Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ
THN  ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ 2014 – 2019
·        Ολοκλήρωση της αποχέτευσης και λειτουργία του βιολογικού.
·        Επίλυση του προβλήματος υδροδότησης του χωριού, με πόσιμο νερό σε όλα τα σπίτια.
·        Άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών από την νέα υπερχωματερή στον Κάμπο.
·        Έργα υποδομής για την εξυπηρέτηση τουριστικών σκαφών.
·        Κατασκευή δύο πλωτών μόλων στο λιμάνι του χωριού.

Δωρεές στο ΚΥ Κρανιδίου

Του Βασίλη Γκάτσου
Λίγο άκομψα, και προφανώς χωρίς την έγκριση των δωρητών έγινε αναφορά σε δωρητές του ΚΥ Κρανιδίου από τον κύριο Μαχαίρα, και μάλιστα λίγο πριν την κάλπη, που όλοι πρέπει να είναι λίγο προσεκτικοί. Ε, δεν γκρέμισε και κάνας φούρνος! Εδώ παρουσιάζονται ως μεγάλοι ευεργέτες, όχι μόνον προεκλογικά, οι τον ΧΑΔΑ του Σταυρού ποιήσαντες.
Έπρεπε όμως πρώτη να αναφερθεί η μεγάλη δωρεά του αειμνήστου συμπατριώτη και φίλου Παντελή Μήτσου προς το ΚΥ Κρανιδίου και μάλιστα στα πρώτα δύσκολα βήματα. Και ο Παντελής δεν ήταν εκ των πλουσίων βιλαρχών, αλλά μετέχων στα κοινά της Ερμιονίδας, και μέσω της εφημερίδας μας "ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ", και είναι ο πρώτος που έγραψε και έδωσε και σχεδιαστικό παράδειγμα για φράγματα ανάσχεσης ροής των χειμάρρων μας για τον εμπλουτισμό των υπογείων υδάτων.

Εκ των όσων γράφει ο κύριος Μαχαίρας βγαίνει το συμπέρασμα ότι χωρίς αυτές τις δωρεές το ΚΥ Κρανιδίου θα ήταν σε επίπεδο αγροτικού ιατρείου. Ο θαυμάσιος εξοπλισμός του, όντως προέρχεται από ιδιωτικές δωρεές και δεν το αμφισβητεί κανείς. Μήτε ο 'σοσιαλισμός' του ΠΑΣΟΚ, μήτε της ΝΔ έκαναν το ΚΥ Κρανιδίου

Περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Οδυσσέα Βουδούρη αυριο στην Ερμιονίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 Αύριο Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Οδυσσέα Βουδούρη στην επαρχία μας.
Τον κο Βουδούρη θα συνοδεύει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας κος Γιώργος Γαβρήλος καθώς και το σύνολο των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:
11:00 Σταυρός. Στάση ενημέρωση
11:15 Δίδυμα περιοδεία
11:45 Φούρνοι. Στάση
12:00 Κρανίδι. Περιοδεία
13:00 Πόρτο Χέλι. Περιοδεία
14:30 Κοιλάδα περιοδεία
19:00 Ερμιόνη περιοδεία
 
Ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και να συζητήσουμε με όσο το δυνατό περισσότερους συμπολίτες μας.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Γούτος
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Οδυσσέα Βουδούρη

Ελληνική Ριβιέρα.

Όλες οι ενδείξεις προς τα κει δείχνουν. Μπορεί να αστειευόμαστε αλλά:
Τα επόμενα χρόνια το λιμάνι του Πειραιά θα γίνει το πρώτο της Μεσογείου. Η παραλιακή ζώνη της Πρωτεύουσας θα είναι και μόνιμη ή προσωρινή κατοικία εφοπλιστών, βιομηχάνων και άλλων πλουσίων και τα γιωτ τους θα είναι παρκαρισμένα στις εκεί μεγάλες μαρίνες.
Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιονίδα (ακτές από Μουζάκι μέχρι Κοιλάδα και από Θερμήσι μέχρι Τσελεβίνια) θα είναι οι εξοχικές τους κατοικίες και ο τόπος που θα πηγαίνουν με τα γιωτ και τα ελικόπτερα. Δηλαδή θα είναι το στέκι τους.
Η περιοχή μας έχει τα χαρακτηριστικά της Ιταλικής Ριβιέρας: Θαυμάσιους οικισμούς (Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες), βίλες πλουσίων, προσέγγιση από τη θάλασσα, μη κυκλοφορία αυτοκινήτων στα δύο νησιά μας και περιορισμένη στον Πόρο. Τα νησιά δεν έχουν άλλες επιλογές εκτός από τον τουρισμό.
Αυτή η επιλογή έχει γίνει χρόνια και ενδυναμώνεται.
Ως εκ τούτου οι επιλογές του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια είναι κρίσιμες.
Το όλον είναι υπό διαμόρφωσιν.
Θα καταφέρει ο Δήμος να δέσει αρμονικά την παραγωγική Ερμιονίδα και τους οικισμούς της με αυτό που γίνεται; Θα καταφέρει να αναπτύξει κώδικα επαφής με όλους του πλούσιους βιλάρχες, ώστε από απλοί δωρητές (μικροδωρητές για τα εισοδήματά τους) να γίνουν επενδυτές στον τουρισμό, στον αγροτικό και μεταποιητικό τομέα, στα έργα υποδομής, στα έργα πολιτισμού που έχει ανάγκη ο τόπος μας, ώστε να είναι όντως η Ελληνική Ριβιέρα;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

με φόντο την κάλπη ...

Είτε σε ασπρόμαυρο φιλμ είτε σε έγχρωμη οθόνη, οι απολαυστικές ταινίες με φόντο την κάλπη και οι ατάκες των ηθοποιών που υποδύθηκαν υποψηφίους και ψηφοφόρους λένε μεγάλες αλήθειες...
Έλλη Βασιλάκη
 

Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας Δελτίο τύπου

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Το βράδυ της Παρασκευής σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση, ίσως από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στο Ηλιόκαστρο, ο Δημήτρης Σφυρής ανέπτυξε το Πρόγραμμα της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας για το Ηλιόκαστρο για την πενταετία 2014 - 2019. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του χειροκροτήθηκε αρκετές φορές από το πλήθος, μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και σιγουριάς για την ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ της 18ης Μαϊου. Στο τέλος της ομιλίας του παρουσίασε τους Υποψηφίους Συμβούλους της Τοπικής Κοινότητας Ηλιοκάστρου καθώς επίσης και τους Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους των εκλογικών περιφερειών Ερμιόνης και Κρανιδίου, της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :ΝΑΥΠΛΙΟ Τα πρόσωπα της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣΗ Δύσκολη Ερμιονίδα.

Θα μπορούσε να είναι και όνομα  .....  Παράταξης.

Δηλαδή μιας Παράταξης που θα αναγνώριζε τις δυσκολίες διοίκησης που παρουσιάζει η Ερμιονίδα.
Ο Πόρος, η Ύδρα και οι Σπέτσες είναι ένας οικισμός, ένας κοινός ενιαίος χώρος. Έτσι έχουμε τους Ποριώτες, Υδραίους, Σπετσιώτες, δηλαδή την αυτονόητη κοινοτική υπόστασή τους. Η διάσταση είναι ουσιαστικά πολιτική, δηλαδή οι Παρατάξεις που φιλοδοξούν να διοικήσουν τον Δήμο.
Αυτό δεν συμβαίνει στην Ερμιονίδα. Η έννοια Ερμιονιδεύς, είναι κενή περιεχομένου, που σημαίνει ότι αναζητεί το περιεχόμενό της. Άλλωστε Ερμιονίδα σημαίνει μια περιοχή με κέντρο την Ερμιόνη, όπως Αργολίδα με κέντρο το Άργος. Έχουμε να κάνουμε με 8 σημαντικούς οικισμούς  - κοινότητες και δύο μικρούς, και γύρω τους εκτάσεις με ποικίλα συμφέροντα. Χρόνια αυτοδιοικούντο και φρόντιζαν την κοινότητά τους. Ξαφνικά έρχεται ο Καλλικράτης και τους λέει ότι δεν διοικείτε πλέον τον οικισμό και τον ζωτικό σας χώρο. Η Διοίκηση γίνεται κεντρική, της Ερμιονίδας, και το μόνο που σας απομένει είναι να προτείνεται σε αυτή τη Διοίκηση η οποία θα αξιολογεί τις προτάσεις σας. Τώρα είσαστε όλοι Ερμιονιδείς, δεν υπάρχουν Κρανιδιώτες, Ερμιονίτες, Φουρνιώτες κ.λ.π. Ο Δήμος Ερμιονίδας ως τέτοιους σας εννοεί και θα πράττει για το κοινό σας συμφέρον το επαρχιακό.
Ωραία στα λόγια και στους σχεδιασμούς.
Αλλά:
Τα απορρίμματα τα πετάξαμε στον Σταυρό, στο ζωτικό χώρο των Διδυμιωτών.
Το Μετόχι που είναι ζωτικός χώρος του Θερμησιού, θέλει να τον χειρίζεται ο Δήμος ως ζωτικό χώρο της Ερμιόνης.
Τα νερά του Ράδου χειμμάρου κατά τους Διδυμιώτες είναι δικά τους, ακόμη και αυτά που έρχονται από τη Τραχειά, και ως δικά τους τα θέλουν για τα κτήματά τους.
Το ίδιο θα συμβεί, κατ' αναλογία με του Ρορού χειμάρρου, και του Καταφυκιού. Αν γίνουν φράγματα στα χαμηλά, τότε το Ηλιόκαστρο θα πει ότι είναι δικά του τα περισσότερα νερά και θα θέλει δικά του φράγματα στα πιο ψηλά των χειμάρρων.
Τα βουνά θα είναι Διδυμιώτικα, Ηλιοκαστριώτικα και Θερμησιώτικα και μόνον οι κάτοικοί τους επιτρέπεται να τα χρησιμοποιούν.
Η Θάλασσα θα είναι Θερμησίου, Ερμιόνης, Κοιλάδας, Πορτοχελίου, και μόνον οι κάτοικοί της θα παίρνουν άδεια για να την εκμεταλλεύονται. Η ορεινή Ερμιονίδα θα πληρώνει... θαλασσιάτικα.
Και επειδή το Κρανίδι δεν έχει θάλασσα, δεν έχει χειμάρρους, δεν έχει βουνά, θα πει: Όλοι περνάτε από τα εδάφη μου για να επικοινωνείτε και να εμπορεύεστε, Βάζω λοιπόν διόδια και τελωνεία στα όριά μου. Και επειδή όλοι έχετε τα νερά σας, τον Ανάβαλο είναι δίκαιο να τον χρησιμοποιεί μόνον η χερσόνησος Κρανιδίου που έρχεται πρώτη στη δίψα και στο υφάλμυρο. Και θα απαγορεύσει σε μη Κρανιδιώτες οικοδόμους να δουλεύουν στις οικοδομές της χερσονήσου Κρανιδίου.
Και αμέσως θα πουν οι άλλοι: έτσι είσαστε; Να φτιάξεις τότε Δήμε Γυμνάσια και Λύκεια σε κάθε χωριό.
Με τα επισημασμένα μονοπάτια θα γίνει το έλα να δεις: Ταμπέλες: Τώρα εισέρχεσθε στη τάδε κοινότητα που έχει τη δική της σήμανση. Η κοινότητά μας σας αποχαιρετά, και ακριβώς απέναντι η κοινότητά η επόμενη σαν καλωσορίζει.

