Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» Θέμα: Κλείσιμο Υποθηκοφυλακείου ΜάσσητοςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κρανίδι, 1-7-2016

ΠΡΟΣ: -     Πρόεδρο Δ.Σ Δήμου Ερμιονίδας κ. Α. Δημαράκη
-          Γραφείο Δημάρχου Δήμου Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή
-          Βουλευτές του Νομού Αργολίδας


Θέμα: Κλείσιμο Υποθηκοφυλακείου Μάσσητος

K. Πρόεδρε,

Πληροφορηθήκαμε οτι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει συντάξει σχέδιο νόμου με τίτλο «Σχέδιο Νόμου για την αναδιάρθρωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας», το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης. Με το εν λόγω σχέδιο νόμου η Κυβέρνηση προχωρά στο κλείσμο του Υποθηκοφυλακείου Μάσσητος που λειτουργεί στο Κρανίδι από το 1852 για όλη την Ερμιονίδα.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 1 παρ. 2 εδ. 9 του ανωτέρω σχεδίου νόμου, προβλέπεται η δημιουργία έμμισθου υποθηκοφυλακείου

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΙΣΤΙ


Δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από τότε,  ούτε περιμέναμε κάτι να άλλαξει όμως αν προκληθεί πυρκαγιά στο Μπίστι θα έχουν την ευθύνη.

Ερμιόνη 7-3-2016 

  Προς:  Κο Χρήστο Δάγκλη

Πρόεδρο της  

   Τοπικής Κοινότητας Ερμιόνης                               
                                          Κοινοποίηση:

                                                   Κο Δημήτρη Σφυρή,

Δήμαρχο Ερμιονίδας

Τα μέλη του Τοπικού  

Συμβουλίου Ερμιόνης

ΘΕΜΑ: ΕΡΜΙΟΝΗ
Αγαπητοί,
Πλησιάζει το καλοκαίρι, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε κάποια θέματα που περιμένουν λύση.
Σε κάποια επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί.


Μπίστι
Πυρασφάλεια: Τι έχετε σκοπό να κάνετε για αυτό το έργο που καταστρέφεται από το χρόνο, χωρίς να μπορεί να είναι λειτουργικό  όταν χρειασθεί σε κίνδυνο πυρκαγιάς.
Μπανιέρες: Είναι απαραίτητη η διαμόρφωση των σκαλοπατιών με σεβασμό στο περιβάλλον,  ειδικά στα διπλά παγκάκια που έχουν από χρόνια καταστραφεί.
Κάδοι: Δεν είναι αρκετοί μόνο δυο σε ολόκληρο το Μπίστι περιμετρικά, γι αυτό χρησιμοποιούν οι περιπατητές για κάδους τις φωλιές της πυρασφάλειας .
Μύλος: Γίνεται επικίνδυνος όταν με τον αέρα  ξεκολλούν οι τσίγκοι από την σκεπή και πετάγονται στον γύρω χώρο, πρέπει να το φροντίσετε.


Κυκλοφοριακό
Πότε επιτέλους θα ρυθμιστεί και θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τους καλοκαιρινούς μήνες,   όπως έχει γίνει σε κάθε τουριστικό

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗΣ : ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΣΤΙΟΥ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ Κύριε Δάγκλη,
     
       Με δύο ομόφωνες αποφάσεις της Δημοτικής μας κοινότητας, έχω οριστεί μέλος του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πυροπροστασίας Ερμιόνης. Μέχρι σήμερα όμως, παρά της επανειλημμένες ενοχλήσεις μου, δεν με έχετε ενημερώσει υπεύθυνα για την σωστή λειτουργία του Πυροσβεστικού Συγκροτήματος στο Μπίστι Ερμιόνης.


