Σάββατο 19 Μαΐου 2012

χνότισαν ομίχλες
"Κι οι αγγέλοι ανοίξαν τα φτερά τους
μα χάμω χνότισαν ομίχλες
δόξα σοι ο θεός, αλλιώς θα πιάναν
τις φτωχές μας ψυχές σαν τσίχλες"

Γιώργος Σεφέρης

Φωτ: Στο Μπίστι, όλα έτοιμα κι εκεί  για ένα  δυνατό φύσημα του αέρα..
Καλό Σαββατοκύριακο !

Σήμερα το Ναύπλιο γιορτάζει τη Νύχτα των Μουσείων!

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
Στις 19 Μαΐου 2012 το Ναύπλιο γιορτάζει τη Νύχτα των Μουσείων!
Ο θεσμός της Νύχτας των Μουσείων ξεκίνησε το 2005 από τη Γαλλία και διαδόθηκε γρήγορα στην Ευρώπη.
Κάθε Μάιο, οι πόλεις της Ευρώπης γιορτάζουν ανοίγοντας ένα βράδυ τα Μουσεία τους στο ευρύ κοινό.
Τα Μουσεία και οι Χώροι Τέχνης του Ναυπλίου συμμετέχουν στον εορτασμό.
Το βράδυ του Σαββάτου 19 Μαΐου, σας προσκαλούμε να μας επισκεφτείτε από τις 21:00 έως τις 24:00 και ν’ απολαύσετε ζωντανή μουσική, δρώμενα και εκθέματα, μ’ ένα ποτήρι κρασί…

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Στη δίκη του Σωκράτη ως δικαστής και η κα Άννα Ψαρούδα Μπενάκη


Αθήνα Το 399 π.Χ., ο Σωκράτης αντιμετωπίζει στην Αθήνα τις κατηγορίες ότι δεν αναγνωρίζει τους θεούς της πόλης, ότι εισάγει καινά δαιμόνια και ότι διαφθείρει τους νέους της πόλης. Δικάζεται από το Δικαστήριο της Ηλιαίας που αποτελείται από 500 Αθηναίους πολίτες και κρίνεται ένοχος.
Περίπου 2.500 χρόνια αργότερα, διακεκριμένοι νομικοί και δικαστές συγκεντρώνονται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για να επαναλάβουν την ιστορική δίκη του Σωκράτη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου στις 18:30 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Βασισμένη σε ιστορικές και σύγχρονες πηγές και μελέτες, αλλά συγχρόνως προσαρμοσμένη στο κλίμα των σημερινών δημοσίων συζητήσεων, η εκδήλωση θα διερευνήσει τα ευρεία πολιτικά και φιλοσοφικά ζητήματα που διέπουν τις

κατηγορίες κατά του Σωκράτη και κυρίως θα δώσει το έναυσμα για αναστοχασμό σημαντικών σημερινών ζητημάτων.

Οι δικαστές αλλά και το κοινό θα κληθούν να απαντήσουν αν ο

Σωκράτης ήταν τελικά αθώος ή ένοχος.

Η «Δίκη του Σωκράτη» θα γίνει στην αγγλική και γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση για όσους το επιθυμούν, ενώ θα προβληθεί και μέσω του Διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Οι New York Times ανακαλύπτουν τα ελληνικά κόκκινα κρασιά


Όταν οι New York Times αποθεώνουν τα κόκκινα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας... Με ποιον τρόπο τα ελληνικά λευκά κρασιά πέτυχαν να φιγουράρουν στην πέμπτη θέση σε κατανάλωση στα εστιατόρια της Νέας Υόρκης

της Αθανασίας Μπίδιου voria

Όταν οι
New York Times αφιερώνουν ένα εκτενές αφιέρωμα στα ελληνικά κόκκινα κρασιά που διατίθενται στις Ηνωμένες Πολιτείες τότε καταλαβαίνεις ότι κάτι έχει αλλάξει στην εικόνα της ελληνικής οινοποιίας στην Αμερική. Πολύ δε περισσότερο όταν διαβάζεις ότι τέσσερις ειδικοί υπό τον οινοκριτικό και συντάκτη του αφιερώματος Έρικ Ασίμοβ μετά από ένα άτυπο πάνελ οινογνωσίας με δοκιμή 20 κόκκινων κρασιών δίνουν τα εύσημά τους σε δέκα ετικέτες εκ των οποίων μάλιστα οι οκτώ προέρχονται από οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας.

Το
άρθρο -που συνοδεύεται από μια φωτογραφία από την πόλη της Καβάλας- αναφέρεται στις ντόπιες ποικιλίες ξινόμαυρο, αγιωργίτικο, μαυροτράγανο, μανδηλαριά, λημνιό και βλάχικο, που για τους Αμερικανούς βέβαια ακούγονται.. all Greek, ήτοι εντελώς ακατανόητες αλλά όπως λέει και ο Ασίμοβ «αυτό είναι το

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Το ΙΛΜΕ για την Παγκόσμια ημέρα Μουσείων


ΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΜΟΥΣΕΙΟ  ΕΡΜΙΟΝΗΣ
- Ι  Λ  Μ  Ε -

Από τη Μυρσίνη Σαμαρά

Με το φετινό μήνυμα «Το Μουσείο σε ένα κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις – νέες εμπνεύσεις», γιορτάζουμε στις 18 Μαΐου την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 2012
      Τα Μουσεία είναι τόποι αποθέματος της γνώσης, της συλλογικής εμπειρίας και της δημιουργικής δύναμης του ανθρώπου.
      Αποτελούν πολύτιμους μάρτυρες των θεσμών και των αξιών των ανθρώπινων κοινωνιών.
      Ενισχύουν την ιστορική συνείδηση, την ατομικότητα, τη συλλογικότητα και την αυτογνωσία, στοιχεία απαραίτητα για τη διαμόρφωση του πολίτη.
            Το Μουσείο της πόλης μας, διαφυλάσσοντας την παράδοση, παρακολουθεί τις ιστορικές και πολιτισμικές εξελίξεις της εποχής και συμμετέχει ενεργά στις καινούργιες ανάγκες πολιτισμού που έχει ο τόπος μας.
Με στόχο το άνοιγμα του Μουσείου μας σε ένα κόσμο με νέες προοπτικές, προχωρούμε διοργανώνοντας εκδηλώσεις, ομιλίες, επισκέψεις μαζί με δραστηριότητες των μαθητών και με διάφορες ξεναγήσεις στους χώρους του Μουσείου αλλά και σε ιστορικούς τόπους της πατρίδας μας.
            Στις 18 Μαΐου τα Μουσεία, σε όλη την Ελλάδα, θα είναι ανοικτά και η είσοδος ελεύθερη για τους επισκέπτες, ενώ θα προσφέρουν διάφορες εκδηλώσεις πολιτισμού.
            Το Μουσείο της Ερμιόνης το έχουν επισκεφθεί κατ’ επανάληψη οι κάτοικοί της και το έχουν περιβάλει με πολλή αγάπη. Είναι ανοικτό κατά την τουριστική περίοδο Ιουλίου- Αυγούστου και στο διάστημα αυτό είναι επισκέψιμο.


Διαβάζοντας τους ιχνηλάτες

Και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.


Του Βασίλη Γκάτσου
Συμφωνώ και επαυξάνω. Απόλυτα φυσικό, όταν ένα τεράστιο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, κάπου 14%, εισχωρεί σε ένα ΣΥΡΙΖΑ του 2%. Δεν πρόκειται για ΣΥΡΙΖΑ αλλά για ένα ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ στην πλέον κρατικοδίαιτη μορφή του, την πρώιμη όπως λες μορφή του. Όποιος θέλει το λέει αριστερά, δικαίωμά του, δημοκρατία έχουμε.
Αριστερά είναι η ισότιμη, τίμια και δίκαιη μετοχή στην καθημερινότητα του πολίτη. Και το πάγιο αίτημα του αριστερού πολίτη είναι η απλή αναλογική για να μπορεί να μετέχει και να αναδεικνύεται στην καθημερινότητα και όχι στην προπαγάνδα. Να συμφωνεί και να ομονοεί για το κοινό καλό, γνωρίζοντας ότι αλήθειες δεν υπάρχουν παρά μόνο λάθη (και κυρίως τα λάθη του) που πρέπει να διορθώνει μαζί με άλλους. Να αποδέχεται ότι όση πιθανότητα έχει με τη δραστηριότητά του να αλλάξει τους άλλους, άλλη τόση έχουν και οι άλλοι να τον αλλάξουν. Αυτονόητη τότε η συνεργασία σε επίπεδο κομμάτων και η απλή αναλογική. Αν κυνηγάει το μπόνους των 50 εδρών για να μας σώσει πρώτα, μετά να μας αναπτύξει και μετά .... φέρει την απλή αναλογική, φέξε μου και γλίστρησα.
Όντως ξαναπαιγμένο το έργο.

