Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

ταλαντούχα γυναίκα από το Αφγανιστάν Shamsia Hassani graffiti

via Viviana Varela (f/b)

Μια ωδή στην ερμιονίτικη παράδοση | Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη μας χαρά, δημοσιεύουμε φωτογραφικό υλικό, έτσι όπως ο φακός αποτύπωσε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ομάδα μας, έφερε τον τίτλο: "Μια ωδή στην ερμιονίτικη παράδοση" και έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του πρώην Δημαρχείου Ερμιόνης την ογδόη Αυγούστου του 2021. 

Ίσως πρόκειται για την πιο σημαντική εκδήλωση - παρουσίαση της ομάδας μας μιας που το λαογραφικό - ιστορικό υπόβαθρο που την περιέλουζε, είναι ανεκτίμητης αξίας, αποτελεί τοπικό θησαυρό που σκοπεύουμε να διασώσουμε αλλά και να διαδώσουμε...

Αυτή ήταν η αρχή!!!

Κάτω από αντίξοες συνθήκες, καταφέραμε να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να χαρίσουμε στιγμές, να γεμίσουμε χαμόγελο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του, να εξωτερικεύσουμε τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα που διακατέχει τα μέλη και τον κόσμο που ακολουθούν την ομάδα μας, στέλνοντας βασικές προμήθειες στους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας, να τηρήσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιτάσσει η πολιτεία...

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Μια παρέα γίναμε χθες στην έκθεση φωτογραφίας


 

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Αγγελική Κακουργιώτη, τον Χρήστο Τουτουντζή και τον Θανάση Πάτσιο που ήρθαν να μας προσφέρουν μια πανέμορφη βραδιά με μόνη αμοιβή τη χαρά που εισέπραξαν από τον κόσμο που σιγοτραγουδούσε μαζί τους.


Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη μέσα από την Τέχνη

 


"Η ζωή και ο αγώνας του Γεωργίου Καραϊσκάκη" θεατρική παράσταση σήμερα στο Κρανίδι


Η ζωή και ο αγώνας του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του πρωτεργάτη αυτού, της Ελληνικής Επανάστασης θα παρουσιαστούν σήμερα, στο κοινό του Δήμου μας μέσω της θεατρικής παράστασης που σκηνοθέτει ο Φουρνιώτης Μάνος Αντωνίου.
Σε ένα ιδιαίτερο σημείο του Κρανιδίου, στο Μύλο πλησίον του ΓΕΛ, μια ομάδα εξαίρετων ηθοποιών θα μας ταξιδέψουν στις γεμάτες ένταση στιγμές της Επανάστασης και της ζωής του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

 

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Τάσος Τόκας: "ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ"
Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας διελκυστίνδας για το ποιος θα κερδίσει από την "επιτυχία" της ένταξης του Αθλητικού Κέντρου Κρανιδίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Οι νυν ή οι προηγούμενοι!!!

Βεβαίως και είναι θετικό να εντάσσεται ένα σημαντικό έργο, όπως αυτό, στο ΠΔΕ.

Όμως για να μην είμαστε ακόμα μία φορά χειροκροτητές για έργα που ΅θα γίνουν΅ ας κρατάμε μικρό καλάθι. Γιατί είναι μια πονεμένη ιστορία για το Κρανίδι και για την ευρύτερη περιοχή το θέμα του Αθλητικού Κέντρου και βεβαίως του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Η αιχμή του δόρατος υπήρξε το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού "Ελλάδα 2004" για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτεια, με στόχο την αναβάθμιση του Αθλητισμού γενικότερα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Εξαιρετικοί μουσικοί θα μας κρατήσουν συντροφιά αύριο Πέμπτη στο χώρο της έκθεσης φωτογραφίας στην Ερμιόνη.

 

Εξαιρετικοί μουσικοί θα μας κρατήσουν συντροφιά αύριο Πέμπτη στο χώρο της έκθεσης φωτογραφίας στην Ερμιόνη.

Θα μας ταξιδέψουν με τις κιθάρες τους  και τις καταπληκτικές φωνές τους.

Οι απαραίτητες αποστάσεις και  η μάσκα μπαίνοντας στα σοκάκια της έκθεσης, δεν θα μας εμποδίσουν   να τους χαρούμε.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης