Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

carpe…


                                                                                François-Auguste-René Rodin

Μην καθυστερήσεις να κάνεις λάθος!

Τα λάθη πρέπει να γίνονται στην ώρα τους.

- αν θες να ξελευτερωθείς απ΄ όλες τις εγκλίσεις (τους)

 

Το καθένα απ΄ αυτά, παραμονεύει την αντιστοίχισή του

στις αναμενόμενες αδυναμίες σου, δηλωμένες ή αδούλωτες.

Υποδέξου το κι υιοθέτησε τα ορφανά του,

εξασφαλίζοντας γονεϊκότητα κι ισόβια ικανοποίηση ευθύνης

με ΠΟΠ ωρίμανσης στην ευλογημένη σούμα*.

 

* όταν τα θηλυκά ερωτηματικά σου, δεν αρκούνται σε αρσενικές απαντήσειςαπό τη συλλογ(ιστικ)ή

"ένας. απ΄ το χωριό. δεν τον ξέρεις."

του Ααρών Ω.

 Έλλη Βασιλάκη

 

Η Κοινότητα Ερμιόνης υποδέχεται την ”Regatta Σαρωνικού 2021”


Η Κοινότητα Ερμιόνης υποδέχεται την ”Regatta Σαρωνικού 2021”
το Σάββατο 17 Ιουλίου στην κεντρική προβλήτα.

Την οργάνωση της υποδοχής της φιλοξενίας της regatta την υποστηρίζει η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης με τον χοροδιδάσκαλο κ.Σκούρτη Κωστή, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας, το Λιμεναρχείο Ερμιόνης και ο Προϊστάμενος κ.Παππάς Δημήτριος και ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ.Μερτύρης Ιωσήφ εκ μέρους του Δήμου Ερμιονίδας.

Η υποδοχή και η φιλοξενία είναι στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του τόπου μας και του θαλάσσιου τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια τα δύο φυσικά λιμάνια μας έχουν γίνει τουριστικός προορισμός για χιλιάδες τουρίστες, Έλληνες και αλλοδαπούς.


 

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Βασίλης Γκάτσος :Με αφορμή την τέλεια οργάνωση του εμβολισμού: Κυριάκος Πιερρακάκης

  Μερικές σκέψεις.

Παραθέτω το βιογραφικό του από την Βικιπαίδεια:
Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια, με καταγωγή από την Αρεόπολη και τις Κροκεές. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.
Αποφοίτησε το 2001 από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και σπούδασε πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μέχρι το 2005. Είναι επίσης απόφοιτος της σχολής Κένεντι του Χάρβαρντ (μάστερ στις Δημόσιες Πολιτικές - 2007) και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (μάστερ στην Τεχνολογική Πολιτική - 2009).
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, διετέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, όπου ασχολήθηκε ενεργά με ζητήματα νεανικής επιχειρηματικότητας. Υπηρέτησε επίσης ως σύμβουλος της Άννας Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Από το 2015 μέχρι το 2019 θήτευσε ως Διευθυντής Ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού ερευνών «διαΝΕΟσις».
Πολιτική σταδιοδρομία:
Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την κεντροαριστερά. Το 2012, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής[3] και το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, κατακτώντας την έκτη θέση με 42.814 ψήφους.
Κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπήρξε μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ως επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τον έφερε κοντά στη ΝΔ και αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές ανέλαβε τη δημιουργία ενός σχεδίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Στις 9 Ιουλίου 2019 ορκίστηκε υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Έργο:
Από την πρώτη στιγμή της σύστασης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξήγγειλε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού. Το πρόγραμμα αυτό βασίστηκε σε τέσσερις πυλώνες:

ψηφιοποίηση υπηρεσιών
απλοποίηση διαδικασιών - διαλειτουργικότητα
κυβερνοασφάλεια
ανάπτυξη τηλεπικοινωνιών υποδομών και ανάπτυξη νέων δικτύων με επίκεντρο το 5G

Εκ του βιογραφικού συνάγεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, ούτε να χρησιμοποιείται από αυτές. Είναι ένας σύγχρονος αξιοκράτης της προσφοράς και της συστηματικής εργασίας. Δεν είναι ο καθηγητής έδρας που με τις περγαμηνές του εγγυάται την επιτυχία του, ούτε την επιτυχία του κόμματος που τον τοποθέτησε. Δεν θα τον πούμε καθαρό τεχνοκράτη, αφού οι σπουδές του είναι στις Δημόσιες Πολιτικές και στη Τεχνολογική πολιτική. Εκ των αποτελεσμάτων που είναι σε όλους μας ορατά, μεγάλη η επιτυχία της κυβέρνησης που τον επέλεξε.

Ερχόμαστε στο φιλόδοξο πρόγραμμά του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό:

1). Ψηφιοποίηση υπηρεσιών. Όλοι βλέπουμε τα αποτελέσματα στην πράξη, μάλιστα από μέρα σε μέρα. Αλλά αν ψηφιοποιήσουμε μια περίπλοκη υπηρεσία, που για να την λάβει ο πολίτης περνάει από σαράντα κύματα, δεν καταργούνται τα 40 κύματα.  Παράδειγμα: το 1985 κάναμε τη φορολογική δήλωση με το χέρι και και περιμέναμε στην ουρά στην Εφορία για κατάθεση και για έλεγχο που γινόταν τη στιγμή της κατάθεσης. Και ο απλός εργάτης μπορούσε να την φτιάξει ή πήγαινε να του τη φτιάξει ένας συνάδελφος που ήξερε. Σήμερα ποιος τολμά να συντάξει μόνος του την πλήρως ψηφιοποιημένη φορολογική δήλωση, όσα πτυχία και να έχει; Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Εφορίας γέννησε ένα τεράστιο δίκτυο ψηφιοποιημένων υπηρεσιών λογιστικών γραφείων. Τα λογιστικά γραφεία παλιά ήταν για τα δύσκολα για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, ενώ σήμερα έχουν πελάτη κάθε πολίτη όχι μόνο για περίπου 4,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις ΕΝΦΙΑ κ.λ.π., αλλά και για δεκάδες άλλες μικροϋπηρεσίες ψηφιακές, με τζίρο ορισμένες εκατοντάδες εκατομμύρια. Σκεφτείτε ότι αν 1000000 συνταξιούχοι λάβουν αναδρομικά 200 ευρώ ο καθένας θα γίνουν 1000000 επισκέψεις σε λογιστικά γραφεία με 20-30 ευρώ η επίσκεψη.   Έτσι ο ψηφιακός μετασχηματισμός έκανε μη αναγκαίες εκατομμύρια επισκέψεις στην Εφορία, αλλά έκανε αναγκαίες και με ραντεβού πολύ περισσότερες επισκέψεις στα λογιστικά γραφεία!

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Γιάννης Δημαράκης. Διάψευση δημοσιεύματος

Γιάννης Δημαράκης. Διάψευση δημοσιεύματος

Γνωστός μπλόγκερ της Ερμιόνης, ο οποίος αυτοχρίζεταιδημοσιογράφος, γράφει στο ιστολόγιό του (13/07/2021)ότι παραιτήθηκα ή απολύθηκα από τη θέση του άμισθου ειδικού συμβούλου του Δημάρχου Ερμιονίδας για τον συντονισμό θεμάτων του Κτηματολογίου. Μάλιστα λέειότι έχουν αναφερθεί (χωρίς να τους γράφει) και οι λόγοι αυτής της παραίτησης ή απόλυσης.

Δεν συνέβη τίποτα από τα παραπάνω και η σχετική ανάρτηση του μπλόγκερ είναι ψευδέστατη, ανυπόστατηκαι ενδεχομένως υποβολιμαία.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο Κτηματολόγιο 143 δικαιώματα της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Ερμιονίδας. Η διαδικασία υποβολής των δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο συνεχίζεται. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, που έχουμε συγκεντρώσει, τα δικαιώματα που θα δηλωθούν στο Κτηματολόγιο θα ξεπεράσουν τα 300. Έτσι ο Δήμος θα κατοχυρώσει την περιουσία του.

Να υπογραμμισθεί ότι η εργασία μου για τα θέματα του Κτηματολογίου είναι άμισθη, πολύωρη καθημερινά και εξειδικευμένη. Η εργασία μου δεν εξαντλείται  μόνο στην ανεύρεση στοιχείων της ακίνητης περιουσίας του Δήμου αλλά προχωράει στην ταξινόμηση των ακινήτων ανά Κοινότητα, την κωδικοποίησή τους και την ψηφιακή απεικόνισή τους. 

Μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας και ύστερα από πρότασή μου ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος έχει συμφωνήσει όλα τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας του Δήμου να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου και έτσι ο κάθε δημότης να έχει εύκολη πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου. 

Αυτή η εργασία μου επ’ ωφελεία των δημοτών, θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον. Αυτή είναι η δική μου ανταμοιβή.  

Ερμιόνη 14/07/2021

Γιάννης Δημαράκης, Μαθηματικός

Άμισθος Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Ερμιονίδας

για Θέματα Κτηματολογίου.

 

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Α. Μπίμπας : Σχετικά με την ανάπλαση στην Κοινότητα Διδύμων.


Κρανίδι, 13/07/2021

 

Κινδυνολογούν, Παραπληροφορούν και Διχάζουν !!!

 

 Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μελέτη αναπλάσεων στις Κοινότητες Διδύμων Κοιλάδας και Φούρνων. Μια μελέτη που αναβαθμίζει κατά κόρον κοινόχρηστους χώρους ιδιαίτερης σημασίας σε κάθε μία από τις παραπάνω Κοινότητες. Κατά τη συζήτηση προέκυψαν ορισμένες αντιδράσεις και επί του θέματος τοποθετήθηκαν τόσο, ο  Δήμαρχος κος Γεωργόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σπύρος Αντουλινάκης  όσο, και εγώ ως Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας .

 Σήμερα εκδόθηκε από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κοινή δήλωση με την οποία, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ αναγράφοντας τεχνηέντως μεταξύ άλλων, ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαν την μελέτη για την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου δυτικά του κτιρίου Συγγρού στα Δίδυμα, ενώ η αλήθεια είναι πως, κάποιοι εκ των συμβούλων δεν ψήφισαν. ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ λέγοντας πως το κτήριο καταρρέει, παρουσιάζοντας μεμονωμένες εικόνες από ένα μικρό δωματιάκι που παρέμενε κλειστό εδώ και χρόνια, όπου όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Σπύρος Αντουλινάκης άμεσα θα αποκατασταθούν οι φθορές με ήπιες παρεμβάσεις όπως, έχει προγραμματιστεί. ΔΙΧΑΖΟΥΝ και μεταφέρουν λανθασμένες πληροφορίες τόσο αυτοί όσο, και οι συν αυτούς, αφού κωφεύουν κατά τις ενημερώσεις μου για τις μεγάλες παρεμβάσεις που μελετώνται και την σχετική αδειοδότηση που χρειάζεται για να προχωρήσουμε στις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κτήριο Συγγρού, ενώ προσπερνούν τις μέχρι ώρας παρεμβάσεις μας εντός και εκτός του κτηρίου.

Η εθελοντική ομάδα του Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου αποχαιρετά την αγαπητή κ. Αρχοντούλα Υφαντίδη.


 Η εθελοντική ομάδα του Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου αποχαιρετά την αγαπητή κ. Αρχοντούλα Υφαντίδη.

Ιδρυτικό μέλος του Λαογραφικού Κέντρου, πάντα συνεπής, κεφάτη, πρόθυμη και παρούσα στις εκδηλώσεις μας.
Καλό Παράδεισο, κυρία Ντούλα μας! Πάντα θα σε θυμόμαστε με αγάπη!! Θα παίρνουμε δύναμη από τη ζωντάνια και την ψυχική σου δύναμη, να συνεχίζουμε το έργο του Λαογραφικού Κέντρου, που τόσο αγαπούσες!
Η εθελοντική ομάδα του Λαογραφικού Κέντρου ΚρανιδίουΒασίλης Γκάτσος: "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ" είσαι σίγουρη για την ορθότητα του δρόμου που επέλεξες για την διαχείριση των απορριμάτων της επαρχίας μας;;;

Τα παρακάτω είναι λίγα από όσα αναγράφει το νέο νομοσχέδιο για τα απόβλητα που στην ουσία είναι προσαρμογή υποχρεωτική με όσα γίνονται χρόνια τώρα στην Ευρώπη (το απόσπασμα είναι από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο):

"Σε όλα τα νέα κτήρια υποχρεωτικά θα πρέπει να εξασφαλίζεται κατάλληλος χώρος για τη συλλογή και αποθήκευση τουλάχιστον τεσσάρων ρευμάτων σε κατάλληλους περιέκτες, ενώ επιβάλλονται ενιαίοι χρωματικοί κώδικες για τους κάδους συλλογής αποβλήτων  για τη διευκόλυνση της αναγνωσιμότητας από τους πολίτες.

