Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου στέλνει θερμά συλλυπητήρια


Το Λαογραφικό  Κέντρο Κρανιδίου στέλνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της αξιοσέβαστης Ανθούλας Λαζαρίδου Δουρούκου,  εν όψει του 40ήμερου μνημοσύνου. 

Στη γειτονιά των αγγέλων που βρίσκεσαι Ανθούλα μας, προσευχήσου για όλους μας!!

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Ο ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ, Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πέμπτη 22/07/2021

 

ΘΕΜΑ:ΤΟ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ, Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο, συζητήθηκε αίτημα του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ για υποβολή αιτήματος ρύθμισης χρεών προς τη ΔΕΗ με εγγυητή τον Δήμο Ερμιονίδας. Το συνολικό ποσό της οφειλής έχει φτάσει το μεγάλο ποσό των 520.000 ευρώ περίπου.

Επίσης ενημερωθήκαμε, ότι μετά την έγκριση του αιτήματος του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, υπάρχει η δυνατότητα επιχορήγησης μέρους ή του συνόλου του ποσού από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για να καλύψει τα σοβαρά λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ και παράλληλα με άλλες δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης στο σύνολο της χώρας που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Εμείς μιλήσαμε για ένα αναγκαίο καλό, να εγκρίνουμε το συγκεκριμένο αίτημα, ο Δήμος μας να εγγυηθεί αυτή τη ρύθμιση, φυσικά να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να υποβληθεί αίτημα επιχορήγησης προς την Κεντρική Διοίκηση. Συμφωνήσαμε με την εισήγηση, δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε τη διαδικασία ρύθμισης.

Όμως μιλήσαμε για ένα αναγκαίο κακό, για το πρόβλημα της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ δε θα λύνεται πάντα με τη μέθοδο της ασπιρίνης, των συνεχών οικονομικών ενέσεων και οικονομικών βοηθημάτων που όλα δικαιολογούνται στην πανδημία και στην συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση. Υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα προς τη Διοίκηση του Δήμου και προς τη Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ που ακόμη δεν έχουν απαντηθεί. 

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

πρόγραμμα των εκδηλώσεων Ερμιονίδας

Tο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Πολιτισμού στο πλαίσιο στήριξης των εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, την ιστορία και την ψυχαγωγία ανακοινώνει το φετινό του πρόγραμμα, το οποίο σχεδίασε με την συνεργασία συλλόγων και πολιτιστικών φορέων. 

Το Νομικό Πρόσωπο στέκεται αρωγός στη φετινή πολιτιστική επανεκκίνηση της  Ερμιονίδας και στηρίζει τις καλοκαιρινές δράσεις των συλλόγων και φορέων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 


Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος 

Κουτούβαλης Δαμιανός

 

 

ΙΛΜΕ Λειτουργία Μουσείου

 


Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Εκδήλωση υποδοχής σκαφών στην Ερμιόνη – 1η REGATTA ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 2021 «ΙΩΣΗΦ ΘΕΟΔΩΡΟΥ»
Κρανίδι, 20.07.2021

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 17/7/2021 στην κεντρική προβλήτα του λιμένα Ερμιόνης, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας σε συνεργασία με την Κοινότητα Ερμιόνης και τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης, διοργάνωσε εκδήλωση για την υποδοχή των σκαφών που συμμετείχαν στον ιστιοπλοϊκό αγώνα 1η REGATTA ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 2021 «ΙΩΣΗΦ ΘΕΟΔΩΡΟΥ» για σκάφη ανοικτής θάλασσας. Ο αγώνας διεξήχθη από την Παρασκευή 16 έως και Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 στην περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου.


Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, έγινε προβολή βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Ερμιονίδας. Επίσης συμμετείχε και η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης με παραδοσιακούς χορούς. Ακολούθησε απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών στους νικητές και συμμετέχοντες στον ιστιοπλοϊκό αγώνα.

Τόσο οι αθλητές όσο και οι θεατές που παραβρέθηκαν στο λιμάνι της Ερμιόνης, έμειναν ενθουσιασμένοι, μας ευχαρίστησαν για την επιτυχημένη εκδήλωση και ανανεώθηκε το ραντεβού της Regatta Σαρωνικού, για την επόμενη χρονιά .

 Ο Πρόεδρος

 Δαμιανός Κουτούβαλης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ"

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο «Ερμιονικός Σύνδεσμος» ανακοινώνει ότι 

καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων 

για την 5η και 6η κοινή απονομή του Βραβείου Αριστείας

«ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ» 

ορίζεται το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021.

Το Βραβείο Αριστείας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ» απονέμεται ετησίως κατά την πρωτοχρονιάτικη πανηγυρική συνεδρίαση του «Ερμιονικού Συνδέσμου» στον/στην μεταπτυχιακό/ή φοιτητή/τρια, ο/η οποίος/α κατά το προηγούμενο της βραβεύσεως ακαδημαϊκό έτος, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από ελληνικό πανεπιστήμιο - πολυτεχνείο ή από ομοταγές προς αυτά αλλοδαπό εκπαιδευτικό ίδρυμα, αναγνωρισμένο από τον αρμόδιο φορέα (ΔΟΑΤΑΠ) και, είτε είναι εγγεγραμμένος/η στο δημοτολόγιο οιασδήποτε κοινότητας του Δήμου Ερμιονίδος, είτε κατά τον χρόνο της βραβεύσεώς του/της είναι ο/η ίδιος/α μέλος του «Ερμιονικού Συνδέσμου», ή ένας εκ των γονέων του/ης, τουλάχιστον επί τριετία. Κατά σειράν αξιολογήσεως προηγούνται οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος (Ph.D.) και έπονται οι κάτοχοι μεταπτυχιακού (M.Sc.). Σε περίπτωση περισσοτέρων προσοντούχων, το Βραβείο Αριστείας απονέμεται στον/ην έχοντα/ουσα την υψηλότερη βαθμολογία και σε περίπτωση ισοβαθμίας,μοιράζεται ισομερώς. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ήδη υποβληθείσες υποψηφιότητες για την περσινή απονομή, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας, ισχύουν κανονικά και θα αξιολογηθούν φέτος από κοινού με τις νέες, για την απονομή του φετινού βραβείου

Το Βραβείο Αριστείας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ»

συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ 3 ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Δευτέρα  19 Ιουλίου  2021ΠΡΟΣ

κ. Τσεγκή Γεώργιο

Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ

Κοινοποίηση :

κ.  Γεωργόπουλο Ιωάννη

Δήμαρχο Ερμιονίδας,

κ. Κούτση Ευαγγελία 

Πρόεδρο Κοινότητας Φούρνων

 

ΑΙΤΗΜΑ  ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ  ΩΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 20-7-2021 Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ "ΓΕΦΥΡΑ" ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ  ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

         κ. Πρόεδρε,

 Μετά την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου των Φούρνων  το Σάββατο 17/7/2021 και την   ομόφωνη απόφαση σχετικά με την αναφορά-καταγγελία της Προέδρου κ. Ευαγγελίας Κούτση για την  πιθανότητα παράνομης  υδροληψίας από την γεώτρηση στο αντλιοστάσιο "Γέφυρα", με την οποία παραπέμπουν  την υπόθεση στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ, ζητούμε:

1) Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος  να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα στο αμέσως επόμενο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ  της Τρίτης 20-7-2021. Το έκτακτο αυτό θέμα έχει άμεση σχέση με την συζήτηση του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης.  

2) Την πλήρη ενημέρωση για το συμβάν καθώς και να διερευνηθούν οι πιθανές ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων στην υπόθεση.  

3) Να ληφθεί απόφαση από το ΔΣ  αν κριθεί ότι παραβιάστηκαν  οι όροι της σύμβασης. Υπενθυμίζουμε την απόφαση 146 / 2019 του προηγούμενου ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ   για παρόμοια υπόθεση.

4) Να μας ενημερώσετε για το  ποιες ήταν οι άμεσες ενέργειες σας μετά την επιστολή της Προέδρου των Φούρνων με την αναφορά-καταγγελία προς εσάς.

           κ. Πρόεδρε,

μικρά γράμματα


πάντα σκόνταφτα σε κείνη την εντοιχισμένη ομπρελοθήκη, μπαίνοντας στο σπίτι της γιαγιάς από την πίσω πόρτα της αυλής

το επιπόλαιο πετύχημα, αποτυπωνότανε με τη σειρά εμφάνισης

πρώτα στο μέτωπο, αργότερα στο μπράτσο, μετά στο τροφαντό μπουτάκι και τώρα πιά,
στο τριχωτό καλάμι, πούχει κάνει χώρο για την αναμενόμενη εναλλαγή από το κόκκινο στο μπλε, το μωβ και το πρασίνισμα πριν σβήσει κιτρινίζοντας   

και σήμερα,
πέντε μέρες μετά το σακατευτικό χτύπημα του θυμωμένου αρχηγού των γιγάντων, γιού του Τάρταρου και της Γης
και το κατευόδιο της πιο αφράτης και γλυκομίλητης γιαγιάς του κόσμου,
που βρέθηκε εύκαιρη στο διάβα του και την λιμπίστηκε για παστιτσέρα στο πατρικό του,

το μόνο που έμεινε όρθιο απ΄ όλο το νοικοκυριό της, ήταν εκείνη η λατρεμένη κακοτεχνία του παππού,
που σε καλωσόριζε σα φάρσα στο έμπα και σε παρηγόραγε το κέρασμα κεντημένο -αντί για τη γνωστή καλημέρα- σε καδράκι,
«θα περάση κι αφτό»,
που ήταν κι η αγαπημένη της ατάκα κι αναρωτιέμαι αν μπήκε τυχαία εκεί, ή ως συνωμότης της παρεξηγημένης ομπρελοθήκης,
αφού το προσκυνούσες σαν εικόνισμα σηκώνοντας το κεφάλι, μετά την αυτόματη μετάνοια εντοπισμού κι εντριβής του βαβά

κι είχε τον τρόπο της πάντα η γιαγιά Ασπασίαόνομα και πράμα- να κάνει τα πικρά-γλυκά και να σου φτιάχνει τη μέρα με την καλή της την κουβέντα και τα καμώματά της (τα χειροποίητα καλούδια της αξιομνημόνευτης κουζίνας της) ·

Πρόσκληση σε γενική συνέλευση | Εταιρεία Μελετών Ερμιονίδας

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Μελετών Ερμιονίδας, σας προσκαλεί στην ετήσια απολογιστική - οικονομική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22/07/2021 και ώρα 19:30 στο κοινοτικό γραφείο Ερμιόνης.

Η είσοδος των μελών και των ενδιαφερόμενων παρακαλούμε να πραγματοποιείται από την πίσω είσοδο (προαύλιο κοινοτικού καταστήματος Ερμιόνης) τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σας περιμένουμε!