Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Εκδήλωση για τις Εφαρμογές Ευφυούς Γεωργίας στην Ερμιόνη


Απορία Διδυμιώτη

Απορία Διδυμιώτη

Χθες, την ίδια μέρα, δύο παρατάξεις του Δήμου μας έστειλαν για δημοσίευση σχόλια με το ίδιο περίπου θέμα και περιεχόμενο.
Τα διατηρητέα κτίρια στο Κρανίδι.
Τυχαίο; Ίσως.
Προφανώς και είναι σοβαρό το θέμα, αλλά:

Το στρώνει στα Δίδυμα
Δίδυμα σήμερα στις 18:10  με   -2°C

Τάσος Λάμπρου :Εγκληματική αδιαφορία του Δημάρχου Ερμιονίδας για τα ετοιμόρροπα και επικίνδυνα κτίρια μέσα στην πόλη του Κρανιδίου
Κρανίδι 22/2/2019

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
στις 13/10/2016, με έγγραφό μου προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή είχα επισημάνει τον κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων Δημοτών, λόγω της ύπαρξης δύο ετοιμόρροπων κτιρίων σε πολυσύχναστους δρόμους με καθημερινή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων μέσα στην πόλη του Κρανιδίου και είχα ζητήσει την άμεση παρέμβαση του Δήμου προκειμένου να τηρηθεί η σχετική νομοθεσία περί επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων.
Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε, δεν έχω λάβει καμία απάντηση στο έγγραφό μου και ο κ. Σφυρής δεν έχει κάνει καμία ενέργεια γι’ αυτό το σοβαρότατο θέμα.
Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί σε αυτά τα δύο κτίρια και ειδικά με τον φετινό βροχερό χειμώνα που διανύουμε ο κίνδυνος κατάρρευσής τους είναι πολύ μεγάλος, λόγω της διάβρωσης που έχουν υποστεί.
Βέβαια εκτός από αυτά τα δύο επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια, υπάρχουν αρκετά ακόμη μέσα στο Κρανίδι που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, αποτελούν πηγή κινδύνου για τους διερχόμενους δημότες και τους γείτονες που διαμένουν σε διπλανά κτίρια και ο κ. Σφυρής, αρχιτέκτονας μηχανικός το επάγγελμα, αδιαφορεί πλήρως. 
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης είμαι αναγκασμένος να επανέλθω στο θέμα προσθέτοντας και ένα τρίτο επικίνδυνο κτίριο, το οποίο έχει καταρρεύσει κατά το ήμισυ και χρήζει άμεσης παρέμβασης.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΒΥΤΙΝΙΩΤΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Αγαπητοί συνδημότες,

Ονομάζομαι Φίλιππος Βυτινιώτης και είμαι πτυχιούχος Γεωπόνος ΤΕ του τμήματος Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας. Κατάγομαι από την Αθήνα και στην περιοχή της Ερμιονίδας κατοικώ και εργάζομαι τα τελευταία 8 έτη.

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019 θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Τόκα (ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ).

Τα συσσωρευμένα  και χρόνια προβλήματα του τόπου σε συνδυασμό με τα θέλω των Δημοτών για σωστή διαχείρηση και άμεση λύση σε όλα τα ζητήματα ζωτικής σημασίας που αφορούν το Δήμο καθώς και το κοινό όραμα με τον επικεφαλής του συνδυασμού που μέσα από το ήθος του και το έργο που έχει επιδείξει, μου δίνουν το κίνητρο να αγωνιστώ και τη σιγουριά πως ο συνδυασμός ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ είναι η Δημοτική Αρχή που αξίζει ο τόπος και οι πολίτες του.


Απόφαση για μετατροπή οικίας σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι

Απόφαση για μετατροπή οικίας σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι
Απόφαση έλαβε η αρμόδια αρχή του Δήμου Ερμιονίδας για μετατροπή οικίας στο Κρανίδι σε ξενοδοχείο.

