Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας προς την Ελληνική Αστυνομία για την εξιχνίαση υποθέσεων κλοπών και ληστειών

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας προς την Ελληνική Αστυνομία για την εξιχνίαση υποθέσεων κλοπών και ληστειών
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, για την την σύλληψη των δραστών και την εξιχνίαση τριών περιπτώσεων ληστειών και εννέα περιπτώσεων κλοπών και αποπειρών κλοπών, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Δήμο Ερμιονίδας από τις 11 Απριλίου 2019 έως τις 26 Μαρτίου 2020.
Οι Αστυνομικές Αρχές, παρά τις δυσμενείς συνθήκες λόγω της πανδημίας, κινήθηκαν συντονισμένα και με επαγγελματικό χειρισμό έφεραν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο σαν πολίτες μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς.
Οι προαναφερθείσες παραβατικές συμπεριφορές στην περιοχή της Ερμιονίδας, αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας.
Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών αποτελεί μείζον θέμα και γνωρίζοντας πλήρως την υποστελέχωση, τις ελλείψεις και τα προβλημάτα που υπάρχουν στο Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, τα έχω  μεταφέρει εγκαίρως στο αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την άμεση ενίσχυσή του με επιπλέον προσωπικό.

Εξιχνιάστηκαν 3 ληστείες και 9 κλοπές στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας


Πηγή

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, τρεις (3) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ημεδαπών και εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες (27.3.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερμιόνη Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 25, 28, 33 και 41 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες, αρπαγή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών. 

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο Δήμο Ερμιονίδας

Κρανίδι, 27.03.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ερμιονίδας ενισχύει τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του, για την στήριξη των ευπαθών ομάδων και όχι μόνο, την δεδομένη περίοδο λόγω της υγειονομικής κρίσης.
Παράλληλα με την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή κοινωνικής στήριξης, λειτουργεί από σήμερα Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης, με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση των δημοτών και κατοίκων της περιοχής μας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.
Συγκεκριμένα, στην τηλεφωνική γραμμή 2754 3 60210 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί συζητούν με τους πολίτες και ειδικά με τις ευπαθείς ομάδες, όλα όσα τους απασχολούν την κρίσιμη αυτή περίοδο, παρέχοντάς τους ψυχολογική υποστήριξη.

Γραφείο Δημάρχου

Για τους φίλους στην Αθήναπου βιώνουν δυσκολότερα απ όλους μας αυτόν τον εφιάλτη.

Το όμορφο video μας έστειλε και τον ευχαριστούμε, ο Δημήτρης Τουτουντζής .

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας σην ΕρμιόνηΣε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε χθες (26.3.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερμιόνη Αργολίδας.

Άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση βίας ακινητοποίησαν δύο (2) ημεδαπούς και τους αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια με την απειλή χρήσης βίας μετέφεραν σε άγνωστο χώρο το έναν εκ των δύο ατόμων απαιτώντας περαιτέρω χρήματα. 

Λίγο αργότερα, οι δράστες αφού δεν κατάφεραν να τα αποσπάσουν, αποδέσμευσαν το άτομο και τράπηκαν σε φυγή. 


Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.


Επιτέλους κάποιοι απ αυτούς που μας τρομοκρατούν θα πάνε φυλακή.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Οι πληροφορίες για τα δυο κρούσματα κορωνοϊού της Ερμιονίδας


Όπως  αποκάλυψε σήμερα ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος ένα ζευγάρι από την Ερμιονίδα έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό και βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Αθήνα. Για αυτό το γεγονός και αναζητώντας πληροφορίες μάθαμε τα ακόλουθα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες. Το ζευγάρι το μισό χρονικό διάστημα του χρόνου κατοικεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το υπόλοιπο διάστημα μένει στο σπίτι τους στην ευρύτερη περιοχή του Πορτοχελίου Ερμιονίδας.
Τέλος Φεβρουαρίου ο σύζυγος – περίπου 72 ετών- επέστρεψε από τις ΗΠΑ στο σπίτι του  στην Ερμιονίδα. Λίγες ημέρες μετά, 6-7 Μαρτίου – ένιωσε αδιαθεσία. Πήγε στην Αθήνα μαζί με την γυναίκα του και διαγνώσθηκαν από μεγάλο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ως κρούσματα και οι δύο σύζυγοι. Πήραν εντολή να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να μπουν σε καραντίνα.
Το ζευγάρι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έμεινε στο σπίτι αποκλεισμένο από τον έξω του σπιτιού τους κόσμο και μόνο φίλοι τους έδιναν τις όποιες προμήθειες αφήνοντας τες στην αυλόπορτα.
Μολονότι οι μέρες περνούσαν και το ζευγάρι ερχόταν σε επικοινωνία μόνο με τους θεράποντες ιατρούς στην Αθήνα και όχι με το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου ή τα νοσοκομεία Αργολίδας, πριν 4 ημέρες τα συμπτώματα αυξήθηκαν. Το ζευγάρι αναχώρησε πάλι για Αθήνα, όπου τον μεν άνδρα οι γιατροί κράτησαν σε Νοσοκομείο για παρακολούθηση , την δε γυναίκα έστειλαν σε κατ΄οίκον καραντίνα σε οικία στην Αθήνα.
Οι υπηρεσίες έχουν αναλάβει να κάνουν την σχετική ιχνηλάτηση. Το περίεργο σε αυτή την υπόθεση είναι γιατί όταν εντοπίστηκαν τα δύο κρούσματα στην Αθήνα κανένας δεν ειδοποίησε τον δήμο Ερμιονίδας ή άλλον αρμόδιο φορέα της Αργολίδας για τον εντοπισμό των δύο κρουσμάτων, ώστε να αυξηθούν τα μέτρα προφύλαξης στην περιοχή. 

Ερμιονίδα: Ζευγάρι δημοτών μας βρέθηκε θετικό στον ιό


Έπειτα από έντονη φημολογία περί ύπαρξης κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή μας, και μη έχοντας καμία ενημέρωση, από τις αρμόδιες Αρχές, διερεύνησα προσωπικά το θέμα και πληροφορήθηκα ότι ζευγάρι δημοτών μας βρέθηκε θετικό στο ιό από τις 6 και 7 Μαρτίου.
Μετά την ημερομηνία αυτή και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ παρέμειναν σε αυστηρή καραντίνα κατ' οίκον. Εδώ και λίγες μέρες ο άνδρας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Αθηνών και η γυναίκα παραμένει σε καραντίνα σε διαμέρισμα της πρωτεύουσας. Είμαστε σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία για την εξέλιξη και την πορεία της υγείας τους. 
Ο ΕΟΔΥ και οι άλλες αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, ιχνηλατώντας τις επαφές που έκαναν μέχρι την ημερομηνία διάγνωσης, οπότε και τέθηκαν σε καραντίνα, έχουν επιληφθεί του θέματος και έχουν ήδη καλέσει όσους έκριναν πως είναι αναγκαίο για εξέταση, ως ύποπτα κρούσματα.
Όπως σας έχουμε ενημερώσει, όταν θα υπάρχει ασφαλής και έγκυρη ενημέρωση θα την γνωστοποιούμε με σκοπό την καλύτερη προφύλαξη και ενημέρωση των δημοτών μας.
Μένουμε Σπίτι, εφαρμόζοντας όλες τις οδηγίες των αρμοδίων Αρχών !


ΔΗΜΟΣ Ερμιονίδας ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Κρανίδι, 26.03.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι φίλοι των αδέσποτων ζώων που καθημερινά τα φροντίζουν διαθέτοντας αρκετό από τον προσωπικό τους χρόνο, μπορούν στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.kedke.gr
να τυπώσουν την «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ» με βάση τις παρακάτω πληροφορίες.
  • Ως αρμόδια υπηρεσία ορίζεται η Υπηρεσία Περιβάλλοντος
  • Υπεύθυνος του Δήμου : Τσαμαδός Ιωάννης ή Μπίμπας Αριστείδης
  • Τηλέφωνο Υπευθύνου : 2754360009
  • Ακολουθούν τα προσωπικά στοιχεία, ο τόπος και οι ώρες μετακίνησης.
Υπογραφές από τους υπεύθυνους θα δίνονται καθημερινά και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία.