Παράλληλα οι Δήμοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εφαρμόσουν το σύστημα «πληρώνω όσο πετάω»  με τη χρέωση στους δημότες χαμηλότερων δημοτικών τελών σε όλους όσοι παράγουν λιγότερα απόβλητα και ανακυκλώνουν περισσότερο, και όχι βάσει των τετραγωνικών των ακινήτων τους –όπως ισχύει σήμερα.

Τάσος Τόκας- Πάνος Αποστόλου-Τάσος Λάμπρου: "ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ" ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ!!

 


Τρίτη 13 Ιουλίου 2021


Και οι τρεις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης καταψηφίσαμε στο χθεσινό  ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας την σχεδιαζόμενη ανάπλαση στην Κοινότητα Διδύμων που πρόκειται να  γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου Συγγρού. 

Η δημοτική αρχή με την ενέργεια αυτή δείχνει  πως δεν ενδιαφέρεται  για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου, αλλά μόνο για την ωραιοποίηση της εικόνας  και   προκαλεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις της Εθελοντικής Ομάδας του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων και γενικά των κατοίκων του χωριού, αφού το κτίριο που αποτελεί το σημείο αναφοράς στην Κοινότητά  είναι  "υπό κατάρρευση"  με πολλά προβλήματα  στατικότητας  και ηλεκτρομηχανολογικών  εγκαταστάσεων.


Οι εικόνες είναι ενδεικτικές:


Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Μίλα

 

Έλλη Βασιλάκη

Βασίλης Γκάτσος: Μάλλον πάλι δεν προκάναμε....

 


Τουλάχιστον να προκάνουμε τα τρένα.  


Ο ΒΟΑΚ είναι το τελευταίο έργο στην Ευρώπη που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Το τελευταίο μεγάλο οδικό έργο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, που θα κατασκευαστεί με ευρωπαϊκά κονδύλια, είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ).
Όπως ανακοινώθηκε τόσο από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη όσο και από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή στην πρόσφατη παρουσίαση του έργου, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης θα ενώνει το νησί από τον Κίσσαμο ως τη Σητεία. Συνολικού μήκους σχεδόν 300 χιλιομέτρων και εκτιμώμενου προϋπολογισμού άνω των 2 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο οδικό έργο που θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα χρόνια, αλλά και για το τελευταίο και πλέον δύσκολο μεγάλου μήκους αυτοκινητόδρομο, που θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα. (Από Οικονομικό Ταχυδρόμο).

ΙΛΜΕ. Ευχαριστήρια επιστολή προς τη Δημοτική Αρχή

 

Το ΙΛΜΕ ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο και τον Πρόεδρο του Ν.Π. Κοιν. Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Δαμιανό Κουτούβαλη για τη μέριμνα που ανέλαβαν για την επισκευή της ιστορικής οικίας, στην οποία στεγάζεται το ΙΛΜΕ. Η επισκευή ολοκληρώθηκε το Σάββατο 10-07-2021.

Επίσης ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιάννη Τσαμαδό, ο οποίος φροντίζει την καθαριότητα των χώρων του Μουσείου.

Η στήριξη με έμπρακτο τρόπο των φορέων που αναδεικνύουν τις πολιτιστικές μας αξίες και διαφυλάσσουν την ιστορική μας κληρονομιά καταδεικνύει το ενδιαφέρον της Δημοτικής μας Αρχής για τον πολιτισμό και τους φορείς που τον εκπροσωπούν και σηματοδοτεί την αναγνώριση της προσφοράς τους.

Για το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ

Η Πρόεδρος

Τίνα Αντωνοπούλου