Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ANSEL ADAMS Εκθεση φωτογραφίας

Ο Ansel Adams (1902-1984) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους του 20ού αιώνα, περισσότερο γνωστός για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες τοπίων και εθνικών πάρκων των Η.Π.Α. Στις απαράμιλλης ποιότητας και εξαιρετικής οξύτητας εικόνες του αποτυπώνει με μεγαλοπρέπεια την ομορφιά της αμερικανικής φύσης.  Στις φωτογραφίες του ο Ansel Adams απέδωσε όλη την τονική κλίμακα από το λευκό μέχρι το μαύρο με πολλές ενδιάμεσες διαβαθμίσεις του γκρι, ώστε οι εικόνες του να χαρακτηρίζονται για την τέλεια φωτογραφική τους σαφήνεια. Η τεχνοτροπία εκτύπωσης των ασπρόμαυρων φωτογραφιών που ανέπτυξε ο ίδιος και έμεινε γνωστή ως θεωρία του «Ζωνικού Συστήματος» επηρέασε τις μεταγενέστερες γενιές φωτογράφων.
  Η έκθεση αποτελείται από 72 πρωτότυπες εκτυπώσεις που επέλεξε ο ίδιος ο καλλιτέχνης κατά τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής του, ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, και τα οποία παρέδωσε, λίγο πριν από το θάνατό του, στη φροντίδα της κόρης του Anne Adams-Helms.


Μουσείο Μπενάκη 5/3-30/4

Ανακύκλωση: Στον Βύρωνα έχουν τέσσερις κάδους


  Ενα ελπιδοφόρο πείραμα ανακύκλωσης στην πηγή εξελίσσεται στον αττικό δήμο, στηριγμένο στη συμμετοχή των δημοτών αλλά και των εργαζομένων.   Αν και βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό στάδιο, αποδεικνύει ότι μπορεί να υλοποιηθεί και στην Ελλάδα.    Ξεχάστε τους μπλε κάδους, όπου πέφτουν «χύμα» όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά, για να σκεπαστούν συχνά από κάθε είδους σκουπίδι. Στον Βύρωνα, οι πολίτες διαθέτουν εδώ και ένα χρόνο τέσσερις διαφορετικούς κάδους ανακύκλωσης. Από το Νοέμβριο του 2008, έχουν τοποθετηθεί στον μεγάλο αθηναϊκό δήμο, σε 45 σημεία («στάσεις ανακύκλωσης»), 45 κάδοι για χαρτί (με μπλε καπάκι), 45 για πλαστικό (κίτρινο καπάκι), 45 για αλουμίνιο (πορτοκαλί καπάκι) και 15 για γυαλί (καφέ καπάκι). Οι τελευταίοι έχουν τοποθετηθεί σε χώρους όπου υπάρχει παραγωγή γυαλιού, όπως, για παράδειγμα, έξω από καταστήματα με τζάμια. Επιπλέον, έχουν τοποθετηθεί άλλοι 20 μικρότεροι κάδοι, αποκλειστικά χαρτιού, μέσα σε σχολεία, υπηρεσίες κ.α. Η ιδιομορφία αυτών των κάδων είναι ότι είναι κλειδωμένοι (δεν ανοίγει το καπάκι τους) και έχουν πολύ μικρά ανοίγματα, για να χωρέσουν μόνο τα συγκεκριμένα υλικά. Ετσι, δεν μπορούν κάποιοι να ρίξουν

