την πλησμονή κορφολογιέται το γέλιο μας…
Χωρίς το δάσκαλο ο λόγος θα σάπιζε άχρηστος μέσα στο έλος του κρανίου μας. Όπως σαπίζει άχρηστο το τραίνο που ρεμίζαρε για πάντα στο σταθμό… Μ’ ένα λόγο, ο δάσκαλος είναι ο ποιητής του ανθρώπου… Αν έλειπαν οι δάσκαλοι, η γη μας θά ‘ταν τυφλή. Και το σύμπαν ανυπόστατο… Και θυμηθείτε: Ο Νεύτων, ο Χάμπλ, ο Αϊνστάιν και οι άλλοι που μίλησαν στο τηλέφωνο με το θεό, ήσαν όλοι τους δάσκαλοι.

O δάσκαλος από την άποψη της σπουδαιότητας και της ευθύνης είναι ένας εργάτης στο επίπεδο του νομοθέτη, του φύλακα στρατηγού, του κυβερνήτη, του γιατρού σωτήρα. Ακριβέστερα είναι ένα σκαλί πάνω από όλους αυτούς. Γιατί ο δάσκαλος είναι ο πυρφόρος της γνωστικής συνείδησης. Η λειτουργία που τελεί είναι θεία… Η μόνη εξαίρεση είναι ο Λυκούργος που έχτισε τη νομοθεσία της Σπάρτης και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί ο Λυκούργος στην παιδεία είχε εναποθέσει το Α και το Ω της πολιτείας.
Σα μονάδα ατομική, μέσα στην τάξη που είναι ο διαπιστεμένος του χώρος, τίποτα δεν εμποδίζει το φωτισμένο δάσκαλο να σκορπίζει στους μαθητές του το φως. Και θα φωτίζει με φως φυσικό, για να ιδρύει φυσικούς ανθρώπους, όταν με τη διδασκαλία του χτίζει το αληθινό μέσα στο παιδί, και γκρεμίζει το ψεύτικο. Αυτές είναι οι δύο εντολές που πάνω τους κρέμουνται οι νόμοι και οι προφήτες της παιδείας. Να χτίζεις στο μάρμαρο της γνώσης, και να γκρεμίζεις την αχεροπλιθιά της πρόληψης… Σωστή παιδεία θα ειπεί να μαθαίνεις στους νέους τη ζωή, και να τους ξεμαθαίνεις τις δεισιδαιμονίες…..

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

" ΡΟΔΙ Ε Ρ Μ Ι Ο Ν Η Σ " ΠΡΟΙΟΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ Π. Ο. Π.

" Ρ Ο Δ Ι   Ε Ρ Μ Ι Ο Ν Η Σ " ΠΡΟΙΟΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ Π. Ο. Π.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ερμιόνης κατάφερε να δώσει την αξία που δικαιούτο το πεντανόστιμο και μοναδικό ΡΟΔΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ. Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, την κ. Μπακουλοπούλου Ιακωβίνα και τον κ. Ηλία Κ. Ρούμπο και ΣΙΑ Ο.Ε για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη που μας παρείχαν ώστε να επιτευχθεί ο χαρακτηρισμός Π.Ο.Π "ΡΟΔΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ".

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ερμιόνης

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ : Η ΔΙΟΡΘΩΣH ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ , ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Kρανίδι 04/10/2017


Η «ΔΙΟΡΘΩΣΗ¨ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ , ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες
Όπως σας είχαμε ενημερώσει με δελτία τύπου της παράταξης μας η διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας το έτος 2015 με τη μέθδο των απευθείας αναθέσεων είχε αναθέσει σε εταιρεία , την «μελέτη προσδιοριμού επιφανειών ,με φωτογραμμικές μεθόδους» για την Δ.Ε Κρανιδίου , για την Δ.Ε Ερμιόνης ,  για το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας χρηματικου ποσού 60.000 στο σύνολο του, εάν και συτό χωρίστηκε στα τρια για να επιλεγεί η μέθοδος της απευθείας ανάθεσης. Μετά ακολουθήσε και η απευθείας ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών με το ποσό των 20.000 ευρώ για να συμβουλέψει τον Δήμο επί των χειρισμών  ενστάσεων που θα πρέκτυπταν.
Εμείς το 2015 είχαμε καταψηφίσει την εισήγηση του δημάρχου, την πρόταση του   γιατί ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν κατατμήση έργου – εργασιών  και έπρεπε να επιλεγεί η μέθοδος του πρόχειρου διαγωνισμού , καθώς είχαμε επισημάνει τις αδυναμίες αυτού του τρόπου διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων , δημιουργία πολλών προβλημάτων επί του τελικού αποτελέσματος. Σήμερα δημιουργούνται σοβαρές ενστάσεις και καταγγελίες  με το χειρισμό της υπόθεσης από την δημοτική αρχή , υπάρχουν ερωτήματα που άμεσα απαιτείται να απαντηθούν τόσο σε επίπεδο δημοτικού συβουλίου όσο και  στους δημότες του δήμου μας .
Κύριε Δήμαρχε

