Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Αγώνας Ζωής για την μικρή Μιχαέλα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά το δυστύχημα στο Κολιάκι

 Αγωνία για τη μικρή Μιχαέλα που νοσηλεύεται από την Δευτέρα 28/10 στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων η «Αγία Σοφία».

Πώς συνέβη το τροχαίο – σοκ στην Αργολίδα


Η Μιχαέλα, μαζί με τους γονείς της, είχαν πάει στο χωριό της γιαγιάς της στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στην Αργολίδα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι η εκδρομή της οικογένειας θα κατέληγε σε τραγωδία.

Στις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας και ενώ είχαν πάρει το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα, την ώρα που περνούσαν από το χωριό Κολιάκι, ο πατέρας και οδηγός του αυτοκινήτου αποφάσισε να κάνει μια στάση σε ένα φούρνο. Όμως η αριστερή στροφή που έκανε ο 47χρονος στάθηκε μοιραία. Φορτηγό που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα εμβόλισε το αυτοκίνητο του.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που το αυτοκίνητο του έγινε μια άμορφη μάζα σιδερικών, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο η 51 ετών σύζυγός του και η κορούλα τους να εγκλωβιστεί στα συντρίμια και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Η Μιχαέλα είναι αθλήτρια στην γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Αθηναϊκής Ένωσης και η Διοίκηση της ομάδας ευαισθητοποιημένη από το τραγικό συμβάν και την κρίσιμη κατάσταση της μικρής εξέδωσε ανακοίνωση για συλλογή χρημάτων και οικονομική ενίσχυση. 

Δηλώσεις του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου σχετικά με την εκκίνηση υλοποίησης της τουριστικής επένδυσης στην Ερμιονίδα.

Σήμερα έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μπουκουβάλας

Σήμερα έχασε τη ζωή του σε τροχαίο,  στο δρόμο για το Κρανίδι ο Γιώργος Μπουκουβάλας.
Ένας γλυκός άνθρωπος, που έδειχνε την αγάπη του για τον τόπο του με κάθε ευκαιρία.
Αναδημοσιεύουμε ένα μικρό αφιέρωμα στην προσφορά του.
Καλό του ταξίδι..Τους  συναντάς συχνά  να ποτίζουν, να κλαδεύουν,  να καθαρίζουν, να φυτεύουν.
Οι  εθελοντές της Ερμιόνης που δεν χρειάζεται κάποιος να τους καλέσει  ή να τους στρατολογήσει.
Αθόρυβα,   μόνοι τους, προσφέρουν   αγάπη και  φροντίδα στον τόπο τους.
Ένας απ αυτούς ο  κύριος Γιώργος Μπουκουβάλας.
Τον βρίσκεις  παντού, στο Μπίστι, στη  Μαγκούλα,  στην Αγία Ερμιόνη.


Εδώ   μαζεύει   ξερά χόρτα στο δρόμο προς τα Μαντράκια.

«Αν πέσει κανένα τσιγάρο θα καούμε ..» μας είπε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς  τους  σεμνούς,  δικούς μας ανθρώπους.


Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης


Kilada Hills επένδυση της τάξεως των 420 εκατ. ευρώ

Ξεκινά η κατασκευή του τουριστικού θερέτρου Kilada Hills στην περιοχή της Ερμιονίδας στην Αργολίδα, καθώς η Dolphin Capital Investors εξασφάλισε τις απαιτούμενες οικοδομικές άδειες. Μάλιστα, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί και ειδική εκδήλωση υπογραφής της πρώτης άδειας (αφορά το γήπεδο γκολφ των 18 οπών) από τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 420 εκατ. ευρώ, σε μια περιοχή υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται το Πόρτο Χέλι και οι Σπέτσες, από την εταιρεία των κ. Μίλτου Καμπουρίδη και Πιέρ Χαραλαμπίδη, που έχει επίσης αναπτύξει το κοντινό Amanzoe, όπως και το ξενοδοχείο Nikki Beach, στην ίδια περιοχή.
Περισσότερα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Σχόλιο του Άκη Γούτου σχετικά με τις άδειες για το γήπεδο γκολφ της Kilada Hills

O Άδωνις Γεωργιάδης υπογράφει τις άδειες για το γήπεδο γκολφ της Kilada Hills στο Πόρτο Χέλι

Η προσέλκυση επενδύσεων έχει μεγάλη σημασία για την τοπική μας οικονομία και την ανάπτυξη της Ερμιονίδας. Όλες οι επενδύσεις αυξάνουν το παραγωγικό δυναμικό της οικονομίας και δημιουργούν τις συνθήκες για μεγαλύτερη οικονομική ευμάρεια στο μέλλον.
Δημιουργούν θέσεις εργασίας που συχνά υπερτερούν αυτών που προσφέρει η ντόπια οικονομία και νέοι άνθρωποι να μπορέσουν να ξανά γυρίσουν στον τόπο τους .
Αυτό που χρειάζεται η οικονομία είναι επενδύσεις. Κι εδώ όμως χρειάζεται προσοχή, γιατί δεν είναι όλες οι επενδύσεις όμοιες. Όμως αυτές είναι οι επενδύσεις που πραγματικά χρειαζόμαστε, και σε αυτές θα πρέπει να εστιάσουμε , βοηθήσουμε , και προασπίσουμε το συμφέρον του τόπου αλλά και των επενδυτών. Όποτε θα πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα στην αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων που ταλαιπωρούν δεκαετίες την Ερμιονίδα και θα πρέπει να υπάρχει θέληση και τόλμη σε προβλήματα όπως ύδρευση , άρδευση , υγεία , ασφάλεια , προσβασιμότητα , διαχείριση απορριμμάτων , να απαιτηθούν λύσεις από κεντρική διοίκηση σε συλλογικό επίπεδο από όλους . Έχουμε ευθύνη να είμαστε ενημερωμένοι, να έχουμε απόψεις , ιδέες και τόλμη για να διεκδικησουμε πράγματα για να διορθωθούν χρόνια προβλήματα της Ερμιονίδας . Ας είναι η επένδυση αυτή η αρχή για ανάπτυξη , εξέλιξη και αλλαγή νοοτροπίας ..καλό μήνα !


ΑΚΗΣ ΓΟΥΤΟΣ

Γιάννης Σπανός – αρχείο : Οι συνεντεύξεις μου είναι τα τραγούδια μου


Τι καλύτερο από το να έχεις αφήσεις την Αθήνα και να έχεις αφοσιωθεί στον κήπο σου, λίγο πιο έξω από το Κιάτο Κορινθίας; Εφόσον μάλιστα είσαι γέννημα θρέμμα της περιοχής δεν τίθεται καν θέμα προσαρμογής. Τα μόνα που χρειάζονται είναι ένα καπέλο, ειδικός εξοπλισμός, κέφι, μεράκι και αγάπη. «Περίπου 600 είδη φυτών και δένδρων καλλιεργώ σε τέσσερα στρέμματα βοτανικού κήπου. Εχω μάθει όλες τις ονομασίες τους στα λατινικά, τους έχω καρτελίτσες».

η συνέχεια στο ΒΗΜΑ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Οδική Ασφάλεια. Όταν το θεωρείς πάρεργο, μετράς χιλιάδες θύματα ..

Τροχαίο Κολιάκι Επίδαυροος

Κάθε χρόνο στη χώρα μας 1200-1500 συνάνθρωποι μας πεθαίνουν στους δρόμους της χώρας μας.Οι τριπλάσιοι τραυματίζονται βαριά και αρκετοί από αυτούς θα μείνουν ανάπηροι .Μελετώντας τα στατιστικά στοιχεία στην λεγόμενη καθαρή εγκληματικότητα στην χώρα μας έχουμε περίπου 100 δολοφονίες .από τις οποίες τα 2/3 αφορούν ανθρώπους που εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα.
Παρόλο που οι αριθμοί δείχνουν ποιό πρέπει να είναι το πρωταρχικό μέλημα των αρμοδίων υπηρεσιών.αν προσθέσουμε ότι έχουμε μια ιδιαίτερα πολυπληθή αστυνομία (~48000 υπαλλήλους).τα τμήματα τροχαίας σε όλη την χώρα ή υπολειτουργούν ,ή απουσιάζουν τελείως (ειδικά στην επαρχία).
Η Ελληνική Αστυνομία χωρίς ευθύνη βέβαια των  απλών στελεχών της,έχει εγκαταλείψει στην ουσία  τον τομέα της οδικής ασφαλείας για πολλούς λόγους αφήνοντας την κοινωνία των οδηγών να αυτορυθμιστεί με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.
 Σκεφτείτε πόσες φορές σας έχει γίνει  έλεγχος στον δρόμο Δίδυμα -Επίδαυρος ,Ισθμός..εκτός απ'ο τον αναμενόμενο έλεγχο ταχύτητας στα Λουτρά...
Ανυπαρξία,απουσία...

Είναι θέμα λογικής ο ορισμός προτεραιοτήτων στην διάθεση του δυναμικού της αστυνόμευσης
Φυσικά απαιτούνται συνεχόμενες καμπάνιες ενημέρωσης αλλά στην Ευρώπη ,η αστυνόμευση στους δρόμους είναι δρακόντια για τα ελληνικά δεδομένα... Γίνεται όλες τις ώρες ,όλες τις ημέρες,χωρίς εξαιρέσεις,επαγγελματικά και αποτελεσματικά..
Ας ζητήσουμε το αυτονόητο..Και οι συνδικαλιστες των αστυνομικών ενώσεων πρέπει να ζητήσουν και αυτοί το αυτονόητο .Παροχή οδικής ασφάλειας στους πολίτες.Εξ άλλου και αυτοί θρηνούν θύματα αναλογικά όπως όλοι εμείς.