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η ερχόμενη 5ετία είναι η κρισιμότερη της Ερμιονίδας. Και δεν μπορεί να αναλωθεί σε εσωτερικές κοινοτικές κόντρες και αδιέξοδους τοπικισμούς.
Άρα πρώτιστο καθήκον της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να διαβουλευθεί εξαντλητικά με τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες για να σχεδιαστούν οι κοινές προσπάθειες, οι κοινές λύσεις με ευρύτητα πνεύματος, με απαίτηση φρόνησης απ' όλους, με δημιουργική συναίνεση, ώστε να αρχίζει να κτίζεται το περιεχόμενο του Ερμιονιδέως. Όχι με αυτό τον σκαιό τρόπο που ο Δήμος καλούσε την τοπική Κοινότητα Θερμησιού να "υποβάλλει αρμοδίως" τα προτεινόμενα έργα για να τελειώνει ο δημοτικός σχεδιασμός (τυπικά βέβαια, αφού παράς δεν υπήρχε ούτε μπορούσε να βρεθεί). Εδώ θα αποδειχθεί και η συνεισφορά των νέων ανθρώπων που θα εξαλείψει παλιές νοοτροπίες και αγκυλώσεις.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Ο χάρτης των υδατοδρόμιων της Πελοποννήσου

Σε πολλές περιοχές επιδιώκεται να αναπτυχθούν υδατοδρόμια στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της εταιρεία που δραστηριοποιείται σε αυτό τον τομέα (Hellenic Seaplanes)
Μεταξύ άλλων στον χάρτη ανάπτυξης υδατοδρομίων επισημαίνονται επισημαίνονται οι παρακάτω περιοχές:
Κιάτο, Λουτράκι, Ερμιονίδα (δύο), Άστρος, Μονεμβασιά, Ελαφόνησος, Γύθειο, Καρδαμύλη, Καλαμάτα, Πύλος.

Ήδη στην Καλαμάτα, εγκρίθηκε από το Λιμενικό Ταμείο η προκήρυξη πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση άδειας χρήσης χερσαίου χώρου. Ο προς παραχώρηση χώρος αποτελεί τμήμα της χερσαίας ζώνης λιμένα και είναι εκτάσεως έως 120 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκεται δε στο άκρο του βόρειου κρηπιδώματος του λιμένα Καλαμάτας, απέναντι από το Λιμεναρχείο. Σε αυτόν θα εκτελεσθούν από τον παραχωρησιούχο οι αναγκαίες εργασίες ώστε να λειτουργήσουν οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις. Η σχετική προκήρυξη αποστέλλεται άμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς έλεγχο και όταν ληφθεί η έγκριση, θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.
.moriasnow

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Ομιλία στην Ερμιόνη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σας καλεί στην κεντρική συγκέντρωση της Ερμιόνης, που θα γίνει την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 και ώρα 20:30 στο λιμάνι, μπροστά από το εκλογικό κέντρο της κίνησης.

Θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κώστας Π, Λυμπερόπουλος 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟ
THN  ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ 2014 – 2019

 • Kατασκευή αγωγού από την νέα γεώτρηση με το υπάρχον δίκτυο για την ύδρευση του χωριού. Συντήρηση δεξαμενών ύδρευσης.
 • Μελέτη και κατασκευή Αποχετευτικού Δικτύου και σύνδεση με τον Βιολογικό Ερμιόνης.
 • Συντήρηση Δημοτικού Σχολείου Ηλιοκάστρου το οποίο θα παραμείνει ανοικτό.
 • Συντήρηση παιδικής χαράς και φωταγώγησή της.
 • Κατασκευή και αξιοποίηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων (δημιουργία γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ) και ενίσχυση λειτουργίας αθλητικών συλλόγων.
 • Λειτουργία προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού στο χωριό.
 • Αναβίωση της γιορτής του Τρύγου.
 • Ένταξη του χωριού στις Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Καλοκαιριού.
 • Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου στο Κάστρο.
 • Προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων.
 • Λειτουργία προγράμματος ανακύκλωσης και προμήθεια κάδων ανακύκλωσης.
 • Στήριξη της Αγροτικής και Κτηνοτροφικής παραγωγής.
 • Προώθηση νέων καλλιεργειών, σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες.
 • Ενημέρωση και κατάρτιση των παραγωγών στις βασικές αρχές καλλιέργειας βιολογικών προϊόντων.
 • Δημιουργία Υπηρεσίας Προγραμματισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο.
 • Λειτουργία προγραμμάτων αγροτοτουρισμού.
 • Σύνδεση με ασφαλτόστρωση του υπολοίπου τμήματος του δρόμου από Λατομεία Λουκαϊτίου προς Τσουκαλιά έως Κιάφα Ηλιοκάστρου.
 • Ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις δρόμων που οδηγούν σε ημιορεινούς και ορεινούς βοσκότοπους, για την στήριξη της κτηνοτροφίας.
 • Διαμόρφωση πλακόστρωτου και κατασκευή γέφυρας πεζών.
 • Κατασκευή τσιμεντένιων πλαϊνών τοιχίων στον χείμαρρο για την προστασία των οικιών. 
 • Ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου.
 • Επισκευή Κοινοτικού Γραφείου – Ιατρείου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Αγαπητέ ψηφοφόρε:


http://i1.wp.com/www.antikleidi.com/wp-content/uploads/2012/05/skitso-ekloges.jpg

Κάθησε αναπαυτικά στην καρέκλα του αφεντικού. Σήμερα θα κάνεις προσλήψεις.
Μπροστά σου είναι οι αιτήσεις για δουλειά. Πρέπει να επιλέξεις με πολύ προσοχή και αυστηρότητα.

Θυμάσαι πως διαλέγεις γιατρό;
Δεν διαλέγεις τον γνωστό σου. Δεν διαλέγεις αυτόν που φωνάζει δυνατά.
Δεν διαλέγεις αυτόν που υπόσχεται θαύματα.
Ψάχνεις τον καλύτερο.
Παίρνεις τηλέφωνα. Ρωτάς αυτούς που εμπιστεύεσαι. Ζητάς συστάσεις.
Ερευνάς τι έχει καταφέρει, αν έχει καλές σπουδές, αν έχει αποδείξει την ικανότητά του.
Έτσι θα διαλέξεις ποιον θα ψηφίσεις.

Όχι αυτόν που λέει λόγια. Όχι αυτόν που εμφανίζεται συνέχεια στις τηλεοράσεις.
Όχι αυτόν που θυμάσαι από συνήθεια.
Ο υποψήφιος βουλευτής, είναι ο υποψήφιος εργαζόμενος στην «επιχείρησή σου», δηλαδή στον τόπο που ζεις.
Η δουλειά που θα του εμπιστευτείς είναι πολύ σοβαρή:
Θα του αναθέσεις τα οικονομικά σου. Θα του αναθέσεις την ιατρική σου περίθαλψη. Θα του αναθέσεις τα σχολεία των παιδιών σου.
Πριν τον προσλάβεις, δηλαδή πριν βάλεις τον σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο, μελέτησε το βιογραφικό του.
Έχει σπουδάσει; Έχει εργαστεί; Έχει διακριθεί; Έχει δημιουργήσει; Έχει δώσει λύσεις σε προβλήματα; Έχει δώσει δουλειές;
Μήπως έχει απλώς γνωριμίες στις τηλεοράσεις; Μήπως κληρονόμησε τη θέση, αλλά δεν την κέρδισε; Μήπως τόσα χρόνια υπόσχεται χωρίς να επιτυγχάνει; 
Από τον δικηγόρο σου είσαι ικανοποιημένος; Αν ο δικηγόρος σου δεν τα κατάφερνε στο δικαστήριο θα τον έδιωχνες.
Από τον λογιστή σου είσαι ικανοποιημένος; Αν ο λογιστής σου ήταν απρόσεκτος και σου προκαλούσε οικονομική ζημιά θα τον άλλαζες.
Από τον βουλευτή που διαλέγεις πρέπει να μείνεις ικανοποιημένος.

Αγαπητέ ψηφοφόρε:
Έχεις λίγες μέρες ακόμα. Πολλοί υποψήφιοι βουλευτές σου ζητάνε να αναλάβουν το μέλλον σου, το μέλλον των γονιών σου, το μέλλον των παιδιών σου.
Πολλά λόγια. Πολλές υποσχέσεις. Πολλές προτάσεις.
Λογικό. Έτσι ψάχνεις και εσύ δουλειά.
Θυμήσου πόσο αυστηρά σε κρίνουν εσένα στη δουλειά σου.

Μελέτησε προσεκτικά τα ψηφοδέλτια, δηλαδή τις «αιτήσεις» για τη δουλειά του βουλευτή που σου ζητάνε. Κρίνε αυστηρά.

Σήμερα είσαι το αφεντικό.
Τι θα είσαι αύριο, εξαρτάται μόνο από εσένα.

Στράτος Σαφιολέας (άρθρο, εκλογές 2012)


σχόλιο:
εδώ, όπου "βουλευτής":  "ευρωβουλευτής" και "δημοτικός/περιφερειακός σύμβουλος
και ... ο Θεός να μας φυλάει απ΄ το κακό κι απ΄ τ΄ άδικο...(ψηφαλάκι)!
ΕΛΛΗ  ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Η Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις ακτές

H Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας , δρά και παρεμβαίνει στην Ερμιονίδα ,μια  όμορφη περιοχή της Ελλάδας,με μεγάλο και μοναδικό παραλιακό  μέτωπο που έχει πληθώρα παρανομιών σχετικα με κατασκευές που φτιαχτηκαν σε μια νύχτα.(παράνομα λιμάνια,περιφράξεις,κατασκευής αποκοπής της πρόσβασης της παραλίας κλπ) εκφράζει την αντίθεση στην νομοθετική απόπειρα της Κυβέρνησης να νομιμοποιήσει αυθαιρεσίες δεκαετιών ημετέρων ατομικών ή επιχειρηματικών συμφερόντων και να  ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των παραλιών,
Καλεί όλους τους κατοίκους να περιοχή ς μας να κινητοποιηθούν άμεσα και να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που αντίκειται σε συνταγματικές αρχές και σαν κύριο σκοπό έχει το ξεπούλημα της φυσικής μας ομορφιάς και  τον περιορισμό της πρόσβασης στις  ακτές μας
Στην περιοχή μας ,δεκάδες τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης κατασκευών (λιμένων,περιφράξεων κλπ) στη ζώνη της ακτής  μένουν εκκρεμείς με αστείες αιτιλογίες.
Πίσω απο την καθυστέρηση φυσικά βρίσκεται η εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων ( η ευθύνη όλων των επιπέδων της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πολύ σοβαρή).Σε αρκετά σημεία ,για να κάνεις  μπάνιο πρέπει να απαντήσεις σε ερωτήσεις ιδιωτικών αστυνομικών,να δεχτείς απο νουθεσίες ,μέχρι απειλές,να αντιμετωπίσεις σκυλιά που αφήνονται για να σε φοβίσουν.
Το κράτος έρχεται παραμονές εκλογών (όχι τυχαία) τώρα να επιβραβεύσει όλη αυτη την  την παρανομία και την ασυδοσία με αυτο το σχέδιο νόμου.
Αυτο το νομοσχέδιο ,χτυπά καίρια ειδικά  την ήδη επιβαρυμένη  Ερμιονίδα μας
Παραλίες ,όπως ο Σαλάντι,η Κορακιά,το Ποδάρι,Το Σεντόνι,ακόμη και η Κουβέρτα και η Βερβερόντα  θα μπορούν να μετατραπούν σε προσβάσιμες μόνο με πληρωμή .Πλήθος κατασκευών θα μπορούν να  αναπτυχθούν στη παραλιακή ζώνη ακόμη και μέσα στη Θάλασσα.Ο Δήμος  Ερμιονίδας ουτε θα γνωμοδοτεί κάν στις αποφάσεις αυτές.
Καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού  κ.Μανιάτη(Υπουργός ΥΠΕΚΑ) και κ.Ανδριανό να πράξουν το καθήκον τους και να μην συναινέσουν στο "εγκλημα" .
Καλούμε τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις , να πάρουν θέση υπέρ των συμφερόντων των πολιτών
Το Σωματείο είναι σε πλήρη συνεργασία και συμμετέχει  στο πανελλήνιο κίνημα περιβαντολλογικών οργανώσεων
ενάντια  στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου και ζήτα την άμεση αποσύρση του

Το Δ.Σ

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ «Περσινή Αρραβωνιαστικιά»

«Περσινή Αρραβωνιαστικιά»
της Ζυράννας Ζατέλη

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη
Η Περσινή αρραβωνιαστικιά, το πρώτο διήγημα του πρώτου βιβλίου της πολύ σημαντικής πεζογράφου Ζυράννας Ζατέλη, μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο και μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε παρουσιάζεται για δύο μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Τριανόν την Τετάρτη και την Πέμπτη 14 &15 Μαίου από την Ομάδα Elephas tiliensis σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου με τις Ξένια Θεμελή, Σύρμω Κεκέ, Τατιάνα Άννα Πίττα.

Ένα κορίτσι αρραβωνιάζεται τον Μάρκο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 1961. Γυναίκα πια, ανοίγει τα φύλλα της μνήμης της και αναβιώνει το γεγονός που επικυρώνει την είσοδό της στην περίοδο που η ίδια αποκαλεί «πρώτη μοναξιά της ζωής της». Ο πρώτος έρωτας για το παιδί θα γίνει ένας παλιός πόνος για τον ενήλικα.
Η γραφή της Ζατέλη μας συνδέει με την παράδοση απαλλάσσοντάς την από το φολκλόρ και φανερώνει ένα ποιητικό παραμύθι που μιλά με τρόπο υπαινικτικό, αλλά και ωμό, για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, τις μύχιες σκέψεις, τις κρυφές επιθυμίες, τον φόβο

υδρόγειος απο σπίρτα

gi4_0
Αφιέρωσε δύο χρόνια για να καταφέρει να κρατήσει όλον τον κόσμο στα χέρια του. Κατασκεύασε μία υδρόγειο, η οποία, ωστόσο,
παρουσιάζει μία μεγάλη πρωτοτυπία. Είναι φτιαγμένη από χιλιάδες σπίρτα. Πίσω από αυτό το απίστευτο δημιούργημα βρίσκεται ο γλύπτης Andy Yoder.
Ο καλλιτέχνης για τη βάση χρησιμοποίησε ένα αφρώδες υλικό στο οποίο, όπως αναφέρει το eautifuldecay.com, κάρφωσε τα σπίρτα. Ωστόσο πριν από αυτή τη διαδικασία, ο γλύπτης έβαψε ένα ένα όλα τα σπίρτα με τα κατάλληλα χρώματα, (θαλάσσιο για τους ωκεανούς, κ.λπ) και στη συνέχεια ένωσε το παζλ.
Με απόλυτη επιτυχία, η οποία αναγνωρίστηκε από τον θαυμασμό

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
"ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ"
ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ


Πραγματικά μεγάλο το πλήθος το οποίο προσήλθε χωρίς φόβο και πάθος αλλά με χαμόγελο αισιοδοξία και σιγουριά για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο Ερμιονίδας με Δήμαρχο τον Γιάννη Γεωργόπουλο, την Τετάρτη 7/5 το βράδυ, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της "ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ στο Κρανίδι.
Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του ανέλυσε τις βασικές προγραμματικές θέσεις της "ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ" και παρουσίασε τους Υποψήφιους Συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Κρανιδίου.


Εκ του γραφείου τύπου της "ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ"

Μαρία Οικονόμου – Σκούρτη, υποψήφια σύμβουλος

A
Ονομάζομαι Μαρία Οικονόμου – Σκούρτη του Εμμανουήλ, είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π., ζω και εργάζομαι στην Ερμιόνη.
Είμαι υποψήφια σύμβουλος για την Εκλογικη Περιφερεια Ερμιόνης με τον συνδυασμό ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔOΣ, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάσο Λάμπρου.
Στηρίζω τον Τάσο Λάμπρου γιατί πιστεύω ότι εκτός από την ακεραιότητα και το ήθος που τον διακρίνει ως άνθρωπο, είναι ο καταλληλότερος και ο ικανότερος να υλοποιήσει άμεσα (χωρίς χρόνο προσαρμογής), τόσο τα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όσο και να διεκδικήσει άλλα νέα έργα για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Στην κρίσιμη εποχή που ζούμε πρέπει να συμμαχήσουμε και να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον.
Πιστεύω ότι έχουμε την εμπειρία, τη γνώση, τη θέληση, τις νέες ιδέες και την ικανότητα να αγωνισθούμε και να κερδίσουμε τους στόχους μας.
Οι στόχοι μας είναι η καλυτέρευση της διαβίωσής μας, η τουριστική και αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας και η έμφαση στον πολιτισμό.
Ας γίνει λοιπόν ο Δήμος Ερμιονίδος υπόθεση όλων μας και
ας ξεφύγουμε από το παρελθόν γυρίζοντας
                 ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
                                                                        
                                                                          Με τιμή
                                                             Μαρία Οικονόμου – Σκούρτη

Ορισμένα που μας ενδιαφέρουν

Από την προεκλογική ομιλία του κυρίου Κοτρώνη στον Πειραιά:

Πολύς ο κόσμος και το λέω για να μη ξεχνάμε ότι οι Υδραίοι και οι κάτοικοι του Αργοσαρωνικού μαζί με Μανιάτες και Κρητικούς, δημιούργησαν τον Πειραιά. Για λίγο ο μισός Πειραιάς ήταν Δήμος Υδραίων περί την εκκλησία τους, τον Άγιο Νικόλαο.

1). Ο νυν Δήμαρχος δεν καταφέρθηκε ούτε μία φορά κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Μίλησε αποκλειστικά για το έργο της παράταξής του. Απλά τόνισε ότι ως Αρχιτέκτων και χρόνια εργαζόμενος, δεν είναι Δήμαρχος για να ζήσει από τον Δήμο, αλλά για να προσφέρει, δεν είναι για να κτυπάει τις πλάτες των δημοτών για πολιτικό όφελος, αλλά για να συντρέξουν την προσπάθεια αναγέννησης της Ύδρας, ως πατρίδας αναφοράς των Υδραίων όπου γης, αλλά και ως το ιστορικότερο νησί της Ελλάδας. Υπηρέτησε αυτό το θαύμα που είναι η Ύδρα.
2). Τόνισε ότι όλη την ημέρα ήταν στο Δημαρχιακό του Γραφείο εργαζόμενος σκληρά, και όταν έλλειπε, έτρεχε στις υπηρεσίες για υποθέσεις του Δήμου. Ήταν αφοσιωμένος στη δουλειά του και στον τόπο του.
3). Αντιμετώπισε στο έργο του μια τεράστια Λερναία Ύδρα, την Δημόσια και Περιφερειακή γραφειοκρατεία, και την χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο εμπόδιο της προόδου της χώρας και τω Δήμων. Συνεχώς ξεφυτρώνουν κεφάλια, όσα και να κόψεις. Τόνισε την ιδιαίτερη περιπλοκότητα του Καλλικράτειου Δήμου αλλά και τις Περιφέρειας, ζητώντας να επανέλθει η απλότητα.
4). Χαρακτήρισε τον εαυτό του ως επαίτη, για το καλό της Ύδρας. Συνέχεια ζητούσε από τους πολίτες που μπορούσαν να προσφέρουν. Συνέχεια ζητούσε από την Περιφέρεια και το Κράτος. Γελώντας είπε ότι η επαιτεία του Δημάρχου υπέρ του τόπου του είναι ένα από τα καθήκοντά του. Δεν άφησε ήσυχο κανέναν, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του!
5). Τόνισε ότι όλα τα σημαντικά έργα στην Ύδρα γίνανε με χρήματα της Περιφέρειας που ο Δήμος κατάφερε με προτάσεις, αιτήματα, σχεδιασμό κ.λ.π. να αποσπάσει. Τούτο επιβεβαίωσαν και οι παριστάμενοι Αντιπεριφερειάρχες.
6). Με συγκίνηση ανέφερε ότι κατά την προσέγγιση του φερυμπότ με τα μηχανήματα της αφαλάτωσης, όλο το νησί κατέβηκε στην παραλία και χειροκροτούσε.
6). Συγκινητική ήταν κατά την θητεία του η συμβολή και το έργο της νεολαίας στην αναγέννηση της Ύδρας, όπως και όλων των κατοίκων της.
7). Επανέλαβε ότι ο Δήμος Ύδρας θέλει να βγαίνει ασφαλώς στη στεριά με ένα ασφαλές έργο στο Μετόχι. Έργο που θα ωφελήσει την Ύδρα και όλη την Ερμιονίδα.
9). Τόνισε ότι η ιδέα της οργάνωσης του αγώνα δρόμου στα ορεινά μονοπάτια ήταν ενός νέου Υδραίου που του την διατύπωσε στο γραφείο του, και σε ελάχιστο χρόνο ο Δήμος έστησε επιτροπές, βρήκε χορηγούς και δημιούργησε ένα νέο πολλά υποσχόμενο θεσμό.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Κώστας Γεωργουσόπουλος: Μια Ελλάδα που ζει