       Εάν, όπως λέτε, λειτουργεί σωστά, γιατί μέχρι τώρα δεν έχετε καλέσει τα μέλη της Πυροπροστασίας να παραβρεθούν σε Δοκιμαστική Λειτουργία με την παρουσία και την υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ,όπως είχατε υποσχεθεί σε προηγούμενο Κοινοτικό Συμβούλιο;

      Πέραν των παραπάνω απραγματοποίητων υποσχέσεών σας, πρέπει επιπλέον να γίνει , παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έλεγχος του μηχανολογικού εξοπλισμού της πυροπροστασίας καθώς και άσκηση ετοιμότητας και σωστή

Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Σας επισυνάπτουμε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου σχετικά με την αναδρομική χρέωση κατανάλωσης νερού από τη Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας με αριθμ. πρωτ. 50807/1745/29-6-2016, όπου βασικά αναφέρονται τα εξής:
  1. Οι εκδοθείσες αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. έχουν το τεκμήριο της νομιμότητας, καθώς δεν έχουν ακυρωθεί με οποιοδήποτε τρόπο (διοικητικό/δικαστικό) και ως εκ τούτου είναι εκτελεστές και παράγουν έννομα αποτελέσματα (βλ. σελ. 2).
  2. Η δε τυχόν μη έκδοση των επίμαχων λογαριασμών και η συνακόλουθη μη βεβαίωση των οφειλομένων ποσών στην πενταετία εντός της οποίας παραγράφεται το δικαίωμα προς βεβαίωση των σχετικών ποσών, δύναται να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της απιστίας (βλ. σελ. 3).
  3. Η ενσωμάτωση του πρόσθετου ειδικού τέλους 80% είναι νόμιμη και επιβεβλημένη, καθώς το τέλος αυτό επιβάλλεται και σε περίπτωση επέκτασης της επιχείρισης (βλ. σελ. 3).
Στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα συζητηθεί διεξοδικά το αποτέλεσμα της διοικητικής εξέτασης του θέματος, που δικαιώνει τις αποφάσεις της παρούσας διοίκησης, ώστε να καθοριστούν οι περαιτέρω ενέργειές μας.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Ιωάννης Πάλλης

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η «Γιορτή των Αγίων Αναργύρων»


Πίνακας της κας Ανθούλας
Πριν 80 χρόνια που ήμασταν μικρά, όλο το χρόνο το όνειρο μας ήταν η «Γιορτή των Αγίων Αναργύρων».
Το πανηγύρι, οι βαρκούλες, η θάλασσα, το  μικρό ταξιδάκι μέχρι απέναντι, τα τρεχαλητά,  τα  μυστικά,  όλα ήταν το όνειρο!
Άλλαξαν οι καιροί!
Το όνειρο έμεινε είναι κι αυτό ένα κέρδος.

Κι αν  όλα τώρα είναι διαφορετικά, οι Άγιοι Ανάργυροι θα είναι πάντα εδώ κοντά μας.
Τώρα που περιμένουμε το θαύμα  είναι κι αυτό  μια παρηγοριά.

Ανθούλα Λαζαρίδου ΔουρούκουΓια τη μεταφορά Ρίνα Λουμουσιώτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ  ΝΕΡΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΙΝ. ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Λόγω βλάβης της μίας από τις δύο αντλίες του κεντρικού αντλιοστασίου στη θέση «Ιπποκράτης» έχει γίνει διακοπή της υδροδότησης στις εκτός σχεδίου περιοχές της Ερμιόνης (Κάπαρη, Αυλώνα, Κάμπος), ενώ είναι πιθανή η εμφάνιση μειωμένης πίεσης στα υψηλά σημεία του οικισμού. Αύριο Παρασκευή 01-07-16 θα ενημερωθείτε για την αποκατάσταση της βλάβης και την επανέναρξη της υδροδότησης στις παραπάνω περιοχές.
Ζητάμε την κατανόηση σας για την ενόχληση που προκαλείται και παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την κάλυψη των υδρευτικών σας αναγκών.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Παναγιώτης Αποστόλου

