Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, 23 Μαΐου 2015


Τιμώμενος προορισμός η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Μουσείο Μπενάκη

Και το Ροδάμυ της Ερμιόνης  εκεί

Για τρίτη συνεχή χρονιά η πρότυπη διοργάνωση - σημείο αναφοράς της γαστρονομίας Ημέρες Γαστρονομίας ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Μπενάκη, στις 22 με 24 Μαΐου 2015, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα από 85 θεματικές εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τις κοινότητες της γεύσης.

Η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου μίλησε για τον ετήσιο θεσμό και εξέφρασε την ικανοποίησή της, καθώς η Πελοπόννησος θα είναι ο τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός για το 2015 και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής.
H διοργάνωση αυτή αποτελεί σημαντικό κεκτημένο των Ημερών Γαστρονομίας και ένα πρότυπο παράδειγμα του πώς μια συλλογική προσπάθεια από τοπικούς φορείς, ανθρώπους και κοινότητες δύναται να μετεξελιχθεί σε μια χρήσιμη δυνατότητα για την ενδυνάμωση της περιφερειακής ανάπτυξης. Με στόχο την ολοκληρωμένη ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού μιας περιοχής προσκαλούμε κάθε χρόνο 

στις Ημέρες Γαστρονομίας μια περιοχή της Ελλάδας, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων εκπροσώπησης, προβολής και συμμετοχής στις εκδηλώσεις, δικτύωσης και συνεργασιών με τρίτους φορείς. Υπό

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει τον “ Αρμένη” 23-24 Μαΐου

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Αρμενίων, παρουσιάζει τον "Αρμένη", από το ομότιτλο μυθιστόρημα της Χαράς Κοσεγιάν, με ερμηνευτή τον καταξιωμένο ηθοποιό Τάσο Μπλάτζιο και στο τραγούδι με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Βούλα Πελεκάνου.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Το θανάσιμο αμάρτημα του ποδοσφαίρουΤο θανάσιμο αμάρτημα του ποδοσφαίρου
και ο … εξαγνισμός των ενόχων
του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

Τη δεκαετία του 50 ο «κυρ» - Μιχαλάκης, Δ/ντης τότε του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης, είχε απαγορεύσει ρητά και κατηγορηματικά στους μαθητές να παίζουν ποδόσφαιρο. Εκείνος που τολμούσε να παρακούσει την εντολή του υφίστατο παραδειγματική, αυστηρή τιμωρία, «διά ροπάλου». Αυτό το είχε κάνει γνωστό προς όλους, δασκάλους, μαθητές και γονείς. Το ποδόσφαιρο απαγορευόταν όχι μόνο στα διαλείμματα και τις ελεύθερες ώρες, αλλά και τις Κυριακές, τις αργίες, ακόμη και την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
Κάποια φορά, σ’ ένα μεγάλο διάλειμμα, είχαμε επιχειρήσει να χωριστούμε σε δύο ομάδες και χωρίς τους κανόνες του ποδοσφαίρου κλωτσούσαμε ένα τενεκεδάκι από γάλα, για να βάλουμε γκολ. Μόλις μας είδε έγινε θηρίο ανήμερο! Εμείς παγώσαμε… Γούρλωσε τα γκριζοπράσινα μάτια του, έγινε κατακόκκινος σαν σκρουπί και φωνάζοντας κάποιον από μας, του είπε επιτακτικά:
-  Σταματήστε αμέσως!
Έτσι στο παρα-τρίχα γλιτώσαμε τα χειρότερα…
Μια φορά το χρόνο επέτρεπε το παιχνίδι. Στην ημερήσια εκδρομή του σχολείου στα Ευκάλυπτα. Τότε καθόταν ο ίδιος στο τέρμα, σαν παλιός (πρώτος) τερματοφύλακας του ΕΡΜΗ, κι εμείς με τρεμάμενα ποδαράκια σουτάραμε, για να του βάλουμε γκολ.  Πάντοτε ένιωθα περίεργα εκείνη τη μέρα! Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω «τι κόλλημα είχε φάει» αυτός ο άνθρωπος με την μπάλα. Ήξερα πως αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό1 και ο ίδιος ήταν ποδοσφαιριστής στα νεανικά του χρόνια...
Απαράβατος, όμως, ο κανόνας της φύσης που διδάσκει: Όπου αυταρχισμός και υπερβολική αυστηρότητα το ανθρώπινο μυαλό και ιδιαίτερα του παιδιού, επινοεί τα

Κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκων οι Ρομά- Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣΧθες (21.5.2015) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης, σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στη Λακωνία, βρέθηκαν δυο ανήλικα παιδιά, αγόρι και κορίτσι, ηλικίας τεσσάρων ετών περίπου, τα οποία διέμεναν με διαφορετικές οικογένειες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το αγόρι διέμενε σε καταυλισμό στη Τραπεζοντή Λακωνίας, μαζί με 29χρονο ημεδαπό ΡΟΜΑ και την 29χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ σύζυγο του, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το κορίτσι διέμενε ομοίως σε καταυλισμό στα Καλύβια Σόχας Λακωνίας, μαζί με 35χρονο ημεδαπό ΡΟΜΑ και 28χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ.

Επειδή τα χαρακτηριστικά των ανήλικων παιδιών διαφοροποιούνται εμφανώς από αυτά των φερόμενων ως γονέων, αυτοί προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης. Κατά τη διάρκεια της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που επακολούθησε, ενισχύθηκε η πεποίθηση ότι τα δυο ανήλικα παιδιά δεν είναι τέκνα τους καθώς οι φερόμενοι ως γονείς προέβαλλαν συνεχώς αντικρουόμενους ισχυρισμούς.

Το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto

Πριν λίγες μέρες στην περιοχή Αμπέλια της Καρδίτσας.


Το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto όχι μόνο κυκλοφορεί ακόμα στην χώρα μας μετά την κατάταξή του ως "πιθανώς" καρκινογόνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά ψεκάζεται και χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας.
Πάρε θέση τώρα: http://grnpc.org/IgDGa


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:Έλεγχοι για υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε γεωργικά προϊόντα, έτους 2014

Η Υπηρεσία μας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συνεχίζει τις δειγματοληψίες για τον έλεγχο υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε νωπά οπωροκηπευτικά. Εξετάζεται μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα: Αγγούρια αμπελόφυλλα, αρακάς, αχλάδια, βερίκοκα, καρότα, μανταρίνια, μαρούλια, μήλα, λεμόνια, μπρόκολα, τομάτες, νεκταρίνια, πατάτες, πορτοκάλια, πράσα, σπανάκι, σταφύλια, φασολάκια φράουλες, πιπεριές, κεράσια και ρύζι. Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται σε όλους τους χώρους που διακινούνται αυτά τα προϊόντα δηλαδή σε λαϊκές αγορές, σε Super markets, σε συσκευαστήρια, σε οπωροπωλεία, καθώς και στη Λαχαναγορά Άργους. Τα δείγματα αποστέλλονται για ανάλυση είτε στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, είτε στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου.
Ενώ η διαδικασία των δειγματοληψιών για την φετινή χρονιά συνεχίζεται, είναι σκόπιμο να κοινοποιήσουμε τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τους ελέγχους της προηγούμενης χρονιάς (2014) και τις επισημάνσεις προς τους παραγωγούς που απορρέουν από αυτά τα αποτελέσματα.

