Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 και ώρα 21.00 η Επίσημη Έναρξη του 11oυ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘEATΡOY «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

 


Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 και ώρα 21.00 η Επίσημη Έναρξη του 11oυ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘEATΡOY «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» 

 

με τη Μουσική Παράσταση του Θ.Ο.Ε. «Τραγούδια που μας χάρισε το Θέατρο»

στο Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι στο Κρανίδι. 

 

Το 11ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που διοργανώνει ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας κάθε καλοκαίρι με συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Π.Ε. Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, φέτος διεξάγεται από τις 28 Ιουνίου έως τις 24 Αυγούστου, με πλούσιο θεατρικό πρόγραμμα, με επαγγελματικό και ερασιτεχνικό σκέλος.

Η εκδήλωση της Επίσημης Έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου και είναι μία πρωτότυπη μουσική παράσταση, παραγωγής Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα του Θοδωρή Μπρουτζάκη, την ερμηνεύτρια Βάσια Ηλιάδη και με τη φιλική συμμετοχή του διακεκριμένου ερμηνευτή και καλού φίλου της Ερμιονίδας, Βασίλη Λέκκα.

 

Είσοδος: 12€ - Kρατήσεις: 698 698 2224


Eνορχήστρωση / Πιάνο: Θοδωρής Μπρουτζάκης 

Μαντολίνο-Μπουζούκι: Λάμπρος Κουκουβής 

Κιθάρα: Θανάσης Γεωργιάδης

Κόρνο: Γιάννης Μάνεσης

Ερμηνεία: Μέλη Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας - Βάσια Ηλιάδη

Φιλική Συμμετοχή: Βασίλης ΛέκκαςΤρίτη 2 Ιουλίου 2024

Βασίλης Γκάτσος: Η παραγωγή πλούτου προηγείται της διανομής.""""Ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών Κιρ Στάρμερ έθεσε τη δημιουργία πλούτου στο κέντρο της απεύθυνσής του προς τους ψηφοφόρους σήμερα, δεσμευόμενος για πολιτική και οικονομική σταθερότητα ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να τροφοδοτήσουν την οικονομική μεγέθυνση.


Τρεις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις οποίες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι οδεύει προς νίκη, ο Στάρμερ παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιό του εφόσον εκλεγεί. Είπε πως θα κυβερνήσει κατά τα πρότυπα μάλλον του πρώην ηγέτη των Εργατικών Τόνι Μπλερ παρά του προκατόχου του, του βετεράνου της αριστερής πτέρυγας Τζέρεμι Κόρμπιν.

Το μανιφέστο του αποτελεί μια καθαρή ρήξη από τη μακρόχρονη εικόνα των Εργατικών ως ενός κόμματος "φόρων και δαπανών" -- αποξενώνοντας ενδεχομένως εκείνους στα αριστερά του κόμματος-- και ο Στάρμερ είπε πως θα εστιάσει στην αντιμετώπιση διαρθρωτικών προβλημάτων γύρω από τον σχεδιασμό και τη στέγαση, ώστε να δώσει ώθηση στην ιδιωτική επένδυση.

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Η «Γιορτή των Αγίων Αναργύρων»


Πίνακας της Ανθούλας Λαζαρίδου Δουρούκου 

«Πριν 80 χρόνια που ήμασταν μικρά, όλο το χρόνο το όνειρο μας ήταν η «Γιορτή των Αγίων Αναργύρων».
Το πανηγύρι, οι βαρκούλες, η θάλασσα, το  μικρό ταξιδάκι μέχρι απέναντι, τα τρεχαλητά,  τα  μυστικά,  όλα ήταν το όνειρο!
Άλλαξαν οι καιροί!
Το όνειρο έμεινε, είναι κι αυτό ένα κέρδος.

Κι αν  όλα τώρα είναι διαφορετικά, οι Άγιοι Ανάργυροι θα είναι πάντα εδώ κοντά μας.
Τώρα που περιμένουμε το θαύμα  είναι κι αυτό  μια παρηγοριά.»

Αυτά μας έλεγε η Ανθούλα μας το 2016.Για τη μεταφορά Ρίνα Λουμουσιώτη