Στην Ερμιονίδα τα τελευταία  χρόνια είχαμε 60-70 χαμένους ανθρώπους ειδικά νέους να μην το ξεχνάμε ,και κάθε χρόνο θα προσθέτουμε 2,3,4

"Ι".
ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Ορατή η επίτευξη της “Ανάδειξης του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο”

Ορατή η επίτευξη της “Ανάδειξης του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο”
Ανακοινώνουμε ότι είναι πλέον ορατή η επίτευξη του στόχου της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Επιδαύρου για την εκτέλεση του έργου “Ανάδειξη του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο”.

Με τις συντονισμένες ενέργειες των τριών εμπλεκόμενων φορέων, η ένταξη της πράξης με την ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 9506/24-10-2019 [ΑΔΑ: 6ΞΟ8465ΧΙ8-ΡΛΛ] απόφαση της Ειδικής Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΤΚ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προϋπολογισμού δαπάνης 985.000,00 € είναι γεγονός.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσοι βοήθησαν για να πάρει τον δρόμο της υλοποίησης το μεγάλο αυτό έργο. Τον καθηγητή κ. Λαμπρινουδάκη και την ομάδα του, την κ. Μενδώνη, την έφορο αρχαιοτήτων κ. Παπαδημητρίου, το ‘’Διάζωμα’’ και τον Σταύρο Μπένο, την πρώην και νυν περιφερειακή αρχή, τους κ. Νίκα και κ Τατούλη, τους βουλευτές του νομού μας κ. Ανδριανό, κ. Γκιόλα και κ. Πουλά, αλλά και τον πρώην υπουργό Καθηγητή κ. Μανιάτη όπου βοήθησε τα μέγιστα στην έναρξη της ιδέας και φυσικά τα δημοτικά συμβούλια που διαχρονικά υιοθέτησαν αυτή την πρόταση και συνέπραξαν θετικά.

Είμαστε δυναμικά παρόντες, ως δημοτική αρχή, και μέχρι την ολοκλήρωση όλης της μελέτης, όπως είχε αρχικά ξεκινήσει, πιέζοντας και διεκδικώντας τα μέγιστα για την περιοχή μας και τα μνημεία της, ώστε να αναδειχθεί η Επίδαυρος σε παγκόσμιο κέντρο των περίπου 170 Ασκληπιείων που υπάρχουν στη Μεσόγειο.

Ο Δήμαρχος
Αναστάσιος Κ. Χρόνης

Πελοπόννησος: Πότε λήγει η προθεσμία για το Κτηματολόγιο

Έως τις 29 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο σε 18 περιοχές σε όλη τη χώρα.
Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων σε άλλες 17 περιοχές: Δράμα, Ξάνθη, Θάσο, Ροδόπη, Γρεβενά, Ιωάννινα, Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, ΗλείαΑρκαδία, Ηράκλειο, Μαγνησία. Λασίθι και Δυτική Αττική.
Η συλλογή δηλώσεων λήγει στις 29 Νοεμβρίου στην Καστοριά, στη Φλώρινα, στην Εύβοια, στην Αχαΐα, στη Λακωνία, στη Σάμο, στην Ικαρία, στη Χίο, στην Αργολίδα, στη Μεσσηνία (ένα τμήμα), στην Κόρινθο (ένα τμήμα), στη Μαγνησία και στις Σποράδες. 

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ερμιονίτες έφεδροι φαντάροι Ναύπλιο 10-3-1941

Η μνήμη 
κύριο όνομα των θλίψεων. 
Ενικού αριθμού, 
μόνον ενικού αριθμού 
και άκλητη.
Η μνήμη, η μνήμη, η μνήμη. (ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ)