Έτσι, συνολικά τη χρονιά αυτή ελέγχθηκαν 58 δείγματα από νωπά προϊόντα (45 από αυτά προέρχονται από συμβατική καλλιέργεια και 13 από αυτά από βιολογική καλλιέργεια ) και 6 δείγματα ελαιολάδου.
Δείτε το Δελτίο…

ΝΕΔΥΠΕΡ: ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Παρασκευή 22 Μαϊου 2015

ΠΡΟΣ κ.  Χειβιδόπουλο  Αναστάσιο

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας

Κοινοποίηση: Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε.Αργολίδας,

Δήμαρχο Ερμιονίδας, Πρόεδρο ΔΕΥΑΕΡ

ΘΕΜΑ : Ενημέρωση για αποχετευτικό δίκτυο Κρανιδίου

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας  είναι   Φορέας Υλοποίησης του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ», μετά την προγραμματική σύμβαση με την  Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας (ΔΕΥΑΕΡ).

Η οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στις 7-10-2014, με την  απόφαση 1676 ενέκρινε το από 26/8/2014 πρακτικό δημοπρασίας του έργου   συνολικού προύπολογισμού 16.424.500,00 €  και κατακύρωσε το διαγωνισμό στον μειοδότη, Ε.Ε. ¨ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΑΤΕ ¨με μέση τεκμαρτή έκπτωση 50,42% στον οποίο και ανάθεσε την εκτέλεση του έργου.

Πρόκειται για ένα  έργο με ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος, αφού δίνεται λύση στο πρόβλημα των υγρών αποβλήτων, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την περιοχή.

Το πολύ σημαντικό αυτό έργο, απεντάχθηκε κατά το παρελθόν από το

ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΔΕ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ (ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ)
ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ

Το φθινόπωρο του 2006 ξεκίνησε τα πρώτα δειλά του βήματα το Σ.Δ.Ε Κρανιδίου (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) ως παράρτημα του Σ.Δ.Ε. Ναυπλίου. Έκτοτε έχουν περάσει εννέα χρόνια από τη λειτουργία. Το συγκεκριμένο σχολείο έδωσε τη δυνατότητα σε ανθρώπους του τόπου μας να αποκτήσουν τόσο τις απαραίτητες γνώσεις όσο και να αποκτήσουν  απολυτήριο Γυμνασίου. Δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που δύσκολες οικονομικοκοινωνικές συνθήκες τους απομάκρυναν από την επίσημη δομή της εκπαίδευσης στα εφηβικά τους χρόνια, να αξιοποιήσουν αυτή την εκπαιδευτική δυνατότητα και να αποκτήσουν τη βεβαίωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης που είναι απαραίτητη στην εύρεση εργασίας.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω τη συμβολή της εκπαιδευτικού κ. Μαρίας Λιώση, η οποία σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τον τότε Δήμο Κρανιδίου συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις απαραίτητες αιτήσεις και τις αναγκαίες αποφάσεις των συλλογικών φορέων τόσο του Δήμου όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας για να ιδρυθεί και να λειτουργήσει το Σ.Δ.Ε Κρανιδίου – Παράρτημα Κρανιδίου την σχολική χρονιά 2006-2007. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός στάθηκε αρωγός μας όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του Σχολείου και δίδασκε εθελοντικά όταν υπήρχαν λειτουργικά κενά.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω και να ευχαριστήσω επίσης δημόσια το Διευθυντή του ΣΔΕ Ναυπλίου κ. Γιώργο Κόνδη για την καθοριστική συμβολή του στην ίδρυση και λειτουργία του σχολείου αυτού αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης τους Διευθυντές του

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

O Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αργους, πραγματοποιεί το καθιερωμένο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ερμιόνη. Η αιμοδοσία είναι ακίνδυνη , διαρκεί  μόνο 10 λεπτα, γίνεται ανώδυνα και εκτελείται από  εξειδικευμένο προσωπικό παρουσία ιατρού.
Με την αιμοδοσία δειχνουμε την ευαισθησία και την ανθρωπιά μας , δίνοντας κατι από τον εαυτό μας , στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ειναι μια χειρονομία καλής θέλησης και αγάπης.
Γιατί το αίμα δεν παράγεται, ούτε αντικαθίσταται , ούτε αγοράζεται. Μόνο Χαρίζεται
Σας περιμένουμε με χαρά.