To μήνυμα του Πατρινού καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα για την 27χρονη που διατηρεί μονάδα με 500 Χιώτικα πρόβατα

Το πρόσωπο μιας άλλης Ελλάδας περιγράφει ο Πατρινός καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας. "Χθες βράδυ γνώρισα την κόρη μια φίλης μου που ειναι 27 ετων. Εχει τελειωσει το οικονομικο τμημα και εδω και 3 χρονια εχει φτιάξει μια μοναδα με 500 Χιωτικα προβατα" γράφει στο fb.
" Παραγει γάλα που το δινει φυσικα για φετα σε τυροκομους εδω στην περιοχη. Δουλευει 12 ωρες τη μερα και βγαζει καθαρα 1800 ευρω η ιδια ως ιδιοκτητρια της μοναδας. Οσα ειναι ο μισθος μου. Αυτη ειναι η Ελλαδα της παραγωγικης ανασυγκροτησης. Προβαλουν ομως προτυπα ολοι , ολοι νεους επιχειρηματιες που φτιαχνουν εξυπνες εφαρμογες στο internet. Καλο είναι και αυτο , ομως το πλεονεκτημα μας ειναι η αγροτικη παραγωγη . Απο κει θα ζησουν οσοι θελουν να ζησουν εδω. Οχι βεβαια εχοντας μονο προβατα αλλα και μεταποιωντας την πρωτογενη παραγωγη. Βγαζει και αυτη η γενια ερπη στο χειλος, οταν ανησυχει για την παραγωγη της. Μονο που κανεις δεν το ξερει....".
patranews 

Μεγάλη νίκη για την Αρκτική


© Paul Nicklen-National Geographic Stock / WWF
www.wwf.gr 
Το WWF Καναδά πρόσφατα γιόρτασε μια μεγάλη νίκη για τη φύση της Αρκτικής, καθώς η Shell Καναδά παραιτήθηκε από υπεράκτιες άδειες εξερεύνησης πετρελαίου εντός της Προστατευόμενης Περιοχής Lancaster Sound του Καναδά. Οι άδειες χορηγήθηκαν πριν από περισσότερα από 40 χρόνια, όμως πρόσφατα αμφισβητήθηκαν δικαστικά από το WWF Καναδά.
Τα ναρβάλ, οι "μονόκεροι" της θάλασσας, ζουν στην Αρκτική.
«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική νίκη για την προστασία της φύσης. Οι μακροπρόθεσμες προσπάθειές μας για τη δημιουργία θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών δε θα μπορούσαν να επιτύχουν αν υπήρχε ο μόνιμος κίνδυνος μιας διαρροής πετρελαίου", δήλωσε ο David Miller, πρόεδρος και διευθυντής του WWF Καναδά.
Με την αποκήρυξη αυτών των αδειών, η πιο σημαντική απειλή για τη φύση και τους ανθρώπους στην περιοχή εξαλείφεται. Τώρα, η

Ο άνθρωπος !!!


 http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20080430/low/assets_LARGE_t_942_1738778.JPG

Τι απάντησε ο Δαλάι Λάμα, όταν τον ρώτησαν, τι τον εκπλήσσει περισσότερο στον κόσμο:
«Ο άνθρωπος...., διότι θυσιάζει την υγεία του για να βγάλει λεφτά.
Και μετά θυσιάζει τα λεφτά του για να ανακτήσει την υγεία του.
Και είναι τόσο αγχωμένος για το μέλλον, που δεν απολαμβάνει το παρόν.
Το αποτέλεσμα είναι να μη ζει ούτε στο παρόν ούτε στο μέλλον.
Ζει σαν να μην πρόκειται να πεθάνει ποτέ, και μετά πεθαίνει χωρίς να έχει ζήσει.