kathimerini Του Γιάννη Ελαφρού

Η πρωτοπόρος του γυναικείου κινήματος

Τη μνήμη της Αύρας Θεοδωροπούλου, μίας μεγάλης μορφής του φεμινιστικού κινήματος, που ταυτίστηκε, στις αρχές του περασμένου αιώνα, με τον αγώνα των Ελληνίδων γυναικών για ισότητα και πολιτικά δικαιώματα, τιμούν το περιοδικό "Βορέας" και το Δίκτυο Θρακών, σε μια εκδήλωση, που διοργανώνουν, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής στην Αθήνα.
"Η Αύρα Θεοδωροπούλου, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, από το 1922 και για 35 συναπτά έτη, αγωνιζόταν πάντα με την ίδια θέρμη για την απόλυτη ισότητα της γυναίκας", τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Ορεστιάδα, ο Εκδότης - Διευθυντής "Βορέα", Σταύρος Παπαθανάκης. Και συνεχίζει: "Είναι πραγματικά μοναδικό το φαινόμενο αυτό. Εργάστηκε όσο καμιά άλλη γυναίκα στην Ελλάδα, με σύστημα, με αξιοθαύμαστη οργανωτική ικανότητα, με απόλυτα δημοκρατική αντίληψη, με διορατικότητα, με αδάμαστο θάρρος και κυρίως με πρωτοποριακή, πάντοτε, αντίληψη όλων των θεμάτων, γενικών και ειδικών".

Γόνος εύπορης αστικής οικογένεια, η Αύρα Θεοδωροπούλου, το γένος Δρακοπούλου, γεννήθηκε το 1880, στην Αδριανούπολη. Σπούδασε ιστορία της

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Απ αυτά που μου χεις πάρει τίποτα δεν είναι δικό σου.

Καλό Σαββατοκύριακο, όσο καλό μπορεί να είναι μέσα σ αυτή τη δίνη των εξελίξεων.Βιώνουμε ιστορικές στιγμές, ας είμαστε ψύχραιμοι..
Μη μένετε σπίτι, κλείστε τις τηλεοράσεις .
Τα ποδαράκια σας και δρόμο για τα περιβόλια, τα Καταφύκια, τα βουνά ..
Ότι είναι και ότι αφήσαμε να γίνει, θα γίνει..

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λέει «Όχι στη μεταλλαγμένη πατάτα»

greenpeace

Η Greenpeace χαιρετίζει την απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να μην επιτρέψει την καλλιέργεια της μεταλλαγμένης πατάτας Amflora στην Ελλάδα, ενεργοποιώντας νομικές ρήτρες.
Αναμένουμε από την Υπουργό να δημοσιεύσει άμεσα τις νομικές ρήτρες, που θα αποτρέπουν την καλλιέργεια της μεταλλαγμένης πατάτας στο ελληνικό έδαφος.
Οι μονομερείς αποφάσεις των κρατών μελών είναι ευπρόσδεκτες, ωστόσο το μοναδικό μοντέλο που διασφαλίζει την προφύλαξη των δημόσιων αγαθών είναι αυτό της βιώσιμης γεωργίας.
Η Greenpeace υποστηρίζει τη βιώσιμη γεωργία ως τη μοναδική πρακτική που προστατεύει το έδαφος, το νερό και το κλίμα, διατηρεί τη βιοποικιλότητα και διασφαλίζει καθαρή τροφή και καλλιέργειες χωρίς χημικά και μεταλλαγμένα.

Καρέκλα, ο άγνωστος εχθρός

Δεν έχει σημασία αν κάνετε κάθε πρωί τζόγκινγκ ή αν επισκέπτεστε τακτικά το γυμναστήριο. Εφόσον περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης ημέρας καθισμένος διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιοπάθειας, διαφόρων καρκίνων και πρόωρου θανάτου. Ανεξάρτητα από το αν γυμνάζεστε ή όχι, το να κάθεστε για μακρές περιόδους- στο αυτοκίνητό σας, στο γραφείο σας, στον καναπέ του σπιτιού σας- σας κάνει κακό. Η καρέκλα σας είναι ο εχθρός σας. Αυτό είναι το συμπέρασμα αρκετών πρόσφατων μελετών. Αν εξετάσει κανείς μόνο υγιείς ανθρώπους που γυμνάζονται τακτικά, αυτοί που κάθονται περισσότερο στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας έχουν μεγαλύτερες περιφέρειες και χειρότερες τιμές αρτηριακής πίεσης και σακχάρου στο αίμα απ΄ ό,τι αυτοί που κάθονται λιγότερο. Μεταξύ αυτών