Τρίτη 26 Μαίου           5 με 9 μμ
Τετάρτη 27 Μαίου      9 με 2 πμ
 
ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗ

ΠΑ.ΣΟ.Κ.Ερμιονίδας πρόσκλησηΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ  την Κυριακή 24  Μαΐου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου από τις 10:00 π.μ - 14:30 μ.μ για να αναδείξουν τους Συνέδρους μας από την Ερμιονίδα για το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 – 7 Ιουνίου 2015 στην Αθήνα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6971566617
                                          6973317530   

Με την συμμετοχή μας ισχυροποιούμε το ΠΑ.ΣΟ.Κ και συμβάλλουμε στην ενότητα της Δημοκρατικής Παράταξης.                         

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Πρόσκληση – επίσκεψη από το Λαογραφικό Εργαστήρι Ερμιονίδας

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΤΟΥ Ν. Π. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015, το Λαογραφικό Εργαστήρι Ερμιονίδας, διοργανώνει «Περίπατο – Επίσκεψη» ,
στο ναό της Αγίας Τριάδας, , που βρίσκεται στο Κρανίδι, στο κτήμα Γ. Οικονόμου, στα πλαίσια της δράσης
«Εξερευνούμε και αναδεικνύουμε την Ιστορική Ερμιονίδα»

Για την ιστορική σημασία του  ναού, αλλά  και των τοιχογραφιών , που διασώζονται θα μας μιλήσουν  ο θεολόγος , κ. Κώστας Βενεκάς και ο αγιογράφος Μουρμούρης Νίκος.
ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ Η ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ  1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ  6,00

Έκφραση συγχαρητηρίων προς ΟΦΗ Ηλιοκάστρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ                  Ερμιόνη 11 Μαΐου 2015
“ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ”                          Αρ. Πρωτ.: 56
Ταχ. Δ/νση: Ερμιόνη
Ταχ. Κώδικας: 21051
Τηλ.: 2754360210
e-mail: info@dakermionis.gr
Site: www.dakermionis.gr
 ΠΡΟΣ                   
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
O. Φ. ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ      
ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟ            
                Θέμα: «Έκφραση συγχαρητηρίων»
Κύριε Πρόεδρε,
Το Δ.Σ. του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ερμιόνης “ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ” θέλει να σας εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία του Συλλόγου σας, την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Αργολίδας.
Η επιτυχία αυτή ήταν αποτέλεσμα της άριστης δουλειάς που έγινε από προπονητή και παίκτες καθ` όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και της άψογης συνεργασίας που υπήρξε μεταξύ διοίκησης – ποδοσφαιριστών και προπονητών.
Ευελπιστούμε η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων με την τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα και η κατασκευή του γυμναστηρίου που έχει δρομολογηθεί, να συνδράμει στις προσπάθειες σας για την ανάπτυξη του τμήματος υποδομής του συλλόγου σας και να συνεχίσει η ομάδα να στηρίζεται στα δικά της παιδιά.
Ευχόμαστε στη νέα αγωνιστική περίοδο να επιτύχετε στους στόχους που έχετε θέσει ως Δ.Σ. και να συνεχίσετε να δείχνετε το ίδιο ενδιαφέρον και ζήλο, για να μπορούν να έχουν συνέχεια οι επιτυχίες.
Τέλος θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια και να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας για να επιλύουμε κάθε πρόβλημα που προκύπτει, προς χάρη της νεολαίας του τόπου μας.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ερμιόνης
“ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ”
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ

Υπάρχουν τελικά εξωγήινοι;

