Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΡΜΙΟΝΙΤΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ Κ ΑΛΕΚΟ ΤΣΑΧ ΦΥΣΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ (encatermionidos.gr)
κατά τα προτυπα αλλων οργανωμένων ενωσεων πανελλαδικα

τι θα είναι  μη κερδοσκοπικη ιδιωτικη ενωση καταναλωτων ανεξαρτητη από τα πολιτικα κομματα και οικονομικα συμφεροντα
με σκοποΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ,ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
για εκδηλωση ενδιαφέροντος ,ενημερωσης για το καταστατικο,εγγραφης ιδρυτικων η και ενεργων απλων μελων με δικαιωμα ψηφου ..
γραψατε tsachgr@yahoo.com

δρασεις : διαρκης ενημερωσηξ καταναλωτων  Ερμιονιδος
προστασια συμφερόντων καταναλωτων ερμιονιδος
οργανωση εκπαιδευτικων σεμιναρίων ενημερωσης
δυναμικεα απαντησεις σε κάθε αυθαιρεσια
συνεργασια με κάθε ελληνικο και διεθνη φορεα καταναλωτων και προστασιας καταναλωτων

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ    Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Αγγελική Μαντζαβίνου που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και επισκέφτηκε το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης για να διδάξει στα παιδιά την κεραμική τέχνη. Η Αγγελική είναι εκπαιδευτικός και διακεκριμένη κεραμίστρια. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο προσέλκυσε το ενδιαφέρον το παιδιών και τα ώθησε να εκφράσουν καλλιτεχνικά τη δημιουργικότητά τους. Επίσης θέλουμε να ευχαριστούμε την φίλη της κα. Μαρτίν Φόρεστερ η οποία βοήθησε  και αυτή στη βιωματική δραστηριότητα.

     Τα παιδιά με την καθοδήγηση της Αγγελικής δημιούργησαν πήλινα παιχνίδια ακολουθώντας συγκεκριμένη τεχνική. Το πλάσιμο του πηλού δίνει στα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας χωρίς να είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουν άλλο εργαλείο, παρά μόνο τα χέρια τους. Η γνωριμία και η επαφή των παιδιών με την κεραμική τέχνη καλλιεργεί τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητά τους την οπτική αντίληψη και τα εισαγάγει στην καλαισθησία και την αισθητική κρίση.

       Τα νήπια έζησαν μοναδικές στιγμές που σίγουρα θα τις κρατήσουν στις παιδικές καρδιές τους με ένα γλυκό χαμόγελο.

Αγγελική και Μαρτίν σας ευχαριστούμε πολύ!!!

Με εκτίμηση

 Η προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης

Ελένη Βλάσση - Δημαράκη

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ «ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ «ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους πολίτες της Ερμιονίδας, οι οποίοι εξέλεξαν τον κ. Σφυρή ως Δήμαρχο και εμένα προσωπικά ως δημοτικό σύμβουλο του πλειονοψηφήσαντος  συνδυασμού.

Θα ήθελα να εκφράσω επίσης τα συγχαρητήριά μου στους εκλεγμένους συμβούλους όλων των συνδυασμών που θα αποτελέσουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας καθώς και στους συμβούλους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη, ως εκ της θέσεώς μου, αυτής του δημοτικού συμβούλου διότι αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες και τα υπάρχοντα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η επαρχία μας καθώς και την αναγκαιότητα επίλυσής τους.

Οι πολίτες της Ερμιονίδας στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις εξέφρασαν τη βούλησή τους. Το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης καθορίζει το ποσοστό των δυνάμεων του κάθε συνδυασμού και δείχνει το δρόμο της συναίνεσης και συνεργασίας. Το αποτέλεσμα της δεύτερης αναμέτρησης δείχνει ότι οι πολίτες εμπιστεύθηκαν τον κ. Σφυρή και τον Συνδυασμό του να συνθέτει προτάσεις (προερχόμενες από τους πολίτες, τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση), να παίρνει τις τελικές αποφάσεις και να τις υλοποιεί. 