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Σας ενημερώνουμε, ότι εντός του μηνός Μαρτίου, την ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, θα επισκεφτεί η κινητή διαγνωστική μονάδα του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας, με σκοπό τον προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο στο γυναικείο πληθυσμό. Όσες κυρίες επιθυμούν να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο, παρακαλούνται το συντομότερο δυνατό να δηλώσουν συμμετοχή καθημερινά στα τηλέφωνα 2754022222 και 2754360144 από τις 7 ώς τις 14:30 προκειμένου να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός.
Ο Διευθυντής Παθολογίας του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου
Καμιζής Δημήτρης       

    midwifesoffhealthcekran

ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ -ΘΕΜΑ ΜΥΛΟΣ ΚΡΟΘΙ

  Δεν θα είχα ασχοληθεί με δημοσιεύσεις στο block «Ερμιονίδα: μας αρέσει - δεν μας αρέσει". Αλλά πρέπει λοιπόν μετά από κείμενο που αναρτήθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009 στο παραπάνω block με τίτλο «Η απάτη του Δημάρχου Ερμιόνης κ. Ανάργυρου Λεμπέση κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου επισημοποιείται….» (δηλαδή έκανε απάτη ο Δήμαρχος και το τότε Δημοτικό Συμβούλιο με τις ομόφωνες αποφάσεις του για την κατασκευή του Μύλου Κρόθι) να ενημερώσω τους δημότες μας υπεύθυνα για το «κόσμημα» της Ερμιόνης, τον Μύλο Κρόθι!

  Όλο το όρος Κρόθι, 350.000 τ.μ. περιήλθε επί Δημαρχίας μου στην ιδιοκτησία του Δήμου και μεταγράφηκε στον τόμο 1386 , αύξων αριθμός 17 , στις 14 Ιουνίου του έτους 2002 στο Υποθηκοφυλακείο Μάσσητος, η υπ’ αριθμ. 41/6 Απριλίου 1937 Έκθεση συντάξεως κτηματολογίου.
  Έτσι το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας στο Κρόθι.
  Σας παρουσιάζω το υπ’ αριθμ. 333/21-02-1995 έγγραφό μου όπου αναφέρω τον τύπο των μύλων που ήταν κτισμένοι στην Ερμιόνη (σχετ. 1).
  Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 123/1996 ομόφωνη απόφασή του, αποδέχτηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας με τον ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστα Λαλιώτη που συμπεριλάμβανε και τον Μύλο Κρόθι , προϋπολογισμού 32.000.000 δρχ. για τρία χρόνια.
  Το περίγελο αγαπητοί μου δημότες είναι ότι στην συνεδρίαση αυτή ήταν παρών και ο κ. Δαμαλίτης, διότι εξεταζόταν αίτησή του «διαγραφή χρέους» και εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 120/1996 Α.Δ.Σ. Σας παρουσιάζω των πίνακα των αποφάσεων του Δ.Σ.
(σχετ. 2).
  Η τελική δαπάνη του Μύλου ανήλθε στο ποσό των 27.140.000 δρχ με ΦΠΑ.
  Τότε ο κ. Δαμαλίτης δεν προσέφυγε στην δικαιοσύνη , αλλά τότε βέβαια ήταν ψαράς στους κάβους των Κυκλάδων, μακριά από τα κοινά της Ερμιόνης μας.
  Σήμερα που αυτοαποκαλείται ερευνητής , κριτής διακεκριμένων επιστημόνων, και κριτής των πάντων, μετά από 10 χρόνια το 2006, κατήγγειλε την υπόθεση αυτή στον Κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ότι ο Μύλος Κρόθι ,στολίδι στην είσοδο της Πόλης μας και κτισμένος στην περιουσία του Δήμου μας , είναι παράνομος!
  Βέβαια πάντα τον τελευταίο λόγο έχει η Δικαιοσύνη.
  Τα συμπεράσματα αγαπητοί μου δημότες , δικά σας!


MIA ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Απο την Γαρυφαλλιά Δέδε.