Κάποτε, όταν το Υπουργείο Παιδείας ήταν ακόμα στη Μητροπόλεως, ένας έξυπνος δημοσιογράφος είχε πει: «Επιτυχημένος Υπουργός Παιδείας θα είναι εκείνος που θα πετύχει κάποια ημέρα να λειτουργούν όλα τα ασανσέρ του κτιρίου».
Ίσως η κ. Υπουργός να πρέπει να επιδιώξει τούτον ακριβώς το στόχο, μιας και από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της έχει αποτολμήσει ενέργειες που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η Χούντα.
• Έφερε το νόμο κατάργησης του Πανεπιστημιακού ασύλου, για το οποίο στο παρελθόν είχε χυθεί για την κατάκτησή του αίμα. Φυσικά ούτε λόγος για το αν μετά από αυτό το μέτρο σταμάτησαν οι έκνομες ενέργειες γύρω και μέσα από τα Πανεπιστήμια.
• Επανέφερε την κατάπτυστη, αντιεκπαιδευτική, αντιπαιδαγωγική και αντιπατριωτική διάταξη για το Δημοτικό σχολείο σημαιοφόρου-και αριστείας. Αλήθεια, όσοι πολέμησαν στην Αλβανία και συνέχεια για την απελευθέρωση της πατρίδας μας στην Εθνική Αντίσταση στο απολυτήριο του Δημοτικού είχαν βαθμό 10; Τι αποτελεί η σημαία, έπαθλο κάποιου που έχει στην έκθεση-έκφραση 10;

Ερμιόνη ένα ιστιοπλοϊκό απόγευμα
29ο Blue Cap RegattaΔευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣΗ ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ 
ΟΔΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠ' ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ
Σήμερα, 28η Οκτωβρίου, που όλοι την θυμούνται, αποκαλώντας την ''η τραγουδίστρια της νίκης'', δεν μπορώ να μην θυμηθώ πώς γνώρισα κι εγώ, μικρό παιδί, τη Σοφία Βέμπο. Ερχόταν στον πατέρα μου που τής είχε φυλαγμένα πάντα τα καλύτερα ψάρια της Ερμιόνης. Διατηρούσε ένα εξοχικό στο Πόρτο Χέλι με τον άντρα της τον Τραιφόρο, κι επισκεπτόταν τακτικά την περιοχή, Σαββατοκύριακα, καλοκαίρι. Τέλη του '60 όλ' αυτά, στη δικτατορία. 

ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60
΄Επιανε γι' αρκετή ώρα τη συζήτηση με τον μπαμπά. Κι άμα τύχαινε και τού παραπονιότανε, κι ο μπαμπάς τής έλεγε : ''΄Ελα, βρε Σοφία.. παραπονιούνται όλοι να παραπονιέσαι κι εσύ;... η δοξασμένη Βέμπο..'' ''Τι να την κάνω την δόξα, ρε Απόστολε; Λεφτά έχω;'' τού απαντούσε η τραγουδίστρια της νίκης.

ΤΑΚΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

Χρόνια Πολλά!


Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Στην 9η γιορτή ροδιού στην ΕρμιόνηΗ 9η γιορτή Ροδιού που σκοπός της είναι  να προβάλλει το μοναδικό  Ρόδι Ερμιόνης, ήταν μια πλούσια σε  δρώμενα, κέφι και έμπνευση  γιορτή.

Καλοσχεδιασμένη, καλοστημένη.

Ήταν  καταπληκτική η ιδέα του νέου προέδρου μας , για αλλαγή του χώρου της έκθεσης.  Έδωσε μια νέα, φρέσκια οπτική.


Οι επισκέπτες μπορούσαν με άνεση να περιηγηθούν στα περίπτερα και να χαρούν  αυτή τη  βόλτα  ανάμεσα σε χρώματα, ροδιού κεράσματα, όμορφες μουσικές και χαρούμενα πρόσωπα.

Αξίζουν συγχαρητήρια  σε όσους συνεργάστηκαν  για αυτό το αποτέλεσμα.

Είχαμε βέβαια και τις καθιερωμένες επισκέψεις και ομιλίες των πολιτικών, όμως το θέμα  του Ανάβαλου  αναβάλλεται πάλι..


Η γιορτή έκλεισε με Γιοκαρίνη, Μηλιώκα και Λάκη Παπαδόπουλο στα καλύτερά τους.

Σας ευχαριστούμε όλους. 

Και του χρόνου!


Για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης
Ρίνα ΛουμουσιώτηΗ καλύτερη, η πιο οργανωμένη ποδηλατάδα -πεζοπορία στη γιορτή του ροδιού!!Η καλύτερη, η πιο οργανωμένη η πιο ασφαλής και η μεγαλύτερη σε συμμετοχές ποδηλατάδα πεζοπορία στη γιορτή του ροδιού!!
Δεν ήταν τυχαίο πολύ έβαλαν το χεράκι τους για την επιτυχία.
Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Ερμιονίδας, την Κοινότητα Ερμιόνης, το Λιμενικό σώμα, το Αστυνομικό τμήμα, το ποδηλατικό τμήμα της ΑΕΚ Κρανιδίου, την Λέσχη Μοτοσυκλέτας Ερμιονίδας, την Rent n Ride, τον Αργύρη Παπανδριανό, και όλους τους επαγγελματίες και παραγωγούς που πρόσφεραν τα προϊόντα τους.
Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν!!!
Ραντεβού του χρόνου!!!