Οι πολίτες στη νέα Δημοτική Αρχή, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους και τις προσδοκίες τους για βελτίωση της καθημερινότητας τους σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου, για αναβάθμιση των πόλεων και των χωριών τους, για έργα υποδομής, που σχετίζονται με το νερό, την καθαριότητα, τον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τις θέσεις εργασίας κ.λ.π. Και αυτό είναι το ζητούμενο και σ’ αυτό πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας.

Η συμπολίτευση έχει ως εκ του θεσμικού της ρόλου την πρωτοβουλία των κινήσεων, τη λήψη των αποφάσεων αλλά και την υλοποίησή τους.

Ο ρόλος όμως και της αντιπολίτευσης είναι εξίσου σημαντικός και χαίρομαι διότι υπάρχει όλης της αντιπολίτευσης η δέσμευση, η οποία έχει διατυπωθεί μετεκλογικά, ότι νηφάλια και δημιουργικά θα εργασθεί επ’ ωφελεία των πολιτών. Μένει λοιπόν αυτό να αποδειχθεί όχι μόνο «λόγω» αλλά και «πράξει».

Ο στόχος μας είναι στο τέλος της πενταετίας να έχουμε τη δυνατότητα  να παρουσιάσουμε μια διαφορετική Ερμιονίδα, αναβαθμισμένη, αντάξια της μακραίωνης ιστορίας της.

Μέχρι τότε όμως έχουμε πολλή και σοβαρή δουλειά να κάνουμε.

Επικεντρωνόμαστε λοιπόν στο έργο που θα επιτελέσουμε διότι οι πολίτες γι’ αυτό πρωτίστως νοιάζονται και γι’ αυτό αγωνιούν.

Γιάννης Δημαράκης

Δημοτικός Σύμβουλος με την Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας
με επικεφαλής τον Δημήτρη Σφυρή. 

 

Έστω ανεπίσημα

Πότε θα μάθουμε την σύνθεση των συμβουλίων τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων;
Ξέρει κανένας έστω και με προσέγγιση; 

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Τα "κουφάρια" ξαναζωντανεύουν

Το ερείπιο - ξενοδοχείο Γιούλη, που όλοι το είχαν ξεγραμμένο, μεταμορφώθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο πολυτελείας και μάλιστα πρότυπο, που σημαίνει ελάτε να δείτε τη δημιουργία μας και να μας μιμηθείτε.
Είναι πλέον ορατή η τάση στην Ερμιονίδα για ξενοδοχειακές μονάδες υπερπολυτελείας, και προφανώς σε τέτοιες θα μεταμορφωθούν όλα τα παλιά ξενοδοχεία που φτιάχτηκαν κυρίως την εποχή της Χούντας και σήμερα θεωρούνται ξεπερασμένα.
Τρεις, κατά τη γνώμη μου, είναι οι καθοριστικοί παράγοντες, πέρα από την ομορφιά του τοπίου, τα γύρω νησιά κ.λ.π., που, αν και υπήρχαν, δεν εμπόδισαν το κλείσιμο των περισσοτέρων παλαιών ξενοδοχειακών μονάδων.

1. Σε έναν τόπο βιλαρχών .... παγκοσμίου φήμης είναι φυσικό να φυτρώνουν και ξενοδοχειακές μονάδες παγκοσμίου φήμης.
2. Τα παράλια Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Τουρκίας, στερεύουν από προνομιούχες θέσεις ανάπτυξης ξενοδοχείων πολυτελείας και το στρατηγικό πλεονέκτημα πλέον το έχει η χώρα μας.
Οι χώρες αυτές εισέρχονται σε φάση αποκατάστασης του παράλιου χώρου των τον οποίο κατέστρεψε και απαξίωσε η αλόγιστη τουριστική ανάπτυξη και αυτό πρέπει να γίνει για μας μέγιστο μάθημα πριν είναι και για μας πολύ αργά. Υστερούμε πολύ στην ξενοδοχειακή υποδομή και δε μπορεί το τουριστικό μας μέλλον να στηριχθεί στα ξενοδοχεία των 20 ευρώ το δίκλινο με όλα πληρωμένα και στην ομπρελοτραπεζοκαρεκλοποίηση όλων των παραλιών μας.
3. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, δηλαδή αν βάλουμε μυαλό, την επόμενη 5ετία ο τουριστικός τομέας της χώρας μας θα απογειωθεί. Ερμιονίδα, Τροιζηνία, Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες μπορούν να διαφοροποιηθούν προς έναν ακριβό και πολυμορφικό τουρισμό που προσφέρει πραγματικές θέσεις εργασίας πέραν των 2 καλοκαιρινών μηνών με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, στην ιστορία και στο τοπίο.