Του Γιάννη Λακούτση 

« Ο Γαλαξίας μας έχει 100 δισεκατομμύρια άστρα και το Σύμπαν έχει περισσότερους από 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, υπάρχουν δέκα στην πεντακοσιοστή Σύμπαντα σύμφωνα με την θεωρία της Υπερσημετρίας και των Υπερχορδών, οπότε βασιζόμενοι σε απλές πιθανότητες το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή εκεί έξω φαίνεται αναπόφευκτο».
 Υπάρχουν τελικά εξωγήινοι; Την απάντηση δίνουν διακεκριμένοι επιστήμονες της ΝΑSΑ, αστροναύτες, πολιτικοί ακτιβιστές, οι οποίοι άνοιξαν τα χαρτιά τους και τοποθετήθηκαν δημοσίως για το συγκεκριμένο θέμα, όπως το βίωσαν από τις προσωπικές εμπειρίες. Θα  ρίσκαραν τόσο εύκολα την καριέρα τους και την φήμη τους διαδίδοντας ψεύτικες ιστορίες, οι οποίες θα προκαλούσαν αντιδράσεις; Το ταμπού έσπασε ακόμη και ο Πάπας, ο οποίος ανάφερε ότι θα βάφτιζε μέχρι και εξωγήινους αν χτυπούσαν την πόρτα του Βατικανού.
Το 1945 η «Ειδική Επιτροπή για μη Επίγεια Επιστήμη και Τεχνολογία» μετονομάζεται σε  Majestic-12( Mj 12). Η ομάδα αυτή είναι « Ακρως Άκρως απόρρητη» μέχρι και σήμερα. Στις 4 Απριλίου 1950 ο Πρόεδρος Τρούμαν σε συνέντευξη, δήλωσε: « Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι, δεδομένου ότι υπάρχουν, δεν έχουν κατασκευαστεί από οποιοδήποτε δύναμη πάνω στη γη». Ένας άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Αιζενχάουερ, είχε διαπιστωμένες τρεις άμεσες επαφές, με βάση απόρρητα στοιχεία του Ναυτικού. Τον Οκτώβριο του 1955 ο Στρατηγός Μακάρθουρ: «Μιλάμε με παράξενους όρους, για τιθάσευση της κοσμικής ενέργειας, για τελική

Εκδήλωση: «Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Αργολίδα»

Το ΦΟΥΓΑΡΟ φιλοξενεί την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 8 μμ την πρωτοβουλία - εκδήλωση  του Αργολικού Forum με θέμα «Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Αργολίδα».
Σκοπός της συνάντησης είναι να έρθουν σε επαφή όσοι δραστηριοποιούνται ήδη ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Αργολίδα και αναζητούν  ιδέες και συνεργασίες, με έμφαση στους νέους επιχειρηματίες.

Μέσα από σύντομες και στοχευμένες εισηγήσεις, η εκδήλωση θα εξελιχθεί σε ένα διαδραστικό εργαστήριο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων και των εισηγητών.

Εισηγητές:
«Συνδυάζεται η παράδοση με την καινοτομία στην οικογενειακή επιχείρηση;»
Αλέξης Κομσέλης, ειδικός σε θέματα οικογενειακών επιχειρήσεων, διευθυντής του ALBA Hub for Enterprise and Development.
«Start ups στην περιφέρεια - η παράμετρος των εξαγωγών "
Αριστοτέλης Σκλαβούνος, Μέλος του advisory board  της Hellenic startup association, Ιδρυτής της Export Academy.
"Υποστήριξη της καινοτομικής επιχειρηματικότητας: Η περίπτωση του INNOVATHENS"
Αντώνης Οικονόμου, project leader του Κόμβου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως 26 Μαΐου 2015 στο email argolikoforum@gmail.com, αναφέροντας απαραίτητα: κινητό τηλέφωνο, email και ιδιότητα
Πληροφορίες:6944202854

Αλ Τσαντίρι μαζί με "Die Anstalt"


 Ο ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "Die Anstalt" του ZDF

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ

Δελτίο τύπου
Την Κυριακή 17-5-2015 στο Βαλτέτσι έγιναν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για να διατηρηθεί η μνήμη της ένδοξης μάχης του Βαλτετσίου (12 και 13 Μαΐου 1821) και να τιμηθούν οι ήρωες αγωνιστές και πεσόντες κατά τη διάρκειά της.
 
