Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Βασίλης Γκάτσος: Η Ερμιονίδα γίνεται "Ευρώπη"


"Χορήγηση στη Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας άδειας χρήσης νερού υφιστάμενου δικαιώματος για τριάντα οκτώ (38) υφιστάμενες υδρευτικές υδροληψίες (γεωτρήσεις, φρέατα & πηγές) σε θέσεις εντός του Δήμου Ερμιονίδας."

Αυτός είναι ο τίτλος της χορήγησης άδειας χρήσης νερού για τις γεωτρήσεις του Δήμου μας.
Καλό είναι να το διαβάσουν προσεκτικά οι αγρότες μας και όχι μόνο. (Είναι αναρτημένη η άδεια στο ιστολόγιο Villa Didimo).
Θα αντιληφθούν ότι "σφίγγουν τα λουριά", με σφίξιμο ...... ευρωπαϊκού επιπέδου.
Δεν έχει σημασία αν η Διεύθυνση Υδάτων θα είναι αυστηρή ή χαλαρή. Σημασία έχει ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος όχι μόνον να εφαρμόσει όλα όσα γράφει η άδεια και μάλιστα σύντομα, αλλά και να συγκεντρώνει πλήθος μετρήσεων και να τις στέλνει στην Υπηρεσία Υδάτων ή όπου αλλού, και να κρατάει τα σχετικά αρχεία.
Τα αρχεία είναι τεκμήρια και μάλιστα προσιτά στον καθένα. Κανονικά οι μετρήσεις οι κρίσιμες έπρεπε να αναρτώνται στο επίσημο site του Δήμου, προσιτές ανά πάσα στιγμή σε όλους. Πλέον υπάρχουν πιστοποιημένα τεκμήρια βάσει των οποίων μπορεί να ενεργήσει οποιαδήποτε υπηρεσία κατά του Δήμου ή οποιοσδήποτε άλλος θίγεται.
Επιπλέον τίθενται υπό ουσιαστικό έλεγχο και οι εκτάσεις πέριξ των γεωτρήσεων, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού.

Ας δούμε και ορισμένα άλλα θέματα:

1).  "Να τηρεί σε ηλεκτρονικό αρχείο και σε ειδικό βιβλίο θεωρημένο από τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου:  Αρχείο των μετρήσεων ποιότητας νερού και σε περίπτωση που οι ποιοτικές παράμετροι βρίσκονται εκτός των επιτρεπόμενων ορίων να ενημερώνει αμέσως τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες."

ΔΕΥΑΕΡ: Ανακοίνωση σχετικά με καταγγελία Τ. Λάμπρου

Κρανίδι, 27-04-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Σχετικά με την έκδοση αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., όπως αναφέρεται στην καταγγελία του κ. Τάσου Λάμπρου, έχω να δηλώσω τα εξής:

Στις 2 Φεβρουαρίου 2018 διενεργήθηκε η 4η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., κατά την οποία ο κ. Γεώργιος Τσεγκής - Μέλος του Δ.Σ. ήταν απών, ενώ στις αποφάσεις της συνεδρίασης αυτής (Α.Δ.Σ. υπ' αριθμ. 18-53) φαίνεται ως παρών. Αυτό οφείλεται σε λάθος εκ παραδρομής κατά τη συγγραφή των αποφάσεων αυτών από την αρμόδια υπάλληλο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., καθώς στη συνεδρίαση αυτή ήταν παρόντες οι: Ιωάννης Πάλλης - Πρόεδρος, Παναγιώτης Αποστόλου - Αντιπρόεδρος, Παναγιώτα Παπαδημητρίου - Μέλος και Νεκτάριος Αντουλινάκης - Μέλος. Διαπιστώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση έγινε κανονικά και οι αποφάσεις λήφθηκαν νόμιμα, χωρίς καμία πλαστογράφηση όπως αναφέρει ο κ. Λάμπρου.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Αυτή τη στιγμή δισεκατομμύρια μέλισσες σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν. Αλλά σε 24 ώρες η ΕΕ μπορεί να περάσει ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ για τα τοξικά φυτοφάρμακα που τις σκοτώνουν! Υπογράφουμε!

Προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και τα κράτη μέλη της ΕΕ:
"Σας καλούμε να απαγορεύσετε αμέσως τη χρήση των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων. Η καταστροφική εξαφάνιση των μελισσών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την τροφική αλυσίδα. Αν λάβετε τώρα προληπτικά μέτρα, μπορούμε να σώσουμε τις μέλισσες από την εξαφάνιση."
Περισσότερες Πληροφορίες:

Αυτή τη στιγμή δισεκατομμύρια μέλισσες σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν. Αλλά σε 24 ώρες η ΕΕ μπορεί να περάσει ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ για τα τοξικά φυτοφάρμακα που τις σκοτώνουν!  

Κορυφαίοι επιστήμονες και ενώσεις αγροτών ζητούν την απαγόρευσή τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών συμφωνεί. Κύπρος, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία και άλλες 8 χώρες ήδη ανακοίνωσαν ότι θα τη στηρίξουν. Αλλά χρειαζόμαστε άλλες 4 χώρες μέχρι την Παρασκευή για να νικήσουμε την ψηφοφορία, και η Ελλάδα ακόμη δεν έχει πάρει θέση!
 

Το αποτέλεσμα κρέμεται από μια κλωστή και κάθε συμμετοχή μετράει – υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το παντού.


ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ


Κρανίδι 26/04/2018
ΘΕΜΑ :ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα σοβαρότατο θέμα που προέκυψε στην ΔΕΥΑΕΡ και αφορά στην Πλαστογράφηση Αποφάσεων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ από τον Πρόεδρό της κ. Πάλλη Ιωάννη, καταστρατηγώντας πλήρως την νομιμότητα, την διαφάνεια και την χρηστή διοίκηση.
Συγκεκριμένα είχε σταλεί πρόσκληση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ κ. Πάλλη Ιωάννη για σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00 με τουλάχιστον 33 θέματα ημερησίας διάταξης.
Από τις 28 αποφάσεις που αναρτήθηκαν στην Διαύγεια από τις 5 Φεβρουαρίου 2018 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2018 και αφορούν την εν λόγω συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, διαπιστώσαμε ότι από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΕΡ, ήταν παρόντες οι κ.κ. Ιωάννης Πάλλης, Παναγιώτης Αποστόλου, Τσεγκής Γεώργιος και Νεκτάριος Αντουλινάκης και απόντες ήταν οι κ.κ. Παναγιώτα Παπαδημητρίου, ΚωστούλαΦασιλή και Δαμιανός Κουτούβαλης.
Βλέπετε ενδεικτικά ένα απόσπασμα Απόφασης από την εν λόγω συνεδρίαση, όπως αυτό έχει ανέβει στην Διαύγεια, που παρουσιάζει την σύνθεση των παρόντων και των απόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΕΡ:

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Βασίλης Γκάτσος: Αρμοδίως πρέπει να απορριφθεί ως λύση για περιβαλλοντικούς λόγους

Μονάδες αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού Κρανιδίου και Ερμιόνης.

Για την αφαλάτωση στην Ερμιονίδα έχω γράψει αναλυτικά πολλές φορές. Ο αναγνώστης μπορεί να αναζητήσει τις σχετικές αναρτήσεις στα τοπικά ιστολόγια.

Επανέρχομαι με όσο γίνεται πιο απλό τρόπο:

Οι ανάγκες του Δήμου μας είναι 6000 κ.μ. νερό που προέρχεται όλο από γεωτρήσεις κυρίως στην πεδινή Ερμιονίδα.
Η απόδοση αυτών των μονάδων είναι 80%. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντλούμε 7500 κ.μ. νερό για να στείλουμε στις βρύσες μας τα 6000 κ.μ. αφαλατωμένο.
Άρα άντληση 1500 κ.μ. την ημέρα περισσότερο.
Άρα όχι μόνο λιγοστεύουμε τα υπόγεια νερά μας, αλλά επιτρέπουμε να εισέλθει περισσότερη θάλασσα και να γίνουν περισσότερο υφάλμυρα. Περιβαλλοντικά απαράδεκτο. Δηλαδή δεν βελτιώνουμε το περιβάλλον αλλά κάνουμε το αντίθετο.

Το ότι καλύπτουμε άμεση κοινωνική ανάγκη κ.λ.π. δεν έχει καμιά σημασία, γιατί κάλλιστα μπορούμε να την καλύψουμε με μονάδες αφαλάτωσης νερού θαλάσσης. Είναι θέμα κόστους, όχι κοινωνικής ανάγκης.

Μόνο και μόνο αυτός ο λόγος είναι αρκετός για να ΜΗΝ εγκρίνει η αρμόδια αρχή τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αυτού του έργου. Να την επιστρέψει ως απαράδεκτη λύση με μεγάλες επιπτώσεις στο περιβάλλον μιας άνυδρης περιοχής. Αν, παρ' ελπίδα την εγκρίνει, όποιος θέλει την πάει στο ΣτΕ για ακύρωση με την ως άνω επιχειρηματολογία.

Ομιλία στο Δαναό με θέμα: «Ο παραγνωρισμένος Μεσαίωνας»

Στα πλαίσια του προγράμματος Διαλέξεων και Συζητήσεων της χειμερινής περιόδου, ο Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός» συνεχίζει τις μετακλήσεις σημαντικών και διακεκριμένων  προσωπικοτήτων, προκειμένου να προσφέρει στους Αργείους την ευκαιρία επικοινωνίας με θέματα που αφορούν στον άνθρωπο και τις πνευματικές του αναζητήσεις.
Την Κυριακή  29 Απριλίου 2018, και  ώρα 7.30   μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» Αγγελή Μπόμπου 8, στο Άργος θα μιλήσει:

ο κ.  Δημήτριος K. Γιαννακόπουλος
Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Αργολίδας, Δρ. Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
με θέμα: «Ο παραγνωρισμένος Μεσαίωνας»

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δημήτριος K. Γιαννακόπουλος


Γεννήθηκε στο Άργος. Έχει διατελέσει Πάρεδρος του

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Γλέντι Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης

Μια τελευταία υπενθύμιση για το ετήσιο γλέντι της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο '' Αδέρες'' στο Ηλιόκαστρο το Σάββατο 28/04/2018.

Σας περιμένουμε να παρασυρθούμε στη δίνη του χορού παρέα με το μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής : ''ΠΕΝΤΑΗΧΟΝ'' . 

Ελάτε να γλεντήσουμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού και σας υποσχόμαστε πως τίποτα δεν θα σας λείψει !!! 

Χαμόγελα, χαρά , φαγητό, διασκέδαση, χοροί και άλλα πολλά έρχονται να δέσουν με τον πιο όμορφο τρόπο στο γλέντι της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης !! 

Σας περιμένουμε ! #χοερ

Τηλ. κρατήσεων : 6978826680


ΔΕΥΑΕΡ: Διακοπή νερού Ερμιόνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ  ΝΕΡΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΙΝ. ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Λόγω βλάβης της κεντρικής βάνας διακοπής νερού του δικτύου της Ερμιόνης, θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού για την αντικατάστασή της αύριο Τετάρτη 25-04-2018 από τις 8:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. στην περιοχή Κόμβος εισόδου Ερμιόνης - Παναγία - Μαντράκια - Μπίστι.

Ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή σας για την ενόχληση που θα προκληθεί και παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την κάλυψη των υδρευτικών σας αναγκών. Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Το URL της ανακοίνωσης είναι: Ανακοίνωση Διακοπής Ερμιόνη

Με τιμή,
Για τη Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας
Ιωάννης Πάλλης
Πρόεδρος του Δ.Σ.

