Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Του Κώστα Βαξεβάνη  
Στο: koutipandoras
Η προσπάθεια που γίνεται να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία ως ένα φαινόμενο ασφάλειας, ευνοεί την τρομοκρατία και μόνο. Τίποτα δεν είναι στιγμιαίο, κανένα φαινόμενο δεν είναι χωρίς αιτίες, καταβολές και εξαρτήσεις. Όσοι επιμένουν να βλέπουν τη φρίκη που εξελίσσεται στο Παρίσι ως κάτι που αντιμετωπίζεται με όπλα, προσευχές και συγκίνηση με ημερομηνία λήξης, θα διαψευστούν από τον επόμενο παρανοϊκό που θα σκοτωθεί μόνο και μόνο για να σκοτώσει.
Το 2000 πήρα συνέντευξη από ένα μέλος της Χαμάς. Τον ρώτησα γιατί αποφάσισε να υπηρετήσει τη Χαμάς με όρκο βομβιστή. Μου διηγήθηκε πως όταν ήταν έφηβος, τον συνέλαβαν οι Ισραηλινοί μαζί με ένα φίλο του. Τον ρωτούσαν τι ξέρει για τη Χαμάς και εκείνος απαντούσε πως δεν ξέρει τίποτα.
Τον έβαλαν σε ένα τενεκεδένιο κλουβί στη  μέση της αυλής της

Η Γαλλία πενθεί


Μαζί κι εμείς.
 Η Δημοκρατία στην Ευρώπη κινδυνεύει...

Το τοπωνύμιο Ερμιών ή Ερμιόνη στην ομώνυμη κωμόπολη της Ερμιονίδας – Μυθολογική και επιστημονική προσέγγιση

Η Ερμιών ή Ερμιόνη είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις στο νοτιοανατολικό άκρο της Αργολίδας και είναι ο μόνος οικισμός, που διασώθηκε από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα στην Ερμιονίδα. Η αρχαία Ερμιών ή Ερμιόνη εμφανίστηκε στο ιστορικό προσκήνιο από την Πρωτοελλαδική περίοδο (2800-2300 π.Χ.)

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερμιόνη 14-11-2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΔΕΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13-11-2015 η πρώτη συνάντηση των ενδιαφερομένων για τα επιμορφωτικά προγράμματα ενηλίκων, που εκπονούνται από το Ι.Λ.Μ.Ε.

Μεγάλη η συμμετοχή και έκδηλο το ενδιαφέρον των παρισταμένων για τα προγράμματα, όπως αποτυπώθηκε στην ενδιαφέρουσα συζήτηση, που έγινε στο Μουσείο.

Το πρόγραμμα των επιμορφωτικών συναντήσεων διαμορφώθηκε, όπως δηλώνεται παρακάτω:

Α) Κεραμική τέχνη: Οι επιμορφωτικές συναντήσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 19-11-2015 και ώρα 16:00 έως 18:00 και θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα στο εργαστήριο της κας Αγγελικής Μαντζαβίνου στο Ορλέντι για όσο χρόνο κριθεί επαρκής για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Β) Κομποδετική τέχνη: Οι επιμορφωτικές συναντήσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 18-11-2015 και ώρα 16:00 έως 18:00 και θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα στο χώρο του Μουσείου μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2015.
Για όσους δεν μπορούν να συμμετάσχουν κάθε Τετάρτη στις προαναφερόμενες συναντήσεις για την κομποδετική θα μπορούν να παρακολουθούν τα ίδια μαθήματα κάθε Παρασκευή και ώρα 17:00 έως 19:00 στον ίδιο χώρο.  

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Τίνα Αντωνοπούλου

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Έκθεση στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα για τα 100 χρόνια του «Κύκνου»


KYKNOS-100-YEARS-EXHIBITION-PLI-INVITATION-F


Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα (Σοφρώνη και Β. Αλεξάνδρου 1, Ναύπλιο) διοργανώνει έκθεση με τίτλο «100 χρόνια KYKNOS» η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.Η έκθεση θα περιλαμβάνει σπάνιο υλικό από το ιστορικό αρχείο του Κύκνου, καθώς και στιγμιότυπα από τη διαδρομή της εταιρίας από την πρώτη μέρα λειτουργίας της στο Ναύπλιο, όπου γεννήθηκε, έως και σήμερα.
Καθημερινά θα λειτουργεί από τις 9 πμ έως τις 2.30 μμ και τις Κυριακές από τις 9.30 πμ έως τις 3 μμ.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στις 6.30 μμ ενώ τη συγκεκριμένη ημέρα μπορείτε να την επισκεφθείτε από τις 9.30 πμ έως τις 9 μμ.