Στο φετινό εορτασμό της μάχης του Βαλτετσίου, η οποία αξιολογείται ως μια από τις σημαντικότατες του Αγώνα και λόγω της στρατηγικής σημασίας της αλλά και λόγω της ανάτασης της ψυχολογίας, που έδωσε στο αγωνιζόμενο γένος, συμμετείχαν χορευτές της Θερμησίας πλαισιωμένοι από μέλη του χορευτικού του Δήμου Ερμιονίδας.

Στη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία, που εψάλη, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος και παρευρέθηκαν βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και αιρετοί σύμβουλοι της Περιφέρειας, των Δήμων Τρίπολης και Ερμιονίδας καθώς και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας.
Στο μνημείο των πεσόντων κατατέθηκαν στεφάνια από εκπροσώπους της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, μεταξύ αυτών κατέθεσε στεφάνι και ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Δημαράκης ως εκπρόσωπος του

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ                                                                        ΠΡΟΣ:
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ                                           ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ                                ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ                                                                      - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ                                       - ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ  Δ.Ο.Υ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

\ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»                                                                    - ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 - ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΘΕΜΑ: Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Σας γνωστοποιούμε ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες από πολλούς δημότες μας, αλλά και από πολλούς επισκέπτες της περιοχής μας ότι το Γ.Ε.Φ Πολιτών στο Κρανίδι υπολειτουργεί και δεν τηρεί τους στόχους της ίδρυσης και λειτουργίας του. Σας μεταφέρω τις έντονες διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας για την υποβάθμιση του Γ.Ε.Φ Πολιτών στο Κρανίδι. Κατά τη δημοτική περίοδο 2011-2014 με τη θεσμική μου ιδιότητα ως Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε αρχικά εκφράσει την έντονη αντίρρηση για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Κρανιδίου και τις επιπτώσεις που θα προκαλούσε στην τοπική μας κοινωνία, στην συνέχεια με αποφάσεις της διοίκησης του Δήμου (Δημάρχου, Δημοτικού Συμβουλίου) παραχωρήθηκε χώρος και κατάλληλος εξοπλισμός για να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει το Γ.Ε.Φ στο Κρανίδι, με την προϋπόθεση να στελεχωθεί με κατάλληλο

Αποχαιρετήσαμε τη Φώφη Λαζάρου

Η Φώφη Λαζάρου, πρώτη από δεξιά.

Το τελευταίο εν ζωή ιδρυτικό μέλος της ΕΠΟΝ 
Πέθανε την προηγούμενη Κυριακή σε ηλικία 92 ετών η Φώφη Λαζάρου, μία εξαιρετική γυναίκα, ιστορικό στέλεχος της αριστεράς από την περίοδο ακόμα της κατοχής. Υπήρξε από τα πιο δραστήρια γυναικεία στελέχη του ιστορικού ΚΚΕ, αφοσιωμένη, μαχητική αλλά και με ανοιχτό ορίζοντα στη σκέψη της. Στην περίοδο της κατοχής, φοιτήτρια της νομικής ήταν καθοδηγητικό στέλεχος της ΕΠΟΝ. Παράνομη σ’ όλη την περίοδο του εμφυλίου, μετά το ’50 φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό για να γυρίσει παράνομη ξανά. Συνελήφθη το 1957, καταδικάστηκε και παρέμεινε στη φυλακή ως το 1966. Εντάχτηκε στην ΕΔΑ ως καθοδηγητικό στέλεχος της οργάνωσης Αθήνας. Στη δικτατορία ξανά παράνομη αγωνίστηκε από τις γραμμές του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ). Καταδικάστηκε το 1968 και έμεινε στη φυλακή ως το 1973. Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εσωτερικού, μετά της ΕΑΡ, του Συνασπισμού, της ΔΗΜΑΡ και συνυπέγραψε την τοποθέτηση όσων διαχώρισαν τη θέση τους στη συνέχεια. Η ίδια συνήθιζε να αυτό-προσδιορίζεται ως μια αριστερή αγωνίστρια ολόκληρης της διαδρομής της.
Η Φώφη Λαζάρου, με την επιμονή και υπομονή που την διέκρινε

