Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Σήμερα ο περίπατος στο Μπίστι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης οργανώνει δύο απογευματινούς περιπάτους στις 4 και 11 Αυγούστου με ιστορική- αρχαιολογική ξενάγηση στο Μπίστι. 
Ξεκινάμε στις 7 μ. μ. ακριβώς από το ξενοδοχείο " Βασίλης".
Ο περίπατος θα διαρκέσει μιάμιση ώρα.

.

Για τον Άρη Καλογερόπουλο


Άρη,

Η Ερμιόνη, μέσα από τα μάτια σου,
έγινε η Ερμιόνη που είναι, που υπάρχει, που θέλουμε να τη ζούμε.
Η Ερμιόνη παρούσα, ατόφια στη φυσική της κατάσταση και γλυκιά, όπως τη μεταμορφώνει η ανθρώπινη παρουσία στα φιλικά ταβερνάκια, στα κοσμικά στέκια, στο Μύλο (θέα υπέροχη, μ' ένα τόνο, αν αλλάξεις, γίνεται θεά), στο Casa Dei (μ' ένα άγγιγμα στο βράχο που φωτογραφίζεις, γίνεται casa Dei), στο εξωκκλήσι του Άι Γιάννη (casa natura), ως το Φάρο του Μπιστιού (casa Horizons), των οριζόντων μας!

...Μακριά από την πολιτική ασχήμια που βιώνουμε δραματικά και το ασυναγώνιστο παράλογο, που απειλεί και την ψυχή μας...

Είναι η Κυρά των  αμπελιών, -όπως θα μας δάνειζε ο Γ. Ρίτσος το όνομα που έδωσε στην πατρίδα του, τη Μονεμβασιά,- η Κυρά των ελαιώνων και της θαλασσινής αύρας...
Των πετρόκτιστων και κάτασπρων σπιτιών  της με τα σιδερένια εξώθυρα - μάτια στον κόσμο.
Τελικά, η Κυρά που γητεύει κάθε νου που τη συντροφεύει.
Η Κυρά που ταξιδεύει μέσα στη ζωή σαν τα πλεούμενά της.

Για τα ανείπωτα δύσκολα βρίσκεις λέξεις...

Αθήνα,
4 Αυγούστου 2012,
ανάμεσα σε θλιβερές επετείους για τη χώρα μας
και για τον πλανήτη μας (6 Αυγούστου).

Θερμά ευχαριστώ
Μια φίλη

22η Συνεδρίαση Δ.Σ. Ερμιονίδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΠΡΟΣ Δ. ΚΑΜΙΖΗ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΠΡΟΣ Δ. ΚΑΜΙΖΗ
«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΣΟΥ»

Για πολλοστή φορά η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να αποφύγει την συζήτηση που προκαλέσαμε υποχρεωτικά σαν παράταξη με θέμα προτάσεις και λύσεις για την σημερινή κατάσταση και την διαχείριση των απορριμμάτων.
Με φασιστική τακτική η Δημοτική Αρχή μη έχοντας προτάσεις και χωρίς καμία ευαισθησία προς τους δημότες και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίοι ήταν παρόντες προσπάθησε να κρύψει την ανικανότητά της που την χαρακτηρίζει εδώ και ενάμιση χρόνο.  Την σημερινή κατάσταση των απορριμμάτων που δημιούργησε ο ίδιος την χρησιμοποίησε για να αποφύγει τις ευθύνες του ο Δήμαρχος κος Καμιζής,  προφασιζόμενος την δήθεν παραίτησή του. Αγανακτισμένοι οι δημότες και εμείς αποχωρήσαμε όταν δεν συμφώνησε να συζητηθεί το θέμα παρουσία των δημοτών και προσπάθησε να το αποφύγει παραπέμποντάς το τελευταίο θέμα (13ο) όταν από τις 19.30 μ.μ.  μέχρι τις 22.00μ.μ. δεν είχε τελειώσει το 1ο θέμα .   
Είχε προηγηθεί το θέμα των Σφαγείων και της παράνομης πληρωμής των εκκαθαριστών κου Βάθη και κας Τσιρτσίκου χρήματα που πλήρωσαν με εντολή του οι δημότες χωρίς να έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους.  Την ίδια τακτική ακολούθησε για να αποφύγει την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το χρηματισμό του διορισμένου απ΄ αυτόν στην ΔΕΣΦΑΚ γεγονός που διέσυρε και εξευτέλισε την Ερμιονίδα.
Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ για τα Σφαγεία, για τις offshore, το Κρανιδιστάν.  Πρέπει να γνωρίζει σε ποιους ανήκουν ενδεχομένως φίλους ή μη τους οποίους δεν αποκαλύπτει.
Ο δρόμος της φυγής χαρακτηρίζει τον Δήμαρχο κο Καμιζή που πριν 4 χρόνια εγκατέλειψε το Δήμο.  Αντιθέτως με εμάς που αγωνιζόμαστε απ΄ όλες τις θέσεις και από την θέση της Δημοτικής Αρχής όσο και από την θέση της Αντιπολίτευσης γιατί πιστεύουμε στην υποχρέωσή μας να υπηρετούμε τους δημότες και το Δήμο. 
Δεν μπορεί λοιπόν να μιλά για φυγή ο Δήμαρχος του οποίου οι θητείες χαρακτηρίζονται από παραιτήσεις, υπεξαιρέσεις, χρηματισμούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Για το Σάββατο αναβλήθηκε το faros festival

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ  
Για το Σάββατο αναβλήθηκε το faros festival
 
Την προγραμματισμένη τους συναυλία στο Φάρο Ναυπλίου, αναγκάστηκαν να αναβάλουν τα  συγκροτήματα Terpsis, TiedOverLines και Shane , εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
Ωστόσο οι δημότες και επισκέπτες του Ναυπλίου θα έχουν δυνατότητα να τους απολαύσουν στον ίδιο χώρο το Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012 στις 8.30 το βράδυ.
Το Faros Festival  διοργανώνεται για 1η χρονιά από τον ΔΟΠΠΑΤ.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Η Ερμιόνη του ΆρηΈνα  video  για την  Ερμιόνη του Άρη Καλογερόπουλου   
Mια  υπέροχη δημιουργία, προσφορά στην Ερμιόνη του.
Σ ευχαριστούμε Άρη..

 Για αυτόν τον καταπληκτικό νέο καλλιτέχνη, σας έχουμε μιλήσει εδώ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι » στις 6 Αυγούστου στο Άργος

Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής πραγματείας, είναι κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η Ιφιγένεια σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε εποχής. Η Ιφιγένεια δεν θυσιάζει μόνο τη ζωή της, αλλά κυρίως, θυσιάζει, την αθωότητα της καθώς καλείται σχεδόν ακαριαία, να συνειδητοποιήσει το ανελέητο του κόσμου αυτού.
Η ιστορία…
Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι", είναι το προτελευταίο έργο του Ευριπίδη. Πραγματεύεται τη θεϊκή βούληση της Άρτεμης να θυσιαστεί η Ιφιγένεια, κόρη του βασιλιά των Μυκηνών, Αγαμέμνονα, προκειμένου να φυσήξουν ούριοι άνεμοι και να κινήσει ο στόλος των Ελλήνων για την Τροία.
Ο πόλεμος γίνεται αυτή τη φορά γιατί ο Πάρις έκλεψε την Ελένη σύζυγο του Μενέλαου, προσβάλλοντας έτσι την Ελλάδα. Ο στόλος των Ελλήνων περιμένει στην Αυλίδα να φυσήξουν οι άνεμοι…

Νεολιθικός οικισμός αναζητείται στον όρμο της Κοιλάδας της Αργολίδας


 Προτείνει ο Γιάννης Λακούτσης
Νεολιθικός οικισμός αναζητείται στον όρμο της Κοιλάδας της Αργολίδας. Με σύγχρονα ερευνητικά μέσα προετοιμάζεται η υποβρύχια ανασκαφή
Νεολιθικός  οικισμός αναζητείται στον όρμο της  Κοιλάδας της Αργολίδας
Τρισδιάστατη βαθυμετρία της επιφάνειας του βυθού στη θαλάσσια περιοχή του σπηλαίου Φράγχθι (προκαταρκτικό στάδιο)


Τον  καταβυθισμένο νεολιθικό  οικισμό,  που πιθανότατα  βρίσκεται  κοντά στο  φημισμένο για τα παλαιολιθικά και  νεολιθικά  του κατάλοιπα  σπήλαιο Φράγχθι της Αργολίδας  αναζητεί ομάδα ελλήνων  και ελβετών επιστημόνων,  η  οποία  διενήργησε υποβρύχια έρευνα από τις  16 έως τις 20 Ιουλίου στον όρμο της Κοιλάδας.
Με τη χρήση σύγχρονης  τεχνολογίας (mono beam echo sounder)  οι  ερευνητές διενήργησαν  κυρίως εργασίες  βαθυμετρίας  και  δειγματοληψίας  ιζήματος, ώστε να προγραμματιστεί  η υποβρύχια ανασκαφή, το προσεχές έτος.  Βελτιώθηκαν  έτσι  οι  προηγούμενες μετρήσεις  για  την δημιουργία  ενός λεπτομερή χάρτη της επιφάνειας του βυθού.
Το σπήλαιο Φράχθι  κατοικήθηκε για περισσότερο από 35.000 χρόνια, από την Παλαιολιθική έως τη Νεολιθική Εποχή. Κατά την τελευταία αυτή περίοδο μάλιστα, φαίνεται ότι το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε   ως  δευτερεύων, βοηθητικός οικισμός ενός άλλου, ο οποίος βρισκόταν χαμηλότερα στο λόφο και πιο κοντά στην ακτή, καθώς το επίπεδο της θάλασσας εκείνη  την περίοδο  ήταν πιο χαμηλό και δεν έφτανε ως το σπήλαιο, όπως συμβαίνει τώρα.
Στις δεκαετίες του 1960 και 1970, κατά τη διάρκεια των αμερικανικών ανασκαφών στο σπήλαιο Φράγχθι, πραγματοποιήθηκαν θαλάσσιες μετρήσεις στον όρμο της Κοιλάδας, σε αναζήτηση αυτού του Νεολιθικού οικισμού, όμως οι εργασίες δεν συνεχίστηκαν.
Η  νέα  έρευνα πραγματοποιείται  σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα υπό τη διεύθυνση της δρ. Α. Σίμωσι, προϊσταμένης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Έλληνας μαθητής, 1ος σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης

Μια έκθεση με "επίκαιρα" μηνύματα: "Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν αναβολικά και μίση αλλά φιλία...ειρήνη¨"

Έλληνας μαθητής, 1ος σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης
Έλληνας μαθητής της Β’ Γυμνασίου, από τα Γιαννιτσά ήταν ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU). Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Στο διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 1 εκατομμύριο νέοι από 55 χώρες, μέσω των ταχυδρομείων τους και νικητής αναδείχτηκε ο 14χρονος Έλληνας.

 «Η σύνθεση είναι πρωτότυπη, πολύ προσωπική και δημιουργική, ενώ αναδεικνύονται έντονα οι Ολυμπιακές αξίες», αναφέρει η διεθνής κριτική επιτροπή επισημαίνοντας τον απλό και δημιουργικό τρόπο γραφής του Μάριου Χατζηδήμου.

Ο νικητής θα βραβευθεί την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, δηλ. στις 9 Οκτωβρίου 2012, στην Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΤΕ που θα διεξαχθεί με τη

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Για 2η φορά μέσα σε ένα μήνα απετράπη το κλείσιμο του δρόμου της Μονής Αγίων Αναργύρων

Κύκλοι της Μονής των Αγίων Αναργύρων επεχείρησαν για δεύτερη φορά σε ένα μήνα να κλείσουν τον δρόμο από Κρανίδι προς την Μονή, στο ύψος της διασταύρωσης που οδηγεί προς Ποδάρι και Αγίους Αναργύρους.
Ιδιώτης εργολάβος είχε έτοιμη κατασκευή (μπάρα), είχαν ανοιχτεί γούβες αριστερά – δεξιά του δρόμου για να τοποθετηθεί και ήταν έτοιμη και βαρέλα με μπετόν για να πακτωθεί η κατασκευή.
Η όλη απόπειρα απετράπη μετά από παρουσία παρέμβαση των κατοίκων της περιοχής, του Αντιδημάρχου κ. Σταύρου Κούστα, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Γιάννη Κρητσωτάκη και οργάνων του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Κατσιγιάννη.
Οι επαναλαμβανόμενες αυτές προσπάθειες κλεισίματος του δρόμου, βρίσκουν αντίθετο το Δήμο Ερμιονίδας. Ήδη ο Δήμος επεξεργάζεται σχέδιο λήψης μέτρων για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΤΑΔΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

  ''Το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 στις 9.00 μ.μ. στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου Ερμιόνης ( Σχολείο Συγγρού ),ελάτε να θυμηθούμε την Ερμιόνη μιας άλλης εποχής…''


 Πάρτε μια γεύση ....Βίντεο αρχείου

Δεν θεωρείς τους πολίτες σου "βλάκες"

Κάπως έτσι στήνεται ένα αξιόπιστο σύστημα ανακύκλωσης απο μια αξιόπιστη δημοτική αρχή.

(Διαβάζουμε και συμφωνούμε με τους    Ιχνηλάτες)

 Σχεδιάζεις,υλοποιείς  την διάταξη των σημείων,ενημερώνεις προσωπικα όλα τα σπίτια..
Το κάνεις αυτό αρχικά για τι έχεις υποχρέωση να το κάνεις  αφου απο τα χρήματα των δημοτών αμείβεσαι (η σε  χρήμα  αν είσαι σε μισθοσοτούμενη θεση αλλά  σε αναγνωρισιμότητα και συλλογή εμπειρίας ) αλλα γιατι αν δε μάθουν τι κάνεις πως θα συμμετέχουν;
Τι αποφεύγεις να συμβεί ;
a) Na μην ενημερώνεις του δημότες σε μηνιαία βάση για το αποτέλεσμα της προσπάθεια τους ..
Τους αποδυκνείεις με επίσημα έγγραφα την ροή των ανακυκλώσιμων..Αρκετοι πολίτες θεωρούν και μάλλον έχουν δίκιο ότι τα υλικά που συλλέγουν έχουν αξία ,είναι οικονομικό δημοτικό αγαθό..Και όπως κάθε οικονομική συναλλαγή πρέπει να είναι διαφανής .
Κλασσικό παράδειγμα στην Ερμιονίδα η ανακύκλωση του Παπα Θέμη στην Κοιλάδα και οι αναλυτικοί απολογισμοί του.
β) Σε καμμια περίπτωση δεν μαζεύεις τα ανακυκλώσιμα  μαζί με τα σύμμικτα..Οι πολίτες το βλέπουν ,τα νέα διαδιδονται , η ανακύκλωση "καίγεται".Αν συμβεί καποιο πρόβλημα ενημερώνεις τους πολίτες ...
γ) Δεν θεωρείς τους πολίτες σου "βλάκες" .Η μορφωτική κατανομή ενός δήμου δείχνει ότι το 30-40 % των δημότων έχουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο απο τους διοικούντες και υψηλότερη δυνατότητα αντίληψης απο αυτούς. .Είναι πολύ δύσκολο να τους  κοροιδέψεις.
Ενα παράδειγμα που ακολουθεί τους κανόνες είναι ο Δήμαρχος Γόρτυνας Αρκαδίας ..Τ ο κλειδί της επιτυχίας είναι η αξιοπιστία..
"Ι"  


Επιστολή Δημάρχου Γορτυνας  προς τους πολίτες
Ο Δήμος Γορτυνίας παρέλαβε τους πρώτους εκατό μπλε κάδους ανακύκλωσης που θα διανεμηθούν σε όλες τις Δημοτικές ενότητες του Δήμου σε κεντρικά σημεία για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι Δημότες. Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία, και θα δέχονται τις συσκευασίες από αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό, γυαλί και χαρτί.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος με επιστολή του προς τους Δημότες, τους καλεί να συμβάλλουν όλοι ενεργά στην ανακύκλωση των συσκευασιών που χρησιμοποιούν ξεκινώντας από την διαλογή στην πηγή που είναι το σπίτι μας, η τοπική μας κοινότητα, ο Δήμος μας. Όπως αναφέρει στην επιστολή του:
“Καλούμαστε όλοι να αγκαλιάσουμε αυτήν την προσπάθεια και να

τμήματα κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας:

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη

Μινωικός Πολιτισμόςκαι Σπιναλόγκα

υποψήφια στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco

του Σωτήρη Μεταξά
Το "κόλπο γκρόσο" για την ένταξη της Κνωσού στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco ετοιμάζονται να κάνουν φορείς της Κρήτης, παρακάμπτοντας τα προβλήματα που παρουσιάζει ο φάκελος του μινωικού ανακτόρου με ένα ... τρικ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, η Κρήτη "εγκαταλείπει" την προσπάθεια για την ένταξη, μεμονωμένα, της Κνωσού στην Unesco και συντάσσει νέο φάκελο με τίτλο "Μινωικός Πολιτισμός", στον οποίο θα περιλαμβάνονται τα σημαντικότερα μνημεία του μινωικού πολιτισμού που εντοπίζονται στο νησί, δηλαδή, η Φαιστός, η Ζάκρος και ο αρχαιολογικός χώρος Μαλίων, με την Κνωσό βεβαίως να δεσπόζει στην κορυφή της σχετικής λίστας.
Αρμόδιοι παράγοντες που επεξεργάζονται το φάκελο με κωδικό όνομα "Μινωικός Πολιτισμός" εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την ένταξη της Κνωσού στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, καθώς τα προβλήματα δόμησης που εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του μινωικού ανακτόρου και ουσιαστικά αποτελούν τροχοπέδη στην ένταξη του μνημείου στην Unesco, ενδεχομένως περάσουν σε δεύτερη μοίρα, καθώς ο φάκελος δεν θα επικεντρώνεται μονάχα στο ανάκτορο αλλά στο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "FAROS FESTIVAL"

