Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Την Κυριακή 4/1/ όλοι…..Καισαριανή!

Την Κυριακή 4/1/ όλοι…..Καισαριανή!
Το Πρωτάθλημα αρχίζει ξανά και αύριο Κυριακή πάμε….Καισαριανή με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα!
Η Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε. καλεί τους φιλάθλους της Ομάδας και τους Ερμιονιδείς που κατοικούν στην Αθήνα, να γίνουν ακόμη μια φορά ο «12ος παίχτης μας» και να ενισχύσουν τους ποδοσφαιριστές μας την Κυριακή 4 Ιανουαρίου στον αγώνα για την 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Football League ΟΠΑΠ με την ομάδα του Α.Ο.Τ. Αλίμου, που θα πραγματοποιηθεί στις 15.00 στο Δημοτικό Στάδιο της Καισαριανής.
Φίλαθλοι, στηρίχτε με την παρουσία σας την αγαπημένη σας Ομάδα!
Όλοι μαζί ενωμένοι, βοηθάμε την Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε. και πετυχαίνουμε τους υψηλούς αγωνιστικούς μας στόχους.
Και το 2015, θα παραμείνουμε στον δρόμο των επιτυχιών!
Εκ του Γραφείου Τύπου της Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε.

Χριστιανιστές

Του Γιάννη Μακριδάκη 
Χριστιανιστές μπορούμε να ορίσουμε τις εν Ελλάδι λιπαρές απομιμήσεις τζιχαντιστών.
Ενδημούν πολιτικά εντός των κόλπων της ακροδεξιάς ΝΔ κυρίως, είναι λάτρεις ταυτοχρόνως του μεσαίωνα και της ευρωζώνης και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι ρυπαίνουν τον δημόσιο λόγο και χώρο με τα όσα εκστομίζουν ως ιδεολογήματα του ανεπαρκούς εγκεφάλου τους, προσβάλλοντας ταυτόχρονα με την νοημοσύνη και την αισθητική μας, το αγνό και άδολο θρησκευτικό αίσθημα των ανθρώπων.
Στην Ελλάδα υπήρχαν ανέκαθεν χριστιανιστές, ανήκαν στην ευρύτερη κοινωνική ομάδα των νοικοκυραίων και ασχολιόντουσαν μέχρι πρότινος με τα του οίκου τους αποκλειστικά, με την τσανακολειχία δηλαδή του κάθε γαστεροφόρου πολιτικού τους ρουσφετιού. Κατόπιν όμως, όταν αυτός μάζεψε την τσανάκα από το δάπεδο και τους είπε τέλος, τους κούνησε δε και το δάκτυλο αυστηρά αναφωνώντας ότι μαζί τα φάγανε και πρέπει να πληρώσουν, εγέρθησαν στα γόνατα και άρχισαν να πτύουν όξος και χολή, όχι βεβαίως ενάντια στον ποδηγέτη τους αλλά σε όσους εκ των πλησίον τους καθ’ όλα αυτά τα χρόνια είχαν αξιοπρέπεια…
Στην παρούσα ιστορική περίοδο οι νοικοκυραίοι, έχοντας τους χριστιανιστές μπροστάρηδες και τους πλέον πνευματικά καθυστερημένους εξ αυτών ως ντελάληδες της κατάντιας του ανθρώπινου όντος και της πολιτικής τους, εκποιούν τη χώρα και τον πληθυσμό της, ομοίους τους αλλά και αξιοπρεπείς και επιδίδονται ομαδικώς στην αγαπημένη των εκλεκτών προγόνων τους συνήθεια, την λειχία του κραταιού γερμανικού ράιχ, μήπως και ξαναβρεθούν σε θέση τσανακογλύφτη περίοπτη, τελευταία δε αλυχτούν ασυνάρτητα και απροκάλυπτα, κατειλημμένοι πλήρως από τον φόβο ενδεχόμενου εκπεσμού τους.
Ήταν και είναι πράγματι θλιβεροί. Διότι εκτός των άλλων, δεν έχουν μάθει από την μακραίωνη ιστορία της ανθρωπότητας, ότι ποτέ κανείς δεν γλύτωσε από τη ζωή και ότι οι αναξιοπρεπείς γυμνοσάλιακες του είδους τους, ούτως ή άλλως βορά στις όρνιθες και στα πουλιά καταλήγουν γρήγορα ή πιο γρήγορα…