Σύσκεψη για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν οι ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύσκεψη για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει συγκαλέσει για την προσεχή Δευτέρα 25 Μαΐου, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων. Στόχος της σύσκεψης είναι να κλείσουν οι ενεργοί και να αποκατασταθούν συνολικά οι ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, ώστε να μειωθούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των Δήμων της Πελοποννήσου, καθώς και πολλών υπουργείων. Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δημοπρατήσει

Εθελοντές δημιούργησαν υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη με 2.000 βιβλία στην Κατερίνη

πηγή: lifo.gr
Υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη με 2000 βιβλία, η οποία αρχικά θα λειτουργήσει στην αυλή του καπνικού σταθμού της Κατερίνης, δίπλα στα νέα δικαστήρια, δημιούργησε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας (ΕΟΔνΠ).  
Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή στο κοινό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 8 το βράδυ, ενώ ειδικά για τα σχολεία υπάρχει η δυνατότητα και πρωινών επισκέψεων κατόπιν ραντεβού (με τηλεφώνημα στο 6981 66 51 58).
Όπως υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση τής Εθελοντικής Ομάδας, "η λειτουργία της βιβλιοθήκης στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ίδιους της τους χρήστες. Χωρίς καμία απολύτως εγγραφή σε φακέλους, χωρίς καμία απολύτως συνδρομή, η βιβλιοθήκη αυτή θα

Άλφρεντ Άντλερ – Το παιγνίδι και η ψυχολογία του

παιδικά παιχνίδια - Pieter Bruegel the Elder -1560

Επιλογή  και πρόταση του άρθρου απο τον Δημήτρη Τουτουντζή


Ένα φαινόμενο της παιδικής ζωής αποδεικνύει την προπαρασκευή για το μέλλον. Το παιγνίδι. Δεν πρέπει να το θεωρούμε σαν ιδιότροπη έμπνευση των γονιών ή των άλλων παιδαγωγών, Αλλά σαν βοήθεια για την αγωγή, σαν διεγερτικό τού πνεύματος, της φαντασίας και της επιδεξιότητας. Το παιγνίδι προετοιμάζει το μέλλον.
Αυτό δείχνει ή στάση τού παιδιού απέναντι ατά παιγνίδια, η εκλογή εκείνου ή τού άλλου παιγνιδιού, η σημασία που αποδίδει το παιδί στο παιγνίδι. Στο παιγνίδι φαίνεται ακόμη ο χαρακτήρας των σχέσεων του παιδιού προς το περιβάλλον του, ποια είναι η στάση του απέναντι των άλλων, αν είναι φιλική ή εχθρική και τέλος αν η τάση προς επιβολή κυριαρχεί. Το παιγνίδι λοιπόν έχει εξαιρετική σημασία. "Όλες οι παρατηρήσεις πού μας δείχνουν ότι το παιγνίδι είναι μια προετοιμασία για το μέλλον, οφείλονται στον καθηγητή της Παιδαγωγικής Gross πού απέδειξε ότι ή ίδια τάση παρατηρείται και στα παιγνίδια των ζώων.
Υπάρχουν όμως και άλλες απόψεις πού συμπληρώνουν τις παραπάνω αρχές. Το παιγνίδι θέτει κυρίως σε κίνηση το κοινωνικό συναίσθημα, τόσο ανεπτυγμένο στο παιδί, πού προσπαθεί με κάθε τρόπο να το

“Aναζητώντας τα Κοινά στην αποκεντρωμένη, κοινωνική διαχείριση των απορριμάτων”

Του Τάσου Κεφαλά
μέλος της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για την Διαχείριση των Απορριμάτων και της Επιτροπής Αλληλεγγύης στις Σκουριές.
 