Δ.Ε.Υ.Α. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Άγ. Παντελεήμονας – Μπαρδούνια
21300 Κρανίδι
Τηλ. 27540.22945
Fax: 27540.23391

ΝΕΔΥΠΕΡ:Η ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Τρίτη 24 Απριλίου 2018Δημοσιεύουμε σήμερα την επιστολή που απέστειλε η παράταξή μας στον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ με παράλληλη κοινοποίηση στον κ.  Δημήτρη Μήλιο Δ/ντή της Δ/νσης Υδάτων Αποκεντρωμένης  Δ/σης Πελ/νήσου, στο Γραφείο του Πέτρου Τατούλη Περιφερειάρχη   Πελ/νήσου καθώς και  στον Δήμαρχο Ερμιονίδας για το πολύ σοβαρό θέμα της αφαλάτωσης από νερό γεωτρήσεων του Δήμου μας.


Το μείζον αυτό ζήτημα αναδεικνύει την αδυναμία του Δημάρχου να αντιληφθεί τις επιπτώσεις των επιλογών του για τα συμφέροντα του Δήμου Ερμιονίδας και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Κοσμολογία: Συνεπήρε το κοινό ο Δρ. Σπύρος Βασιλάκος στο Βουλευτικό

Ερμιονίδα: Τουλάχιστον έβγαλαν τα έξοδα τους


Έρευνα του Κώστα Πρώιμου

Ενημέρωση της Πελοποννήσου

Προηγήθηκε ένας «άγριος» και αφύσικος χειμώνας, αν μη τι άλλο για τις περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις που αποτόλμησαν να παραμείνουν σε λειτουργία από τον περασμένο Οκτώβριο, μέχρι και την πρόσφατη έλευση των ημερών του Πάσχα…
Αν και οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τους μήνες Νοέμβριο – Μάρτιο, κράτησαν τα βαριά ρούχα στις ντουλάπες, δεν συνέβη το ίδιο και με τις ταμειακές μηχανές των μικρομεσαίων καταστημάτων που είχαν (αλληγορικά) κολλήσει από τον… «πάγο»…
Ωστόσο, ο ερχομός της άνοιξης, γεμίζει πάντα με αισιοδοξία τους απανταχού επαγγελματίες και δη, όταν πρόκειται για επιχειρήσεις του νευραλγικού τουριστικού κλάδου…
Διαβάστε τι δήλωσαν στην «Ενημέρωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου», γνωστοί επαγγελματίες του Τουρισμού και ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων, για την κίνηση της αγοράς κατά τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και για τις εκτιμήσεις τους ενόψει της νέας οικονομικής (όπως θα την χαρακτηρίζαμε) σεζόν, για την περιοχή της Ερμιονίδας.


Μαρκέλλα Μπίμπα:
(Ξενοδοχείο BARCHELO)

«Εφέτος συνέπεσε το ορθόδοξο Πάσχα με το Καθολικό και παρατηρήθηκε μια

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

9 βήματα για θεραπεία στην ενήλικη ζωή από ένα παιδικό ψυχικό τραύμα

Γράφει η Andrea Brandt Ph.D. M.F.T.
πηγή: psychologytoday.com,
μετάφραση-επιμέλεια: enallaktikos

Το ψυχικό τραύμα δημιουργεί συναισθήματα, τα οποία αν δεν επεξεργαστούμε τη στιγμή που βιώνουμε το τραύμα, παραμένουν εγκλωβισμένα στο μυαλό και το σώμα μας. 

Αντί να θεραπευτούμε, το τραύμα παραμένει στο σώμα μας ως ενέργεια στο ασυνείδητό μας, επηρεάζοντας τη ζωή μας μέχρι τη στιγμή που θα το αποκαλύψουμε και θα το επεξεργαστούμε. 

Στην ενήλικη ζωή, η υγιής ροή και η επεξεργασία των δυσάρεστων συναισθημάτων, όπως ο θυμός, η θλίψη, η ντροπή και ο φόβος είναι ουσιαστικής σημασίας για τη θεραπεία από το ψυχικό τραύμα της παιδικής ηλικίας.