Εργαστήρια με τη συγγραφέα–εικονογράφο Λήδα Βαρβαρούση στη Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου


“Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα”
Εργαστήριο με τη συγγραφέα–εικονογράφο Λήδα Βαρβαρούση
στη Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου

  

Συναντήσεις έμπνευσης με τη Λήδα Βαρβαρούση να συνεργάζεται “στενά” με τους φίλους και ήρωες των βιβλίων της μαζί με παιδιά και μεγάλους
που αντέχουν μεγάλες δόσεις φαντασίας!!!

Με άξονα την χαρά, το χιούμορ, την τέχνη και το λόγο,
το πρόγραμμα έμπνευσης περιλαμβάνει την αφήγηση του παραμυθιού 
από τη συγγραφέα–εικονογράφο, 
η οποία με μοναδικό τρόπο ταυτόχρονα ζωγραφίζει όσα αφηγείται 
σε μεγάλες επιφάνειες  χαρτιού. 

Ο  αυτοσχεδιασμός είναι βασική προϋπόθεση.

Για μεγάλους, θα λειτουργήσει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα τις "Ζωγραφηγήσεις" ως εργαλείο έμπνευσης και έκφρασης 
και πώς μπορεί να λειτουργήσει ως ευκαιρία για συλλογική δημιουργία και έκφραση.


*Τα workshops της "Ζωγραφήγησης" ενδιαφέρουν:
Εικονογράφους, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, ενήλικες και παιδιά που θέλουν να εξερευνήσουν και να μοιραστούν τη σκέψη τους μέσω της τέχνης.


Ξεκινάμε το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΗ Δ.Σ. ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΑΕ

Έπειτα από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε. που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιανουαρίου, εκλέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας, η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Ιωσήφ Ελ. Μερτύρης
Αντιπρόεδρος: Αργύρης Λυμπερόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος: Ιωσήφ Γανώσης
Μέλη: Βασίλης Παλυβός, Γιώργος Καπράνης, Βαγγέλης Δημαράκης, Σταύρος Κούστας, Παντελής Βλαχογιάννης, Ανάργυρος Γκολεμάς.

Πρόσκληση Ν.Ο. Ερμιόνης


Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε. εύχεται

Η Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε. εύχεται για τη νέα χρονιά που μόλις ανέτειλε, υγεία, δύναμη, οικογενειακή ευτυχία και εκπλήρωση όλων των στόχων.
Καλούμε το Φίλαθλο Κοινό της Ερμιονίδας, να συνεχίσει με την ίδια αγάπη και αφοσίωση την στήριξη στην Ομάδα μας.
Έτσι ώστε όλοι μαζί,  ενωμένοι, Διοίκηση, Τεχνικό Επιτελείο, Ποδοσφαιριστές και Φίλαθλοι, να πετύχουμε τους υψηλούς αγωνιστικούς στόχους που έχουμε θέσει, εντός των αγωνιστικών χώρων στο πρωτάθλημα της Football League ΟΠΑΠ.
Χρόνια Πολλά!
Χαρούμενο και ευτυχισμένο 2015!
 
Η Διοίκηση, το Τεχνικό Επιτελείο και οι Ποδοσφαιριστές της Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε.

Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Π.Α.Ε.

Σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Π.Α.Ε.» σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 μ.μ, στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου (αίθουσα εκδηλώσεων), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:
ΘΕΜΑ 1ον: Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Α.Ε.
Οι μέτοχοι που θέλουν να πάρουν μέρος στην παραπάνω Γενική Συνέλευση, οφείλουν, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες, πριν από την ημερομηνία που θα γίνει η Γενική Συνέλευση, να δηλώσουν στην εταιρεία την συμμετοχή και των αριθμών των μετοχών τους καθώς και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης και να συμμορφωθούν εν γένει με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της εταιρείας.
Την γενική συνέλευση μπορούν να την παρακολουθήσουν και πρώην μέλη της ομάδας όπως και φίλαθλοι.

"Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ" το ντοκιμαντέρ των φτωχών, σε σκηνοθεσία Τάκη Μπαρδάκου


«Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ»

To ντοκιμαντέρ των φτωχών
Βοηθήστε κι εσείς οικονομικά στη δημιουργία μιας ταινίας, που δείχνει ποιοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι αυτής της οικονομικής κρίσης.
Ένα ντοκιμαντέρ για τα θύματα του «οικονομικού πειράματος», που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Για τα θύματα της κοινωνικής ανισότητας και της αδικίας.
Η ταινία είναι σε Σκηνοθεσία - Δ/νση Φωτογραφίας του δικού μας Τάκη Μπαρδάκου, Μοντάζ Κώστα Ιορδανίδη και Μουσική Μάριου Στρόφαλη και για να μπορέσει να ολοκληρωθεί, χρειάζεται την οικονομική στήριξη  από εμάς τους απλούς πολίτες.

Στην Ελλάδα της κρίσης, πίσω από τους τίτλους των ειδήσεων και τα εξώφυλλα του τύπου, πίσω από τις οικονομικές αναλύσεις και τις δηλώσεις των ειδικών, υπάρχει η θλιβερή πραγματικότητα των μεγάλων χαμένων αυτής της κρίσης, των από κάτω. Των πολιτών που βιώνουν καθημερινά έναν κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό, που βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται και να καταρρέει. Στρατιές ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχοι, νέοι χωρίς παρόν και μέλλον, μη προνομιούχοι πολίτες θυσιάζονται στο βωμό οικονομικών συμφερόντων, του χρήματος και των αγορών. Το κυνήγι των κερδών μπαίνει πάνω από τις ανθρώπινες αξίες και την αξιοπρέπεια.
Τάκης Μπαρδάκος
Τάκης Μπαρδάκος
Σκηνοθέτης – Δ/ντης Φωτογραφίας
Πτυχιούχος Διευθυντής Φωτογραφίας της σχολής κινηματογράφου Λ. Σταυράκου στην Αθήνα. Kάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος κινηματογραφιστή από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Από το 1989 εργάζεται ως Διευθυντής Φωτογραφίας σε τηλεοπτικές σειρές, σε κινηματογραφικές ταινίες, σε ντοκιμαντέρ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, καθώς και ως Διευθυντής Φωτισμού στο θέατρο.
Έχει κάνει τη Σκηνοθεσία και Φωτογραφία στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ “METALLICA”, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές φεστιβάλ CINEMA DU REEL (Paris). Εχει σκηνοθετήσει τη σειρά ντοκιμαντέρ «ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟ» (2010) για την δημόσια τηλεόραση, ERT.
Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, συμμετέχει σε κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Παράλληλα συγκροτεί την ομάδα ντοκιμαντέρ «squarefilms» και την περίοδο 2012 – 2015 δημιουργεί την ταινία «Athens From Beneath» - «Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ» το ντοκιμαντέρ των φτωχών.

Ιορδανίδης Κωνσταντίνος
Ιορδανίδης Κωνσταντίνος
Μοντέρ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Από το 1970 εργάζεται ως βοηθός μοντέρ στην κινηματογραφική εταιρία Φίνος Φἰλμ. Το 1975 απέσπασε το Β’ Βραβείο στον Διαγωνισμό του Ελληνικό Κέντρου Κινηματογράφου, για την ταινία «ΤΟ ΡΕΠΟ», όπου έκανε το σενάριο και τη σκηνοθεσία.
Το 1977 μοντάρει την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δημογεροντάκη. Στην συνέχεια συνεργάζεται με πολλούς Έλληνες σκηνοθέτες, κάνοντας το μοντάζ στις μεγάλου μήκους κινηματογραφικές ταινίες τους , όπως Νίκου Παναγιωτόπουλου, Σταύρου Τσιώλη, Δημήτρη Μακρή, Λευτέρη Ξανθὀπουλου, Χρήστου Βακαλὀπουλου, Μιχάλη Λεφάκη, Δημήτρη Σταύρακα, Βασίλη Βαφέα, Βασίλη Ντούρου κ ά.
Έχει κάνει το μοντάζ πολλών ντοκιμαντέρ κι έχει συνεργαστεί για τα προγράμματα των υπουργείων Γεωργίας & Πολιτισμού.
Τέλος έχει συνεργαστεί για το μοντάζ πολλών τηλεοπτικών προγραμμάτων σε διάφορες εταιρείες οπτικοακουστικών όπως ΑΝΩΣΗ, ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ, PLD και άλλες.

Μάριος Στρόφαλης
Μάριος Στρόφαλης
Μουσικός συνθέτης
Ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική στο Εθνικό Ωδείο και ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στη σύνθεση, μουσικολογία και δραματουργία στο Conservatoire N. Superieur M. D. de Paris και το Πανεπιστήμιο Paris VIII στην Γαλλία.
Είναι ένας πολυβραβευμένος soundtrack συνθέτης, με μεγάλη δισκογραφία, του οποίου τις μουσικές έχουμε ακούσει σε πάρα πολλές ταινίες.
Tα τελευταία 11 χρόνια δίνει συνεχώς συναυλίες με το κουαρτέτο του και δισκογραφεί τα European Taxim Ι και ΙΙ, που είναι κινηματογραφικά ταξίδια στα λιμάνια του Μεσογειακού, νότιο-Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Το 2011 εργάζεται στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηνών, ως Καλλιτεχνικός Σύμβουλος των μουσικών φεστιβάλ.
Το 2012 δημιούργησε το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, μια υπερδραστήρια κοινότητα αποτελούμενη από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης, με στόχο την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού, για την στήριξη και προβολή των πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.  Athens  Gardens  Festival, Petit Paris d' Athenes (το μικρό Παρίσι των Αθηνών), Patision Cinemart και Mediterrepolis είναι τα 4 πολιτιστικά προγράμματα του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου.

Κατσάνος Θεόφιλος
Κατσάνος Θεόφιλος
Ηχολήπτης
Σπούδασε σε ανώτερη δημόσια σχολή Ηλεκτρονικών – υπολογιστών. Είναι επαγγελματίας Ηλεκτρονικός, Τεχνικός Υπολογιστών, Ηχολήπτης με εμπειρία 32 ετών στον Οπτικοακουστικό χώρο, σε πολλά ντοκιμαντέρ, σήριαλ, εκπομπές, αθλητικά, και θεατρικά.
Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Μεγάλες του αγάπες η οικογένειά του, τα ηλεκτρονικά, οι υπολογιστές, η ροκ μουσική και ο κινηματογράφος..!!!
Α! ξέχασα και τον Φρέντυ τον σκύλο του...................!!!!!!!

Παντού και πάντα οι Αεροπόροι!

Η Αεροπορία κυριαρχεί στο Αιγαίο με τα μαχητικά, αλλα και η κοινωνική της προσφορά τεράστια!


Τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας ζήτησε το ΕΚΑΒ για να αντιμετωπισθούν 7 περιστατικά κυρίως με παιδιά που εκδηλώθηκαν μέσα στις γιορτές και έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης.
Στο πλαίσιο αυτό:
Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε απόψε από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο 34χρονη επίτοκο, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 19:25 στην126 Σμηναρχία απ' όπου η 34χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
 Χθες το μεσημέρι αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από τη Χίο στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας ένα αγοράκι 2 ετών με βρογχοπνευμονία.
 Προχθές το μεσημέρι άλλο αεροσκάφος C-130 μετέφερε από την Κω στην Ελευσίνα ένα κοριτσάκι μόλις δύο ωρών σε θερμοκοιτίδα με δύσπνοια και υπογλυκαιμία.
Τη Δευτέρα το βράδυ αεροσκάφος C-130 μετέφερε από τη Χίο στην Ελευσίνα κοριτσάκι 3 μηνών με πνευμονία.
Το περασμένο Σάββατο 27 Δεκεμβρίου ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από την Κω στη Ρόδο κοριτσάκι 3 μηνών με βρογχιολίτιδα.
Το βράδυ αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από την Κέρκυρα στην Ελευσίνα αγοράκι 19 μηνών με μικροβιακή μηνιγγίτιδα.
Τα Χριστούγεννα αεροσκάφος C-130 μετέφερε από τη Λέσβο στην Ελευσίνα αγοράκι 12 ημερών με πυρετό.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
 
Γιώργος Φασιλής

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Χωρίς τηλεοπτικό σήμα η Ερμιονίδα
Με το πρώτο χιόνι  «πάγωσε»  και το σήμα, στις νέες ψηφιακές τηλεοράσεις που μας επέβαλαν.
Από χθες μόνο περιφερειακά κανάλια  μπορούμε να δούμε στην Ερμιονίδα .
Όσοι   λαμβάνουμε σήμα από τα χιονισμένα Δίδυμα,  μέχρι να λιώσουν τα χιόνια και  να έχουν πρόσβαση  τα συνεργεία   θα περιμένουμε.
Καλά είναι κι έτσι εν όψει εκλογών , ησυχάσαμε λίγο  από την ανελέητη προπαγάνδα των στρατευμένων καναλιών.


Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Χρόνια Πολλά! Καλή Χρονιά!

"Οι ελπίδες είναι τα όνειρα όσων δεν κοιμούνται".
                                       (Πίνδαρος)

Χρόνια Πολλά! Καλή Χρονιά!

Γιάννης Λακούτσης
 

Αποκλεισμένα χωριά στην Πελοπόννησο

Έχει σταματήσει να χιονίζει στην Πελοπόννησο από τα ξημερώματα κι έχει βελτιωθεί σημαντικά η προσπελασιμότητα των δρόμων σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Εντούτοις, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, από τη χιονόπτωση και τον παγετό που επικρατεί σε όλη την περιφέρεια. Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, που είχε επιβληθεί σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού και επιτρέπεται η κυκλοφορία τους μόνο όμως με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Αποκλεισμένη είναι ουσιαστικά η Λακωνία αφού κλειστή παραμένει η εθνική οδός Τρίπολης- Σπάρτης από το 30-ό έως το 25-ο χλμ. Στο υπόλοιπο τμήμα της εθνικής οδού η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και μόνο αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ κλειστή είναι η εθνική οδός Καλαμάτας- Σπάρτης και ο δρόμος Σπάρτη- Λογγανίκος- Μεγαλόπολη. 

Μόνο με αλυσίδες και με δυσχέρεια γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Τρίπολης- Καλαμάτας, στην εθνική οδό Τρίπολης- Αρχαίας Ολυμπίας, στην εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης, στην εθνική οδό Ισθμού- Επιδαύρου, καθώς επίσης σε όλο το ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο των νομών Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Αργολίδας. 

Έχει διακοπεί η κυκλοφορίας οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Άργους- Τριπόλεως, στον Αχλαδόκαμπο, στον δρόμο Άργους- Καρυάς, Νεμέας- Κανδήλας, Άστρους- Αγ. Πέτρου, Άστρους- Καστάνιτσας, Βλαχοκερασιάς- Κολλινών, Λεωνιδίου- Κοσμά και Αγίου Δημητρίου Ζάρακος- Κρεμαστής. 

Αρκετά χωριά στην ορεινή ζώνη των νομών Αρκαδίας και Λακωνίας είναι αποκλεισμένα από τον χιονιά.
argolikeseidhseis 

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Το καινό που καλύπτει το κενό

Που με χαρά το παίρνει το 2015 με την ευχή να το παραδώσει πολλαπλασιασμένο.

Είναι όλες αυτές οι προσπάθειες των άξιων συμπολιτών μας να δημιουργήσουν τι το καινό για τον τόπο μας.
Από ένα σχεδόν ξεχασμένο σταφύλι, ένα υπέροχο κρασί.
Ένα λόφο που τον γέμισαν θυμάρι και βγάζουν περίφημο και περιζήτητο μέλι.
Ένα μικρό παλιό λιτριβάκι που το ανέστησαν και στέλνουν αρίστης ποιότητας ελαιόλαδο στα πέρατα του κόσμου.
Ένα κτήμα που με περισσή φροντίδα το έκαναν επώνυμο Κτήμα και τυποποιούν τα αρίστης ποιότητας προϊόντα του.
Ένα κατάστημα που με φροντίδα το έκαναν ονομαστό πέρα από την Ερμιονίδα.
Ένα κοπάδι γιδοπρόβατα και μια παλιοστάνη που την μετέτρεψαν σε πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα.
Το ρόδι μας το μοναδικό, που το πρόσφεραν στην κατανάλωση καθαρισμένο.
Ένα παραθαλάσσιο κτήμα που το έκαναν πρότυπο αγροτοτουριστικό συγκρότημα.
Τα λιτρίβια που στέκουν δίπλα στον παραγωγό και συγκεντρώνουν το λάδι του.
Τα μικρά συσκευαστήρια και οι ψυκτικοί θάλαμοι που στέκουν δίπλα στον παραγωγό.
Τα πρώτα μεταποιημένα αγροτικά μας προϊόντα.
Οι νοικοκυρές που έφεραν στο φως την θαυμάσια οικιακή παραγωγή τους.
Οι αγρότες που πίστεψαν στη ροδιά και στο ρόδι.
Οι αγρότες που πίστεψαν σε νέες καλλιέργειες όπως των αρωματικών φυτών.
Οι αγρότες που τις δύσκολες μέρες ανέστησαν την ξεχασμένη οικιακή οικονομία.
Οι νέοι μας που πίστεψαν στο θέατρο, στο βιβλίο, στον αθλητισμό.

Και άλλα που δεν πέσανε στην αντίληψή μου.
Άξιος ο κόπος τους, η τόλμη τους, ο ενθουσιασμός τους. 

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Μεταφορά μεταφερομένων

Που τα φορτώνουμε στο νέο έτος 2015.

1. Ανάβαλος. Ακόμη είναι στα χαρτιά. Εγκρίσεις, παρεγκρίσεις που μάλλον θα φάνε και το 2015. Και αφού ο Ανάβαλος είναι ακόμη στα χαρτιά, ούτε στα χαρτιά δεν είναι το δίκτυο διανομής του στα κτήματα της Ερμιονίδας.

2. Φράγματα - ταμιευτήρες νερού και φράγματα  - ανάσχεσης ροής και εμπλουτισμού. Τα φορτώνουμε στο 2015 σαν ιδέες, γιατί ούτε καν μελέτες δεν υπάρχουν. Και αυτή που υπάρχει είναι διερευνητική καταλλήλων θέσεων και τίποτε άλλο.

3. Πόσιμο νερό. Από Ανάβαλο; Από φράγματα; Από αφαλάτωση υφάλμυρου γεωτρήσεων; Από αφαλάτωση θαλασσινού; Το 2015 φορτώνεται το δίλημμα, ούτε καν τις ιδέες.