Αναφορά Ανδριανού σε Αποστόλου για τα σοβαρά προβλήματα στη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων και το εργόσημοΝαύπλιο, 13 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY 
Αναφορά Ανδριανού σε Αποστόλου για τα σοβαρά προβλήματα στη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων και το εργόσημο. 
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευ. Αποστόλου με θέμα τα προβλήματα που σχετίζονται με την συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων και το εργόσημο, καθώς και τις σχετικές προτάσεις όπως αυτές προέκυψαν από την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αργολίδας στις 7-11-2015.
Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

“Με την παρούσα Αναφορά σας κοινοποιώ συνημμένως τις προτάσεις που προέκυψαν από την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αργολίδας στις 7-11-2015 με θέμα “το πρόβλημα της συγκομιδής των αγροτικών προϊόντων – εργόσημο”.

Δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής θέσης στην οποία έχει περιέλθει μεγάλος αριθμός των αγροτικών παραγωγών, σας καλώ να εξετάσετε θετικά τις συγκεκριμένες προτάσεις που εφαρμοζόμενες θα δώσουν άμεση λύση σε ένα πιεστικό πρόβλημα που απασχολεί τους παραγωγούς, καθώς μάλιστα η συγκομιδή των εσπεριδοειδών είναι σε εξέλιξη”.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-16ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-16

Το Ι.Λ.Μ.Ε. οργανώνει δωρεάν σειρά μαθημάτων ενηλίκων στο πλαίσιο των επιμορφωτικών προγραμμάτων του.


Α) Κεραμική. Κατασκευή χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων. Επιμορφώτρια η κεραμίστρια κα. Αγγελική Μαντζαβίνου.Β) Κομποδετική τέχνη (μακραμέ). Με την τέχνη των καλλιτεχνικών κόμπων μπορούν να κατασκευαστούν κοσμήματα,
τσάντες, ζώνες, τελειώματα κουρτινών κ.λπ. Επιμορφώτρια η κα. Κυριακή Σκούρτη – Παπαθανασίου.

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα θα έχουμε συνάντηση και συζήτηση για τις λεπτομέρειες των προγραμμάτων την Παρασκευή 13-11-2015 και ώρα 4:30 μμ στον χώρο του Μουσείου.  Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976747409.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Τίνα Αντωνοπούλου

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης στο λιμάνι του Πειραιά περιμένοντας τους μετανάστες

Στο λιμάνι του Πειραιά περιμένοντας..

Υπάρχουν και αυτές οι ηλικίες προσφύγων με καθαρά βλέμματα ... Τους έκλεψαν τα υπάρχοντα τους , τα χρήματα τους ήταν μόνοι και αβοήθητοι, νεαροί με χαμένη την παιδική αφέλεια και χωρίς την πείρα της ζωής ψάχνοντας τόπο και τρόπο για να ξεκινήσουν την ζωή τους.
Το χαμόγελο τους, η αμοιβή η δική μας !!Για την  Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης  
Κική Βεντουρή - Σέρφα

Ο κόσμος ανάποδα:τo συγκλονιστικό video της Unicef για τον πόλεμο

Ένα βίντεο, γροθιά στο στομάχι λάνσαρε στη νέα της καμπάνια η UNICEFΤο κλιπ δείχνει μια συνηθισμένη οικογένεια που περνάει την ημέρα της στο πάρκο. Την ώρα όμως που τα παιδιά ταλαντεύονται στα παιχνίδια ο κόσμος γυρίζει ανάποδα μαζί τους για να αποκαλύψει μια γεύση από τις πολύ διαφορετικές ζωές θα μπορούσαν να είχαν αν ζούσαν κάπου αλλού.
Το βίντεο "Ο Κόσμος Ανάποδα" συμπίπτει με την έκκληση της UNICEF προς τη βρετανική κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στην προστασία των παιδιών από τη βία, σε μια εποχή που τα παιδιά αντιμετωπίζουν τους πιο καταστροφικούς πολέμους, με ένα στα δέκα να μεγαλώνουν σε μια εμπόλεμη ζώνη .
by Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Τριπλό χτύπημα από την κυβέρνηση στην εγκληματικότητα, στη φοροδιαφυγή και στη μόλυνση του περιβάλλοντοςΑπό καιρό υπήρχαν πληροφορίες στην Ασφάλεια, ότι ένας επικίνδυνος, για την ελληνική οικονομία, καστανάς, κυκλοφορεί ελεύθερος και πουλάει  κάστανα χωρίς απόδειξη. Άνδρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό και συνέλαβαν τον 92χρονο αδίσταχτο καστανά, Αναπαύσεως και Παραδείσου γωνία. Δέκα γεροδεμένοι άντρες έπεσαν πάνω του, τον ακινητοποίησαν, τον αλυσόδεσαν και τον έστειλαν στο αυτόφωρο. Τώρα ο ατίθασος αυτός καστανάς, που δικάζεται για δεύτερη φορά για το ίδιο έγκλημα, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του «αθέμιτου ανταγωνισμού», της «άνευ αδείας εμπορίας», της «μη ύπαρξης ταμειακής μηχανής», και της «παράνομης χρήσης ρυπαίνοντος μηχανισμού» (φουφού). Για όλους αυτούς τους λόγους μπορεί να καταδικαστεί ως και 32 μήνες. Ευτυχώς που έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.
Επιτέλους η οικονομική ανάπτυξη ξεκίνησε, η διαφθορά βρίσκει το δάσκαλό της.
( Αυτό το «αθέμιτου ανταγωνισμού, δεν καταπίνεται με τίποτα).