Ενημέρωση απο την Έλλη Βασιλάκη
Ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ  διοργανώνει  μουσική εκδήλωση στο Φάρο Ναυπλίου με τίτλο “ Faros Festival” την 1η Αυγούστου 2012 και ώρα 20:30
Συμμετέχουν τα συγκροτήματα Terpsis, Tied Over Lines και Shane τα οποία απαρτίζονται από μαθητές της πόλης μας.
Η εκδήλωση ψυχαγωγεί τους πολίτες και παράλληλα προβάλλει την τοπική δημιουργία.
- Terpsis: Ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της περιοχής μας, είναι μαζί τέσσερα χρόνια και μετά από εικοσιτρείς ζωντανές εμφανίσεις είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε μια από τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της Αθήνας στο Scoolwave 2012.
- Tied Over Lines: Γνωστό συγκρότημα με δεκατρείς εμφανίσεις στα δύο μόλις χρόνια που είναι μαζί.
- Shane: Είναι πολύ γνωστό στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, με πλούσιο ιστορικό εμφανίσεων εδώ και πέντε χρόνια στην περιοχή μας, δοκιμάζοντας πολλά μουσικά είδη και όργανα.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου ΕΛΠΙΔΑΣ- Υποδοχή ποδηλάτη ΕΛΠΙΔΑΣ στην Ερμιόνη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30 Ιουλίου 2012
Ποδηλατικός Γύρος 3 Ηπείρων για την Ελπίδα!

Θερμής υποδοχής  έτυχε ο Ελληνοαυστραλός Τομ Κόκκορης στην Ερμιόνη, όπου έφτασε το Σάββατο 28 Ιουλίου, αφού πέρασε από 3 ηπείρους και 7 χώρες (Αυστραλία, ΗΠΑ, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και πολλές πόλεις της Ελλάδας) διανύοντας με το ποδήλατό του 12.000 χιλιόμετρα.
Σκοπός του άθλου που πραγματοποίησε ο Τομ Κόκκορης, ξεκινώντας με το ποδήλατό του από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας την 1η Απριλίου και καταλήγοντας στην Ερμιόνη, 4 μήνες αργότερα,  ήταν να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν  περισσότερους ανθρώπους για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στο έργο του Συλλόγου. Ένα έργο με αποκορύφωμα τη δημιουργία του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα, την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»,  την οποία και επισκέφτηκε ο κύριος Κόκκορης όταν με το ποδήλατό του πέρασε από την Αθήνα.  Εκεί τον υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»  κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας.  Προς τιμήν του τοποθετήθηκε ένα αστέρι με το όνομά του στον τοίχο με τον «Ουρανό των Αστεριών» που βρίσκεται στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, πλάι στα άλλα αστέρια με τα ονόματα εκείνων που στέκονται στο πλευρό των άρρωστων παιδιών. Ο Τόμ Κόκκορης επισκέφτηκε επίσης τον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» όπου παρέμεινε πολλές ώρες παίζοντας με τα παιδιά και συνομιλώντας με τους γονείς τους.
Η άφιξη του Τόμ Κόκκορη στην Ερμιόνη, την ιδιαίτερη πατρίδα της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, έμοιαζε με  μικρή γιορτή.
Η ίδια  ήταν εκεί για να τον υποδεχτεί και μαζί της η Πρέσβυς της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κυρία Jenny Bloomfield,  ο  Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Δημήτρης Καμιζής και άλλοι τοπικοί παράγοντες, μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς, και πολλοί άλλοι, μικροί και μεγάλοι από την γύρω περιοχή.
Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσόρισε τον Τόμ Κόκκορη στην Ερμιόνη, τον συνεχάρη για τον άθλο που  έφερε με