Γιώργος Μπόλμπος 

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ : ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΧΑΔΑ ΔΙΔΥΜΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣΤετάρτη 29/06/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΧΑΔΑ ΔΙΔΥΜΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Δήμαρχε μην ψάχνεις υπονομευτές του έργου σου, ευθύνη σου είναι η υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Εσύ άλλαξες απόψεις και θέσεις όχι εμείς.
Γνωστοποιώ στα ΜΜΕ κρίσιμα αποσπάσματα από την απόφαση του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας με Α/Α 52/2016 της 7 Μαρτίου 2016 όπου φαίνονται οι 4 προτάσεις που έκανες εσύ και οι οποίες αποτελούν την απόφαση του Συμβουλίου μας.

Δυνατή Ερμιονίδα:Επί της ουσίας, κ. Αντιπρόεδρε της ΔΕΥΑΕΡ


Επί της ουσίας, κ. Αντιπρόεδρε της ΔΕΥΑΕΡ. 

Η ανακοίνωσή σου κ. Π. Αποστόλου αντιπρόεδρε και έμμισθο μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, είναι συνειδητά εκτός θέματος. Με χαρακτηριστικό ύφος “εξυπνάκια”, προσπαθείς να δικαιολογήσεις την ανάστροφη κυβίστησή σου ή όπως λέει και ο λαός μας, την “κωλοτούμπα” σου, για το θέμα της αποκατάστασης της υπερχωματερής στο Σταυρό των Διδύμων. 

Από σημαιοφόρος στο “κίνημα” να φύγουν τα σκουπίδια, έγινες “ουραγός” και “ακόλουθος” στο “κουκούλωμα” και προσπαθείς να πείσεις, ότι είναι το καλύτερο. 

διαπίστωση...

Αργύρη Χιόνη


Έλλη Βασιλάκη

Ο Κώστας Χατζής στο ΦουγάροΟ Κώστας Χατζής LIVE
ΑΙΘΡΙΟ 1
Σάββατο 2 Ιουλίου, 10μμ
O Κώστας Χατζής έρχεται για πρώτη φορά στο Ναύπλιο και θα εμφανιστεί για μία μόνο βραδιά στο Φουγάρο, το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 10μμ. 
To πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, καθώς και αγαπημένα τραγούδια κορυφαίων συνθετών της παλιάς αλλά και νεότερης γενιάς, όπως οι Θεοδωράκης, Πλέσσας, Ξαρχάκος, Μαρκόπουλος, Τόκας, Χατζηνάσιος, Σπανός, Κατσαρός και Παπαδημητρίου.
Πρόκειται για την εναρκτήρια συναυλία ενός κύκλου εμφανίσεων καταξιωμενων καλλιτεχνών στο Φουγάρο για αυτό το καλοκαίρι, σε συνεργασία με το HALF NOTE JAZZ CLUB και την εταιρία παραγωγής StarBridge Entertainment.
Είσοδος: 10€ (όρθιοι), 15€ (καθήμενοι Β' Ζώνης), 20€ (καθήμενοι Α' Ζώνης)
Προπώληση εισιτηρίων:
Fougaro Le Café - 27520 47347
Πανελλαδικό Δίκτυο Καταστημάτων Public (Άργος: Δαναού 25, τηλ. 27510 61950)
Δισκοπωλείο INDIE (Ναύπλιο, Μπουμπουλίνας 19, τηλ. 27520 26941)

www.viva.gr

Οι συμβουλές της αστυνομίας για να μην πέσετε θύματα των επιτηδείων που εξαπατούν τηλεφωνικά τους πολίτες


seleo.gr 
H Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους, που υποδύονται τηλεφωνικώς συγγενικά τους πρόσωπα ή ισχυρίζονται ότι καλούν εκ μέρους τους. Οι δράστες επικοινωνούν με τα υποψήφια θύματά τους, κυρίως με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από συγγενή τους και ζητούν την καταβολή χρημάτων.
Από πέρυσι μέχρι σήμερα, έχει συλληφθεί πλήθος δραστών και έχει σχηματιστεί μεγάλος αριθμός δικογραφιών για τέτοιου είδους υποθέσεις εξαπάτησης. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής τέτοιων περιστατικών, παραθέτει χρήσιμες συμβουλές σε διαρκή βάση. Οι πολίτες καλούνται να απευθύνονται πάντα στις αστυνομικές Αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου να ενημερωθούν και πάλι οι