Επτά «ανέξοδοι» τρόποι για να νικήσετε την κατάθλιψη

Γράφει η Ρίτα Βελώνη 
κατάθλιψηΑν η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σας έχει βάλει στόχο  και τελευταία, νοιώθετε τις  ψυχικές και σωματικές σας αντοχές  να σας εγκαταλείπουν, προλάβετε τα χειρότερα, με  τις  παρακάτω δοκιμασμένες  συνταγές  αυτό-βοήθειας, που σας προτείνουν οι ειδικοί.
Στη χώρα µας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Πανελλήνιο Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας: το 25% των ανδρών και το 33% των γυναικών (περίπου 850.000 Έλληνες και 1,1 εκατ. Ελληνίδες) πάσχουν από ήπια έως σοβαρής μορφής κατάθλιψη. Όμως και από τις δυο έρευνες που πραγματοποίησε η Ελληνική Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ.) στον ελληνικό πληθυσμό ( με 8.000 περίπου συμμετέχοντες ηλικίας από 17 ετών έως 60) προέκυψε ότι: 1 στους 2 έχουν συμπτώματα κατάθλιψης, 1 στους 4 έχουν και κατάθλιψη και άγχος, ενώ από κείνους, οι οποίοι επηρεάστηκαν από την κρίση (47% του πληθυσμού) το 59% εμφανίζει κατάθλιψη και το 50,7 υπερβολικό στρες. Σύμφωνα επίσης με μελέτη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, οι γυναίκες εμφανίζονται πιο ευάλωτες από τους άντρες, πιθανότατα γιατί βάλλονται περισσότερο από την κρίση. Πριν λοιπόν η γενικευμένη ανασφάλεια σας «πάρει από

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ:Τί συμβαίνει μεταξύ των πολιτών - ιδιοκτητών και του Δήμου για τα οικοδομικά ακίνητα στην Ερμιονίδα;

Ανήσυχοι και αναστατωμένοι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ερμιονίδα
 Με την υπ. αριθμ. 93/2015 απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας έγινε απ΄ευθείας ανάθεση για τη μελέτη με τίτλο: ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΕΤΡΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ Δ.Ε. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ με σκοπό τη διασταύρωση στοιχείων που έχουν δηλωθεί και πραγματικών στοιχείων, και ως εκ τούτου την πληρωμή πραγματικών και όχι πλασματικών δημοτικών τελών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας και με πληροφορίες τις οποίες έχουμε δόθηκε ημερομηνία ρύθμισης πληρωμών για τις οφειλές οι οποίες προέκυψαν και έχουν αναδρομική ισχύ η 29η Σεπτεμβρίου 2017.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος:

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και η αποστολή των οφειλών προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων;

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου "Αγάπη σαν ακολασία" του Γιώργου Χειμωνά που επιμελήθηκε ο Αργύρης Παλούκας

Οι Εκδόσεις Κριτική και το βιβλιοπωλείο Booktalks σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ανθολόγησης πεζογραφημάτων του Γιώργου Χειμωνά Αγάπη σαν ακολασία που επιμελήθηκε ο Αργύρης Παλούκας (http://kritiki.gr/product/agapi-san-akolasia/) τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Booktalks (Αρτέμιδος47, Παλαιό Φάληρο)

Θα μιλήσουν ο συγγραφέας Δημήτρης Σωτάκης και ο επιμελητής του βιβλίου Αργύρης Παλούκας.

Θα συντονίσει η συγγραφέας Κατερίνα Μαλακατέ.

Η "Αγάπη σαν ακολασία" (η φράση παρμένη από το έργο του Γιώργου Χειμωνά "Η εκδρομή") συγκεντρώνει, ακολουθώντας τη χρονολογική σειρά έκδοσης των έργων, ορισμένα μόνο αποσπάσματα από την πεζογραφία του Χειμωνά για την αγάπη ως ανάγκη του άλλου, ως ανάγκη για συντροφιά, ως ανάγκη για αναπάντεχες χειρονομίες. Για την αγάπη ως αναγκαία πράξη μέσα στη μοναξιά, την απελπισία, τα αδιέξοδα του νου. Για τη συμφιλίωση του εαυτού με τον εαυτό.