Στην μέση σχεδόν της Πελοποννήσου βρίσκεται η Κορινθία με τις υπέροχες γωνιές της. Μπορείτε να φτάσετε από το Κιάτο και να ανεβείτε προς τα Στυμφαλία και στην συνέχεια να συνεχίσετε προς τον Φενεό. Περιοχή γνωστή από την μυθολογία όπου ο Ηρακλής σκότωσε τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.Περιδιαβαίνοντας την περιοχή θα ανακαλύψετε πολλές ομορφιές καθώς και πολλές διαδρομές μέσα στο βουνό με αυτοκίνητο αλλά και για όσους αντέχουν διαδρομές για πεζοπορία.

Ακολουθώντας κανείς την πρώτη διαδρομή έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί το τεχνητό φράγμα "Δόξα" το οποίο κατασκευάστηκε στις υπώρειες της οροσειράς των Αροανίων. Και να θαυμάσει την λίμνη Δόξα όπου τα χρώματα και η φύση παίζουν ένα πρελούδιο ηρεμίας.

 Η λίμνη, η οποία προέκυψε από αυτή την κατασκευή έδεσε απόλυτα με τα γύρω βουνά δημιουργώντας ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς το οποίο χάρισε στο Φενεό την προσωνυμία "Κορινθιακή Ελβετία". Σε μία από τις πλαγιές που κυκλώνουν τη λίμνη στέκει καμαρωτό, έστω και με απίστευτη δυσκολία πια, το μοναστήρι του Αϊ - Γιώργη του <<Φονιά>>.Τα παιχνίδια των αντικατοπτρισμών που κάνει ο ήλιος με το νερό σου δίνουν την αίσθηση ότι είναι ένας πίνακας αποτυπωμένος που αλλάζει συνεχώς μορφή.Συνεχίζοντας θα βρεθείτε στο γραφικό χωριό Γκούρα όπου μπορείτε να μείνετε σε γραφικούς ξενώνες και μικρά ξενοδοχεία.
Στην Γκούρα αξίζει κανείς να σταθεί και να θαυμάσει την πανέμορφη πλατεία της με την επιβλητική πετρόχτιστη εκκλησία αλλά και τα αρχοντικά του οπλαρχηγού της Επανάστασης Νικόλαου ΟικονόμουΓκούρα, του Σάρλη και του Μούρτη, χτισμένα στα μέσα του 19ου αιώνα.
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε ελληνικό καφεδάκι και γλυκό κάστανο!!!

Η  Γαρυφαλλιά Δέδε είναι η πιο ταξιδιάρα της «Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης».

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Χρόνια πολλά Αρλέτα

 Έχει τα γενέθλιά της σήμερα  η Αρλέτα ή Νικολέττα Τσάπρα που γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από τον Ορχομενό.
    Πολύς κόσμος όταν ακούει το όνομα της Αρλέτας, σκέφτεται συνειρμικά "νέο κύμα" πράγματι, τα πρώτα χρόνια της πορείας της η Αρλέτα αποτέλεσε έναν απ΄τους σημαντικότερους εκπροσώπους του πρωτοποριακού, τη δεκαετία του ΄60, "νέου κύματος", στη συνέχεια, η μουσική της πορεία ακολούθησε πολύ διαφορετικούς και ενδιαφέροντες δρόμους.
   Το πρώτο τραγούδι που έγραψε η Αρλέτα ήταν "Τα Μικρά Παιδιά".
   Ο πρώτος της δίσκος δεν ήταν πάντως αυτός, αλλά το "Τραγουδά η Αρλέτα" που κυκλοφόρησε έναν χρόνο πριν, και λογοκρίθηκε από τη χούντα. Γνωστή έγινε η Αρλέτα μερικά χρόνια αργότερα, τραγουδώντας Χατζιδάκι και Γιάννη Σπανό.   Μεγάλη της επιτυχία παραμένει το "Μια φορά θυμάμαι" του Σπανού, σε στίχους του Γιώργου Παπαστεφάνου, ένα ερωτικό τραγούδι που διατηρεί ακόμα και σήμερα τη φρεσκάδα του.
  Μας τρόμαξε με το πρόβλημα της υγείας της που ευτυχώς ήταν περαστικό..
  Αγαπάει την Ερμιόνη και κάνει συχνά διακοπές διακριτικά στα μέρη μας.
  Στα κελιά τους οι ανθρώποι.. Λύκε λύκε είσαι εδώ, διαλέξαμε να μας τραγουδήσει..

                                             

Φεστιβάλ χρωμάτων

  Πούδρες σε διάφορα χρώματα και νερό πετιούνται στο πλήθος για καλή τύχη, με αφορμή το Φεστιβάλ των Χρωμάτων. Το Φεστιβάλ, που σηματοδοτεί την άνοιξη στην Ινδία, είναι από τις πιο γνωστές, χαρούμενες και εντυπωσιακές γιορτές της χώρας.
Eπιλογή: Αιμιλία Καλογεράκη photo@kathimerini.gr

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Κοντά στο μοναστήρι των Αγίων..


Που απλώνεται η ματιά μέχρι την Ύδρα και όλα γίνονται εύκολα και φωτεινά..

Της Ρίνας Λουμουσιώτη

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ - ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

  Το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ερμιόνης σας προσκαλεί την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 και ώρα 6:30 μ.μ στην εκδήλωση που πραγματοποιεί για την « Ημέρα της Γυναίκας» στο χώρο του (Σχολείο Συγγρού).
Ομιλήτριες:  Μαρίνα Κούτση-Βενάρδου (Φιλόλογος),   Διονυσία Κουτραφούρη (Ιατρός ).


  Εμείς οι γυναίκες της  «Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης» δεν καταφέραμε λόγω των δυσκολιών της εποχής να βρούμε το κέφι που χρειάζεται και να διοργανώσουμε μια εκδήλωση όπως πέρσι.

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Τα παιδιά στο Λαογραφικό Κρανιδίου

 Η Β΄ τάξη του 1ο Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκε την Τρίτη στις 23 Φεβρουαρίου τον χώρο του Λαογραφικού Κέντρου του Δήμου Κρανιδίου οι μαθητές συνοδεύονταν από τις δασκάλες των τμημάτων κα Βόγκλη-Κοντογιάννη Ελένη και η κα Ρόζου Βενετία.
 Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την φιλοξενία και την ξενάγηση τόσο από τις δασκάλες όσο και από τις υπεύθυνες κυρίες του Λαογραφικού. Η ξενάγηση έγινε στον κάτω όροφο από την κα Σούλα Παλυβού και στον επάνω όροφο από την κα Πούλου Ελένη και κα Ζέρβα Γεωργία. Το ενδιαφέρον τους οι μαθητές το εκδήλωσαν με αρκετές ερωτήσεις για το χώρο και τα εκθέματά του καθώς όλα αυτά τους φάνηκαν οικεία από την ιστορία του τόπου μας, των παππούδων τους, και τις οικογενειακές εμπειρίες τους.

Ήχοι απο κιθάρες και πουλιά


  Ένα ζωντανό έργο τέχνης εκθέτει η καλλιτέχνης Celeste Boursier- Mougenot.
  Μικρά πουλιά, 40 τον αριθμό, πετούν ελεύθερα ανάμεσα σε ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια ηλεκτρική κιθάρα δημιουργώντας με την κίνησή τους ήχους και φυσικά εικόνες.

(AFP PHOTO/Carl de Souza)

Eπιλογή: Αιμιλία Καλογεράκη photo@kathimerini.gr

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Νικόλαος Γύζης

Τα αρραβωνιάσματα (1875). Λάδι σε καμβά, 104 εκ x 156 εκ. Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου.
Ήταν ένα από τα έξι παιδιά του ξυλουργού Ονούφριου Γύζη και της Μαργαρίτας Γύζη, το γένος Ψάλτη, που ζούσαν στο Σκλαβοχώρι της Τήνου.Το 1850, η οικογένειά του μετοίκησε στην Αθήνα και ο μικρός Νικόλαος άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στην Σχολή των Ωραίων Τεχνών (μετέπειτα Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών), αρχικά ως ακροατής και, από το 1854 έως το 1864, ως κανονικός σπουδαστής. Με το τέλος των σπουδών του, γνωρίστηκε με τον πλούσιο φιλότεχνο Νικόλαο Νάζο, με την μεσολάβηση του οποίου έλαβε υποτροφία από το Ευαγές Ίδρυμα του Ναού της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του στην Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου.