Γι' αυτό λέμε ότι η επόμενη πενταετία είναι πολύ κρίσιμη για την Ερμιονίδα. Την ευθύνη οι δημότες της, όσον αφορά τα δημοτικά πράματα, την ανέθεσαν στον συνδυασμό του κυρίου Σφυρή, όμως την κατένειμαν και σε όλους τους άλλους συνδυασμούς.
Γιατί ναι μεν η Ερμιονίδα αποκτά δυναμική μετατροπής σε Ριβιέρα (τηρουμένων των αναλογιών), όμως ο ντόπιος πληθυσμός πρέπει επαξίως να βρει τη δική του θέση στο δικό του όραμα και να μην παραμεριστεί  στο ρόλο του "χωρικού της Ερμιονίδας". Και σε αυτές τις περιπτώσεις, σε αυτές τις κρίσιμες μεταπτώσεις, ο ΔΗΜΟΣ πρέπει να είναι κυρίαρχος των εξελίξεων και όχι παρακολουθητής, ούρα, όπως λέει ο λαός.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Η τεχνολογία πίσω στο 1922 [Βίντεο]


Ενενήντα δύο χρόνια πριν, δύο γυναίκες περπατούν στους δρόμους μιας αμερικανικής πόλης. Στα μισά της διαδρομής, η μία γυναίκα περνάει ένα καλώδιο γύρω από έναν πυροσβεστικό κρουνό, ενώ η άλλη κρατάει ένα μικρό κουτί. Μπορείτε να υποθέσετε πού στηρίζεται το σενάριο του παρακάτω φιλμ;

Πρόταση του Γιάννη Λακούτση
 
Η χρονολογία του φιλμ θα παρέπεμπε εύκολα στην μικρασιατική καταστροφή. “Η εισβολή της Εύας στον ασύρματο κόσμο” όμως, είναι ο τίτλος ενός προφητικού βίντεο που αποκαλύπτει πως η περιέργεια γύρω από την τεχνολογία, και κυρίως τα κινητά τηλέφωνα και τις φορητές συσκευές, απασχολούσε τους ανθρώπους, σχεδόν έναν αιώνα πριν, το ίδιο με σήμερα.
Η σκηνή των δύο γυναικών να πειραματίζονται με συσκευές θα μπορούσε να είναι ένα ευφάνταστο σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την εποχή εκείνη. Η εξέλιξη της τεχνολογίας ωστόσο, τοποθετημένη στο σήμερα, δικαιώνει το πρωτοποριακό σενάριο του 1922 και την πρόβλεψη του μέλλοντος. Η πρωταγωνίστρια της βουβής ταινίας του british pathe ασχολείται με ένα κινητό καλωδιακό τηλέφωνο και είναι πράγματι, εντυπωσιακό να βλέπει κανείς να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του, ένα ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον.
Το σενάριο έχει ως εξής: Η μία γυναίκα κρατάει το κουτί, ενώ η άλλη βάζει μια ομπρέλα, που λειτουργεί ως κεραία, με αποτέλεσμα το καλώδιο να συνδεθεί με τον πυροσβεστικό κρουνό. Η γυναίκα που κρατάει την ομπρέλα, βάζει το ακουστικό στο αυτί της και η άλλη κρατάει το μικρόφωνο. Γυρίζοντας προς τη φορά του ανέμου, τα λόγια της περνούν μέσα από ένα γραμμόφωνο, προκειμένου να συνδεθούν με ένα τηλεφωνικό κέντρο.
Η μία κυρία τοποθετεί τη βελόνα στον δίσκο και κρατά το μικρόφωνο στον πομπό και έτσι, οι δύο γυναίκες συνομιλούν. Η τεχνολογία λοιπόν, των κινητών τηλεφώνων προϋπήρχε σαν ιδέα από τόσο νωρίς. Το ενδιαφέρον για κάθε είδους τεχνολογική καινοτομία συνοδεύει την ανθρώπινη φύση, ενώ το εν λόγω βίντεο αναφέρθηκε στην εφημερίδα Daily Telegraph τον Μάιο του 2010. Οι συνδέσεις των πρώτων βημάτων με την σημερινή τεχνολογική εξέλιξη, οι αναφορές, οι πρώτες προσπάθειες φανερώνουν πως κάθε εξελικτική προσπάθεια διατηρεί την αίγλη της όσα χρόνια κι αν περάσουν. Από τη μυρωδιά του χρόνου στα χέρια της ψηφιοποίησης, κάθε προσεκτικό βήμα αλλαγής παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Και η Εύα, ως γυναίκα πρωταγωνίστρια, ίσως έχει και αυτή το δικό της ενδιαφέρον, μιας και η γυναικεία φύση έχει την τάση να καταπιάνεται και να πειραματίζεται με νέα ερεθίσματα, με οτιδήποτε καινούριο συμβαίνει στον περιβάλλοντα χώρο και την αφορά.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Στο «Καταφύκι» και στο «Δίδυμο», έρχονται αναρριχητές από όλη την Ευρώπη…


Στο «Καταφύκι» και στο «Δίδυμο», της «άγνωστης» Ερμιονίδας… εκεί που δεν ζουν επώνυμοι και μεγαλόσχημοι, δεν δεσπόζουν πολυτελέστατες επαύλεις, αλλά μόνο… σπάνια πουλιά και ζώα…
Εκεί πηγαίνουν τα παιδιά τους για να τα εξοικειώσουν με τη φύση, τα μέλη και οι φίλοι της «Φυσιολατρικής Ομάδας Ερμιονίδας». Εκεί έρχονται να προσκυνήσουν οι λάτρεις της αναρρίχησης από όλη την Ευρώπη. Στις «οργανωμένες» πίστες αναρρίχησης που, ούτε καν οι ντόπιοι δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους, εκατοντάδες ξένοι, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου «προσκυνούν», αφήνουν τα χρήματά τους και, φεύγοντας, γίνονται οι καλύτεροι διαφημιστές της περιοχής.
Οι δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, από το «Καταφύκι» και το «Δίδυμο», μας φωνάζουν «Ερμιονίδα δεν είναι μόνον οι παραλίες». Ότι, οι καιροί πλέον επιτάσσουν να γίνει, μια οργανωμένη κίνηση, για την περαιτέρω αειφόρο τουριστική  ανάπτυξη, ενδεχομένως,  και μέσω του αθλητισμού.
Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που παραχώρησε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», ο συντονιστής των δράσεων της «Φυσιολατρικής Ομάδας Ερμιονίδας», κ. Δαμιανός Νάκος.

Δαμιανός Νάκος
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ποια είναι τα κίνητρα δράσης, της «Φυσιολατρικής Ομάδας Ερμιονίδας»;
 ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΝΑΚΟΣ: «Καταρχήν, η επιτακτική ανάγκη, για την προστασία της φύσης. Η Ερμιονίδα διαθέτει περιοχές με σπάνια βιοποικιλότητα. Το περίφημο «Καταφύκι», αλλά και τοποθεσίες στην Ερμιόνη, στο όρος Δίδυμο…. Μέσα από τις συλλογικές μας δράσεις, προσπαθούμε να

Μηχανότρατες και φουσκωτά από την Κρήτη θα κυκλώσουν το πλοίο των χημικών

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την έναρξη της διαδικασίας υδρόλυσης των χημικών της Συρίας στη θάλασσα μας και ταυτόχρονα η προετοιμασία της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα χημικά προκειμένου με ειρηνικό τρόπο να «χαλάσει» τα σχέδια όσων σκοπεύουν να μετατρέψουν τη Μεσόγειο σε χωματερή επικίνδυνων ουσιών.
Η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή συνεδρίασε και αποφάσισε να διερευνήσει πόσοι αλιείς και ιδιοκτήτες φουσκωτών σκαφών είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν στην προσπάθεια της, αρχικά να εντοπίσει το cape ray και στη συνέχεια να σταματήσει το επικίνδυνο πείραμα του δυτικά της Κρήτης.

Ζητούμενο μας, όπως εξηγεί το μέλος της Επιτροπής Γιάννης Χαρωνίτης, είναι να βρεθούν αλιευτικά σκάφη με τα οποία θα βγούμε ανοικτά της Κρήτης να αναζητήσουμε το σημείο όπου θα γίνει η υδρόλυση των χημικών. Τα αλιευτικά θα τραβούν μαζί τους

Να αντιγράψω και μια φορά

Με την προσθήκη ότι η πραγματική εκλογική δύναμη του κάθε συνδυασμού είναι τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής.

Oι εκλογές πέρασαν (;) ,το καλοκαίρι έρχεται (;)

Aς χαλαρώσουμε .στην ζωή υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από τις εκλογές.
Εξ άλλου αν άλλαζε ο κόσμος ,μόνο με τι ς εκλογές το σύστημα θα τις είχε καταργήσει.. (κλασσικό αναρχικό σύνθημα που έχει κοσμήσει πολλούς τοίχους).
Να μην ξεχνάμε επίσης ότι στη ζωή τα ετερώνυμα έλκονται. Άρα πάντα μαζί με τα κοσμήματα βρίσκονται πάντα σκουπίδια κοινωνικά ,παράσιτα .Πίσω απο την βιτρίνα ,βρισκεται πάντα το παρασκήνιο.Διύληση στη κοινωνία δεν επέτυχε μέχρι τώρα κανείς.
Αν καποιος  μπορεί να πάει την κοινωνία,την ζωή μας λίγο παραπέρα  καλό είναι .Βέβαια για το παραπέρα ο καθένας δίνει την δικια του ερμηνεία.(και πολυ καλά κάνει).Αυτα συνήθως αξιολογούνται μελλοντικά .
Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να προσεχτεί και να αποφευχθεί .είναι η αλλαζονεια ,ο ρεβανσισμός,η πρόκληση  στη κοινωνία ,το γνωστό παιχνίδι με το ¨καλάμι".Η αποκαθήλωση ελπίδων και ειδώλων σήμερα γίνεται σε μια στιγμή.
Συνοψίζοντας ,προς όλους τους "άρχοντες" με την έννοια οτι τους αποδόθηκαν απο την κοινωνία αξιώματα ανάλογα με την ετυμηγορία του λαού (στην ουσία επελέχθησαν ώς υπηρέτες του λαούς,μερικοί απο αυτούς δε μισθωτοί).
το μηνυμα είναι οτι πρέπει να κατανοήσουν τις δυσκολίες που περνά ο κόσμος της Ερμιονίδας
και να επέλθει καταλλαγή..,μετριοπάθεια,
ηρεμία.και  συνεργασία όλων.


"Ι" 

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Εικονική βόλτα στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς και στο Σπήλαιο Καστανιάς

kastropoliteia Monemvasia
Συνεχίζοντας την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων ηλεκτρονικών μορφών τουριστικής προβολής, ο δήμος Μονεμβασίας προσφέρει μια καινούργια εμπειρία στους επισκέπτες του, στην ιστοσελίδα www.monemvasia.gr. Πρόκειται για εικονικές περιηγήσεις 360 μοιρών υψηλής ανάλυσης στα δύο σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής. 

spilaio Kastanias
Στο Σπήλαιο της Καστανιάς, ο χρήστης κατεβαίνει στα έγκατα της γης και αντικρίζει αυτό το θαύμα των 3 εκατομμυρίων ετών. Μετακινείται στις αίθουσες του σπηλαίου και παρατηρεί το διάκοσμο από το έδαφος έως την οροφή του.
Στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, απολαμβάνει την ατμόσφαιρα στα στενά καλντερίμια και τις πλατείες, αλλά και τη μοναδική θέα από σημεία της Άνω Πόλης σαν να βρίσκεται εκεί ημέρα και νύχτα. Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να μάθει πληροφορίες για τα σημαντικότερα κτίρια και ναούς του Κάστρου, που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της περιήγησης.
Ζήστε και εσείς τη μαγική εμπειρία της εικονικής περιήγησης, πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:Η Τέχνη στο Φουγάρο

ΕΚΘΕΣΗ MARK HADJIPATERAS

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014Κυριακή 3 Αυγούστου 2014
Εγκαίνια της FOUGARO THE GALLERY Nafplion
με έκθεση του
MARK HADJIPATERAS
Σάββατο 14 Ιουνίου 2014
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, το Φουγάρο εγκαινιάζει τη FOUGARO THE GALLERY Nafplion με μια μεγάλη ατομική έκθεση του γνωστού εικαστικού Mark Hadjipateras.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Αυγούστου.
Θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2008 που το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τέτοιου μεγέθους έκθεση του Mark Hadjipateras. H παρουσίαση πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία της γκαλερί a.antonopoulou.art.
Η έκθεση παρουσιάζει δουλειά των τελευταίων έξι ετών και περιλαμβάνει έργα γλυπτά και επιτοίχια, πολλά από τα οποία

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

"Δυνατή Ερμιονίδα" Δελτίο Τύπου

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ...!!!

1. Η Δημοτική μας παράταξη "Δυνατή Ερμιονίδα" είναι η πρώτη που εξέδωσε ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα, το πρωί της Δευτέρας 26/5 και το περιεχόμενό της είναι γνωστό. Όσον αφορά τα συγχαρητήρια, η λέξη συγχαίρω σημαίνει χαίρομαι μαζί με κάποιον. Εκ των πραγμάτων δεν συν χαιρόμαστε αλλά ευχόμαστε, όπως πράξαμε, επιτυχία στο έργο της παράταξης η οποία πλειοψήφησε, προς όφελος των Δημοτών και του Δήμου.

2. Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο από τη "Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας" και τον επικεφαλής της κ. Δ. Σφυρή, αποδεικνύουν ποιοι είναι οι συκοφάντες και οι λασπολόγοι. Διαστρέβλωση της αλήθειας και παραποίηση της πραγματικότητας. Περιμένουμε απαντήσεις, για βίντεο με αλλοιωμένο νόημα, τα οποία προβλήθηκαν, για διαστρέβλωση περιεχομένου προεκλογικών μου ομιλιών, κλπ.  

3. Για τα λεχθέντα από τον κ. Σφυρή περί "κοινωνικών σκουπιδιών" υπάρχουν τα βίντεο "αμοντάριστα" και ο κόσμος είδε και έκρινε.   

4. Η ύβρις "κοινωνικά σκουπίδια" συνοδεύεται από διευκρίνιση "τους είχαμε όλους σχεδόν απέναντι, αυτά να καθαρίσουνε και την Ερμιόνη και όλη την Ερμιονίδα". (?)  
Τι σημαίνει αυτό? Αναγγέλλονται εκκαθαρίσεις? Θα θεσπιστεί έκδοση ειδικού "πιστοποιητικού καθαρότητος" ? Κάτι πολύ φρικιαστικό μας θυμίζει αυτό. 
Τι εννοεί ο κ. Σφυρής στην ομιλία στην Ερμιόνη στις 25/5/2014 (βίντεο 17.05΄ - 17.23΄) θα μπορούσα να κλέψω άλλες εκατό ψήφους? 

Τέλος δηλώνω ότι, θα δείξω μηδενική ανοχή στην προσπάθεια εμπλοκής της οικογενείας μου στα πολιτικά σας παιχνίδια. Ανάγκη από νουθεσίες και υποδείξεις έχουν εκείνοι που συντάσσουν δελτία τύπου και ευθαρσώς φτάνουν στο σημείο να εμπλέξουν μέλη της οικογένειάς μου. Τα παιδιά μου και εν γένει τα μέλη της οικογένειάς μου δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον τόπο μας, ζουν καθημερινά τα προβλήματά του, έχουν την εκτίμηση του κοινωνικού μας συνόλου και δεν επιτρέπω σε κανένα να τα συκοφαντεί, να τα λασπολογεί ή να διαδίδει ψεύδη για να δημιουργεί εντυπώσεις.


Με εκτίμηση σε όλους τους συνδημότες μου 
Γιάννης Γεωργόπουλος

ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
                  Πέμπτη  29 Μαϊου  2014
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Μαΐου 2014 για την ανάδειξη των νέων αιρετών εκπροσώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συγχαίρουμε τον κ. Δημήτρη Σφυρή για την εκλογική νίκη του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας», καθώς και όλους τους εκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους και τους Συμβούλους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του καλλικρατικού Δήμου Ερμιονίδας και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους.
Η  ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ με την εκλογή  στο Δημοτικό Συμβούλιο ενός Δημοτικού Συμβούλου, την εκλογή ενός Τοπικού Συμβούλου στη Τοπική Κοινότητα Φούρνων, αλλά και την παρουσία των μελών της παράταξής μας στα συμβούλια όλων των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου μας, θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προάσπιση και τη διαφύλαξη των συμφερόντων του Δήμου Ερμιονίδας και των δημοτών του, στο πλαίσιο ενάσκησης των αρμοδιοτήτων  και του  θεσμικού μας  ρόλου.

Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από δέκα μήνες με κύριο χαρακτηριστικό της την εδραίωση νέων αντιλήψεων, συμπεριφορών και πρακτικών στα δημοτικά δρώμενα του Δήμου μας, συνεχίζεται. Η ύπαρξη πολλών συμπολιτών μας με το ίδιο όραμα και τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον αυτού του τόπου και των κατοίκων του, σε όποια παράταξη και να βρίσκονται, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε κρατώντας ζωντανό το όνειρο μιας Νέας Ερμιονίδας.

                                                                   Τάσος Τόκας
                                                                    Επικεφαλής
                                                                   της ΝΕΔΥΠΕΡ
 

Στις 27 Ιουνίου τελικά το ψηφιακό σήμα στην Πελοπόννησο

digea 
Συμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση 30150/901/φ111α/16-05-14, Φ.Ε.Κ.Β' 1338/27-05-14 στις 27 Ιουνίου 2014 περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι στην Πελοπόννησο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα και θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα ψηφιακά, με τέλεια εικόνα και ήχο!

Πρόκειται για το πρώτο περιοχικό switch – off (δηλαδή 19 κέντρα εκπομπής θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα) που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης. Πιο αναλυτικά, πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα θα έχουν πλέον οι νομοί Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας καθώς και τα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας και μέρος της Ζακύνθου.


Σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων, για την Πελοπόννησο ορίζονται 19 Κέντρα Εκπομπής εκ των οποίων τα 3 (Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι) εκπέμπουν ήδη στις μεταβατικές συχνότητες. Δηλαδή, οι κάτοικοι που ανήκουν στην περιοχή κάλυψης των κέντρων Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες.


Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν πλέον τηλεοπτικό πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.

Χάρτες Κάλυψης
Μεσσηνία - Λακωνία 
Αρκαδία - Αργολίδα
Βόρεια Πελοπόννησος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Τι εξοπλισμό θα χρειαστείτε:
Όσοι κάτοικοι ανήκουν σε περιοχή που επηρεάζεται χρειάζεται να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-T MPEG4 ή H.264 και να τον συντονίσουν στις νέες συχνότητες στις 27 Ιουνίου. Αν σύμφωνα με τους χάρτες ανήκουν σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, τότε ενδέχεται να χρειάζεται και η εγκατάσταση ενισχυτή στην εγκατάστασή τους.


Επανασυντονισμός