5η δράση στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης 30/06/2016


Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝΔελτίο τύπου
Κρανίδι 28/06/2016
Προς:
Πρόεδρο Δ.Κ Κρανιδίου
κ. Ι. Κοντοβράκη
Κοινοποίηση:
-          Γραφείο Δημάρχου
-          Π.Ε. Αργολίδας Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής
-          Υπηρεσίες Δήμου Ερμιονίδας

ΘΕΜΑ : ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ

Κύριε Πρόεδρε,

σας διαβιβάζω ένα αίτημα των καλλιεργητών της Δ.Κ. Κρανιδίου όπως εγκαίρως διαπιστώθηκε και το έχετε διαπιστώσει και εσείς, λόγω της επαγγελματικής σας δραστηριότητας, ότι η παραγωγή της ελιάς για την παραγωγική χρονιά 2016-2017 θα είναι πάρα πολύ μικρή εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν. Η ανθοφορία ήταν μέτρια αλλά και οι ελιές δεν «έδεσαν» τον καρπό τους, άρα θα υπάρχει μειωμένη παραγωγή και φυσικά προκύπτει αναγκαιότητα στήριξης με κάθε μέσο του αγροτικού εισοδήματος.

Τελετή απονομής Olymp Awards 2016 για τους διαγωνισμούς Τροφίμων και Ποτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τελετή απονομής Olymp Awards 2016 για τους διαγωνισμούς Τροφίμων και Ποτών
• TASTE Olymp Awards 2016, διαγωνισμός ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ Τροφίμων & Ποτών
• DESIGN Olymp Awards 2016, διαγωνισμός καλύτερης ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ Τροφίμων & Ποτών


Την εκδήλωση της απονομής των βραβείων άνοιξε με ομιλία του ο Γιώργος Κουβέλης υπεύθυνος οργάνωσης των διαγωνισμών τροφίμων και ποτών Olymp Awards 2016. Τόνισε την ευκαιρία που έχουν -μέσω των Olymp Awards- οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις να αναδείξουν τα προϊόντα τους. Συμμετέχοντας προσθέτουν αξία στα προϊόντα τους λαμβάνοντας τον τίτλο Τα καλύτερα τρόφιμα και ποτά. Τέλος, μίλησε για την δυναμική της εξωστρέφειας για τα ελληνικά προϊόντα και ότι είναι αναγκαιότητα για κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτου μεγέθους.
Στην συνέχεια της εκδήλωσης μίλησε ο Τζανέτος Πετροπουλέας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣΤρίτη 28 Ιουνίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την αποφυγή παρερμηνεύσεων και μετά από επικοινωνία με τον κ. Κώστα Λυμπερόπουλο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΙΚΕΣ Ερμιονίδας, έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:
Λόγω της μη παρουσίας του κ. Λυμπερόπουλου στη συγκέντρωση  της 12ης Ιουνίου στα Δίδυμα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του, θεωρήσαμε ότι δεν θα μπορεί να συμμετέχει και στις υπόλοιπες συναντήσεις  της αντιπολίτευσης για το πολύ σοβαρό θέμα της κατάστασης που επικρατεί στο Σταυρό Διδύμων και την επιχειρούμενη  «αποκατάσταση» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου Ερμιονίδας.
Θεωρούσαμε όμως και θεωρούμε δεδομένη τη συγκατάθεσή του για όλες τις ενέργειες όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: Αφιέρωμα στο Δημοτικό Τραγούδι


Η επιτροπή αγώνα Διδύμων κατά του επιχειρούμενου κουκουλώματος των απορριμμάτων στο Σταυρό

Η επιτροπή αγώνα Διδύμων κατά του επιχειρούμενου κουκουλώματος των απορριμμάτων στο Σταυρό.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ  ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ
Δίδυμα 26/06/2016
Διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα μια αμηχανία στη Δημοτική Αρχή και στα στελέχη της σαν να φαίνεται ότι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη . Σαν να ξεχνούν τι έχει γράψει η ιστορία.
ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ για να σταματήσουμε όλοι μαζί την ανεξέλεγκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε στον Σταυρό Διδύμων και το καταφέραμεόλοι μαζί  !!!
 ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ το 65%  της αντιπολίτευσης για να μην κουκουλώσουμε όλα τα σκουπίδια στη ζούλα με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας .
 ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για μια επιστημονικά τεκμηριωμένη αποκατάσταση και ακούμε προτάσεις από όλους τους επιστήμονες και αρμόδιους Δημόσιους φορείς .
Δεν το παίζουμε ειδικοί , να βλέπουμε  μια τομή και χωρίς καν να διαβάσουμε την μελέτη ,να αποφασίζουμε μέσα σε λίγα λεπτά. Εμείς συμβουλευτήκαμε ειδικούς επιστήμονες περιβαλλοντολόγους μας ανέλυσαν την<< μελετη>> και την έκριναν ακατάλληλη.
ΔΕΝ αλλάξαμε στάση χωρίς να διαβάσουμε  την νέα μελέτη (ύποπτο)!!!
Δεν συμφωνήσαμε ποτέ σε μια αποκατάσταση χωρίς στεγανοποίηση εδάφους αντιθέτως εσείς την αποδεχτήκατε.
 Δεν είμαστε εμείς Δημοτική Αρχή για να λέτε <<καλορίζικα>> Κάπου τα μπερδεύετε, έχετε χάσει την ψυχραιμία  σας . Πρόσεξε μην σας εξαπατήσουν και εσάς  όπως και τον Δήμαρχο  για δεύτερη φορά.
Ζητάτε να μη γίνει καμία δραστηριότητα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Σταυρό Ερμιονίδος .ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ
Ζητάτε συνολική αποκατάσταση του χώρου .ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ
Ζητάτε επιφανειακή  στεγανοποίηση μόνο ,χωρίς στεγανοποίηση εδάφους ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ


<<Οι συγχωριανοί της νέας επιτροπής αγώνα>>

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΝΕΔΥΠΕΡ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ...

Χρησιμοποιώντας το ψέμα και τη συκοφαντία ο κ. Αποστόλου ξεπέρασε τα όρια συνεχίζοντας  την παλιά δοκιμασμένη τακτική  των προπαγανδιστών ανά τον κόσμο ότι, όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό γίνεται.

Και κρύβοντας την αλήθεια, που δεν μπορεί όμως να κρυφτεί, προσπαθεί να μειώσει την επιτυχημένη όντως προσπάθεια όλης της αντιπολίτευσης  του Δήμου Ερμιονίδας για να δοθεί μία λύση στον τρόπο   αντιμετώπισης  της κατάστασης που επικρατεί στην υπερ-χωματερή των Διδύμων η οποία θα στηρίζεται  σε νόμιμες ενέργειες από τους καθ΄ύλην αρμόδιους.

Η «τεχνική»  του γραψίματος της συνειδητά μειωμένης αντίληψης υπηρετεί τον λαϊκισμό στο μεγαλείο του.

Ροδάμυ

Από το "Κτήμα Κολυμπάδη". Ερμιόνη φυσικά.
Πανελλαδικά ο πλέον γνήσιος, γλυκός φυσικός χυμός ροδιού. Δεν συγκρίνεται με άλλους χυμούς ροδιού άλλων ποικιλιών. Στο Σούπερ Μάρκετ 2.60 Ευρώ το μπουκάλι. Εξαιρετικό τοπικό προϊόν.