Η Διεύθυνση της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Ερμιονίδας αποφάσισε την αναθεώρηση άδειας πέτρινης διώροφης κατοικίας με πισίνα στο Κρανίδι για τη λειτουργία της ως ξενοδοχείο. 


Κύριοι του έργου είναι οι Eric Bruno Stephane Bonte και Claude Michele Pierre Dessus.

Δυνατή Ερμιονίδα :Παραδοσιακά και Ιστορικά Κτίρια ρημάζουν κύριε Σφυρή

  1. Στο Κρανίδι, έδρα του Δήμου Ερμιονίδας, με την αξιοσημείωτη παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών, με τις πελεκητές πέτρες, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τα καπετανέϊκα αρχοντικά, όπως είναι το τριώροφο παραδοσιακό κτίριο που στέγαζε την Δημοτική βιβλιοθήκη «Εμμανουήλ Ρέπουλη» αλλά και παλαιότερα, στο ισόγειό του, το Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου και το οποίο τώρα φιλοξενεί την Φιλαρμονική του Δήμου, ρημάζει εγκαταλελειμμένο…
  2. Ρημάζει αδικαιολόγητα, εξωτερικά και εσωτερικά χωρίς καμία εργασία συντήρησης, επισκευής και στοιχειώδους καθαριότητας με την βλάστηση στην αυλή να έχει φράξει την κεντρική είσοδό του.
  3. Εικόνες εγκατάλειψης, πόρτες με λουκέτα, σοφάδες να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των μαθητών. Το γειτονικό σπίτι έχει καταρρεύσει και ένα κομμάτι του, έχει γείρει επικίνδυνα προς την αυλή του αρχοντικού, με κίνδυνο να καταπλακώσει τους μικρούς και μεγάλους μουσικούς που παρακολουθούν τα μαθήματα της Φιλαρμονικής. 

σχέση καθιστικής ζωής και καρκίνου

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 1.350.000,00 € ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019
Ο επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ και υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας Τάσος Τόκας παραβρέθηκε χθες ( 20-02-2019) στο Δημαρχείο   όπου ο  Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες  που συνοδευόταν από τον   Βουλευτή  Αργολίδας κ. Γιάννη Γκιόλα ανακοίνωσε την χρηματοδότηση με 1.100.000€  του Δήμου Ερμιονίδας, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των οδικών  υποδομών που επλήγησαν πριν λίγους μήνες από τον κυκλώνα «Ζορμπά», καθώς και για την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων συνοδών υδραυλικών έργων,

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Στον υδροβιότοπο Ποτόκια στην Ερμιόνη δεν είναι όλα ειδυλλιακά

Η άμπωτη, οι ερωδιοί και τα σκουπίδια σήμερα το απόγευμα.

Τα Ποτόκια δεν είναι μόνο προορισμός των αποδημητικών πουλιών αλλά και τόπος περιπάτου.
Σήμερα συναντήσαμε τρία  παιδιά με τα ποδήλατα τους εκεί.
Νιώσαμε όμως ντροπή για το θέαμα και το παράδειγμα που τους δίνουμε.
Ένας εργάτης με μερικές σακούλες μια φορά τον μήνα, δεν θα "ρίξει έξω" τον προϋπολογισμό του δήμου κύριε πρόεδρε της Ερμιόνης,  κύριε Δήμαρχε.


Πρ.Ε.Π.ΕρμιόνηςΠρόσκληση στην Κρανιδιώτικη Λύριζα


Τάσος Λάμπρου : Δεν λάβαμε καμία ενημέρωση για την επίσκεψη του κ. Γιώργου Δέδε στο Δήμο Ερμιονίδας

Κρανίδι 21/2/2019

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Από αναρτήσεις στο διαδίκτυο ενημερώθηκα ότι χθες Τετάρτη 20/2/2019, επισκέφθηκε τον Δήμο Ερμιονίδας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Γιώργος Δέδες, ο οποίος παρέδωσε στον Δήμαρχο Ερμιονίδας την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για επιπλέον χρηματοδότηση του Δήμου Ερμιονίδας με το ποσό του 1.100.000,00 €, για την αποκατάσταση των καταστροφών που προξενήθηκαν από την θεομηνία «Ζορμπάς».
Θέλω να σας ενημερώσω πως δεν λάβαμε καμία ενημέρωση για την επίσκεψη του κ. Γιώργου Δέδε και γι’ αυτόν τον λόγο απουσιάζαμε από αυτήν.
Έτσι δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας με βάση ποια καταγραφή και εκτίμηση ζημιών λήφθηκε η απόφαση για την εν λόγω χρηματοδότηση, διότι κατά την άποψή μας θα έπρεπε να ήταν πολύ μεγαλύτερη, με δεδομένο το μέγεθος των καταστροφών στον Δήμο μας.
Επίσης επικοινώνησα με Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίοι με πληροφόρησαν ότι ούτε αυτοί είχαν κάποια ενημέρωση για την επίσκεψη του κ. Δέδε και γι’ αυτό απουσίαζαν από αυτήν.


Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
“Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας”
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας

TΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ : ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΚΡΑΝΙΔΙ 20/02/2019
ΠΡΟΣ
Γραφείο Δημάρχου
κ. Δ. Σφυρή
Κοινοποίηση
ΜΜΕ Νομού Αργολίδας


ΘΕΜΑ : ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ , Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
Δήμαρχε κ. Δ.Σφυρή
Όπως σας επισήμανα σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε αποκλειστικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2019 ότι η κύρια προτεραιότητα σας στα πλαίσια εκτέλεση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του οικονομικού έτους 2019 είναι η αποκατάσταση των κεντρικών δημοτικών και αγροτικών δρόμων του δήμου μας. Απαιτείται να αξιοποιηθούν, τόσο οι πόροι του δήμου που προέρχονται από την (ΣΑΤΑ) - έκτακτη επιχορήγηση όσο και χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν από το υπουργείο στα πλαίσια της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης λόγω του φαινομένου των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το δήμο μας και να δοθούν στην πλήρη αποκατάσταση του οδικού , δημοτικού και αγροτικού δικτύου.
Επειδή διανύουμε τους τελευταίους μήνες της παρούσας δημοτικής περιόδου απαιτείται να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στις προτεραιότητες σας , εμείς εγκρίναμε τις πιστώσεις, εσείς έχετε την αποκλειστική ευθύνη για την σωστή και άμεση εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης. Δεν θα ανεχτούμε λογικές μικροπολιτικής και εκλογικών εξυπηρετήσεων, ήδη έχουμε τις πρώτες καταγγελίες τις οποίες και αξιολογούμε.
Μια είναι η ευθύνη σας , η πλήρη αποκατάσταση κεντρικών – κύριων δημοτικών και αγροτικών δρόμων που ενώνουν γεωγραφικές ενότητες του δήμου μας και εξυπηρετούν το σύνολο των δημοτών αλλά και των μη μόνιμων κατοίκων του δήμου μας.
Επίσης εισερχόμαστε σιγά  –σιγά στην νέα τουριστική περίοδο (άνοιξη – καλοκαίρι 2019) ο δήμος απαιτείται να παρέχει όλες εκείνες τις υποδομές και τις υπηρεσίες στα πλαίσια της κατάλληλης προετοιμασίας του τόπου μας.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΑΛΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ονομάζομαι, Κατερίνα Γαλάτη είμαι από την Αθήνα και είμαι πτυχιούχος οικονομολόγος απόφοιτος Τ.Ε.Ι. Αθηνών - ΑΣΟΕΕ.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ζω στην περιοχή της Ερμιονίδας και δραστηριοποιούμαι  στον τομέα της εκπαίδευσης (ιδιαίτερα μαθήματα).

Για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τη ζωγραφική, παραδίδοντας μαθήματα και κάνοντας εκθέσεις πανελλαδικά αλλά και στην περιοχή μας. Ο εθελοντισμός και η προσφορά προς τα παιδιά υπήρξε μέρος των ασχολιών μου.