Γραφείο Δημάρχου

Δήμος ΄Ερμιονίδας για το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα»

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοΐου εκδόθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ Α΄55/11-03-2020), στην οποία μεταξύ άλλων προβλέπονται τα εξής (επισυνάπτεται):
 
«Άρθρο 7
Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επίδομα στέγασης- Αναστολή προθεσμιών διαδικασίας χορήγησης επιδόματος γέννησης
1. Εφόσον δεν έχει υποβληθεί, έως την έναρξη ισχύος της παρούσας, νέα αίτηση γα τη χορήγηση του επιδόματος του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» του άρθρου 235 του ν. 4389/2016 (Α΄ 94) ή εφόσον δεν υποβληθεί η αίτηση αυτή ηλεκτρονικά απευθείας από τους ίδιους τους αιτούντες μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου του ανωτέρω προγράμματος, παρατείνεται για έναν (1) μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος αυτού, η οποία έληξε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
2. Εφόσον δεν έχει υποβληθεί, έως την έναρξη ισχύος της παρούσας, νέα αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος του προγράμματος «Επίδομα Στέγασης» του άρθρου 3 του ν. 4472/2017 (Α΄ 74), ή εφόσον δεν υποβληθεί η αίτηση αυτή ηλεκτρονικά απευθείας από τους ίδιους τους αιτούντες μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου του ανωτέρω προγράμματος, παρατείνεται για έναν (1) μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος αυτού, η οποία λήγει τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
3. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δύναται να παρατείνεται εκ νέου η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των παρ. 1 και 2.»

Το Μέσα Φως


Σκηνοθεσία Σταύρος Ψυλλάκης
Ο Γιώργης Μαρκάκης, 86 χρονών, οφθαλμίατρος και ιδρυτής του μουσείου ΛΥΧΝΟΣΤΑ-ΤΗΣ στη Χερσόνησο Κρήτης, μας ξεναγεί στην κιβωτό της μνήμης του, σε όσα «τρύγησε με τα μάτια του και τα ΄χει κλείσει εντός του».
Σπαράγματα εμπειριών και αναμνήσεων, που καταλήγουν στην άποψή του για την ευτυχία: «το κάθε πράγμα στον κόσμο ετούτο αξίζει τόσο, όσο το αγάπησες».

Ευχαριστούμε Τ.Δ. για την πρόταση.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Ερμιόνης

Σε συνέχεια των νέων έκτακτων μέτρων για τη λειτουργία των Λ. Αγορών, για την περίοδο από 23-03-2020 έως και 30-04-2020 ορίζεται η συμμετοχή των παρακάτω πωλητών κατά την ημέρα Πέμπτη : 26-03-20 με τη συμμετοχή των παρακάτω παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών ως παρακάτω. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται η απόσταση των πέντε (5) μέτρων με τον ενδιάμεσο χώρο κενό ελεύθερο από αντικείμενα. Εξαιρείται της λειτουργίας η πώληση των βιομηχανικών ειδών της κατηγορίας Ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 17 του Ν. 4497/2017, εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Τάσος Τόκας ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020Η  Εθνική  Επέτειος  της 25ης Μαρτίου, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο των αγώνων των Ελλήνων. Φέτος ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας συμπίπτει με την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση  όπου όλοι μας βρισκόμαστε σε πόλεμο ζωής  με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό.Για λόγους δημόσιας υγείας  ματαιώθηκαν, όπως ήταν απαραίτητο, οι παρελάσεις και οι δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας πτοήσει στη δύσκολη αυτή συγκυρία.Αντλούμε δύναμη και θάρρος από το  μεγαλείο της ψυχής  των   Αγωνιστών του 21 και   με τη  δύναμη της Παναγίας εκφράζουμε τον πατριωτισμό  μας  με εθνική ομοψυχία ενδυναμώνοντας την  κοινωνική  συνοχή.Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής  μένουμε σπίτι  και ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣΤάσος  ΤόκαςΕπικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Απαλλαγή δημοτικών τελών στην Ερμιονίδα

Στο πρώτο δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, βάσει των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού χθες, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ψηφίστηκε ομόφωνα
εκτός ημερησίας διάταξης θέμα «Απαλλαγή επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 8 της από 20.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» με εισήγηση
του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου.
Στο πλαίσιο της οικονομικής ανακούφισης των επαγγελματιών από τις επιπτώσεις των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό, ίδιες αποφάσεις έχουν πάρει και άλλοι Δήμοι, όπως ο Δήμος
Αθηναίων και Κορινθίων.
Παράλληλα, εδώ και μέρες, η υπηρεσία επεξεργάζεται τον τρόπο για την αναστολή είσπραξης μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., καθ’ όλη την διάρκεια ισχύος των μέτρων, όλων των δημοτικών τελών, πέραν των αναλογούντων τελών των κοινοχρήστων χώρων, τα οποία ήδη ψηφίστηκαν, όλων των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που πλήττονται από τα νέα μέτρα. Η παραπάνω πρόταση θα τεθεί προς συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αφού πρώτα θα έχει στοιχειοθετηθεί πλήρως από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Γραφείο Δημάρχου