Γιάννης Λακούτσης

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ογκώδεις οι απεργιακές διαδηλώσεις

Μαζικές ήταν, κατά γενική ομολογία, οι απεργιακές διαδηλώσεις που έγιναν ανά τη χώρα και οι οποίες ολοκληρώθηκαν κατά το «προχωρημένο» μεσημέρι της Πέμπτης. Κυριάρχησαν, όπως ήταν φυσικό, συνθήματα εναντίον της λιτότητας και των μνημονίων, καθώς και η ιαχή «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», που παραπέμπει ευθέως στο μέγα θέμα των πλειστηριασμών και της πρώτης κατοικίας. Στην Αθήνα, λίγο έπειτα από τις 13:30 το μεσημέρι σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στο Σύνταγμα. 
Περισσότερα:stokokkino 

Το Προτεκτοράτο των Αθηνών και η Εθνική Καταστροφή

Καταστροφή

του Γρηγόρη Σουλτάνη

Η Ελλάδα είναι ήδη το τρίτο προτεκτοράτο των Βρυξελλών και του Βερολίνου στη Βαλκανική Χερσόνησο, μετά τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο.

Μετά την ψήφιση του τρίτου νεο-αποικιακού μνημονίου, αλλά και την ανάδειξη της πλέον νεοφιλελεύθερης βουλής, με κυβέρνηση-και αντιπολίτευση-αποφασισμένη να υπηρετήσει τα γεωπολιτικά σχέδια της Ουάσινγκτον, του Βερολίνου και του διευθυντηρίου της ΕΕ, είναι βέβαιη η πλήρης απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, η μετάλλαξη του ελληνικού κράτους σε μη ανασχέσιμου προτεκτοράτου και η εθνική καταστροφή.

Το Προτεκτοράτο

Ο J. Martin, στο άρθρο του «The Colonial Origins of the Greek Bailout», έδειξε την αποικιακή καταγωγή των προγραμμάτων "διάσωσης" της Ελλάδας, επισημαίνοντας την συνέχεια που υπάρχει ανάμεσα στις πρακτικές κυριαρχίας του κλασσικού ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και στους....θεσμούς υπερεθνικής διακυβέρνησης της εποχής μας-όπως η ΕΕ-, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την άποψη ότι οι Βρυξέλες έχουν εγκαταστήσει με την Ελλάδα μια σχέση αποικιακού επικυρίαρχου.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ

Καλησπέρα σας!
Σας στέλνω ένα άρθρο για ενημερωσή σας, δημοσίευση, ανάρτηση ή προώθηση με τον κάτωθι τίτλο:Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

 ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ

Πριν περίπου 13 χρόνια, την 31 Ιανουαρίου 2003, είχε δημοσιευθεί εις την Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της πόλεως Ξάνθης και σε άλλες εφημερίδες της χώρας μας, το κάτωθι άρθρο μου με τίτλο: «Τριτοκοσμική διαφθορά, οι Εισαγγελείς και ο Λαός. Η ώρα της κρίσεως». Δια του παρόντος δημοσιεύματος δεν θέλω μόνον να υπενθυμίσω το περιεχόμενο του τότε άρθρου μου και την ευθύνη των Κυβερνόντων, αλλά παράλληλα να τονίσω σήμερα ότι ο κατά τα τελευταία χρόνια θανάσιμος δημοσιονομικός  εκτροχιασμός  εις βάρος της χώρας  αποτελεί  μεγάλο έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού. Με την έναρξη της κρίσης,  η απελπιστική και άθλια κατάσταση της χώρας μας, οι άκρατες και τόσο επαίσχυντες,  ταπεινωτικές, υβριστικές και εξευτελιστικές  για τον Ελληνικό Λαό διαπραγματεύσεις με την Τρόικα των επαίσχυντων ταπεινωτικών Μνημονίων, ο συνεχιζόμενος διεθνής διασυρμός της Πατρίδας μας, ανάγκασαν την  Ελληνική Κυβέρνηση, με την έναρξη της κρίσης,  να ομολογήσει πολλές φορές σε διεθνή ΜΜΕ, ότι «η μακροχρόνια ανεύθυνη και εγκληματική συμπεριφορά των πολιτικών ηγεσιών οδήγησαν την χώρα μας όχι μόνον εις το χείλος του γκρεμού, αλλά ταυτόχρονα αποδυνάμωσαν αυτήν ταύτη την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία».
Ερμηνεύοντας ορθώς την δήλωση της τότε Κυβέρνησης θα ήθελα να τονίσω, ότι η επί δεκαετίες άνευ προηγουμένου καταλήστευση των