Αλλά και κάτι άλλο για τις σεβάσμιες μορφές του ΕΑΜ και της

Μουσικούλα ολόφρεσκη ταξιδιάρικη

 
Aπό το νέο άλμπουμ των Sancho 003 με τίτλο "Muzga"
γιατί η πραγματική ζωη ειναι αλλού.. 

Σχετικά με την παράνομη ιδιωτική παραλία, χθες στο Δ.Σ.Ερμιόνης


Συζητήθηκε το θέμα της καταγγελίας μας (εδώ) χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ερμιόνης.
Ομόφωνα αποφασίσθηκε να γίνουν  οι δέουσες ενέργειες.
Δηλαδή να ενημερωθεί η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης  από το Υπολιμεναρχείο Ερμιόνης και να επικοινωνήσει με την Κτηματική υπηρεσία ενημερώνοντάς την για το θέμα.
Δεσμεύτηκαν ότι θα διανοιχτεί ο δημοτικός δρόμος που οδηγεί στην συγκεκριμένη παραλία.
Προτάθηκε επίσης να τεθεί το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας  λόγω της σοβαρότητάς του.
Αναμένουμε για εξελίξεις και απαντήσεις.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Στην 8η θέση ο πρωταθλητής και αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Ευάγγελος Γουζούαζης Οκτώ όρια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου καθώς και επτά πανελλήνια ρεκόρ ήταν ο ελληνικός απολογισμός στο Ανοικτό Πρωτάθλημα στίβου της Κροατίας που πραγματοιήθηκε στο Ζάγκρεμπ.

 Τα υψηλό όριο (Α`) για τη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας «έπιασαν» οι Αθανάσιος Πετρόπουλος στο μήκος κατ. F36 με 4.90μ., Γιώργος Παππάς στη σφαίρα κατ. F58 με επίδοση 13.52μ., Γιώργος Βαγιαννόπουλος στο δίσκο κατ. F36 με 33.70μ., Στέφανος Λαζαρίδης στο δίσκο κατ. F37 με 41.05μ. Ευαγγελία Ζίσκα στη σφαίρα κατ. F20 με 10.22μ. και Κωνσταντίνος Ντιμπίδης στη σφαίρα κατ. F20 με 13.44μ.
Το Β` όριο για τους Αγώνες του Λονδίνου σημείωσαν οι
Ευάγγελος Γουζούαζης στο δίσκο κατ. F54 με 22.21μ., Χρήστος

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε στη συνάντηση των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσουμε τις τελευταίες πολιτικες εξελίξεις. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην καφετέρια ΕΡΩΔΙΟΣ (Ερμιόνη) την Πέμπτη 17 Μαΐου και ώρα 8:00 μ.μ.
                              
                .

Καιρός φέρνει τα λάχανα

Καιρός τα παραπούλια

Πριν συνειδητοποιήσουμε ότι ζούσαμε μια φούσκα δανεικών σε μια χώρα που την παραγωγική εργασία και το επιχειρηματικό ρίσκο το θεωρούσαμε αμαρτία και …. αντικοινωνική συμπεριφορά, με κάθε αφορμή, (εννοώ Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο, ονομαστικές εορτές, δημοτικές και βουλευτικές εκλογές, εισαγωγικές εξετάσεις σε ΑΕΙ  κ.λ.π., ανάληψη δημοσιών θέσεων), πλημμύριζε το νέο κόσκινο της δημοσιότητας, τα μπλογκς και ο τοπικός τύπος, με κάθε είδους ευχαριστήρια και ευχές, των μεν προς τους δε. Συγχαίρομε (δημοσίως) τον ανηψιόν ή τον υιόν ή τον γνωστόν για την επιτυχία του, για την εκλογή του, για την ανάληψη καθηκόντων, για τη συμμετοχή του, για.. για…. Ευχαριστούμε για την ψήφο, την στήριξη, τη δωρεά, την υποστήριξη, την ενίσχυση, τη συμμετοχή, την προαγωγή….. Ο τάδε εύχεται Χρόνια Πολλά στον τάδε επ’ ευκαιρία……
Βερβερέτζες και κομπλιμενταρούδια, που έλεγε κι ο Μπαρμπαγιώργος.
Στο κορύφωμα της παρακμής, όπου σε λίγο αναμένονταν δημόσια συγχαρητήρια για το αμάξι που αγόρασες, για τα νέα κλιματιστικά που έβαλες, για το κτήμα που πούλησες, για το νέο καταναλωτικό δάνειο, για το ωραίο μαύρισμα στον ήλιο, και για τη νέα οδοντοστοιχία.
Τώρα… σιωπή. Ή κάνω λάθος;
Πάνε και οι αλβανέζες που τις ντύναμε με μια ποδιά, μία στην κουζίνα και μία να σερβίρει κατά τας εορτάς και τας επετείους.
Πάνε και οι τέντες του εμίρη στα κέντρα μας που από τις αραχνοΰφαντες κουρτίνες τους ξεπρόβαλαν οι πατούσες των νέων μας.
Πάνε και τα διπλοτριπλά αμάξια της οικογενείας.
Ολική επαναφορά στα ουσιώδη.
Αμήν!