Από πού ήρθε ο κορονοϊός, και πού θα μας πάει; Συνέντευξη με τον επιδημιολόγο Rob Wallace


Μια συνέντευξη με τον Rob Wallace, επιδημιολόγο και συγγραφέα του βιβλίου “Big Farms Make Big Flu” – πηγή: unevenearth.org.
Μετάφραση: Δημήτρης Ιωάννου
Πόσο επικίνδυνος είναι ο νέος κορονοϊός;
Εξαρτάται από το πού βρίσκεσαι στο χρονολόγιο της τοπικής εξάπλωσης του Covid-19: νωρίς, στην κορύφωσή του, αργά; Πόσο καλά ανταποκρίνεται το δημόσιο σύστημα υγείας στην περιοχή σου; Τι ηλικία έχεις; Είναι καταβεβλημένο το ανοσοποιητικό σου; Ποια είναι η κατάσταση της υγείας σου; Και για να ρωτήσω κάτι μη διαγνώσιμο: ευθυγραμμίζεται με τον ιό η ανοσογενετική σου (το γενετικό υπόβαθρο του ανοσοποιητικού σου) ή όχι;

Ο πρώτος εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Του Γιάννη Λακούτση


Στις 15 Μαρτίου 1838, με το Β.Δ (βασιλικό διάταγμα) 980 καθιερώθηκε επίσημα η 25η Μαρτίου ως εθνική εορτή «εις το διηνεκές». Το ιστορικό κείμενο του διατάγματος αυτού, που παραδόξως δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά στον ημερήσιο τύπο, έλεγε τα εξής: « …θεωρήσαντες ότι η ημέρα της 25ης Μαρτίου, λαμπρά καθ’ εαυτήν εις πάντα ‘Ελληνα, δια  την εν αυτή τελουμένην εορτήν του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, είναι προσέτι λαμπρά και χαρμόσυνος, δια την κατ’ αυτή την ημέραν έναρξιν του υπέρ της ανεξαρτησίας αγώνος του Ελληνικού Εθνους, καθιερούμεν

την ημέραν ταύτην εις το διηνεκές ως ημέραν ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ  και διατάττομεν την διαληφθείσαν ημετέραν Γραμματείαν να δημοσιεύση και ενεργήση το παρόν Διάταγμα». Άλλες δυο φορές στο παρελθόν επιχειρήθηκε η καθιέρωση του εορτασμού της Επανάστασης ως εθνικής εορτής. Πρώτα από τον σύμβουλο της γραμματείας Εσωτερικών και ποιητή  Παν. Σούτσο το 1834, ο οποίος με επιστολή του στην εφημερίδα « Αθηνά», γράφει: «…Καθιδρυθείσης της Μοναρχίας διατελών Υπουργικός Σύμβουλος ( δια υπομνήματος μου σωζωμένου στα αρχεία) επρότεινα την σύστασιν Εθνικής εορτής και είδους υψηλού Ολυμπιακών αγώνων, κατά την 25ην Μαρτίου, η Εθνική εορτή συνεστήθη, καλώ μάρτυρα τον Κύριον Κωλέττην».Η δεύτερη φορά ήταν ένα χρόνο μετά, από τον γραμματέα Εσωτερικών, Ιωάννη Κωλέττη,  που δεν προωθήθηκε λόγω αποχώρησής του από την Γραμματεία.Το πρωί της 25ης Μαρτίου 1838, η Αθήνα ξύπνησε με

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Δήμος Ερμιονίδας; Ματαίωση παρελάσεων

Παραθέτουμε έγγραφο που αναφέρεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάσει της οποίας ματαιώνονται οι παρελάσεις σε όλη την χώρα.

Κοινότητα Ερμιόνης Δελτίο τύπου

Αγαπητοί συμπολίτες μετά τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης ως προς την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών καταλαβαίνουμε όλοι ότι καθήκον και υποχρέωση μας είναι να συμμορφωθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που απαιτούν οι περιστάσεις.
Κατόπιν προσωπικής επικοινωνίας που είχαμε με τον Προϊστάμενο της Λιμενικής Αρχής κύριο Παππά Δημήτριο για το χώρο ευθύνης του που είναι ο πιο κεντρικός εμπορικός και νευραλγικός στην καθημερινότητα της πόλης μας και των πολιτών μας, χρειαζόμαστε συνεργασία, αλληλοκατανόηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι των συμπολιτών μας, των οικείων μας και των ιδίων προσωπικά. Υψηλό αίσθημα ευθύνης και πατριωτικής συνείδησης έναντι όλων αυτών των συνανθρώπων μας οι οποίοι σήμερα καλούμενοι απ’ το υψηλό καθήκον τους προσφέρουν στην ασφάλειά μας, προσφέρουν στην περίθαλψή μας, προσφέρουν στην πώληση φαρμάκων και ειδών διατροφής, προσφέρουν στις μεταφορές και διακινήσεις, προσφέρουν στην παραγωγή και στις καλλιέργειες αγροτικών προϊόντων που τόσο έχουμε ανάγκη. Ώστε στο τέλος όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την ”πολεμική” περίοδο της πανδημίας και να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητά μας.

τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης

Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου (Διευθυντής: Καθηγητής Λάμπης Παπαγεωργίου), αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των συμπολιτών μας και ανοικτές Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) για την αντιμετώπιση του ψυχολογικού αβοήθητου των συμπολιτών μας.

Τόσο η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας όσο και οι ανοικτές Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) προσφέρουν ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έλθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.

Πώς ο Καποδίστριας έκλεισε τις εκκλησίες και νίκησε επιδημία


Απέναντι σε μια επιδημία πανώλης, στην αρχή μάλιστα της διακυβέρνησής του, ο Κυβερνήτης θεωρούσε ότι τα πρώτα δύο μέτρα που έπρεπε να λάβει αμέσως, είναι ο υποχρεωτικός εγκλεισμός στις οικίες όλων των κατοίκων και το κλείσιμο των εκκλησιών. Ιδού πώς το επέβαλε.

Η συνέχεια στο protagon

Το άρθρο πρότεινε η Τζένη Ντεστάκου


Οδηγίες για τις μετακινήσεις

Οδηγίες προς τους Πολίτες

Βεβαίωση εργαζόμενου | Αποστολή SMS | Συμπλήρωση Εντύπου | Χειρόγραφη Βεβαίωση

- Ερωτήσεις και απαντήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας (PDF)
- Έντυπο βεβαίωσης κίνησης - οδηγίες προς τους πολίτες (PDF)
ΣΤΟ   https://forma.gov.gr

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Ο μονόλογος του κορωνοϊού: «Ήρθα για να σταματήσω τη μηχανή, επειδή εσείς δεν βρίσκετε το χειρόφρενο»

από το lundimatin
μετάφραση από τα γαλλικά: Θεόφιλος Βανδώρος
Αγαπητά ανθρώπινα όντα, σταματήστε να κραυγάζετε με γελοίες ιαχές πολέμου. Μη στρέφετε τις εκδικητικές ματιές σας εναντίον μου. Σβήστε τα μαβιά χρώματα του τρόμου με τα οποία ζωγραφίζετε το όνομα μου. Όλοι εμείς, τα βακτήρια και οι ιοί, από τα βάθη του μικρόκοσμου, είμαστε η αληθινή συνέχεια της ζωής πάνω στη Γη. Χωρίς εμάς δεν θα είχατε δει ποτέ το φως της ημέρας, δεν θα είχε καν δημιουργηθεί το πρώτο σας κύτταρο.

Στηρίζουμε έμπρακτα το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου για να αποκτήσει ένα ασθενοφόρο


Στηρίζουμε έμπρακτα το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου για να αποκτήσει ένα ασθενοφόρο - Κάθε ευρώ μετράει και μπορεί να αποβεί εξαιρετικά σημαντικό στο μέλλον για όσους έχουν ανάγκη να νοσηλευτούν άμεσα σε κάποια νοσοκομειακή μονάδα.


Ακολουθούμε το σύνδεσμο για να συνεισφέρουμε και να στηρίξουμε αυτή την πρωτοβουλία.

https://www.neolaia.gr/