4. Μόλυνση Υπογείων Υδάτων. Τις μέχρι τώρα ενδείξεις τις μεταφέρουμε στο 2015, που είναι και έτος εφαρμογής της οδηγίας 60.

5. Θάλασσα. Εδώ δε υπάρχει κάτι προς μεταφορά. Η άλλοτε παραγωγική θάλασσά μας είναι στα χέρια του Ποσειδώνα. Ούτε μια ιδέα δεν έχει να παραλάβει το 2015, έστω μια κακή ιδέα.

6. Καλλιεργήσιμη γη. Την παραλαμβάνει το 2015 σε μικρά ή μεγάλα αγροτεμάχια. Έτσι και θα την παραδώσει, αφού έτσι το θέλει και η οικολογία = η λογική του οίκου.

7. Βένια. Θα τα παραλάβει το 2015 προστατευμένα, βένια και κοκοροβένια. Όμως το 2015 φορτώνεται και με το πρόβλημα: Τι θα γίνει με τα πεύκα που έχει φυτέψει, χρόνια τώρα, ο Ερμιονικός στον λόφο των Μύλων δημιουργώντας ένα ωραίο πευκοδάσος, που έχουν γιγαντωθεί και τρώνε τα βένια του εκεί "κεδροδάσους";

8. Αιγιαλός και ακτές. Ως έχουν περνούν από χρονιά σε χρονιά.

9. Συνεταιριστικό και συνεργατικό πνεύμα.  Δεν έχει κάτι να παραλάβει το 2015.

10. Απορρίμματα, ΧΑΔΑ, ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ και τα τοιαύτα. Θα παραλάβει το 2015 μια νέα προσπάθεια. Δεν είναι και λίγο εν σχέσει με τα προηγούμενα.

11. Φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες. Το 2015 παραλαμβάνει ένα μεγάλο ερωτηματικό.

12, Φράχθι. Εντάξει, επενδύσαμε 180 000 ευρώ από ευρωπαϊκό πρόγραμμα και το κάναμε επισκέψιμο. Το 2014 ήταν επισκέψιμο, έτσι το παραλαμβάνει και το 2015. Θα το αξιοποιήσει ή θα το παραδώσει και πάλι επισκέψιμο;

13. Μαρίνες. Τώρα τις έχει η ίδια εταιρεία που μεταφέρει την απραξία της από χρόνο σε χρόνο. Τι να ελπίζουμε το 2015; Απραξία θα παραλάβει, απραξία θα παραδώσει.

14. Πολιτισμός. Μέσα και ο Αθλητισμός. Εδώ υπάρχει σκυτάλη από έτος σε έτος και το 2015 αναλαμβάνει ευθύνη παράδοσης τουλάχιστον των όσων παραλαμβάνει και επιπλέον αυτών. Όμως το 2015 παίρνει στη πλάτη του και ένα τεράστιο ερωτηματικό: Πώς συμβαδίζει ο πολιτισμός μας με τα ως άνω αλλά και με ένα σωρό άλλα που συμβαίνουν στην επαρχία μας;

Προσθέστε στον κατάλογο. Υπάρχουν και τόσα άλλα για τον τουρισμό, την οικοδομή, τους δρόμους, την αποχέτευση, το ΕΣΥ, κ.λ.π.

Ο κόμπος φτάνει πλέον στο κτένι. Στενεύουν τα περιθώρια. Έρχεται η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, η ώρα ενός νέου φαντασιακού για τον χώρο μας και τους ανθρώπους του. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ο τίτλος των ακτημόνων που δουλεύουν στον τουρισμό και στις πλούσιες βίλες.
 
Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Ήρθε ο χιονιάς στα μέρη μας
Ο καλύτερος τρόπος για να τον χαρείς είναι να πας στα Δίδυμα.