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Για την σύγκλιση του  Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας κατά τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/10
Προς :  Τον  κ. Δήμαρχο.
            Τους κ. Δημοτικούς Κοινοτικούς Συμβούλους Ερμιόνης.

Σας προσκαλώ σε τακτική  συνεδρίαση που  θα γίνει  στο Δημοτικό Γραφείο Ερμιόνης την ημέρα  Tετάρτη 16/05/2012 και ώρα 19:30 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, στα  παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.     Προέγκριση αδείας κ. Μήτση Ελένης.
2.     Προέγκριση αδείας κ. Dorota Helena.
3.     Σχετικά με λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές    και αργίες κατά τη θερινή περίοδο 2012.
4.     Διόρθωση Βεβαιωτικών Καταλόγων.
5.     Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων.
6.     Σχετικά με τη λειτουργία Αγροτικού Ιατρείου.
7.     Αίτηση του κ. Μέλλου Γεωργίου του Νικολάου.
8.     Αίτηση του κ. Αλέξανδρου Τσαχ.
9.     Αίτηση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών.
10.   Αιτήσεις για τοποθέτηση σημάτων κυκλοφορίας.
11.     Αίτηση Λυκείου Ερμιόνης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ
 
9ο θέμα.Αίτηση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών
  Στα συζητηθεί   η καταγγελία μας  (εδώ) για την παράνομη ιδιωτική παραλία

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΚΟΙΛΑΔΑΣ

Η γειτονιά μου

Η γειτονιά μου

Θα φτιάξω μία γειτονιά
έτσι όπως ήτανε παλιά,
που παίρναμε την πετονιά
και βουρ! για την ακρογιαλιά.

Θα φτιάξω μία γειτονιά
με όλους τους φίλους αγκαλιά,
τον Μιχάλη, τον Μίμη, τη Λεμονιά
τον Γιώργο, την Γαριφαλιά.

Θα φτιάξω μία γειτονιά
που θα κελαηδούν αηδόνια,
θα παίζουν με τα χρώματα
ο κρίνος κι η μπιγκόνια.

Θα φτιάξω μία γειτονιά
με λουλούδια στα μπαλκόνια,
και πάνω απ’ τα παράθυρα
φωλιές για χελιδόνια.

Θα φτιάξω μία γειτονιά
που θα παίζουν όλοι τρίλιζες,
κυνηγητό, αμπάριζα
κουκούδι  και γκαμίλιζες.*

Θα φτιάξω μία γειτονιά
που ο ήλιος θα λαμποκοπά,
σε κάθε λεβέντη κι ομορφονιά
τα πρόσωπα θα’ναι χαρωπά.

Θα φτιάξω μία γειτονιά
φεγγάρια στολισμένη,
τέτοια που είναι σήμερα
απ’ όλους ξεχασμένη.

Η δική μου γειτονιά
δεν θα’χει λυπημένους,
δεν θα ’χει ανθρώπους να πενθούν
απ’τη μοίρα χτυπημένους.

Κι αν δεν μπορέσω γειτονιά
τέτοια ποτέ να φτιάξω,
στης καρδιάς τη χειμωνιά
τα σχέδια θα στοιβάξω.
                 Ο ξέμπαρκος.

*μακριά γαϊδούρα

«Μπουζούκι & λαϊκό τραγούδι» στο Ναύπλιο

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 
Ο Βαγγέλης Τρίγκας θα παρουσιάσει το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 και ώρα 21:00 στον ιστορικό χώρο «Βουλευτικό» στο Ναύπλιο, μουσική παράσταση με τίτλο «Μπουζούκι & λαϊκό τραγούδι»
Είναι μια ιστορική αναδρομή, με τραγούδια και οργανικά κομμάτια της περιόδου 1935 - ΄60. Η παράσταση, που συνοδεύεται και από σχόλια του Βαγγέλη Τρίγκα, αναδεικνύει την παράλληλη διαδρομή και την άρρηκτη σχέση που είχαν το μπουζούκι με το λαϊκό τραγούδι στις τρεις πρώτες δεκαετίες, καθώς και τα στάδια εξέλιξής τους, από το ρεμπέτικο ως το έντεχνο λαϊκό.
 
Τραγουδούν οι:Γεράσιμος Ανδρεάτος,
´Αννα Καραγεωργιάδου,
Μαργαρίτα Καραμολέγκου,
Σπύρος Κουτσοβασίλης.
 
Παίζουν οι μουσικοί: Θανάσης Σοφράς (κόντρα μπάσο),
Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα),
Θοδωρής Μπρουτζάκης (πιάνο),
Βαγγέλης Τρίγκας (μπουζούκι),
Παναγιώτης Στεργίου (μπουζούκι).
 
Είσοδος: €10.00Για περισσότερες πληροφορίες, στο e-mail: trigase@trigas.gr
Με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ & LINKER

Η Τουρκική Γλώσσα,

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη

είναι υποχρεωτική για τους Έλληνες

Όταν το διάβασα κάπου είπα: υπερβολές, αποκλείεται προφανώς αναφέρεται μόνον στην Θράκη, και θα πρέπει να διορθώσουν τα σχόλιά τους…
Και για να είμαι 100% σίγουρος, παρήγγειλα το πρωτότυπο από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μπορείτε να το λάβετε κι εσείς, τηλεφωνικά, ή Fax κ.τ.λ. για να διαπιστώσετε κι εσείς του λόγου το αληθές. Θα σας έλθει το πλήρες φύλλο, 20 σελίδες, περίπου 7 Ευρώ, με αντικαταβολή.)
Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006
Το διάβασα πολύ προσεκτικά. Πουθενά δεν αναφέρεται η εφαρμογή της αποφάσεως αυτής σε κάποια περιοχή ή νομό. Είναι Πανελλαδική, και ισχύει από τον προηγούμενο χρόνο (!!!) Από της δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.Ούτε αναφέρεται ότι η εκμάθηση της Τουρκικής θα είναι προαιρετική. (Παρακαλώ πάρτε και διαβάστε το πλήρες ΦΕΚ)Τα ΜΜΕ σιωπούν. (άααντε!)Όλα τα κόμματα της παρούσας Βουλής το αποσιωπούν. (γιατί άραγε;)Όλοι οι δημοσιογράφοι αποφεύγουν κάθε αναφορά… ΓΙΑΤΙ; (έλα ντε!!)
 
Σας φαίνεται ασήμαντο το ότι σε 15-20 χρόνια όλα τα Ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο αν δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική;

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τους... πέθαναν στα γέλια με την "Τελετή" στο Κρανίδι.

   Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας ξεκίνησε την θεατρική σαιζόν του 2012 με την σάτιρα "Η Τελετή" του Παύλου Μάτεσι.
 Όσοι παρακολούθησαν τις παραστάσεις, έμειναν κατενθουσιασμένοι με τις ερμηνείες των ερασιτεχνών ηθοποιών του Θ.Ο.Ε.

Για να καταλαβαινόμαστε

Υδροβιότοπος Κοιλάδας

Ρίχτε και μια ματιά στον αρχαιολογικό χώρο που είναι εξαιρετικά σημαντικός, δώστε και καμιά φωτογραφία του τείχους του και των συλημένων τάφων του και δείτε την όλη κατάσταση. Περιβάλλον και ιστορία είναι και αυτά, και σε αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο πιθανότατα κρύβεται όλη η ιστορία του Κρανιδίου και των Φούρνων.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος