Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Θα ξαναλείψουμε λίγες ημέρες..

Θα είμαστε πάλι εδώ στις 20 Γενάρη.
Να περνάτε καλά και να προσέχετε..

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Καββαδίας


Ας τον θημηθούμε.
Ο Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε σαν σήμερα το 1910 σε μιά μικρή πόλη της Μαντζουρίας κοντά στο Χαρμπίν, από γονείς Ελληνες (Κεφαλλονίτες). Οταν ήταν πολύ μικρός, η οικογένεια γύρισε στην Ελλάδα.Μερικά χρόνια μείνανε στην Κεφαλλονιά και από το 1921 ως το 1932 στον Πειραιά, όπου ο Νίκος Καββαδίας τέλειωσε το Δημοτικό και μετά το Γυμνάσιο. Μαθητής του Δημοτικού, έγραψε τα πρώτα του ποιήματα. Το 1929, πήγε υπάλληλος σε ναυτικό γραφείο και λίγους μήνες αργότερα μπαρκάρησε ναύτης σε φορτηγό. Για μερικά χρόνια, συνέχισε να φεύγει με τα φορτηγά, να γυρίζει πίσω ταλαιπωρημένος και αδέκαρος, για να ξαναφύγει σε λίγο. Ωσπου αποφάσισε να πάρει το δίπλωμα του ασυρματιστή.Αρχικά ήθελε να γίνει καπετάνιος, μα είχε ήδη χάσει αρκετά χρόνια στις περιπλανήσεις του και το δίπλωμα τού ασυρματιστή ήταν πιό σύντομη λύση. Το πήρε το 1939 -- έγινε όμως ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, πήγε στρατιώτης στην Αλβανία κι έμεινε ξέμπαρκος στην Αθήνα, τα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής.
Ξαναμπαρκάρησε το 1944 και ταξίδεψε αδιάκοπα, ως ασυρματιστής, σε όλο τον κόσμο, ως τον Νοέμβρη του 1974 -- τρείς μήνες πριν απ' το εγκεφαλικό επεισόδιο, στις 10 του Φλεβάρη, 1975.
Η Βάρδια, το μοναδικό του μυθιστόρημα, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1954. Η ποιητική συλλογή Μαραμπού κυκλοφόρησε το 1933, το Πούσι το 1947, και το Τραβέρσο το 1975. Τα μικρά πεζά Λι, και Του πολέμου/Στο άλογό μου κυκλοφόρησαν το 1987. Το "Λι" γυρίστηκε σε κινηματογραφική ταινία το 1995 με τίτλο "Between the Devil and the Deep Blue Sea"
.

Η κοπή της πίτας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ερμιόνης

Δελτιο Τύπου του Ν.Ο.ΕΡ.

Όπως κάθε χρόνο, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ανήμερα των Θεοφανείων στις 5:30μμ με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής, των μελών και αθλητών του και πλήθος κόσμου.
Το ΔΣ του Ν.Ο.ΕΡ. θέλησε φέτος να τιμήσει με αναμνηστική πλακέτα το συμπατριώτη μας κ. Γεωργίου Αντώνη, ιδιοκτήτη της PENSION ZOE, για την προσφορά του να φιλοξενήσει για ένα χρόνο δωρεάν τον προπονητή του Ομίλου.
Η διοίκηση του Ομίλου ευχαριστεί τον κ. Γεωργίου για την σημαντική αυτή προσπάθεια στήριξης και ελπίζουμε να βρει πολλούς μιμητές. Επίσης ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Κώστας Κατσουράνης βράβευσε και τα παιδιά που έπιασαν τον Σταυρό και την Εικόνα, Καπλανάϊ Γιώργο, με ασημένιο σταυρό και τον Μπουρλόκα Ναπολέων, με ασημένιο μενταγιόν.
Τέλος στη λαχειοφόρο αγορά που διεξήγαγε ο Όμιλος με ένα κομπλέ δορυφορικό σύστημα, προσφορά του κ. Πάλλη Δημητρίου, ο τυχερός ήταν ο συμπατριώτης μας ο κ. Παπαμιχαήλ Νικόλαος.

Ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλους και καλή τύχη και καλά αποτελέσματα στις προσπάθειές των αθλητών μας.


Το Δ.Σ. του Ν.Ο.ΕΡ.