'Eναρξη μαθημάτων "κεντήματος" στο ΚρανίδιΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 6 Οκτωβρίου στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση για την έναρξη μαθημάτων "κεντήματος" με δασκάλες (Ζέρβα Σπυριδούλα & Σαλογιάννη Μαρίνα) που αγαπούν την παράδοση και θέλουν να την μεταλαμπαδεύσουν στους νεότερους. Τα μαθήματα θα λαμβάνουν χώρα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στο Κρανίδι.

10 Σοκαριστικά γεγονότα που η κοινωνία μας αποδέχεται ως φυσιολογικά

Η λίστα σχεδιάστηκε από το The Free World Charter

1. Δίνουμε μεγαλύτερη προτεραιότητα στα χρήματα και στην οικονομία από άλλα βασικά, όπως ο αέρας, το νερό, η ποιότητα του φαγητού, η κοινωνία και το περιβάλλον.

2. Χρησιμοποιούμε ένα οικονομικό εμπορικό σύστημα που διευκολύνει τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.

3. Χωρίζουμε την γη μας σε κομμάτια και έπειτα πολεμούμε για την ιδιοκτησία τους.

4. Αποκαλούμε κάποιους ανθρώπους “στρατιώτες” και τους δίνουμε το ελεύθερο να σκοτώνουν άλλους ανθρώπους.

3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ" ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ


3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 - 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ” ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, 
Η Δημοτική παράταξη “Δυνατή Ερμιονίδα” ιδρύθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2013, με σκοπό να διεκδικήσει στις εκλογές του Μαΐου του 2014 την πλειοψηφία και την ανάληψη της ευθύνης για να οδηγήσει το Δήμο Ερμιονίδας και τους Δημότες του σε πορεία ανάπτυξης, προόδου και εξωστρέφειας, θέτοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για μια Ερμιονίδα πραγματικά ΔΥΝΑΤΗ. 
Το αποτέλεσμα των εκλογών του 2014, με πολύ ισχνή διαφορά ψήφων, έδωσε στη “Δυνατή Ερμιονίδα” το ρόλο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αποδεχόμενοι, τότε, το αποτέλεσμα των εκλογών, είχαμε πει ότι: επιδίωξη μας θα είναι η εποικοδομητική αντιπολίτευση και η προώθηση λύσεων για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Πιστεύω ότι αυτό το δρόμο βαδίζουμε επί 4 χρόνια, με νηφαλιότητα και σύνεση.   
Με τη συμπλήρωση 4 χρόνων από την ίδρυση της “Δυνατής Ερμιονίδας” θα κάνουμε σήμερα έναν απολογισμό των πεπραγμένων μας ως αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο Ερμιονίδας, με τις παρεμβάσεις αλλά και τις προτάσεις τις οποίες κάναμε, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών.  
Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι πραγματοποιήσαμε τις εξής παρεμβάσεις:

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες "Χωρίς Μεσάζοντες" για τα ελληνικά προϊόντα: Θυμαρίσιο Μέλι, Ρόδια, Φυσικό Χυμό Ρόδι, Ρύζι κ.ά.

Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία - Nέα δράση χωρίς μεσάζοντες από την ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου. Ολόκληρη η ανακοίνωση της ομάδας:
"Ξεκίνησαν οι παραγγελίες "Χωρίς Μεσάζοντες" για τα ελληνικά προϊόντα: Θυμαρίσιο ΜέλιΡόδιαΦυσικό Χυμό ΡόδιΡύζιΦασόλιαΑλεύριΑπορρυπαντικά και Χαρτικά. Οι παραγγελίες θα γίνονται ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας (www.anwsi.gr) και ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ καθημερινές στα τηλέφωνα 24210-20483, κιν.: 6936212706 (6 έως 9 το απόγευμα).

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Ερμιόνη Αργολίδας Τ.Κ. 21051
Τηλ. 6974353326 και 6974190591
Ερμιόνη 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αρχίζουν οι εγγραφές και οι ακροάσεις για τα τμήματα της ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗΣ της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ, των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ και του ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ.
Συγκεκριμένα:
ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ακροάσεις και εγγραφές ξεκινούν Παρασκευή 6 & 13 Οκτωβρίου 8.30 10 το βράδυ και Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 8 9 το βράδυ. [Νέοι από 18 ετών και Νέες από 16 ετων. Ενήλικες χωρίς ηλικιακό όριο, αναλόγως δυνατοτήτων].