Η απόφασή μου να ενταχθώ στην παράταξη ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ. με επικεφαλής τον Τάσο Τόκα, είναι συνειδητή και ουσιαστική. Γνωρίζοντας τα χρόνια προβλήματα της περιοχής μας, δεσμεύομαι να  δώσω τον καλύτερό μου εαυτό αλλά και τις γνώσεις μου για την επίλυση τους. Με τον Τάσο Τόκα έχουμε κοινό όραμα για την Ερμιονίδα.

Η καλή μέρα


από το πρωί φαίνεται..

Ερμιόνη, στο μπαλκόνι του Άι Γιάννη

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Χρήστος Δασκαλάκης και η "Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι " σήμερα στη βιβλιοθήκη ΕρμιόνηςΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΔΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΟΥ “ΖΟΡΜΠΑ”


                                                 19-2 -2019     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΔΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΟΥ “ΖΟΡΜΠΑ” ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 5.700.000€ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ              
 
Υπογράφηκαν χθες από τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστο Σπίρτζη οι εγκρίσεις για τις πιστώσεις που διατίθενται στους Δήμους: α) Άργους Μυκηνών, ποσού 3.500.000€, β) Ερμιονίδας, ποσού 1.100.000€ και γ) Επιδαύρου ποσού 1.100.000€. Τα ποσά αυτά αφορούν την υλοποίηση των έργων “Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων” και θα καλύψουν τις ζημιές που υπέστησαν οι Δήμοι από τη φυσική καταστροφή της 29ης Σεπτεμβρίου 2018.
Αποφασιστική υπήρξε η συμβολή του Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. κ. Γιώργου Δέδε, ο οποίος επισκέφθηκε άμεσα τις πληγείσες περιοχές, πραγματοποίησε επιτόπιες θεωρήσεις συνοδευόμενος από τους Δημάρχους κ. Δ. Καμπόσο, κ. Δ. Σφυρή και κ. Κ. Γκάτζιο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα.
Οι αυτοψίες αυτές και η ενημέρωση που του έγινε από τους Δημάρχους και τους Τεχνικούς Επιτελείς αυτών, που κατέδειξαν την έκταση των ζημιών συνέτειναν στο να εξαντληθεί στο μέγιστο ύψος το ποσό της επανόρθωσης των βλαβών, που εξήγγειλε ο κ. Δέδες την ίδια στιγμή, με αποτέλεσμα να αρχίσουν έγκαιρα τα έργα, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.
Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψη του Γεν. Γραμματέα κ. Γ. Δέδε, με τον Βουλευτή Γιάννη Γκιόλα στα οικεία Δημαρχεία για την παράδοση των σχετικών εγκριτικών πράξεων του Υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη, που ήδη αναρτήθηκαν στο site του Υπουργείου.

Αρβανίτικη γλώσσα λέξεις από αυτήν την πανάρχαια διάλεκτο

Αν πάει κάποιος στην περιοχή των Μεσογείων, όπου και υπάρχουν πολλοί Αρβανίτες, και τους ακούσει να μιλούν την αρβανίτικη γλώσσα, ενδεχομένως να μην καταλάβει απολύτως τίποτε. Η διάλεκτος αυτή είναι πανάρχαιη.
Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη όταν ιδρύθηκε η ελληνική αποικία της Επιδάμνου, στο σημερινό λιμάνι του Δυρραχίου στην Αλβανία, οι Κορίνθιοι άποικοι συνάντησαν Βρύγες και όχι Ιλλυριούς κατοίκους.
Αργότερα εισέβαλε η βάρβαρη φυλή των Ταυλαντίων Ιλλυριών στην περιοχή της κεντρικής Αλβανίας, που όμως δεν έσβησαν την φρυγική γλώσσα στην περιοχή. Ακολούθησαν οι πόλεμοι με το βασίλειο της Μακεδονίας, για 200 περίπου χρόνια, και ιδρύθηκαν παράλληλα με τις ελληνικές αποικίες των παραλίων και νέες πόλεις από τους Μακεδόνες και Ηπειρώτες βασιλείς, όπως η Αντιγόνεια στο Τεπελένι και η Αντιπάτρεια στο Μπεράτι της Αλβανίας. Ο εξελληνισμός άρχισε ενωρίς και εξελίχθηκε ραγδαία κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΣΜΩΣΗΣ

Ισίδωρος Διαμαντάρας Μηχανολόγος Μηχανικός / Χημικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π.


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Αφαλάτωση αντίστροφης όσμωσης
Αφαλάτωση, είναι ο γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη διαδικασία της αφαίρεσης άλατος από το νερό για να παραχθεί γλυκό νερό. Γλυκό, ορίζεται το νερό που περιέχει λιγότερο από 1000 mg/L αλάτων ή συνολικών διαλυμένων στερεών (Total Dissolved Solids, TDS). Πάνω από 1000 mg/L, ιδιότητες όπως γεύση, το χρώμα, η τάση διάβρωσης και η μυρωδιά μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά.
Πολλές χώρες έχουν υιοθετήσει εθνικά πρότυπα πόσιμου νερού για συγκεκριμένα συστατικά του καθώς και για το TDS, αλλά τα τυπικά όρια διαφέρουν από χώρα σε χώρα ή από περιοχή σε περιοχή. Το αφαλατωμένο νερό που χρησιμοποιείται για άλλους σκοπούς, όπως η άρδευση των καλλιεργειών, μπορεί να έχει υψηλότερη συγκέντρωση TDS. Τα πρότυπα νερού άρδευσης

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ 250.000€ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

Με απόφαση του Υπ.Εσωτερικών  κ.Αλ. Χαρίτση  (Α.Π.:55332 /10-10-2018)    ο Δήμος Ερμιονίδας χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 250.000,00 €,  για την πρόληψη και αντιµετώπιση ζηµιών και καταστροφών που προκλήθηκαν  από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 29-09-2018.

Αυτό έγινε μετά από αίτημα του Δήμου και αφού έγινε  καταγραφή των ζημιών και  της ανάλυσης κόστους από την αρμόδια υπηρεσία σε συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας.
Τα χρήματα αυτά επιμερίστηκαν σε τρεις εργολαβίες:

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Δυνατή Ερμιονίδα:Παρατημένο με ζημιά όχημα του Δήμου!

Ένα από τα δύο οχήματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, με εξοπλισμό πυρόσβεσης, βρίσκεται παρατημένο σε βοηθητικό χώρο φανοποιείου στην περιοχή μας. Τρακαρισμένο, με μεγάλη ζημιά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, εδώ και καιρό παραμένει στον χώρο, χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια για την αποκατάσταση και την επαναφορά του στην χρήση των υπαλλήλων του Δήμου.
Απευθυνόμενοι προς τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους ρωτάμε :
- Πότε, που και υπό ποιες συνθήκες προκλήθηκε η ζημιά στο όχημα του Δήμου;
- Ποιος ήταν ο οδηγός του την στιγμή του ατυχήματος;
- Και τέλος, γιατί παραμένει ακόμα έτσι το όχημα του Δήμου και δεν έχει δρομολογηθεί η επισκευή του ;
Γραφείο Τύπου Δυνατής Ερμιονίδας

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

17 Φεβ. έως 10 Μαρ. 2019 – ΝΑΥΠΛΙΟ – Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2019 | Όλη η πόλη μια σκηνή!

anapliotiko-karnavali-2019-programm.jpg
https://pelopolitismos
 17 Φεβρουαρίου 2019

Ναύπλιο, ώρα 11:30
Οι ντελάληδες του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού, στο άνοιγμα του Τριωδίου, επισκέπτονται γειτονιές της πόλης και διαλαλούν την έναρξη της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής. Καλούν μικρούς και μεγάλους να μασκαρευτούν και να ξεχυθούν στους δρόμους για να ξεφαντώσουν, όπως επιτάσσει η παράδοση της Αποκριάς!
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν…..