Σε μια Ελλάδα, η οποία θάβει το 81% των αστικών στερεών αποβλήτων της (ΑΣΑ), σύμφωνα με τα ωραιοποιημένα στοιχεία της διοίκησης, ήταν ζήτημα χρόνου το να ξεσπάσουν περιστατικά οξείας κρίσης, σε πολλές περιοχές (Πελοπόννησος, Ηλεία, Στερεά, Αν. Μακεδονία και Θράκη, νησιά κλπ.). Διότι σε πολλές από αυτές η διάθεση είναι ανεξέλεγκτη, αφού δεν υπάρχουν ασφαλείς και αδειοδοτημένοι χώροι υγειονομικής ταφής αποβλήτων ή υπολειμμάτων (ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ). Και εκεί που υπάρχουν οι χώροι ταφής, ο ένας μετά τον άλλο γεμίζουν. Και η δημιουργία νέων δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, αφού κανείς δεν τους θέλει κοντά του. Η κατάσταση αυτή έχει πυροδοτήσει σειρά διεργασιών και αντιδράσεων.
Το συγκεντρωτικό μοντέλο και η αποκεντρωμένη διαχείριση, με έμφαση στην προδιαλογή
Το πως φτάσαμε ως εδώ έχει την εξήγησή του. Το ίδιο και οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών σε νέους χώρους ταφής, ακόμη και σε ήπιες δραστηριότητες διαχείρισης, όπως η ανακύκλωση. Όμως, αυτό που, τώρα, προέχει δεν είναι οι θεωρητικές αναλύσεις, αλλά οι συγκεκριμένες πολιτικές, που, αφενός, θα αποτρέψουν μια προδιαγεγραμμένη έκρηξη και, αφετέρου, θα δρομολογήσουν ένα νέο μοντέλο διαχείρισης, με προοπτική και σε όφελος της κοινωνίας.
Στο επίπεδο αυτό τα πράγματα έχουν γίνει αρκετά καθαρά. Τα βασικά «στρατόπεδα» έχουν διαμορφωθεί και το καθένα από αυτά έχει να προτείνει το δικό του μοντέλο διαχείρισης:
  • Το σύνολο των κατασκευαστικών ομίλων της χώρας, μαζί με το

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων

Γράφει η Χαρούλα Σάββα (φιλόλογος & blogger(http://filologikesperiplaniseis.blogspot.gr/)

 Ως μια από τις σύγχρονες γενοκτονίες του 20ου αιώνα θεωρείται η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που σημειώθηκε κατά την περίοδο του 1914-1923 από το κίνημα των Νεότουρκων. Είναι η δεύτερη γενοκτονία εναντίων των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μετά την Γενοκτονία των Αρμενίων (1915). Υπολογίζεται ότι αυτό το γεγονός στοίχισε τη ζωή σε περίπου 353.000 Έλληνες.

Ιστορική αναδρομή

 Μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και την άλωση της Τραπεζούντας το 1461 ένα κομμάτι του ελληνισμού έζησε και κυριάρχησε στην περιοχή του Πόντου, Βόρεια της Μ. Ασίας. Σύντομα αναπτύχθηκαν οικονομικά και πνευματικά ιδρύοντας σχολεία που μέχρι το 1919 έφταναν τα 1401 όπως το διάσημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας, τυπογραφεία, εφημερίδες και θέατρα. Το 1908 όμως δημιουργήθηκε το κίνημα των Νεότουρκων, ο Σουλτάνος τίθεται στο περιθώριο και με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό του κράτους αλλά και την ασφάλεια της Αυτοκρατορίας θέτουν σε