Απο τον κ.Βασ. Γκάτσο

http://www.greenpeace.org/raw/content/greece/press/118523/31702.doc

Δώστε αυτό το site της green peace όπου υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία για τα ελληνικά τρόφιμα και τα ευρωπαϊκά σε σχέση με τις διοξίνες. Θα διαπιστώσει ο καθένας ότι τα ελληνικά είναι, ακόμη, αρκετές φορές πιο καθαρά από τα ξένα, πόσο μάλλον της Ερμιονίδας όπου δεν έχουμε βιομηχανία, βιοτεχνία και χρησιμοποιούμε λίγες ζωοτροφές από ξένα μέρη.

Τρώτε προϊόντα του τόπου μας!
Να τα διαφυλάξουμε και να τα βελτιώσουμε θέλουμε μαζί με την υγειά μας και υπέρ των συμπατριωτών μας που μοχθούν σε αυτή τη γη. Όλα τα άλλα είναι υπερβολές. Η πραγματική οικολογία δεν τρομοκρατεί, δεν δυσφημεί, εργάζεται εθελοντικά και παραδειγματικά και ανιδιοτελώς για να διαδώσει τις αρχές της, να ενημερώσει αντικειμενικά και ανθίσταται εκεί που πρέπει. Άλλωστε είναι αρκετά τα οικολογικά – περιβαλλοντικά θέματα για τα οποία υπάρχουν πολλές γνώμες.

Βασίλης Γκάτσος
11.01.10

Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας!

Ποια είναι τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τα μακροβιότητα των αιωνόβιων;
Φιλήμων Χατζηπαναγιώτου, Ιατρός Αντιγήρανσης & Προαγωγής Υγείας
 Ποιες μικρές βελτιώσεις στον τρόπο ζωής μας μπορούν να προλάβουν ή να καθυστερήσουν σχεδόν 50% των ετήσιων θανάτων; Οι επιστημονικές έρευνες τεκμηριώνουν ότι η ορμονικά ανόητη διατροφή, η έλλειψη ορμονικά έξυπνης άσκησης, το κάπνισμα και το αλκοόλ συμβάλλουν στους περισσότερους θανάτους. Άλλες τροποποιήσιμες συμπεριφορές που συντελούν στην θνησιμότητα του 50% είναι τα μικρόβια (ή καλύτερα το πεσμένο αμυντικό σύστημα), οι τοξικοί παράγοντες, η χρήση όπλων, η σεξουαλική συμπεριφορά, τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και η παράνομη χρήση ναρκωτικών.
Τι κερδίζουμε σταματώντας το κάπνισμα; Από 2 έως 8 χρόνια ποιοτικής ζωής, ανάλογα με το πόσο και για πόσο καπνίζαμε. 41% μείωση της συνολικής θνησιμότητας στους άνδρες που το διακόπτουν, ενώ εκείνοι που το συνεχίζουν έχουν διπλάσια ποσοστά θνησιμότητας συγκριτικά με τους μη καπνιστές. Τα πράγματα είναι πιο μαύρα για τις καπνίστριες. Ένα γυναικείο τσιγάρο ίσον τέσσερα ανδρικά από πλευράς συνεπειών. Όλο και περισσότερες γυναίκες που καπνίζουν σήμερα θα ακούσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους ότι έχουν καρκίνο, πολύ περισσότερες από τις 38 στις 100 που είναι το τρέχον ποσοστό.
Ποιες είναι τώρα οι καθημερινές συνήθειες που θα μας κάνουν να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα; Δραστήριοι άνθρωποι όπως οι αιωνόβιοι που εξακολουθούν να εργάζονται αποτελούν καλά παραδείγματα ανθρώπων που έζησαν πολύ μάλλον χάρις σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Ποια είναι λοιπόν αυτά τα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής που βοηθούν στη μακροβιότητα και μας τα υπογραμμίζουν οι αιωνόβιοι;
Λίγο σωματικό λίπος: Οι αιωνόβιοι είναι λεπτοί, ιδίως οι άνδρες. Η παχυσαρκία σπανίζει εξαιρετικά.
Καλή διανοητική ικανότητα: 30% των αιωνόβιων δεν είχαν καθόλου διανοητική δυσλειτουργία.
Απουσία καπνίσματος: Ιστορικό σημαντικού καπνίσματος σπανίζει.
Λιτοδίαιτοι: Η πλειονότητα τρώει ελαφρά καταναλώνοντας σχετικά λίγο κρέας (80% έπινε περιστασιακά αλκοόλ).
Ξυπνούν νωρίς και τους αρέσει να εργάζονται υπαίθρια.
Οι περισσότεροι κοιμούνται εξαιρετικά καλά περίπου οκτώ ώρες.
http://www.skai.gr/


Φυτά που ρουφούν τη ρύπανση

Τι κοινό μπορεί να έχει η άτρακτος ενός διαστημόπλοιου και ο εσωτερικός χώρος ενός σπιτιού ή γραφείου; Τον πόθο, τη δράκαινα και το φυλλόδεντρο, απαντούν επιστήμονες της NASA.
Υστερα από διετή έρευνα ανακοίνωσαν τα ευρήματά τους που συνιστούν έναν υπερσύγχρονο μηχανισμό απορρόφησης της ρύπανσης κλειστών χώρων: τα κοινά διακοσμητικά φυτά μπορούν να αποτελέσουν ένα φυσικό «όπλο» στην καταπολέμηση του συνδρόμου άρρωστων κτιρίων.

*Αρκετά απ'αυτά τα φυτά αποδείχθηκαν, όπως αναφέρουν, εξαιρετικά αποτελεσματικά στο να κατακρατούν τοξικές ή ανεπιθύμητες ουσίες που εκλύονται από αναρίθμητα αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι: Μοκέτες, χρώματα, έπιπλα, κόλλες, μπογιές, πλαστικές ύλες, προϊόντα καθαρισμού, ηλεκτρονικές συσκευές και βέβαια τον καπνό του τσιγάρου.
Χρυσάνθεμα εναντίον βενζολίου
Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων κάθε είδος φυτού τοποθετήθηκε σε σφραγισμένους θαλάμους όπου εισήχθησαν χημικά. Το φυλλόδεντρο, ο κισσός και ο χρυσός πόθος αποδείχτηκαν τα πιο αποτελεσματικά στην αφαίρεση των μορίων της φορμαλδεΰδης. Ανθοφόρα φυτά όπως η ζέρμπερα και το χρυσάνθεμο κρίθηκαν αποτελεσματικότερα στην απομάκρυνση βενζολίου, ενώ εξίσου θεαματικές ήταν οι επιδόσεις της δράκαινας και του σπαθίφυλλου
http://www.enet.gr/

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Εβδομάδα Γαλλικού κινηματογράφου στο Άργος

Συνεχίζεται η συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού Άργους [ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.], με την Πρεβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών & Θεσσαλονίκης. Ο σκοπός αυτής της πολιτιστικής συνεργασίας, η οποία πρόηλθε από την συνάντηση του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Farnaud και του Διευθυντή της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής [Γ.Α.Σ.] κ. Dominique Mulliez, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. κ. Γιώργο Αναγνώστου, είναι η προώθηση της γαλλικής γλώσσας και κουλτούρας.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ στο ΑΡΓΟΣ, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας, θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Ιανουάριο & Φεβρουάριο του 2010, στο cine MOVIELAND, στο Άργος.
Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, στις 10.30 το βράδυ, οι κινηματογραφόφιλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιλεγμένες γαλλικές ταινίες.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ στο ΑΡΓΟΣ
cine MOVIELAND, 10.30 το βράδυ
είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010:
“L’ HEURE ZERO” «ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»
Αστυνομικό Δράμα. Διασκευή από το έργο της Αγκάθα Κρίστι. Παραγωγή: Γαλλία – Καναδάς, 2007. Διάρκεια: 107 min.
Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010:
“LE RENARD ET L’ ENFANT” «Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»
Περιπέτεια. Παραγωγή: Γαλλία, 2007. Διάρκεια: 92 min.
Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010:
“ LA GRAINE ET LE MULET” «ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΨΑΡΙ»
Δραματική Κομεντί. Παραγωγή: Γαλλία, 2007. Διάρκεια: 151 min.
Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010:
“PRETE - MOI TA MAIN” «ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ»
Ρομαντική Κομεντί. Παραγωγή: Γαλλία, 2006. Διάρκεια: 90 min.
Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010:
“ASTERIX AUX JEUX OLYMPIQUES” «Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ»
Κωμωδία. Παραγωγή: Γαλλία, 2008. Διάρκεια: 133 min.
Από τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α
Πηγή ARGOLIKI