Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

17 Αυγ. 2019 – ΕΡΜΙΟΝΗ, Δημοτικό Γήπεδο – Ελ. Αρβανιτάκη_Γ. Κότσιρας Live

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι από τους πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού. Φέτος, ξανασυναντήθηκαν επί σκηνής μετά από μία εικοσαετία και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις μεγάλες τους επιτυχίες, αλλά και από τραγούδια που αγαπούν και μας έκαναν να τα αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο από τις ερμηνείες τους. Από το «Δυνατά» και της «Καληνύχτας τα Φιλιά» ως το «Κάθε Φορά» και το «Εφάπαξ», από το «Μένω εκτός» ως την «Αλεξάνδρεια» και με αναφορές σε κλασσικά λαϊκά τραγούδια όπως τα «Θέλω Κοντά Σου Να Μείνω», «Πρώτη Φορά», «Μη Μου Ξαναφύγεις Πια Μάγκα Μου» και τα «Μαύρα Μάτια Σου» ως το «Κόκκινο Φουστάνι» και τη «Χάντρα Θαλασσιά», η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας έμπλεξαν τραγούδια και διαθέσεις και παρέσυραν μαζί τους το κοινό, που κάθε βραδιά γινόταν μαζί τους μια μεγάλη χορωδία.
Η παράστασή τους ξεχώρισε όπως ήταν αναμενόμενο και δικαίως χαρακτηρίστηκε η “παράσταση της χρονιάς”, με τον κόσμο να φεύγει πλήρης μετά από κάθε live έχοντας συγκινηθεί, εκτονωθεί, χορέψει και τραγουδήσει μαζί με τους αγαπημένους του καλλιτέχνες. Το ντουέτο τους με τίτλο “Δυο ζωές” σε μουσική Γιώργου Καραδήμου και στίχους Λήδας Ρουμάνη (γράφτηκε με αφορμή τη συνεργασία τους) βρίσκεται στην κορυφή των playlist των ραδιοφώνων της χώρας από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα.

Τα τζιτζίκια πεθαίνουν τραγουδώντας

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης 6η δράση


Πρόσκληση ορκομωσίας της νέας δημοτικής αρχής


Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Τα βραβεία του διαγωνισμού φωτογραφίας στην Ερμιόνη


Η έκθεση και ο διαγωνισμός φωτογραφίας    που διοργάνωσε  η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ , αυτή τη φορά σε γραφικά σοκάκια μας,  το διάστημα 9-13 Αυγούστου 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Βραβεία κριτικής επιτροπής


1ο Βραβείο    ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ


2ο Βραβείο    ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΑΡΙΜΠΑΣ


3ο Βραβείο     ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΣΤΡΙΝΣΙΟΥ


Βραβεία κοινού  (Ψήφισαν 632 επισκέπτες)


1ο Βραβείο    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Άλλες δύο παραστάσεις της "Μήδειας" από το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Δυο ακόμα παραστάσεις της 'Μήδειας' με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, προσφορά του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας!
Την Κυριακή 18 και τη Δευτέρα 19/8 στις 9:00 μ.μ. στον Πολυχώρο ΑΡΤίκι! 
Μην τις χάσετε!

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Οι δρόμοι του ωραίου μπορεί να είναι αμέτρητοι.
Οι δρόμοι του ωραίου μπορεί να είναι αμέτρητοι.

Μια έκθεση φωτογραφίας στάθηκε ικανή να μεταμορφώσει ένα αδιάφορο ερμιονίτικο σοκάκι και για λίγες μέρες να δώσει πνοή, ζωή, φως, ήχο, ομορφιά.
Μια έκθεση φωτογραφίας στάθηκε ικανή να αναβιώσει μέσα από ασπρόμαυρες εικόνες, μνήμες που χάνονται, να αποτυπώσει το παρόν με την αισθητική των χρωμάτων και των σχημάτων. Κατάφερε να βγάλει το συναίσθημα των καλλιτεχνών με την απεικόνιση των έργων, που κατέγραψε ο καθένας με βάση την αισθητική του, την τέχνη του. Ιδανικές εικόνες της ονειροφαντασίας του καθενός που απαθανάτισε ο φακός του.
Φωτογραφίες χυμώδεις, καλαίσθητες, που δείχνουν ότι ο καλλιτέχνης μπορεί να εκφράζεται χωρίς να αστοχεί.


Αποτέλεσμα. Μια ομάδα γυναικών, αυτή της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης με τη συνέργεια των καλλιτεχνών χρωμάτισαν τη δική τους πραγματικότητα. Ανέδειξαν τα όμορφα σπίτια του σοκακιού, τα γέμισαν με φως και ήχους. Νομίσαμε ότι περπατάμε σε κυκλαδίτικο νησί. Αλήθεια. Δεν χρειάζονται πολλά.


Αυτές οι πινελιές ήταν ικανές να μεταμορφώσουν, αποδεικνύοντας ότι οι δρόμοι του ωραίου μπορεί να είναι αμέτρητοι.
Συγχαρητήρια σε όλους, καλλιτέχνες και διοργανωτές.

Ερμιόνη 14-8-2019
Τίνα Αντωνοπούλου

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Βασίλης Γκάτσος:Τι είναι οι βιλάρχες; Μπορούν να αναπτύξουν σχέσεις με τον τόπο μας και τους κατοίκους του;

(Το παρακάτω το είχα γράψει το 2014, τότε που παραλάμβανε το Δήμο μας η νέα Διοίκηση. Νομίζω είναι επίκαιρο και για τη νέα που παραλαμβάνει σε λίγο από την παλιά.)

Τι είναι οι βιλάρχες; Μπορούν να αναπτύξουν σχέσεις με τον τόπο μας και τους κατοίκους του;

Βιλάρχες είναι  οι πολύ πλούσιοι Έλληνες και ξένοι, που δημιούργησαν στον τόπο μας αγροτικές βίλες (villae rusticae), δηλαδή έναν συνδυασμό πολυτελούς ή πολυτελών οικημάτων και αγροκτήματος κατά προτίμηση “παρά θιν αλός”, και αν ήταν δυνατόν με λιμενικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης. Μέχρι σήμερα η Ερμιονίδα είναι ο μοναδικός τόπος της χώρας μας με τέτοια συγκέντρωση βιλαρχών.
Είναι φαινόμενο των καιρών μας; Όχι βέβαια!
Στην Ερμιόνη υπήρχε η Περιβόλα του Βούλγαρη με τα πανέμορφα κτήριά της, δίπλα του Ζωγράφου, η Περιβόλα του Λεούση, υδραίου εφοπλιστή, που παλιά ήταν του Μπάμπα από τις Σπέτσες, προύχοντας κι αυτός, στο Πορτοχέλι η βίλα της Έλλης, και αλλού άλλες μικρότερες.
Οι Ύδραιοι άρχοντες στην ακμή τους είχαν περιβόλες στις μικρές αμμουδιές της Ύδρας και στην απέναντι ακτή στο Μετόχι. Ήταν βίλλες για το καλοκαίρι, με ωραία κτίσματα και ωραία περιβόλια, με επιστάτες και εργάτες γης.
Μήπως και στην Ερμιόνη προπολεμικά τουλάχιστον δεν υπήρχε πλήθος οικογενειών με σπίτι στο χωριό και παραγωγικότατο περιβόλι με σπίτι στους κάμπους που έπαιζε και το ρόλο και του εξοχικού;

Οι διαφορά είναι ότι οι σύγχρονοι βιλάρχες είναι όλοι μη ντόπιοι που αγόρασαν τη γη της Ερμιονίδας, ενώ παλιά όλοι τους ήταν της περιοχής και ντόπιοι που δημιουργούσαν περιβόλες και βίλες. Που σημαίνει με τη σειρά του ότι κάποτε η περιοχή μας ήταν πλούσια, ενώ επί των ημερών μας όχι. Η επένδυση των βιλαρχών στον τόπο μας, αποδεικνύει τον πλούτο τους, η πώληση των κτημάτων από τους ντόπιους, δείχνει την φτώχεια τους και την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε να πουλήσουν σε εξωπραγματικές τιμές εν σχέσει με τις τιμές των κτημάτων τους σύμφωνα με την παραγωγικότητά τους, και με τα χρήματα αυτά να στηρίξουν ένα άλλο επίπεδο ζωής με ελάχιστες εξαιρέσεις σωστών επενδύσεων.

Επισκέφθηκα το Μουσείο Παιδικών Παιγνιδιών στην Ερμιόνη & ονειρεύτηκα ότι είμαι ξανά παιδί στους δρόμους της με ποδήλατο


Στην Ερμιόνη εκεί πίσω από την εκκλησία της Παναγίας ένα ολόκληρο σπίτι μετατράπηκε σε σπίτι των παιδικών θαυμάτων. Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσείο παιχνιδιών που κάθε κομμάτι της συλλογής του έχει όνομα κι έχει λόγο που βρίσκεται εκεί μέσα στο παλιό αρχοντικό του πρωτοπόρου δασκάλου, Μιχαήλ Παπαβασιλείου.

Περισσότερα: eirinika

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Θα παρατείνουμε την έκθεση και διαγωνισμό φωτογραφίας στην Ερμιονη έως και τις 13 Αυγούστου


 Θα παρατείνουμε την έκθεση και διαγωνισμό φωτογραφίας στην Ερμιόνη έως και τις 13 Αυγούστου. Είναι επιθυμία φίλων και επισκεπτών που αγκάλιασαν την πρωτότυπη παρουσίαση στα σοκάκια μας.
Έγινε και δίκη μας ! 
Σας περιμένουμε !Με συμμετοχή και ενδιαφέρον και οι φετινοί ιστορικοί περίπατοι στο Μπίστι
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Με συμμετοχή και ενδιαφέρον
και οι φετινοί ιστορικοί περίπατοι στο Μπίστι

Πραγματοποιήθηκαν οι δύο ιστορικοί περίπατοι στο Μπίστι που οργάνωσε το ΙΛΜΕ στις 3 και 10 Αυγούστου 2019 με ξεναγό την κυρία Ήρα Φραγκούλη Βελλέ.

Η κυρία Ήρα πέτυχε και φέτος να κάνει τις βουβές άψυχες πέτρες να ομιλούν για την ιστορία της Ερμιόνης.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ και εδώ.

Για το ΔΣ του ΙΛΜΕ
Η Πρόεδρος
Τίνα Αντωνοπούλου