Βασίλης Γκάτσος

Πατάτα Διδύμων

Στο μανάβικο: Πατάτα Κύπρου: 0.85 Ευρώ το κιλό.
Δίπλα:Πατάτα Διδύμων: 0.75 και την άλλη μέρα 0.65 Ευρώ το κιλό. Εξαιρετική, πεντακάθαρη, νόστιμη, φρεσκότατη.

Βασίλης Γκάτσος

ΕΝΑΣ ΓΑΛΛΟΣ ΕΞΩΜΟΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΗΠΑΣΑΔημήτρης Τουτουντζής.

    Ένας Αλσατός κατώτερος αξιωματικός των ουσάρων, αφού πολέμησε στην Αίγυπτο κατά της εισβολής της γαλλικής στρατιάς και αιχμαλωτίσθηκε από τους Άγγλους, ξαναγύρισε στη Γαλλία. Εκεί φυλακίσθηκε για τα φιλοβασιλικά του φρονήματα αλλά κατόρθωσε να δραπετεύσει το 1803 και να καταφύγει, σε ηλικία 26 χρόνων, στην Κωνσταντινούπολη όπου τούρκεψε, πήρε το όνομα Ibrahim Manzour εφέντης και εντάχθηκε στον οθωμανικό στρατό με το βαθμό του συνταγματάρχη. Δεκατρία χρόνια αργότερα, το 1816, τον βρίσκουμε στα Γιάννενα, διοικητή του πυροβολικού του Αληπασά. Ήταν τυχοδιώκτης, απροσάρμοστος τύπος, ανυπότακτο στοιχείο. Κατάντησε μισθοφόρος του Αλή ύστερα από περιπέτειες και περιπλανήσεις σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Το 1809 εγκατέλειψε τον τουρκικό στρατό και γύρισε στη Γαλλία όπου κινδύνεψε να ξανασυλληφθεί. Δραπέτευσε όμως και ξανάρχισε τις περιπλανήσεις του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναζητώντας εργοδότη: Πετρούπολη, Σουηδία, Δανία, Βεστφαλία (1811), Βιέννη (1813), Βοσνία, πάλι Κωνσταντινούπολη, πάλι Ρωσία (1814), Τεργέστη, Σικελία (1815). Όταν πια έγινε η παλινόρθωση αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Από τη Μεσσήνη, με το καράβι του Λάζαρου Μπρούσκου, έφτασε στην Ύδρα ελπίζοντας να βρει πλοίο για Μασσαλία. Θα σε πάρω στο δικό μου, του είπε ο Μανώλης

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Δυνατή Ερμιονίδα: Σχετικά με ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου Π. Αποστόλου

Δελτίο τύπου


Χαρακτηριστικό δείγμα παραπληροφόρησης, ξεπερασμένης πολιτικάντικης τακτικής, κουτοπονηριάς και αγραμματοσύνης η ανακοίνωση του Π. Αποστόλου, Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας και έμμισθου Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΕΡ. 

Με μια ανακοίνωση γεμάτη ανακρίβειες και με την παρωχημένη τακτική της επιλεκτικής αναφοράς σε φράσεις κειμένων, με σκοπό την αλλοίωση του νοήματος, ανέλαβε ο Π. Αποστόλου την "εργολαβία" του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ακολουθώντας πιστά τα βήματα του αρχηγού του. 

Το προεκλογικό πρόγραμμα της "Δυνατής Ερμιονίδας" το οποίο προφανώς επικαλείται, αναφέρει ξεκάθαρα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και μέσω Ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, τη δραστική μείωση του όγκου των σύμμεικτων απορριμμάτων και τη σταδιακή απομάκρυνση των δεμάτων και χύδην απορριμμάτων από το Σταυρό Διδύμων Ερμιονίδας. 