Καλό μήνα ..

1η Μαρτίου, Καλό μήνα.

Να μην ξεχάσετε να φορέσετε στο χέρι ασπροκόκκινη κλωστή!
"Για να μην σας κάψει ο Μάρτης" όπως μας έλεγε η μαμά μας καθώς μας περνούσε την κλωστή στο χέρι. Και πράγματικά οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα αυτήν την εποχή . Έτσι θα θυμούνταν οι μικρές να μη στέκονται στον ήλιο και χαλάσουν την άσπρη και ροδαλή επιδερμίδα τους.
  Όμως διαβασα πρόσφατα ότι αυτή η συνήθεια κρατάει από πολύ παλιά τότε που με την αρχή την άνοιξης ερχόταν και ο λοιμός. Οι μητέρες έβαζαν την ασπροκόκκινη κλωστή στον καρπό των παιδιών και την έλεγχαν μήπως και φαρδύνει που σήμαινε ότι το παιδί αδυνάτισε επομένως είναι άρρωστο.
Παρ'όλο που οι παραπάνω λόγοι έχουν εκλείψει είναι έθιμο η ασπροκόκκινη κλωστή στο χέρι, γι'αυτό να την φορέσετε και μην βιαστείτε να την κόψετε με το τέλος του μηνός. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αντοχή έχουν τέσσερις στριμμένες κλωστίτσες!

Αγγελική Μαντζαβίνου


Η Αγγελική είναι η δασκάλα μας στην  "Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης" και εργάζεται στο Κολέγιο Αθηνών.

Ανοιχτός διάλογος στο Κρανίδι με τον Κο Μανιάτη

Πήγαμε κι εμείς  στην συγκέντρωση- ανοιχτό διάλογο με τους φορείς, στο Λύκειο Κρανιδίου που ήταν προσκεκλημένος ο κος Μανιάτης.
Την εικόνα της συγκέντρωσης και το τι ειπώθηκε αναλυτικότερα θα τα βρείτε στα γειτονικά blog    Ερμιονίδα μας αρέσει..   sikam
  Η γνώμη όλων μας για τον κο Μανιάτη είναι ίδια.
  Ένας θετικός άνθρωπος που σε κερδίζει και σε κάνει να τον εμπιστεύεσαι προς το παρών, γιατί το αύριο το αφήνουμε για αύριο αφού τα πρόσωπα μπορεί να είναι νέα και άφθαρτα, αλλά οι πρακτικές παλιές.
  Κατανοήσαμε και διακρίναμε την αγωνία του για τις ευθύνες στην τόσο δύσκολη για τον τόπο στιγμή.
  Η αλήθεια όμως είναι πως νιώσαμε λίγο σαν να μας έπαιρναν το σφυγμό λίγο πριν το επόμενο ηλεκτροσόκ.
  Δηλαδή λες και συμμετείχαμε σε ένα γκάλοπ για να φανεί απο τις αντιδράσεις του κόσμου αν θα περάσουν εύκολα τα νέα μέτρα που θα μας κάνουν  δηλαδή φθηνότερα χέρια , αν έχουμε καταλάβει πόσο δύσκολα είμαστε σαν χώρα και αν όχι, κάποιος δικός μας άνθρωπος και της κυβέρνησης πρέπει να μας πείσει  να συναινέσουμε..
  Τώρα πρέπει να καταφέρουμε όλα όσα δεν έγιναν σε 30 χρόνια μας είπε.
  Το πρόβλημα είναι θα τα καταφέρουμε ή θα μας πάρουν το υπερχρεωμένο απο τα λάθη όλων τους σπίτι...Όσο για τους δεματοποιητές και την ανακύκλωση, γιατί γι αυτά πήγαμε, απάντηση δεν πήραμε αν και περιμέναμε έχοντας εναν υφυπουργό περιβάλλοντος δικό μας, ότι θα είχαμε περισσότερη βοήθεια για την λύση του προβλήματος των  απορριμμάτων μας..