Σήμερα θέλω να εντοπίσω σε μια άλλη πτυχή της πνευματικής δράσης που συνάντησα από μια σύντομη επίσκεψη στην Ερμιονίδα. Και στο Κρανίδι και στην Ερμιόνη είχα τη χαρά να ξεναγηθώ στις δημοτικές βιβλιοθήκες των δύο κοντινών κωμοπόλεων. Μόνο η μία έχει βιβλιοθηκονόμο, αλλά και οι δύο λειτουργούν άψογα με συγκινητικά προσφερόμενους εθελοντές.
 Νέες και νέοι επιστήμονες, υπάλληλοι αλλά και συνταξιούχοι προσφέρουν όρεξη και ώρες να βοηθήσουν να λειτουργήσουν οι καλά οργανωμένες βιβλιοθήκες και να εξυπηρετήσουν αναγνώστες κάθε ηλικίας, κυρίως όμως παιδιά. Και οι δύο διαθέτουν εξόχως ενημερωμένο τμήμα παιδικών βιβλίων για όλο το ηλικιακό φάσμα και όλο το θεματολόγιο.
Αυτοί οι ερασιτέχνες εθελοντές έχουν δομήσει το υλικό τους με τις σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης μιας βιβλιοθήκης κατά θεματική ενότητα, αλλά με δυνατότητα να αναζητηθεί ένας τίτλος και κατά συγγραφέα. Αλλά η δραστηριότητα δεν εξαντλείται μόνο στη φιλαναγνωσία. Εξυπηρετούνται και οργανώνονται προγράμματα κυρίως ευρωπαϊκά, όπου νέοι κυρίως αναγνώστες μετέχουν σε διαγωνισμούς, σε συνέδρια, σε παράλληλες δράσεις με άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Οι νέοι, μαθητές και επιστήμονες, συντάσσουν σχέδια, προωθούν ιδέες, έρχονται σε επαφή με ομηλίκους άλλων χωρών ή και ταξιδεύουν για να ανταλλάξουν εμπειρίες, γνώσεις, μεθόδους και προοπτικές.
Δεν θέλω να προσκρούσω στη σεμνότητα και στην ανιδιοτέλεια όσων προσφέρουν σ' αυτές τις σωσίβιες λέμβους πολιτισμού σε εποχές άλλης πολιτικής, οικονομικής ξηρασίας. Δάσκαλοι, όλων των βαθμίδων, θετικοί επιστήμονες, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, οδοντίατροι, δικηγόροι διοχετεύουν την αγάπη τους για γνώση και πολιτισμό σε νέους που διψούν για γνώση, τέχνες και αισθητική χαρά.
Ναι, η μικρή, περιθωριακή Ελλάδα ζει και ζέει (βράζει).

Πέτρος Τατούλης -Τάσος Χειβιδόπουλος, τι είπαν χθες στο Κρανίδι

Άλλο το νερό που πίνεις

Και άλλο το λογόνερο.

Γιατί από λογόνερο χορτάσαμε 4 χρόνια.
Στην Ύδρα όμως ξεφόρτωσαν πριν λίγες μέρες την εγκατάσταση αφαλάτωσης. Δεν είναι το φοβερό και τρομερό εργοστάσιο που μας παρουσιάζεται στην Ερμιονίδα να τρώει ψάρια, ζώα και ανθρώπους. Πλέον τα εργοαστάσια αυτά είναι προκατασκευασμένα, δηλαδή σχεδόν έτοιμα και συνδέονται τα τμήματά τους επί τόπου. Τα προβλήματα άλμης είναι αστεία για μικρές μονάδες.
Εμάς μας πρόσφεραν νερό από αφαλάτωση του γκολφ, δεν το δεχτήκαμε. Ο κύριος Πισσίας όμως στην πολιτικά στημένη συγκέντρωση για το νερό από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της Πελοποννησιακής Οικολογίας με την άδεια βέβαια του Δήμου, δεν απέκλεισε, ευγενικά βεβαίως, τα ιδιωτικά έργα και τις συμμετοχές στη λύση των προβλημάτων νερού, αφού και το υπόγειο νερό της Ερμιονίδας κοινωνικό αγαθό είναι, όμως με ιδιωτικές γεωτρήσεις βγαίνει για άρδευση. Προφανώς είναι και αυτός με το μεγάλο κεφάλαιο.
Τα 4 χρόνια λοιπόν κάναμε πολύ μεγάλη πρόοδο. Από την δυνατότητα συνεργασίας Δήμου - γκολφ για άμεση προσωρινή λύση, περάσαμε στη μία αφαλάτωση του Δήμου ως οριστική για πόσιμο και μετά στις τρεις, σενάριο που συνεχίζει ο κύριος Λάμπρου. Πάντα στα λόγια.
Φάτε μάτια ψάρια, αλλά στην Ύδρα το καλοκαίρι θα έχουν καλό νερό και σε τιμή γύρω στο 1 ευρώ από 2.45 που το έφερναν με υδροφόρα.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

"ΚΑΤΑΡΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ GENESIS ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Ενημέρωση απο την Έλλη Βασιλάκη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η ΚΑΤΑΡΑ
Από την ομάδα “GENESIS”
Λίγα λόγια για το έργο…
Το έργο λαμβάνει χώρα, σε έναν κόσμο μακριά από τον δικό μας, που διαφέρει μόνο πολιτισμικά.
Ένας κόσμος που έχει αναπτύξει τους δικούς του μύθους και θρύλους.
Η κύρια πλοκή μας, εκτυλίσσεται στο βασίλειο της Ενδοχώρας , το φωτεινό βασίλειο, που βρίσκεται πλέον σε παρακμή. Εκεί ο βασιλιάς , βασίζει τις τελευταίες του ελπίδες στον γάμο του γιού του, τον μόνο διάδοχο του θρόνου, με την πριγκίπισσα του δυτικού βασιλείου της Ημισελήνου. Έξω και μακριά από τα τείχη του βασιλείου, στο δάσος των αναστεναγμών , η μικρή Νεράιδα , που έχει φτάσει στην ενηλικίωση της και ζει υπό αντίξοες συνθήκες , με την γυναίκα που την ανέθρεψε και τα δύο παιδιά της, συναντάει τον πρίγκιπα και τον πιστό του φίλο. Η πρώτη συνάντηση είναι για τα δύο πρόσωπα καθοριστική, για το έναυσμα του έρωτά τους . Η  Νεράιδα φοβισμένη όμως στην την πρώτη επαφή της με τα εγκόσμια , καταφεύγει και πάλι στο δάσος. Την ίδια ώρα το προξενιό προχωράει και η πριγκίπισσα έρχεται στο βασίλειο για τον γάμο με τον πρίγκιπα. Εκεί διαπιστώνουμε ότι δεν είναι η αληθινή πριγκίπισσα που παριστάνει ,

Η Μουσική στο Φουγάρο

Μπαλάντες σε 24 καρέ


Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Τιμητική συμμετοχή: Νίκος Ξυδάκης
Το Φουγάρο υποδέχεται την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 20:30, το Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης και Δημιουργίας Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας σε ένα αφιέρωμα στα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι.
Πιο αναλυτικά, οι 55 συντελεστές της μουσικής παράστασης, μαθητές και καθηγητές του μουσικού Σχολείου Αργολίδας, θα μας παρουσιάσουν τραγούδια του συνθέτη κ τραγουδοποιού Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος θα συμμετάσχει στην παράσταση πλαισιώνοντας το μουσικό σύνολο του σχολείου.
Στη συνέχεια θα μας θυμίσουν τραγούδια και μελωδίες του Ελληνικού κινηματογράφου από το 1955 έως το 1975. Το έργο καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών, όπως ο Σ.  Ξαρχάκος, ο Μ. Πλέσσας και ο Ν. Μαμαγκάκης, θα συνοδεύονται από βιντεοπροβολή με αποσπάσματα από τις ταινίες.
Τέλος, θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό του. Μαζί με κινηματογραφική και θεατρική μουσική του μεγάλου συνθέτη, θα παρουσιαστεί βιντεοπροβολή με βιογραφικά στοιχεία για τον ίδιο.  
Η είσοδος είναι ελεύθερη    

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κου ΤΑΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΙΟΥ :
Περιοδεία του συνδυασμού στον οικισμό Λουκαϊτίου της Τ.Κ.Διδύμων - Oμιλία στις 8:30μμ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΙΟΥ:
Περιοδεία του συνδυασμού στην Τ.Κ. Θερμησίας -Ομιλία στις 8:30μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΙΟΥ:
Περιοδεία του συνδυασμού στην Τ.Κ. Φούρνων -Ομιλία στις 8:30 μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΙΟΥ:
Περιοδεία του συνδυασμού στην Δ.Κ. Πορτοχελίου - Ομιλία στις 8:30μμ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΑΙΟΥ:
 Περιοδεία του συνδυασμού στην Τ.Κ. Κοιλάδας-Ομιλία στις 8:30μμ

ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ:
Περιοδεία του συνδυασμού στην Δ.Κ. Κρανιδίου.
Κεντρική ομιλία του συνδυασμού στην Πλατεία Κύπρου (Πάνω Πλατεία Κρανιδίου) στις 8:30 μμ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ:
Περιοδεία του συνδυασμού στην Δ.Κ. Ερμιόνης.
Κεντρική ομιλία του συνδυασμού στο Λιμάνι έξω από το εκλογικό μας κέντρο στις 8:30μμ.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ:
Περιοδεία του συνδυασμού στην Τ.Κ. Ηλιοκάστρου-Ομιλία στις 8:30μμ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΙΟΥ:
Περιοδεία του συνδυασμού στην Τ.Κ. Διδύμων.
Κεντρική ομιλία του συνδυασμού στην κεντρική πλατεία στις 8:30 μμ.
Τηλ. Επικ.: 27540-29027