Η επιλεκτική αναφορά του κ. Αποστόλου "λιγότερα σκουπίδια στο Σταυρό Διδύμων", αποδεικνύει τον δόλο του γράφοντος, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την μετάθεση ευθυνών από τη Δημοτική Αρχή. 

Η παράταξη με την οποία εξελέγη ο κ. Αποστόλου και βρίσκεται στη Δημοτική Αρχή, πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να απομακρύνει άμεσα, όπως υποσχέθηκε, δέματα και σκουπίδια από το Σταυρό. 

Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Εφαρμόστε τουλάχιστον την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7/3/2016 και αφήστε τα κουκουλώματα και τις υπεκφυγές. Το ψέμα έχει κοντά πόδια και οι Δημότες ισχυρή μνήμη. Από τις διακηρύξεις για την άμεση απομάκρυνση των δεμάτων και των σκουπιδιών, περάσατε στην πρακτική του "σκεπάσματος της γάτας". Είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στους Δημότες και στο μέλλον του τόπου μας. Από το γραφείο τύπου της 
"Δυνατής Ερμιονίδας"

Κλήδονας 2016 στην Ερμιόνη


Πολ Μέισον: Ήταν μια εξέγερση απέναντι στην ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων

paulmason.jpg

Για την επόμενη μέρα του Brexit μίλησε στην Αναστασία Γιάμαλη από τηνΑΥΓΗ  ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Μετακαπιταλισμός» (εκδόσεις Καστανιώτη) Πολ Μέισον.
Από τον δημογραφικό χάρτη και την επικείμενη -όπως προβλέπει- αποχώρηση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι τα λάθη των Εργατικών, ο Βρετανός αριστερός δημοσιογράφος αναλύει τον ρόλο που έπαιξε το επιχείρημα του ελέγχου στο ζήτημα της μετανάστευσης και προβλέπει τη διάλυση της Ε.Ε. εάν αυτή δεν αλλάξει.
* Τελικά Brexit ψήφισαν οι φτωχοί;

Ο δημογραφικός χάρτης δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος. Οι μεγάλες, πολυπολιτισμικές, εύπορες πόλεις ψήφισαν Bremain, οι πλούσιες περιοχές στα πέριξ του Λονδίνου, όπου ζει η οικονομική ελίτ, ψήφισαν Bremain, η Σκωτία ψήφισε συντριπτικά Bremain. Oι φτωχότερες περιοχές ψήφισαν Brexit -αλλά αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι η ψήφος μερικών ζωντανών, μικρότερων πόλεων, με μεγάλες εθνικές μειονότητες (Σέφιλντ, Μπέρμιγχαμ, Νιούπορτ, Νότιγχαμ).

Ο ΤΖΕΝΤΛΕΜΑΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΚΑΥΣΩΝΟΣ
Να τι σημαίνει αληθινός τζέντλεμαν : αυτός ο μεσήλικας κύριος με τα γυαλάκια του, το μημουάπτου μουστακάκι του, το πορτοκαλί λακόστ, το μπλουτζήν και το βιβλίο του στο χέρι, που σηκώθηκε στο βαγόνι του τραίνου να κλείσει όσα παράθυρα ήταν ανοιχτά, λέγοντας στο κενό: "' Θα χαθεί η ψύξη''. Για να ξαναγυρίσει στη θέση του, προσπερνώντας δυο πιτσιρίκια - ούτε δέκα χρονώ-, που παίζοντας το μπουζουκάκι τραγουδούσαν ''Ραγίζει απόψε η καρδιά με το μπαγλαμαδάκι...'', και ν' ανοίξει το βιβλίο του ξανά.
΄Εξω απ' τα παράθυρα πύκνωνε εντωμεταξύ όλο και πιο πολύ ένα γαλακτερό άσπρο φως άλλου καιρού, αισθητικής παρελθόντος χρόνου.


TAKHΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ


.